|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nałogowe kosmetocholiczki - grupa wsparcia NK
Spadłyście mi jak z nieba!
![]() Już tydzień trwa mój odwyk, tylko powiedzcie czy takie maseczki w małych saszeteczkach też się liczą ?
|
#512 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
Mi troszke przybyło wczoraj, ale większość z tych rzeczy była/jest potrzebna:
* tusz (bo mis ie kończy i lada dzień wyladuje w koszu * odżywka do brwi i rzęs (j.w.) * samoopalacz do twarzy (uzywam wysokich filrtów więc skóra sie nie opali )* samoopalacz do ciała (j.w.) * krem do prostowania włosów ShockWavez z termoochroną - w sumei to rzadko prostuję włosy, ale przyda sie napewno nie do rozgrzeszenia: * żel pod prysznic Joanny wiśnia + porzeczka * żel pod prysznic Joanny melon + awokado (mimo, że mam jeszcze w zapasie: żel Addidasa Cotton Milk - nieuzywany, żel mango TBS - nieuzywany, żel Nivea pomarańcza+bambus - nieuzywany, żel Nivea Cashmere Moments - mam go w domu w NS uzywam jak jestem w NS, ale przynajmniej 1 już kończe: Dove drzewo różane + masło kakaowe) Kupiłam jeszcze lakier do paznokci, ale lakierów mam mało ![]() Musze się jednak pochwalić, że oparłam się wczoraj 2 pokusom: - szamponowi Shauma za ok 3 zł w Rossmannie - balsamowi Luksja
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2007-05-01 o 14:04 |
|
|
|
#514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Temat wątku o Nałogowych kosmetykocholiczkach. Rozumiem to tak, że zarówno dla tych, których nałogiem sa ogólnie wszelkie rodzaje kosmetyków, lub dla takich, których nałogiem jest jakiś jeden rodzaj, np maseczki w saszetkach
|
|
#515 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
kurcze, mam ochotę na masę nowych rzeczy ...
![]() ale nie mogę kupić - obiecałam sobie, że najpierw zużyję wszystko z mojej listy..
|
|
|
|
#516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MNie narazie nic tzn kusiły żele Joanny, ale już uległam i mam prznajmniej spokój
|
|
#517 |
|
|
|
|
|
|
#519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
duużo Ok, więc oto moja spowiedź z dnia dzisiejszego: Pomadka nawilżająca bebe (wiśniowa): czuje się usprawiedliwiona ponieważ w trakcie przerwy pomiędzy zajęciami bardzo spierzchły mi usta, żadna z koleżanek nie miałą przy sobie niczego co mogłoby ukoić mój ból. Tak więc wyskoczyłam na sekunde z przyjaciółką do drogerii i nabyłam ową pomadke (dodam, że wybrałam nawet taki zapach którego jeszcze nie mam więc kupując byłam w pełni władz umysłowych ).Peeling algowy do stóp scholla i odżywka do paznokci z bambusem nivea <--- niestety nie mam wytłumaczenia (no chyba że liczy się to że mam proszek do stóp, też algowy, i chciałam mieć komplet )
|
|
#520 |
|
Zadomowienie
|
Od połowy kwietnia nic NIC a NIC nie kupiłam
Nie liczę dwóch farb do włosów, bo po pierwsze były bardzo tanie, a po drugie wykorzystałam to, że spędzam weekend w małym miasteczku, gdzie takie farby łatwo dostać i nie trzeba się przy tym nachodzić, a po trzecie farby to chyba nie kosmetyk
|
|
|
|
#521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w ciągu nieco ponad 2 tyg troszkę kupiłam, ale w większości rzeczy które miałam na liscie, część była potrzebna: Cytat:
). Wcześniej były tylko chusteczki samoopalające SunOzon, mleczko do opalania SunOzon a wczoraj maseczkę w saszetce Pollena Malwa z kolagenem - jest bosssskaNaprawdę się ograniczam. Póki co nic mnie nie kusi, to co kupiłam miałam na liście, ale zostało jeszzce pare rzeczy do kupienia: najbardziej "boję" się zakupów aptecznych - jak już gdzieś pisałam, kończę w tym roku studia i w związku z tym musze w krakowie w "mojej" aptece zrobić zapasy (mają tam tanie Vichy i zbieram punkty na nagrody ), bo w NS te kosmetyki są niestety drozsze
|
|
#522 |
|
Raczkowanie
|
Hosenko zdradż nam gdzie kupiłaś maseczkę pollena malwa z kolagenem.ja takich perełek nie widzę w Naturze albo Rossmanie
|
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
Są w Rossmanie - ostatnio były nawet w promocji za 1,99. Ale ja "bez łaski" kupuje za 1,69 w sklepie spozywczym Społem
|
#524 |
|
po prostu Em :)
|
Moje podsumowanie kwietnia: jeden balsam, jeden żel do mycia twarzy, jeden antyperspirant. Ogółem 17,69 zł.
Ha!
|
|
#525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko pozazdrościć
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze znowu sie skusiłam i w dodatki na coś z firmy i marki której nie lubie
No bo byłam sobie w Naturze i ... kupiłam 2 szampony Gliss Kura Asia Beauty (bo fluid polubiłam o dziwo i zapach tez mis iepodoba) i Jedwab coś tam (mimo ze mam traumatyczne wspomnienia z odżywką w sprayu z tej serii, ale mimo to szapomn jakos lepiej pachnie niż spray). Dostałam spray ochornnu na lato który w dodatku ma kiepskie opinie na KWC. No i kto jeszcze ma taką pokręconą psychike jak ja ??A miało być tak pięknie: wczoraj zużyłam jeden z zalegających szamponów a dziś kupiłam 2
|
#527 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
a ja z cienioholizmu wpadam w balsamoholizm...
|
|
|
|
#530 |
|
Raczkowanie
|
Hosenko dzięki za info,muszę bardziej wytężac wzrok w Rossmanie
![]() Aha,przyznam się ,że ani jednej rzeczy nie kupiłam z ostatnich gazetek Rossman i Natura. Z katalogów tez nic nie wzięłam chociaż mnie kusiło,ojj....kusiło!!!:p : Mam 11 szamponów,musze je zużyć!!!
|
|
|
|
#531 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
mam takie plany zakupowe w maju, ze chyba nie starczy mi pieniedzy i powinnam przestac jesc
|
|
#532 | |
|
Zadomowienie
|
Noseknosek
Cytat:
.A ja dzisiaj kupiłam maseczke w saszetce Nivea Visage miodową, z czego jestem bardzo dumna gdyż po ostatniej wizycie w sephorze miałam wielką ochotę na maseczke chanel błyskawicznie nawilżającą i coś tam jeszcze, same rozumiecie że Nivea Visage to mniejsze zło. Poza tym kupiłam jak ostatnia durna idiotka opakowanie żelowych ogórków z sephory, chociaż w lodówce już mrozi mi się żelowa maska
|
|
#533 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
Wątek dla mnie, od kilku miesięcy kupuję nałogowo kosmetyki i nie nadążam ich zużyć. Wydaję na nie wszystkie fundusze. Jak podliczyłam ile pieniędzy mam zamkniętych we flakonach i słoiczkach to, od tej pory nie mogę pozbyć się wyrzutów sumienia.
O ile potrafię sie opanować w sklepie to wobec allegro, aptek internetowych i katalogów kosmetycznych czuję się bezsilna. Mam wszystkiego za dużo i do 2010r. spokojnie mogłabym ograniczyć zakupy do wacików. Najbardziej mi szkoda pieniędzy zostawionych w sephora wydanych na kolorówkę, bo fizycznie nie zdążę tego zużyć. Jeśli udałoby mi się przestać gromadzić kosmetyki od dzisiaj to mam szansę w przyszłym roku o tej porze wyjść na prostą, czyli mieć wszystko podwójnie, a nie razy x dążące do nieskończoności.
Edytowane przez amber2046 Czas edycji: 2007-05-05 o 17:00 Powód: literówki ;) |
|
|
|
#535 |
|
Raczkowanie
|
Droga Amber
lepiej uciekaj z tego wątku, bo jeszcze Ci się pogorszy a tak na serio- przecież konto w banku możesz założyć sobie sama. Życzę skutecznego odwyku i pozdrawiam
|
|
|
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czego najwięcej kupujesz? Wydaje mi sie że Twój post był znacznie dłuzszy?? Nie zdazyłam całego przeczytać A tu mój obecny stan kosmetyczny - kosmetyki pielęgnacyjne. http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1142 http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1143 http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1144
|
|
#537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na początku najwięcej kupowałam balsamów i żel, potem kolorówka, aktualnie pielęgnacja twarzy, perfumy i mydełka. Będę szczęśliwa jeśli zostaną tylko te ostanie, bo one nie są w stanie zrujnować mojego budżetu. ![]() Za to muszę wystrzegać się jak ognia wąchania nowych zapachów, bo to jest najkosztowniejszy fragment kolekcji. Boję sie chwalić co mam, bo nie czuję sie tu anonimowa. Największe pretensje do siebie samej oraz wyrzuty sumienia są za kupowanie po dwa trzy egzemplarze tego samego produktu. Co do zdjęć- mam mniej kosmetyków aptecznych, maseczek i kosmetyków do pielęgnacji ust, za to z dwa razy więcej balsamów, żeli i płynów do kąpieli. Ogólnie jakby to zebrać to jedziemy na podobnie obciążonych wózkach. ![]() ![]() Hosenko a kolorówkę też kupujesz w ilościach hurtowych czy w tej materii jesteś minimalistką?
|
|
|
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może zamiast sie rozpisywac tez podam linki do fotek ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=2553 http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=2554 http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=2555 http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=2731 z tym że City Matt już jest na wykończeniu - lada dzień sie skończy Tuszu Miss Sporty juz nie ma - mam teraz Rimmel Extra Super Lash Do kolekcji błyszczyków doszły: - Promienny błyszczyk z Avonu Pink Pleasures - Promienny błyszczyk z Avonu Pink Naturally Nude - błyszczyk z Cristhine - malutki, transparentny z drobinkami Doszedł 1 lakier do paznokci - ciemno czerwony z Constance Carroll Chyba nie jest tak źle??
|
|
#539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Znalazłam kilka identycznych rzeczy: błyszczyki Avonu (nawet kolory się zgadzają) paleta cieni Sephora (ta brązowo-złota leży u mnie wraz z fioletową nawet nie zaczęte) pomadka Arabian Glow, podkład Avon i kuleczki. Ale u mnie jest biedniej choć z ciekawszych rzeczy mogę się pochwalić kolekcja 24 próbek pomadek Avonu i 21 próbek pomadek Oriflame. ![]() Niedawno kupiłam też ładną paletę z Ori i to za 1/3 ceny katalogowej (tą która była w ostatniej ofercie gwiazdkowej). |
|
|
|
|
#540 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Aaaaa tragedia! Nie dość, że będąc u rodziców na długi weekend naciągnęłam ich na masę rzeczy których już teraz nawet nie pamiętam (antyperspirant Adidasa, żel i tonik Calma Ziaji, żel Nuno, żel oliwkowy Ziaji, tusz do rzęs max factor 2000 calorie itede itepe..
) to wczoraj poleciałam na zakupy i wróciłam z:- odżywką do pazurków sally hansen - różem bourjois - krem pod oczy floslek A dzisiaj i już się boję jak to się może skończyć
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:10.

)

MNie narazie nic 

)