Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-11, 11:09   #1981
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

nie wiem co robić w domu... poszłabym na spacer, ale pada cały czas

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:10   #1982
Lilith890502
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

a od kiedy te pudełka w Lidlu?

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:11   #1983
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
mam dylemat muszę koniecznie dzisiaj zamówić sukienkę na wesela i znalazłam 4 TŻ wysłałam linki zeby je ocenił bo sama nie wiem którą wziąć:
1. http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-s...526559288.html
2. http://allegro.pl/sukienka-tunika-ci...507616136.html
3. http://allegro.pl/jesien-ciazowa-suk...522991697.html ta mi się nie widzi z tyłu :P
4. http://allegro.pl/ciazowa-sukienka-k...511500297.html

najbardziej podoba mi się 2 a chciałam mieć taką co i na sesyjkę brzuchową założę
1 fajna mogę polecić bo ją mam,opina z tyłu trochę,ale prezentuje się b.ładnie
2 mi np ten pas się nie widzi
3,4 mam z innej aukcji pięknie leżą i podkreślają biust.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:12   #1984
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
a od kiedy te pudełka w Lidlu?
od poniedziałku

aa ja w poniedziałek jadę na warsztaty z bezpiecznego malucha

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
3,4 mam z innej aukcji pięknie leżą i podkreślają biust.
to dobrze że pięknie leżą bo wzięlam ją
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:13   #1985
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-

Cytat:
http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=Za3GLa w tej gazetce sobie poszukaj na 14 stronie :P

w sobotę wystawiłam na tablicę ogłoszenie że spradam grzejnik i dzisiaj ma pani przyjechać po niego
widzisz i juz masz na te pudełeczka, ja też na nie poluję, ale trzeba z samego rańca do sklepu podjechać,chociaż zamiast sówek to owieczki mogłyby być
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:13   #1986
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mam

Cytat:
wzięłam 3 chabrową

ja nie robię zapasów 2, najwyżej TŻ będzie kupował

mam plan że na śluby będę zakładać buty na wysokim obcasie a na zmianę wezmę sobie baleriny, ciekawe ile wytrzymam
Heheh a kiedy sluby? Jak nie bedzie goraco to mysle ze mozesz troche wytrzymac w obcasach, ja bylam na poczatku sierpnia i bylo tak upalnie ze obcasy odpadly w przedbiegach

Cytat:
http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=Za3GLa w tej gazetce sobie poszukaj na 14 stronie :P

w sobotę wystawiłam na tablicę ogłoszenie że spradam grzejnik i dzisiaj ma pani przyjechać po niego
Tak właśnie, o to szybko poszła transakcja

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:17   #1987
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
widzisz i juz masz na te pudełeczka, ja też na nie poluję, ale trzeba z samego rańca do sklepu podjechać,chociaż zamiast sówek to owieczki mogłyby być
ja chyba poproszę bratową TŻ czy by mogła podjechać jak w pracy nie będzie tak w razie co gdybym ja nie zdążyła ich kupić

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Heheh a kiedy sluby? Jak nie bedzie goraco to mysle ze mozesz troche wytrzymac w obcasach, ja bylam na poczatku sierpnia i bylo tak upalnie ze obcasy odpadly w przedbiegach

Tak właśnie, o to szybko poszła transakcja

mam śluby 21,28 września i 5 października :P na to ostatnie tylko ślub, dwa pierwsze wesela :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-11, 11:19   #1988
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
ja chyba poproszę bratową TŻ czy by mogła podjechać jak w pracy nie będzie tak w razie co gdybym ja nie zdążyła ich kupić
ja albo poproszę brata albo mąz mnie podwiezie jak do pracy będzie jechał.I to przez 8 rano. I tez możliwe że bezie późno jak szarańcz się rzuci

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

mam śluby 21,28 września i 5 października :P na to ostatnie tylko ślub, dwa pierwsze wesela :P
lineczka musisz sprzedać jeszcze kilka grzejników, ile to kasy na prezenty pójdzieeeeeeeeeeeee,
Stary 2013-09-11, 11:20   #1989
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Lineczko dla mnie 2 i 3. Bardziej 3.

Ja wstalam już zasmarkana i polamana niestety .

Anoula myślałam o dokupieniu jakichś gadżetów pasmanteryjnych,
Ale wtedy nie będą tak okazałe.

Nemosku o szyciu też myślałam, ale kto mi sprzeda skrawkami "ciekawy" materiał. No i czym wypełnić? Kulkami od poduchy? Ech......

Widziałam, że można kupić literki z surowej sklejki, ale nie podoba mi się czcionka.

Musze jeszcze pomyśleć.

Wy macie przeboje z tymi wózkami. Nie wiem czy dziś umiałabym wybierać nowy.

Aaa pepper ja wczoraj miałam cały dzień taki,że co sie Ruszylam to miałam taaaakie pieczenie w pęcherzu i szczypanie w szyjce i kroku jakby miał młody zaraz wypaść. Wydaje mi się, że próbował się obkręcić ale szybko wrócił do pozycji wyjściowej.
No i od wczoraj znowu mocno mocze. O dziwo wstaje z toalety sucha, wytarta. Ledwo wyjdę i czuje jak sie mocze .

Aaa Trele dysk mógł sie po prostu wypiac.
W sklepie z tkaninami powinnaś znaleźć jakieś skrawki.Wypełnienie też można zakupić np jakieś takie kulki silikonowe takie jak piszesz z poduszki albo jakieś coś a la wata.Może w pasmanterii zapytaj

Dzidzia a jak myślisz czym spowodowane jest to moczenie? Sprawdzałaś w końcu ph?
Bo nie pamiętam
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Się witam jeszcze z łóżeczka

Lineczka, póki pamiętam: moim zdaniem sukienka 3 lub 4. Bo w 2 to każdą fałdkę będzie widać ;P

Piorę sobie kożuszek na zimę przesunęłam guziki i zmieszczę się, aczkolwiek ostatni guzik jest tuż nad brzuchem, więc mi się - jak w kurtce- rozłazi Ale może w listopadzie jeszcze mrozów nie będzie

Nemosku, śliczny ten ręcznik!
Przy okazji: a ile ręczników dziecko potrzebuje? [wiem, głupie pytanie, ale serio nie wiem].

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Dzidziu, a nie myślałaś poszukać w necie [moze nawet na all] kogoś, kto szyje cos z filcu [ mój TŻ kiedyś zamówił siostrze etui na laptop z filcu, świetnie ozdobione, imieniem i cudami i dał z przesyłką chyba 20zł] i zamówić u niego te literki? Skoro robią kolczyki to może i litery?

A ja myślałam ozdobić filc takimi naszywkami jak się w pasmanterii. Widziałam w jednej takie małe samochodziki, może 1cm x1.5cm. Po 1,20zł były. I to na kleju pani mówiła, ze można. I do tego śmieszne guziki: kredki, autka, misie...
Tylko potem pomysł upadł, bo kurde nie mamy jeszcze imienia

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Ktosiula, dzięki za info odnośnie warsztatów Mam jeszcze pytanie: czy kobiety tam były z partnerami? Bo mój koniecznie chce iść [a właściwie: nie chce mnie puścić samej], i jestem pewna, ze zapisywałam się z osobą towarzyszącą.. Nawet do nich pisałam, ale mi nie odpisali na maila jeszcze.
Ja mam dwa ręczniki żabę i misia,koleżanka dołożyła jeszcze jeden więc w sumie 3 ale ten jeden będę miała jako okrycie kąpielowe a drugi do wycierania.A trzeci pewnie na zmianę.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-11, 11:25   #1990
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]
lineczka musisz sprzedać jeszcze kilka grzejników, ile to kasy na prezenty pójdzieeeeeeeeeeeee,
więcej nie mogę sprzedać:P a ten trzeba było zdjąć bo wisiał pod oknem co ma być powiększoe więc coś z nim trzeba było zrobić, chyba bym musiała sprzedać wszystkie grzejniki z domu na prezenty, bo ma 4 a sprzedaje po 150 zł

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-11, 11:29   #1991
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Witam się w skończonym 29 tyg i rozpoczętym 30 Z tej okazji na wadze równe 55 kg, to mój rekord życiowy! Narazie 4 kg na plusie.
Wkurza mnie ta pogoda w kratkę. Zgodnie z tym co za oknem nic mi się nie chcę, a na zakupy by się przydało skoczyć... A wczoraj tak ładnie było... jednak jesień nas dopadnie...
Siedzę jak na szpilkach i czekam na kuriera z reklamacją łóżeczko, oby dotarło bez uszkodzeń i będzie można składać!

Łooo ale waży! Też bym się nie spodziewała, ale na koniec te dzieciaczki faktycznie szybko przybierają. Oklaski dla Zuzi za to jak pięknie pozowała

Oby się nie rozkręciło na dobre...

Gratuluję zakupu wózka! Dobrze zrobilaś chyba z tą gondolą, jak masz ją taszczyć na górę to każdy kilogram się liczy.
za remont!
A bóli i puchnięcia współczuję.. Pij dużo wody i nogi trzymaj wysoko. Możesz też masować z dołu do góry, powinno to polepszyć przepływ limfy i krwi. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe.

Miło Jak niewiele do szczęścia potrzeba
za tydzień

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
dlaczego Wam się podobają te sukienki, które mi się widzią najmniej

Mya, przyjechały meble łazienkowe, oblukałam je i jak na razie stwierdzam że są fajne umywalka jest duża i nie jest wcale taka płytka, lusto może nie jest idealne bo nie jest duże ale ujdzie, kolor szafek jest taki jak na aukcji, ale nie są mega błyszczące tylko takie akurat, ale łapki chyba odciśnięte będzie widać no i dostałam kuon rabatowy na 50 zł przy następnych zakupach powyżej 700 zł
jak chcesz to mogę Ci fotkę cyknąć koloru frontów szafek, umywalki i lustra :P

no i mój kot skoczył panu do samochodu i był chętny tam zostać
Spodobało mu się
Wklej fotkę bo ciekawa jestem tego koloru w realu

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Ale spokój
Czyżby serio wszystkie prasowały?
E nawet jeszcze nie poprane

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Byli panowie i to w dużych ilościach

Zaśpiewałam właśnie młodemu kołysanke:
"Nasz syneczek malutki, rośnie duży okraglutki.
Kopie mamę, kopie tatę i pożera nam wypłatę"
Końcówka jest najlepsza

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Dzień doberek;-)
Właśnie z Majcią wcinamy malinówki Po wizycie u fryzjera czuję się jak nowo narodzona. Moja Majcia wariuje sobie i rano, i wieczorem.
Co do literek, to ja zamówiłam na all drewniane z motywami Pszczółki Mai;-) czekam na przesyłkę.
ryba91- łączę się z Tobą w bólu jajnika, nawet no-spa mi nie pomaga. Podejrzewam, że moja córcia majstruje przy nim rączkami.
lineczka1989 - mi się podoba 1, bo jest prosta, zawsze można zaopatrzyć się w jakieś dodatki, ładna też jest 3;-)
dzidziadziumdzia - kuruj się
nasturcja7667 - ja na warsztatach byłam z moim mężem, sporo panów postanowiło towarzyszyć swoim paniom.

Wszystkim Mamusiom gratki za tygodnie i wagi Kijanek;-)

U mnie promocja pszczółkowych dada jest od 12.09. Wykupię chyba cały asortyment
Pszczółkowy zawrót głowy

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-11, 11:30   #1992
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
więcej nie mogę sprzedać:P a ten trzeba było zdjąć bo wisiał pod oknem co ma być powiększoe więc coś z nim trzeba było zrobić, chyba bym musiała sprzedać wszystkie grzejniki z domu na prezenty, bo ma 4 a sprzedaje po 150 zł
cięzki nasz los łazienka już skończona? ŻEBY MEBELKI WŁOŻYĆ TYLKO?
Stary 2013-09-11, 11:30   #1993
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
wiedziałaś kiedy wpaść na wątek
coś długo czekacie, a to musieliście konto na kredyt zakładać? bo nam przelali na numer konta na który chcieliśmy

idę sobie kisielek zrobić
Jak masz konto w tym banku gdzie bierzesz kredyt to i mniejsze oprocentowania jest

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-11, 11:31   #1994
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

Spodobało mu się
Wklej fotkę bo ciekawa jestem tego koloru w realu
to zaraz cyknę

może któraś chce Quinni http://tablica.pl/oferta/wozek-wielo...tml#59671230e0

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-11, 11:33   #1995
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Sorki, że mało się odzywam, ale jestem taka śpiąca i nic mi sie nie chce, że wciąż leżę i śpię...
I jeszcze ta ponura, szara i ciemna aura za oknem :/

mimo wszystko miłego dzionka później wpadnę.

Aha - dziś mam wizytę u doktorka o 16
jeszcze raz tzrymam

Czy ja jestem dziwna czy tylko mnie ta pogoda mobilizuje do działania

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
To najpierw to co mam odpisać

Rybcia po takiej nieprzespanej nocy spróbuj za dnia pospać i poodpoczywac no i jak biegaczka się nie skończy to marsz do lekarza

Ktosiula 55kg? to moja waga marzeń :p

Lineczka mi się podoba 2 i 4

Maomami zuzia ładnie rosnie ale pomysl też że w badaniu usg jest spory przedział błędu, 0, 5 kg

Ja wczoraj po usg już się nie odezwalam bo lepilam pierogi z mięsem a dziś z kapustą i grzybkami... mały rośnie zdrowo, ma już 2520g proszę o wpisanie 34tc 3d, nie chciał pokazać buziaka, zakrywal się raczkami i piąstki mial zacisniete, wyglądał jak mały bokser hihi prawdopodobnie było to moje ostatnie usg...... a jutro już babyshower, nie mogę się doczekać
za wagę

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Włączyłam pranie. Jeszcze nie dzieciowe, bo nie ma za bardzo co prać
Muszę się uczyć do piątkowego egzaminu, ale mi się nie chceeeee a potem będę jęczeć i panikować, że nic nie umiem Ciąża źle wpływa na karierę naukową

Przypomniało mi się, ze na weekend do Teściów jedziemy... I pasowałoby coś upiec. Ale weny ni ma Chyba im chleb upiekę
Taaa potem będzie i tak 5 w indeksie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-11, 11:33   #1996
Kociak85
Zadomowienie

Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1

aaby, za zakup wózka. pochwal się jak będziesz go miała już u siebie. I oby puchnięcie było chwilowe i żeby te bóle przeszły!

lineczka, ja też chciałam napisać, że sukienka 3 lub 4, ale już widzę, że zamówiłaś. Ładny kolor

nasturcja, współczuję egzaminów... Jakie szczęście, że to już za mną. Ja studiowałam dwa kierunki jednocześnie i jak skończyłam studia to byłam najszczęśliwsza na świecie

Ja dzisiaj idę na warsztaty "Mamo to ja" - także mam nadzieję wygrać fotelik
I w końcu chcę zamówić pościel. Za każdym razem podoba mi się co innego.
Teraz na tapecie te dwie:
http://allegro.pl/posciel-do-lozeczk...522940084.html wzór 4, ten ze zwierzątkami z Safari
http://allegro.pl/6ele-haft-90x120-o...537120065.html ten z ptaszkami (tylko nie wiem co na to mąż)

I tak myślę, że jakbym się zdecydowała na tą Safari to wtedy kupiłabym też na zmianę poszewki: http://allegro.pl/posciel-do-lozeczk...530790021.html te beżowe coby kolorystycznie pasowało

Która Wam się bardziej widzi?
Stary 2013-09-11, 11:34   #1997
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
ale długo musicie czekać

spory już jest

taa a później i tak będzie 5 i tak :P
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
dokładnie :P
To się zgadałyśmy

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-11, 11:34   #1998
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
cięzki nasz los łazienka już skończona? ŻEBY MEBELKI WŁOŻYĆ TYLKO?
Beatka do skończenia łązienki jeszcze kupa czasu niestety a meble będą w pudełku leżały na razie :P
Cytat:
Jak masz konto w tym banku gdzie bierzesz kredyt to i mniejsze oprocentowania jest
a no to wiadomo :P ja nie zakłądałam dlatego mam takie kosmiczne oprocentowanie no ale trudno :P

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-11, 11:36   #1999
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
W sklepie z tkaninami powinnaś znaleźć jakieś skrawki.Wypełnienie też można zakupić np jakieś takie kulki silikonowe takie jak piszesz z poduszki albo jakieś coś a la wata.Może w pasmanterii zapytaj

Dzidzia a jak myślisz czym spowodowane jest to moczenie? Sprawdzałaś w końcu ph?
Bo nie pamiętam
.....
już sobie wszystko zaplanowałam, będą filcowe samorobne muszę tylko materiały zamówić, bo te na all są prawie tak samo drogie jak drewniane. To sobie sama zrobię.

a moczenie nadal nie wiem, ale dziś będę miała paski...

Cytat:
to zaraz cyknę

jeeeebitne kolory

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:36   #2000
nasturcja7667
Zadomowienie

Od jutra w realu chusteczki pampers 6x64 sztuk za 26 zł

Edit: oraz pampers new born 43 sztuki za 20zł lub 108 sztuk za 50zł.

Edytowane przez nasturcja7667
Czas edycji: 2013-09-11 o 11:49
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:38   #2001
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
ja albo poproszę brata albo mąz mnie podwiezie jak do pracy będzie jechał.I to przez 8 rano. I tez możliwe że bezie późno jak szarańcz się rzuci

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

W razie wu jest drugi Lidl

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-11, 11:39   #2002
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Ufff witam wieczornie, cały dzień spędziłam poza domem. Nadrobiłam Was, ale łatwo nie było, pół godziny mi to zajęło
My byliśmy dzisiaj na USG, bagatelka była tylko godzina opóźnienia, ale lekarz baaaardzo miły, taki młody ale naprawdę super wszystko tłumaczył.
I melduję że panna Zuzanna ( nadal jest dziewczynką ) wg OM dzisiaj ma 34 t 5 d a według USG wyszła jakoś tydzień młodsza bo termin nam pokazuje na 23.10. Wszystko ładnie się rozwija, serduszko 140 uderzeń na minutę, wszystkie narządy prawidłowe, przez całe badanie malutka ziewała i wkładała rączki do buźki, lekarz się śmiał że chyba chce sobie odgryźć kciuka Ułożona jest główką na dół, łożysko mam typu I, na przedniej ścianie.
Waga mojej małej kluski 34t5d 2348g !!!! Byłam w szoku jak się przypasła ale cieszę się że rośnie córcia
Wooow ale Zuza już duża
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Melduję się dziewczynki!

Przeleciałam Wam w tempie ekspresowym , ale oczywiście nie pamiętam, co komu miałam napisać, a wyjątkowo nie chciało mi się zapisywać Wybaczcie ten jeden raz

Z rzeczy słabych:
- miałam dwa dni takie, że nie mogłam chodzić. Nie wiem, co się z tym dyskiem stało, ale każdy krok to były łzy z bólu Odpukać wczoraj już było lepiej i oby już się takie dni nie powtórzyły
- od 2 dni puchnę Nogi już od samego rana mam spuchnięte, i to nie tylko stopy czy kostki, ale łydki i nawet uda! Zwłaszcza prawa noga... Bosko, a do porodu taaaaaaak daleko Już widzę, ile mi waga pokaże na wizycie W każdym razie wkurza mnie ta opuchlizna niemiłosiernie... Mam tylko nadzieję, że to zbierająca się woda, a nie zatrucie

Z rzeczy lepszych:
- remont skończony! Już nawet sprzątanie poremontowane zaliczone, teraz można "wić gniazdo" Czyli jak będzie wena, to solidnie wysprzątać łazienkę, umyć panele w przedpokoju i jakoś te szafy zorganizować
- wczoraj zamówiliśmy 4 kółka dla Niny! Ostatecznie wybór padł na Mutsy Igo - tylko w wersji Lite. Byłam nastawiona na gondolę Comfort, zdecydowanie bardziej mi się podoba i nawet jest ciut głębsza (wg wymiarów niby tylko 2cm, ale wizualnie wydawało mi się więcej), no ale waga zwyciężyła... 1,8kg różnicy, jak złapałam obie naraz, to różnica ogromna! A jednak czeka mnie wnoszenie jej z małą na 3p. Troszkę mi żal, bo jakoś tak ta Comfort bardziej przypadła mi do gustu, ale myślę, że już przy drugim spacerze bym klęła pod nosem i marzyła o Lite
Kolor wózka silver na czarnym stelażu

Dobrze że już ból przeszedł oby się więcej nie powtórzył. A jeśli woda się odkłada to trudno po porodzie wszystko z nas zleciA z tych lepszych rzeczy to gratuluję skończonego remontu i kupna wózka!Kolejna zdecydowana mamusia
Cytat:

w ogóle wczoraj TŻ mi taki komplement powiedział że aż mnie zaskoczył a mianowicie że pięnie wyglądam w ciąży i że brzuch mi pasuje i jest taki zgrabny i że tylko mi brzuszek rośnie a po mnie nie widac tych 10 albo i ze 12 kg które mam na plusie mówi ze napatrzył się wczoraj na ciężarne i wszytskie wyglądały brzydko a ja ani syfów, ani przebarwień ani nic
aale mąż zaplusowałwspaniale jest słyszeć takie komplementy
Cytat:
Ja wczoraj po usg już się nie odezwalam bo lepilam pierogi z mięsem a dziś z kapustą i grzybkami... mały rośnie zdrowo, ma już 2520g proszę o wpisanie 34tc 3d, nie chciał pokazać buziaka, zakrywal się raczkami i piąstki mial zacisniete, wyglądał jak mały bokser hihi prawdopodobnie było to moje ostatnie usg...... a jutro już babyshower, nie mogę się doczekać
woow też już mała kluseczka
Lineczka mi się podoba sukieneczka 3 i 4
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:39   #2003
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
to zaraz cyknę

Jak znajdziesz murę plus to zapodaj link

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-11, 11:40   #2004
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
wzięłam 3 chabrową

ja nie robię zapasów 2, najwyżej TŻ będzie kupował

mam plan że na śluby będę zakładać buty na wysokim obcasie a na zmianę wezmę sobie baleriny, ciekawe ile wytrzymam

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
aaby, za zakup wózka. pochwal się jak będziesz go miała już u siebie. I oby puchnięcie było chwilowe i żeby te bóle przeszły!

lineczka, ja też chciałam napisać, że sukienka 3 lub 4, ale już widzę, że zamówiłaś. Ładny kolor

nasturcja, współczuję egzaminów... Jakie szczęście, że to już za mną. Ja studiowałam dwa kierunki jednocześnie i jak skończyłam studia to byłam najszczęśliwsza na świecie

http://allegro.pl/posciel-do-lozeczk...522940084.html wzór 4, ten ze zwierzątkami z Safari
http://allegro.pl/6ele-haft-90x120-o...537120065.html ten z ptaszkami (tylko nie wiem co na to mąż)

I tak myślę, że jakbym się zdecydowała na tą Safari to wtedy kupiłabym też na zmianę poszewki: http://allegro.pl/posciel-do-lozeczk...530790021.html te beżowe coby kolorystycznie pasowało

mi sie bardziej podoba ta z ptaszkami

ja ja juz wrocilam do domku,niestety przemoczona troche (czego ja sie spodziewalam nie biorac parasolki? ) i wymeczona troche,bo spacerek mialam spory (ale dobrze,troche ruchu zawsze wskazane)
swoja droga musze zerknac na pogode,mam nadzieje,ze jesien jeszcze troche sie wstrzyma i to taka jedno dniowa wpadka z tym deszczem
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:41   #2005
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

Safari
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:44   #2006
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
W razie wu jest drugi Lidl
z 2 strony miasta i ani jeden ani drugi dla mnie po drodze, ja blizej reala jetem
Stary 2013-09-11, 11:46   #2007
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Obydwie b.ładne
Safari chyba bardziej oryginalne/uniwersalne

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-11, 11:46   #2008
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Jak znajdziesz murę plus to zapodaj link
proszę:
http://tablica.pl/oferta/wozek-maxi-...tml#c6da7d6539
http://tablica.pl/oferta/sprzedam-wo...tml#c6da7d6539
http://tablica.pl/oferta/sprzedam-wo...tml#c6da7d6539

jeszcze chcesz?

i gdyby któraś chciała x-landera x-a 3w1 http://tablica.pl/oferta/zestaw-x-la...tml#c6da7d6539

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-09-11 o 11:47
Stary 2013-09-11, 11:50   #2009
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość

mi sie bardziej podoba ta z ptaszkami

ja ja juz wrocilam do domku,niestety przemoczona troche (czego ja sie spodziewalam nie biorac parasolki? ) i wymeczona troche,bo spacerek mialam spory (ale dobrze,troche ruchu zawsze wskazane)
swoja droga musze zerknac na pogode,mam nadzieje,ze jesien jeszcze troche sie wstrzyma i to taka jedno dniowa wpadka z tym deszczem
Upolowałaś coś?

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
z 2 strony miasta i ani jeden ani drugi dla mnie po drodze, ja blizej reala jetem
Nie przejmuj się mi też nigdy nie po drodze.

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Dzięki widziałam
Tylko ja szukam Mura Plus a to są Mura 3 lub 4 (mają niezabudowaną spacerówkę z boku)
Nie wiem czy znajdę bo to jest chyba model z tego roku

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-11, 11:52   #2010
lineczka1989
Zakorzenienie

tak wygląda kolor mebli plus dodatkowo umywalka z moim ciekawskim Rudym kocurem :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130911_113554.jpg (66,1 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130911_113508.jpg (59,4 KB, 32 załadowań)

Nela 5/11/13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości