|
|
#841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
Jak nie byłam w ciąży i nie pracowałam to zwykle spałam po ok. 10-11 godzin
|
|
|
|
|
#842 |
|
Zadomowienie
|
Hej, ja już wróciłam z Mazur z Niunią. Podróż zniosła super
aha no i widać i czuć i słychać po uderzeniu łyżeczką ząbek ![]() może, oby to był powód pobudek i się na troche uspokoi moja Mała. W nocy, tradycyjnie, zjadła 100ml kaszki i 90 ml mm i troche cycka i wystarczyło jej to do 23 ;( masakra....a później tradycyjnie co 2 h budziła się i zjadała 120mlBebiko...ja nie wiem co to za głodomor...czyli przez 12 h w nocy zjadła 360 ml mm i dodtkowo nad ranem troche piersi... teraz pełza i oczywiście kieruje sie nigdzie indziej jak pod komputer i gryzie mi kapcie!!!Ma ktoś pomysł czemu ona taka głodna w nocy jest??
|
#843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A bedziesz miec kurtke+spodnie czy jednoczesciowy kombinezon? Ja chodzilam sama do zerowki (5 lat mialam), potem do szkoly tez. Cytat:
My bodziaki 62/68, ale pajac obowiazkowo 74, bo inne maja za krotkie nogawki. Kubełek juz za kazdym razem jak mu sie znudzi lezenie na brzuchu lub jest spiacy, trze oczy i krzyczy: mammamammama Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-09-11 o 10:21 |
||
|
|
|
#844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Marsii- boski tort :O
Amelka padła, pan przywiózł gaz a ja wzięłam się za ogarnianie szafek - ale to jak wstanie Ameluś ;p razem będziemy ogarniać
|
|
#846 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42742726]Marsi, tort ślinotokowy [/QUOTE]![]() Cytat:
u nas od rana ukochana piosenka Kubusia w akcji, inaczej musiałabym ręce i kręgosłup na allegro szukać :/ a tak to mi tylko uszy puchną
|
||||||
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Ah leje u nas jak z cebra od rana
a wczoraj taka piekna pogoda byla - sloneczko na maksa ale bez czikiWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wracasz po pracy do domu, zajmujesz sie Igusiem, ktory na pewno jak smiga to wymaga nieustannej uwagi, robisz jeszcze obiad na nastepny dzien i sprzatasz. Gdzie znajdujesz tyle energii, zeby to wszystko ogarnac? ![]() O, w koncu dowiedzialam sie po co dali mi ten antybiotyk ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#849 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nawet jak się zamknę w łazience to stoją za drzwiami i stukają w szybkę Bliska obecność mamy ma go chyba uchronić przed płaczem Młodej![]() Co do drugiego mój blender tez zostawia grudki i przez to Ola nie chciała jesc tego, co jej gotowałam. Cytat:
|
|||
|
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy któraś używa bądź używała pieluch BD?i jak się sprawowały?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i sporo brakuje mi do ideałua książka- hm ,wczoraj w pepco dorwałam cudowny stojak na książkę kucharska, od dawna nie niego chorowałam tylko ceny w sklepach internetowych powalały a dorwałam uwaga za 24 zł to chyba książka o przekąskach chciałam tylko przymierzyć jak leży w nowym stojaczku i tak akurat załapała się na tło
|
|
|
|
|
#852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas na tapecie jest Bałkanica - jak to slyszy, to macha czym sie da ![]() ![]() marsi ale musi byc pyyyyyyyyyszny!
|
|
|
|
|
#853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko musisz patrzec bo są dwa rodzaje chociaż te większe jakby mniej się mechacą
|
|
|
|
|
#854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Widze, ze jest kilka chudzielcow takich, jak moj
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]() Dobra, uciekam sie szykowac. Idziemy z TZ do znajomych
|
||
|
|
|
#856 |
|
Zadomowienie
|
nocka koszmarna, pobudka goniła pobudkę, a jak już Oleńka usnęła to ja nie mogłam, ...aż do kolejnej pobudki, w tym 2 dłuższe przerwy na próby wstawania i chodzenia, i tak do 6 . Na szczescie po spacerze o 9 drzemka do teraz...
Wczoraj minęło (mi i tż) 9 lat razem Bez pompy czy specjalnego ucztowania bo miałam fryzjera i nie zdazyłąm nic upichcic, ale pogadalismy trochę i było ok![]() No i fryzjer... odkoloryzowanie i znowu koloryzowanie; jest lepiej, bordo/śliwką już nie biję po oczach Niestety wygryzionej grzywki nie dało się naprawic, musze zapuścić Ponad 2h na foteu a Młoda została z dziadkami i dała radę bez cycka a to z 4h w sumie było, ale jak wróciłam jak się cieszyła,bezcenne
|
|
|
|
#857 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj mam dzień wolny
- Borys u babci. ![]() Dziewczyny stsujace sutricon - wlasnie do mnie przyszly plastry. Co ile je zmienialyscie? Nie bardzo rozumiem, bo raz pisza zeby codziennie odklejac i przemywac skore, a innym razem ze mozna nosic od 3 - 5 dni jeden mimo ze najlepsze rezultaty uzyskuje sie naklejajac nowy co 24 godziny. Na ile starczylo Wam opakowanie?
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, jaki torcik
Neti, my używamy BD, pasują nam Marsi, używaliśmy tych z lidla jak młody był noworodkiem (chyba jedną paczkę 2jek mieliśmy) i jakieś takie mega ogromne były, przeciekały jakby nic nie wchłaniało, zraziliśmy się Dziewczyny, bąbel jak jest zmęczony to główka mu leci w dół, od 3 dni tak robi, normalnie jakby nie miał siły utrzymywać jej w pionie, też wasze tak robią??? No i jak stoi to wspina się na paluszki, normalne to??? Zaczął przechodzić już od kanapy do stołu - w sensie, trzyma się kanapy, puszcza się jedną łapką, daje ją na stół, puszcza się drugą, myk i już jest przy stole
|
#859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
próbowałam zmienić repertuar ale na wszystko inne reaguje buczeniem
|
|
|
|
|
#860 |
|
Zadomowienie
|
Misiaela kaszke kupilam w rosmanie wczoraj
dokladnie taka http://www.aptekadziecka.pl/pol_pl_B...50g-9246_2.pngAle pogoda z dupy co ... wrr, a mialam dzis isc na specr, zeby mloda oswajac z wozkiem ![]() Lady ale Pietrasty jest zdolniacha, sciagnac rajstopki to nie lada wyczyn ![]() Ewa zaraz bedzie nastepny zebol na watku, jak juz stuka lyzeczka ![]() Kurde i plan, ze mloda zje kaszke poszedl w diably ... ehh zrobilam jej tak z 60, dodalam do tego 2 lyzki sloiczka owocowego i co .. penis ... zjadla z 7 lyzek i na tym koniec, ryk i chce cycka ... no, ale nie bedziemy sie poddawac ... teraz spi rysiol pod koldra, a ja mam czas na sniadanko i kawke ![]() Laseczki maice kubek Lovi 360 st ... pisala ktoras ze jest w rosmanie, ale ja wczoraj patrzylam i kolo mnie go nie bylo .. patrzylam na niego w tesco, 35 zeta koszt ... awent tez ma cos takiego, ale kuzwa ponad 45 zl ... cena jak za kubek troche mnie rozwala I pytanie czy dajecie jedzonko w miseczkach albo jakis kubeczkach dzieciowych ... ja daje w mojej malej filizance do kawy .. mialam juz jej kilka razy kupic jakis zestaw naczyn, ale wydaje mi sie jeszcze zsa mala na to ... poza tym jak jej naloze to marne 100 ml zarcia do miski to sie rozleje i ciezko to bedzie wybierac .. nie wiem tak mi sie wydaje
|
|
#861 |
|
Zadomowienie
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
Młoda w tuli śpi, a ja mam kawę ale głowa mi opada coraz bardziej
![]() patrzę na nią i zazdrość mnie zżera..
|
|
|
|
#863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
bajzelek wszędzie tylko nie w kuchni
no czasem w zlewie heheeha tak wogóe to uwaga: upolowaliśmy 3 mysz mam nadzieję,że to już ostatnia lokatorka |
|
|
|
#865 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja daje małej jeść w miseczce dla dzieci, bo czasem mi wyrwie i rzuci na podłogę ![]() Ja na początku też miałam problem nakarmić Julkę kaszką, ale po ok. miesiącu prób zaskoczyła i teraz przed snem zjada nawet 200 ml kaszki, ale i tak na nic się to zdaje może popróbuj smoczki do butelki, moja kaszkę je canpolem kauczukowym z jedną dizurką, a mleko bebiko i wode pije z tomee tepee silikonowego z jedną dizurką. Smoczek do kaszki jakoś nie bardzo jej pasuje...
|
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
Lady Blanka jak zmęczona to tak robi. Wtedy wiem że trzeba spać
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Marsi może Ci pożyczyć sąsiada? A poważnie to rozumiem,u nas spokój z myszami od 3tyg. Więc może to już koniec ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moja blizna wygląda juz lepiej po uzywaniu tych plastrów, bo wcześniej była masakra.
|
|
|
#869 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo na stronie pisali ze jedno opakowanie na miesiac starcza.A efekty? Bo ja mam taka bardzo gruba "nitke", na plazy mnie to juz troche wkurzalo zaluje ze od razu tych plastrow nie kupilam moze bym tego bliznowca nie miala, no ale mama mi mowila, zebym jej nie ruszala, to mi slad nie zostanie prawie - jak u niej. ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
ja to wygladam jak frankenstein, spod majtek na plazy mi przeswitywala nawet ;| Nawet nie mam jak sie maszynka normalnie ogolic bo bym sobie chyba kawal skory obciela. ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
ja tez chce marsi! pokaz. I Ty deli! kiedys chyba swoj brzuch juz wrzcalas tutaj? ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- ja na całym jednym centrymetrze http://storage.sfd.pl/1/images2009/20090617204013.JPG
|
|
#870 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
A są w ogóle takie małe do dziecięcych wanienek ? Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.

Jak nie byłam w ciąży i nie pracowałam to zwykle spałam po ok. 10-11 godzin

aha no i widać i czuć i słychać po uderzeniu łyżeczką ząbek
i gryzie mi kapcie!!!

[/QUOTE]
a wczoraj taka piekna pogoda byla - sloneczko na maksa ale bez cziki

A nie myślałaś żeby kupic do wanienki taką matę antypoślizgową? Bo Zuzia już nie pierwszy raz wody się opiła z tego co pamiętam.