|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() a co do słoików Cytat:
Niech się dziewczyna uczyCytat:
no, dobrze, że mam dzoewczynkę, bo dopiero bym się bała windi Cytat:
Cytat:
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Co do chust-nie jestem super hiper znawca ale Z wiaze dobrze, stabilnie, ale czasem mam wrazenie ze jest troche za nisko ale przewiazuje az do skutku Czas na obiad. Mojej corce wszystko się zmienilo. Ostatnio pisalam ze spi tylko w wozku a tymczasem drugi raz spi w domu bo w wozku nie chciala.. |
|
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Veronic, Ada może temu się tak boję tego Windi, bo po tym nie chciała sama kupy robić, płakała 3 dni na czwarty zrobiła po soku jabłkowym i teraz robi codziennie, ale co krzyku było przez tamte 3 dni
![]() Ale dziękuję za rady Ashy biedna Sofii... Może faktycznie podaj jej elektrolity, bo one chyba nie zaszkodzą?? cloche, mały Flo przyzwyczaił się do cycusia, do bliskości... Hawwa dobrze, żeCi się poprawiło. Znam ten ból... I szczerze współćzuję... banka, kciuki za bioderka, my idziemy jutro Elusiek, choinka... Co to się dzieje tym biednym maleństwom Mam nadzieję, że się nie powtórzyhappy gratuluję zakupu nosidełka My chyba też kupimy, bo my się nie chustujemy... MysiaMysz ciekawe czemu Piotruś nie chce sam zasnąć... możliwe, że tyle trwa skok?? Pawieoczko odpuść szczepienie Justyna G no właśnie też bym chciała coś wprowadzić do swojej diety bo ile można jedno i to samo...
|
#244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#245 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisałam Pani, że stan nie jest taki jak był na zdjęciu, na co ona, że wyprała przed wysyłką po zdjęciu i tak się stało:/ ja jej na to, że fajnie ale mam to gdzieś bo zapłąciłam z wysyłką 144 a nowe 200 i że chce zrezygnować i zgodziła się na odesłanie nosidła w związku z faktem, że jestem w punkcie wyjścia mam pytanie do specjalistek nosidłowychkupić womar eco2 http://allegro.pl/nosidelko-nosidlo-...534933781.html czy któreś ergo baby? chcę dać ok 200 zł max, bo nie będziemy tego często używać Cytat:
![]() o pozycji nic nie wspomina, ale jako, że trzeba trzymać ręke na plecach to najlepiej na boczku lub brzuszku ![]() Cytat:
to zamawiam dam znać jak zobaczę po ile mi z karty zejdzie dolar![]() Cytat:
Cytat:
może upiekę ciacho ze śliwkami? co Wy na to ![]() Cytat:
ps. napisz mi na priv gdzie mam być:PCytat:
byliśmy w kinie na 'dary anioła.miasto kości' co za dramat gorsze od zmierzchu spóźniliśmy się, bo młody odwalił histerię po drodze 10 minut się darł dopiero jak puściłam szum z komórki to się uspokoił i dał nakarmić co za dziecko ale i tak jest kochany:Pi sprzedałam karuzelkę z miśkami to mam kasę na nosidło jeszcze zarobiłam, bo ją wzięłam za punkty payback
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
proble polega na tym, że go wszytsko interesuje i nie chce spać, a potem jest wrzask, bo jest zmęczony no i ssie wszystko, ale smoka nie chce, a pomagał nie raz w zasypianiu
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
No więc nadrobione, więc teraz opisuję co u nas
![]() Mała wczoraj jeszcze o 22 obudziła się z płaczem, ale to już raczej nie z bólu, tylko była rozdrażniona wcześniejszym. nakarmiłam, odłożyłam do łóżeczka i usnęła sama... Staram się ją za każdym razem odkładać, żeby zasnęła u siebie i o dziwo, chyba zaczyna już kojarzyć ![]() No i spała dokładnie jak wczoraj. Obudziła się o 5:35. Byłyśmy dziś u fizjoterapeutki. Pracuje ona metodą NDT Bobath. Pooglądała ją z każdej strony. Widać, że fajnie nawiązuje kontakt z dziećmi, bo Julcia, chociaż nieufna uśmiechnęła się do niej i przez pół godzinki była spokojna. No więc mała ma przykurcz w barkach i karku, przez co nie chce obracać główki w prawą stronę. Delikatnie jej się z jednej strony zaczęła spłaszczać główka, ale nie znacznie, więc kłaść naprzemiennie. Rączki i nóżki już jest postęp po wcześniejszych ćwiczeniach. Główka jeszcze się strasznie chwieje... Ogólnie powinna umieć więcej, ale tragedii nie ma. Pochwaliła, że przychodzimy wczas z nią, przez co od początku można ją stymulować. I tu odnośnie tego, co napisała clo Jak chcecie, mogę potem opisać, jakie dostaliśmy ćwiczenia. ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
![]() Justi, może zacznij zarabiać na chustowaniu Do tego trzeba mieć kurs??
|
|
#249 | ||
|
Zadomowienie
|
Magiusa- te nosidełka super!
Cytat:
to jest takie samo jak ja wzięłam Cytat:
u nas jest to samo, już ostatnio miałam Ci pisać.. a, i nie widziałam zadnego ergobaby za mniej niz 200 zl |
||
|
|
|
#250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 2. happy, ja też poproszę o aktualny adres 3. uff to niewiele straciłam. a był ktoś oprócz ciebie?
|
|
#251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#252 |
|
Raczkowanie
|
już pisałam happy, że postaram się jutro zdążyć upiec brownie i rogaliki z powidłami, bo to mi się w drodze nie popsuje potem
w wersji dla matek karmiących - bez wspomagaczy:P---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Mysia - a masz jeszcze do sprzedania to wcześniejsze woombie? Bo może byłaby możliwość, żebym w piątek małej przymierzyła, czy nie jest za długa - jakby miała dobre, to mogłabym wziąć. Ale jak już sprzedałaś i jestem po tyłach, to też w porządku ![]() idę się pakować, bo mama na chwilę przyjechała się M zająć |
|
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja też tak wstaje, ja mówiłam o nocy, że koło 4 rano to odkładam i zostawiam, nawet jej smoka nie daję ale nie mówcie mężowi ![]() Też tak mam czasami w samochodzie. Ty wozisz z tyłu, prawda? Jak moje jedzie w moim autku to mam ją obok i czasami smok pomaga, ale u męża nie da się wyłączyć poduchy więc jedzie z tyłu i czasami aż się zaniesie do wrzasku. Dziwne, ale mam wrażenie, że ona rzadko kiedy zasypia w aucie, tego nie ma po mamusi
|
|
#254 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() np. teraz marudził to do łóżeczka go dałam, dostał szmatkę, posuzmiałam poprzytulałam possał smoka i super, za chwilę wypluł smoka i wrzask i nie pomaga nic tylko wzięcie na ręce a normalnie nie jest dzieckiem oczekującym noszenia, ale jak jest padnięty i nie może usnąć to toleruje tylko pion, nawet poziom na rękach odpadao:/ już stęka czyli huśtawka też zła tylko orbitrek Cytat:
Cytat:
nie mam już do sprzedania ale mogę CI przynieść żebyś zobaczyła jak rozważasz zakup![]() Cytat:
tak wożę z tyłu, bo nie da się poduszki z przodu wyłączyć, muszę zamontować wyłącznik, niestety jak jest ryk to smok nie przejdzie
|
|
|
#255 |
|
Wtajemniczenie
|
owinęłam Nikusia na psycholka, ciekawe ile pośpi
![]() Veronic a jak Ty teraz małego ubierasz do chusty? ja zawsze mam z tym problem bo nie wiem co mu ubrać żeby go nie przegrzać, ostatnio jak szłam z małym w chuście usłyszałam komentarz - o patrz jaka durna baba dziecko dusi |
|
|
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za linka, będę pamiętać. Da się domontować? Ale chyba nam się nie opłaca bo w przyszłym roku chcemy sprzedać to autko i kupić nowsze.
|
|
#257 |
|
Raczkowanie
|
wyczytałam wczoraj że to brązowe to może byc niestrawiona herbatka. Mój syn dziś przechodzi samego siebie wył od 9-30do12 wstal o 14 i zaś sie zaczeło nic nie działa a jak już zadziała to 5 minut i zaś ryk mam dość
|
|
|
|
#258 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
wkurzają mnie takie komentarze, moje dziecię to mogę sobie dusić jak mi się podoba zresztą to ja ponoszę konsekwencje swoich decyzji i nic innym do tego
|
|
#259 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ejj, cztery karmiące pochłoną więcej niż pół blaszki ciasta i rogaliki Mysia, byłoby super z tym woombie
|
|
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
Zu
![]() mój mały kwadratowy dzidź
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chce mi sie dziś pisac, ale teraz muszę! Ona jest cudna! Czemu kwadratowa? jak stopy trzyma, jak siedzi, jaka babeczkaaaa
Chociaż nie wiem czy niemowlak nie rusza się więcej niż moja ![]()
|
#264 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ćwiczenia oczywiście chcemy! Świetny pomysł podsunęłaś pomysł Jussti! Cytat:
patrzę na to zdjęcie nosidełka na allegro...z tego co zrozumiałam pisałyście, że babeczka się ogłaaszała też na tablicy i wiecie co? pamiętacie (anoxee?) była kiedyś taka podobna sprawa podejrzana z chustą, a przypomniało mi się to, bo zdjęcie było identyczne, takie samo ujęcie i ten sam dywan, tylko zamiast nosidełka była chusta Nati Cytat:
![]() Cytat:
hola hola ![]() Cytat:
Mysia, Hump, Pearl ja żartowałam z tym ogarnianiem ciasta ![]() Proszę Was tylko, żebyście ogarnęły menu obiadowe, coś co możemy zrobić ośmioma łapkami w krótkim czasie i sobie pojeść Może jakiś makaron z fajnym sosem? Pearl- Ty nie jesz nabiału?
|
|||||
|
|
|
#265 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---- od jutra w Kauflandzie promo na zielone pampersy active baby - np. trójki 96 szt. za 47,99 - wychodzi 50 groszy/szt.- dobra cena? bo trójek jeszcze nie kupowałam
|
|
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękujemy |
|
|
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas na reha odginalismy Florkowi stopki, bo zadzieral je tak mocno, ze prawie kladly mu sie na goleniu. sciegna przykurczone na maxa... i co? ani razu nie ryczal przy tym. pokazano mi, co mam robic przy kazdym przewijaniu, wtedy mniej nerwow i tylko pare minutek roboty, a efekt super ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------
|
|
#268 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałyśmy dziś dwie takie drzemki po 2h Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cudna jest Miałyśmy dziś krótki spacer na rękach, mała nie dała mi szansy znieść wózka, jak tylko wychodziłam z pokoju, płakała. Przymierzam się do nosidła, chciałabym Boba, ale jest drogie, teraz wezmę pod uwagę te Ergobaby, co Happy pokazała
|
|
#269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Boba jets jakościowo bardzo zbliżone do Ergo, tak wyczytałam. I mniej więcej cenowo to samo, jedynie z tym Ergo fajnie, że ktoś kupił pewnie na wyprzeda ży i sprzedaje na allegro w takich fajnych cenach. |
|
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam "kupkowe" pytanie.
Mój synek od kilku dni robi nieco rzadzszą kupkę, ale tym się nie przejęłam, bo kilka grudek jest, do tego wiem, że na kp to możliwe- a ilość jest w normie. Ale od wczoraj wącham i wącham i ewidentnie pachną mi one drożdżami. Też tak macie? Co to może być? Jakieś rady?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

Nadrabiam stary wątek i się wściekam od rana, że nie umiem cytować! Już myślałam, że mnie zbanowali. 

)
pokazała kilka ćwiczeń które mamy wykonywać. Ogólnie wrażenia mam dobre po dziewczynie bo raczej się zna na rzeczy, ale się zdołowałam czemu ja go wzięłam na rehabilitację tak późno
jeszcze kurna teściowa jedzie zaraz będą wykłady z wiedzy o dziecku 

w związku z faktem, że jestem w punkcie wyjścia mam pytanie do specjalistek nosidłowych
07.07.2012 

i kupić nowsze.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)