Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: XXI część wątku powinna się nazywać:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 5,45%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 14 25,45%
Wszystkie foczki poszły rodzić - jak tu z nudy nie urodzić?! 3 5,45%
Część porodów za nami, reszta z nas też pragnie zostać mamami 2 3,64%
Która kolejna się rozpakuje, wielkie napięcie się tu buduje 11 20,00%
Kiedy nastąpi porodu data, tż zostanie nazwany "tata"? 6 10,91%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 16 29,09%
Która teraz pójdzie rodzić? Której czop zacznie odchodzić? 0 0%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-12, 06:59   #1951
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Jak to facet

Masz rację,całe szczęście,że to zobaczył.A jak ty się czujesz?
W miare ok, choc ten brzuch ciagnie i trudno mi sie np.przewrocic z boku ns bok. Nie jedtem tez w stanie calkiem sie wyprostowac i ogolnie czuje brzuch jak chodze etc. Jednak to operacja.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-12, 07:00   #1952
ewacia85
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Cytat:
Yes! Dawaj mała
mam nadzieję ze się dziecko nie rozmyśli
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 07:03   #1953
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X

Cytat:
Nie wiem co lepsze...męczyłaś się,żeby urodzić sn, akcja była w toku, kiedy powiedzieli o cc to pewnie myślałaś o tym,żeby już się to skończyło. A przy planowanym co?Myślisz o tym dniami i nocami...wczoraj jak zasypiałam to sobie pobuczałam i doszłam do wniosku,że chyba ucieknę...

Ja też zmęczona, a co będzie później
W sumie nie ma reguly-stres xawsze jest. Ale sam zabieg to chwila. Nic nie czujesz. Zastrzyk w plecy wcale nie boli. Tylko jak mi cewnik podlaczyli, to paskudne uczucie.
Potem kroplowka przeciebolowa a na noc zastrzyk, po ktorym spalam jak ta lala.
Dziecko zabrali na pierwsza noc

Stary 2013-09-12, 07:07   #1954
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
ależ mnie chłop wkurzył... z wielkim uśmiechem mnie poinformował że ma imprę w pracy za 1,5 tygodnia i nie wie w jakim stanie wróci... składka 50 zł i balety... więc się go pytam czy słyszy co mówi, on: no że idzie i jakoś wróci do domu, ja: a ja to co mam z nogami w górze i no spą łykniętą czekać na jaśnie pana i jeszcze może się Tobą zajmować?, on: no może nie wrócę całkiem zalany, ja: ale ja jestem prawie w 9 m-cu ciąży, on: no i co z tego, sama chciałaś...
tak mnie wku#$%^ że powiedziałam że do T zadzwonię i jej powiem żeby mu do rozumu przemówiła, głupol jeden on myśli że jak będę miesiąc przed terminem to może się iśc zalać w trupa z kolegami... (z ostatniej takiej imprezy kolega go przywoził pod robotę a ja go stamtąd przejomwałam, zahaftował jego auto, nasze auto, pół drogi do domu miał rewolucję i zdychał 2 dni )... więc jak usłyszał że do matki jego zadzwonię to powiedział że go szantażuję... no to zobaczymy czy pójdzie... po moim trupie...
zarygluj drzwi i schowaj klucze nie wyjdzie na impreze mój w ostatni piątek pojechał na impreze autem i nie pił
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Aaaa! Nie patrzyłam na telefon, a tam takie info

Madziuchna urodziła Julka o 17:55, mały ma 3540 g i 57 cm. Dostał 10 punktów.
Magda pisze, że jest śliczny i idealny

GRATULUJEMY MAMUSI
Jutro będzie fota
Gratulacje
Cytat:
Info od Diorichy:
Mała rośnie i ma się dobrze, Diorisha nadal w dwupaku. Wczoraj odpadł czop, jest jakieś rozwarcie, ale niewielkie i szyjka długa. Tęskni za nami
Tęskni też za Natalką i domem. I życzy powodzenia wszystkim rodzącym
Diorisha trzymamy kciuki

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
helo oświadczam że chyba moje dziecko zdecydowało się na dzisiaj
od wczoraj od 21 mam skurcze takie inne nie bardzo bolesne ale taż jakby od krzyża nawet zastanawiałam się czy tż powinien iść do pracy na noc czy wziąć urlop na żądanie ale ostatecznie wysłałam okrutna chłopa do pracy i w razie w miałam dzwonić no ale nic specjalneo oprócz tyc skurczyków się nie działo więc poszłam spać...póki mołam i to chyba była ostatnia przespana nocka bo jednak skurczyki są dalej a pojawił się śluz juz bardziej podbarwiony krwią niż wczoraj... póki co adriana wyprawie do przedszkola ściąnę teściów na później do nieo...tż niech się trochę prześpi bo jest po nocy może zdąże obiad zrobić zobaczymy czy coś będzie na rzeczy a jaknie bedzie sie rozkręcało to popołudniu pojedziemy sprawdzić
łaaa powodzenia!!

---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

i witam się poranną porą. My nie śpimy od 5, Andzia z tż jeszcze chrapią
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 07:11   #1955
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
W miare ok, choc ten brzuch ciagnie i trudno mi sie np.przewrocic z boku ns bok. Nie jedtem tez w stanie calkiem sie wyprostowac i ogolnie czuje brzuch jak chodze etc. Jednak to operacja.

To pod pewnymi względami podobnie jak w końcówce ciąży, bo też ledwo się przewracam z boku na bok i ciężko chodzić prosto jak w plecach łupie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
W sumie nie ma reguly-stres xawsze jest. Ale sam zabieg to chwila. Nic nie czujesz. Zastrzyk w plecy wcale nie boli. Tylko jak mi cewnik podlaczyli, to paskudne uczucie.
Potem kroplowka przeciebolowa a na noc zastrzyk, po ktorym spalam jak ta lala.
Dziecko zabrali na pierwsza noc

Tego cewnika się boję Zastrzyku zresztą też, samej świadomości,że takie wielkie coś będzie w moim kręgosłupie. Boleć sobie może

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 07:22   #1956
83monia
Zakorzenienie

buduje napiecie... Tatataatatata (muza ze szczęk)...
Zasnelam wiec nie urodzilam. Jesli moje dziecko wymusza na mnie jedzenie kolacji takimi skurczami to przegina! Do 2 trzymaly mnie skurcze i zdechly. A teraz czuje sie jak po mega dawce brzuszkow i tylko zakwasow mi brakuje

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 07:25   #1957
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Kolorowych

Do I LO. Ty tez w krk do LO ?
I wiem, że jest super, choć wkurzają mnie dziurawe drogi na maksa i smog Ale i tak uwielbiam tam być
A doświadczenia tak dużo nie mam. Zaczynałam od bardzo niskiej pozycji bo zaraz po studiach i tak wchodze po schodkach, a to trwa. Także wreszcie jest nieźle, ale zobaczymy jak to będzie w PL. Może akurat się uda. Ja jestem dobrej myśli. TZ ma znacznie więcej doświadczenia bo zaczął pracować już na początku studiów. Tyle mam szczęścia, że dobra dziedzina i pracy dużo.
ja juz po nocce

coz chodzilysmy razem do liceum
ja bylam w klasie niemieckiej ty zapewne w mat-fiz?

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 07:35   #1958
nena_milka
Wtajemniczenie

Ladan za opis. Pięknie dałyście radę

Madziuchna gratulacje!!!

Ewacia no dalej!!! czekamy

witam się
ale miałam okropną wizytę wczoraj... trwała jakieś 1,5minuty a czekałam 40 minut w poczekalni bo, uwaga, 'ktoś zapomniał mnie zawołać' no a jak już wzięli następnych w kolejce to nie mieli czasu dla mnie chyba... wpadła lekarka do gabinetu, spytała jak się czuję, ciśnienie, mierzenie macicy i mówi 'do widzenia' a ja stanęłam jak wryta... I się pytam czy powtórzymy może hemoglobinę bo ostatnio mi wyszła anemia, że może mocz zbadamy, tętno dziecka, moja waga...? a ona mówi, że mam iść do pielęgniarki to to zrobi... co za franca... a u pielęgniarki dowiedziałam się, że schudłam kilogram przez ostatnie dwa tygodnie, hb mi nie wpisała do karty więc nie wiem ile mam, i mam podwyższone leukocyty w moczu i mam powtórzyć mocz. I se poszła... Nie wiem kiedy ten mocz mam powtórzyć, gdzie, co, jak? załamali mnie... Jutro tam jadę z samego rana z tym moczem, ciekawe czy znajdą dla mnie 5 minut... normalnie rozniosę ich tam... a ja głupia myślałam żeby się zapytać czy lekarka zrobi mi paciora, jak ona nie pamiętała, żeby mnie zważyć...

wyszłam wkurzona, mówię tżtowi a ten do mnie 'weź już może urodź, co?' eureka!! idę dziś na grzyby i będę myć okna w kuchni i salonie. Miałam zostawić na następny tydzień ale podobno ostatnie dwa dni pogody w tym roku
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 07:39   #1959
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,

Cytat:
A ja już sama nie wiem, czy chce już, czy jeszcze nie

ja wiem napewno ze juz chceeeee!
a nic sie niedzieje
tz nie spi nocami ja sie przez to budze co 15minut masakra

motyl a ty nie masz byc dzis na czczo w szpitalu?
ja chce budyn
motyl bede trzymac kciuki juz dzis zebys odpoczela przed jutrem i co najwazniejsze bez stresu
kiedy u ciebie bedzie ta pepkowka?

[/RIGHT]
Stary 2013-09-12, 07:41   #1960
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
buduje napiecie... Tatataatatata (muza ze szczęk)...
Zasnelam wiec nie urodzilam. Jesli moje dziecko wymusza na mnie jedzenie kolacji takimi skurczami to przegina! Do 2 trzymaly mnie skurcze i zdechly. A teraz czuje sie jak po mega dawce brzuszkow i tylko zakwasow mi brakuje
Moje za to mnie torpeduje jak chce jeść, więc wiem co czujesz
Czuję się wtedy jak worek treningowy. Wczoraj to chyba zaczął się rzucać z chęci zajęcia się nim. Musiałam włączać mu muzykę żeby przestał robić jesień średniowiecza z moich flaczkow. A jak tż wrócił z roboty to przemówić musiał już do niego

Cytat:
To pod pewnymi względami podobnie jak w końcówce ciąży, bo też ledwo się przewracam z boku na bok i ciężko chodzić prosto jak w plecach łupie

Tego cewnika się boję Zastrzyku zresztą też, samej świadomości,że takie wielkie coś będzie w moim kręgosłupie. Boleć sobie może
Ja jako dziecko małe 4, 5 letnie nie raz musiałam znieść cewnikowanie i inne tego typu zabiegi, więc stare baby niech nie marudzą

Gratuluję Madzichna bobasa

Ladan, jesteś na prawdę bardzo silna i mądra babka i cykle czoła. Może przez wysportowanie poród był taki ciężki, ale też dzięki niemu przetrwałas go cało. Nie tak dawno temu tasia pisała o podróżach naszych babć. Twój wcale niczym od nich nie odbiegał.
Tam w tym szpitalu, to chyba nie pracują lekarze tylko rzeznicy! W imię czego narazali zdrowie i życie Twoje i dziecka? Chcieli się pochwalić jaki, to obu trudny poród na oddziale mieli? I żeby nie podać Ci ZZO? Bo co kasy szkoda zebrakom?!
Ja wiem, że nieplanowana CC, to stres dodatkowy, ale sorki, są priorytety... Przypuszczam, że u Papugi też było ostro i nie męczyli jej tyle SN.
Rozpisałam się, się po prostu wszystko się we mnie zagotowalo..

D. zasługuje też na pochwałę, ale ja jestem zdania żeby za dużo mu o tym nie mówić. Żeby się za bardzo nie napuszyl. No chyba, że na niego na to inne działanie, ale to już Ty wiesz najlepiej każdy facet inny pomimo wszystko

Stary 2013-09-12, 07:42   #1961
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy,

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ja juz po nocce

coz chodzilysmy razem do liceum
ja bylam w klasie niemieckiej ty zapewne w mat-fiz?

No prosze jaki ten świat mały
Mat-fiz w rzeczy samej - rocznik 2002-2005

nena, też bym się wkurzyła za takie traktowanie na odczep. Co za gnojki!
A grzybów zazdroszcze. Uwielbiam zbierać i jeść. Dobrze, że mam jeszcze troche suszonych prawdziwków, chyba zrobie barszczyk w weekend
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 07:43   #1962
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Nie mogłam spać w nocy, wstawałam 6 razy niby na siku...
Obudziłam się z bólem jak na @ i ten ból promieniuje coraz bardziej do kręgosłupa i pachwiny :/ Mała się rusza dość intensywnie, co dodatkowo wzmaga ból

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 07:47   #1963
tassia
Zakorzenienie

Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

a wlasnie pytanie

moja kolezanka miala pelne rozwarcie po czym dziecko nie schodzilo do kanalu i zabrali ja na cc.
mowila ze najgorsze uczucie jakie miala to nie przec na partych, a czekala na anestezjologa i bylo wszystko ok.
jak to sie ma do porodu ladan?
misia wiesz? wie ktos?

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
No prosze jaki ten świat mały
Mat-fiz w rzeczy samej - rocznik 2002-2005

nena, też bym się wkurzyła za takie traktowanie na odczep. Co za gnojki!
A grzybów zazdroszcze. Uwielbiam zbierać i jeść. Dobrze, że mam jeszcze troche suszonych prawdziwków, chyba zrobie barszczyk w weekend
rocznik tez ten sam pieknie!!!!
natomiast ja malo sie zwiazalam ze szkola i chyba nawet ludzi z mojej klasy bym nie poznala

[/RIGHT]
Stary 2013-09-12, 07:52   #1964
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

A teraz egoistyczne.

Stało się to czego się bałam. Jestem w tej cholernej nudzialni, a śladów zbliżającego się porodu brak.

Jestem smutna, rozgoryczona i co wstyd się przyznać, trochę zła i obrażona na własne dziecko

A do tego pomimo różnych zabiegów naturalnych dalej mam objawy początkującego kataru i też w nocy spać nie mogłam, o 2h wszystkie gary w zlewie pomyłam z nudów i kuchnie po kolacji ogarnęłam...

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-09-12 o 07:55
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 07:54   #1965
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
a wlasnie pytanie

moja kolezanka miala pelne rozwarcie po czym dziecko nie schodzilo do kanalu i zabrali ja na cc.
mowila ze najgorsze uczucie jakie miala to nie przec na partych, a czekala na anestezjologa i bylo wszystko ok.
jak to sie ma do porodu ladan?
misia wiesz? wie ktos?[COLOR="Silver"]
Ano właśnie, to jest taka sytuacja, że główka nie schodzi do kanału i jest nad wchodem miednicy, więc trzeba robić cc.
Nie wiem jak było u ladan wydaje mi sie, że przy 9 cm mogli jeszcze spokojnie to cc robić, bo głowka nie była na tyle nisko.
Jak już wczoraj pisałam, ladan miała wiele szczęścia, lekarze też.

Jadę zaraz. I nic nie będę kombinować z TŻ szefem, bo mimo, że młody to w ogóle mnie nie pociąga.

Trzymam kciuki za porody dzisiejsze monia i ewacia.
Motyl Ty nie bucz, jutro będzie Tuśka

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:02   #1966
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ano właśnie, to jest taka sytuacja, że główka nie schodzi do kanału i jest nad wchodem miednicy, więc trzeba robić cc.
Nie wiem jak było u ladan wydaje mi sie, że przy 9 cm mogli jeszcze spokojnie to cc robić, bo głowka nie była na tyle nisko.

Jadę zaraz. I nic nie będę kombinować z TŻ szefem, bo mimo, że młody to w ogóle mnie nie pociąga.

Lekarze.. sadysci chyba raczej! Za jaja bym ich powiesila.

Czy na prawdę musi stać się tragedia taka jak w zdw żeby zdjęto się takimi praktykami?
Dziękować Bogu czy komukolwiek kto nad nią czuwa, że wyszła z tego cało.
A lekarze zawsze szczęścia mieć nie będą, bo za dużo porodów w szpitalach jest i w końcu na kogoś trafi, że będzie miał pecha...

Powodzenia i tym razem podróży bez przygód życzę

Stary 2013-09-12, 08:03   #1967
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
A teraz egoistyczne.

Stało się to czego się bałam. Jestem w tej cholernej nudzialni, a śladów zbliżającego się porodu brak.

Jestem smutna, rozgoryczona i co wstyd się przyznać, trochę zła i obrażona na własne dziecko

A do tego pomimo różnych zabiegów naturalnych dalej mam objawy początkującego kataru i też w nocy spać nie mogłam, o 2h wszystkie gary w zlewie pomyłam z nudów i kuchnie po kolacji ogarnęłam...

inwersja wiesz ze nie znasz dnia ani godziny?
skonczy sie jak na filmach ze wody odejda i za 3godz bedzie dzidzius z toba

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

nie kombinuj tylko uwazaj na siebie
choc przypuszczam ze szef bedzie posrany i bedzie dbal o ciebie na maksa

[/RIGHT]
Stary 2013-09-12, 08:06   #1968
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy

Cytat:
inwersja wiesz ze nie znasz dnia ani godziny?
skonczy sie jak na filmach ze wody odejda i za 3godz bedzie dzidzius z toba

nie kombinuj tylko uwazaj na siebie
choc przypuszczam ze szef bedzie posrany i bedzie dbal o ciebie na maksa
Byle to nie był dramat i wody nie były zielone

A i łącze się w bólu, bo nam lekarz też kazał się wykorzystać (co z resztą już praktykowalismy ostatnio) i też zamiast tego wykorzystało mnie przeziębienie

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-09-12 o 08:09
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:10   #1969
tassia
Zakorzenienie

Maciej zjadl sledzia na sniadanie i lupie mnoe to w lewo to w prawo

wczoraj wymyslilam Maciej-dance brzuchem
dzis tz wieczorem pragnie to nagrac

jest nawet piosenka
odbija mi szajba jakas

[/RIGHT]
Stary 2013-09-12, 08:14   #1970
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Już widzę
Śliczna Możesz zapodać jakieś falbanki czy ochraniacz

No mam, ale jak Eda zasypia, to i tak się nic nie da robić
A jeszcze się rozpłakał, bo swoją sygnalizację świetlną w pokoju zostawił

Jak zareagował? Przeraził się, że go kupiłam Powiedział, że nawet nie otwiera dopóki nie powiem, skąd go mam Więc opowiedziałam całą historię i od tamtej pory nie może się z nim rozstać i chyba kocha go bardziej ode mnie Urodziny bardzo udane

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Znaczy Eda się rozpłakał, nie tż

A poza tym, co ja mam z tż robić, Eda zasnął 15 minut temu, trzeba iść spać, a mnie boli tyle części ciała, że mam ochotę się zakopać i przeczekać aż minie połóg
a właśnie mialam sie pytac kilka razy jak zareagował tż
takie niespodzianki to ja tez bym chciala

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
helo oświadczam że chyba moje dziecko zdecydowało się na dzisiaj
od wczoraj od 21 mam skurcze takie inne nie bardzo bolesne ale taż jakby od krzyża nawet zastanawiałam się czy tż powinien iść do pracy na noc czy wziąć urlop na żądanie ale ostatecznie wysłałam okrutna chłopa do pracy i w razie w miałam dzwonić no ale nic specjalneo oprócz tyc skurczyków się nie działo więc poszłam spać...póki mołam i to chyba była ostatnia przespana nocka bo jednak skurczyki są dalej a pojawił się śluz juz bardziej podbarwiony krwią niż wczoraj... póki co adriana wyprawie do przedszkola ściąnę teściów na później do nieo...tż niech się trochę prześpi bo jest po nocy może zdąże obiad zrobić zobaczymy czy coś będzie na rzeczy a jaknie bedzie sie rozkręcało to popołudniu pojedziemy sprawdzić

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:15   #1971
ewacia85
Wtajemniczenie

no dobra adi w przedszkole ..pranie sie robi a ja siedze i nie wiem co robić tz smieje że i tak pewnie do 14 pośpi bo nic się nie bedzie działo i że już mu dwie nocki robiłam nadzieje żedo pracy nie pójdzie wiec żebym o i tym razem nie rozczarowała idzie do łóżka i śmieje ze mnie mówiąć to obudź mnie jaka już bedzie po wszytskim....dowcipniś jeden
ale serio zastanawiam się kiedy jecac to sprawdzić
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:15   #1972
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,

Cytat:
No niekoniecznie to się dzieje równolegle zazwyczaj

aha
czyli jak ja mam skrocona szyjke to moge miec rozwarcie ale nie musze?
dziwi mnie sytuacja ze szyjka dluga a rozwarcie jest;p

Aleksander
Stary 2013-09-12, 08:15   #1973
tassia
Zakorzenienie

sluchajcie nie ma co roztrzasac porodu ladan i wprowadzac ja w jakis dodatkowy stres. wazne ze obie sa cale i zdrowe i ze sie udalo.
na ten moment liczy sie tylko efekt koncowy a wydaje mi sie ze jest bardzo dobry bo rodzice szczesliwi

[/RIGHT]
Stary 2013-09-12, 08:16   #1974
misia332
Zakorzenienie

jadę.

Ubrałam się, umalowałam, no cóż brzucha nie da się ukryć

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:17   #1975
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
no dobra adi w przedszkole ..pranie sie robi a ja siedze i nie wiem co robić tz smieje że i tak pewnie do 14 pośpi bo nic się nie bedzie działo i że już mu dwie nocki robiłam nadzieje żedo pracy nie pójdzie wiec żebym o i tym razem nie rozczarowała idzie do łóżka i śmieje ze mnie mówiąć to obudź mnie jaka już bedzie po wszytskim....dowcipniś jeden
ale co chcesz sprawdzac?
jak sie zacznie to pojedziesz , nie?
a masz regularnie te skurcze?

[/RIGHT]
Stary 2013-09-12, 08:17   #1976
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
jak skurcze beda co 10 min

Aleksander
Stary 2013-09-12, 08:21   #1977
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
rocznik tez ten sam pieknie!!!!
natomiast ja malo sie zwiazalam ze szkola i chyba nawet ludzi z mojej klasy bym nie poznala
Ja ciągle w kontakcie z kilkoma osobami. Całkiem miło wspominam te beztroskie czasy Ale z innych klas to tak średnio.

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Byle to nie był dramat i wody nie były zielone

A i łącze się w bólu, bo nam lekarz też kazał się wykorzystać (co z resztą już praktykowalismy ostatnio) i też zamiast tego wykorzystało mnie przeziębienie

Spokojnie Inwersa. Będzie dobrze Trzymam kciuki, żeby przeziębienie odpuściło i młody zechciał opuścić swój apartament jak najszybciej. Już by się przydało

Cytat:
Ja nie mam pojęcia.. Szczerze mówiąc to myślę, że sama będę mieć problem, żeby wiedzieć kiedy jechać. Tak czy siak, mam nadzieję, że Twój TZ tym razem się nie rozczaruje
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:22   #1978
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
aha
czyli jak ja mam skrocona szyjke to moge miec rozwarcie ale nie musze?
dziwi mnie sytuacja ze szyjka dluga a rozwarcie jest;p
Ja tak mam

EWACIA

TASSIA mi się wydaje, ze u ladan ona już była kanale rodnym dlatego za późno na CC.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:22   #1979
agravka
Wtajemniczenie

Dzień dobry! Ladan, twój poród to hard Core jakiś, chociaż mój też nie należał do najłatwiejszych, to i tak podziwiam, szkoda, że nie dali Ci znieczulenia...
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:22   #1980
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
jak skurcze beda co 10 min
Jq nigdy nie mialam co 10 od razu co 6, potem 5 i pojechaliśmy

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości