|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: XXI część wątku powinna się nazywać: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 5,45% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
14 | 25,45% |
| Wszystkie foczki poszły rodzić - jak tu z nudy nie urodzić?! |
|
3 | 5,45% |
| Część porodów za nami, reszta z nas też pragnie zostać mamami |
|
2 | 3,64% |
| Która kolejna się rozpakuje, wielkie napięcie się tu buduje |
|
11 | 20,00% |
| Kiedy nastąpi porodu data, tż zostanie nazwany "tata"? |
|
6 | 10,91% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
16 | 29,09% |
| Która teraz pójdzie rodzić? Której czop zacznie odchodzić? |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,
Cytat:
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Cytat:
![]() co do karmienia nie martw się na zapas, dziewczyny już kilka razy pisały o tym że pokarm może się pojawić w 3-4 po porodzie A Jasia podziwiałyśmy - cudne ma pucułki i włosy
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
ale męczycie bułe
my po kolacji już zaraz idziemy w kimę, mały już śpi zrobiłam mu dzisiaj fotkę w kąpieli to jutro wrzucę
|
#1354 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,
Cytat:
![]() Bo jak przeczytałam opis, to tak trochę, hm... ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Ameryki nie odkryłaś ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Nena lepiej zjedz, ran głupio jeść kolację
|
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super, że nerka jest w porządku a Zuzia to rzeczywiście spora dziewczynka ![]()
|
|
#1356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1357 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Nowość
![]() ![]() TEACHERKA ależ waga super gratki za wizytę.MATAL no tak... lepiej zjem śniadanie rano ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
teacherka gratulacje wagi! Spora ta Twoja córa
Oby CC nie było konieczne (chyba, że chcesz )Miałam odruch, żeby iść i zapisać ![]() http://kwejk.pl/obrazek/1902250/logika.html - cała prawda o dzieciach ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
Ale czemu? Boisz się, że będzie banalny?
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, raczej nie wiem, czy zdzierżę cały serial o homoseksualistach, bo po raz kolejny, nic do nich nie mam, ale patrzenie na pary homoseksualne nie sprawia mi jakiejś dzikiej przyjemności
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Idę do łóżka, ale czy zasnę
![]() Jutro jeszcze się odezwę Larysko, dopiero przeczytałam Twój opis - świetny! ![]() Jeszcze raz gratulacje ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro po południu mocno zaciskamy
|
|
|
#1363 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Tez idę. Dobranoc
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
Madziuchna, kciuki za jutro!
Zuza spora, ale mówię - nie dziwi mnie to... Jak urośnie do 4 kg to pewnie dam radę, bo duża jestem, ale jak więcej.... To cooooo, herbatka z malin i wiesiołek od jutra w ruch idą, niech się tam wszystko już uelastycznia. Aaaa i masaż krocza można by uskuteczniać? Trzeba się przygotować, bo może być CIĘŻKO ![]() Pytaliśmy gina o szczepienie to pierwsze i powiedział, on jak najbardziej poleca Engerix i wypisał nam już receptę. Wymaz na paciora (pojedynczy ) pobrany, jutro zawieziemy do lab. A siedzieliśmy ponad 40 minut w gabinecie. Współczuje parce za nami, bo weszli chyba z godzinę po czasie....
http://www.suwaczki.com/tickers/gg64cwa17bxk6227.png Na blogu: Książki, uszywki i nauka angielskiego dla maluszków Edytowane przez teacherka Czas edycji: 2013-09-10 o 23:41 |
|
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno można też wiesiołka dopochwowo aplikować. No i ciekawe, czy te nasiadówki działają, ale ja nie wiem, gdzie ten kwiat trawy kupić Chyba trzeba by w zielarskich popytać ![]() Ale spokojnie, głowę ma dużą? Bo jak nie, to 4 kg to nie tragedia Byle 5 kg nie miała
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
HC wychodzi na 42 centyl, a BPD na 74.
AC czyli brzuszek na 97 ![]() Czyli wychodzi na to, że głodomorek ma po prostu wielki brzuszek...? ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Będę jutro w zielarskim po herbatkę z liści malin bo mam obok laboratorium, to moge zapytać o ten kwiat siana. Położna u gina była zdziwiona, pierwsze słyszała o wiesiołku i o tym sianie. Ale herbatkę poleciła.
|
#1367 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Melduję się ja i Ala
Powiem Wam dziewczyny, że nie spodziewałam się, że dzieciaczki takie małe, mogą mieć takie problemy z wykupkaniem się Przedwczoraj byłam z małą u lekarza bo dostała zatwardzenia bałam się tej mojej małej myszce podawać coś na własną rękę, dlatego poszłyśmy się skonsultować. Jednego dnia mała jak robiła kupkę to miala mega problem żeby ją w ogóle z siebie wypchnac. W końcu jakoś się udało, poprZez rozciąganie pośladków masaż brzucha, ale to co ja przeżyłam wtedy to poprostu zgroza. Moje dziecko płakało i ja razem z nią bo widziałam jaki jej to ból sprawia. Lekarka kazała dopajac małą herbatka z rumiankiem i w razie gdyby ze 3-4 dni nic było to kupić czapki glicerynowe. Wczoraj oczywiście znowu kupki nie było, za to dzisiaj była z wielkim rykiem iBólem... do tego stopnia jest to dla niej ciężkie, ze aż się przy tym zachodzi z płaczu. Mówię Wam serce się kraje ![]() Poza tym to u nas dobrze, Ala się już do nas coraz więcej uśmiecha Z moich cyckow leci coraz mniej Ale trudno, karminy mm. Ważne, że mała nie rzyga po tym mleku i ogólnie dobrze przyjmuje. Żeby tylko te zaparcia sobie poszły precz to będę się cieszyć ![]() Dużo czasu z TZ spędzamy na spacerach. TŻ ma miesiąc wolnego bo opieka na mnie i do tego 2 tygodnie urlopu, dlatego też ja tak rzadko tu zaglądam. Poza tym nadal przyjmujemy gości Ale Tz jeszcze tydzień będzie z nami i gości już kończymy przyjmować ostatnich to może wtedy więcej czasu znajdę na wizazowanie Papuga, yourAngel, gorgulek, Madzia000 dziewczyny gratulacje!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
Edytowane przez kropla_deszczu Czas edycji: 2013-09-10 o 23:58 |
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Kropelko, to Ty już nie masz noworodka w domu tylko niemowlaczka?!
Biedna Ala, mam nadzieję, że się ustabilizuje z tym brzuszkiem, bo na pewno nie jest jej fajnie Takie maleństwo... Ucałuj ją i pstrykaj fotki, bo my tu spragnione fotek maluchów!
|
#1369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę, że Tż spędza z Wami cały miesiąc Ja też się zbieram, dobranoc
|
|
#1370 |
|
Zadomowienie
|
Ah i w niedzielę mieliśmy rocznicę ślubu pierwszą
spędziliśmy miło dzień, pojechaliśmy na obiad do restauracji. Angelikada - w końcu kupiłam TŻ szklaneczke na whisky z napisem najwspanialszy mąż i to tego drinka w puszce z mieszanek kilku Whisky - zadowolony był z prezentu. A ja od niego dostałam książkę Ewy Chodakowskiej, z której otrzymania również sie ucieszyłam bo trzeba sie wziąć za siebie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
Edytowane przez kropla_deszczu Czas edycji: 2013-09-11 o 00:26 |
|
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1372 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
no z tymi kupkami to jest masakra i na prawdę ryczec się chce jak widzę że ona się tak z bólu zwija no ale mam nadzieję że się to ustabilizuje powoli Dziękujemy za caluski a fotki wrzucę nowe może jutro jak znajdę chwilkę, bo mam ich mnóstwo ![]() Cytat:
z czego ja się bardzo cieszę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez kropla_deszczu Czas edycji: 2013-09-11 o 08:49 |
||
|
|
|
#1373 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie nadrobie Was..nie ma szans. My juz w domu. Czuje sie dosc dobrze, choc jeszcze biore ketanol. Odnajdujemy sie powoli w nowej sytuacji. Na dniach przyjdzie polozna.
Ciekawostka - doradca laktacyjny z mojego szpitala twierdzi, ze wg ostatnich badan, mozna jesc wszystko (procz sytuacji, gdy wiadomo, ze cos uczula). Nawet, jak zjemy np.bigos, to tylko mama ma wzdecia, bo do mleka przenikaja skladniki odzywcze gl.z krwi (cos w tym stylu). Jak czytalam w necie nt.diety, to naprawde bylo roznie-w jedym art.cos zakazywali, a w innym odwrotnie ![]() Ja nie zamierzam przesadzac z ostroznoscia - wiadomo, zadnych fast foodow etc. Po prostu racjonalnie sie odzywiac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1374 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
buuu nie moge spac... spalam tak od 22 do 23.30, obudzilam sie i nie moge
maly robi disco w brzuchu :P a ja czekam na ten porod...w koncu juz 11 hahhaa ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nawet jak w maju ugryzlo mnie cos w stope i mialam spuchnieta jak balon to ja nie moglam na to patrzec i tz mi musial zmieniac opatrunki, jednoczesnie zapewniajac mnie ze "bede zyla i lepiej to wyglada" ![]() Cytat:
no ale i tak wydaje mi sie ze w razie cesarki powinien siedziec pod sala i czekac az bedzie po...Cytat:
![]() Cytat:
do tego dochodzi jeszcze stres, ze to juz a wlasciwie niewiadomo kiedy i to ze porod bedzie w obcym kraju... to jest dla mnie dodatkowy stres, bo niby juz spoko mi idzie niemiecki, ale nie znam wszystkich terminow z zakresu medycyny a to moj pierwszy porod i chociaz teoretycznie niby jestem przygotowana to nie wiem czy bede wiedziec czego ode mnie chca :P wiadomo ze roznie moze byc z moja koncentracja jak bedzie mnie cos bolalo itd.... mam swiadomosc ze moj tz mi tu wiele nie pomoze bo jego jezyk kuleje bardziej niz moj...ale polozne raczej gadaja po ang wiec tu moze sie wykazac jesli ja bym miala problem ogarnac to po niem czy ang... Cytat:
u nas lepiej...tz nagle po moim placzu chce byc przy porodzie i mowi mi ze jak ja moglam pomyslec ze on nie chce i ze mnie zostawi w takiej sytuacji...juz sama nie czuje bazy... powiedzial tylko ze nie chce byc przy ew. cesarce i ze nie chce patrzec jak mnie tna...ale przeciez nikt mu nie kaze... ---------- Dopisano o 02:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:39 ---------- Cytat:
Cytat:
a wyglada jak nowka tylko wydanie jakies 2009 czy 2010...Cytat:
duza ta twoja cora ![]() Cytat:
|
|||||||||||
|
|
|
#1375 |
|
Wtajemniczenie
|
Postaram sie jutro zrobic i wrzucic jakies zdjecia do k. Młody zrobil szum na oddziale - wszyscy wiedzieli, ktory to ten "kudłaty" dzidzius
zupelnie tez nie wygladal na noworodka - ani siny, ani spuchniety ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1376 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,
Cytat:
I w ogóle jak w praktyce wygląda też ta cała poradnia laktacyjna i ich pomoc z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1377 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,
Cytat:
co do diety przy kp ostatnio coraz częściej słyszę, że należy jeść normalnie - zdrowo i racjonalnie. Póki co to dla mnie czystą teoria. Zobaczymy jak będzie w praktyce![]() Obudziłam się o 4 i tak leżę, chodzę po mieszkaniu i nie mogę sobie miejsca znaleźć, a o spaniu nie ma mowy. Dopadł mnie też głód gigant, więc coś wszamałam. Dobrze, że jest wizaz, bo co ja bym o tej porze innego robiła ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do szumu to my miałyśmy podobnie, bo mała była najdrobniejsza Na całym oddziale i kto by nie przysZedł to była gadka, że zabierają tą "największą" dzidzie i wszyscy przychodzili oglądać bo taka malutka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekamy na zdjęcia
|
|
|
|
|
#1380 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny.
Madziuchna kciukam mocno za dzisiejszy dzień. Ja już się nie mogę doczekać swojego cc. Gratulacje dla mamuś- Madziaoo, Gorgulek Snow super że już w domku No i brawa za opisy porodów
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

podczytywalam Was troszke, ale nie bardzo mialam kiedy odpisac. U nas calkiem ok, dzisiaj juz pierwszy raz wstalam- bylo bardzo ciezko 5razy sie zbieralam zeby sie wogole podniesc z lozka bo takie mialam zawroty i swisty w glowie, noi niedobrze mi bylo... ale po 5probach siadania na lozku wkoncu wstalam i poszlam sie umyc. Teraz smigam sobie jak talala, najgorzej tylko podczas wstawania noi siadania.
dalam mu prawa piers, ssal z 15 min i zaczal okropnie plakac, wiec wzielam go na rece, uspokoil sie ale ewidentnie szukal cyca wiec sie polozylismy i dalam mu druga piers, possal znowu z 10/15 min i zaczal tak okropnie plakac 

)

Ale Tz jeszcze tydzień będzie z nami i gości już kończymy przyjmować ostatnich to może wtedy więcej czasu znajdę na wizazowanie