Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-11, 09:28   #4141
iwona200
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Dziewczyny, wiem, że był już tutaj wertowany temat nauki języków także z góry sorki za pytanie

Możecie polecić jakieś aplikacje na telefon (najlepiej bezpłatne) do nauki angielskiego? Mam "Blondynkę na językach" i bardzo fajnie się z niej uczy, choć wiele już umiałam wcześniej. Najbardziej zależy mi na słownictwie, a nie na gramatyce. Muszę nauczyć się komunikatywnie angielskiego.
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 09:34   #4142
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Napisane przez iwona200 Pokaż wiadomość
Też jakieś 2 miesiące temu przerzuciłam się na zdrową żywność i rzeczywiście to sporo kosztuje
Ja też mam największy problem z posiłkami do pracy, ale na szczęście mam kuchnię i mogę sobie zrobić czy to kanapki czy podgrzać owsiankę czy jogurt z owocami Oczywiście z powodu jednej przerwy w pracy nie wyrabiam tych 5 posiłków dziennie ;( No i staram się jeść bezwęglowodanowe kolacje, które stanowią dla mnie nie lada wyzwanie Najbardziej jestem zadowolona z obecnych obiadów, bo jest z nimi mniej roboty niż dotychczas tzn. nie muszę obierać ziemniaków tylko wrzucam ryż, kaszę do wody, warzywa na garnek do gotowania na parze, mięso czy rybę przyprawiam i na patelnię. Czaję się jeszcze na ceramiczną porządną grillową patelnię np. MONETA, można smażyć na niej całkowicie beztłuszczowo, ale jest dość droga ok. 200 zł.

Ale wiem (widzę), że warto. Produkty, których do tej pory nie cierpiałam (np. płatki owsiane, łosoś, awokado czy oliwa z oliwek) zaczęły mi smakować Widzę poprawę w wyglądzie cery, co dla mnie jest bardzo ważne, bo mam trądzik. Od wprowadzenia zdrowych nawyków ani razu nie bolał mnie brzuch po jedzeniu, a wcześniej miałam tak codziennie lub kilka razy w tyg. (myślałam, że mam zespół jelita drażliwego). Schudłam też kilka kilo choć na tym mi nie zależało (obecnie ważę 47 kg, a wcześniej 51-52), w pracy usłyszałam, że schudłam i z ciekawości się zważyłam.
mi też głównie zależy na poprawieniu wyglądu cery i na lepszym samopoczuciu, chciałabym się pozbyć uczucia "ciężkości" po posiłkach :/

i od jakiegoś czasu zrezygnowałam z mięsa, stało się to w sumie dlatego, że jakoś przejadło mi się i nie miałam na nie ochoty, a teraz mi go nie brakuje

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez nikisa Pokaż wiadomość
właśnie - praca zdrowe diety czytaj 5 albo 3 zdrowe posiłki są świetne, ale dla którzy mogą sobie pozwolić na przerwe kiedy chcą... Pracuje od 10-22/21, mam 30 i 15 min przerwy i moge co najwyżej zrobić sobie sensowny obiadek...

ale życze wytrwałości
mam to szczęście, że mogę zrobić sobie w pracy przerwę kiedy chcę i nie mam też ograniczeń czasowych, mogę też podjadać siedząc przy komputerze, to w teorii a w praktyce jest czasami tyle pracy "na już" że nie ma czasu nawet napić się herbaty, nie mówię że zawsze no ale jednak, plusem jest też to, że mamy kuchnię w pełni wyposażoną (lodówka, mikrofalówka, ekspres itd.) więc można zjeść coś na ciepło
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 10:18   #4143
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Możecie polecić jakieś aplikacje na telefon (najlepiej bezpłatne) do nauki angielskiego? Mam "Blondynkę na językach" i bardzo fajnie się z niej uczy, choć wiele już umiałam wcześniej. Najbardziej zależy mi na słownictwie, a nie na gramatyce. Muszę nauczyć się komunikatywnie angielskiego.
Ooo Chętnie się podłączę pod to pytanie
A Blondynkę masz na telefon? Przepraszam za głupie pytanie, ale mam w wersji książkowej, na telefon bym sobie ściągnęła, bo fajnie się z niej uczy
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 10:52   #4144
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Ale wiem (widzę), że warto. Produkty, których do tej pory nie cierpiałam (np. płatki owsiane, łosoś, awokado czy oliwa z oliwek) zaczęły mi smakować Widzę poprawę w wyglądzie cery, co dla mnie jest bardzo ważne, bo mam trądzik. Od wprowadzenia zdrowych nawyków ani razu nie bolał mnie brzuch po jedzeniu, a wcześniej miałam tak codziennie lub kilka razy w tyg. (myślałam, że mam zespół jelita drażliwego). Schudłam też kilka kilo choć na tym mi nie zależało (obecnie ważę 47 kg, a wcześniej 51-52), w pracy usłyszałam, że schudłam i z ciekawości się zważyłam.
ja dopiero jak się przerzuciłam na zdrowe jedzenie to zauważyłam jak dużo przypadkowych rzeczy wpada do jedzenia jeśli teg0 nie kontrolujemy, wafelki, bułki itd. a wystarczy jeść regularnie i nawet ochota na wieczorne podjadanie mija
Cytat:
właśnie - praca zdrowe diety czytaj 5 albo 3 zdrowe posiłki są świetne, ale dla którzy mogą sobie pozwolić na przerwe kiedy chcą... Pracuje od 10-22/21, mam 30 i 15 min przerwy i moge co najwyżej zrobić sobie sensowny obiadek...

ale życze wytrwałości
jeśli idę na uczelnie na cały dzień to robię sobie normalny obiad taki jakbym zjadła w domu, typu ryż z kurczakiem i warzywami, po prostu zjadam zimne, ale wiem, że nie wszystkim takie coś odpowiada
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;42742249]mi też głównie zależy na poprawieniu wyglądu cery i na lepszym samopoczuciu, chciałabym się pozbyć uczucia "ciężkości" po posiłkach :/[/QUOTE]
mnie kiedyś często bolał brzuch po posiłkach, obecnie sporadycznie się zdarza, więc zmiana nawyków zdecydowanie powinna pomóc

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 10:58   #4145
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
ja dopiero jak się przerzuciłam na zdrowe jedzenie to zauważyłam jak dużo przypadkowych rzeczy wpada do jedzenia jeśli teg0 nie kontrolujemy, wafelki, bułki itd. a wystarczy jeść regularnie i nawet ochota na wieczorne podjadanie mija
Zgadzam się Ja jak jadałam śmieciowe jedzenie wiecznie miałam problemy z brzuchem. W ostatnim czasie zaczęłam bardziej uważać na to, co jem, częściej sięgam po owoce i warzywa, staram się jeść regularnie i widzę zdecydowaną poprawę
Problemy pojawiają się, jak tylko zjem pizzę, czy jakiegoś fast fooda
Stary 2013-09-11, 10:59   #4146
Ag4
AGA :)

Dziewczyny, jeśli było to przepraszam. Piszecie teraz sporo o zdrowym odżywianiu. U mnie to raczej kuleje. Tzn. nie pijam gazowanego, nie jem fasto foodów, chipsów i słodyczy (sama piekę ciasteczka - uwielbiam je , ale jednak wciąż mało w moim jadłospisie warzyw i owoców.
Macie jakieś przykładowe jadłospsy? stronki, blogi gdzie mogę coś podpatrzeć?

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:02   #4147
szafirowa
Rozeznanie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;42742180]ja znalazłam tutaj, jest droższy z tego co widzę, niż na aleleki, ale chyba na tej stronie zrobię spore zakupy
http://organical.pl/pl/p/Olej-z-ogorecznika-100ml/4451

super, dziękuję [/QUOTE]
oh nie jaki duży wybór.. chyba muszę się rozejrzeć bardziej na tej stronce

Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość

Byłam w sobotę w ikea i wybrałam już sobie ostatecznie wszystko do pokoju. I właśnie zwróciłam uwagę na ten lampion. Po Twoich zdjęciach jestem pewna że go chcę A za półkę ile dałaś?
tez ją dopisałam do listy, na stronie znalazłam za 19,9 krótsza i 29.9 za dłuższa... nie jestem pewna czy to ta sama, więc niech blekitne_niebo mnie poprawi w razie co
Stary 2013-09-11, 11:04   #4148
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jeśli było to przepraszam. Piszecie teraz sporo o zdrowym odżywianiu. U mnie to raczej kuleje. Tzn. nie pijam gazowanego, nie jem fasto foodów, chipsów i słodyczy (sama piekę ciasteczka - uwielbiam je , ale jednak wciąż mało w moim jadłospisie warzyw i owoców.
Aga ja polecam te dwa blogi:

http://smak-zdrowia.blogspot.com/
http://lepszysmak.wordpress.com/

oba dotyczą poniekąd odchudzania, ale znajdziesz w nich mnóstwo przepisów i rad jak jeść zdrowo i niemonotonnie
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:05   #4149
Ag4
AGA :)

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
Aga ja polecam te dwa blogi:

http://smak-zdrowia.blogspot.com/
http://lepszysmak.wordpress.com/

oba dotyczą poniekąd odchudzania, ale znajdziesz w nich mnóstwo przepisów i rad jak jeść zdrowo i niemonotonnie
Świetnie!Dziękuję bardzo

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:18   #4150
sskers
batonik

Cytat:
Napisane przez szafirowa Pokaż wiadomość
tez ją dopisałam do listy, na stronie znalazłam za 19,9 krótsza i 29.9 za dłuższa... nie jestem pewna czy to ta sama, więc niech blekitne_niebo mnie poprawi w razie co
To jest chyba ta, za 16zł http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40236044/ Te mniejsze są za 6 i 10zł

sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:31   #4151
laclos
Raczkowanie

Cytat:

Wiem, że Alina jest kontrowersyjna, ale możesz Ag spojrzeć na jej post "plan pięknej skóry" - zawiera własnie wskazówki odzywcze co jeść itp, przykładowe przepisy i linki do blogów z przepisami na zdrowe jedzenie.

Skorzystałam np. z przepisów na soki: pietruszkowy i buraczany są świetne.
laclos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:39   #4152
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Zgadzam się Ja jak jadałam śmieciowe jedzenie wiecznie miałam problemy z brzuchem. W ostatnim czasie zaczęłam bardziej uważać na to, co jem, częściej sięgam po owoce i warzywa, staram się jeść regularnie i widzę zdecydowaną poprawę
Problemy pojawiają się, jak tylko zjem pizzę, czy jakiegoś fast fooda
oo tak, na wyjeździe byłam zmuszona do tego jedzenia i teraz nie mogę patrzeć nawet w stronę fastfoodów, mam już dosyć na kolejny rok

Stary 2013-09-11, 12:28   #4153
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
oo tak, na wyjeździe byłam zmuszona do tego jedzenia i teraz nie mogę patrzeć nawet w stronę fastfoodów, mam już dosyć na kolejny rok
My teraz przez dwa dni pizzę wieczorem jedliśmy i czułam się po tym strasznie!!! Choć nie ukrywam, że pizzę bardzo lubię, ale później tylko przez nią cierpię
Stary 2013-09-11, 15:27   #4154
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Ooo Chętnie się podłączę pod to pytanie
A Blondynkę masz na telefon? Przepraszam za głupie pytanie, ale mam w wersji książkowej, na telefon bym sobie ściągnęła, bo fajnie się z niej uczy
Nie, też mam wersję książkową.
Stary 2013-09-11, 15:58   #4155
Goniak2
Zakorzenienie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;42719687]dziwnie może to zabrzmi, ale one się zdzierają
od chodzenia stracę niedługo podeszwy, a co za tym idzie zaczynają zdzierać się na czubkach
na razie są to niewielkie zmiany, ale miałam je na sobie może 6-9 razy, a do końca jesieni jeszcze z 3 miesiące [/QUOTE]
Mam to samo z butami z Massimo. W tym roku przed sezonem planuję zanieść je do szewca, żeby jakoś podkleił, wzmocnił podeszwę

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość
Większość zakładów szewskich wykonuje takie usługi - przyklejają coś na kształt cieniutkiej wkładki na podeszwie. To ją izoluje i zapobiega ścieraniu właśnie, a podeszwa ze skóry nie niszczy się w tempie ekspresowym Bardzo polecam, robię tak na większości moich butów. Koszt - różnie, od 25 do 40 złotych płaciłam. Ważne, żeby przykleili ją od samego czubka
O to to

“The only place where success comes before work is dictionary”

Goniak2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 16:48   #4156
nikisa
Zakorzenienie

Cytat:

jeśli idę na uczelnie na cały dzień to robię sobie normalny obiad taki jakbym zjadła w domu, typu ryż z kurczakiem i warzywami, po prostu zjadam zimne, ale wiem, że nie wszystkim takie coś odpowiada

mnie kiedyś często bolał brzuch po posiłkach, obecnie sporadycznie się zdarza, więc zmiana nawyków zdecydowanie powinna pomóc
też tak robie, tyle że podgrzewam w mikrofalówce ale zimne też da się przeżyć.

Obecnie mocno ograniczam mc'a, ale nie potrafie rozstać się z colą
Fajnie, że podałyście blogi, bo nie mam pomysłów na jakieś specjalnie zdrowe rzeczy, oprócz ryżu z warzywami czy czymś podobnym

Piękno rodzi się w bólach niestety
290cc anatomy 29.04.2017 piękna data

nikisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 16:54   #4157
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:

Fajnie, że podałyście blogi, bo nie mam pomysłów na jakieś specjalnie zdrowe rzeczy, oprócz ryżu z warzywami czy czymś podobnym
u mnie to z czasem przyszło, poznaje się nowe produkty, nowe smaki, nowe potrawy i nagle się okazuje, że sosy ze słoika wcale nie są takie smaczne jak nam się kiedyś wydawało, a obok półki z ciastkami można przejść obojętnie

Stary 2013-09-11, 16:57   #4158
nikisa
Zakorzenienie

właśnie dla mnie najgorsze są wieczory - oglądam film, serial i coś bym zjadła
Bawie się kulkami magnetycznymi, ale czasem siły nie starcza...

Stary 2013-09-11, 17:22   #4159
Phoebee
Zakorzenienie

Dziewczyny, rozpoczęła któraś kurację żelem hialuronowym (+ olej) i może się wypowiedzieć?
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 17:30   #4160
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia
Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Co do zdrowego jedzenia, po zauwazeniu cellilitu na moim ciele, po niecałym roku mieszkania w US i jedzenia co popadnie, zmieniłam dietę. Mój żołądek przestał byc mnie drażliwy, ale cieżko tu dostać zdrowe produkty, jabłka i pomidory nie pachną, a na farme za daleko. Staram sie raz na dwa tygodnie robić zakupy w Whole Foods, mimo wysokich dość cen za artykuły.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-11, 17:55   #4161
cocos1
Zakorzenienie

dziewczyny zakupiłam tą szarą mięciutką bluze w Decatlonie zachwalaną tutaj przez Was-któraś ją już prała i tak ogólnie jak się sprawuje?

ja tak za zmianę diety się zabieram i zabieram...wprowadziłam troche zmian( nie słodze w ogóle) staram sie jeśc więcej owoców i warzyw ale to i tak jeszcze nie to dzieki za linka do blogu Aliny na pewno skorzystam

tak w ogóle to chce podziękowac bo choc nie udzielam się dużo to podczytuje a Wasze wypowiedzi są kopalnią wiedzy
dzięki Wam zaczęłam stosowac Jantara amle i rosyjskie kosmetyki-choc minęło mało czasu-widze poprawe
no i co tu dużo mówic zmuszacie do myślenia o sobie a o tym łatwo zapomniec przy dzieciach i ciągłym biegu

Edytowane przez cocos1
Czas edycji: 2013-09-11 o 18:02
cocos1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 18:06   #4162
Konto usunięte

zrobiłam zakupy na organical.pl
idę przeglądać polecane przez Was strony i blogi
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 18:35   #4163
Madzia_M77
Zadomowienie

Jak się zaczyna temat diet i odżywiania, to powinnam mieć tutaj zakaz wstępu
Cytat:
Też jakieś 2 miesiące temu przerzuciłam się na zdrową żywność i rzeczywiście to sporo kosztuje
Ja też mam największy problem z posiłkami do pracy, ale na szczęście mam kuchnię i mogę sobie zrobić czy to kanapki czy podgrzać owsiankę czy jogurt z owocami Oczywiście z powodu jednej przerwy w pracy nie wyrabiam tych 5 posiłków dziennie ;( No i staram się jeść bezwęglowodanowe kolacje, które stanowią dla mnie nie lada wyzwanie Najbardziej jestem zadowolona z obecnych obiadów, bo jest z nimi mniej roboty niż dotychczas tzn. nie muszę obierać ziemniaków tylko wrzucam ryż, kaszę do wody, warzywa na garnek do gotowania na parze, mięso czy rybę przyprawiam i na patelnię. Czaję się jeszcze na ceramiczną porządną grillową patelnię np. MONETA, można smażyć na niej całkowicie beztłuszczowo, ale jest dość droga ok. 200 zł.

Iwona, prawda jest taka, że nie należy obsesyjnie trzymać się planu typu: 5 posiłków, absolutnie kolacja bez węglowodanów itd. Smażenie całkowicie bez tłuszczu też nie jest fajne, bo smak potrawy bardzo na tym traci - zawsze można kupić oliwę w sprayu i lekko "zraszać" patelnię W każdym przypadku chodzi tak naprawdę o umiar, jeśli zdrowe nawyki mają trwać przez całe życie, to ja wolę żeby moja dieta była przyjemnością. I wydaje mi się, że lepiej zjeść plaster porządnego cheddara niż kilka pseudo-light-goudy, który smakuje jak gumowy klapek
Bardzo polecam kwestiasmaku.com, autorka jest matką trójki dzieci, z figurą modelki, nie odmawiającą sobie masła, śmietany 36% i cukru, a pytana o swoją figurę, zawsze odpowiada, że zjada jedną porcję potrawy którą ugotuje/upiecze. Kiedyś ugotowałam obiad dokładnie w takich proporcjach jak podawała w przepisie i wyszły z tego 2 malutkie porcje, jednak wystarczające i syte, wstaliśmy od stołu bez uczucia przejedzenia i bez poczucia winy, że zostały resztki i trzeba to zjeść (bo nie cierpię wyrzucać jedzenia), poza tym jest tam mnóstwo pomysłów na warzywa - w roli głównej jak i w formie dodatku. Jadła któraś z Was puree ziemniaczane z dodatkiem grilowanej papryki? Super sposób na odczarowanie trywialnego i cięzkiego ziemniara

Sama mam problem z włączeniem większej ilości ryb do codziennych posiłków, muszę jeszcze nad tym popracować.

No i jeszcze jedna sprawa - ciężko z dnia na dzień porzucić tryb życia na rzecz restrykcyjnego i zdyscyplinowanego. Warto uprzyjemnić sobie ten start np.
-do nudnej owsianki dodać ulubione owoce i orzechy
-zamiast gotowego jogurtu miksować zwykły naturalny z owocami i nauczyć się odróżniać jogurt truskawkowy od jogurtu o smaku truskawkowym
-można zrobić samemu lody, chociażby wg Jamiego Olivera - miksujemu zamrożone owoce z niewielką ilością miodu i jogurtu greckiego
-podarować sobie bezsmakowy/suchy filet z kurczaka - indycze mięso jest znacznie lepsze, a polędwiczka wieprzowa jest bardzo delikatna i nie wymaga długiej obróbki

Oczywiście nie namawiam nikogo żeby od jutra uprawiał ziemniaki na balkonie i piekł chleb (ja czasem piekę) ale jak macie opcję zajrzyjcie do ksiązki Jamiego Olivera "30 minut w kuchni", bardzo polecam!

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;42742249]mi też głównie zależy na poprawieniu wyglądu cery i na lepszym samopoczuciu, chciałabym się pozbyć uczucia "ciężkości" po posiłkach :/

i od jakiegoś czasu zrezygnowałam z mięsa, stało się to w sumie dlatego, że jakoś przejadło mi się i nie miałam na nie ochoty, a teraz mi go nie brakuje,

mam to szczęście, że mogę zrobić sobie w pracy przerwę kiedy chcę i nie mam też ograniczeń czasowych, mogę też podjadać siedząc przy komputerze, to w teorii a w praktyce jest czasami tyle pracy "na już" że nie ma czasu nawet napić się herbaty, nie mówię że zawsze no ale jednak, plusem jest też to, że mamy kuchnię w pełni wyposażoną (lodówka, mikrofalówka, ekspres itd.) więc można zjeść coś na ciepło [/QUOTE]
Fajnie, że masz taką opcję, to bardzo ułatwia i miło zjeść coś ciepłego, w sytuacji kiedy siedzisz w pracy caly dzień.

Cytat:

Fajnym doświadczeniem jest spisanie sobie rzeczy, które się zjadło w ciągu dnia (ale tak na poważnie i bez oszustw), można się nieźle zdziwić

Cytat:
Ag4, podawałam wyżej, rzuć okiem
Cytat:

Ja też, chociaż w sumie bardzo rzadko - kupuję wtedy colę zero, bo zwykła jest dla mnie za słodka.
Cytat:
u mnie to z czasem przyszło, poznaje się nowe produkty, nowe smaki, nowe potrawy i nagle się okazuje, że sosy ze słoika wcale nie są takie smaczne jak nam się kiedyś wydawało, a obok półki z ciastkami można przejść obojętnie
Jak zaczynasz gotować i rozwijasz się w tym temacie, to sosy i dania z torebek przestają istnieć, a sztuczną wanilię rozpoznasz z kilku metrów
Cytat:
właśnie dla mnie najgorsze są wieczory - oglądam film, serial i coś bym zjadła
Bawie się kulkami magnetycznymi, ale czasem siły nie starcza...
Gdzieś popełniasz błąd. Albo jesz za mało w ciągu dnia, albo produkty mało wartościowe. Choć zdaję sobie sprawę że można mieć "dzień głoda" i wtedy ma się ochotę pożreć kratkę z lodówki polecam pokroić warzywa w słupki (marchew, seler naciowy) i do tego zrobić sos/dip (np.jog.nat+czosnek), znikoma ilość kalorii, można wciągać bez wyrzutów sumienia
Cytat:
Napisane przez Phoebee Pokaż wiadomość
Dziewczyny, rozpoczęła któraś kurację żelem hialuronowym (+ olej) i może się wypowiedzieć?
Ja kiedyś stosowałam, z 5 lat temu. Frakcjonowany kwas w proszku mieszałam z wielkocząsteczkowym w żelu i już na dłoni z olejami (z pestek śliwki, migdałem, jojobą, winogronowym, maceratami) - ogólna koncepcja mi nie odpowiada, makijaż mi się ślizgał i zjeżdżał, choć nawilżenie było ok. Wytrwałam kilka miesięcy, więcej mi się nie chce. Poza tym nie odpowiadają mi poranne wędrówki między łazienką a kuchnią

Mówiłam, żeby mnie tu nie wpuszczać

Edytowane przez Madzia_M77
Czas edycji: 2013-09-11 o 18:46
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 18:41   #4164
Konto usunięte

Cytat:
dlaczego
jeśli masz więcej rad to ja chętnie poczytam
Stary 2013-09-11, 18:44   #4165
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kiedyś stosowałam, z 5 lat temu. Frakcjonowany kwas w proszku mieszałam z wielkocząsteczkowym w żelu i już na dłoni z olejami (z pestek śliwki, migdałem, jojobą, winogronowym, maceratami) - ogólna koncepcja mi nie odpowiada, makijaż mi się ślizgał i zjeżdżał, choć nawilżenie było ok. Wytrwałam kilka miesięcy, więcej mi się nie chce. Poza tym nie odpowiadają mi poranne wędrówki między łazienką a kuchnią
Ja od razu przypisałam kurację na noc. Mam sucha skórę,ale już samo wyobrażenie stosowania oleju pod makijaż mnie odstrasza.

Przeglądałam opinie w internecie i taki zabieg ( olej+ kwas) bardzo mnie zaciekawił działaniem. Dzięki za głos w sprawie!
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 19:40   #4166
Madzia_M77
Zadomowienie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;42752803]dlaczego
jeśli masz więcej rad to ja chętnie poczytam [/QUOTE]

Bo ja o garach mogę godzinami
Jeśli interesują Was moje wywody to mogę więcej

Cytat:
Ja od razu przypisałam kurację na noc. Mam sucha skórę,ale już samo wyobrażenie stosowania oleju pod makijaż mnie odstrasza.

Przeglądałam opinie w internecie i taki zabieg ( olej+ kwas) bardzo mnie zaciekawił działaniem. Dzięki za głos w sprawie!
Doszłam już do tego, że największym komfortem jest dla mnie produkt który wchłania się całkowicie. Olej stosowany w minimalnej ilości (1 kropla na twarz) nie ma wpływu na połysk czy trwałość makijażu. Ale z żelem HA to już inny temat. Kwas HA wielkocząsteczkowy to tylko okluzja, zabezpiecza przed utratą wody, ale żadnych innych cudów nie zdziała Jest po prostu dodatkową warstwą.
Stary 2013-09-11, 19:47   #4167
nikisa
Zakorzenienie

Cytat:
próbowałam w tamtym roku, ale zero efektów.
albo to nie dla mnie, albo miałam/mam zbyt duże problemy z buzią

edit: używałam na noc.

Edytowane przez nikisa
Czas edycji: 2013-09-11 o 20:00
Stary 2013-09-11, 19:50   #4168
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kiedyś takiej mieszanki uzywałam na noc, ale mimo dodatku oleju hialuron bardzo ściągał mi skórę i przesuszał. Teraz mam inny żel z iHerb jako bazę, do której dodaję olej i wit. C i to się dużo lepiej u mnie sprawdza. Oczywiście nie pod makijaż, bo używam podkładu mineralnego i baza pod makijaż musi się całkowicie wchłonąć żeby nie porobic sobie plam

Edytowane przez iwona200
Czas edycji: 2013-09-11 o 20:21
Stary 2013-09-11, 19:59   #4169
nikisa
Zakorzenienie

Cytat:

Gdzieś popełniasz błąd. Albo jesz za mało w ciągu dnia, albo produkty mało wartościowe. Choć zdaję sobie sprawę że można mieć "dzień głoda" i wtedy ma się ochotę pożreć kratkę z lodówki polecam pokroić warzywa w słupki (marchew, seler naciowy) i do tego zrobić sos/dip (np.jog.nat+czosnek), znikoma ilość kalorii, można wciągać bez wyrzutów sumienia

Mówiłam, żeby mnie tu nie wpuszczać
Dietetyk z zawodu

zdarza się niestety, że jedno i drugie (wyrzuty sumienia po czymś niezdrowym i takie 'moje' niezdrowe oczyszczanie). W ogóle mam takie fazy, że potrafie zjeść bardzo dużo owsianki (lekko z czekoladą w proszku), polędwiczki, babcia piecze chleb, więc naprawdę 'wiem, co jem' , ale jednocześnie potrafie przeżyć cały dzień na dwóch batonikach i coli albo popaść w chipsy

Ale owoce albo warzywa do tv są fajne Jak się skupie w sobie i zrobie to jest ok

Też chętnie poczytam dobre rady, bo fajnie jest czytać takie życiowe sprawdzone metody Nie wierze (i chyba nikt nie wierzy) w diety, który wywracają nawyki żywieniowe od góry do dołu

Edytowane przez nikisa
Czas edycji: 2013-09-11 o 20:03
Stary 2013-09-11, 20:04   #4170
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
Dietetyk z zawodu

popełniałam te same błędy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości