|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
O trzeciej nad ranem wracasz pijany do domu. Twoja żona stoi z miotłą w drzwiach, a ty pytasz: -Zamiatasz czy odlatujesz? Drugi stopień odwagi:: O trzeciej nad ranem wracasz pijany do domu. Żona leży w łóżku nie śpi. Bierzesz krzesło i siadasz przy niej Na pytanie: "Co to ma znaczyć?" Odpowiadasz: -Chcę siedzieć w pierwszym rzędzie, jak zacznie się ten cyrk Trzeci stopień odwagi: O trzeciej nad ranem wracasz pijany do domu. Czuć od ciebie damskie perfumy, masz ślady szminki na kołnierzu. Klepiesz żonę w tyłek i mówisz: -Teraz twoja kolej! Czwarty stopień odwagi: O trzeciej nad ranem wracasz do domu pijany w towarzystwie dwóch ślicznotek Stojącej żonie w drzwiach, mówisz: -Stara, nie bądź świnia, powiedz, że jesteś siostrą... |
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Dobra mam:-D
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
u nas kołysanie i bujanie swego czasu to byl nieodłączny element uspokajania. tylko jak młody zaczął się robić coraz cięższy to żeby oszczędzić ręce to zaczęłam z nim skakać na piłce żeby miał gibanie. też działało, ale na szczęście ostatnio obywa się bez tego
|
#94 | |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
aż całe trzeszczy... ciekawe co sobie sąsiedzi myślą
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
hehe mam nadzieję, że mąż nie będzie tak stopniował odwagę
![]() u nas z metody karpa stosuję tylko szszszsz jak nie może usnąć i ewentualnie trzymam za rączkę.
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#97 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie wiem, może to dlatego, że zmarzłam ostatnio? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ash, zdrówka dla Sofci. Cloche, przykro mi, że Florek ma takie problemy Trzymam mocne kciuki, żebyś mogła go jednak karmić ![]() Nie nadrobiłam jeszcze poprzedniego wątku, nie miałam dziś siły na siedzenie przy komputerze, więc uznałam, że choć w nowej części będę na bieżąco ![]() Mąż jutro jedzie w delegację na 3 dni, nie wiem, jak dam radę sama z małą przy tym zapaleniu, ale może jutro już będzie lepiej?
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie zapytałam małża na ile ocenia swoją odwagę w skali od 0-4, powiedział, że na 3
dałam mu przeczytać ten kawał i zmienił zdanie stwierdził (tak jak pisałam ostatnio ) że moooże na jedynkę by się odważył ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
ja idę odciągnąć mleko i do spania
|
|
|
|
|
#99 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też muszę zacząć coś wprowadzać ale nie wiem od czego zacząć. W piątek zjadłam jajko i też był ryk.
|
|
#100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Przemek w 5 miesięcy w sumie 17-18 cm
da się ![]() Cytat:
ale w tabletkach nie widziałam, choć pewnie są
|
|
|
|
|
#101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
jeszcze troszke zostalo ![]() Cytat:
![]() Oo pizza mniammm A mi w jelitach cos jezdzi po tej salatce ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#102 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#103 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
możemy w sumie u mnie jak nie chcemy nigdzie iśćCytat:
jak wyżej ![]() Cytat:
oby jutro nie było śladu po wirusie!Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam pytanie w temacie nosidła
Co na ten temat? http://www.womar.com.pl/section2.php...osidelka&zm3=3 Tym bardziej mnie interesuje, że jest pozycja przodem do świata...hmmmm
|
#105 | ||
|
Zakorzenienie
|
AW: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jussti chrapie, więc odpowiem za Nią nie polecamy tego nosidła, ciężar wydaje się (ze zdjęcia) być oparty na kroczu ![]() co do noszenia przodem... http://www.noszaki.pl/czytelnia-przo...wiata-nie.html |
|
|
|
|
#107 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam się w nowym wątku
![]() cloche- najważniejsze jest zdrówko Florka, 3mam kciuki żeby było dobrze ! może potem będziesz mogła wrócić do kp i na nowo rozhulać sobie laktację- Ty jesteś w tym specjalistką ! dacie radę ash- dobrze, że z Sofią już lepiej nuna- nie obawiaj się windi, jeśli jest to konieczne to stosuj ! Mała prędzej czy później kupkę zrobi ,spokojnie ![]() ja już nawet nie zliczę ile razy my używaliśmy windi, uważam, że w wielu sytuacjach to było jak zbawienie dla W ![]() -== byłam dzisiaj na długim spacerze, Wojtuś prawie całą drogę spał pod tężniami tylko się przebudził popatrzył co się dzieje dookoła i zasnął![]() jedynie przed rossmanem dał koncert ![]() siostra czekała na mnie (bo kupowałam różne słoiczki dla W) W był radosny, gadał sobie, oglądał zabawki, i podchodzą jakieś babki i mówią- ooo jaki ładny dzidziuś, jaki grzeczny, i momentalnie Wojtuś się rozryczał ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
![]() a Ty Magusia szukasz nosidła ? przecież masz chustę
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oficjalnie opisali, że jest ergonomiczne i niby dziecko nie wisi. A nosidło dla TŻ'ta
|
|
#109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sama szukam, niestety trzeba dać min 400 zł za porządne i zdrowe nosidło. szukam narazie używanego.. |
|
|
|
|
#110 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Adunia nie odpisałam Ci... wersja z samym laktatorem się niestety nie sprawdzi, bo nawet gdy miałam mleko to niewiele odciągałam... zresztą nie wyobrażam sobie jak miałabym znaleźć na to czas więc zostaje jak jest skoro cyc blee ![]() od kiedy ta promocja na Dadę z pszczółką? byłam dzisiaj w Biedronie, ale nie widziałam tych pampków
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 2 na odchowalni ;)
nadrobię sobie najpierw ten, a później stary watek
![]() Nuna - tez dzisiaj wyczarowałam drozdzowe ze sliwkami pyyycha.Axella - mam nadzieje, ze u Zuzinki po szczepieniu wszystko ok i chrapiecie sobie już (bez zadnych przebojow) ![]() Cloche - sciskam najmocniej jak się da. pamiętaj, ze cycuchy daly rade! rozhulalas laktacje, Florus wyssal już trochę przeciwciał. to nie Twoja wina, ze choroba tak Wam dokucza...sciskam kciuki i wierze, ze jeszcze się będziecie smiac z tej kozieradki i brovarii pytasz ,czy będziesz miała sile...kobieto! Ty dla tego swojego cudnego bobasa to doilabys się do emerytury z taka zawzietoscia i uporem ![]() Banka - dlaczego facecie? jestem rakiem.Puchatkowa - 2-3cm miesięcznie sa możliwe Nelka urodzila się 59, a ma podobno 65. 6cm w 3 mies. a waga...Nela jest miesiąc starsza. biorac pod uwagę, ze tygodniowo dziecko średnio powinno przybierać 200 gramow to Twoja będzie ciezsza :PAsh - czytam miedzy wierszami, ze Sofcia choruje bidulka nasza kochana. wysciskaj ja od ciotek i rozpieszczaj ile się da...zaraz poczytam o co dokładnie chodzidziewczyny, w Rossmannie 25% na jedzonko tylko 10-11 września. zatem ostatni dzwonek! aaa i jeśli dostalyscie już paczki z Hippa, to nie przegapcie bonow na 20% (słoiczki, soczki, kosmetyki, mleko). sa ważne do końca października. gdyby ktoras chciała to odstapie talonik na mleko hippowe (ktoras używa?) JEDEN BON JEST NA KOLEJNĄ PACZKĘ PRÓBNĄ!!! WYSTARCZY ZAPŁACIC 1 GROSZ I MOZNA JA ODEBRAĆ W KAŻDYM ROSSMANNIE. Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-09-11 o 00:08 |
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 2 na odchowalni ;)
ejjj, dlaczego u Was już sa pszczolkowe Dady? jak byk napisane jest, ze promocja obowiazuje od 12-25 września. kupiłam dzisiaj zwykle trojki, bo jednak czworki jeszcze za duże
macie jakas metode kupowania sloiczkow? skupiacie się na jednej firmie czy bierzecie rozne, np. według smakow? a może warto wziąć dla porównania marchewke od kilku producentow? znajoma dzisiaj krzywo na mnie patrzyla jak jej powiedziałam, ze kupiłam hippa...jej corka plula ich marchewka, a bobovite uwielbia, bo slodziutka teraz patrzyłam na etykiete i ona tez nie ma cukru... ![]() i jeszcze jedno bronie Axelli, desery-owoce Hippa maja termin przydatności 3 dni ![]() Prodiament - zmajstrowaliście coreczke pod zaglami? Ankaaa- u nas zawsze powinny być dwie osoby. jedna wchodzi do wody, druga podaje dziecko. jedna przebiera po basenie dziecko, a druga siebie i przychodzą babcie i ciocie albo koleżanki, ale jednak najczęściej rodzice.maz gapa - szkoda my jak wybierlaismy się pierwszy raz, to tez w samochodzie zauwazylismy, ze my jesteśmy, dziecko jest, ale torby już żadne nie zabralo a znajomi po pierwszym pływaniu byli tak zaaferowani, ze wracali się 2 razy ![]() Ada - mamusia kociaka! wszystkie dzieci nasze sa, czy jakos tak to było niby obrzydliwe, a jednak urocze...bo on uznal, ze jesteś jego mama! Magiusa, jasne, ze kupka może zmienić wage, ale gdybys tego 2 dnia zobacyzla na wadze mniej niż pierwszego to tez czulabys, ze to tak nie powinno być u nas to była kwestia trzech tygodni (waga po tyg, stanela w miejscu, a po 2 tyg. spadla) stad moje zwątpienie. na szczęście w kolejnym tygodniu był przyrost, wiec już mnie to nie dreczy ![]() sciskam kciuki żeby Wam oczko splatalo figla i samo zaczelo walczyc ze lzami. ---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ---------- Cytat:
może za często je i dlatego wymiotuje? kurcze, szkoda, ze nie mieszkasz tu obok, bo mam dzidziusiowi orsalit...jak tz miał te swoje akcje z serduchem to ktoś mu przepisal a ze nie było zwykłego to farmaceutka sprzedala mu baby hehe. nie macie jakiegoś dyżurującego lekarza/ przychodni gdzies niedaleko? niech ja obejrza... |
|
|
|
|
#114 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Cytat:
a to do banki to chyba ona sie pomylila, bo to mialo byc do mnie, bo pisalam, ze bylabym chyba fajnym facetem ![]() tak wiec banka, ja ryby ![]() Cytat:
zrob panike to przepisze cos i zadziala chocby zeby ciebie uspokoic
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
boszzz jaka to wygoda wywalic cyca i po prostu karmic...
Florek daje rade tylko 70 ml na raz wypic. po 3 godzinach placze. w ogole przez sen co i rusz plakal, chyba mu jednak brakuje nie wytrzymalam z rana i dalam mu troche possac cycka - uspokoil sie. teraz bedzie flaszka.
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() bedzie ciezko hehhe a rybki tez fajny znak ale rak najlepsiejszy hehhez hipa nie dostalam nic a jak chcialam na ich stronie zamowic darmowy sloik z lyzeczka pokazuje ze on jest od 6 mc i ze nie wysla mi jeszcze Mam nadIeje ze nocka wam spokojnie minela cmokk
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Diabli-Z zasnela jak zawsze, spala jak zawsze
Dziekujemy za troske Teraz znow mi glupio ze plakalam na tym szczepeniu, ale co zrobic.. ![]() Codziennie budze sie z bolem glowy, i mee3ega zmeczeniem, o wiele bardziej wypoczeta jestem chocby w nocy gfy ide po mleko.. Juz niewiem jak sobie z tym radzić |
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
masakra z tym spaniem małego ostatnio. a dziś już pobił samego siebie z pobudkami co 2h. czuję się jak zombie
|
#119 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej kochane mamuśki..
dziękuje za komentarze odnośnie kociaka i za komentarze do zdjęcia moich chłopców ![]() Justi za wąteknuna..może ten płacz histeryczny to skok..mamy dzieci podobne wiekowo ..u nas właśnie takie krzyki wieczorem i czasem rano są..wręcz piski jakbym go ze skóry obdzierała.. też wygląda to na jakieś bóle przeogromne..ale po godzinie płaczu ..tulenia ..pieszczenia usypia ..i budzi sie jak odczarowany..uśmiechniety i szczęsliwy..i jakiś taki "silniejszy" a windi się nie bój..nie będzie miała problemów na pewno... my co prawda dawno już bez tego żyjemy..ale używaliśmy (zbawienie) mały jak ma zrobic kupkę to zrobi a robi co drugi/trzeci dzień....bez problemu... Cytat:
bardzo mnie to ujęło ..bo Ja również uważam clo że jestes silna i bez walki się nie poddaszCytat:
jakie śmieszne![]() clo bardzo mi przykro z powodu waszych problemów.. ![]() mam nadzieje że to chwilowy stan i Florek będzie mógł tulic sie do cyca i ssac go ile chce ![]() ![]() tyle chciałam jeszcze napisac i mały się budzi......... Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2013-09-11 o 07:51 |
||
|
|
|
#120 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
si podpytaj jeszcze Lublanę może też dołączy ![]() a co do piątku niech decyduje pearl na co ma ochotę ![]() Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:13.

No ale to na pewno przez to, że na moim mleku nie przybierała na początku.

Ślub 27. X. 2012

za wątek