|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
|
|
|
|
#2222 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
|
|
|
|
|
#2223 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszma że wprowadziłam Cię w błąd.. ![]() ale owszem, ludzie sie spisali.. tak sie zastanawiam że może przez te upały (leżałam jak na dworze było +37st) i w ogóle ze wakacje czy coś to tak reagowali na ludzi, a do porodu moze są wporzo? w sensie pielęgniary i położna? bo na ordynatora nie mogę narzekac, ani na innego lekarza. ( nie licząc zastępcy ordynatora) ... Cytat:
![]() Mój mnie też wkur.wia z takim zachowaniem- ktoś coś chce to ten na łeb na szyje leci, a jak odwrotna sytuacja to nikt nie raczy sie pofatygować do nas, tylko ten też leci.. ale jak ja bym chciała żeby poejchał cos tam zrobić czy coś to ZAWSZE jest czas. ZAWSZE ! ![]() Cytat:
Cytat:
(nawet mielone mi czasem wychodzi za suche i wtedy jest smaczne oczywiście trochę :P
|
|
#2224 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2225 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A w ogóle wczoraj na USG lekarz kazał sie położyć na plechach, kurde jak mnie pociągnęło jak wyprostowałam nogi, więc podkurczyłam ale mówi że nie, mają być proste i tak mi właśnie podobnie pępek wypchnęło i mąż się podśmiechiwał że śmiesznie wyglądało. Ale kurde to USG na leżąco na samym początku nie było przyjemne, leżenie na plecach nie jest zbyt przyjemne, jeszcze na tak twardej leżace
|
|
#2226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: aaa ja jeszcze pakuje do kapuchy surowe mięso nie wiem czy to ma jakiś wpływ na wilgotność ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
RYBA - to ja bym sie chyba nie martwila o opieke. Choc tak naprawde to zalezy na jaka zmiane trafisz. Na jakich ludzi.
Podziwiam ja - mi sie ten porod troche z egzorcyzmami skojarzyl I jej Tz tez uklon, bo moj to juz by z pewnoscia zwial az by sie za nim kurzylo a I nie wiadomo czy do dzis by znalazl droge do domu! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak masz surowe mięso to dopiero w momencie 'zapiekania' albo zależy jak robisz to wtedy 'tłuszcz' wychodzi i srodek jest soczysty. Jak podsmażasz to wczesniej sie ten tłuuszcz wytapia i traci swoją mokrość
|
|
#2230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że też o tym nie pomyślałam ja to mało kulinarna jestem, robię tylko tak jak mi ktoś przepis poda albo jakiś znajdę :x
|
|
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
hahahaha
wiecie co, miałam zmierzyc ciśnienie.. no to mierze. Otwieram tą książeczkę i wpisuje 37/9 zamknęłam odłożyłam "ciśnieniomierz" usiadłam i siedze. tak po chwili sprawdzam co ja tam wpisalam a ja zamiast zmierzyć ciśnienie zmierzyłam temperaturę
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oznajmił mi że jak zacznę rodzić to mam go nie infromować tylko mam zadzwonić dopiero jak będzie po wszystkim... ciekawa jestem jak mam to zrobić skoro mieszkamy razem |
|
|
|
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam ochotę na bób a nie mam ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
Ej ale z tym ciśnieniem to jeszcze sobie pomyślalam - no takie niskie ciśnienie to już wiem skąd ból głowy . No tak, wyłączyło mi sie myslenie. ![]() Pytanie : jak WIDZĘ ruchy, czuje własnie takie otarcia, była czkawka ale nie czuje kopniaków to jak liczyć ruchy? z otarć? z widzianych ruchów? bo dzisiaj to chyba 2-3 kopniaki miałam, a musze liczyć i wpisywać na taką kartkę sobie. no i nie wiem, ale jak widze ze sie rusza i ma czkawkę to ogólnie nie panikuje, bo chyba nie ma o co?
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2238 | |
|
Zadomowienie
|
Ryba, masz 37,9 gorączki? To może Ty weź się połóż, herbatka z miodem czy cuś? Bo to raczej niezdrowe...
Hmmm.. czyli jak mam zrobić z surowym mięsem, bo nie rozumiem ?---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
z przerażenie szybciej urodzisz |
|
|
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MOja siostra- jedyne co potrafiłą zrobić i wychodizlo jej takie że w 5 minut znikała CAŁa blacha to drożdżowiec- dzisiaj ( zmuszona przez 2 córeczki i męża (moja siostra nie jest zwolennikiem gerbera i innych słoiczków dla dzieci wiec sama robiłą dania dla dzieci) ) gotuje świetnie ale mam koleżankę która nie umie pierogów gotować. Zawsze albo sie nie dogotują albo rozgotują (chodzi o mrożone),
|
|
#2240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2241 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jutro robię szczawiową
|
|
|
|
|
#2242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobiłam pranie w tym proszku lovela - pachnie przepięknie Tylko się strasznie pieni choć dałam go naprawdę niewiele
|
|
|
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teściowa coś mówi od wczoraj że chciała dziś smażyć krokiety, kurcze mogłabym przynajmniej naleśników już nasmażyć, bo ponoć czegoś do farszu brakowało, ale nic mi nie kazała robić to sie sama nie będę wychylać :x |
|
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Dziewczyny mam problem, noe mieszcza mi sie nogi w moje obcasy
nie mam butow Chyba mi tez stopy urosly :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja robiłam w zeszłym tygodniu gołąbki i wszystkim smakowało ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- ja w swoje ślubne buty też nie wchodzę :x może CI troche nogi spuchły i dlatego nie możesz założyć tych butów. |
|
|
|
|
#2246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wygina śmiało ciało ![]() To ja tam nawet nie wchodzę ![]() U mnie w domu tez sie robiło gołąbki z surowym mięsem, ale ja sama jeszcze nie próbowałam |
||
|
|
|
#2247 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
|
|
|
|
#2248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do gołąbków, to ja nie wiem jak Ty je robisz, czy jak już zawiniesz to do garnka z bulionem, a potem z tego bulionu sos robisz, czy jak zawinięte masz to w piekarniku zapiekasz, czy może smażysz takie zawinięte na patelni? Bo ja robie tak : sparzam kapuche, robie farsz z mięsem mielonym ale surowym, przyprawami, cebulką podsmażoną, ryżem i dodaje odrobinę bulionu. Zawijam w liścia z któreo wcześniej te zgrubienia usuwam (często tłuczkiem spłaszczam) no i jak już zawine wszystkie to w duzym garnku naspód daje 2 liscie kapusty(zebysie gołąbki nie przypaliły) potem układam warstwami gołąbki zalewam wywaerem i pod pokryciem 'gotować' ok 30-40 minut i potem do tego wywaru koncentrat + ew przyprawy jak potrzebne i robi sie sosik. I masz ![]() czasem jak zawine to jeszcze gołąbka obsmażam z dwóch stron na patelni- wtedy są takie inne, lepsze;P jakbym zobaczyła moją teściową to bym padła na zawał, urodziła albo zatrzymała akcje..
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-09-11 o 19:33 |
||
|
|
|
#2249 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas się w garnku w takim sosiku pomidorowym gotowało, ale przed podaniem jeszcze zawsze robimy drugi, gęściejszy sos, żeby było go więcej na talerzu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

KCIUKI DLA ANI 
?