|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
|
|
|
|
|
#2162 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
Ja jej jasno mówiłam że położnej nie wybierałam poprzednio.Chyba dotarło,ale jeszcze się upewnię . Dzięki za radę |
|
|
|
|
#2163 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie żałuję córci wagi, ale jednak wolałabym żeby nie była klocuszkiem Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42748801] Pokazuję zdjęcia domu po remoncie Salon- zmieniliśmy tylko kolor ścian bo wcześniej był koral, który wyszedł jako ciemny róż i było niefajnie. Sypialnia- wcześniej była żółta i nie mieliśmy komody pod lustrem. Dokupiliśmy na promocji -Vat w BRW. Pokój Oli i Michasia- był zielony i jest zielony, teraz trochę żywszy odcień + naklejki w 2 kącikach. W 2 kąciku stanie łóżeczko Miśka za jakiś czas, na razie będzie u nas przy komodzie. Kuchnia- tu tylko zmieniliśmy nieco kolor bo mieliśmy jedwabny popiel, a teraz jest zima mglista- nieco mniej "sina". I mąż zrobił zabudowę nad szafkami. Przedpokój - na ścianach jest farba strukturalna "piasek pustyni" kolor bursztyn. Tyle ![]() Spałam dziś na siedząco i czuję się lepiej ![]() ![]() [/QUOTE] super mieszkanko Ja dzisiaj po wizycie u fryzjera, z hmmmmm dużo krótszymi włosami. Jakieś 10 cm poszło pod nożyczki. Ale w sumie naprawdę miałam zniszczone włosy, teraz córka może się nie wystraszy mamy jak się urodzi ![]() Muszę się przyzwyczaić bo zrobiły się teraz takie do ramienia. Aaaaaaaaaa Domi nasza fryzjerko powiedz mi czy z takich włosów właśnie długości do ramienia fryzjerka mi upnie jakiegoś francuza, kłosa albo coś w tym stylu czy będzie ciężko???
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
a co do tego "srasznie sie boję" - odnośnie budyniu, to literówka
ale śmiesznie wyszło w mojej sytuacji Kupiłam sobie w ogóle książke 'dania jednogarnkowe. Myśle sobei- mam sprawne 2 palniki tylko, nawet piekarnika nie mam to takie jdnogarnkowe idealne.. W domu otwieram, czytam i co widzę? 99% jest do przyrządzenia w piekarniku
|
#2165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co to grzech w piżamie siedzieć
|
|
|
|
|
#2167 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że moja położna nie wparuje mi na następny dzień po porodzie z samego rana. W ogóle to nie chciałabym żeby sobie tak przychodziła kiedy jej się spodoba, wolałabym zostać jakoś uprzedzona o jej wizycie, ale chyba one tak bez zapowiedzi zawsze wpadają. |
||
|
|
|
#2168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie jestem u siebie żeby to jakoś ukryć też muszę poszukać jakiejś takiej książki bo nienawidzę zmywania garów :x ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
moja mam na 5 dzieciaków 1 raz trafiła na taką tez .. kazała jej psa- jamnik 0,5roczny- trzymać w kiblu bo dziecko nie moze przebywać z psem.. podobno chciała moją mamę podać do opiei zeby to kontrolowali ale odpuściła tez..
Modlę się żeby moja położna lubiała kociaki- to mi wystarczy . :P
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam fajną położną i ostatnio zapytałam czy mogłaby do mnie przyjeżdzać bo wolałabym ją a nie jakąś ode mnie z przychodni to powiedziała ze nie ma problemu że akurat ma po drodze do mnie
jutro jak będzie muszę się przypomnieć![]() o właśnie muszę się jeszcze umówić na oglądanie porodówki i że miała mi dać listę rzeczy do szpitala dla mnie i maluszka ![]() wiecie co mnie czeka dzisiaj wieczorem?! depilacj jak ja tego ostatnimi czasy robić nie lubię
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2171 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam dużo książek i gazetek o tematyce kulinarnej w pdf, jeśli masz ochotę mogę Ci przesłać jakieś.
|
|
|
|
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2174 | |
|
Zadomowienie
|
Moja musi lubić i koty i psy, bo są w naszym domu i nie będzie opcji ich zamknięcia na podwórku.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do położnych, u nas sie nie zapowiadają.. no chyba że mówisz ze rano jedziesz na szczepienia albo coś tego typu to owszem mowi ze przyjdzie w przyszłym tygodniu.. ALBO KIEDYŚ INDZIEJ i zazwyczaj są do godzin południowych. (ale to pewnie zależne ile w tym czasie na rejonie urodziło.. ) a moja siostra była po cc i jakoś nie miała siły wstawać i sie pindrzyć bo może se przyjść.. nie miałą siły.
|
|
#2176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Zamówiłam sobie 2 grupery na pizzę
|
||
|
|
|
#2177 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz wyśle Ci pw ;PCytat:
mamy tutaj jedną taką staaaaaaaaaaarą. która wszystk wie lepiej. Laktator to zło (siostra miala) ten kosmetyk nie taki, lepiej tetra niż jednorazowe pieluchy itd.. no wiecie taka zrzędliwa, że niby co to ona nie jest. Ale ona chyba już przestała pracowac.. bo 50lat miała jak do mojej sis przyjeżdżała.. Cytat:
po trochu i jak sie zbliza wizyta to nie ma wielkiego problemu :P wg boli mnie prawy jajnik strasznie..ale aż tak że nogi nie mogę podnieść ani ruszyć.
|
|
#2178 | |
|
Zadomowienie
|
Wyślij mi na Priv swojego meila to prześlę Ci coś wieczorkiem, bo zaraz mąż z pracy wróci i on zasiądzie przy komputerze.
![]() Cytat:
Ja na przyjście położnej też nie będę się szykować i nic w tym stylu, ale obawiam się, że jeśli nie będzie porządku np. będzie złożona kupka prania czekająca na wyprasowanie to mnie obsmaruje, że nie dbam o porządek. |
|
|
|
|
#2179 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
data i godzina były ustalone
|
|
|
|
|
#2180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ojeeeej współczuję, ja się wczoraj przed lekarzem męczyłam z depilowaniem, poprosiłam nawet TŻta żeby mnie wcześniej do rodziców zawiózł to u nich się ogarnę bo jakoś u nich w wannie mi jest lepiej Zapomniałam się pochwalić. Miała być wczoraj u nas imprezka ale jednak towarzystwo się wykruszyło, przyszły do mnie 2 koleżanki i spędziliśmy sobie miło wieczór (bo jeszcze mój TŻ do nas dołączył po pracy) jedna z nich przyniosła mi taki album: http://www.edycja.pl/produkty/ksiazk...nstwa-z-czapka Świetny jest |
||
|
|
|
#2181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że nie trafisz na tą starą zrzędę, może już przeszła na emeryturę. Chyba też muszę zacząć od dzisiaj tak po troszku golić, może będzie lepiej niż tak na raz. ![]() Idę ugościć męża obiadkiem, będę wieczorkiem! |
|
|
|
|
#2182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tu ten pajac :
|
|
#2183 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Te albumy są śliczne, jeszcze ze zdjęciami tej babeczki to w ogóle miodzio
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne te albumiki są
|
#2185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajny
||
|
|
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę sobie zrobić budyń ![]() Coś chłodno mi....zimne te domy, już przed spaniem chwilę podgrzewamy
|
|
|
|
|
#2187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Dziewczyny można jakoś przez allegro nawiązać kontakt ze sprzedającym??? Bo mam już dość takiego czekania na nie wiadomo co, zapłaciłam za towar z góry, miała być przesyłka kurierem, czas dostawy ok 6 dni, a jutro będą już dwa tygodnie!! Gościu nie odpisuje, codziennie jest na allegro ale nie jest łaskawy odpisać
|
|
#2188 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Swoją drogą, moja siostra proponowała mi, ze mi woskiem zrobi , ale jej mówię, ze jak mi raz mocniej pociągnie, to nie gwarantuję, że jej Bejbziol w twarz swoją szanowną dupcią, którą jest do świata odwrócony- nie strzeli ![]() Małż wraca z pracy. I marzą mu się kluski śląskie... Chyba napiszę nad kuchenką: Indyk myślał o niedzieli, a w sobotę łeb mu ścięli. ![]() Nie chce mi się robić. Plecy mnie bolą, a ciężko je robić na leżąco ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A swoją drogą ja jakoś nie przepadam, w domu tylko moja mama lubi kluski śląskie
|
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

ale mnie na tablicy też wkurzają ludzie... ostantio babka napisala ze odda cały wór ubranek na chlopca 0-6m za paczkę pampersów sleep&play czy jakoś tak a ze widziałam je w promocji za 36 zł to wstwierdziłam zapytam.. powiedziała ze jest po ok 10 sztuk body,kaftaników,spiochów, spodenek,bluzeczek i pajaców i ze dorzuca jakieś tam ksiażeczki to jej mówię ze spoko to jak bedzie z tą wymianą to mi potem napisała ze chce jednak 3 zł od sztuki ... (niby spoko cena, ale za tyle to w lumpie kupie i przy okazji zobacze jak wylądają.. )

Aż napisałam do mamy smsa, a ona mi odpisała, że póki co, przepisy się nie zmieniły
Co najwyżej- może byc tak, ze ta położna u której ostatnio wypełniałaś wniosek jest leniwa