|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Dziewczyny, wiem, że był już tutaj wertowany temat nauki języków także z góry sorki za pytanie
![]() Możecie polecić jakieś aplikacje na telefon (najlepiej bezpłatne) do nauki angielskiego? Mam "Blondynkę na językach" i bardzo fajnie się z niej uczy, choć wiele już umiałam wcześniej. Najbardziej zależy mi na słownictwie, a nie na gramatyce. Muszę nauczyć się komunikatywnie angielskiego. |
|
|
|
#4142 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Cytat:
i od jakiegoś czasu zrezygnowałam z mięsa, stało się to w sumie dlatego, że jakoś przejadło mi się i nie miałam na nie ochoty, a teraz mi go nie brakuje ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
a w praktyce jest czasami tyle pracy "na już" że nie ma czasu nawet napić się herbaty, nie mówię że zawsze no ale jednak, plusem jest też to, że mamy kuchnię w pełni wyposażoną (lodówka, mikrofalówka, ekspres itd.) więc można zjeść coś na ciepło |
||
|
|
|
#4143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chętnie się podłączę pod to pytanie A Blondynkę masz na telefon? Przepraszam za głupie pytanie, ale mam w wersji książkowej, na telefon bym sobie ściągnęła, bo fajnie się z niej uczy
|
|
#4144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;42742249]mi też głównie zależy na poprawieniu wyglądu cery i na lepszym samopoczuciu, chciałabym się pozbyć uczucia "ciężkości" po posiłkach :/[/QUOTE] mnie kiedyś często bolał brzuch po posiłkach, obecnie sporadycznie się zdarza, więc zmiana nawyków zdecydowanie powinna pomóc
|
|
|
#4145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Problemy pojawiają się, jak tylko zjem pizzę, czy jakiegoś fast fooda
|
|
#4146 |
|
AGA :)
|
Dziewczyny, jeśli było to przepraszam. Piszecie teraz sporo o zdrowym odżywianiu. U mnie to raczej kuleje. Tzn. nie pijam gazowanego, nie jem fasto foodów, chipsów i słodyczy (sama piekę ciasteczka - uwielbiam je
, ale jednak wciąż mało w moim jadłospisie warzyw i owoców. Macie jakieś przykładowe jadłospsy? stronki, blogi gdzie mogę coś podpatrzeć?
|
|
#4147 | |
|
Rozeznanie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;42742180]ja znalazłam tutaj, jest droższy z tego co widzę, niż na aleleki, ale chyba na tej stronie zrobię spore zakupy
![]() http://organical.pl/pl/p/Olej-z-ogorecznika-100ml/4451 super, dziękuję oh nie jaki duży wybór.. chyba muszę się rozejrzeć bardziej na tej stronce ![]() Cytat:
|
|
#4148 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://smak-zdrowia.blogspot.com/ http://lepszysmak.wordpress.com/ oba dotyczą poniekąd odchudzania, ale znajdziesz w nich mnóstwo przepisów i rad jak jeść zdrowo i niemonotonnie
|
|
|
|
|
#4149 | |
|
AGA :)
|
Cytat:
|
|
|
#4150 | |
|
batonik
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4151 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, że Alina jest kontrowersyjna, ale możesz Ag spojrzeć na jej post "plan pięknej skóry" - zawiera własnie wskazówki odzywcze co jeść itp, przykładowe przepisy i linki do blogów z przepisami na zdrowe jedzenie. Skorzystałam np. z przepisów na soki: pietruszkowy i buraczany są świetne. |
|
|
|
|
#4152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;42719687]dziwnie może to zabrzmi, ale one się zdzierają
od chodzenia stracę niedługo podeszwy, a co za tym idzie zaczynają zdzierać się na czubkach ![]() na razie są to niewielkie zmiany, ale miałam je na sobie może 6-9 razy, a do końca jesieni jeszcze z 3 miesiące [/QUOTE]Mam to samo z butami z Massimo. W tym roku przed sezonem planuję zanieść je do szewca, żeby jakoś podkleił, wzmocnił podeszwę ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
|
|
#4156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obecnie mocno ograniczam mc'a, ale nie potrafie rozstać się z colą ![]() Fajnie, że podałyście blogi, bo nie mam pomysłów na jakieś specjalnie zdrowe rzeczy, oprócz ryżu z warzywami czy czymś podobnym
|
|
#4157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie dla mnie najgorsze są wieczory - oglądam film, serial i coś bym zjadła
Bawie się kulkami magnetycznymi, ale czasem siły nie starcza...
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, rozpoczęła któraś kurację żelem hialuronowym (+ olej) i może się wypowiedzieć?
|
|
|
|
#4160 |
|
Zadomowienie
|
Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Co do zdrowego jedzenia, po zauwazeniu cellilitu na moim ciele, po niecałym roku mieszkania w US i jedzenia co popadnie, zmieniłam dietę. Mój żołądek przestał byc mnie drażliwy, ale cieżko tu dostać zdrowe produkty, jabłka i pomidory nie pachną, a na farme za daleko. Staram sie raz na dwa tygodnie robić zakupy w Whole Foods, mimo wysokich dość cen za artykuły.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny zakupiłam tą szarą mięciutką bluze w Decatlonie zachwalaną tutaj
przez Was-któraś ją już prała i tak ogólnie jak się sprawuje?ja tak za zmianę diety się zabieram i zabieram...wprowadziłam troche zmian( nie słodze w ogóle) staram sie jeśc więcej owoców i warzyw ale to i tak jeszcze nie to tak w ogóle to chce podziękowac dzięki Wam zaczęłam stosowac Jantara amle i rosyjskie kosmetyki-choc minęło mało czasu-widze poprawe ![]() no i co tu dużo mówic zmuszacie do myślenia o sobie a o tym łatwo zapomniec przy dzieciach i ciągłym biegu
Edytowane przez cocos1 Czas edycji: 2013-09-11 o 18:02 |
|
|
|
#4162 |
|
Konto usunięte
|
zrobiłam zakupy na organical.pl
idę przeglądać polecane przez Was strony i blogi
|
|
|
|
#4163 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Jak się zaczyna temat diet i odżywiania, to powinnam mieć tutaj zakaz wstępu
![]() Cytat:
![]() Bardzo polecam kwestiasmaku.com, autorka jest matką trójki dzieci, z figurą modelki, nie odmawiającą sobie masła, śmietany 36% i cukru, a pytana o swoją figurę, zawsze odpowiada, że zjada jedną porcję potrawy którą ugotuje/upiecze. Kiedyś ugotowałam obiad dokładnie w takich proporcjach jak podawała w przepisie i wyszły z tego 2 malutkie porcje, jednak wystarczające i syte, wstaliśmy od stołu bez uczucia przejedzenia i bez poczucia winy, że zostały resztki i trzeba to zjeść (bo nie cierpię wyrzucać jedzenia), poza tym jest tam mnóstwo pomysłów na warzywa - w roli głównej jak i w formie dodatku. Jadła któraś z Was puree ziemniaczane z dodatkiem grilowanej papryki? ![]() Sama mam problem z włączeniem większej ilości ryb do codziennych posiłków, muszę jeszcze nad tym popracować. No i jeszcze jedna sprawa - ciężko z dnia na dzień porzucić tryb życia na rzecz restrykcyjnego i zdyscyplinowanego. Warto uprzyjemnić sobie ten start np. -do nudnej owsianki dodać ulubione owoce i orzechy -zamiast gotowego jogurtu miksować zwykły naturalny z owocami i nauczyć się odróżniać jogurt truskawkowy od jogurtu o smaku truskawkowym -można zrobić samemu lody, chociażby wg Jamiego Olivera - miksujemu zamrożone owoce z niewielką ilością miodu i jogurtu greckiego -podarować sobie bezsmakowy/suchy filet z kurczaka - indycze mięso jest znacznie lepsze, a polędwiczka wieprzowa jest bardzo delikatna i nie wymaga długiej obróbki Oczywiście nie namawiam nikogo żeby od jutra uprawiał ziemniaki na balkonie i piekł chleb (ja czasem piekę) ale jak macie opcję zajrzyjcie do ksiązki Jamiego Olivera "30 minut w kuchni", bardzo polecam! [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;42742249]mi też głównie zależy na poprawieniu wyglądu cery i na lepszym samopoczuciu, chciałabym się pozbyć uczucia "ciężkości" po posiłkach :/ i od jakiegoś czasu zrezygnowałam z mięsa, stało się to w sumie dlatego, że jakoś przejadło mi się i nie miałam na nie ochoty, a teraz mi go nie brakuje, mam to szczęście, że mogę zrobić sobie w pracy przerwę kiedy chcę i nie mam też ograniczeń czasowych, mogę też podjadać siedząc przy komputerze, to w teorii a w praktyce jest czasami tyle pracy "na już" że nie ma czasu nawet napić się herbaty, nie mówię że zawsze no ale jednak, plusem jest też to, że mamy kuchnię w pełni wyposażoną (lodówka, mikrofalówka, ekspres itd.) więc można zjeść coś na ciepło Fajnie, że masz taką opcję, to bardzo ułatwia i miło zjeść coś ciepłego, w sytuacji kiedy siedzisz w pracy caly dzień. Cytat:
), można się nieźle zdziwić![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
polecam pokroić warzywa w słupki (marchew, seler naciowy) i do tego zrobić sos/dip (np.jog.nat+czosnek), znikoma ilość kalorii, można wciągać bez wyrzutów sumienia![]() Cytat:
![]() Mówiłam, żeby mnie tu nie wpuszczać
Edytowane przez Madzia_M77 Czas edycji: 2013-09-11 o 18:46 |
|||||||
|
|
|
#4164 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam sucha skórę,ale już samo wyobrażenie stosowania oleju pod makijaż mnie odstrasza.![]() Przeglądałam opinie w internecie i taki zabieg ( olej+ kwas) bardzo mnie zaciekawił działaniem. Dzięki za głos w sprawie!
|
|
|
|
|
#4166 | |
|
Zadomowienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;42752803]dlaczego
![]() jeśli masz więcej rad to ja chętnie poczytam Bo ja o garach mogę godzinami ![]() Jeśli interesują Was moje wywody to mogę więcej ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo to nie dla mnie, albo miałam/mam zbyt duże problemy z buzią ![]() edit: używałam na noc.
Nadal myślimy nad tym, co kupujemy Piękno rodzi się w bólach niestety ![]() 290cc anatomy 29.04.2017 piękna data Edytowane przez nikisa Czas edycji: 2013-09-11 o 20:00 |
|
|
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez iwona200 Czas edycji: 2013-09-11 o 20:21 |
|
|
|
|
#4169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdarza się niestety, że jedno i drugie (wyrzuty sumienia po czymś niezdrowym i takie 'moje' niezdrowe oczyszczanie). W ogóle mam takie fazy, że potrafie zjeść bardzo dużo owsianki (lekko z czekoladą w proszku), polędwiczki, babcia piecze chleb, więc naprawdę 'wiem, co jem' , ale jednocześnie potrafie przeżyć cały dzień na dwóch batonikach i coli albo popaść w chipsy ![]() Ale owoce albo warzywa do tv są fajne Jak się skupie w sobie i zrobie to jest ok ![]() Też chętnie poczytam dobre rady, bo fajnie jest czytać takie życiowe sprawdzone metody Nie wierze (i chyba nikt nie wierzy) w diety, który wywracają nawyki żywieniowe od góry do dołu
Nadal myślimy nad tym, co kupujemy Piękno rodzi się w bólach niestety ![]() 290cc anatomy 29.04.2017 piękna data Edytowane przez nikisa Czas edycji: 2013-09-11 o 20:03 |
|
|
|
|
#4170 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

zdrowe diety czytaj 5 albo 3 zdrowe posiłki są świetne, ale dla którzy mogą sobie pozwolić na przerwe kiedy chcą... Pracuje od 10-22/21, mam 30 i 15 min przerwy i moge co najwyżej zrobić sobie sensowny obiadek...

[/QUOTE]