|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Karmilabym w aucie. Ale jak karmiłam butelka to miałam na 3 karmienia z obu dojarni. Mysle,ze zamroz se trochę i kup taka mała lodoweczke turystyczna. Jak masz chrzciny w resto to zawsze Ci moga w kuchni podgrzac mleko. W razie W wzielabym puszkę mm do zrobienia i wodę w termosie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A moj zasypia jak susze włosy. Nawet czasem odkurzacz i potem nie moge wyłączyć odkurzacza bo jak tylko to on juz nie śpi i roboty dokończyć nie moge. Cytat:
Szefowa położnych mówiła,ze ok.9tyg. I ona tez miała CC i tyle czekała. Nie ma sie co spieszyć. Tobie sie wydaje, ze jest okay, a moze nie byc. Jak pierwszy raz wyszłam po 2tyg.na spacer to wybieglam prawie szczęśliwa,a potem ledwo ciagnelam nogami bo sie okazało,ze jednak nie mam tylu sił. Cytat:
A Tz No cóż duzy dzieciak mam tez podobnego. Tesciowa "do pieca na 5 zdrowasiek" tez mam taka i jeszcze gorzej bo sie wtrąca. Współczuje i łącze sie w bólu Nie mam fazy wiecej nadrobić. Mam kiepski humor. Dziewczyny świetne opisy porodow. Byliście dzielne ![]() Ja nie wiem kiedy moj napisze Moze zaraz. Dziecka nie chwale coby sie nie spsulo ![]() Aha En ja Ciebie nie olałam. Nawet myślałam, zeby cos Ci napisac,ale co ja moge jak ja cyckiem karmie. Ja bym dała tyle ile dziecko chce ofc w miarę rozsądku. Musisz pamiętać, ze dziecku moze sie chcieć pic zwyczajnie. Raz moze wiecej raz mniej i tyle. Jeśli za duzo je to oszukać go i podloz smoka. Moze chce se possac tylko. Czasem tez oszukuje mego jak mi 40min.na cycku wisi to juz wiem,ze chce tylko ssac. Evee- przykro z powodu pepka Szerokiej drogi i usciski dla biednej Marry Moj Tz mi wymasowal wczoraj plecy pośladki i brzuch oliwka i mowie mu,ze super taki masaż na rozstepy, a on obiecał,ze mi bedzie codziennie sie starał rozstepy masowac Zobaczymy jak to bedzie . SKRZEK
|
|
|
#1142 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:30 ---------- Poprzedni post napisano o 04:24 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1144 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Madi- najlepszego Kochana!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1145 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
madi gwiazdki z nieba
bądź szczęśliwa i spełniona u boku ze swoim Doń Witem 100 lat!katerine jesteś bardzo silna osoba. Jesteś prawdziwym skarbem dla swoich dzieci, a tztowi kij w oko ! Witam sie, po karmieniu drugim.. Mam nadzieje ze jeszcze da pospac to moje dziecko.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
Madi, 100 lat!!
![]() My po pierwszym karmieniu. Filip ma daviesa bez spania, czyli skok działa ![]() Odciagam się i w kimę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42740782]Ja odciągam i chcę już spać... Maleństwo śpi w łóżeczku.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Brawo!arturek dorosly juz;-) Saturnin: dlugi ten post i szczery (mam nadzieje) daje tez spojrzenie z drugiej strony. Pogadajcie sobie moze uda wam sie dogadac. a tak z ciekawosci:Co pani psychiatra zaproponowala skoro 'nie pasujesz do alkoholikow'z 40letnim stazem?a gdzie w takim razie lecza mlode osoby? Bo jest ich sporo i pewnie tez sie zglaszaja? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1149 |
|
Konto usunięte
|
Sie porobilo...
My po karmieniu, A. sie obudził o 2 i dospal na mnie do 5... Zombie mode on. A teraz zamiast spać,posyła mi słodkie usmieszki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
Madi- 100lat!!!
Geez jak mnie kusi,ale przemilcze ![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Była tesciowa. Na jej szczescie nic nie gadala. Poprostu przebralam małego i wreczylam go w jej ręce. Wyslalam do Tz do salonu. Sama sprzatalam po kąpieli rzeczy i potem zginelam w łazience i se Wizaz czytałam w telefonie. Przyszłam na sam koniec na chwile zjesc urodzinowego ciasta Tz. A teraz Tz mnie wkur.a zawsze jak jego stara przychodzi to potem sa kłótnie miedzy nami
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sie porobiło...jeszcze wyznan takich nie bbyło od faceta...ja ze swojej str powiem tyle, że nie będę się wypowiadać dzien dobry juz wypiłam inke, nakarmiłam syna i jak przysynał tak teraz sie obudził i nie ma zamiaru spać ![]() madi wszystkiego naj |
|
|
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Weszłam, poczytałam i głowa zaczęła mnie boleć.
MADI- wszystkiego najlepszego! Samych przespanych nocy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie jak zwykle z Alkiem na kolanach
Na 9.45 mamy pediatrę, trzymać kciuki za dobrą masę![]() Padam na ryj dzisiaj, młody po nocnym mleczku średno chciał zasypia i ciągle było "włóż-wypluj" smoka
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i niezła waga wow !!jakie fajne pucki jej sie zrobiły śliczna !Cytat:
![]() a z tymi "pewnymi" kolkalmi to tak jak u mnie w ciązy były "pewne" opuchniete nogi i zgaga ![]() u nas dady 2 nie podeszły. Mamy pampersy białe 3 ale są jakieś za duże jeszcze za to hitem są pamki z lidla!! są cienkie, super leżą na dupeczece i chyba przy nich zostaniemy |
||
|
|
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie już chyba dady 1 za małe bo syn już od paru dni mokry się budzi na portkach |
|
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
U nad 3 pobudki w nocy. Jedna z powodu wielkiej kupy na całych plecach aż przescieradlo zatrudniła, które wczoraj wymienilam na świeże. Męskie wyznanie szokuje, dużo szczerości... tylko co z tego jak rozmawiac że sobą nie umieją. Może mediator? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuski
wpadlam na szybko przy usypianiu malej ...a pozniej bede nadrabiac z tz jakos..pogadalismy...ma sie troche zmienic pod niektorymi rzeczami zobaczymy..tak to wczoraj bylam z mama na zakupach i na chinskiej zjadlam pysznego kurczaka po wietnansky..pozniej karmilam mm a paozniej trochu cycem ale na szczescie Zuzi nic nie bylo(nie jadlam kapusty tylko)...kupilam buty na wesele takie jak w zarze podobne i mwgaaa wygodne... ![]() Niunia dala nam zrobic ladnie zakupy i pobojczyc spala 5h...obudzila sie juz w domu ale bez jakis krzykow tylko z usmiechem zjadla poszlysmy na polko i i spals...he ![]() a w nocy...niunia juz nie chce ssac cycka wycfanila sie i wkurza sie przy cycku nie odpuszczalam od paru dni i ssala tego vycka ale sie wkurzala i nie podaawalam z butli ale wczoraj juz tak plakala ze sie skruszylam tym bardziej ze pociumkala trochu...i juz nie chciala nawet buzi nie otwierala ale wiedzialam ze nie pojadla zrobilam jej 30i zjadla szybciochem... a reszte nocy bylo na mm... tyle ze cycki jak kamienie...o 3jechalam z laktatorem...robia mi sie takie twarde i niewiem jak mam to zachamowac i laktacje i to zeby nie robily mi sie grudki...jak i tak nie je z cycka...a mnie wygodniej mm dawac...i mala lepsze kupki robi nid ulewa i uwaga po butelce spi w lozeczku...(tyle ze strasznie sobie wyciaga smoczka lol ) ja nie jestem wytrwala i nie zalezy mi az tak na kp...wiem ze wy sie staracie odciagacie za co was podziwiam no ale ja taka nie jestem...musialam sie wygadac:-P |
|
|
|
#1159 |
|
Wtajemniczenie
|
Saturnin dużo szczerości. Ale musicie sobie sami wyjaśnić Wasze sprawy.
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Tzn tym bardziej ze wytrzymalam troche z tym kp a w ciazy bylam negatywnie mastawionaZreszta moze i bym kp jakby nie to ze malej przestalo wystarczac...a tez nie chce byc wiezniem i nigdzie nie isc nic nie zrobic i cycolic sie co godzine..
hm..mloda juz taka fajna tak sie usmieha tym bezzebnym usmiechem ze serce rozrywa tak strasznie ja kocham... na wesele tez chyba musze laktator wziasc bo cycki mi pekna..wogole niewiem czy mam odciagac jak to sie mowi do pierwszej ulgi czy do tego jak nie bedzie twarda piers? Mialam isc do gin ale niemam kiefy muszevto zalatwic na dniach... Twee ja kropie disnemarem do noska 2razy dziennie fruszka sciagam kozy z tylu noska jakby i wyciagam patyczkiem z ogranicznikiem i czysty nosek bez harczenia Ide sniadanie zrobic i nadrobie Was moje drogie
|
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tlumaczenie sie na forum zawsze wydaje mi sie primo podejrzane , secundo zalosne , tertio nie na miejscu .Poza wszystkim jestes - do czego sie przyznajesz - damskim bokserem, a wiec nazywajac rzeczy po imieniu złamasem bez kregoslupa moralnego, jaj i zasad. Nic Cie nie usprawiedliwia, a w kontekscie bicia kobiety w ciazy - reszta Twoich wynurzen po prostu smieszy i zniesmacza. ************************* ************************ MADI Dziewczynki, czym "bawia sie" Wasze malenstwa? Oprocz Lamaze Lilo od jakiegos czasu mega zaintrygowana kolorowymi kumplami, choc poki co najwieksza furore zrobil urodzinowy stozkowy kapelutek Lali zawieszony do gory nogami na budce od gondoli z braku laku w weekend ![]() Poza tym doszla nasza karuzela z sówkami i Lilo gadala do nich calkiem dlugo wczoraj (... wyjasniajac zapewne nowym czlonkom wspolnoty zasady koegzystencji w lozeczku ). Poniewaz zawieszkę z sowami mozna latwo odczepic, dokupilysmy jeszcze drewnianą Arkę Noego jak w zalaczniku - oraz, po akcji z kapelutkiem, zawieszkę, rowniez drewnianą, do gondoli Heimess ) . No i wciaz nieodmiennie uwielbiam MamasPapas, wiec na 100% zbankrutuję i tyle..................... ......
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-09-11 o 08:39 |
|
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
Cos mialam jeszcze napisac...Ona jak to zabki u twojego dzieciaczka?to mozliwe ?:-P
Jak zobaczylam nick saturnin to myslalam ze Margos zalozyla nowe konto....hahhaahhaahahaha ... saturnin mysle ze w Waszym przypadku pasowalo by isc na roMowe z kims niewiem jak takie osoby sie nazywaja...?psycholodzy? Jak oczywiscoe chcecie to oboje ratowac...nikogo nie chce oceniac,ale dobrze ze tu napisales bo to rzuca swiatlo na ta druga strone np B nie powiedziala nam czemu naplules jej w twarz...(co Cie wogole nie usprawiedliwia no ale...)siadzcie na spokojnie pogadajcie bo jalby nie bylo jestescie zlaczeni ze soba na cale zycie... ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- A jezeli chodzi o imprezt czy wyjscia to mam ze soba mm zawsze wode zywiec mala a o goraca wode zawsze mozna poprosic w sklepie czy gdzies..ale pewnie kupie tez taki termos na butelki. a jak karmilam tylko cycem to staralam sie nie jezdzic/odchodzic daleko i wracac co 3h bo tak mala jadla.a jak juz trzeba bylo nakarmic to w aucie cyc i heja. |
|
|
|
#1163 |
|
Zadomowienie
|
hej
jak zwykle nie ogarniam co tutaj się dzieje.. weszłam się pożalić bo już nie wyrabiam, Karina to jeden wielki skok rozwojowy, płacze o wszystko! jak się ją ubiera, przewija, jak jest głodna, jak się przestraszy, noż masakra. Nawet jak dostaje butle to trzeba ją uspokajać z 10 min żeby zjadła. Twarz morka od łez wiecznie. I tak już w sumie od 2 tyg i coraz gorzej... teraz ryczała, zrobiłam butle, wypiła 5 ml!!!! i zasnęła na rękach, po 5 min się obudziła i ryk ![]() a o karmieniu piersią to już chyba mogę zapomnieć bo tak się szarpie że ani razu nawet nie pociągnie ![]() sorki że nie nadrabiam ale nie mam kiedy ![]() i tym optymistycznym akcentem się żegnam to może chociaż zdążę zrobić siku
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
A reszte co do saturnina zgadzam sie z oliath nic Cie nie usprawiedliwia.
---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Madi wszystkiego naj naj:-*** lece na to sniadanie bo sie rozgadalam
|
|
|
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1166 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie
![]() madi najlepszego My po porannym karmieniu . Bianka cała noc spała z nami w łóżku . Pierwszy raz i spał od 1 do 7 ![]() Zabrałam do wyrka bo strasznie marudziła jak sie obudziła przed 12 na cycka i uspokoic jej nie szło . Teraz pewnie nie bedzie chciała spac w koszyczku jakie samodzielne to moje dziecko
|
|
|
|
#1167 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
Śniło mi się, że Filip miał dwa miesiące, zalozylam mu bluzę i sam zapial siwak. Hahaha
![]() Dzień dobry! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mama mi też ostatnio powiedziała, że ona karmiła około do 3go miesiąca bo jej się pokarm przepalał Cytat:
chyba bede miała do Ciebie prosbę o wylicytowanie karuzeli małżonek nie umie/nie ma czasu, a ja nigdy nie korzystałam z allegro pamiętam, że gdzieś w którejś części wrzucałaś instrukcję, ale nie pamiętam w której |
||
|
|
|
#1170 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Za nami fajna noc, matka wyspana ![]() Powiem wam, ze czytalam artykuł odnośnie kp i diety i ze coraz częściej uwaza sie, ze nie ma czegos takiego jak dieta kobiety karmiącej. Sa rzeczy które uczulaja bardziej i moga wzdymac i najlepiej ich unikac na samym początku ale z czasem wprowadzac. Dodatkowo bardzo często dzieci sa placzliwe, coś im dolega a my przypisujemy to jedzeniu. Ja juz np. Jem wszystko, kapustę tez, ogorki kiszone, gazowane tez pije, oprócz nabialu bo z niego mamy wysypke. Z reszta my z mezem oboje alergikami jesteśmy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:29.

w dodatku nie wpisała peselu małego i bez zniżki kupiłam

Dobrze, że moi rodzice chętnie go wyręczą 

śliczna !
, secundo zalosne
.