Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: XXI część wątku powinna się nazywać:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 5,45%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 14 25,45%
Wszystkie foczki poszły rodzić - jak tu z nudy nie urodzić?! 3 5,45%
Część porodów za nami, reszta z nas też pragnie zostać mamami 2 3,64%
Która kolejna się rozpakuje, wielkie napięcie się tu buduje 11 20,00%
Kiedy nastąpi porodu data, tż zostanie nazwany "tata"? 6 10,91%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 16 29,09%
Która teraz pójdzie rodzić? Której czop zacznie odchodzić? 0 0%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-11, 18:52   #1771
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Aż mi się głupio zrobiło

Ale to ma znaczenie dopiero, jak dziecko się wstawi w kanał?

No i tak po ludzku, to twarzyczka, w którą stronę powinna być do porodu?
Ale fajnie mieć położną na wątku [COLOR="Silver"]
tak w momencie wstawiania się w kanał rodny główki dziecka.

Po ludzku patrząc w krocze pacjentki, stojąc w jej nogach, główka dziecka rodzi sie tak, że twarzyczka jest w stronę odbytu pacjentki, a potylica w stronę spojenia.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 18:53   #1772
teacherka
Zakorzenienie

Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Szału dziś dostanę przez tę zgagę i hemoroidy

Wypiłam pierwszą herbatkę z liści malin i wzięłam pierwsze tabletki z wiesiołkiem.
U mnie GBS 40 zł.
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 18:54   #1773
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
:
a później to już chyba pora na Twoją Córę
Mhmm

Dziś dostaliśmy na maile propozycje grup seminaryjnych Napisałam do prowadzącej interesującą mnie grupę i jestem w szoku, bo dostałam od niej tak pozytywną wiadomość:

"Pani Agnieszko,
Najważniejsze chwile w życiu są przed Panią, życzę zatem szczęśliwego rozwiązania , zdrowego malucha i szybkiego powrotu do formy. W sprawie seminarium będziemy się mogły na razie kontaktować - jeśli tak Pani wygodniej - za pośrednictwem Pani E. lub po prostu przez pocztę internetową. Nie musi Pani przyjeżdżać na wrześniowe konsultacje. Temat dotyczący kreacji kobiecych u Kochanowskiego "rezerwuję" dla Pani, ale musimy go wyraźniej dookreślić, doprecyzować (podam swoją propozycję na początku października ).
Miłego dnia,
T.B."

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 18:56   #1774
teacherka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

i kupiłam sobie olejek ze słodkich migdałów. Niedługo skónczę biooil i wezmę się za niego... mam paskudne rozstępy na udach i ponad pośladkami

Szefowa mi dziś powiedziała, że chyba mało przytyłam bo dobrze wyglądam. Taaaaa...
Stary 2013-09-11, 18:56   #1775
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
a no ułożenie plecków ma znaczenie, ponieważ dzidzuś rodzi się buźką w dół zawsze, a jak jest inaczej czyli buźka w stronę spojenia, to robią się ułożenia odgięciowe.
a tak po polsku mówiąc to plecki w którą stronę mają być? po lewej? po prawej? do zewnętrznej strony brzucha mamy? czy może do wewnętrznej strony brzucha mamy? bo muszę sobie jakoś wyobrazić jak ma dzidzia mieć te plecki i wyczaić gdzie moja ma bo na chwilę obecną np nie czuję wcale jej plecków dupkę czuję pod prawym żebrem, jakieś kuksańce silne czuję w prawym boku i nie mam bladego pojęcia gdzie co i jak w tym moim brzuchu jest
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 19:00   #1776
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
tak w momencie wstawiania się w kanał rodny główki dziecka.

Po ludzku patrząc w krocze pacjentki, stojąc w jej nogach, główka dziecka rodzi sie tak, że twarzyczka jest w stronę odbytu pacjentki, a potylica w stronę spojenia.
Ok, już czaję

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Szału dziś dostanę przez tę zgagę i hemoroidy

Wypiłam pierwszą herbatkę z liści malin i wzięłam pierwsze tabletki z wiesiołkiem.
U mnie GBS 40 zł.
Na zgagę migdały albo Rennie.
Na hemoroidy możesz kupić Procto-glyvenol to nie homeopatia i naprawdę działa, a na tym etapie ciąży już można czopki. Mi zaczęły krwawić i były naprawdę bolesne, a odkąd aplikuję czopki to jest znośne

za rozpoczęcie przygotowań do porodu
Ja zaraz robię kolację i do tego herbatkę 4 dziś i obowiązkowo wiesiołek do połknięcia

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
a tak po polsku mówiąc to plecki w którą stronę mają być? po lewej? po prawej? do zewnętrznej strony brzucha mamy? czy może do wewnętrznej strony brzucha mamy? bo muszę sobie jakoś wyobrazić jak ma dzidzia mieć te plecki i wyczaić gdzie moja ma bo na chwilę obecną np nie czuję wcale jej plecków dupkę czuję pod prawym żebrem, jakieś kuksańce silne czuję w prawym boku i nie mam bladego pojęcia gdzie co i jak w tym moim brzuchu jest
Generalnie zrozumiałam, że buzia ma być w stronę odbytu, czyli plecki na brzuchu powinno się czuć, ale to dopiero jak się wstawia w kanał, a na razie bez znaczenia

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 19:03   #1777
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, już czaję

Na zgagę migdały albo Rennie.
Na hemoroidy możesz kupić Procto-glyvenol to nie homeopatia i naprawdę działa, a na tym etapie ciąży już można czopki. Mi zaczęły krwawić i były naprawdę bolesne, a odkąd aplikuję czopki to jest znośne

za rozpoczęcie przygotowań do porodu
Ja zaraz robię kolację i do tego herbatkę 4 dziś i obowiązkowo wiesiołek do połknięcia

Rennie już ze 3 dzisiaj wzięłam. Choć wyczytałam, że niby do 16 dziennie można?! Brała któraś tyle?

Na hemoroidy gin mi wypisał posterisan, moze za mało regularnie stosuję, ale nie widze żeby pomagało...
A te czopki to bez recepty? Boję się, że po porodzie może być jeszcze gorzej
Stary 2013-09-11, 19:09   #1778
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Rennie już ze 3 dzisiaj wzięłam. Choć wyczytałam, że niby do 16 dziennie można?! Brała któraś tyle?

Na hemoroidy gin mi wypisał posterisan, moze za mało regularnie stosuję, ale nie widze żeby pomagało...
A te czopki to bez recepty? Boję się, że po porodzie może być jeszcze gorzej
Tak, bez recepty, 2 razy dziennie się stosuje i moim zdaniem są najlepsze z dostępnych, zawsze mi pomagają
Jak skończę karmić, to zamierzam jeszcze Diosminex brać, bo też super pomaga, a ja mam jeszcze na nogach żylaki

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-11, 19:11   #1779
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
A w ogóle to witam się w 39tc

Ladan - opis porodu

Co do tego kolesia, który Ci przepowiedział, że poród będziesz mieć ciężki, to przypomniało mi się teraz, że przyszedł do mnie do sklepu raz koleś i zbierał na jakieś chore dziecko, a ja pustka w portfelu, przed wypłatą i mówię mu, że nic nie mam i że przepraszam, a on do mnie z tekstem, żeby moje dziecko kiedyś nie potrzebowało Oby Majusia była zdrowa

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 19:11   #1780
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Mhmm

Dziś dostaliśmy na maile propozycje grup seminaryjnych Napisałam do prowadzącej interesującą mnie grupę i jestem w szoku, bo dostałam od niej tak pozytywną wiadomość:

"Pani Agnieszko,
Najważniejsze chwile w życiu są przed Panią, życzę zatem szczęśliwego rozwiązania , zdrowego malucha i szybkiego powrotu do formy. W sprawie seminarium będziemy się mogły na razie kontaktować - jeśli tak Pani wygodniej - za pośrednictwem Pani E. lub po prostu przez pocztę internetową. Nie musi Pani przyjeżdżać na wrześniowe konsultacje. Temat dotyczący kreacji kobiecych u Kochanowskiego "rezerwuję" dla Pani, ale musimy go wyraźniej dookreślić, doprecyzować (podam swoją propozycję na początku października ).
Miłego dnia,
T.B."
No to super

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-11, 19:12   #1781
teacherka
Zakorzenienie

Dzięki, chyba przy okazji kupię bo chwilami ciężko siedzieć. ;/
Stary 2013-09-11, 19:12   #1782
83monia
Zakorzenienie

ladan - szacun... Poplakalam sie...

Trzymajcie kciuki za moja kolezanke. Ma termin prawie jak ja a tetno dziecka na ktg slabe i wlasnie dostala "pszczolki" na wywolanie porodu...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 19:16   #1783
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

eh nudy na pudy

Dziewczyny czasamii zastanawiam się po co piszecie na biało niektóre rzezcy, przeciez wiekszosc z nich ani nie jest wulgarna ani jakas nieludzka;p

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

Trzymajcie kciuki za moja kolezanke. Ma termin prawie jak ja a tetno dziecka na ktg slabe i wlasnie dostala "pszczolki" na wywolanie porodu...

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 19:17   #1784
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
No to walnę wykład.

po prawej lub po lewej, bo dziecko wstawia się wymiarem poprzecznym główki w kanał rodny.

http://www.planujemydziecko.pl/index...acja-porodu-3D

tutaj fajnie wygląda

Stary 2013-09-11, 19:17   #1785
teacherka
Zakorzenienie

Bo jak np. Inwersja pisała bez ogródek o swoim czopie to była burza.

Pisanie jak pisanie, ale najbardziej mnie zawsze obrzydzało jak niektóre waliły po parę rzygających emotek... bleeeeeeeeeeeeeeee.
Stary 2013-09-11, 19:22   #1786
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość

Ladan - opis porodu

Co do tego kolesia, który Ci przepowiedział, że poród będziesz mieć ciężki, to przypomniało mi się teraz, że przyszedł do mnie do sklepu raz koleś i zbierał na jakieś chore dziecko, a ja pustka w portfelu, przed wypłatą i mówię mu, że nic nie mam i że przepraszam, a on do mnie z tekstem, żeby moje dziecko kiedyś nie potrzebowało Oby Majusia była zdrowa
Oj głupoty!
Jak nie masz, to mu dasz

Ja nic nie daję od kiedy mam dziecko, chyba że jedzenie. Bez przesady, mam kogo utrzymywać.

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
eh nudy na pudy

Dziewczyny czasamii zastanawiam się po co piszecie na biało niektóre rzezcy, przeciez wiekszosc z nich ani nie jest wulgarna ani jakas nieludzka;p

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Bo nie każdy musi chcieć to czytać

Cytat:
No to walnę wykład.

po prawej lub po lewej, bo dziecko wstawia się wymiarem poprzecznym główki w kanał rodny.

http://www.planujemydziecko.pl/index...acja-porodu-3D

tutaj fajnie wygląda
O, dzięki

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-11, 19:23   #1787
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Bo jak np. Inwersja pisała bez ogródek o swoim czopie to była burza.

Pisanie jak pisanie, ale najbardziej mnie zawsze obrzydzało jak niektóre waliły po parę rzygających emotek... bleeeeeeeeeeeeeeee.
co masz do rzygającej emotki ??

Stary 2013-09-11, 19:24   #1788
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
melduje się po wizycie
Michaś waży 2930 g w 37 tyg (proszę o dopisanie)
wszystkie wymiary ok , ułożenie główką w dół
zdjęcia mam ,ale nic na nich nie widać także nie wklejam,usg robione w 2d
Doktorek powiedział że jajka jak orzechy :P
za wizytę! ciekawe, ile mój Szymuś już waży

Oglądam fakty i mówili chwilę temu o zabójstwie tego maluszka o imieniu Szymon (jak nasz maluszek)... Aż mi łzy popłynęły. Co za ludzie, co za matka, co za ojciec, jak oni tak mogli. Niewyobrażalne...Teraz jedno zrzuca winę na drugie...
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 19:26   #1789
papalinka83
Zakorzenienie

Trochę sobie pospałam, a nadal się czuję jakby mnie walec przejechał. Mam nadzieję, że mi przejdzie do jutra to miesiączkowe samopoczucie, bo tylko mnie denerwuje i nie mam siły, a skoro skurcze się nie piszą to czemu ja się tak czuję?

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Czy ktoś mógłby zapodać przepis Ewaci na ciasto ze śliwkami Bo może jutro zrobię, a nie mogę znaleźć

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 19:31   #1790
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
za wizytę! ciekawe, ile mój Szymuś już waży

Oglądam fakty i mówili chwilę temu o zabójstwie tego maluszka o imieniu Szymon (jak nasz maluszek)... Aż mi łzy popłynęły. Co za ludzie, co za matka, co za ojciec, jak oni tak mogli. Niewyobrażalne...Teraz jedno zrzuca winę na drugie...
A daj spokój, ja w ogóle nie mogę słuchać ani czytać takich rzeczy...

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Trochę sobie pospałam, a nadal się czuję jakby mnie walec przejechał. Mam nadzieję, że mi przejdzie do jutra to miesiączkowe samopoczucie, bo tylko mnie denerwuje i nie mam siły, a skoro skurcze się nie piszą to czemu ja się tak czuję?

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Czy ktoś mógłby zapodać przepis Ewaci na ciasto ze śliwkami Bo może jutro zrobię, a nie mogę znaleźć
Ja Ci nie odpowiem, bo ja dziś mam bóle jak na @, skurcze b-h, bolą mnie cycki (w lewy koszmarnie, coraz gorzej) i mam parcie na odbyt, a nie mam potrzeby iść do wc i w ogóle czuję się koszmarnie.

I boli mnie z prawej strony koło siśki, ale tak, że ledwo chodzę, jak kaleka

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-11, 19:33   #1791
butterfly20
Zakorzenienie

No to się nie pomyliłam...

Większość rzeczy prawie nówki, niektóre NOWE, dużo różu,ale wiekszość tych rzeczy ślicznych. Prawie same Benettony, CK, Zary i H&My. Jestem w kropce. Ale najwięcej rozm. 62, którego mam multum już
Chociaż 68 też się trochę znajdzie Potem jej oddam te rzeczy,może będzie miała kolejne rozmiarki?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 19:35   #1792
matallewar
Zakorzenienie

misia a to ma znaczenie, czy z prawej, czy z lewej się wstawia w kanał?

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Większość rzeczy prawie nówki, niektóre NOWE, dużo różu,ale wiekszość tych rzeczy ślicznych. Prawie same Benettony, CK, Zary i H&My. Jestem w kropce. Ale najwięcej rozm. 62, którego mam multum już
Chociaż 68 też się trochę znajdzie Potem jej oddam te rzeczy,może będzie miała kolejne rozmiarki?
Ale super

Tż nadal nie ma

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-11, 19:36   #1793
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
a no ułożenie plecków ma znaczenie, ponieważ dzidzuś rodzi się buźką w dół zawsze, a jak jest inaczej czyli buźka w stronę spojenia, to robią się ułożenia odgięciowe.
moich znajomych synek był ułożony twarzyczką do góry i niestety nikt tego wcześniej nie zobaczył... fajnie nie było
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 19:37   #1794
matallewar
Zakorzenienie

Zakupiłam Edzikowi światła z Tomka i przyjaciół, taka zabawka, jak sygnalizacja świetlna i się uczymy, że na czerwonym trzeba stać, na pomarańczowym "gotowi", a na zielonym "start, idziemy"

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-11, 19:38   #1795
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
misia a to ma znaczenie, czy z prawej, czy z lewej się wstawia w kanał?

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Ale super

Tż nadal nie ma
nie. Czasem nawet jak główka wstawi się ładnie w wymiar poprzeczny, to może odwrócić się tak, że zrobi się ułożenie odgięciowe, ale bardzo, bardzo rzadko.

ja widziałam jeden poród w odgięciu 1 stopnia.

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
moich znajomych synek był ułożony twarzyczką do góry i niestety nikt tego wcześniej nie zobaczył... fajnie nie było
ciężko to wybadać.

Stary 2013-09-11, 19:45   #1796
matallewar
Zakorzenienie

No dobra, już nic nie czytam, bo się boję

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-11, 19:47   #1797
shure
Zadomowienie

Wiecie co boje sie o Julka przez te pepowine jak przestaje kopac to mam jakies czarne mysli :sciana: czuje sie zdolowana

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 19:50   #1798
bajka1807
Zakorzenienie

alez mi Amelka koncert odwalila godzine temu. nie mam pojecia czemu wyla obudzila sie godzine po zarciu i sie zaczela afera jak by glodna byla a wypila 30 ml no i dalej spi, nawet jej nie kapalam dzisiaj bo tak wyla ze sie zanosila wiec nawet szans nie bylo by kapiel przygotowac i dzisiaj caly dzien tak beznadziejnie je, po 30-40 ml. w nocy tylko pelne flachy wypila a teraz dupa blada marmolada. czuje ze noc bedzie boska dobrze ze tz jutro wraca
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 19:52   #1799
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

ale fajnie
dla dziewcynek jest mnostwo pieknych rzeczy

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 19:54   #1800
shure
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
alez mi Amelka koncert odwalila godzine temu. nie mam pojecia czemu wyla obudzila sie godzine po zarciu i sie zaczela afera jak by glodna byla a wypila 30 ml no i dalej spi, nawet jej nie kapalam dzisiaj bo tak wyla ze sie zanosila wiec nawet szans nie bylo by kapiel przygotowac i dzisiaj caly dzien tak beznadziejnie je, po 30-40 ml. w nocy tylko pelne flachy wypila a teraz dupa blada marmolada. czuje ze noc bedzie boska dobrze ze tz jutro wraca
teskni za stworca

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości