Panny Młode 2015 cz. 7 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-11, 22:22   #1711
existence
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Napisane przez Aniaa_89 Pokaż wiadomość
no ja napisałam, że jestem niska, bo tylko 162 więc spokojnie mogę wysokie nosić i i tak jestem niższa od TŻta
a wzrostu Ci zazdroszczę może tyle co Ty to bym nie chciała, bo mój TŻ ma jakoś 176-178, no ale kilka cm więcej to bym chciała
niska to byś była jak byś miała 150 w kapeluszu
ja tam mam 165 i uważam, że jestem średniego wzrostu kiedyś myślałam, że jestem mała ale wybito mi to z głowy
Stary 2013-09-11, 22:23   #1712
viva91
na przekór do celu

Jeny, ja pewnie zaczęłabym się chichrać jakby nam się coś takiego stało z obrączkami Pokazałam to TŻ-owi a on: "To była szansa dana panu młodemu na to, żeby się ratował"
Stary 2013-09-11, 22:24   #1713
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
a moje ślubne mają 6cm i wyższych nie rozważałam ani przez moment bo to zabójstwo dla moich stóp
Też wyższych niż 5,5-6cm nie rozważałam (choć z innych powodów ), ale jestem taka mega zachwycona, bo te szpilki, co dzisiaj kupiłam są okropnie wygodne, w środku mają taką mięciutką skórę , i dopóki w domu nie sprawdziłam centymetrem, to w życiu bym nie wiedziała, że mają ponad 8cm
Stary 2013-09-11, 22:26   #1714
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sasanka87 Pokaż wiadomość
czy restauracja czy kucharka? ile tego żarcia trzeba? co trzeba załatwić dodatkowo, za co warto płacić a za co nie? może ktoś pomoże? w tym temacie jestem ciemna zupełnie
to zależy od wielu czynników ja sobie np. nie wyobrażałam organizować wesela z kucharką na zasadzie, że jeżdżę na zakupy dla niej, wszystkiego doglądam itd. bo ja lubię przyjść na gotowe więc na naszej sali nas interesuje w sumie tylko alkohol. Zależy ile ma trwać wasze wesele i w zależności od tego bym patrzyła na ilość jedzenia. Nasze będzie gdzieś od 17.30/18 bo ślub o 16. Mamy obiad, deser i 3 ciepłe dania no i oczywiście zimna płyta. Dodatkowo stół wiejski i stół słodki będę robić sama.
Stary 2013-09-11, 22:27   #1715
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
to zależy od wielu czynników ja sobie np. nie wyobrażałam organizować wesela z kucharką na zasadzie, że jeżdżę na zakupy dla niej, wszystkiego doglądam itd. bo ja lubię przyjść na gotowe więc na naszej sali nas interesuje w sumie tylko alkohol. Zależy ile ma trwać wasze wesele i w zależności od tego bym patrzyła na ilość jedzenia. Nasze będzie gdzieś od 17.30/18 bo ślub o 16. Mamy obiad, deser i 3 ciepłe dania no i oczywiście zimna płyta. Dodatkowo stół wiejski i stół słodki będę robić sama.
Stół wiejski robisz sama?
Stary 2013-09-11, 22:31   #1716
viva91
na przekór do celu

Cytat:
czy restauracja czy kucharka? ile tego żarcia trzeba? co trzeba załatwić dodatkowo, za co warto płacić a za co nie? może ktoś pomoże? w tym temacie jestem ciemna zupełnie
my prawdopodobnie będziemy mieć kucharkę, która ma swoich ludzi oraz kelnerów, więc jedyne co to kupimy jej produkty, a ona sobie już poradzi kucharka to zawsze tańsza opcja
Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
my też będziemy robić wiejski sami
Stary 2013-09-11, 22:32   #1717
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
Chcesz? z chęcią oddam To mój TŻ ma te koło 181-183cm, ale i tak kurde kurdupel
to oddaj każda będzie zadowolona

Cytat:
niska to byś była jak byś miała 150 w kapeluszu
ja tam mam 165 i uważam, że jestem średniego wzrostu kiedyś myślałam, że jestem mała ale wybito mi to z głowy
no dla mnie trochę mało tych cm właśnie tak co najmniej 165 bym chciała. Wydaję się, że te 3cm to niedużo, ale jednak trochę zmienia

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Jeny, ja pewnie zaczęłabym się chichrać jakby nam się coś takiego stało z obrączkami Pokazałam to TŻ-owi a on: "To była szansa dana panu młodemu na to, żeby się ratował"
Aniaa_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 22:32   #1718
sasanka87
Przyczajenie

Cytat:
z jednej stony nie chce mi się zawracać głowy kucharką z drugiej słysze ze taniej i że jedzenie będzie lepsze. wesele będzie na ok. 100 osób slub bedzie o której będę chciała. napewno będzie jeden tego dnia i mogę miec jak chce. 16-17
sasanka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 22:33   #1719
viva91
na przekór do celu

Cytat:
no dla mnie trochę mało tych cm właśnie tak co najmniej 165 bym chciała. Wydaję się, że te 3cm to niedużo, ale jednak trochę zmienia
doskonale Cię rozumiem, sama mam 160 cm i o 165 cm marzę
Stary 2013-09-11, 22:34   #1720
existence
Zakorzenienie

Cytat:
przeca dałam "i" znawczyni polskiego się znalazła ohohoho
Stary 2013-09-11, 22:36   #1721
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
my prawdopodobnie będziemy mieć kucharkę, która ma swoich ludzi oraz kelnerów, więc jedyne co to kupimy jej produkty, a ona sobie już poradzi kucharka to zawsze tańsza opcja

my też będziemy robić wiejski sami
Nie wierzę w swoje siły, żeby zrobić samej wiejski stół . Tutaj od ręki się poddaje i niech lokal to robi. A śmiać mi się chciało, jak babka nam przedstawiała sprawę wiejskiego stołu... ja jadam tylko kurczaka . A ta zaczyna zdanie od "stół wiejski może być z dzikiem.."

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
przeca dałam "i" znawczyni polskiego się znalazła ohohoho
Nooo, ale ja wyczytałam dokładnie tak, że i TO i TO robisz sama
Stary 2013-09-11, 22:39   #1722
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo, ale ja wyczytałam dokładnie tak, że i TO i TO robisz sama
w sumie jak by się uprzeć to coś w tym jest bo tata tż powiedział, że on pogada z właścicielem (znają się) i ma kupić wędliny dokładnie tam gdzie on mu powie bo są sprawdzone

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
z jednej stony nie chce mi się zawracać głowy kucharką z drugiej słysze ze taniej i że jedzenie będzie lepsze. wesele będzie na ok. 100 osób slub bedzie o której będę chciała. napewno będzie jeden tego dnia i mogę miec jak chce. 16-17
No taniej będzie na pewno. Ja od razu wiedziałam, że to nie opcja dla mnie bo bym wścieka do głowy dostała
Stary 2013-09-11, 22:39   #1723
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Nie wierzę w swoje siły, żeby zrobić samej wiejski stół . Tutaj od ręki się poddaje i niech lokal to robi. A śmiać mi się chciało, jak babka nam przedstawiała sprawę wiejskiego stołu... ja jadam tylko kurczaka . A ta zaczyna zdanie od "stół wiejski może być z dzikiem.."
nie wiesz ile tracisz

my całkowicie od zera będziemy go robić, bo nawet sam stolik, "paśnik" jak to mówi TŻ będziemy sami robić
Stary 2013-09-11, 22:41   #1724
existence
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiesz ile tracisz

my całkowicie od zera będziemy go robić, bo nawet sam stolik, "paśnik" jak to mówi TŻ będziemy sami robić
ło jak fajnie ja bym chętnie pomogła bo ja się lubię bawić w takie dekoracje ciekawa jestem swoją drogą jak mi wyjdzie ten słodki stół samodzielny

idziemy oglądać himym, paaa
Stary 2013-09-11, 22:46   #1725
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie racja

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
doskonale Cię rozumiem, sama mam 160 cm i o 165 cm marzę
ja teeeeż, ja teeeeż! nawet dokładnie tyle samo mam wzrostu i też z 5-10 cm wolałabym być wyższa

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 22:54   #1726
Atomoowka
Wtajemniczenie

Co to jest ten HIMYM?

Ja brałam opcję osobno kucharki i osobno sali przez chwilę pod uwagę.
Moja siostra cioteczna tak robiła msc temu i w sumie wyszło im taniej ale jak mówili ile czasu na to poświęcili to mi się odechciało.
Wbrew pozorom to nie takie proste,że jedziesz po produkty i koniec.
Musisz jednak do tej kucharki jeździć ( a to dodatkowo benzyna) pilnować, próbować. Czasami jest tak, że jednak czegoś zabraknie czy coś sie nie nadaje i trzeba jeszcze raz jeździć i kupować. Trzeba też poszukać promocji w sklepach bo jednak jak się chce taniej to trzeba poszukać promocji na dane produkty a nie kupić wszystko gdzie popadnie.
Nie to nie dla mnie.

Ja mam 165-166 i uważam,że to akurat, tym bardziej, że mój TŻ jak na faceta jest raczej niski
( jakieś 10 cm wyższy ode mnie)

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca

Edytowane przez Atomoowka
Czas edycji: 2013-09-11 o 22:55
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 23:02   #1727
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiesz ile tracisz

Viva, ale to Ty te słodkie futrzaczki króliczki zajadasz, taak? haha, nie no spoko może tracę, ale mi naprawdę nie wiele potrzeba, żeby całkowicie przestać jeść mięso . Szynki też "normalnej" nie zjem, wystarczy trochę "białego" (vel tłuszczu), jakieś "kreseczki" (vel żyłki) i koniec, przez miesiąc będę jeść kanapki z dżemem, aż wstręt mi nie przejdzie . Tak mam po prostu . Ryb też nie jem . Ponoć też tracę, ale na samą myśl mi niedobrze .
Stary 2013-09-11, 23:08   #1728
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
Viva, ale to Ty te słodkie futrzaczki króliczki zajadasz, taak? haha, nie no spoko może tracę, ale mi naprawdę nie wiele potrzeba, żeby całkowicie przestać jeść mięso . Szynki też "normalnej" nie zjem, wystarczy trochę "białego" (vel tłuszczu), jakieś "kreseczki" (vel żyłki) i koniec, przez miesiąc będę jeść kanapki z dżemem, aż wstręt mi nie przejdzie . Tak mam po prostu . Ryb też nie jem . Ponoć też tracę, ale na samą myśl mi niedobrze .
ja też ryb nie lubię i mięsa generalnie też nie

jem pierś z kurczaka, innej części kurczaka nie tknę
a z mięsa to jeszcze czasem salami, kiełbasę nie wiem z grilla czy coś takiego i w sumie tyle jakieś tam mięso mielone czasem zjem, ale musi był ładne i wolę się nie wgłębiać jakie ono konkretnie jest
Aniaa_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 23:10   #1729
olusia92
Rozeznanie

Cześć

A tak ostatnio się cieszyłam jak miałam niecałe 4 strony do nadrobienia a dziś tu aż (lub tylko) 8

Nic lecę Was nadrabiać i jak nie zasnę to za chwilę się odezwę:P

PS. Miała któraś wycinane dziąsło z 8? Czekam mnie to we wtorek i aż się boje (ponoć trochę boli na 2 dzień po zabiegu i kilka kolejnych dni), choć i tak wole to niż usuwanie tego zęba.

olusia92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 23:10   #1730
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
my tam będziemy szaleć w naszym rock&rollo/jive`o/twiście ale ja nie będę mieć "eleganckiej" sukni ślubnej tylko taką bardziej "na luzie" a na pierwszy taniec wskakuję w trampki

bo Ty nie lubisz starych samochodów a ja odkąd pamiętam pałam do nich miłością a żeby wsiąść do każdego i przejechać się chociaż kółeczko duuuużo bym dała

No ale jak masz taki styl że krótka sukienka to rozumiem,bo tu walc chyba by dziwnie wyglądał z kolei,ale ja nie kumam- długa ,dostojna suknia,welon do ziemii i kurde kaczuszki tańczą albo Gangam style

No i ja też kocham stare auta. Kompletnie nie podoba mi się jechanie do ślubu jakimś sportowym nowoczesnym.
Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
O rany, też nie cierpię białych pończoch albo rajstop Ja sobie wezmę czarne, żeby Tż przez całe wesele myślał o nocy poślubnej
A mi się podobają białe pończochy całkiem Rajstopy nie,bo to jak komunia,ale przezroczyste białe pończochy mogą być sexy Ale i tak lepsze cieliste są.

Cytat:

to ja na niższe niż takie nawet nie patrze dla mnie im wyższy obcas tym lepszy
no ale niska jestem to mogę sobie na to pozwolić
Ja tak samo Chce mieć 11 cm na ślubie około
Cytat:
no ja napisałam, że jestem niska, bo tylko 162 więc spokojnie mogę wysokie nosić i i tak jestem niższa od TŻta
a wzrostu Ci zazdroszczę może tyle co Ty to bym nie chciała, bo mój TŻ ma jakoś 176-178, no ale kilka cm więcej to bym chciała
Ja mam 20 cm różnicy,wiec w sumie żaden obcas mi nie straszny
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.

Edytowane przez lolusl
Czas edycji: 2013-09-11 o 23:14
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 23:12   #1731
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Co to jest ten HIMYM?
serial - How I met your mother ;-)

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 23:15   #1732
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olusia92 Pokaż wiadomość
Cześć

A tak ostatnio się cieszyłam jak miałam niecałe 4 strony do nadrobienia a dziś tu aż (lub tylko) 8

Nic lecę Was nadrabiać i jak nie zasnę to za chwilę się odezwę:P

PS. Miała któraś wycinane dziąsło z 8? Czekam mnie to we wtorek i aż się boje (ponoć trochę boli na 2 dzień po zabiegu i kilka kolejnych dni), choć i tak wole to niż usuwanie tego zęba.
Ja nigdy z zębami nic poważniejszego (niż plomba) robionego nie miałam na szczęście, ale z Twojego opisu brzmi mało przyjemnie . Oby znieczulenie pomogło baaardzo i żeby jak najmniej bolało
Stary 2013-09-11, 23:25   #1733
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Co to jest ten HIMYM?
http://www.filmweb.pl/serial/Jak+poz...kę-2005-221833
Cytat:
Ja brałam opcję osobno kucharki i osobno sali przez chwilę pod uwagę.
Moja siostra cioteczna tak robiła msc temu i w sumie wyszło im taniej ale jak mówili ile czasu na to poświęcili to mi się odechciało.
Wbrew pozorom to nie takie proste,że jedziesz po produkty i koniec.
Musisz jednak do tej kucharki jeździć ( a to dodatkowo benzyna) pilnować, próbować. Czasami jest tak, że jednak czegoś zabraknie czy coś sie nie nadaje i trzeba jeszcze raz jeździć i kupować. Trzeba też poszukać promocji w sklepach bo jednak jak się chce taniej to trzeba poszukać promocji na dane produkty a nie kupić wszystko gdzie popadnie.
Nie to nie dla mnie.
Po co jeździć do kucharki? Serio pytam, bo już kilka imprez z kucharkami miałam i nigdy nie jeździłam Że ona tego chce? No i jakby do mojej było trzeba, to bym spacerowała, nie jeździła na szczęście
Pilnować, próbować - w sensie, czy potrawy takie, jakich oczekujemy? Ale czy z cateringiem nie ma tego samego? Tzn. odpukać w niemalowane, ale też może się zdarzyć, że catering na sali zrobi coś nie tak - w końcu w nim też pracują kucharki
Cytat:
Słysząc takie teksty o słodkich króliczkach utwierdzam się w przekonaniu, że mało kto zna prawdziwą naturę tych zwierząt Ostatnio jedna samiczka się okociła i zagryzła wszystkie swoje małe, a ich ciałka porozrzucała po klatce - słodkie, nie?

A co do mięs - no skoro tak reagujesz to nic się na to nie poradzi, choć zastanawia mnie skąd Ci się to wzięło, jakaś przykra sytuacja w przeszłości?
Stary 2013-09-11, 23:34   #1734
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Słysząc takie teksty o słodkich króliczkach utwierdzam się w przekonaniu, że mało kto zna prawdziwą naturę tych zwierząt Ostatnio jedna samiczka się okociła i zagryzła wszystkie swoje małe, a ich ciałka porozrzucała po klatce - słodkie, nie?

A co do mięs - no skoro tak reagujesz to nic się na to nie poradzi, choć zastanawia mnie skąd Ci się to wzięło, jakaś przykra sytuacja w przeszłości?
Tak tylko wróciłam do tekstu, co ktoś kiedyś rzucił, że słodkie króliczki- ja ich tam nie lubię . Dla mnie słodkie nie są, mogą fajnie kicać, ale specjalnymi uczuciami do nich nie pałam .

Nie wiem szczerze powiedziawszy . Dawniej, choć w sumie już tego nie pamiętam, ponoć jadałam mięso . Ryby też, ale nie przepadałam za nimi. W pewnym momencie przestałam całkowicie jeść mięso, po czym nagle wróciłam stopniowo do samego kurczaka . I tak już zostało. Mielonego nie dzierżę (przynajmniej tutaj), zawsze to dla mnie jak robaki wygląda . Choć w domu sznycle Mamy lubię całkiem.... . A ryb nie znoszę i nie będę już lubić. Możliwe, że zaczęło się od tego, że byłysmy z Siostrą same w domu i 2 pizze zamówiłyśmy. Mialy być podstawowe, obie identyczne. Ale po jednym gryzie, mówię Siostrze, że z tą pizzą coś nie tak, dziwnie smakuje, jak na podstawową.... Siostra wysprawdzała składniki, sprawdziła menu... i normalnie dostałyśmy jedną pizzę z TUŃCZYKIEM . Resztę wieczoru spędziłam w toalecie. Niemiło to wspominam . Inną przykrą sytuację z rybą miałam później, jak Rodzice stwierdzili, że ryby to zdrowe są i MUSZĘ zjeść inaczej nigdzie nie pójdę... więc zasypałam tą rybę groszkiem (bo groszek zwykłam lubić ).... i od tamtej pory nienawidzę zarówno ryby, jak i groszku . Ten moment też nie za dobrze wspominam .
Stary 2013-09-11, 23:37   #1735
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Tak tylko wróciłam do tekstu, co ktoś kiedyś rzucił, że słodkie króliczki- ja ich tam nie lubię . Dla mnie słodkie nie są, mogą fajnie kicać, ale specjalnymi uczuciami do nich nie pałam .

Nie wiem szczerze powiedziawszy . Dawniej, choć w sumie już tego nie pamiętam, ponoć jadałam mięso . Ryby też, ale nie przepadałam za nimi. W pewnym momencie przestałam całkowicie jeść mięso, po czym nagle wróciłam stopniowo do samego kurczaka . I tak już zostało. Mielonego nie dzierżę (przynajmniej tutaj), zawsze to dla mnie jak robaki wygląda . Choć w domu sznycle Mamy lubię całkiem.... . A ryb nie znoszę i nie będę już lubić. Możliwe, że zaczęło się od tego, że byłysmy z Siostrą same w domu i 2 pizze zamówiłyśmy. Mialy być podstawowe, obie identyczne. Ale po jednym gryzie, mówię Siostrze, że z tą pizzą coś nie tak, dziwnie smakuje, jak na podstawową.... Siostra wysprawdzała składniki, sprawdziła menu... i normalnie dostałyśmy jedną pizzę z TUŃCZYKIEM . Resztę wieczoru spędziłam w toalecie. Niemiło to wspominam . Inną przykrą sytuację z rybą miałam później, jak Rodzice stwierdzili, że ryby to zdrowe są i MUSZĘ zjeść inaczej nigdzie nie pójdę... więc zasypałam tą rybę groszkiem (bo groszek zwykłam lubić ).... i od tamtej pory nienawidzę zarówno ryby, jak i groszku . Ten moment też nie za dobrze wspominam .
A no to tą sytuację z rodzicami rozumiem, łatwo w ten sposób zniechęcić dziecko, nie tylko jeśli chodzi o jedzenie

Jednak ten tekst o robakach dał mi do myślenia, że postrzegasz jedzenie zbyt wizualnie i to może wpływa na smak jaki odczuwasz
Stary 2013-09-11, 23:39   #1736
pati0090
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Ja kiedyś widziałam z takich innych samochodów Fiata 125 jako ślubny i całkiem fajnie to wyglądało Mój Tż ma na taki ochotę, a mnie to szczerze mówiąc wszystko jedno Mogę pojechać każdym, byle czystym.

A propos samochodów - zapomniałam pochwalić się, że kupiłam swój pierwszy samochód Co prawda na spółę z bratem, ale i tak satysfakcja niesamowita Jestem dumną wlaścicielką niebieskiej Pandy
Uwielbiam pandy :roll eyes:

Gratulacje :thumbup:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 23:40   #1737
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
\

Po co jeździć do kucharki? Serio pytam, bo już kilka imprez z kucharkami miałam i nigdy nie jeździłam Że ona tego chce? No i jakby do mojej było trzeba, to bym spacerowała, nie jeździła na szczęście
Pilnować, próbować - w sensie, czy potrawy takie, jakich oczekujemy? Ale czy z cateringiem nie ma tego samego? Tzn. odpukać w niemalowane, ale też może się zdarzyć, że catering na sali zrobi coś nie tak - w końcu w nim też pracują kucharki
Jeździc w sensie,ze np nie wszystkie produkty przywozi się tego samego dnia np we środę. Niektóre produkty typu chleb trzeba w sobotę dowieźć, inne też np w piątek bo od środy mogą się popsuć.
Serio pracowałam kiedyś jako taka pomoc kucharki na weselach i mniej więcej wiem jak to wygląda tylko,zę od tej drugiej strony.
No sama przyznasz, że jest to bardziej czasochłonna opcja niż zapłacenie od talerzyka i przyjście na gotowe
Ty masz ten luksus, że masz kucharkę blisko ale częściej jednak sala nie jest tuż obok Twojego domu rodzinnego.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 23:42   #1738
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
A no to tą sytuację z rodzicami rozumiem, łatwo w ten sposób zniechęcić dziecko, nie tylko jeśli chodzi o jedzenie

Jednak ten tekst o robakach dał mi do myślenia, że postrzegasz jedzenie zbyt wizualnie i to może wpływa na smak jaki odczuwasz
Ale już względnie dużym dzieckiem byłam wtedy . I już wtedy wiedziałam, że ja i ryba nie może skończyć się dobrze . Musiałam to tylko Rodzicom przedstawić wizualnie .

Nie, tyle co postrzegam, co kwestia tego, że tutaj przygotowanego przez TŻ nie lubię- może jest za bardzo "robakowate", u Mamy nawet lubię, ale właśnie chyba o wiele bardziej zbite są te sznycle, nie ma tak, że czuję każdego robaka :P. Ale i tak już się poprawiłam- dawniej, jak znalazłam w kurczaku żyłkę, to było po jedzeniu. Teraz zdarza mi się po prostu odkroić kawałek i jem dalej. Wiadomo, niesmak pozostaje , ale co zrobić hahaha
Stary 2013-09-11, 23:44   #1739
pati0090
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
serial - How I met your mother ;-)
Tak apropo kiedy nowy odc bedzie?? Wiecie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 23:46   #1740
magda_mjt
Zakorzenienie

Wiecie co... zamarzył mi się Polaroid na wesele . Taki, że zrobimy tło i każdy będzie sobie "słit focie" strzelał... i podpisywał, a potem z tego pamiątkowy obraz czy coś zrobimy.... a tu kurde są Polaroidy za 150-200 funtów, pfy. I głupie wkłady papieru do tego, dosłownie drogie jak zboże. Chyba przerzucę się na chęć posiadania Fuji Instax, choć wolałabym kwadratowe focie, a nie podłużne, wielkości tylko karty kredytowej ...

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości