|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
potrzebuję rady...znalazłam nosidełko idealne. są dwa- jedno na licytacji start od 150 zł, ma piękny wzór, ale jest różowe, typowo dziewczyńskie, no i nie wiem do ilu dobije. i równie piękne, nowe, za 300 zł
w cudownie zielonym kolorze... i nie wiem..boję się, że jak zalicytuję i nie wygram to tamtego już nie będzie........
|
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() happy mi to obojętne gdzie zaczniemy spotkanie Mysia ja do kina nie idę dzisiaj, łapię każdą chwilę na drzemkę bo póki co jestem wymęczona straszliwie
|
|
#153 | |||||
|
Zakorzenienie
|
łiiii:P
Cytat:
to jutro zapowiada się fajne spotkanie![]() Cytat:
![]() zależy co postanowicie, bo ja będę jechała autem i się zastanawiam czy nie stanąć gdzieś w okolicach happy żeby się nie przeparkowywać ![]() Cytat:
zamawiamy Woombie ?Cytat:
Cytat:
my idziemy
|
|
|
#154 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gdyby to był model, na który byłabym w 100% zdecydowana i cena 300 zł byłaby ok, to wzięłabym zielony - planujemy jeszcze dzieciątko (1 lub 2 ) i uniwersalne płciowo kupujemy "grubsze" rzeczy w sumie do 36 miesięcy zwykle się używa, jak zalicytujesz i będzie za 200, a możesz mieć takie jak chcesz dokładnie za 300, to moja pokrętna logika wskazuje na zielone kupiłam trochę droższy jedo fyn - zielony właśnie - a wahałam się nad tańszą "damką" i jestem teraz bardzo zadowolona ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
![]() Happy - mogłabyś mi napisać pw gdzie mieszkasz? Bo właśnie też pomyślałam, że może mąż tam gdzieś zaparkuje, to będę mogła ewentualnie wózek zostawić w aucie i potem go wziąć na spacer - albo odwrotnie. Chyba, że masz windę
|
||
|
|
|
#155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale on popłakiwał coraz to mocniej.. myslałam,bedzie zmeczony po tej nocy (ja jestem ) a ten zrobił sobie przed chwilą tylko 30min drzemkę![]() i nie wygląda jakby chciało mu się jeszcze spać
|
|
|
|
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też zostawiam młodego jak się kręci i nie krzyczy, nie płacze wczoraj zasypiał wieczorem, coś tam pojęczał, małż już chciał iść ale mówię, żeby go zostawił, może to jakieś jęki przed samym zaśnięciem no i miałam rację, jęknął jeszcze 2 razy i spał jak suseł
|
|
|
|
|
#157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
licytacje kończą się tego samego dnia, używane wcześniej. po tym co napisałaś podjęłam decyzję ku zielonemu (zaraz się pochwalę ) i robię budżet, jakoś go dopniemy mam nadzieję................. ......Ash myszko, ile muszę liczyć na yaxi w Wawie z dworca centralnego na lotnisko? |
|
|
|
|
#158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i zielony kolor to lepszy wybór
|
|
#159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Muszę pogonić Męża, żeby szukał pracy w Edynburgu to będę sobie robiła wyprawy do Krakowa na nockę
Zorganizujemy pidżama party Cytat:
Tak sobie jeszcze tłumaczę, że z cycka daję jej najlepiej przyswajalne płyny więc to może dlatego się nie odwodniła. Cytat:
(ale taxi w Wawie brałam raptem 2 razy na krótki dystans centrum - saska kępa, i za każdym razem płaciłam ok 25pln) Albo pociąg z centralnego na lotnisko, ale nie wiem jak często jeżdzą. Rozumiem, że to wyprawa do Grecji? Kiedy wyruszacie? Będziesz miała neta ![]() A co do nosidła do podzielam rozumowanie Pearl |
||
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Czy wasze dzieci tez czasem robia tak, ze sa spiace, kladziecie je, przysypiaja a po chwili zamiast spac sa mega rozbudzone?
Z tak robi często i nie ukrywam ze mnie to martwi i wkurza troche :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() młody w końcu zasnął, idę na drzemkę się regenerować
|
|
#162 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- mój tak ma jak sie obudzi, chwilę z nim pogadam a ten odpływa i za kilka sekund się otrząsa i się śmieje |
|
|
|
|
#165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem za zaraz wyślę Ci numer Kupiłam http://aktywnyurwis.pl/sklep/nosidel...czne?TreeId=14
|
|
|
|
|
#166 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
wymyśliłam, że pojadę samochodem pierwszy raz z M do biedry z chustą (z fotelika ją przełożę do podwójnego x już zawiązanego). Mąż mi samochód podreperował, oby zapalił trzymajcie kciuki teraz zrobiła kupkę i podsypia na rękach (po prysznicu, teraz już się nie bawię z innym myciem dupki po dwójce). Tylko niech przestanie lać
|
|
|
|
|
#167 |
|
Wtajemniczenie
|
doszedł dziś kombinezon rozmiar 80
mały się topi w nim i jestem ciekawa czy zdąży go założyć zanim wiosna przyjdzie ale ogolnie śliczny jest czapkę dostaliśmy do kompletu, muszę znowu zrobić poszukiwania na all 74
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Oo nie jestem jednak jedyna.. Dziwne to.. Teraz marudzi mega i nie chce spac w dowu a mi sie nie chce leciec juz na dugi spacer.. Tym bardziej że ostatnio spala w domu na luzie
nie rozgryze tego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#169 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a 74 mógłby mieć na już
|
|||
|
|
|
#170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie nas tyle, że Ci go wtargamy jak coś ![]() Cytat:
![]() przyszło mi nosidło womar eco będe testować po kinie bo młody śpi![]() rano zasnął ze smokiem i szmatką więc myślałam, że mi się dziecko naprawiło, ale niestety, znowu musiałam go usypiać na orbitreku, bo smoka nie chciał ja nie wiem może ja za szybko wymagam, żeby sam zasypiał ale do soboty nie było problemu albo smok albo huśtawka i szybko odpływał a teraz jest darcie :/
|
|
|
#171 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki za infom o taxi, chyba wygodniej niż pociągiem...w Kra od lotniska do przystanku jest trochę metrów, taxi stanie bliżej.. wylot 23 września, Pearl się śmieje z Internetu, ale może być tak, że dostęp będzie ograniczony..coś tam się pokićkało w domu rodzinnym D., ale będę naprawiać poproszę jakieś rady, Ash, w Locie chyba jest tak, że na dziecko nie ma bagażu, ale wózek można wziąć. Myslisz, że zaakaceptują zamiast wózka fotelik? Cholera, nie wiem jak spakować bebinę, co brać conie paczka giga (ta promocyjna teraz) Dady ma idealne wymiary na bagaż podręczny nosidło http://aktywnyurwis.pl/sklep/nosidel...czne?TreeId=14 kupiłam na allegro za 300 zł (bez gwarancji, ale nowe, zapewne kupione gdzieś w USA na sejlu) i chcę mieć znowu długie włosy i wyglądać jak Giselle http://veryrosenberry.com/wp-content...e_Ergobaby.jpg To nosidło ma bardzo dobre opinie na chustowych forach, tak że polecam jak kogoś nie stać na takie za 490, bo jest tyle warte, ale można kupić taniej na allegro. |
|
|
|
|
#172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
piękny ten kolor, taki głęboki
|
|
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() wg. Tracy to efekt przyzwyczajenia i można do przełamać usypiając metodą podnieś - połóż (to jets metoda dla dzieci 4-6 miesięcy) odkładasz do łóżeczka i trzymasz rękę na plecach ew. szumisz do ucha, jak zaczyna płakać bierzesz na ręce i od razu jak się uspokoi (bez zwłoki) odkładasz i tak nawet 100 razy do skutku, z kolejnym dniem za każdym razem ma być prościej i krócej no i im wcześniej się zacznie wykorzeniać nawyk tym łatwiej nie namawiam ale jak chcesz przestać biegać z wózkiem non stop to chyba się trzeba przemęczyć 2-3 dni
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Uf. Jednak zasypia..
Szkoda tylko ze co chwila wbiegaja koty bo akurat cos sie leją :/ ale Z chyba na tyle padla, ze jej nie przeszkadza ![]() I jak zwykle gdy zasnie w domu-brac sie za siebie, pozadki, relaks czy co? :p |
|
|
|
#175 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie i ja w nowej czesci
Lonely- czytalam jeszcze na starym watku o twojej zgubie, masakra... Troche to podejrzane... A chowasz czasem w ksiazkach albo np. W kieszeni plaszcza? Mam nadzieje, ze sie znajda! Cloche- bardzo Ci wspolczuje tych wszystkich przygod... Dziewczyny czy mozna szczepic jesli dziecko ma katar i kicha? Pytam czysto teoretycznie jutro u nas szczepienia, na szczescie ostatnie, z tych obowiazkowych...N. Jest ogromna wg moich obliczen ponad 7 kg i co najmniej 68 cm
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przed momentem właśnie skończył drzemkę, także nie poszalał z tym spaniem. no nic, nakarmię go, zamotam i może skoczymy na jakiś krótki spacer
|
|
#178 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziś nie wyszło ... od 7 na nogach ![]() Cytat:
piękne to zielone Cytat:
Cytat:
![]() mokro, paskudnie, sennie, ja nie śpię od 5 bo coś mnie ciągle wybudzało ... Młody marudny, położyłam go na matę na moment bo chciałam coś zjeść i się okazało że chwilowo tego mu trzeba było do szczęścia, bawi się i piska ... szkoda że na spacer dziś nie pójdziemy, z nudów chyba do babci się przejdę
|
||||
|
|
|
#179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja bym się bała szczepić, ale niektórzy pediatrzy twierdzą że lekkie przeziębienie nie jest przeszkodą
|
|
#180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() daj znać jak testy wypadną, ja już sama nie wiem jakie kupić ![]() pan od tablicy.pl tak rozwiązał nasze podwójne zainteresowanie z Xal, że się nie da z nim skontaktować ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- dzięki za kciuki, ruszamy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.

w cudownie zielonym kolorze... i nie wiem..boję się, że jak zalicytuję i nie wygram to tamtego już nie będzie........

mysle, ze Twoje cycki nie poddadza sie bez walki i po szpitalu beda dalej produkowac sluszne ilosco mleczka
w sumie do 36 miesięcy zwykle się używa, jak zalicytujesz i będzie za 200, a możesz mieć takie jak chcesz dokładnie za 300, to moja pokrętna logika wskazuje na zielone
Jak masz w domu coś jak dicoflor to podaj, nie zaszkodzi.

(ale taxi w Wawie brałam raptem 2 razy na krótki dystans centrum - saska kępa, i za każdym razem płaciłam ok 25pln) Albo pociąg z centralnego na lotnisko, ale nie wiem jak często jeżdzą. Rozumiem, że to wyprawa do Grecji? Kiedy wyruszacie? Będziesz miała neta 

teraz zrobiła kupkę i podsypia na rękach (po prysznicu, teraz już się nie bawię z innym myciem dupki po dwójce). Tylko niech przestanie lać
mały się topi w nim i jestem ciekawa czy zdąży go założyć zanim wiosna przyjdzie
nie rozgryze tego
a 74 mógłby mieć na już