|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Czytam jakie wasze dzieciaczki kupy walą porządne ze az uciekają z pampersa i modlę sie zeby mojej Mai zostało tak jak jest, czyli średniej wielkości kupka w pampersie i nigdzie indziej
![]() A ja dzis wieczorem wychodzę do znajomych. SAMA. Bez męża i córki. Zostawiam go samego bo chce zeby cos zrozumiał. Wczoraj mnie tak wkurzył ze płakać mi sie chciało. Maja każdego dnia budzi sie po południu o 19 zje mleczko i po 5 min zaczyna jazdę. Tylko noszenie na rękach bo inaczej ryk, po chwili ręce złe, bujaczek zły, matka zła i wszystko wokół tez Mąż wie o tym bo zazwyczaj jest tego świadkiem. Wczoraj musiał akurat o 19 isc na godzinę do pracy. Wychodząc powiedział ze mi współczuje bo Maja juz skrzeczala. Godzina 20:10 męża nie ma a chciałam juz Maje kąpać bo nie było sensu tego przeciągać. Ja ciagle z nią na rękach, kręgosłup pęka na pol. Wrócił o 21. Ryczec mi sie chciało. I wiem ze zrobił to celowo. Założe sie ze został dłużej i oglądał sobie w ciszy konferencje z wprowadzenia na rynek nowego iPhona![]() Więc dzis on zostanie z Maja w tych godzinach sam ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Neni ja chyba też pozbęde sie słodyczy z domu bo ciagle jem cos słodkiego. Gdy wstaje w nocy do kuchni zrobić Majeczce mleko to przy okazji wkładam do buzi michalka (tłumaczę sie tym ze wtedy mam wiecej energii ). Karmien mam 3 więc....Dzisiaj tez juz od rana 5 wszamalam. A boczki cos zniknąć nie chcą...
|
|
#1292 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Ja też podjadam w nocy...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
ja też na słodkim jadę, aż mi głupio, ze zamiast tracić brzuch, to znów będzie rósł. przynajmniej mam zapas skóry :P
|
|
|
|
#1294 | ||
|
Zakorzenienie
|
laski jakie kupy czy siczki robią Wasze maleństwa? mojej ani razu jeszcze nic nie wyszło bokiem, dołem czy góra
pomijam jeden jedyny raz, kiedy to się zdarzyło, ale to z mojej winy- źle zapięłam pampka ![]() Oliwia od rana nawet marudna, wali tylko drzemki po 10-15 minut i już wyspana. 20 minut wspólnej zabawy na macie czy przewijaku i już też ma dosyć. 15 minut przy karuzeli i już też źle. normalnie pierwszy raz dziecko mi marudzi tyle czasu, a ja nie wiem o co jej chodzi ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#1295 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() U nas dupa- Adaś w ciągu ostatnich dwóch tygodni przybrał 90 gramów a w ciągu ostatnich 4 tygodni łącznie 320gramów ![]() Jutro mamy wizytę u lekarza chociaż coś czuję, że nic z niej nie wyniknie Nie wiem o co chodzi- Adaś je chętnie w dzień co 2 godziny minimum 10minut, w nocy co 3-4 godziny. Pieluszek mokrych mamy 6-8 na dzień (ale takich mocno zmoczonych), kupka minimum raz na 2 dni a teraz każdego dnia.Przez ostatnie 2 tygodnie Adaś zwymiotował nam tylko raz(albo 2razy- generalnie znacząca poprawa od ostatniego ważenia) więc to nie przez wymioty Mały nie przybiera na wadze. Jedynym pomysłem, który przychodzi mi do głowy jest to, że wciąż mam mocną anemię i przez to Adasiek ma mniej żelaza we krwi co powoduje słaby przyrost wagi... Chce mi się wyć ![]() Jak wróciliśmy do domu to się poryczałam przy Młodym a on wtedy spojrzał na mnie i zaczął się tak cudownie uśmiechać- moje Słoneczko biedne...
|
|
|
|
#1297 |
|
Wtajemniczenie
|
Cynomonku trzymam za Was kciuki. A Ty karmisz kp czy mm?
Bo może jak kp to coś nie tak z pokarmem? Ale nie wiem bo się nie znam. Wiem, że moja teściowa miała v problem. Dala mleko so szklanki i okazalo się po godzinie, że jest więcej wody niż mleka.
Życie nabrało sensu! 09.07.2011 Żona Edytowane przez Agrafka86 Czas edycji: 2013-09-11 o 15:11 |
|
|
|
#1298 |
|
Zadomowienie
|
za szybko pochwaliłam swoja Bianke
od 7 nie przespała dłuzej jak 15 min. chyba tez ma skok :/
|
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może rzeczywiście warto zrobić badaniatak uśmiech naszych maleństw jest lekiem na zło idę do teściowej mam nadziej ze wrócimy cali |
|
|
|
|
#1302 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Tweed
za wizytę i wage Alka. Moj też taki łapczywy do żarcia![]() ![]() Cytat:
myślałam, że silne parcie na krówki miałam tylko w ciąży - myliłam sięCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki, żeby sie polepszyło |
||||
|
|
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Ależ ruszyłam lawinę zwierzeń
![]() Ale cieszę się, że nie jestem z tym sama ![]() Ehh właśnie oglądałam fotki jakieś tam z imprezy, ale ja byłam szczupła Cytat:
![]() A mój Młody smerfuje sam od 20 minut. Bez ryku ![]() TFU, TFU!! |
|
|
|
|
#1304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam masakrycznego doła ![]() Witaj mm...
|
|
|
|
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki w każdym razie mocno ![]() A mi się właśnie przypomniało, że nie pokazałam wczoraj pediatrze wyników badań krwi Małego
|
|
|
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy co lekarz powie...a jak nie to PL... Ściskam Cie mocno Ty wiesz! Dziewczynki dziękuję za pozostałe życzonka jestescie kochane...nawet nie mam kiedy osobisce pocytowac kazda! Więc tak zbiorowo |
|
|
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam
|
|
|
|
#1308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do problemów samochodowych - dołączam |
||
|
|
|
#1309 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja jestem z tz u jego rodziców i zaraz bede ta zla, bo jest tez tu druga wnuczka która ma prawie 2, 5roku i spi ze smoczkiem. Powiedzialam ze ja nie dopuszcze do takiej syt żeby tak duzo dziecko mialo smoka. To mi tesciowa powiedziala, ze zobaczymy.
Powiedzialam ze to samo było z usypianiem na rekach. Wiadomo ze jak cos boli to jej na sile nie odloze, przytulamy sie i nosimy ale spanie jest na lezaco. Oni non stop nosili i usypiali, mala inaczej nie zasnela, ale wiadomo ze beda bronic `swojej` wnuczki, która jest rozpuszczona jak dziadowski bicz. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak Peter nie przybierał na wadze też sporo o tym czytałam i właśnie jedną z częściej wymienianych przyczyn słabego przyrostu wagi jest anemia! A robiliście Młodemu pod tym kątem badania? Tzn czy On też ma? ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Odnośnie słodyczy... wiecie, że jedna szklanka mleka ma porównywalną ilość cukru i kalorii co szklanka coli? ![]()
|
|
#1311 | ||
|
Zakorzenienie
|
ale fajny
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój zafascynowany jak na razie jest wiatraczkiem odpustowym i dwoma przywieszkami do wózka ach i czerwonym kwiatkiem na druciku i ostatnio spodobała sie karuzela nad łóżeczkiem
|
||
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A druga moja babcia dzwoni i pyta jak tam Piotruś, i zanim zdąże coś powiedzieć to mówi "A bo wiesz, Y już..." i zaczyna się opowieść o innym wnusiu ha ha h a ![]() Dobrze, że mamusia ma tylko Gluciątko Neni my chyba też mamy skok
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
zalecaja wszystkim, ale nie jest to konieczne. Ja Marysi nie robilam, Aleksowi musialam bo mialam zalecenie w zwiazku z polozeniem miednicowym.
|
#1314 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Raz spróbowałam swojego mleka i było słodkie. ![]() Jak czytam ile niektóre dzieci robią dziennie kupek to aż w szoku jestem.. Cytat:
|
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do słodyczy możecie mi dać Chyba zacznę kolekcjonować bo mam już ładną wystawkęZa to nektarynki zjadam tonami
|
|
#1317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kupek, tez w szoku jestem, u nas jest jedna na dwa dni, i potem czekam kolejne dwa na kolejna rozlazłą, która wychodzi plecami bo w pampersie sie nie mieści
|
|
|
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra moje Dziecko wstało, zjadło i poszło spać więc wracam do prasowania
![]() Dobranoc
|
#1319 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam za jutrzejszą wizytę u lekarza..niech coś poradzą, zdiagnozują, porobią badania..a jak nie to leć do Polski..choć mam nadzieję, że to nie będzie konieczne..głowa do góry
|
|||
|
|
|
#1320 |
|
Konto usunięte
|
My też mamy skok, ten ok 12 tygodnia, Mały fatalnie je, mało śpi, marudzi i oczywiście teraz śpi na rękach...
Madi sto lat ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

a chciałam juz Maje kąpać bo nie było sensu tego przeciągać. Ja ciagle z nią na rękach, kręgosłup pęka na pol. Wrócił o 21. Ryczec mi sie chciało. I wiem ze zrobił to celowo. Założe sie ze został dłużej i oglądał sobie w ciszy konferencje z wprowadzenia na rynek nowego iPhona

od 7 nie przespała dłuzej jak 15 min. chyba tez ma skok :/
może rzeczywiście warto zrobić badania
mam nadziej ze wrócimy cali
za wizytę i wage Alka. Moj też taki łapczywy do żarcia
dzisiaj kończymy 2 m-ce 

. No i wciaz nieodmiennie uwielbiam MamasPapas, wiec na 100% zbankrutuję i tyle..................... ......
12.06.2010