Panny Młode 2015 cz. 7 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-11, 20:48   #1651
Aniaa_89
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Napisane przez sasanka87 Pokaż wiadomość
Przygarniecie nową zagubioną?
witaj

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
ja myślałam, że po 5 godzinach to tu bede miała mase stron a tu tylko jedno. Miło właśnie wróciliśmy z kina i wcinam cheeseburgera

ej no nie pisać mi tu o takich rzeczach bo mam ochotę jechać do McDonaldsa a robię odwyk

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
ja dziś 3 dzień na tabsach po 2 letniej przerwie, w sumie póki co jest okej, biorę te same co 2 lata temu
a jakie bierzesz? ja biorę swoje od prawie 5lat i żadnej przerwy nie robiłam nie wyobrażam sobie tak bez tabletek funkcjonować
Aniaa_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 20:48   #1652
sasanka87
Przyczajenie

Cytat:
coooo? pierwsze słyszę
takie przesądy...
dla mnie bzdura, maj jest piękny, to miesiąc zakochanych, wszystko kwitnie, 24go mam imieniny, upałów raczej nie będzie wielkich, a noc napewno będzie chłodna i tym samym makijaż mi nie spłynie, wujki sie nie zapocą, goście się nie rozlezą po okolicznych drogach na spacery (a tego nie lubię) jedzenie nie będzie "rosło" na stołach. dla mnie same plusy ale nie wiem czy zdołam przekonać rodzinę.
a i jeszcze jedno, moi rodzice brali ślub w maju, wszyscy żyją i są szczęśliwi.
sasanka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 20:49   #1653
existence
Zakorzenienie

Cytat:
no tak ja jakoś mało przesądów chyba znam bo mnie to nigdy nie interesowało a i ludzie w mojej rodzinie też nie są przesądni więc nooo
w mojej na szczęście też nie chociaż babcia coś tam czasem pogada, pogada i przestanie jedynie karze mi usiąść jak się wrócę po coś ale ludzie na około gadają takie bzdury więc siłą rzeczy dużo się tego już nasłuchałam
Stary 2013-09-11, 20:49   #1654
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Cytat:
to jest pierwsza i narazie ostatnia decyzja jaka podjęłam w kwestii ślubu a juz sie boje ze sie z powodu tego miesiaca krzyk podniesie ogólny rodziny. bo przecież "ślub majowy, grób gotowy"
witam kolezanke po fachu
ja bym sie nie przejmowala, ale ja ide w czerni wiec jestem nieobiektywna
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 20:52   #1655
sasanka87
Przyczajenie

Cytat:

my tutaj nie jesteśmy przesądne
czyli utwierdzicie mnie w przekonaniu że to dobry pomysł i będę walczyć o swoje
Stary 2013-09-11, 20:53   #1656
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
w mojej na szczęście też nie chociaż babcia coś tam czasem pogada, pogada i przestanie jedynie karze mi usiąść jak się wrócę po coś ale ludzie na około gadają takie bzdury więc siłą rzeczy dużo się tego już nasłuchałam
też pierwsze słyszę a jak nie usiądziesz to co?

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 20:53   #1657
existence
Zakorzenienie

Aniaa ja mam ogólnie bardzo nieregularne @ i chciałam zobaczyć czy po 1,5 roku brania coś się wyreguluje ale dupa blada a potem jakoś mi się nie chciało do nich wracać bo się przyzwyczaiłam ale uznałam, że lepiej się wezmę za to teraz bo i tak będę chciała sobie przesunąć @ jak by mi miało wypaść na ślub no i nie będę żyć ciągle jak w ruletce kiedy nic zaplanować nie można a biorę novynette

Cytat:
takie przesądy...
dla mnie bzdura, maj jest piękny, to miesiąc zakochanych, wszystko kwitnie, 24go mam imieniny, upałów raczej nie będzie wielkich, a noc napewno będzie chłodna i tym samym makijaż mi nie spłynie, wujki sie nie zapocą, goście się nie rozlezą po okolicznych drogach na spacery (a tego nie lubię) jedzenie nie będzie "rosło" na stołach. dla mnie same plusy ale nie wiem czy zdołam przekonać rodzinę.
24 maja mamy rocznicę z tż
no maj bardzo ładny miesiąc my 6 czerwca to w sumie niecały tydzień po maju to może jeszcze ta majowa pogoda się utrzyma ^^
Stary 2013-09-11, 20:55   #1658
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
takie przesądy...
to już masz dobry argument żeby innych przekonać
ale nie rozumiem tych różnych zabobonów, niech każdy robi ślub jak mu pasuje a rodzina jak chce to niech sobie pogada, a Ty to jednym uchem wpuszczaj a drugim wypuszczaj najważniejsze, żeby Tobie i TŻtowi termin pasował

Cytat:
moje babcie tylko marudziły, że od zaręczyn chcemy czekać 2lata na ślub że to za długo, że nie dożyją itd no masakra, to ja im mówię, że nie ma wyjścia,muszą dożyć i koniec

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Aniaa ja mam ogólnie bardzo nieregularne @ i chciałam zobaczyć czy po 1,5 roku brania coś się wyreguluje ale dupa blada a potem jakoś mi się nie chciało do nich wracać bo się przyzwyczaiłam ale uznałam, że lepiej się wezmę za to teraz bo i tak będę chciała sobie przesunąć @ jak by mi miało wypaść na ślub no i nie będę żyć ciągle jak w ruletce kiedy nic zaplanować nie można a biorę novynette
ja odkąd biorę tabletki to się w nich bezwarunkowo zakochałam i jak pomyślę, że kiedyś będę musiała odstawić to jestem przerażona tą perspektywą
bo to mega wygoda i w ogóle
Stary 2013-09-11, 20:57   #1659
Edebedowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aniaa_89 Pokaż wiadomość
witaj

ej no nie pisać mi tu o takich rzeczach bo mam ochotę jechać do McDonaldsa a robię odwyk

a jakie bierzesz? ja biorę swoje od prawie 5lat i żadnej przerwy nie robiłam nie wyobrażam sobie tak bez tabletek funkcjonować
też bym zjadła i odwyk mam ale od tabletek, a raczej TŻ ma już pół roku !! I w ogóle od czasu jak odstawiłam tabsy uregulował mi się okres (tak co 31-33 dni). Oglądacie Top Chef?
Stary 2013-09-11, 20:58   #1660
sasanka87
Przyczajenie

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4275583 9]witam kolezanke po fachu
ja bym sie nie przejmowala, ale ja ide w czerni wiec jestem nieobiektywna [/QUOTE]
miło mi
w czerni by mnie nie puścili chyba
ale na białe pończochy to się nigdy nie zgodzę buty też zawsze chciałam mieć kolorowe.
Stary 2013-09-11, 20:58   #1661
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
dobrze będzie

gratuluję nowych umów kurde u nas nuda bo wszystko dawno pozałatwialiśmy z umowami ruszymy od nowego roku bo Ci na których trafiamy jakoś nie chcą się z umowami spieszyć więc na dobrą sprawę umowy mamy dwie a reszta to zeszyciki/kalendarze/kajeciki

dziewczyny jak zobaczyłybyście te auta z załącznika na ulicy na którym najbardziej zawiesiłybyście oko?
Ex ja jeżeli nie pojadę terenówką sister to coś wynajmiemy właśnie w takim stylu. I jako osoba bardzo lubiąca takie autka zdecydowania ostatnie auto wygrywa Sama je oglądałam i biorę pod uwagę, jest wyjątkowe. Te pierwsze jednak mimo iż styl podobny to jednak takie zwykłe.

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
zobaczcie jaki świetny pierwszy taniec
Lubię takie tańce, wesołe i mi się podoba ale kurde no nie wiem mieszane mam uczucia co do ich występu.

Cytat:
Przygarniecie nową zagubioną?
Sasanka witaj
A o maj walcz, ja mam ślub w maju ( ale 2014) roku i mam w nosie gadanie ( choć w sumie nikt nic nie gada, że to zły miesiąc)
'
Cytat:
z tych co pokazałaś wybrałabym ostatnie

ale ja generalnie nie jestem fanką tego typu samochodów

mi się marzy dorożka i białe konie
ale nie wiem co z tego będzie,bo to trochę drogie a że i tak koszty wesela chyba wyjdą wyższe niż zakładaliśmy, więc możliwe, że akurat na tym będziemy chcieli zaoszczędzić i wśród znajomych poszukamy jakiegoś ładnego auta którym mogliby nas podwieźć

byłam u gina, recepta na tabletki zdobyta poćwiczyłam i teraz już słodki relaks
No to ja mam podobnie. Moim największym marzeniem jest dorożka ale nie zdecyduje się na to z dwóch powodów:
1. kasa
2. z kościoła do sali będziemy jechali trasą szybkiego ruchu i jakoś słabo tam widzę dorożkę

Cytat:

ja myślałam, że po 5 godzinach to tu bede miała mase stron a tu tylko jedno. Miło właśnie wróciliśmy z kina i wcinam cheeseburgera
Uhhhh kocham cheeseburgery, z chęcia bym zjadała, smaka mi narobiłaś takiego, że idę robić pizze

Kurde coś mi nie działa alt i jakbym pisała bez polskich znaków to nie bijcie.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 20:59   #1662
existence
Zakorzenienie

Cytat:
też pierwsze słyszę a jak nie usiądziesz to co?
że wracanie się po coś niby pecha przynosi moja mama jak do ślubu szła i zapomnieli dowodów osobistych to na pewno się przez to rozwiodła no oczywiste że nie ale jak babcia coś czasem palnie niby w żartach nawet to mnie się robi gorąco
no nic się nie stanie ale kocham babcię i dla jej nadciśnienia wolę usiąść bo mnie to nie boli ale gdyby miała takie odchyły np. z miesiącem ślubu jak bym chciała ten bez "r" na pewno bym nie zmieniła i tak niby jest też podobno przesąd o którym wiem z wizazu, że się nie bierze ślubu w oktawę Bożego Ciała ale nawet nie wiem jakie on ma uzasadnienie to widać jaka ja przesądna
Stary 2013-09-11, 21:00   #1663
mariamarysienka
Zakorzenienie

Ja nie wiem, kiedy dożyję momentu, gdzie będę w miarę na bieżąco, a nie ledwo nadrobię i znowu nie mam czasu na pisanie Dzisiaj cały dzień załatwiania, wieczorem udzielałam korków i mi dzień zleciał

Specjalne gratulacje dla Beezee za egzamin oraz dla vivy za zaliczenie praktyk

Widziałam nadal temat obrączek Jakby nie wyszło z tymi Eternel, to zdecydujemy się na klasyczne białe złoto, niezbyt grube i raczej proste, nie okrągłe Nie wiem, czy zdecydowalibyśmy się na 2 kompletnie inne (np. jedno z nas żółte złoto, a drugie białe), raczej spróbujemy wypracować jakiś kompromis No i na pewno u nas odpadają mieszane złoto, wzorki i dziwne kształty. Jeszcze kiedyś bardzo mi się podobały obrączki z odciskiem palca, pomyślimy nad tym

A co do tego przesądu o maju, to ległam ze śmiechu Czego to ludzie już nie wymyślą, żeby sobie skomplikować życie

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 21:01   #1664
viva91
na przekór do celu

Cytat:
że wracanie się po coś niby pecha przynosi moja mama jak do ślubu szła i zapomnieli dowodów osobistych to na pewno się przez to rozwiodła no oczywiste że nie ale jak babcia coś czasem palnie niby w żartach nawet to mnie się robi gorąco
no nic się nie stanie ale kocham babcię i dla jej nadciśnienia wolę usiąść bo mnie to nie boli ale gdyby miała takie odchyły np. z miesiącem ślubu jak bym chciała ten bez "r" na pewno bym nie zmieniła i tak niby jest też podobno przesąd o którym wiem z wizazu, że się nie bierze ślubu w oktawę Bożego Ciała ale nawet nie wiem jakie on ma uzasadnienie to widać jaka ja przesądna
Nie, to z oktawą to nie przesąd tylko dawniej księża po prostu nie wyrażali na to zgody tak jak teraz np. podczas postu
Stary 2013-09-11, 21:02   #1665
mariamarysienka
Zakorzenienie

Aaa, mogę dostać zaproszenie do klubu, skoro już założyłyście? Chociaż mam nadzieję, że nie będzie tam spamu na całego, bo w życiu się tego nie ogarnie

I love you
I will
I do
Stary 2013-09-11, 21:02   #1666
Konto usunięte

Cytat:
miło mi
ale na białe pończochy to się nigdy nie zgodzę buty też zawsze chciałam mieć kolorowe.
ja tam sie sama puszczam w czerni
o kolorowe? jakis konkretny kolor?

jestem wscibska dlugo pracujesz we florystyce? podoba Ci sie?
Stary 2013-09-11, 21:03   #1667
existence
Zakorzenienie

Cytat:
ja odkąd biorę tabletki to się w nich bezwarunkowo zakochałam i jak pomyślę, że kiedyś będę musiała odstawić to jestem przerażona tą perspektywą
bo to mega wygoda i w ogóle
ano pewnie, że tak dlatego się cieszę, że wreszcie się zebrałam do gina na gruntowne przebadanie i po receptę
Cytat:
miło mi
no ja pończochy planuję cieliste bo będzie mi widać kawałek nóg i uważam, że w takiej sukni białe jakoś się dziwnie zlewają i jest "za biało" znając mnie w połowie wesela w ogóle je zdejmę i będę bez a buty mam szafirowe
Stary 2013-09-11, 21:05   #1668
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Aaa, mogę dostać zaproszenie do klubu, skoro już założyłyście? Chociaż mam nadzieję, że nie będzie tam spamu na całego, bo w życiu się tego nie ogarnie
to w koncu klub jest?
Stary 2013-09-11, 21:06   #1669
iixi
Zakorzenienie

zakochałam się w tej piosence i piękny tekst ma

BLOG

Stary 2013-09-11, 21:06   #1670
mariamarysienka
Zakorzenienie

O rany, też nie cierpię białych pończoch albo rajstop Ja sobie wezmę czarne, żeby Tż przez całe wesele myślał o nocy poślubnej

I love you
I will
I do
Stary 2013-09-11, 21:10   #1671
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Ex ja jeżeli nie pojadę terenówką sister to coś wynajmiemy właśnie w takim stylu. I jako osoba bardzo lubiąca takie autka zdecydowania ostatnie auto wygrywa Sama je oglądałam i biorę pod uwagę, jest wyjątkowe. Te pierwsze jednak mimo iż styl podobny to jednak takie zwykłe.
no właśnie one są niby zabytkowe ale takie mało oryginalne w sumie ludzie dalej czasem takimi jeżdżą normalnie ten mercedes niebieski urzekł mnie głównie kolorem ale ten ostatni samochód to był pierwszy z zabytkowych, który mi się w ogóle spodobał jeszcze jakoś z rok temu i to chyba będzie jednak dobry wybór
Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Nie, to z oktawą to nie przesąd tylko dawniej księża po prostu nie wyrażali na to zgody tak jak teraz np. podczas postu
a widzisz to coś już wiem na ten temat swoją drogą ciekawe czemu może, że się odciąga uwagę od święta?

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
O rany, też nie cierpię białych pończoch albo rajstop Ja sobie wezmę czarne, żeby Tż przez całe wesele myślał o nocy poślubnej

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
też mi się podoba
Stary 2013-09-11, 21:14   #1672
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
też mi się podoba
już dzisiaj na filmie się w niej zakochałam

BLOG

Stary 2013-09-11, 21:14   #1673
sasanka87
Przyczajenie

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4275617 7]ja tam sie sama puszczam w czerni
o kolorowe? jakis konkretny kolor?

jestem wscibska dlugo pracujesz we florystyce? podoba Ci sie? [/QUOTE]

nie mam pomysłu ani na konkretny kolor ani na jakiś motyw przewodni. albo raczej mam ich za dużo. Z florystyką i projektowaniem ogrodów jestem związana od kiedy zaczęłam szkołę średnią czyli dobre 10 lat. z kwiatami też mam problem bo nie chce nikogo dorabiać żeby dostać marny towar. albo kiepskie wykonanie, nie mam zaufania w tej kwestii. i musze obmyslić taką dekorację i bukiety żebym zdążyła z tym sama.
A Ty jak ten problem rozwiązujesz?
Stary 2013-09-11, 21:17   #1674
Konto usunięte

Cytat:
nie mam pomysłu ani na konkretny kolor ani na jakiś motyw przewodni. albo raczej mam ich za dużo. Z florystyką i projektowaniem ogrodów jestem związana od kiedy zaczęłam szkołę średnią czyli dobre 10 lat. z kwiatami też mam problem bo nie chce nikogo dorabiać żeby dostać marny towar. albo kiepskie wykonanie, nie mam zaufania w tej kwestii. i musze obmyslić taką dekorację i bukiety żebym zdążyła z tym sama.
A Ty jak ten problem rozwiązujesz?
ja planuje powiezyc to mojej przelozonej. co dam rade zrobic sama dzien wczesniej zrobie sama (typu dekoracja sali) ale wiazanke pozostawie szefwej.
skad jestes? moze cosik pomoge?

projektujesz ogrody? studiowalas architekture krajobrazu?
ja za pol roku bede inzynierem ogrodnictwa
Stary 2013-09-11, 21:22   #1675
viva91
na przekór do celu

Cytat:
a widzisz to coś już wiem na ten temat swoją drogą ciekawe czemu może, że się odciąga uwagę od święta?
tego już nie wiem, ale bardzo możliwe jest to co piszesz
Stary 2013-09-11, 21:23   #1676
mariamarysienka
Zakorzenienie

Ja kiedyś widziałam z takich innych samochodów Fiata 125 jako ślubny i całkiem fajnie to wyglądało Mój Tż ma na taki ochotę, a mnie to szczerze mówiąc wszystko jedno Mogę pojechać każdym, byle czystym.

A propos samochodów - zapomniałam pochwalić się, że kupiłam swój pierwszy samochód Co prawda na spółę z bratem, ale i tak satysfakcja niesamowita Jestem dumną wlaścicielką niebieskiej Pandy

I love you
I will
I do
Stary 2013-09-11, 21:26   #1677
sasanka87
Przyczajenie

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4275652 6]ja planuje powiezyc to mojej przelozonej. co dam rade zrobic sama dzien wczesniej zrobie sama (typu dekoracja sali) ale wiazanke pozostawie szefwej.
skad jestes? moze cosik pomoge?

projektujesz ogrody? studiowalas architekture krajobrazu?
ja za pol roku bede inzynierem ogrodnictwa [/QUOTE]

tak arch. krajobrazu ale musiałam przerwać.i technikum też arch. krajobrazu. ale jakoś bardziej w stronę florystyki mnie ciągnie. chociaż ogród też jestem w stanie bez problemu zaprojektować.

co do sali to planuję przeszkolic koleżanki ze szkoły florystycznej i mam nadzieję że podołają. i będą miały praktyki
w kościele myslałam o storczykach. duuużo storczyków z tiulem. albo róże w wazonach (różne wysokości) plus tiul
taką dekorację mogę zrobić nawet dużo wcześciej (oby po niedzieli) bo to mały kościół w którym ja układam kwiaty i dekoracja może sobie na nas czekać. a bukiety... nie wiem co chcę.
Stary 2013-09-11, 21:29   #1678
czarnowlosa20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bacardi_ Pokaż wiadomość
No ja też, ale w połączeniu z wilgocią/deszczem i tak się puszą, a z przodu falują
mam to samo niestety. strasznie mnie to wkurza szczegolnie w jesieni. codziennie prostuje wlosy.
Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Ja w zasadzie zawsze takich idealnie prostych nie mam, końcówki się czasami zawiną, ale na takiej pogodzie jak dziś same się prostują
A jak chcę idealnie proste to wystarczy, że będę używać odżywki prostującej - i efekt jak po prostownicy Dlatego nie mam prostownicy

Dzięki za gratki, podliczyłam sobie średnią i pyszczek mi się cieszy
Na dodatek pan od praktyk powiedział coś dziwnego, że mam zachować dzienniczek na studia magisterskie - a dzienniczek jest specjalny tylko dla mojego wydziału mojej uczelni, na 90% mieli nam tego magistra nie otwierać, ale teraz dał mi nadzieję, że może coś się zmieniło...
gratuluję i zazdroszcze wlosków

Cytat:
Napisane przez Talka_22222 Pokaż wiadomość
Ja mam jakąś wirusówkę ;/ masakra - zwolnienie do pt
zdrówka
Cytat:
dobrze będzie

gratuluję nowych umów kurde u nas nuda bo wszystko dawno pozałatwialiśmy z umowami ruszymy od nowego roku bo Ci na których trafiamy jakoś nie chcą się z umowami spieszyć więc na dobrą sprawę umowy mamy dwie a reszta to zeszyciki/kalendarze/kajeciki

dziewczyny jak zobaczyłybyście te auta z załącznika na ulicy na którym najbardziej zawiesiłybyście oko?
zdecydowanie nr 3

Cytat:
takie przesądy...
witam nowa PM maj piękny miesiąc. miesiac mojego urodzenia

Cytat:
oj tak

22.08.2015

czarnowlosa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 21:31   #1679
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
A propos samochodów - zapomniałam pochwalić się, że kupiłam swój pierwszy samochód Co prawda na spółę z bratem, ale i tak satysfakcja niesamowita Jestem dumną wlaścicielką niebieskiej Pandy
super!

ja to nawet prawka nie mam
Stary 2013-09-11, 21:32   #1680
czarnowlosa20
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja kiedyś widziałam z takich innych samochodów Fiata 125 jako ślubny i całkiem fajnie to wyglądało Mój Tż ma na taki ochotę, a mnie to szczerze mówiąc wszystko jedno Mogę pojechać każdym, byle czystym.

gratulacje

22.08.2015

czarnowlosa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości