Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: XXI część wątku powinna się nazywać:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 5,45%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 14 25,45%
Wszystkie foczki poszły rodzić - jak tu z nudy nie urodzić?! 3 5,45%
Część porodów za nami, reszta z nas też pragnie zostać mamami 2 3,64%
Która kolejna się rozpakuje, wielkie napięcie się tu buduje 11 20,00%
Kiedy nastąpi porodu data, tż zostanie nazwany "tata"? 6 10,91%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 16 29,09%
Która teraz pójdzie rodzić? Której czop zacznie odchodzić? 0 0%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-12, 08:23   #1981
ewacia85
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ale co chcesz sprawdzac?
jak sie zacznie to pojedziesz , nie?
a masz regularnie te skurcze?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
jak skurcze beda co 10 min
a z tym to różnie bywa raz jest co 7 min raz co 10 siostra mnie straszy że moge nie zdążyć jak jej koleżanka u której też się tak zaczynało. a wczoraj pisałam wam o mojej mami ż ejak mnie rodziła to też jej wody nie odeszły tylko miała taki śluz i skurcze które po dojecaniu do szpitala przeszły a rozwarcie było pełne...więc aa aa i rozwarcie od wtorku na 3cm więc może jest coś wiecej kto to wie..

Edytowane przez ewacia85
Czas edycji: 2013-09-12 o 08:25
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:24   #1982
agravka
Wtajemniczenie

Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Jak spałas to raczej nie to...
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:25   #1983
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

To co? Dziś 83MONIA i EWACIA?

Ciekawe co z DAOHAR, miała na 1.09 termin i nic się nie odzywa?

Mi wczoraj tz zawyrokował, ze chyba przenoszę niech sobie sam sie przeterminuje

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:26   #1984
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
A teraz egoistyczne.

Stało się to czego się bałam. Jestem w tej cholernej nudzialni, a śladów zbliżającego się porodu brak.

Jestem smutna, rozgoryczona i co wstyd się przyznać, trochę zła i obrażona na własne dziecko

A do tego pomimo różnych zabiegów naturalnych dalej mam objawy początkującego kataru i też w nocy spać nie mogłam, o 2h wszystkie gary w zlewie pomyłam z nudów i kuchnie po kolacji ogarnęłam...

sieknie CIę z zaskoczenia zobaczysz odpuść sobie na chwile myślenie o porodzie i w końcu się zacznie
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
no dobra adi w przedszkole ..pranie sie robi a ja siedze i nie wiem co robić tz smieje że i tak pewnie do 14 pośpi bo nic się nie bedzie działo i że już mu dwie nocki robiłam nadzieje żedo pracy nie pójdzie wiec żebym o i tym razem nie rozczarowała idzie do łóżka i śmieje ze mnie mówiąć to obudź mnie jaka już bedzie po wszytskim....dowcipniś jeden
ale serio zastanawiam się kiedy jecac to sprawdzić
ja myślę, ze spokojnie zaczekaj na regularne i bolesne skurcze będziesz pewna ze to to
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:27   #1985
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Też zastanwiam się co z Daohar bo milczy już długo. Ale myślę, że już po wszystkim Może niedługo da znać jak poszło..

Mój TZ też mi wróżył ostatnio, ale był łaskawszy od Twojego i powróżył dzień przed TP

Edytowane przez ja :)
Czas edycji: 2013-09-12 o 08:28
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:29   #1986
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:

heh to powiedz mu, że jak nie pomoże CI wykurzać młodej to będzie musiał Cię znosić jeszcze dłużej
Stary 2013-09-12, 08:29   #1987
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Jq nigdy nie mialam co 10 od razu co 6, potem 5 i pojechaliśmy

wow no to co 6
mi ginek kazal jechac jak beda co 10, bo sie wczoraj pytalam
i tego sie trzmam bo troche daleko do szpitala mam
a jak bedzie w praktyce zobaczymy

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:30   #1988
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Jak spałas to raczej nie to...
za adim też spałam bo skurcze były znośne i nad ranem pojecałam

Cytat:

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
sieknie CIę z zaskoczenia zobaczysz odpuść sobie na chwile myślenie o porodzie i w końcu się zacznie

ja myślę, ze spokojnie zaczekaj na regularne i bolesne skurcze będziesz pewna ze to to
skurcze niekoniecznie muszą być bolesne dobra juz się nie nakręcam bo się znowu rozczaruje ide coś porobić ...może wkoncu ściąnę pidżame
Stary 2013-09-12, 08:31   #1989
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
a z tym to różnie bywa raz jest co 7 min raz co 10 siostra mnie straszy że moge nie zdążyć jak jej koleżanka u której też się tak zaczynało. a wczoraj pisałam wam o mojej mami ż ejak mnie rodziła to też jej wody nie odeszły tylko miała taki śluz i skurcze które po dojecaniu do szpitala przeszły a rozwarcie było pełne...więc aa aa i rozwarcie od wtorku na 3cm więc może jest coś wiecej kto to wie..
hehe tylko pilnuj bo mozesz nie zdazyc;D
a daleko masz do spzitala?

Aleksander
Stary 2013-09-12, 08:32   #1990
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Ale mam nawał pokarmu Cycki mi zaraz eksplodują a mały nie nadąża wyjadać. Cieszy mnie to bo możemy z piersi jeść a z drugiej strony tak mnie bolą ze masakra. Jednak lepiej grubiej maltanem smarowac niz wietrzyc. Bo wtedy wkładkę laktacyjną zakladam i sie nie ściera tylko wchłania.

Madziuchna jak się czujesz?

Ewacia trzymam zeby Adi jednak dziś wyszedł

Motyl i za Ciebie Trzymaj się dzielnie mamuśka.

Z wlasnego doświadczenia powiem, że planowana cesarka jest bardziej stresująca.

Więcej nie pamiętam
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:34   #1991
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Motyl a Ty o której jedziesz?

wielkie za was dzisiaj i jutro;p

mogloby mnie sieknąć jutro hehe ta data jest spoko

Aleksander
Stary 2013-09-12, 08:37   #1992
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
hehe tylko pilnuj bo mozesz nie zdazyc;D
a daleko masz do spzitala?
15 km więc damy rade korki to rzadkość ewentualnie możemy pojecac na skróty przez las wtedy jest jakies 4km ale tam kamienistej drogi kawałek a mamy niskie auto

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Ale mam nawał pokarmu Cycki mi zaraz eksplodują a mały nie nadąża wyjadać. Cieszy mnie to bo możemy z piersi jeść a z drugiej strony tak mnie bolą ze masakra. Jednak lepiej grubiej maltanem smarowac niz wietrzyc. Bo wtedy wkładkę laktacyjną zakladam i sie nie ściera tylko wchłania.

Madziuchna jak się czujesz?

Ewacia trzymam zeby Adi jednak dziś wyszedł

Motyl i za Ciebie Trzymaj się dzielnie mamuśka.

Z wlasnego doświadczenia powiem, że planowana cesarka jest bardziej stresująca.

Więcej nie pamiętam
adi niec nie wycodzi z przedszkola teraz ma wyjść dominik9/ a od wczoraj łazi za mną sebastian/niezdecydowana nadal jestem
Stary 2013-09-12, 08:38   #1993
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
15 km więc damy rade korki to rzadkość ewentualnie możemy pojecac na skróty przez las wtedy jest jakies 4km ale tam kamienistej drogi kawałek a mamy niskie auto
nie to po kamienistej nie;D hehe
i tak dzisiaj urodzisz wiec za was!

Aleksander
Stary 2013-09-12, 08:42   #1994
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

adi niec nie wycodzi z przedszkola teraz ma wyjść dominik9/ a od wczoraj łazi za mną sebastian/niezdecydowana nadal jestem
Dominik jest ok - z Sebastianem nie mam dobrych wspomnień
No i przez las to może też niekoniecznie bo utkniesz i będziesz mieć poród naturalny na łonie natury

Motyl, za Ciebie też mocne kciuki jakbym już nie zdążyła pozyczyć powodzenia

Ja tymczasem idę w kimono i mam nadzieję, że przy śniadaniu podczytam kilka wspaniałych wieści
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:42   #1995
angelikada
Wtajemniczenie

hej wam

gratulacje Madziuchna27 : jupi:

ehh wróciłam właśnie z Lidla boże u mnie w lidlu to jakby za darmo coś rozdawali!! ale kupiłam co chciałam ;p dopiero co wymieniłam poduszki ale jeszcze potrzebowałam kołdy i wzięłam tą wielką no i do tego pościel i prześcieradło także zakupy udane a później wrzuce fotke z ciuszkami które mi przyszły we wtorek
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:43   #1996
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
hej wam

gratulacje Madziuchna27 : jupi:

ehh wróciłam właśnie z Lidla boże u mnie w lidlu to jakby za darmo coś rozdawali!! ale kupiłam co chciałam ;p dopiero co wymieniłam poduszki ale jeszcze potrzebowałam kołdy i wzięłam tą wielką no i do tego pościel i prześcieradło także zakupy udane a później wrzuce fotke z ciuszkami które mi przyszły we wtorek
a co w lidlu ciekawego ?
Stary 2013-09-12, 08:45   #1997
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

Sebastian też ładnie
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:47   #1998
agravka
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
a co w lidlu ciekawego ?
Pościeleteż teściowa wysłałam

Ewcia no to dawaj znać w takim razie, może to faktycznie to?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:50   #1999
agusiamaskota
Wtajemniczenie

daohar
ewacia85
wiktom
inwersja
SAMBAdiJANEIRO

Ale Was w tej poczekalni Ciasno się robi...

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:50   #2000
rusałka_1
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Napisane przez beaciakiss Pokaż wiadomość
hej kobietki! czytam w miarę na bieżąco ale do tej pory straszne nudy no i lenistwo u mnie
najpierw gratulacje dla mamuś!!!!! naprawdę porodziki się rozkręciły. i cieszę się że wszystko u Was układa się dobrze
ja jestem w 36tym tygodniu i dziś wizyta była mega mega udana. niunia się przekręciła!!!!!!!!!!!!!! ! nie wiem kiedy i jak, zupełnie nie czułam ale strasznie się cieszę. główka jeszcze dość wysoko, szyjka miękka i jest tyci tyci rozwarcie. ale jeszcze nic nie zwiastuje porodu. mam oficjalna zgodę na dużo chodzenia, sprzątania i w ogóle, żeby główeczka szła w dół. pobrali mi dziś tez próbki na paciora, kultury bakteryjne i 3 ampułki krwi. tylko zapomniałam zapytać o szacunkową wagę więc następna wizyta za tydzień. dziś wyszłam taka uśmiechnięta jak wariatka. tak się cieszę z tej główki w dół. to pierwsza dobra info
a druga: w niedzielę był mój baby shower. było superowo. mnóstwo dziewczyn się zebrało z dzieciaczkami i dostałam milion prezentów. córcia jest ubrana od stóp do głów na cały rok. wszystko pięknościowe i słodkie. dostałam też sporo kosmetyków, butelki, matę edukacyjną, stolik interaktywny, krzesełko do karmienia, łóżeczko turystyczne i mnóstwo innych wspaniałości
hej
Brawo dla dzidziusia za przekręcenie
a takiego baby shower zazdroszczę! Dostałaś mnóstwo, bardzo przydatnych i fajnych prezentów

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
\

Ja mam podobne odczucia Byle tylko donosić i mogę rodzić Właściwie to od 1 października jestem na wolnym to mogę rodzić
TZ mi wywróżył 20 października. No niech mu będzie, też dobra data
Mam tak samo, okolice 14-20 października brzmią dla mnie idealnie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny melduje sie z telefonu przy moim ssaku, jestesmy juz na ,swoim, przewijak to super sprawa bo u rodzicow to na lozku przewijalam a tu juz fajnie wszystko pod reka. Zrobilismy dzis tez neta mala chyba zaczyna cwaniaczyc bo jak ja odkladam do lozeczka na spiocha to budzi sie za moment a na rekach 2sek i sppi... Dzisiaj mi dala ladnie w kosc zmeczona jestem strasznie.

i jeszcze do tego mam goraczke co mam na to brac oprocz paracetamolu?
i jak tam choróbsko? wzięłaś coś?

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
witam się
ale miałam okropną wizytę wczoraj... trwała jakieś 1,5minuty a czekałam 40 minut w poczekalni bo, uwaga, 'ktoś zapomniał mnie zawołać' no a jak już wzięli następnych w kolejce to nie mieli czasu dla mnie chyba... wpadła lekarka do gabinetu, spytała jak się czuję, ciśnienie, mierzenie macicy i mówi 'do widzenia' a ja stanęłam jak wryta... I się pytam czy powtórzymy może hemoglobinę bo ostatnio mi wyszła anemia, że może mocz zbadamy, tętno dziecka, moja waga...? a ona mówi, że mam iść do pielęgniarki to to zrobi... co za franca... a u pielęgniarki dowiedziałam się, że schudłam kilogram przez ostatnie dwa tygodnie, hb mi nie wpisała do karty więc nie wiem ile mam, i mam podwyższone leukocyty w moczu i mam powtórzyć mocz. I se poszła... Nie wiem kiedy ten mocz mam powtórzyć, gdzie, co, jak? załamali mnie... Jutro tam jadę z samego rana z tym moczem, ciekawe czy znajdą dla mnie 5 minut... normalnie rozniosę ich tam... a ja głupia myślałam żeby się zapytać czy lekarka zrobi mi paciora, jak ona nie pamiętała, żeby mnie zważyć...

wyszłam wkurzona, mówię tżtowi a ten do mnie 'weź już może urodź, co?' eureka!! idę dziś na grzyby i będę myć okna w kuchni i salonie. Miałam zostawić na następny tydzień ale podobno ostatnie dwa dni pogody w tym roku
oj tez bym się wkurzyła po takiej nijakiej wizycie

ewacia, monia, inwersja dla każdej z Was

motylku jakbyś się nudziła to pisz do nas ze szpitala wszystko będzie dobrze, zazdroszczę Ci że Tusia już jutro będzie z Tobą

idę ogarniać mieszkanie, bo za godzinkę mam gościa

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:52   #2001
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ja wiem napewno ze juz chceeeee!
a nic sie niedzieje
tz nie spi nocami ja sie przez to budze co 15minut masakra

motyl a ty nie masz byc dzis na czczo w szpitalu?
ja chce budyn
motyl bede trzymac kciuki juz dzis zebys odpoczela przed jutrem i co najwazniejsze bez stresu
kiedy u ciebie bedzie ta pepkowka?

Dzisiaj nie. Jutro.

Pępówka w sobotę

Dzięki dziewczyny za kciuki, zbieram się.

Aaa i jeszcze prośba. Jakby ktoś mógł mi przysyłać chociaż raz dziennie smska,czy któraś urodziła. Ja mam Play także jak któraś ma darmowe to pliiiizzzzzzzzzzz Nr w K. ofkors

To pa

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:56   #2002
Madzia000
Zadomowienie

Chwalimy sie : idziemy dzisiaj do domciu !

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:57   #2003
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dzisiaj nie. Jutro.

Pępówka w sobotę

Aaa i jeszcze prośba. Jakby ktoś mógł mi przysyłać chociaż raz dziennie smska,czy któraś urodziła. Ja mam Play także jak któraś ma darmowe to pliiiizzzzzzzzzzz Nr w K. ofkors

To pa
trzymajcie sięęę
Stary 2013-09-12, 08:59   #2004
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
heh to powiedz mu, że jak nie pomoże CI wykurzać młodej to będzie musiał Cię znosić jeszcze dłużej

Dobry argument
Tylko mnie od wczoraj tak wszystko boli, że ja nie wiem, jak dam radę

Cytat:

A to po kamieniach jeszcze lepiej, wytrzęsie się i Dominik/Sebastian wejdzie w kanał

Swoją drogą ja jestem za Sabusiem

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-12, 08:59   #2005
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dzień dobry
ale u mnie pochmurny i deszczowy dzień brrrr
miałam rano iść do biedronki,ale w taką pogodę to nie mam ochoty, pogoda pościelowa, kocyk,laptop ,tv ajjjj dobrze mi
Cytat:
helo oświadczam że chyba moje dziecko zdecydowało się na dzisiaj
od wczoraj od 21 mam skurcze takie inne nie bardzo bolesne ale taż jakby od krzyża nawet zastanawiałam się czy tż powinien iść do pracy na noc czy wziąć urlop na żądanie ale ostatecznie wysłałam okrutna chłopa do pracy i w razie w miałam dzwonić no ale nic specjalneo oprócz tyc skurczyków się nie działo więc poszłam spać...póki mołam i to chyba była ostatnia przespana nocka bo jednak skurczyki są dalej a pojawił się śluz juz bardziej podbarwiony krwią niż wczoraj... póki co adriana wyprawie do przedszkola ściąnę teściów na później do nieo...tż niech się trochę prześpi bo jest po nocy może zdąże obiad zrobić zobaczymy czy coś będzie na rzeczy a jaknie bedzie sie rozkręcało to popołudniu pojedziemy sprawdzić
żeby się rozkręciło szybko
Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:01   #2006
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dzisiaj nie. Jutro.

Pępówka w sobotę

To pa
Dam znać
I tak obiecałam Diorishy pisać, a mam duży abonament w play

A kciuki będą jutro
Wiadomo, o której CC?

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-12, 09:01   #2007
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość

wow, super wieści jak się macie? wszystko dobrze?
Stary 2013-09-12, 09:03   #2008
shure
Zadomowienie

Czesc mamuski
wrocilam z pobrania tak mi sie jedza wbila ze cala reka mnie boli.
Jutro ide do gin-nfz zeby mi zrobil to ktg i moze zrobi mi paciora bo ktos musi mi to pobrac a i wyniki odebrac.

Pogoda sie popsula... zimno, pada, pochmurno az nic sie nie chce.

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:05   #2009
87czarna
Zakorzenienie

ladan poród rzeczywiscie ciężki :/ Dałas radę!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:06   #2010
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry
ale u mnie pochmurny i deszczowy dzień brrrr
miałam rano iść do biedronki,ale w taką pogodę to nie mam ochoty, pogoda pościelowa, kocyk,laptop ,tv ajjjj dobrze mi
żeby się rozkręciło szybko

A daj spokój, pogoda paskudna, a ja muszę wyjść na zakupy

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości