Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-11, 20:33   #3991
Kasik_12
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX

cześć

jestem lekko przeziębiona i leci mi z nosa
byłam wczoraj na kontroli i dreny nadal w uszku

i to na tyle
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 20:36   #3992
pumas
Zakorzenienie

Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX

Hej
Wlasnie sobie odpoczywam po calym dniu. Caly czas cos.
Na szczescie mala dobrze i kochana. Jak przyszlam do domu to przybiegla do mnie i tulila sie kolo 5 min. Bylam w szoku. Ona naprawde przezywa te rozstania

Ph a co to za syropek? Zdrowka dla bobka.

Blue az tak zle???? O rany. U nas sie polepszylo. Kladzie sie pogada do miskow i zasypia
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 20:37   #3993
prince_polo
Zakorzenienie

Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX

Obecna!
Ale sie narobilam...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 20:47   #3994
phdwao
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny! Pumka ten syrop to Loma vital

mam spadek formy
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 20:51   #3995
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hania u nas prawdopodobnie było uczulenie na proszek E , tym że objawiało się to suchymi plamami na rączkach, nóżkach i dekolcie, które raz czerwieniały raz przygasały.
Poczytałam właśnie o uczuleniu na proszek-u nas nie ma suchych plam. Ta wysypka pod naciskiem zanika. Obejmuje "tylko" policzki, uszy, ręce, pupę i nogi. Brzuch i plecy czyste.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 21:02   #3996
phdwao
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Rano chwaliłam się że już po wysypce nie ma śladu, a franca pojawiła się półtorej godziny później
Byliśmy z nią na pogotowiu w szpitalu dziecięcym. Jest to wysypka nieznanego pochodzenia, prawdopodobnie przez jakiegoś wirusa. Najważniejsze, że nie jest zakaźna. Pojawia się i znika na różnych częściach ciała i może się utrzymywać 2-3 tygodnie

Czy któreś z dzieciaczków wątkowych miało uczulenie od proszku do prania? W sobotę zmieniłam płyn na proszek... ale lekarka mówi, że raczej to nie proszek wywołał tę wysypkę...
mój brat za dzieciaka miał na proszki to wyglądało to jak opisuje nadalka, jak takie liszaje suche
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
swoją drogą to chyba przechodzimy nawrót lęku separacyjnego, na szczęście apogeum już chyba za nami...
u nas chyba na dobre się rozkręca teraz...
Stary 2013-09-11, 21:20   #3997
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
mój brat za dzieciaka miał na proszki to wyglądało to jak opisuje nadalka, jak takie liszaje suche
Tak czy siak dziś kupiłam persil którego używam od 3 lat A tego proszku (Fairy, przeznaczony dla dzieci) użyłam tylko dlatego, że mąż przyniósł go z hotelu (był cały, nieotwierany).

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-11, 21:25   #3998
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Tak czy siak dziś kupiłam persil którego używam od 3 lat A tego proszku (Fairy, przeznaczony dla dzieci) użyłam tylko dlatego, że mąż przyniósł go z hotelu (był cały, nieotwierany).
którego persila używasz? ja tez zawsze persil
Stary 2013-09-11, 21:39   #3999
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
którego persila używasz? ja tez zawsze persil
Tutaj używam takiego jak na zdjęciu W Polsce też używałam Persila, ale nie pamiętam dokładnej nazwy a nie mogę znaleźć zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 450-Persil_Small_and_Mighty_Non_Bio_Liquid_-28Wash_1L_tcm28-299309.jpg (75,4 KB, 5 załadowań)
Stary 2013-09-11, 21:47   #4000
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
aż tak źle?
Po godzinie zasnęła!!!

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
o rany, a co to się stało?
U nas też ostatnio przechodziliśmy bunt przy zasypianiu, ale to był lajcik, i tak zasypiała w łóżeczku po maks 20 minutach

swoją drogą to chyba przechodzimy nawrót lęku separacyjnego, na szczęście apogeum już chyba za nami...
Ząbki + katar. Tak myślę. Wydaje mi się, że katarek właśnie jest od ząbków, bo ma także suchy kaszel, a na widok Dentinoxu otwiera buźkę i na chwilę się uspokaja. Pod palcem wyraźnie czuć próbujące się przebić ząbki. Zastanawiam się ile to potrwa Dziś pierwszy dzień szarpaniny, więc raczej nie liczę na to, że jutro będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Hej
Wlasnie sobie odpoczywam po calym dniu. Caly czas cos.
Na szczescie mala dobrze i kochana. Jak przyszlam do domu to przybiegla do mnie i tulila sie kolo 5 min. Bylam w szoku. Ona naprawde przezywa te rozstania

Ph a co to za syropek? Zdrowka dla bobka.

Blue az tak zle???? O rany. U nas sie polepszylo. Kladzie sie pogada do miskow i zasypia
Na pewno przeżywa, ale z tego co piszesz, to jest naprawdę bardzo dzielna!
Martynka na ogół zasypia nawet bez gadania... Także ta godzina ciągnęła się w nieskończoność.

Cytat:

mam spadek formy
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 21:49   #4001
phdwao
Zakorzenienie

Blue biedna mala, niech juz im wyjda te zeby i koniec zabkowania i laczenia z nim wszystkich dolegliwosci:/ ech

Haniu u nas nie ma tego cacka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-11, 22:00   #4002
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Blue biedna mala, niech juz im wyjda te zeby i koniec zabkowania i laczenia z nim wszystkich dolegliwosci:/ ech
No masakra Niech się dziady jedne przebiją

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Phdwao, jaką dawkę i w jakiej postaci podajesz Nurofen? Masz go podawać tylko w przypadku wysokiej temperatury? Współczuję wrzasków u lekarza...
Stary 2013-09-11, 22:18   #4003
nicki86
Zadomowienie

Dziewczyny dużo zdrówka dla dzieciaczków! Tych chorujących i tych ząbkujących żeby nie cierpiały!

ph, Jasio niby tylko 100g przybrał ale weź pod uwagę że zaczął śmigać i teraz spala dwa razy więcej kcal. Rozumiem że teraz się martwisz, ale przyjdzie czas gdzie będzie po obiedzie jadł kanapki i zagryzał bananem i będziesz się dziwiła gdzie on to mieści. Moja siosta ma takiego niejadka (wiem jak się go karmiło, bo jakiś czas się nim zajmowalam jak był malutki), teraz jak ten niejadek ma 7 lat to wraca po szkolnym obiedzie i je drugi w domu, zajada słodyczami i jogurtami także zacznie rosnąć intensywnie to sam zacznie podbierać jedzenie z lodówki

Co ja tam miałam napisać... no kolejny test negatywny, brak @... a ja stwierdziłam że to wale... może tak ma na razie być żebym jeszcze mogła powariować z Sarą, ponosić ją w chuście i w ogóle... może to jeszcze nie czas na powiększanie rodziny. Ostatnio miałam ciśnienie żeby się udało w końcu, ale chyba odpuszcze i zajmę się sobą. Będę więcej ćwiczyć i lepiej jeść, a jak się zaciąży w końcu to będę w lepszej formie niż teraz. Kurczę nadal plecy mnie bolą, a ostatnio nieregularnie ćwicze na kręgosłup i mam za swoje lenistwo...

Dziewczyny macie znajomych z dziećmi, spotkałyście się może z problemem u dzieci 2-4 lata z zatrzymywaniem kupki. Tzn. nie chcą robić i świadomie to kontrolują zaciskając nóżki itd? Powodem nie jest tego zatwardzenie bo kupka jest dobra, tylko chyba coś psychicznie blokuje. Nie chodzi tu o Sare, tylko 3 letniego chłopca. Rodzice stają na głowie i nic nie daje, a poszedł już do przedszkola i stres jeszcze większy...

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

A te paputki nadają się dla dzieci z wysokim podbiciem?? Podobaja mi się kurde, ale Sara ma te problem z bucikami że ją od góry uciskają i boje się w ciemno kupować.
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 22:44   #4004
ewka5891
Zakorzenienie

Hej

U nas cały czas na wysokich obrotach. Pokazuje rodzince ciekawe miejsca w Szkocji, jutro prawdopodobnie destylarnia whisky

Haniu mam nadzieje, ze znikną te plamki u Dorotki.
My od początku używamy proszku persil non bio, jestem z niego zadowolona. Młody nie reaguje na niego w żaden sposób.

Phdwao wydaje mi sie, ze mój waży podobnie jak Jaś. Na chwile obecna nie przejmuje sie tym, ze to mało... Młody potrafi zjeść z apetytem, dały czas jest w ruchu więc nie ma jak przytyc. Jak dla mnie jest ok.

Blue mam nadzieje, ze Tynia zacznie Tobie normalnie zasypiac. U nas ogólnie nie ma problemów, ale synek musi być zmęczony any bezproblemowo zasnąć sam w lozeczku

Nicki za dobre podejście. Co ma być to bedzie. W koncu będę te II kreski. Tylko ciekawe czemu okres sie opóźnia

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 22:49   #4005
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

Blue mam nadzieje, ze Tynia zacznie Tobie normalnie zasypiac. U nas ogólnie nie ma problemów, ale synek musi być zmęczony any bezproblemowo zasnąć sam w lozeczku
Heh, oby to szybko minęło. Dzięki

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Od jutra pieluszki Dada w promocji.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-11, 23:18   #4006
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

U nas cały czas na wysokich obrotach. Pokazuje rodzince ciekawe miejsca w Szkocji, jutro prawdopodobnie destylarnia whisky

Haniu mam nadzieje, ze znikną te plamki u Dorotki.
My od początku używamy proszku persil non bio, jestem z niego zadowolona. Młody nie reaguje na niego w żaden sposób.
Nie wiem czy pamiętasz, ale jak jechałyśmy autobusem do centrum to przejeżdżaliśmy obok destylarni A przy Edinburgh Castle jest muzeum whisky-czyżbyście się tam wybierali?

Odkąd mieszkam w UK zawsze używam płynów do prania-dla nas i dla dzieci. Jakoś mam wrażenie, że proszek źle się wypłukuje z ubrań
Dla mnie ten persil non bio to rewelacja-wszystkie plamy schodzą Tylko muszę szybko namoczyć
Stary 2013-09-12, 06:39   #4007
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość

A te paputki nadają się dla dzieci z wysokim podbiciem?? Podobaja mi się kurde, ale Sara ma te problem z bucikami że ją od góry uciskają i boje się w ciemno kupować.
te paputki są zrobione w całości z mięciutkiej skóry i to one dopasowują się do stopy, nie na odwrót. Na nodze trzymają się dzięki wszytej gumce. Są mięciutkie, polecane przez ortopedów, bo najbliżej chodzenia boso. Myślę, że możesz spokojnie kupować

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 07:19   #4008
prince_polo
Zakorzenienie

witam sie znowu chora......
mała tez zle spała..

dziewczyny, moja R ma naokoło ust takie krotski czerwone, domyslam sie ze to moze byc od smoczka. Ale ma tez zajada na ustach w kąciku..... czy powinnam isc do lekarza czy cos kupic na smarowanie??
Dodam ze ona wiecznie łązi za naszym psem i go całuje. Nie idzie jej upilnowac bo tak jak ona psa tak pies Ją lubi i sie wiecznie przytulają

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-09-12, 07:26   #4009
Maciejka__
Zakorzenienie

Witam.

Phdwao - zdrówka dla J.
Blue - córcia też trochę mnie wczoraj wymęczyła.
Haniu - R. chyba miała uczulenie na proszek. W miejscach kontaktu z prześcieradłem (a pod body wypranym w innym proszku nie) pojawiły się czerwone kropeczki.
Kasik - teraz czekamy na informację o dobrym słuchu!

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Co ja tam miałam napisać... no kolejny test negatywny, brak @... a ja stwierdziłam że to wale... może tak ma na razie być żebym jeszcze mogła powariować z Sarą, ponosić ją w chuście i w ogóle... może to jeszcze nie czas na powiększanie rodziny. Ostatnio miałam ciśnienie żeby się udało w końcu, ale chyba odpuszcze i zajmę się sobą. Będę więcej ćwiczyć i lepiej jeść, a jak się zaciąży w końcu to będę w lepszej formie niż teraz. Kurczę nadal plecy mnie bolą, a ostatnio nieregularnie ćwicze na kręgosłup i mam za swoje lenistwo...

Dziewczyny macie znajomych z dziećmi, spotkałyście się może z problemem u dzieci 2-4 lata z zatrzymywaniem kupki. Tzn. nie chcą robić i świadomie to kontrolują zaciskając nóżki itd? Powodem nie jest tego zatwardzenie bo kupka jest dobra, tylko chyba coś psychicznie blokuje. Nie chodzi tu o Sare, tylko 3 letniego chłopca. Rodzice stają na głowie i nic nie daje, a poszedł już do przedszkola i stres jeszcze większy...
Chyba najczęściej jest tak, że II kreska pojawia się wtedy, kiedy kobieta o tym nie myśli.

Spotkałam się z terminem "zaparcia nawykowe (u dzieci)".
Jeden z linków: http://czasdzieci.pl/eksperci/artyku...awykowe_u.html Przeczytaj przede wszystkim odpowiedź, bo sam problem jest trochę inny.

W tym, co czytałam wcześniej było napisane, że takie problemy mogą mieć dzieci późno sadzane na nocnik, ale na pewno przyczyn może być więcej.
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Od jutra pieluszki Dada w promocji.
Jeszcze mam zapas z poprzedniej promocji. Kupiłam wtedy dużo i wyjechałam na wakacje bez pieluch. Na szczęście wcześniej zawiozłam tam małą paczkę Pampersów, ale i tak musiałam zacząć od wyprawy do Biedronki, bo kaszki też zostały
w domu.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2013-09-12 o 07:28
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-12, 07:49   #4010
allebazi
Rozeznanie

hej, boli mnie gardło buuuuu
Jakie leki na przeziębienie można stosować przy kp?
Ciastek mozesz podac linka do sprzedawcy u którego kupowałas kiedys ciuchy na allegro i byłaś zadowolona?
Stary 2013-09-12, 07:53   #4011
nel_a
Zakorzenienie

A dopiero co mąż kupił dade w normalnej cenie

U tego dzieciątka jednak zapalenie ucha
Emil jeszcze śpi

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:04   #4012
ewka5891
Zakorzenienie

Haniu jedziem chyba do Crieff. W edynburgu byliśmy w niedziele ale na destylarnie nie starczyło czasu.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:17   #4013
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
No masakra Niech się dziady jedne przebiją

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Phdwao, jaką dawkę i w jakiej postaci podajesz Nurofen? Masz go podawać tylko w przypadku wysokiej temperatury? Współczuję wrzasków u lekarza...
Blue 2-3x dzennie po 5ml do 3 dni (my dzis mamy dzien trzeci, jako lek przeciwzapalny

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Nicki dzieki! Podnioslas mnie na duchu!

Dziewczyny proszw o kciuki zawizlismy mocz do badania, pelen wor byl, udalo sie pobrac, Jas zawszw sika jak puszczam wode do wanny mam nadzieje ze bedzie wszystko ok

REKLAMA
Stary 2013-09-12, 08:37   #4014
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
Ciastek mozesz podac linka do sprzedawcy u którego kupowałas kiedys ciuchy na allegro i byłaś zadowolona?
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=27028243

http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=28758159

i jeszcze jden (najczesciej u niego zamawiałam ale gdzies mi uciekł, poszukam pozniej to wstawie linka

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-09-12, 08:45   #4015
nitka_88
Zadomowienie

Hej
40 dc a ja nadal bez okresu...
Dziś powinny mi przyjść testy, więc trzymajcie kciuki, tylko nie wiem za co

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:49   #4016
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu jedziem chyba do Crieff. W edynburgu byliśmy w niedziele ale na destylarnie nie starczyło czasu.
Nawet nie wiem czy tę destylarnię koło mnie można zwiedzać

Wysypki na razie nie ma, ale już mnie doświadczenie nauczyło, żeby nie cieszyć się za wcześnie
Stary 2013-09-12, 08:53   #4017
Malwina_a
Rozeznanie

Agunia te skórzane paputki nie spadają z nóżki?gumka trzyma solidnie? Jak rozmiarówka wychodzi, ona nosi teraz buciki 21, a widziałam że jest rozmiar 20-21 i zastanawiam się czy nie będą małe?Można je gdzieś stacjonarnie zobaczyć?

Mała lubi nosić buciki, ale kapcie z befado mają trardą podeszfę i widzę że jej niewygodnie, ona często siedzi, raczkuje jeszcze. A bez paputek stópki ma zimne jak lody, mamy kafelki i panele w domu, dywanów brak.
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-09-12, 09:00   #4018
dottta
Zakorzenienie

Zdrówka dla wszystkich chorujących dzieciaczków

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość

dziewczyny, wy tak profilaktycznie pobieracie krew czy z jakiegoś konkretnego powodu?
My dostaliśmy skierowanie od lekarza.

bez życia jestem Młoda niespokojnie dzisiaj spała, często się budziła a teraz radosna jak skowronek - ciekawe jak długo
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:21   #4019
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Hej

u mnie pogoda dziś jakaś zmienna a już myślałam że będzie ładne słońce i pójdziemy do piaskownicy

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:48   #4020
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Hej
Daj znać co tam wyjdzie

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości