|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() a chwalilam sie, ze z pigula doszlysmy do wniosku, ze jednak moge tak 2-3 razy dziennie Florka cycem pozywic?
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Rozwalacie mnie tym określeniem ,,na psycholka"
Ćwiczonek mamy mało, ale za tydzień znów coś dostaniemy, żeby mała się przyzwyczajała:Siadamy soobie na podłodze, kładziemy nasze małe szczęście na kolanach, opieramy nóżki dziecka na swoim brzuchu 1) Ćwiczenia barkami a) chwytamy za barki dzidzi i tak jakbyśmy wysuwały swoje gora dół góra dół góra dół( unoszenie) naprzemienne b) trzymamy tak samo tylko wysuwamy do przodu do tyłu(naprzemiennie) c) kółeczka barkami 2) Unosimy bioderka niemowlaczka i opieramy nieco wyżej na brzuchu rodzica. Głowa ma być ustawiona równo a broda powinna się ,,docisnąć" do mostka 3) Kładziemy dziecko na równej powierzchni i : a)chwytamy sobie prawą dłoń i lewś stopę,,przyciągamy" do siebie i głaszczemy stópkę dłonią(dłoń ma się otwierać, jakby nie chciała, zahaczamy troszkę o paluszki) to samo z lewą dłonią i prawą stópką 4)Unoszenie rąk w górę (pojedynczo) Nad głowę. Tylko jak unosimy np. lewą rękę, to naszą drugą dłoń opieramy na klatce piersiowej. 5) Mamy jeszcze przetaczanie Julci przez bok do leżenia na brzuszku. Bo słabiutko jeszcze trzyma. ![]() Mamy robić to w formie zabawy, tak jak mówi np cloche-przy przewijaniu, bo jak się dzidziuś wkurzy, to też nie ma wdg mnie to sensu
|
#273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z głodu nie zginiemy ![]() ale duża! i jak ładnie siedzi może być zapiekanka makaronowa z tuńczykiem, lazania ze szpinakiem, pizza
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Magusia u nas też kupkowy problem: mała zrobiła 3 rzadsze kupki, sluzu więcej niż zwykle, ale: nie płacze, uśmiecha się i gaworzy jak gdyby nigdy nic.
|
|
#277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Magiusa, doczytalam, ze biegunka czasem smierdoli drozdzowo. to jeszcze nie dramat, ale kontroluj plyny. przystawiaj czesciej, daj "popic". i w razie wu elektrolity...
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
axella a Zu jest baaardzo duża
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
Magiusa, znow doczytalam, ze przy plesniawkach kupa tez czasem tak jedzie.. ale to bys zobaczyla, nie? no i mlody by nie chcial pic cyca...
|
#281 |
|
Zadomowienie
|
happy blue czy to nosidlo co polecasz to takie
http://allegro.pl/nosidelko-ergobaby...520462338.html ? uzywałąs go już ? |
|
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale po tym czasie pije. Chyba podjedziemy do pediatry zapytać co i jak...ech... może to moja wina, wiecie zaczęłam pić sok jabłkowy i szczerze mówiąc piję go pewnie w ilości od 0,5-0,75l dziennie więc może to też ma wpływ.
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Ja i moje duze dziecie dziekujemy za mile słowa
|
|
|
|
#285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak. nie używałam, przyjdzie do mnie w piątek/ sobotę. Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-09-11 o 18:37 |
|
|
|
|
#286 |
|
Zadomowienie
|
to daj znac jak ci sie sprawdza
|
|
|
|
#287 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Dziewczyny, dzisiaj w wiadomosciach mówili, że żeby zostać fizjoterapeutą wystarczy 4 godzinny kurs!!!! I że co drugi zakład fizjoterapeutyczny ma waśnie jakieś takie marne przeszkolenie.. Także uważajcie!!!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tu masz mapkę: http://www.ztm.waw.pl/pokazmapy.php?i=8&l=1 To jest przystanek 02, linia 175 (tuż przy dworcu centralnym) Bilet jednorazowy i taki byłby najbezpieczniejszy kosztuje 4,4 zł A tu masz godziny odjazdów z tego przystanku: http://ztm.waw.pl/rozklad_nowy.php?c...=7002&o=02&k=B |
|||
|
|
|
#288 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no, niestety, sery i inne pychoty mlekowo-śmietanowo-masłowe mogę tylko w bardzo minimalnych ilościach ![]() mama już pojechała, oczywiście ledwo zdążyłam z obiadem na jutro, więc ciasto zrobię raczej jedno, ale za to na pewno i tak bym robiła, bo to jeden z przepisów na dużą rundkę karuzelki, więc się nie przejmuj ![]() i zobacz jaki ruch ergobaby rozpoczęłaś - powinnaś dostać darmowy za reklamę ja zamówiłam w stylu Portman http://ergobabycarrieruk.blogspot.co...-close-in.html ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Zu już nieźle siedzi piękną masz córę!
|
|
|
|
|
#289 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No tak troszkę ale dla mnie laktator rzeczywiście był jak dyktator, więc Twój słownik ma rację ![]() Cytat:
Dobrze, że zwracasz.Raczej słodka, uśmiechnięta marcheweczka w sam raz do schrupania (czy to może w tym świetle włoski ma lekko rudawe?)Cytat:
![]() Ja ostatnio kupowałam za tę cenę i takie paczki w InterMarche i wychodziło mi cenowo za szt tak jak Dady, a uważam, że Pampki są dużo bardziej chłonne, czyli zużywa się ich mniej, czyli bardziej się opłaca. Cytat:
|
|
#290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śliczna i jaka już dorosła
|
|
#291 |
|
Wtajemniczenie
|
mojego tż kuzynka byla w szpitalu z córeczką, mała miała wtedy ok 1,5 msca no i miala biegunke, no i kazali jej podawać czarną herbatę, taka mocną
|
|
|
|
#292 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
Ty masz w tym krzesełku pochylane oparcie?
Mysia poza ewidentnym spranym kolorem co sądzisz o tym nosidełku?
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
Komiksowa-Z jest ruda po mnie hehe..
Xal-krzeslo pochyla sie 3stopniowo,do tego masz 2poziomy wysokosci, tacki, kosz na dole na ☠☠☠☠☠☠☠y.. Cudo Mloda zrobila godzinny ryk, zasnela.. Wiec spaceruje..
|
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko położyłam spac i zaraz zabieram się za Skalpel.. Kto do mnie dołącza kto???
A w ogóle to dzisiaj był cieżki dzień.. Rano poszłam z małym na morfologie.. zniósł dzielnie ale oczywiście musiałam go trochę uspokajać.. Potem był marudny.. a od 12 to już tylko płakał tak przeraźliwie i musiałam go non stop nosić.. Najprawdopodobniej go brzuszek bolał bo takie mega smrodne pierdy puszczał.. I dopiero mu humor wrócił jak zwalił dwie kupy o 16.30...już odliczałam minuty kiedy wróci TZ bo mi kręgosłup pękał... A potem już mu się humor znowu popsuł i znowu trzeba było go nosić.. Bidulka moja
|
|
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
Helo
Wrocilam z 2 godzinnego zebrania masakra ogarnac 2 dzieciakow w tym jednego buntujacego sie pierwszaka, wlasnie wylapal kare ![]() A w ksiazcevpierwsza adnotacja "brak zadania domowego":banghead: Axela Zu boska i zapinaj ja wvtym foteliku prosze.... aa i oparcie kochana do tyluu Aa nie mow tak brzydko na swoja sliczna slodka corcie ma piekna rudziawa glowke i cudne oczeta ![]() Ash doczytalam ze z Sofijka lepiej ![]() Cloche super ze Florus moze troche cycusia maminego ![]() A widze ze kroi sie grube spotkanko prosimy fotki potem ![]() Jutro 9 rano wizyta u rehabil.... trzymac znowu kciuki bo te nasze wizazowe sa magoczne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja dzis jestemn padnięta. Młoda na szczęście już śpi. Ale przebierałam ją dzisiaj 7 razy ;( 5 razy ulała się cała (co dziwne nie ulewa mlekiem, chyba ze zaraz po jedzeniu tylko wodą ;/) i dwa razy tak się zesrała, że wypłynęło z pampersa. Jestem zmęczona idę spać dziękuję. I nie mam jak z nią i kiedy ćwiczyć, bo non stop ulewa przy nich i jak już znów ulała się o 18 tak siedziała w mokrych ubraniach do kąpieli, bo już mi sił brakło. Wyrodna matka. Jutro moze uda mi się złapać siuśki tej mojej córy to zawiozę je...\I jeszcze mam okres i nażarłam się śliwek prosto z ziemi i zdycham
|
|
#298 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bartek też nie chce smoka, więc jak potrzebuje to ja za niego robię ewentualnie kciukas No trzeba zrobić jakiś kurs doradcy noszenia może kiedyś o tym pomyślę![]() Cytat:
Ludzie to nie mają co robić ![]() słodziak Cytat:
Cytat:
ale nie jakoś bardzo przebrzydle ale w końcu nie mogę powiedzieć, że kupa mojego dziecka nie śmierdzi ![]() Cytat:
![]() === byliśmy z M. na zakupach, mam bluzę i spodnie trochę się wypogodziło, więc zaliczyliśmy mały spacer po rynku ale czuć już jesień w powietrzu
|
|||||
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, juz nowy wątek ?
No to sie melduję. Nie wpadłam bo z moja kondycja fizyczna i psychiczna troszke kipsko i nie chciałam smęcić.. 1. Kasa sie nie znalazła, Tz mnie pociesza ze znajdziemy, ale chyba sam w to nie wierzy ![]() 2. Rozłożyło mnie chorobsko ból gardła juz przechodzi ale mam zawalony nos, pęka mi głowa i dziś mam 38st3. W. dalej ma katarek, kaszle juz mniej Mam pytanko: Zawsze kurowalam sie czosnkiem z pozytywnymi skutkami. Mleka teraz nie mogę, ale czy mogę czosnek jak karmie ? Chyba tez nie... Czy któraś jadła czosnek w większej ilości przy kp ? |
|
|
|
#300 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry-podczytuje Was od czasu do czasu
Czasami korzystam z linków, które wrzucacie. Chcialam zapytac o Fisher Price, a dokładnie o grzechotke, która sie dostaje za zarejestrowanie. Czy któras z Was ja otrzymała. Mija 3 albo 4 tydzień i nic do mnie nie przyszło :/jestem mama czerwcowa- Natalka urodziła sie 05.06.2013. To moje drugie dziecko |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

Miałyśmy dziś dwie takie drzemki po 2h 

z głodu nie zginiemy 

07.07.2012 

bo trójek jeszcze nie kupowałam