Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-11, 15:23   #241
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
tak, czasem mam wrażenie, że on się wysypia samą myślą o spaniu
Uwielbiam Twoje teksty, ale nie z pełnym pęcherzem, bo mam wrażenie, że się posikam
Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Co tu się dzieje. Nadrabiam stary wątek i się wściekam od rana, że nie umiem cytować! Już myślałam, że mnie zbanowali. A tu nowy wątek czarownice ciągną.

Dzień dobryyyy! Ale jestem po tyłach.
Oj tam, czarownice:P Lepsze wiedźmy:P JAk tam Leo??
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Aaaaa i najważniejsze! Młoda kończy 4 msc!!!

a co do słoików
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
motylek

marchewa te ich rekomendację to o dupe potluc

kochany synek śpi - nabiera sił przed ćwiczeniami na rehabilitacji

muszę się pochwalić że mam świetną pomoc ostatnio siostrzenica męża przychodzi do mnie codziennie po szkole i pomaga mi się zabrać na spacer, a ostatnio nawet poodkurzala mi całe mieszkanie , chociaż prosiłam ja żeby tego nie robiła (bo wiedziałam że ja zrobię to dokładniej )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ale liczą się chęci Niech się dziewczyna uczy
Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
w nowym wątku

Panicz śpi na kolanach, ale jakoś da się pisać

Robiłam wczoraj test...ciążowy, ale braciszka nie będzie To gdzie jest mój okres????? Skoro pojawił się po 7 tyg. po porodzie i potem już nie, to gdzie się zapodział

Nuna nie bój się windi, przecież Julka nie zostanie gejem

Ash zdrówka dla Sofci i kompetentnych lekarzy

Krakowianki zazdroszczę spotkania, pewnie będzie kawusia, ciasto i ploty, ech...zapraszam do Konina
oj, a braciszek by się przydał

no, dobrze, że mam dzoewczynkę, bo dopiero bym się bała windi
Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
Byliśmy dziś z Adim na rehabilitacji. Jednak ma drobne problemy z napięciem mięśniowym karku i prawdopodobnie dlatego nie leży na brzuszku. Płakał całą godzinę podczas ćwiczeń, a dziewczyna nim obracała jak lalką, sama bym się bała tak małego brać pokazała kilka ćwiczeń które mamy wykonywać. Ogólnie wrażenia mam dobre po dziewczynie bo raczej się zna na rzeczy, ale się zdołowałam czemu ja go wzięłam na rehabilitację tak późno ogólnie mam dużo złych przyzwyczajeń z którymi walczymy i mam wrażenie jakbym dziecku krzywdę robiła bo np. trzymam go inaczej niż powinnam, bo nie kładłam go odpowiednio, bo za mało z nim ćwiczyłam itp. wściekła jestem na siebie a zarazem zdołowana jeszcze kurna teściowa jedzie zaraz będą wykłady z wiedzy o dziecku
kochana!! Nie Twoja wina, bo skąd mogłaś wiedzieć. Ważne, że w ogóle poszłaś Będziecie ćwiczyć i będzie lepiej, a zaraz coś jeszcze napiszę. Możesz napisać, jakie macie ćwiczenia??
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
oj, to bida przeszla troche... ale nie zaszkodzilo mu, rosly chlop!

ja to nie wiem, czy taka rehabilitacja, podczas ktorej z dzieckiem sie obchodzi kompletnie niedelikatnie, jest naprawde dobra... w szpitalu mlody mial codziennie 20-30 minut rehabilitacji i w sumie przychodzily na zmiane 3 panie. KAZDA zanim sie do niego "dobierala", najpierw go zagadywala, glaskala, probowala wzbudzic zaufanie! najpierw mlody musial poczuc sie bezpiecznie, dopiero potem one dzialaly. naciagaly mu rozne czesci ciala, a mlody ani razu nie kwiknal nawet!!!
ja nie wiem, czy z polowa dzieci z watku jest naprawde az tak zle, ze trzeba przechodzic takie katusze ... cos mi sie nie wydaje. rehabilitacja nie ma bolec! no moze za wyjatkiem naprawde powaznych przykurczy i skrzywien... chociaz tu tez nie jestem 100% pewna...
MAsz rację, rehabilitant powinien zdobyć najpierw zaufanie dziecka Ale czasem nie wina rehabilitanta niestety, że dziecko płacze. Taki niemowlaczek ma prawo płakać, bo wprowadza mu się nowości, które czasami nie są przyjemne niestety Zaraz napiszę więcej poniżej tylko nadrobię
Stary 2013-09-11, 15:24   #242
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Dot.: Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
tez to slyszalam. Ale to dla dzieci, ktore juz te marchewke jedza
ja bym nie zdecydowalabym sie tej marchwianki zapodac jako antidotum na biegunke przed rozszezaniem diety z wlaszcza w stanie silnego podraznienia zoladka.

nie sugerowalam tego happy bo pomyslalam, ze z bagazami i Helenka nie bedzie chciala sie tluc autobusem. Ale! Na taxi bedziesz.musiala przejsc ten sam dystans co na autobus do tego z obu srodkow teansportu wysiadziesz w tym samym miejscu.na lotnisku- doslownie przed.samym wejsciem. Wiec roznica jedynie w komforcie jazdy. No i oplacie za przejazd

Ale jasne ze to po wejsciu marchwi! Ona wchodzi jako jedna z puerwszych wiec w razie co warto "doraznie" miec w domu.

Co do chust-nie jestem super hiper znawca ale Z wiaze dobrze, stabilnie, ale czasem mam wrazenie ze jest troche za nisko ale przewiazuje az do skutku

Czas na obiad. Mojej corce wszystko się zmienilo. Ostatnio pisalam ze spi tylko w wozku a tymczasem drugi raz spi w domu bo w wozku nie chciala..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 15:26   #243
nuna2
Zakorzenienie

Veronic, Ada może temu się tak boję tego Windi, bo po tym nie chciała sama kupy robić, płakała 3 dni na czwarty zrobiła po soku jabłkowym i teraz robi codziennie, ale co krzyku było przez tamte 3 dni
Ale dziękuję za rady

Ashy biedna Sofii... Może faktycznie podaj jej elektrolity, bo one chyba nie zaszkodzą??

cloche, mały Flo przyzwyczaił się do cycusia, do bliskości...

Hawwa dobrze, żeCi się poprawiło. Znam ten ból... I szczerze współćzuję...

banka, kciuki za bioderka, my idziemy jutro

Elusiek, choinka... Co to się dzieje tym biednym maleństwom Mam nadzieję, że się nie powtórzy

happy gratuluję zakupu nosidełka My chyba też kupimy, bo my się nie chustujemy...

MysiaMysz ciekawe czemu Piotruś nie chce sam zasnąć... możliwe, że tyle trwa skok??

Pawieoczko odpuść szczepienie

Justyna G no właśnie też bym chciała coś wprowadzić do swojej diety bo ile można jedno i to samo...
Stary 2013-09-11, 15:28   #244
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
chyba wygląda dobrze? szkoda,, że nie ma fotki z dzieckiem
ale to niech się jeszcze justi nasza kochana specjalistka wypowie
no właśnie to samo sobie pomyślałam, wygląda dobrze ale szkoda, że nie ma fotki z dzieckiem

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 15:28   #245
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
dzięki, czyli na pewno jakoś damy radę
daj znać jak testy wypadną, ja już sama nie wiem jakie kupić happy mnie teraz zanęciła nieźle
pan od tablicy.pl tak rozwiązał nasze podwójne zainteresowanie z Xal, że się nie da z nim skontaktować
testów nie przeprowadziłam bo się wkurzyłam:/ nosidło miało być bez śladów użytkowania a dostałam zmechacone i odbarwione napisałam Pani, że stan nie jest taki jak był na zdjęciu, na co ona, że wyprała przed wysyłką po zdjęciu i tak się stało:/ ja jej na to, że fajnie ale mam to gdzieś bo zapłąciłam z wysyłką 144 a nowe 200 i że chce zrezygnować i zgodziła się na odesłanie nosidła w związku z faktem, że jestem w punkcie wyjścia mam pytanie do specjalistek nosidłowych

kupić womar eco2
http://allegro.pl/nosidelko-nosidlo-...534933781.html

czy któreś ergo baby?
chcę dać ok 200 zł max, bo nie będziemy tego często używać

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
teoretycznie od czwartku, ale niektóre dziewczyny pisały, że u nich już jest - może to zależy od lokalizacji sklepu

tzn. trzeba byłoby odkładać dziecko do łóżeczka na boczku?
u nas już w poniedziałek były te pieluchy

o pozycji nic nie wspomina, ale jako, że trzeba trzymać ręke na plecach to najlepiej na boczku lub brzuszku

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
zamawiamy, napisz mi na PW nr konta i ile to wyniesie. Patrzyłam na cennik PP i za przesyłkę priorytetową do UK do pół kg chcą 15pln.
ok to zamawiam dam znać jak zobaczę po ile mi z karty zejdzie dolar

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość

kochana, jest wiele ergobaby wystawionych
to takie samo, tylko nie wiem czy też z organicznej bawełny. kroje mają takie same, mogą się tylko różnić tkaniną. jestem arcyhappy, że zrobiłam taki research i znalazłam ten świetny kolor
każde ergobaby jest dobre?

Cytat:
mam nadzieję, że dziewczyny ogarną, ja mam od cholery roboty dziś i jutro. zazwyczaj w godzinach spotkania pracuję, więc muszę nadgonić, chichi. ej żart
kawusię i ploty zapewniam, no i wspólne obiadu gotowanie byłoby fajne

może upiekę ciacho ze śliwkami? co Wy na to
Cytat:
jasna pała
Mysia, Hump- zapomniałam, że jutro mam o 12:45 rehabilitację małej, więc z warsztatów dupka
no to do piątku ps. napisz mi na priv gdzie mam być:P

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Po karmieniu nocnym to moja się cieszy z nadzieją na zabawę, ale zawsze odkładam, gaszę światło i padam. Ona po jakimś czasie też
Gorzej rano, budzi się po 6, po 7 już się nudzi i brzęczy tak, że nie da się spać więc ją biorę do zabawy, zjada i 8-9 pada na 2h. Czy ona nie mogłaby się wyspać z samego rana a później bawić
i Ty narzekasz mój wtsaje 6.30-7 a o 8.30-9 ma drzemkę 30-40 minut

byliśmy w kinie na 'dary anioła.miasto kości' co za dramat gorsze od zmierzchu spóźniliśmy się, bo młody odwalił histerię po drodze 10 minut się darł dopiero jak puściłam szum z komórki to się uspokoił i dał nakarmić a wściekł się, bo stałam w korku i nie byłam w stanie go od razu wziąć bo musiałam zjechać co za dziecko ale i tak jest kochany:P

i sprzedałam karuzelkę z miśkami to mam kasę na nosidło jeszcze zarobiłam, bo ją wzięłam za punkty payback
Stary 2013-09-11, 15:31   #246
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie to samo sobie pomyślałam, wygląda dobrze ale szkoda, że nie ma fotki z dzieckiem
No oficjlnie są z tej firmy Ergo baby o której rozmawiałyście, więc wydaje mi się, że powinno być ok

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 15:33   #247
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość

MysiaMysz ciekawe czemu Piotruś nie chce sam zasnąć... możliwe, że tyle trwa skok??
od niedzieli jest problem, mam nadzieję, że mu przejdzie
proble polega na tym, że go wszytsko interesuje i nie chce spać, a potem jest wrzask, bo jest zmęczony no i ssie wszystko, ale smoka nie chce, a pomagał nie raz w zasypianiu
Stary 2013-09-11, 15:41   #248
nuna2
Zakorzenienie

No więc nadrobione, więc teraz opisuję co u nas
Mała wczoraj jeszcze o 22 obudziła się z płaczem, ale to już raczej nie z bólu, tylko była rozdrażniona wcześniejszym. nakarmiłam, odłożyłam do łóżeczka i usnęła sama... Staram się ją za każdym razem odkładać, żeby zasnęła u siebie i o dziwo, chyba zaczyna już kojarzyć
No i spała dokładnie jak wczoraj. Obudziła się o 5:35.

Byłyśmy dziś u fizjoterapeutki. Pracuje ona metodą NDT Bobath. Pooglądała ją z każdej strony. Widać, że fajnie nawiązuje kontakt z dziećmi, bo Julcia, chociaż nieufna uśmiechnęła się do niej i przez pół godzinki była spokojna. No więc mała ma przykurcz w barkach i karku, przez co nie chce obracać główki w prawą stronę. Delikatnie jej się z jednej strony zaczęła spłaszczać główka, ale nie znacznie, więc kłaść naprzemiennie. Rączki i nóżki już jest postęp po wcześniejszych ćwiczeniach. Główka jeszcze się strasznie chwieje... Ogólnie powinna umieć więcej, ale tragedii nie ma. Pochwaliła, że przychodzimy wczas z nią, przez co od początku można ją stymulować.
I tu odnośnie tego, co napisała cloRehabilitanka powiedziała, że przy niektórych ćwiczeniach mała niestety może płakać, bo to tak, jak ze zastanymi mięśniami: jeśli długo długo nie ćwiczymy, to po prostu bolą... dorosłego przykurcze bolą a co dopiero maluszka. Kazała robić po kilka powtórzeń, ale systematycznie, kilka razy dziennie, maluszek się w końcu przyzwyczai. Julcia jest trochę nadwrażliwa na dotyk, dlatego mamy ją masować masażem Shantala.
Jak chcecie, mogę potem opisać, jakie dostaliśmy ćwiczenia.

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
proble polega na tym, że go wszytsko interesuje i nie chce spać, a potem jest wrzask, bo jest zmęczony no i ssie wszystko, ale smoka nie chce, a pomagał nie raz w zasypianiu
Nasza też nie chce smoczka A właśnie pomógł by się jej wyciszyć... A jest jakiś okres przejściowy, że np zaczyna ziewać czy marudzić trochę?? bo u nas na szczęście daje wcześniej znać, że jest zmęczona, ale pomimo to, zawsze musi trochę popłakać przed snem. A raczej pokwękać

Justi, może zacznij zarabiać na chustowaniu Do tego trzeba mieć kurs??
Stary 2013-09-11, 15:41   #249
happy blue
Zadomowienie

Magiusa- te nosidełka super!

Cytat:

to jest takie samo jak ja wzięłam

Cytat:

u nas jest to samo, już ostatnio miałam Ci pisać..
a, i nie widziałam zadnego ergobaby za mniej niz 200 zl
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 15:44   #250
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Justyna G no właśnie też bym chciała coś wprowadzić do swojej diety bo ile można jedno i to samo...
wprowadzaj powoli

Cytat:
1. może upiekę ciacho ze śliwkami? co Wy na to

2. no to do piątku ps. napisz mi na priv gdzie mam być:P

3. byliśmy w kinie na 'dary anioła.miasto kości' co za dramat gorsze od zmierzchu spóźniliśmy się, bo młody odwalił histerię po drodze 10 minut się darł dopiero jak puściłam szum z komórki to się uspokoił i dał nakarmić a wściekł się, bo stałam w korku i nie byłam w stanie go od razu wziąć bo musiałam zjechać co za dziecko ale i tak jest kochany:P

i sprzedałam karuzelkę z miśkami to mam kasę na nosidło jeszcze zarobiłam, bo ją wzięłam za punkty payback
1. ja jem wszystko, i ciacha wszelkie lubię
2. happy, ja też poproszę o aktualny adres
3. uff to niewiele straciłam. a był ktoś oprócz ciebie?
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 15:53   #251
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
dopiero niedawno ją poznałam...
zauważylam ją jak chodziła przed moimi oknami właśnie w źle zamotanej chuście (kiedyś Wam nawet to pisałam)

ona w ogóle nie chce dociągać chusty,bo twierdzi, że małej będzie niewygodnie...;/

może jak będziemy więcej się spotykać to znowu jej zwrócę uwagę...

ash
- na studiach na pediatrii też mówili, że marchwianka jest najlepsza na biegunkę nawet u takiego malucha....

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

chyba wygląda dobrze? szkoda,, że nie ma fotki z dzieckiem
ale to niech się jeszcze justi nasza kochana specjalistka wypowie
ja bym jednak nie ryzykowala.z ta marchwia...

Cytat:
testów nie przeprowadziłam bo się wkurzyłam:/ nosidło miało być bez śladów użytkowania a dostałam zmechacone i odbarwione napisałam Pani, że stan nie jest taki jak był na zdjęciu, na co ona, że wyprała przed wysyłką po zdjęciu i tak się stało:/ ja jej na to, że fajnie ale mam to gdzieś bo zapłąciłam z wysyłką 144 a nowe 200 i że chce zrezygnować i zgodziła się na odesłanie nosidła w związku z faktem, że jestem w punkcie wyjścia mam pytanie do specjalistek nosidłowych

kupić womar eco2
http://allegro.pl/nosidelko-nosidlo-...534933781.html

czy któreś ergo baby?
chcę dać ok 200 zł max, bo nie będziemy tego często używać

u nas już w poniedziałek były te pieluchy

o pozycji nic nie wspomina, ale jako, że trzeba trzymać ręke na plecach to najlepiej na boczku lub brzuszku

ok to zamawiam dam znać jak zobaczę po ile mi z karty zejdzie dolar

każde ergobaby jest dobre?

może upiekę ciacho ze śliwkami? co Wy na to

no to do piątku ps. napisz mi na priv gdzie mam być:P

byliśmy w kinie na 'dary anioła.miasto kości' co za dramat gorsze od zmierzchu spóźniliśmy się, bo młody odwalił histerię po drodze 10 minut się darł dopiero jak puściłam szum z komórki to się uspokoił i dał nakarmić a wściekł się, bo stałam w korku i nie byłam w stanie go od razu wziąć bo musiałam zjechać co za dziecko ale i tak jest kochany:P

ok, to czekam na info. mam nadzieje, ze Sofia sie polubi w woombie, ale podejrzewam, ze tak- wlasnie spi opatulona w kocyk.

Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 15:56   #252
pearl87
Raczkowanie

już pisałam happy, że postaram się jutro zdążyć upiec brownie i rogaliki z powidłami, bo to mi się w drodze nie popsuje potem w wersji dla matek karmiących - bez wspomagaczy:P

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Mysia - a masz jeszcze do sprzedania to wcześniejsze woombie? Bo może byłaby możliwość, żebym w piątek małej przymierzyła, czy nie jest za długa - jakby miała dobre, to mogłabym wziąć. Ale jak już sprzedałaś i jestem po tyłach, to też w porządku

idę się pakować, bo mama na chwilę przyjechała się M zająć
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 16:10   #253
xal
Zakorzenienie

Cytat:

Mysia, podaj nika tej babki od złego nosidełka żebyśmy się nie nadziały jak będzie chciała puścić znowu.

Moja też tak wstaje, ja mówiłam o nocy, że koło 4 rano to odkładam i zostawiam, nawet jej smoka nie daję ale nie mówcie mężowi

Też tak mam czasami w samochodzie. Ty wozisz z tyłu, prawda? Jak moje jedzie w moim autku to mam ją obok i czasami smok pomaga, ale u męża nie da się wyłączyć poduchy więc jedzie z tyłu i czasami aż się zaniesie do wrzasku. Dziwne, ale mam wrażenie, że ona rzadko kiedy zasypia w aucie, tego nie ma po mamusi

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 16:27   #254
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Nasza też nie chce smoczka A właśnie pomógł by się jej wyciszyć... A jest jakiś okres przejściowy, że np zaczyna ziewać czy marudzić trochę?? bo u nas na szczęście daje wcześniej znać, że jest zmęczona, ale pomimo to, zawsze musi trochę popłakać przed snem. A raczej pokwękać

u niego okres przejściowy trwa prawie godzinę np. teraz marudził to do łóżeczka go dałam, dostał szmatkę, posuzmiałam poprzytulałam possał smoka i super, za chwilę wypluł smoka i wrzask i nie pomaga nic tylko wzięcie na ręceuspokoiłam go i usypia w huśtawcea normalnie nie jest dzieckiem oczekującym noszenia, ale jak jest padnięty i nie może usnąć to toleruje tylko pion, nawet poziom na rękach odpada

o:/ już stęka czyli huśtawka też zła tylko orbitrek ew. bujanie w foteliku

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
wprowadzaj powoli

1. ja jem wszystko, i ciacha wszelkie lubię
2. happy, ja też poproszę o aktualny adres
3. uff to niewiele straciłam. a był ktoś oprócz ciebie?
jedna babka z maluszkiem młodsyzm od mojego i 3 osoby z dzieckiem tak z półrocznym

Cytat:
już pisałam happy, że postaram się jutro zdążyć upiec brownie i rogaliki z powidłami, bo to mi się w drodze nie popsuje potem w wersji dla matek karmiących - bez wspomagaczy:P

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Mysia - a masz jeszcze do sprzedania to wcześniejsze woombie? Bo może byłaby możliwość, żebym w piątek małej przymierzyła, czy nie jest za długa - jakby miała dobre, to mogłabym wziąć. Ale jak już sprzedałaś i jestem po tyłach, to też w porządku

idę się pakować, bo mama na chwilę przyjechała się M zająć
to ja nie piekę nie mam już do sprzedania ale mogę CI przynieść żebyś zobaczyła jak rozważasz zakup

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Mysia, podaj nika tej babki od złego nosidełka żebyśmy się nie nadziały jak będzie chciała puścić znowu.

Moja też tak wstaje, ja mówiłam o nocy, że koło 4 rano to odkładam i zostawiam, nawet jej smoka nie daję ale nie mówcie mężowi

Też tak mam czasami w samochodzie. Ty wozisz z tyłu, prawda? Jak moje jedzie w moim autku to mam ją obok i czasami smok pomaga, ale u męża nie da się wyłączyć poduchy więc jedzie z tyłu i czasami aż się zaniesie do wrzasku. Dziwne, ale mam wrażenie, że ona rzadko kiedy zasypia w aucie, tego nie ma po mamusi
http://allegro.pl/nosidelko-ergonomi...529611900.html

tak wożę z tyłu, bo nie da się poduszki z przodu wyłączyć, muszę zamontować wyłącznik, niestety jak jest ryk to smok nie przejdzie moje dziecko rzadko toleruje smoka
Stary 2013-09-11, 16:56   #255
ankaaa206
Wtajemniczenie

owinęłam Nikusia na psycholka, ciekawe ile pośpi

Veronic a jak Ty teraz małego ubierasz do chusty? ja zawsze mam z tym problem bo nie wiem co mu ubrać żeby go nie przegrzać,
ostatnio jak szłam z małym w chuście usłyszałam komentarz - o patrz jaka durna baba dziecko dusi i to tak głośno żebym slyszała, tylko ja jestem dupa wołowa i nie umiem odpyskować

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 16:57   #256
xal
Zakorzenienie

Cytat:
u niego okres przejściowy trwa prawie godzinę np. teraz marudził to do łóżeczka go dałam, dostał szmatkę, posuzmiałam poprzytulałam possał smoka i super, za chwilę wypluł smoka i wrzask i nie pomaga nic tylko wzięcie na ręceuspokoiłam go i usypia w huśtawcea normalnie nie jest dzieckiem oczekującym noszenia, ale jak jest padnięty i nie może usnąć to toleruje tylko pion, nawet poziom na rękach odpada

tak wożę z tyłu, bo nie da się poduszki z przodu wyłączyć, muszę zamontować wyłącznik, niestety jak jest ryk to smok nie przejdzie moje dziecko rzadko toleruje smoka
Dlatego moja w dzień śpi na brzuszku bo tak nie marudzi.

Dzięki za linka, będę pamiętać.

Da się domontować? Ale chyba nam się nie opłaca bo w przyszłym roku chcemy sprzedać to autko i kupić nowsze.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 17:00   #257
maluska88
Raczkowanie

wyczytałam wczoraj że to brązowe to może byc niestrawiona herbatka. Mój syn dziś przechodzi samego siebie wył od 9-30do12 wstal o 14 i zaś sie zaczeło nic nie działa a jak już zadziała to 5 minut i zaś ryk mam dość
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 17:05   #258
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
myślałam żeby coś upiec, ale w takim razie sobie daruję

Cytat:
I. lubi smoka, ale jak zaczyna się wrzask to smok nie ma szans. bez wzięcia na ręce się nie uspokoi

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość

Veronic a jak Ty teraz małego ubierasz do chusty? ja zawsze mam z tym problem bo nie wiem co mu ubrać żeby go nie przegrzać,
ostatnio jak szłam z małym w chuście usłyszałam komentarz - o patrz jaka durna baba dziecko dusi i to tak głośno żebym slyszała, tylko ja jestem dupa wołowa i nie umiem odpyskować
durna to ta baba była wkurzają mnie takie komentarze, moje dziecię to mogę sobie dusić jak mi się podoba zresztą to ja ponoszę konsekwencje swoich decyzji i nic innym do tego
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 17:10   #259
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
to ja nie piekę nie mam już do sprzedania ale mogę CI przynieść żebyś zobaczyła jak rozważasz zakup
Cytat:

ejj, cztery karmiące pochłoną więcej niż pół blaszki ciasta i rogaliki

Mysia, byłoby super z tym woombie
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 17:23   #260
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Zu

mój mały kwadratowy dzidź
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0623 (2).jpg (62,1 KB, 74 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0016 (7).jpg (105,2 KB, 77 załadowań)

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-09-11, 17:25   #261
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Zu

śliczna a jakie wałeczki ma na nogach

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 17:25   #262
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
śliczna a jakie wałeczki ma na nogach
ona wszedzie ma wałeczki

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-09-11, 17:33   #263
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Zu

Cytat:
ona wszedzie ma wałeczki
Nie chce mi sie dziś pisac, ale teraz muszę! Ona jest cudna! Czemu kwadratowa? jak stopy trzyma, jak siedzi, jaka babeczkaaaa Mój to dzidzior jeszcze w takim razie Chociaż nie wiem czy niemowlak nie rusza się więcej niż moja

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 17:35   #264
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
No więc nadrobione, więc teraz opisuję co u nas
Mała wczoraj jeszcze o 22 obudziła się z płaczem, ale to już raczej nie z bólu, tylko była rozdrażniona wcześniejszym. nakarmiłam, odłożyłam do łóżeczka i usnęła sama... Staram się ją za każdym razem odkładać, żeby zasnęła u siebie i o dziwo, chyba zaczyna już kojarzyć
No i spała dokładnie jak wczoraj. Obudziła się o 5:35.

Byłyśmy dziś u fizjoterapeutki. Pracuje ona metodą NDT Bobath. Pooglądała ją z każdej strony. Widać, że fajnie nawiązuje kontakt z dziećmi, bo Julcia, chociaż nieufna uśmiechnęła się do niej i przez pół godzinki była spokojna. No więc mała ma przykurcz w barkach i karku, przez co nie chce obracać główki w prawą stronę. Delikatnie jej się z jednej strony zaczęła spłaszczać główka, ale nie znacznie, więc kłaść naprzemiennie. Rączki i nóżki już jest postęp po wcześniejszych ćwiczeniach. Główka jeszcze się strasznie chwieje... Ogólnie powinna umieć więcej, ale tragedii nie ma. Pochwaliła, że przychodzimy wczas z nią, przez co od początku można ją stymulować.
I tu odnośnie tego, co napisała cloRehabilitanka powiedziała, że przy niektórych ćwiczeniach mała niestety może płakać, bo to tak, jak ze zastanymi mięśniami: jeśli długo długo nie ćwiczymy, to po prostu bolą... dorosłego przykurcze bolą a co dopiero maluszka. Kazała robić po kilka powtórzeń, ale systematycznie, kilka razy dziennie, maluszek się w końcu przyzwyczai. Julcia jest trochę nadwrażliwa na dotyk, dlatego mamy ją masować masażem Shantala.

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

też chwalę za szybką wizytę u fizjo a ćwiczenia oczywiście chcemy!

Świetny pomysł podsunęłaś pomysł Jussti!

Cytat:

o:/ już stęka czyli huśtawka też zła tylko orbitrek ew. bujanie w foteliku

jedna babka z maluszkiem młodsyzm od mojego i 3 osoby z dzieckiem tak z półrocznym

patrzę na to zdjęcie nosidełka na allegro...z tego co zrozumiałam pisałyście, że babeczka się ogłaaszała też na tablicy i wiecie co? pamiętacie (anoxee?) była kiedyś taka podobna sprawa podejrzana z chustą, a przypomniało mi się to, bo zdjęcie było identyczne, takie samo ujęcie i ten sam dywan, tylko zamiast nosidełka była chusta Nati co za człowiek..

Cytat:

no, ja bym odpyskowała

Cytat:

I. lubi smoka, ale jak zaczyna się wrzask to smok nie ma szans. bez wzięcia na ręce się nie uspokoi

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

durna to ta baba była wkurzają mnie takie komentarze, moje dziecię to mogę sobie dusić jak mi się podoba zresztą to ja ponoszę konsekwencje swoich decyzji i nic innym do tego

hola hola

Cytat:
ejj, cztery karmiące pochłoną więcej niż pół blaszki ciasta i rogaliki

Mysia, byłoby super z tym woombie

Mysia, Hump, Pearl ja żartowałam z tym ogarnianiem ciasta
Proszę Was tylko, żebyście ogarnęły menu obiadowe, coś co możemy zrobić ośmioma łapkami w krótkim czasie i sobie pojeść Może jakiś makaron z fajnym sosem? Pearl- Ty nie jesz nabiału?
Stary 2013-09-11, 17:36   #265
prodiament
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
w nowym wątku

Panicz śpi na kolanach, ale jakoś da się pisać

Robiłam wczoraj test...ciążowy, ale braciszka nie będzie To gdzie jest mój okres????? Skoro pojawił się po 7 tyg. po porodzie i potem już nie, to gdzie się zapodział

Prodiament no nieźle poniosły Was fale...namiętności

Cloche Twoje cycki jednak wymiatają, 3mam kciuki, żeby dały radę i żeby pan laktator (zwany również dyktatorem, jak i narratorem) jednak się z nimi polubił

Magiusa kciuki dla Dareczka, biedaczysko. Może jednak się uda bez zabiegu w KAtowicach.

Axella ja też płakałam na szczepieniu, a jestem twarda jak bruk, więc zluzuj, my matki tak mamy

Ada tak niewypada...z tymi kotami Twoje historie są tak nieprawdopodobne, że aż nadają się do Faktu. Za publikację jest chyba 500 zł, to może jednak się skusisz

Nuna nie bój się windi, przecież Julka nie zostanie gejem

Ash zdrówka dla Sofci i kompetentnych lekarzy

Krakowianki zazdroszczę spotkania, pewnie będzie kawusia, ciasto i ploty, ech...zapraszam do Konina
ja do okresu jeszcze wcale nie tęsknie

----

od jutra w Kauflandzie promo na zielone pampersy active baby - np. trójki 96 szt. za 47,99 - wychodzi 50 groszy/szt.- dobra cena? bo trójek jeszcze nie kupowałam
prodiament jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 17:37   #266
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Nie chce mi sie dziś pisac, ale teraz muszę! Ona jest cudna! Czemu kwadratowa? jak stopy trzyma, jak siedzi, jaka babeczkaaaa Mój to dzidzior jeszcze w takim razie Chociaż nie wiem czy niemowlak nie rusza się więcej niż moja
bo ma kwadratową buzię

dziękujemy

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-09-11, 17:49   #267
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
wiadomo, ze niektore cwiczenia moga sprawiac bol, jesli stan jest powazniejszy, ale brniecie wtedy dalej, mimo wrzasku dziecka, ktore wtedy sie wykancza psychicznie i fizycznie, jest wg mnie chore. z tego co opisujesz trafiliscie na fajna babke ale jak czytam opisy niektorych dziewczyn, to przed oczyma mam raczej Jadzke z miesnego przy schabie z koscia a nie osobe pracujaca z maluszkami
u nas na reha odginalismy Florkowi stopki, bo zadzieral je tak mocno, ze prawie kladly mu sie na goleniu. sciegna przykurczone na maxa... i co? ani razu nie ryczal przy tym. pokazano mi, co mam robic przy kazdym przewijaniu, wtedy mniej nerwow i tylko pare minutek roboty, a efekt super

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Zu

jaka ona jest cudnie ruda!!! i te faldeczki... niech da troszke Florkowi
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 17:50   #268
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja tez nie pierwszy raz tak... mam nadzieje taki poziom trzymac, bo plan jest taki, zeby po operacji jednak Florek dostawal cyca, a wprowadzony obiadek powinien zmniejszyc czestotliwosc kup, przez co cyc nie bedzie juz szkodliwy dla jelitek

no i ciesze sie, ze cyckom lepiej brawa dla antybiotyku!
tez bym chetnie dospala, ale na razie ksieciuniu zasypia mi w ramionach...
U nas dosypianie wygląda tak, że mała śpi na mnie Miałyśmy dziś dwie takie drzemki po 2h

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja czasem nawet jak się P. zbudzi to daje smoka, zakrywam się po uszy kołdrą i mam nadzieję że jeszcze przyśnie dziś nie wyszło ... od 7 na nogach
My od 5.40

Cytat:
Aaaaa i najważniejsze! Młoda kończy 4 msc!!!

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość

muszę się pochwalić że mam świetną pomoc ostatnio siostrzenica męża przychodzi do mnie codziennie po szkole i pomaga mi się zabrać na spacer, a ostatnio nawet poodkurzala mi całe mieszkanie , chociaż prosiłam ja żeby tego nie robiła (bo wiedziałam że ja zrobię to dokładniej )
Brawo dla siostrzenicy

Cytat:
Zu

Cudna jest

Miałyśmy dziś krótki spacer na rękach, mała nie dała mi szansy znieść wózka, jak tylko wychodziłam z pokoju, płakała. Przymierzam się do nosidła, chciałabym Boba, ale jest drogie, teraz wezmę pod uwagę te Ergobaby, co Happy pokazała

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 17:59   #269
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
U nas dosypianie wygląda tak, że mała śpi na mnie Miałyśmy dziś dwie takie drzemki po 2h

My od 5.40

Brawo dla siostrzenicy

Cudna jest

Miałyśmy dziś krótki spacer na rękach, mała nie dała mi szansy znieść wózka, jak tylko wychodziłam z pokoju, płakała. Przymierzam się do nosidła, chciałabym Boba, ale jest drogie, teraz wezmę pod uwagę te Ergobaby, co Happy pokazała

Boba jets jakościowo bardzo zbliżone do Ergo, tak wyczytałam. I mniej więcej cenowo to samo, jedynie z tym Ergo fajnie, że ktoś kupił pewnie na wyprzeda ży i sprzedaje na allegro w takich fajnych cenach.
Stary 2013-09-11, 18:01   #270
Magiusa
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam "kupkowe" pytanie.
Mój synek od kilku dni robi nieco rzadzszą kupkę, ale tym się nie przejęłam, bo kilka grudek jest, do tego wiem, że na kp to możliwe- a ilość jest w normie.
Ale od wczoraj wącham i wącham i ewidentnie pachną mi one drożdżami.
Też tak macie? Co to może być?
Jakieś rady?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości