Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: XXI część wątku powinna się nazywać:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 5,45%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 14 25,45%
Wszystkie foczki poszły rodzić - jak tu z nudy nie urodzić?! 3 5,45%
Część porodów za nami, reszta z nas też pragnie zostać mamami 2 3,64%
Która kolejna się rozpakuje, wielkie napięcie się tu buduje 11 20,00%
Kiedy nastąpi porodu data, tż zostanie nazwany "tata"? 6 10,91%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 16 29,09%
Która teraz pójdzie rodzić? Której czop zacznie odchodzić? 0 0%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-11, 06:39   #1381
tassia
Zakorzenienie

Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

snow bardzo szybko jestescie w domu
po dwoch dobach od cesarki? czy cos pomieszalam?

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 06:58   #1382
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Ta pogoda mnie dobija

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 06:59   #1383
Madzia000
Zadomowienie

Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Czesc ciotki wizazowe dzisiaj z rana mamy dobry humorek, witamy sie lekkim usmieszkiem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1378875568662.jpg (45,4 KB, 41 załadowań)
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 07:02   #1384
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Ja nie Snow ale tam gdzie będę miała cc to też trzymają dwie góra trzy doby po cc jeżeli wszystko jest oczywiście w porządku. Tak mi mówiła moja gin na ostatniej wizycie. A dodam że ona w tym szpitalu pracuje. Zresztą jak miałam poprzednią cesarkę to też miałam we wtorek a w czwartek chcieli mnie do domu wysłać ale mały miał jeszcze konsultacje kardiologiczne

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Czesc ciotki wizazowe dzisiaj z rana mamy dobry humorek, witamy sie lekkim usmieszkiem

Nie miałam jeszcze okazji tak osobno Ci pogratulować więc robię to teraz.
A bobas przesłodki

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013

Edytowane przez katarzyna2811
Czas edycji: 2013-09-11 o 07:05
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 07:23   #1385
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Ja to w sumie jestem bardzo ciekawa jak szpital oceniasz i położne?
I w ogóle jak w praktyce wygląda też ta cała poradnia laktacyjna i ich pomoc

z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Szpital i jego personel oceniam bardzo pozytywnie. Wszyscy pomocni i mili.
Bardzo mi pomogli nie stresowac sie podczas cc, zartowali i starali sie, zebym sie nie przejmowala cieciem. Wszystkie polozne mile, pomagaly mi karmic. Choc ja sie bardziej pytalam niz doradzali sami-na koniec przyszla ta babka.

Takze sie nie stresuj. Bedziesz mile zaskoczona, zwlaszcza po CZMP

Stary 2013-09-11, 07:24   #1386
Madzia000
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Ja nie Snow ale tam gdzie będę miała cc to też trzymają dwie góra trzy doby po cc jeżeli wszystko jest oczywiście w porządku. Tak mi mówiła moja gin na ostatniej wizycie. A dodam że ona w tym szpitalu pracuje. Zresztą jak miałam poprzednią cesarkę to też miałam we wtorek a w czwartek chcieli mnie do domu wysłać ale mały miał jeszcze konsultacje kardiologiczne

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ----------

Nie miałam jeszcze okazji tak osobno Ci pogratulować więc robię to teraz.
A bobas przesłodki

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---
Dziekuje i Tobie i kazdej z osobna wlasnie czekamy na wizyte, bedziemy pytac o date wyjscia, mamy nadzieje ze jutro nas puszcza do domciu

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 07:25   #1387
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Tak. CC bylo niedziela ok 9. Po 12/24 uruchamiaja - ja akurat wstalam po dobie. Jak nie ma komplikacji-po dwoch dniach wypisuja

Stary 2013-09-11, 07:29   #1388
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,

U nas okazuje się, że będziemy musieli zostać w szpitalu co najmniej do poniedziałku Ze mną jak najbardziej ok, ale malutki ma do poprawienia parę wskaźników. Dopytałam, okazuje się, że nie cierpi, nie ma grypowych objawów itd, tylko po prostu niskie wskazania niektórych parametrów i to może być niebezpieczne na zewnątrz. Plus żółtaczka.

Przenieśli nas wczoraj na oddział "przedłużonych pobytów" i tutaj już serce mam poszatkowane na kawałki Powiedzieli, że zasada jest taka, że nie wpuszczają tu odwiedzających, można sobie wyjść na korytarz czy na dwór, ale bez malucha.
Ja jestem na takim etapie, że jestem wykończona, każda pomoc tż czy mamy w uspokojeniu malucha, ogarniącia kabli do maszyny naświetlającej, pomoc przy kp jest na wagę złota. A tutaj tyle dni kiedy nas odcinają? W dodatku oni nie będą mogli zobaczyć Julka a ja mam się przemykać po korytarzu?
Tż też załamany, ale zgrywa twardziela, twierdzi że i tak nikt go nie powstrzyma żeby do nas przyjść

Cieszy mnie ogromnie, że kp rusza do przodu Coraz lepiej sobie radzimy, a to bardzo ważne dla mojego chorowitka.

Odliczam godziny i mam nadzieję, że Julek szybciutko poprawi wskaźniki

Jest taki śliczny, że to przechodzi ludzkie pojęcie Idealny niemowlak Ludzie zachwycają się jego blond włoskami i tym, że tak samo jak ja ma praktycznie niewidoczne rzęsy i brwi Usteczka też rzekomo moje Ciekawe czy jeszcze mu się odmieni
Stary 2013-09-11, 07:36   #1389
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale slodziak

Stary 2013-09-11, 07:47   #1390
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

moje dziecko przegięło przespał 6h w nocy rano od razu go smyrałam po nosku, żeby się ruszył bo się wystraszyłam
teraz wcina
Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Powiem Wam dziewczyny, że nie spodziewałam się, że dzieciaczki takie małe, mogą mieć takie problemy z wykupkaniem się
hej, dziwne, że lekarz nie zalecił zmiany mleka bo małej widać to nie podchodzi

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ciekawostka - doradca laktacyjny z mojego szpitala twierdzi, ze wg ostatnich badan, mozna jesc wszystko (procz sytuacji, gdy wiadomo, ze cos uczula). Nawet, jak zjemy np.bigos, to tylko mama ma wzdecia, bo do mleka przenikaja skladniki odzywcze gl.z krwi (cos w tym stylu). Jak czytalam w necie nt.diety, to naprawde bylo roznie-w jedym art.cos zakazywali, a w innym odwrotnie
Ja nie zamierzam przesadzac z ostroznoscia - wiadomo, zadnych fast foodow etc. Po prostu racjonalnie sie odzywiac..
ja chyba się boję zaryzykować z takimi rzeczami
Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Ta pogoda mnie dobija
mnie też bo chcemy iść na spacer

Cytat:
cześć Zbóju

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 07:52   #1391
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brz

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Szpital i jego personel oceniam bardzo pozytywnie. Wszyscy pomocni i mili.
Bardzo mi pomogli nie stresowac sie podczas cc, zartowali i starali sie, zebym sie nie przejmowala cieciem. Wszystkie polozne mile, pomagaly mi karmic. Choc ja sie bardziej pytalam niz doradzali sami-na koniec przyszla ta babka.

Takze sie nie stresuj. Bedziesz mile zaskoczona, zwlaszcza po CZMP

Ja się obawiam, że będą czekać z porodem nie wiadomo ile. Ze Beda chcieli żeby się samo zaczęło. A u mnie lipa ze skurczami straszna. Nie pomaga nawet przytulanie, bo ostatnio tż się odważył :/ Boję się, że to może stać się coś złego. Niby to dopiero termin, ale dla mnie aż termin, bo to moja pierwsza ciąża i nie jest normalne, że ja skurczy nie mam,a szyjka leci. Tak się dzieje, ale w drugiej ciąży.
A nie wspominając o już o szyjce, to mały ostatnio ostro posuwa się Dio dołu. Obudziłam się teraz i tak mnie bolą pachwiny, krocze i w ogóle dół, że ledwo się ruszam.

Stary 2013-09-11, 07:53   #1392
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
rozmowa z anastazjologiem to standard w pl? u mnie jest tylko przed cesarka...
Stanowczo nie
Ja nie miałam rozmowy, jak przyszedł mnie znieczulać, to dopiero pytał o kilka rzeczy

Cytat:

słodziaku

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
U nas okazuje się, że będziemy musieli zostać w szpitalu co najmniej do poniedziałku Ze mną jak najbardziej ok, ale malutki ma do poprawienia parę wskaźników. Dopytałam, okazuje się, że nie cierpi, nie ma grypowych objawów itd, tylko po prostu niskie wskazania niektórych parametrów i to może być niebezpieczne na zewnątrz. Plus żółtaczka.

Przenieśli nas wczoraj na oddział "przedłużonych pobytów" i tutaj już serce mam poszatkowane na kawałki Powiedzieli, że zasada jest taka, że nie wpuszczają tu odwiedzających, można sobie wyjść na korytarz czy na dwór, ale bez malucha.
Ja jestem na takim etapie, że jestem wykończona, każda pomoc tż czy mamy w uspokojeniu malucha, ogarniącia kabli do maszyny naświetlającej, pomoc przy kp jest na wagę złota. A tutaj tyle dni kiedy nas odcinają? W dodatku oni nie będą mogli zobaczyć Julka a ja mam się przemykać po korytarzu?
Tż też załamany, ale zgrywa twardziela, twierdzi że i tak nikt go nie powstrzyma żeby do nas przyjść

Cieszy mnie ogromnie, że kp rusza do przodu Coraz lepiej sobie radzimy, a to bardzo ważne dla mojego chorowitka.

Jest taki śliczny, że to przechodzi ludzkie pojęcie Idealny niemowlak Ludzie zachwycają się jego blond włoskami i tym, że tak samo jak ja ma praktycznie niewidoczne rzęsy i brwi Usteczka też rzekomo moje Ciekawe czy jeszcze mu się odmieni

Dziwna polityka, że nie wolno odwiedzać, jak się dłużej jest Rozumiem, że tylko tata może, ale że nikt to już nie

Witam się porannie, niewyspana... Tż obudził mnie o 6:30, żeby mu pomóc się zebrać, bo późno. Heh, ja dobra żona wstałam, zrobiłam mu jedzenie na cały dzień i zaraz Edi się obudził, także pospane
Oczywiście zasnąć wczoraj nie mogłam do 1, więc znów będę zombie

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 07:54   #1393
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Kaśka 6 godzin. Wow.

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 07:55   #1394
inwersja
dryfuję słowami

A co do jedzenia to tego samego zdania jest pediatra koleżanki.

Przy synu się ograniczała i obawia się, że to mogło mieć wpływ na jego problemy z jedzeniem teraz.
Przy córce jadła wszystko i problemów nie ma.

Pytanie tylko skąd wiadomo co wywoła ewidentnie alergię, jeśli je się wszystko?

Stary 2013-09-11, 07:56   #1395
ewacia85
Wtajemniczenie

witam melduje że nie rodze wszystko w nocy sie wyciszyło moje dziecko jest uparte i w ...upie mam mamusie nie wiem dlaczego ale mnie to załamuje pomału....i wszystko mnie wkurza....boje sie że mały przykoksi tak że nie dam rady na porodówce w końcu ponad dwa ty temu ważył już 3100 a strasznie dużo rósł ostatnio. bajka pewnie miałaś racje że bedę sie toczyc z tymi 3cm z tydzień coć jesli dziś i jutro nie ruszy to w piątek mam się przyjąć do szpitala....normalnie dopada mnie dołek
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 07:56   #1396
kaska87
Zakorzenienie

dziewczyny jak się kupuje na tablica.pl? wysyłam komuś kasę i mi towar wyśle albo nie? jak to wygląda?

Stary 2013-09-11, 07:59   #1397
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy,

Cytat:
wiekszosc kupuje
lubie papierowe
a na kompie nie umiemczytac
czytam na tablecie lub kindlu jak mi tz pozyczy
ale tz rzadko pozycza bo czyta jakies 5 ksiazek miesiecznie wiec go non stop uzywa

ja też lubie mam mnóstwo w domu nie przeczytanych ale zaciekawiła mnie ta lwa starowicza więc pozostaje kupić

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 07:59   #1398
ewacia85
Wtajemniczenie

inwersja samba kciuki za was dzisiaj ...oby wasze dizeciaczki były bardziej zdecydowane niz mój
madziaoo...słodziak mały
angel dacie rade czas szybko zleci
snow super że jjuż w domku
kropla ty to juz masz panne prawie na wydaniu
kaśka małego śpioca masz
Stary 2013-09-11, 08:00   #1399
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja książki też wolę papierowe, ale raczej pozyczam, bo bym zbankrutowala...

moja mama co miesiąc bankrutuje...
bez kitu zrobiła w domu dwie bibilioteczki i półki się urywają, czasami kasy nie ma a i tak książkę kupi;p

poza tym sa punkty gdzie można kupić fajne tanie książki

Aleksander
Stary 2013-09-11, 08:02   #1400
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się obawiam, że będą czekać z porodem nie wiadomo ile. Ze Beda chcieli żeby się samo zaczęło. A u mnie lipa ze skurczami straszna. Nie pomaga nawet przytulanie, bo ostatnio tż się odważył :/ Boję się, że to może stać się coś złego. Niby to dopiero termin, ale dla mnie aż termin, bo to moja pierwsza ciąża i nie jest normalne, że ja skurczy nie mam,a szyjka leci. Tak się dzieje, ale w drugiej ciąży.
widzę, że teraz Ty męczysz bułe z porodem najpierw Bajka, później ja a teraz Ty
Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Kaśka 6 godzin. Wow.

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam melduje że nie rodze
ehhh, najgorsze to czekanie

Stary 2013-09-11, 08:04   #1401
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
inwersja samba kciuki za was dzisiaj ...oby wasze dizeciaczki były bardziej zdecydowane niz mój
madziaoo...słodziak mały
angel dacie rade czas szybko zleci
snow super że jjuż w domku
kropla ty to juz masz panne prawie na wydaniu
kaśka małego śpioca masz
Dzięki
obawiam się, że moje dziecko jest bardziej zdecydowane niż moja macica, zimna suka z niej

I wzajemnie powodzenia

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
bez kitu zrobiła w domu dwie bibilioteczki i półki się urywają, czasami kasy nie ma a i tak książkę kupi;p

Oj taaak, tęsknię za wrocławskimi takimi księgarnia

tutaj to chyba tylko antykwariaty postarają jeśli chce się mieć coś takiego i papierowego

Stary 2013-09-11, 08:05   #1402
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
kaśka małego śpioca masz
śpiocho żarłoczek

Stary 2013-09-11, 08:08   #1403
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
widzę, że teraz Ty męczysz bułe z porodem najpierw Bajka, później ja a teraz Ty

ehhh, najgorsze to czekanie
Oj, bo się boję. Bajka miała tak przy drugiej ciąży co jest normalne. A mnie się każdy dziwi, że to pierwsza.
Poza tym ona w końcu urodziła tydzień przed tp,a ja już mam tp i na prawdę obawiam się złych konsekwencji tego przenoszenia.

Stary 2013-09-11, 08:11   #1404
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Madziuchna, kciuki za jutro!

Zuza spora, ale mówię - nie dziwi mnie to... Jak urośnie do 4 kg to pewnie dam radę, bo duża jestem, ale jak więcej....

To cooooo, herbatka z malin i wiesiołek od jutra w ruch idą, niech się tam wszystko już uelastycznia. Aaaa i masaż krocza można by uskuteczniać? Trzeba się przygotować, bo może być CIĘŻKO

Pytaliśmy gina o szczepienie to pierwsze i powiedział, on jak najbardziej poleca Engerix i wypisał nam już receptę. Wymaz na paciora (pojedynczy) pobrany, jutro zawieziemy do lab.

A siedzieliśmy ponad 40 minut w gabinecie. Współczuje parce za nami, bo weszli chyba z godzinę po czasie....
super, że z nerką wszystko dobrze
Zuza duża

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
rozmowa z anastazjologiem to standard w pl? u mnie jest tylko przed cesarka...

właśnie nie mam pojęcia.
też mnie to zdziwiło, normalnie przyszła opowiedziała o ZZO i kazała wypełnic karte jak do znieczulenia

Aleksander
Stary 2013-09-11, 08:11   #1405
ja-ika
Zakorzenienie

Kaska z tego co słyszałam, to do tablica.pl trzeba mieć ograniczone zaufanie. Ni przelewać pieniędzy, umawiać się na odbiór osobisty. Tam są ogłoszenia bezpłatne i kupujący nie jest chroniony jak na allegro np.
Mam nadzieję, że sprzedający będzie uczciwy i będziesz zadowolona z zakupów.

Mam dziś wizytę u mojej ginki z medicoveru. L4 mam do dziś, ciekawe na ile mi wypisze . Chyba będę miała dziś badaną szyjkę na usg.
Stary 2013-09-11, 08:11   #1406
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć. Nadrabiam
Mąż zaspał a więc i ja dłużej pospałam

Madzia dzięki za opis!!!

Cytat:
cos slabe google
podlozem.neurotyzmu jest lek a to co innego niz stres
lek jest nieuswiadomiony najczesciej
i wiele osob przezywa go w roznych absurdalnych sytuacjach niekoniekoniecznie adekwatnie do realnego zagrozenia
taka kontrola wynika zawsze z leku
mam tak samo choc dokladnego zrodla.leku jeszcze.nie odkrylam

oby sie to na naszych dzieciach nie odbilo
Z tymi lękami coś jest. Masz rację, oby to się na dzieciach nie odbiło, nie chciałabym mieć matki, która ciągle mnie kontroluje...

Cytat:
Ja nie wiem czy dałabym radę, czy nie. Nie byłam nigdy w takiej sytuacji i mam nadzieję, nie będe. Ale znając życie trudniej byłoby mi znieść jego ból i cierpienie nie robiąc nic.

Mojej mamy koleżanka ma męża, który praktycznie jest warzywkiem. Ma SM, oprócz tego, że jeździ na wózku, ręce ma juz niewładne też, ledwo mówi i je. Ona musi go dżwigać, kompać, przebierać, przewijać, karmić.
I co, powinna kopnąć go w zad, bo nie może znieść jego cierpienia? No przecież nie ma wpisane w obowiązki bycie pielęgniarką.

Trzeba być w takim razie konsekwentnym w każdym calu.
Od jutro koniec z robotą! Niech facet zarabia na dom tyle, żeby Wam starczyło. I trzeba zaczyć się w kuchni, w fartuchu i dogadzać Panu i włądcy.

Sorki, nikogo urazić nie chcę. Ale drażni mnie jak wiele spraw uchodzi facetom, a wobec kobiet nie ma przebacz. I to najgorsze, że kobiety same wobec siebie są takie rygorystyczne. Niestety zostały nam pozostałości z czasów kiedy to Pan domu był najwazniejszy, a kobieta to tylko wyrodnica do oprzątania go.

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Owszem, ale nie rozumiem w takiej sytuacji tekstów, że facet ma prawo zostawić, bo musiał być przy porodzie. Cholera, co to za durna wymówka?
Równie dobrze, ja mam prawo zostawić, bo mnie opuszczono w potrzebie!

To identyczne porównanie z tym, że facet, który obrabia mnustwo bab jest doświadczonny, a kobieta - dziwka.

To nie jest tak, że ja mówię, żeby na siłę ciągnąć. To zawsze powinna być wspólna decyzja. Jakiś kompromis. A nie ślepy upór jednej osoby. Nie, bo nie. Albo nie, bo Ty se nosisz, to se ródź. A ja od tego nie jestem.

Przecież napisałam,że to wszystko robiłabym.I chciałabym ulżyć w cierpieniu. Jedyne, co jest dla mnie nie do przeskoczenia to aspekty czysto medyczne, krwiste I może dla niektórych mogę być w tym podła jak taki facet, który nie chce być przy porodzie-on tego nie zniesie,a ja nie zniosę krwi, zmiany opatrunków. Trudno, takie są moje ograniczenia.

Nigdy nie odniosłam się do tego,że facetowi można opuścić rodzinę bo był przy porodzie. I żadna z nas-broniących- tego nie zrobiła. Piszemy tylko o tym,że każdy ma prawo odmówić,że każdy ma prawo się bać. Opuszczenie rodziny to już sprawa drugorzędna.Jak dla mnie facet, który z tego powodu opuszcza rodzinę to dupek, ale co, jeśli został zmuszony do uczestniczenia przy porodzie przez partnerkę pomimo,że jasno komunikował,że nie chce?

I w ogóle to ciągle tu zapodajesz feministycznymi opisami i wizjami.

Powiem Ci tak-gdyby to była para lesbijek i ta nie rodząca nie chciałaby być przy porodzie to miałabym dokładnie to samo zdanie. PŁEĆ NIE MA TU NIC DO RZECZY.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Motyl dobrze pisze Madziuchna. Nie czujesz bolu ale czucir masz. To jest takie odretwienie. Chcialabys poruszyc noga ale nie mozesz. Najgorszy moment wyciagania dziecka. Ja podnioslam panike ze czuje bo ostatnio przeczytalam ten art ktory ktoras wkleila. Pryskali mnie woda i sprawdzali. Wszystko bylo ok.
Czyli będę czuć,że mnie dotknęli, ale bólu nie. Dziwne

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 08:12   #1407
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
śpiocho żarłoczek
adi tez taki był początkowo a później adhd sięobjawiło
Stary 2013-09-11, 08:14   #1408
gorgulek
Zakorzenienie

Wasnie byla polozna od noworodkow i powiedziala ze przez pierwsze 2-3 tygodnie nie pozwalac dziecku spac dluzej niz 3 godz. Bo wtedy spada mocno cukier, dziec glodny i moze nie miec sil krzyczec ze glodne i dochodzi do smierci lozeczkowej. Nie strasze nikogo ale moze ktoras ma mozliwosc zapytac o to swoja polozna? Bo ja nigdy o czyms takim nie slyszalam.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 08:18   #1409
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Dzien dobry przystojniaku

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

strasznie Wam współczuje takiej rozłąki, swoją drogą nie powinno tak być, przecież to taki maluszek jak ma go Tata nie widzieć przez tyle dni?;/
ale najważniejsze by Julkowi poprawiły się wyniki

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
witam melduje że nie rodze wszystko w nocy sie wyciszyło moje dziecko jest uparte i w ...upie mam mamusie nie wiem dlaczego ale mnie to załamuje pomału....i wszystko mnie wkurza....boje sie że mały przykoksi tak że nie dam rady na porodówce w końcu ponad dwa ty temu ważył już 3100 a strasznie dużo rósł ostatnio. bajka pewnie miałaś racje że bedę sie toczyc z tymi 3cm z tydzień coć jesli dziś i jutro nie ruszy to w piątek mam się przyjąć do szpitala....normalnie dopada mnie dołek
Ewacia wiem, że jest ci ciężko, ja mam 10 dni do tp ajuż się niecierpliwię...
ale głowa do góry, kciuki by wszystko rusyzło

Aleksander
Stary 2013-09-11, 08:22   #1410
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ojoj, to mocniej zaciskam jeszcze, żeby się ruszyło.

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość

Ja nie kupiłam książki od roku chyba. Kupuję tylko takie, które wiem, że przeczytam więcej niż raz
Poza brakiem funduszy, brakuje mi też miejsca. Mam to szczęście, że moja siostra kupuje kilka miesięcznie i zawsze jest co pożyczyć
A ona jest sama, nie ma rodziny, za to ma dobrą pracę, to sobie pozwala

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości