|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
tylko Jan pewnie normalnie zjada obiadek, deserek jakas kaszke, a u nas to pare lyzeczek i koniec - musi byc butla mleka
ten moj Czarus to by tylko samo mleko jadl |
|
|
|
#3182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
u mnie nikt jakoś młodej nie zabiera...rodzice 30 km stąd mieszkają. Teściowie bliżej, ale jakoś nie wychodzą z propozycją a ja się prosić nie będę raz młodą na godzinkę na spacer wzięli ![]() tak samo my lubimy pampers. Ale babydream mam zamiar spróbować ![]() 4 kaszki, bo młoda ostatnio zaczęła rano zjadać no i obiadki i deserki. I jakieś jogurty babydream chyba
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
Evening dziewczynki!
Ja mam taki zrąbany ten tydzień - nie mogę się jakoś w niego wstrzelić.. wracam ok 3 w nocy, bo jeszcze zakupy robię.. śpię do 7:30 - jak mała zaczyna się o butle dopomina.. potem ona jeszcze odpada, więc i ja się kłade.. ale to trwa do 9-10 - potem już znów pobudka i zabawa na całego! ok 13 dostaje znów butle i ma drzemkę - no to i ja idę spać.. wstajemy ok 15 i ja jestem ZJE.BA.NA - nie wiem jak ja to robię.. może gdybym ciągniem spała... Pozatym wróciwszy do sklepu wyhaczam okazje i tak kupiłam małej żarcie o 75% tańsze (patrzyłam data przydatności jeszcze rok) i pieluchy.. i grzechotkę - bo też wyprzedaż.. robiąc na ciuchach to już w ogóle się nie wypowiem - zwłaszcza, że teraz posezonowa wyprzedaż.. małej już getry i koszulki na następne lato kupiłam.. ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- a na dobry wieczór filmik
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2013-09-11 o 20:47 |
|
|
|
#3184 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obiady - ma gorsze dni że odmawia i dostaje butlę ale to nie trwa nigdy zbyt długo i generalnie zajada tyle tylko że tak na 2-2.5h mu starcza póki co ![]() deserków nie kupuję - daję świeże owoce Cytat:
![]() Cytat:
podziwiam co do filmu |
|||
|
|
|
#3185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
600 g na 6-7 dni starcza
|
|
#3186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sie bawiłam świetnie, mam nadzieje że ona również![]() ![]() Franek jest przeboski, grzeczny, śliczny i ma w deche fryzure i prześliczny uśmiech Moonie rzeczywiście ładna, tak jak na zdjęciach, albo i ładniejsza robi dobre placki, a ten ich dom w łazience to bym mogła zamieszkać Generalnie fajnie mi się gadało, i bardzo miło spędziłam czas. No i odgapiam kolejną rzecz dla Uli- tamburyn ![]() tak było ![]() ale po co? ![]() Cytat:
co bedzie dzień marnować :dmoże jednak ![]() nooo i solarium nawet widziałam ![]() ale żeby oddać sprawiedliwość Moonie, to rzeczywiście w bezpośredniej okolicy jej domu ciężko o wyższą kulturę w postaci sklepu, czy coś za to widoki za oknem... marzenie
|
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
hmmm dobry pretekst do zakupów
![]() w c&a mają darmową przesyłkę ![]() ![]() ja kąpię Ulę codziennie i nie ma problemów ze skórą. Mleczko na ciałko jest okazjonalnie. Ostatnio to już nawet nie co 2 dzień, tylko z 1-2 w tygodniu ![]() dzisiaj? ![]() a to nie od jutra? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja albo babydreamy, albo pandy kupowane w dużej ilości na nacie. Wychodzą po 3zł a są w porządku. Składu nie czytałam, jakoś nie widziałam potrzeby ![]() W sumie to nawet jakbym przeczytała, to i tak się nei znam na tym ![]() No i co. Siedzę se z Ulą w pokoju hotelowym, Ula śpi na środku łóżka i posapuje, tż siedzi w salonie (taki niby salon, czyli 4 fotele i stolik w korytarzu ) wifi jest, czyli jest wszystko![]() Czyli generalnie nie zmieniło się nic poza miejscem ![]()
|
|
#3188 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Wróciłam z zebrania, padam A jeszcze mi źle, bo mały dzisiaj strasznie płakał przy usypianiu za mną Podobno dawno takiej histerii nie miał ![]() A za tydzień znowu jakaś poj.ebana rada i znowu nie będzie mnie w porze usypiania ![]() Byłam dzisiaj w Rossmanie, nie powiem ile kasy wydałam Ale to nic - przede mną stała babka co nabrała chyba z 10 pudełek mleka, z 15 paczek kaszek i jeszcze słoiczków sporo. Nieźle to wyglądało halwaya - jak zobaczyłam tytuł filmiku, to przez chwilę pomyślałam, że to Twoja Evcia znalazła dildo mamusi
|
#3189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj kochana, kochana ![]() szłam ostatni raz do pracy, musiałam Jana oporządzić i odstawić dziadkom ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
![]() faktycznie nieźle to musiało wyglądać |
||
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
a dziwisz się? Przestawiła sobie kompletnie rytm dnia, śpisz na raty... nie dziwota że się niefajnie czujesz. Mam nadzieję że Ci się szybko unormuje
filmik, że tak powiem w pytke ![]() kurrde musze też częśćiej małej dawać owoce, bo strace milijony na deserki. Łącznie z tym, że wczoraj rozbiłam jeden w biedronce Aaaa no takk..
|
#3191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak samo obiadków nie kupuję no chyba że gdzieś wyjeżdżamy to tylko wtedy
|
|
|
|
|
#3192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 3 paczki czyli 1050g na tydzień plus normalne jedzenie, śniadanie, obiad, kolacja, przekąski/deserki![]() i tak sobie pomyślałam dzisiaj rano wstając jak zwykle nieprzytomna, że ostatni raz spałam normalnie 4 lata temu i chyba szybko to nie nastąpi
|
|
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
aa to też , obiady jej robie w domu, ale zawsze słoik, albo dwa mam na wszelki wypadek.
|
#3194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam pytanie - jak rozbijesz słoiczek w sklepie to musisz za to płacić?
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
od jutra
ale ktos wystawil na sklep to wzielam juz ![]() cena jutrzejsza, to grzech byloby nie brac takze Pszczolka Maja i Gucio na zadkach u nas rządzą aktualnie ![]() spotkania naprawde Wam zazdroszcze.... Cytat:
![]() i Tobie tez wspolczuje tych rad i innych zebran Halwaya filmik super mysle, ze jeszcze troche czasu i sie przestawisz na ten rytm nocny i nie bedziesz juz taka zmeczona do wszytskiego w koncu sie czlowiek przyzwyczaja |
|
|
|
|
#3196 | |||
|
Zakorzenienie
|
nie zatarłam się
Cytat:
![]() zrób fotę na Ulkowych nóżkach jak już przyjdą ![]() Cytat:
dobre to Cytat:
Daśko też był ciut niespokojny dzisiaj i kwękał a ja mam za tydzień zebranie
|
|||
|
|
|
#3197 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Pod tym względem to ja jednak doceniam te moje dwie przenośne darmowe mleczarnie
![]() Cytat:
I ja pojechałam do tego rossmana. Więcej nie zostawiam na ostatnią chwilę. Zostały 2 ostatnie zdrowe brzuszki, do tego w porozwalanych opakowaniach 70 pln mnie ta przyjemność kosztowała, oszczędziłam 23 Cytat:
No ale jak to niejednokrotnie już podsumowywano - matka jest jednocześnie kucharką, organizatorem, lekarzem, sprzątaczką, pracownikiem na etacie, kierowcą, zaopatrzeniowcem, psychologiem ect. i jakoś w magiczny sposób ze wszystkim sobie daje radę. Co więcej - wiedząc co i jak baby mają więcej niż jedno dziecko. Często z własnej woli ![]() Filmik mistrz, mój tż się obśmiał i kazał puścić drugi raz ![]() Cytat:
![]() Eee no jak jest solarium to już naprawdę nie przelewki ![]() Idź mnie w cholerę babo jedna Nie kupuję nic nowego dopóki moja dupa nie będzie 2 rozmiary mniejsza. O! Cytat:
Nie powiem, bo ja też szłam z mocnym postanowieniem solidnych zakupów ale asortyment mnie rozczarował. |
||||
|
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy nie wiem jaki dzień żeby nie fakt, że tż ma sobotę i niedziele wolną, to chyba nie wiedziałabym kiedy weekend a jaka data to już w ogóle
|
|
|
#3200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbym się nie przyznała to bym pewnie nie musiała. Ale się przyznałam, przeprosiłam i zaoferowałam, że zapłacę. Pracuję w hipermarkecie i u nas często się zdarza że klienci coś rozpieprzą. Tyle, że my nie mamy odpowiedzialności finansowej za tego typu straty i zawsze klientom odpuszczam. No chyba że ktoś rozpipcy produkt za kilka stów to się radzę wtedy dyrekcji
|
|
#3201 | ||
|
Wtajemniczenie
|
O, mój za☠☠☠iaszczy refleks, Jagnna już napisała
![]() Więc u nas jest krowa, jak szybko by pobiegła, to kto wie Paralotniarza może i by wyciągnęła, z szybowcem mogłaby mieć problem ![]() aa widzisz Cytat:
Bo smyk to porażka ![]() Cytat:
) czas, który nam (za) szybko zleciał. Wydawało mi się, że rozmawiam z kimś, kogo znam ![]() Jagnna jest śliczna i drobniutka i poza piękną córeczką (która jest miniaturową Jagnną) ma też piękne oczy Ula jest uroczą, uśmiechniętą i radosną dziewczynką i szalenie miło było patrzeć jak te dwa brzdące się bawią I jak raczkuje! Franczysław zasnął w poczuciu wstydu ![]() Moonie robi dobre placki piętnastominutówki z majonezu Jagnna, mówisz o tej łazience bez tynków? Zapomniałam wspomnieć, że w niej nornica mieszka ![]() Generalnie cieszę się, że okolica Ci się spodobała i mam nadzieję, że niebawem uskutecznimy spacer po jurajskich bezdrożach ![]() -- Franek już śpi, a ja zastanawiam się na co przerobić rosół, który pachnie ale nie ma smaku Zrobiłam też pulpety z indyczego skrzydełka z rosołu, będzie miał Franek co jutro rozsmarowywać po krzesełku i okolicy
|
||
|
|
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No u nas w piątkową noc to dużo alkoholu rozbija się zanim dotrze do kas, bo niektórzy już ledwo co go niosą - ale nie ma odpowiedzialności finansowej.. jak ktoś celowo zniszczy coś - to wtedy tak.. Ja sama już w pracy trochę szkód narobiłam - przy okazji dowiedziałam się, że plamy z czerwonego wina na podłodze świetnie usuwa lemoniada
|
|
#3203 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
![]() Cytat:
![]() O matko bosko jak ja bym chciała juz spac normalnie ![]() Cytat:
za to obiadki w większości kupuje ![]() Ja tam moim rodzicom to bym sama wepchnela Mele, ale tesciom mi glupio ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mam dość pakowania
|
#3205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Data wyświetla się na lapku więc to ogarniam. Ale żeby dzień się wyświetlał to trzeba mychą najechać, to już nie zawsze czynię ![]() Cytat:
![]() Ale Wam zazdraszczam ![]() Weź jej wytłumacz łopatologicznie, że nie ma z czego schuść, jak już naocznie wiesz jaki ma gabaryt. Bo mi i Majce coś nie wierzy
|
||
|
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
Kala kiedy wrzucisz jakieś fotki ? Nie widzieliśmy jeszcze Ciebie ani twojej córki
|
#3207 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wzięłam aparat, alem się zagadała i leżał zapomniany na stoliku. Ustawiamy się na spacer, więc wtedy się uwiecznimy ![]() i jeszcze gabinet z tym takim odchudzającym turbo czymś tam co kiedyś pisałyście ![]() aaaj tam ![]() a ja mam głód lumpeksowy może tu w okolicy jakiś będzie![]() Cytat:
ale serio placek z majonezu mnie powalił daj przepisa![]() a łazienka tak, dokładnie o tą mi chodzi zrobię nornicy surwiwal, zobaczymy kto jest większym kozakiem![]() jestem za, jurajski wózkowy off-raod ![]() Cytat:
ale jak się powiedziało A, to trzeba powiedzieć B, po za tym przez swoją własną niezdarność go rozbiłam i nie ma co tego ukrywać i szukać winnych lemoniada powiadasz ![]() z ciuchów też? Bo tż wrócił z Ukrainy z mega wielką plamą po czerwonym winie na bluzie
|
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam pomrożone te obiaki a la T'ai (
) ale coś Ewce nie podchodzą Jak ma świeże, z tego co my, to wcina. A takich przygotowanych wcześniej nie bałdzo. A mi się nie chce codziennie gotować itp. Bo my nie zawsze jemy obiad. Jestem beznadziejną panią domu i ignorantem żywieniowym Pewnie dlatego jestem taka gruba Idę oszamać zdrowy brzuszek, a propos jedzenia ![]() Nie pakuj. Posiedz z nami ![]() Cytat:
O żesz fak. A ja się jeszcze nie zapisałam, bo mi ciągle kasa umykała. A teraz się będę musiała prosić tżta. To na razie nie koreluje z kwestią zakupu nowego łóżka ![]() Ja też mam. Ale dla Ewki ( ![]() Chyba skoczę gdzieś w sobotę ![]() Co te chłopy robią w pracy
|
|
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
Otwórz sobie drugie. Jutro też jest dzień
![]() Gdzie jest Goba? ![]() Majka! Czy to sojowe "mleko" można gotować? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

No i to przywilej tatusia, taki ich wieczorny czas.
przy okazji okazuje się, że mają dobry skład
u mnie nikt jakoś młodej nie zabiera...rodzice 30 km stąd mieszkają. Teściowie bliżej, ale jakoś nie wychodzą z propozycją a ja się prosić nie będę
raz młodą na godzinkę na spacer wzięli 

za buty

A jeszcze mi źle, bo mały dzisiaj strasznie płakał przy usypianiu za mną 

Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

Jak ma świeże, z tego co my, to wcina. A takich przygotowanych wcześniej nie bałdzo. A mi się nie chce codziennie gotować itp. Bo my nie zawsze jemy obiad. Jestem beznadziejną panią domu i ignorantem żywieniowym
Pewnie dlatego jestem taka gruba