|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: XXI część wątku powinna się nazywać: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 5,45% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
14 | 25,45% |
| Wszystkie foczki poszły rodzić - jak tu z nudy nie urodzić?! |
|
3 | 5,45% |
| Część porodów za nami, reszta z nas też pragnie zostać mamami |
|
2 | 3,64% |
| Która kolejna się rozpakuje, wielkie napięcie się tu buduje |
|
11 | 20,00% |
| Kiedy nastąpi porodu data, tż zostanie nazwany "tata"? |
|
6 | 10,91% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
16 | 29,09% |
| Która teraz pójdzie rodzić? Której czop zacznie odchodzić? |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
snow bardzo szybko jestescie w domu
po dwoch dobach od cesarki? czy cos pomieszalam?
|
|
#1382 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Ta pogoda mnie dobija
|
|
#1383 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Czesc ciotki wizazowe
dzisiaj z rana mamy dobry humorek, witamy sie lekkim usmieszkiem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1384 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Cytat:
A bobas przesłodki ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---
Edytowane przez katarzyna2811 Czas edycji: 2013-09-11 o 07:05 |
||
|
|
|
#1385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy
Cytat:
Bardzo mi pomogli nie stresowac sie podczas cc, zartowali i starali sie, zebym sie nie przejmowala cieciem. Wszystkie polozne mile, pomagaly mi karmic. Choc ja sie bardziej pytalam niz doradzali sami-na koniec przyszla ta babka. Takze sie nie stresuj. Bedziesz mile zaskoczona, zwlaszcza po CZMP ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1386 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,
Cytat:
i Tobie i kazdej z osobna wlasnie czekamy na wizyte, bedziemy pytac o date wyjscia, mamy nadzieje ze jutro nas puszcza do domciu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1388 |
|
czyli Endżi
|
Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,
U nas okazuje się, że będziemy musieli zostać w szpitalu co najmniej do poniedziałku
Ze mną jak najbardziej ok, ale malutki ma do poprawienia parę wskaźników. Dopytałam, okazuje się, że nie cierpi, nie ma grypowych objawów itd, tylko po prostu niskie wskazania niektórych parametrów i to może być niebezpieczne na zewnątrz. Plus żółtaczka.Przenieśli nas wczoraj na oddział "przedłużonych pobytów" i tutaj już serce mam poszatkowane na kawałki Powiedzieli, że zasada jest taka, że nie wpuszczają tu odwiedzających, można sobie wyjść na korytarz czy na dwór, ale bez malucha.Ja jestem na takim etapie, że jestem wykończona, każda pomoc tż czy mamy w uspokojeniu malucha, ogarniącia kabli do maszyny naświetlającej, pomoc przy kp jest na wagę złota. A tutaj tyle dni kiedy nas odcinają? W dodatku oni nie będą mogli zobaczyć Julka a ja mam się przemykać po korytarzu? Tż też załamany, ale zgrywa twardziela, twierdzi że i tak nikt go nie powstrzyma żeby do nas przyjść ![]() Cieszy mnie ogromnie, że kp rusza do przodu Odliczam godziny i mam nadzieję, że Julek szybciutko poprawi wskaźniki ![]() Jest taki śliczny, że to przechodzi ludzkie pojęcie Idealny niemowlak Ludzie zachwycają się jego blond włoskami i tym, że tak samo jak ja ma praktycznie niewidoczne rzęsy i brwi Ciekawe czy jeszcze mu się odmieni
|
#1389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1390 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
moje dziecko przegięło
przespał 6h w nocy rano od razu go smyrałam po nosku, żeby się ruszył bo się wystraszyłam ![]() teraz wcina ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mnie też bo chcemy iść na spacer ![]() Cytat:
![]()
|
|
#1391 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brz
Cytat:
A nie wspominając o już o szyjce, to mały ostatnio ostro posuwa się Dio dołu. Obudziłam się teraz i tak mnie bolą pachwiny, krocze i w ogóle dół, że ledwo się ruszam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1392 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie miałam rozmowy, jak przyszedł mnie znieczulać, to dopiero pytał o kilka rzeczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziwna polityka, że nie wolno odwiedzać, jak się dłużej jest Rozumiem, że tylko tata może, ale że nikt to już nie Witam się porannie, niewyspana... Tż obudził mnie o 6:30, żeby mu pomóc się zebrać, bo późno. Heh, ja dobra żona wstałam, zrobiłam mu jedzenie na cały dzień i zaraz Edi się obudził, także pospane ![]() Oczywiście zasnąć wczoraj nie mogłam do 1, więc znów będę zombie
|
|
|
#1393 |
|
Wtajemniczenie
|
Kaśka 6 godzin. Wow.
|
|
#1394 |
|
dryfuję słowami
|
A co do jedzenia to tego samego zdania jest pediatra koleżanki.
Przy synu się ograniczała i obawia się, że to mogło mieć wpływ na jego problemy z jedzeniem teraz. Przy córce jadła wszystko i problemów nie ma. Pytanie tylko skąd wiadomo co wywoła ewidentnie alergię, jeśli je się wszystko? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1395 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
melduje że nie rodze wszystko w nocy sie wyciszyło nie wiem dlaczego ale mnie to załamuje pomału....i wszystko mnie wkurza....boje sie że mały przykoksi tak że nie dam rady na porodówce w końcu ponad dwa ty temu ważył już 3100 a strasznie dużo rósł ostatnio. bajka pewnie miałaś racje że bedę sie toczyc z tymi 3cm z tydzień coć jesli dziś i jutro nie ruszy to w piątek mam się przyjąć do szpitala....normalnie dopada mnie dołek
|
|
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak się kupuje na tablica.pl?
wysyłam komuś kasę i mi towar wyśle albo nie? jak to wygląda?
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy,
Cytat:
mam mnóstwo w domu nie przeczytanych ale zaciekawiła mnie ta lwa starowicza więc pozostaje kupić
|
|
#1398 |
|
Wtajemniczenie
|
inwersja samba kciuki za was dzisiaj ...oby wasze dizeciaczki były bardziej zdecydowane niz mój
madziaoo...słodziak mały angel dacie rade czas szybko zleci snow super że jjuż w domku kropla ty to juz masz panne prawie na wydaniu ![]() kaśka małego śpioca masz
|
|
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
bez kitu zrobiła w domu dwie bibilioteczki i półki się urywają, czasami kasy nie ma a i tak książkę kupi;p poza tym sa punkty gdzie można kupić fajne tanie książki
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ehhh, najgorsze to czekanie
|
|
#1401 | ||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
obawiam się, że moje dziecko jest bardziej zdecydowane niż moja macica, zimna suka z niej ![]() I wzajemnie powodzenia ![]() Cytat:
![]() tutaj to chyba tylko antykwariaty postarają jeśli chce się mieć coś takiego i papierowego Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1403 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
Poza tym ona w końcu urodziła tydzień przed tp,a ja już mam tp i na prawdę obawiam się złych konsekwencji tego przenoszenia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zuza duża ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
też mnie to zdziwiło, normalnie przyszła opowiedziała o ZZO i kazała wypełnic karte jak do znieczulenia
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
Kaska z tego co słyszałam, to do tablica.pl trzeba mieć ograniczone zaufanie. Ni przelewać pieniędzy, umawiać się na odbiór osobisty. Tam są ogłoszenia bezpłatne i kupujący nie jest chroniony jak na allegro np.
Mam nadzieję, że sprzedający będzie uczciwy i będziesz zadowolona z zakupów. Mam dziś wizytę u mojej ginki z medicoveru. L4 mam do dziś, ciekawe na ile mi wypisze . Chyba będę miała dziś badaną szyjkę na usg.
|
#1406 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Nadrabiam
![]() Mąż zaspał a więc i ja dłużej pospałam ![]() Madzia dzięki za opis!!! Cytat:
Cytat:
Przecież napisałam,że to wszystko robiłabym.I chciałabym ulżyć w cierpieniu. Jedyne, co jest dla mnie nie do przeskoczenia to aspekty czysto medyczne, krwiste I może dla niektórych mogę być w tym podła jak taki facet, który nie chce być przy porodzie-on tego nie zniesie,a ja nie zniosę krwi, zmiany opatrunków. Trudno, takie są moje ograniczenia.Nigdy nie odniosłam się do tego,że facetowi można opuścić rodzinę bo był przy porodzie. I żadna z nas-broniących- tego nie zrobiła. Piszemy tylko o tym,że każdy ma prawo odmówić,że każdy ma prawo się bać. Opuszczenie rodziny to już sprawa drugorzędna.Jak dla mnie facet, który z tego powodu opuszcza rodzinę to dupek, ale co, jeśli został zmuszony do uczestniczenia przy porodzie przez partnerkę pomimo,że jasno komunikował,że nie chce? I w ogóle to ciągle tu zapodajesz feministycznymi opisami i wizjami. Powiem Ci tak-gdyby to była para lesbijek i ta nie rodząca nie chciałaby być przy porodzie to miałabym dokładnie to samo zdanie. PŁEĆ NIE MA TU NIC DO RZECZY. Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
#1407 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
Wasnie byla polozna od noworodkow i powiedziala ze przez pierwsze 2-3 tygodnie nie pozwalac dziecku spac dluzej niz 3 godz. Bo wtedy spada mocno cukier, dziec glodny i moze nie miec sil krzyczec ze glodne i dochodzi do smierci lozeczkowej. Nie strasze nikogo ale moze ktoras ma mozliwosc zapytac o to swoja polozna? Bo ja nigdy o czyms takim nie slyszalam. |
|
|
|
#1409 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
ale najważniejsze by Julkowi poprawiły się wyniki ![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
ale głowa do góry, kciuki by wszystko rusyzło ![]() ![]()
|
|
#1410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaciskam jeszcze, żeby się ruszyło.Cytat:
![]() Poza brakiem funduszy, brakuje mi też miejsca. Mam to szczęście, że moja siostra kupuje kilka miesięcznie i zawsze jest co pożyczyć ![]() A ona jest sama, nie ma rodziny, za to ma dobrą pracę, to sobie pozwala
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

[/RIGHT]

dzisiaj z rana mamy dobry humorek, witamy sie lekkim usmieszkiem
02.08.2006 r Ty i Ja...
29.09.2012 r Na zawsze razem..
09.09.2013 

Ze mną jak najbardziej ok, ale malutki ma do poprawienia parę wskaźników. Dopytałam, okazuje się, że nie cierpi, nie ma grypowych objawów itd, tylko po prostu niskie wskazania niektórych parametrów i to może być niebezpieczne na zewnątrz. Plus żółtaczka.

Idealny niemowlak
Ciekawe czy jeszcze mu się odmieni 

wszystko w nocy sie wyciszyło
wysyłam komuś kasę i mi towar wyśle albo nie?