W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, część 6 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-12, 08:12   #1171
Juliette25
Zakorzenienie

Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, część 6

Cytat:
Napisane przez krusia83 Pokaż wiadomość
Hejka

a ja już nic nie rozumiem z tego mojego cyklu. Temperatura skacze co chwilę w górę i w dół. Parę dni temu czułam jajniki po parę razy dziennie i myślałam, że była owulka 2 dni temu a tu znów tempka w dół poszła

Staram się mierzyć codziennie o tej samej porze. Jedynie w czasie wyjazdu czasami mierzyłam wcześniej ale to maksymalnie o pół godziny.

Spodziewałam się, że ten pierwszy cykl po odstawieniu tabletek może być dziwny ale żeby aż tak
No po odstawieniu może być różnie. Ja pierwszy po odstawieniu nie mierzyłam tempki a mój cykl wynosił 52 dni myślałam, że się @ nie doczekam. Mierz dalej, nie poddawaj się.
Stary 2013-09-12, 08:12   #1172
vioris
Zakorzenienie

Odp: Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, czę

Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość

Ale się wkurzyłam dziewczyny Dostałam kilka dni temu skierowanie z nfz-tu na wyniki, w tym także na grupę krwi. Dziś z rana pojechałam na czczo i stałam w kolejce półtorej godziny. Po wejściu do środka usłyszałam od Pani, że na grupę krwi muszę mieć wypełniony blankiet przez położną skoro jestem w ciąży. Położna przyjmuje dziś od 14 do wieczora więc muszę się tam zgłosić. Ten ginekolog - pajac nic mi o tym nie wspomniał kierując mnie na te badania !!! Po raz kolejny twierdzę, że się do tego zawodu on nie nadaje. Straciłam czas i jutro muszę przestawiać zmiany w pracy i też tam jechać

fan - moja kochana, trzymaj się tam.
manieczka - witaj znów

Idę zrobić śniadanie - bułki świeżutkie i na to pokrojone jajka na twardo plus majonez, dużżżżooooo majonezu...
Znów nie mam mdłości
O matko! Ja bym chyba jednak nie odpuscila i uparla się, że doniose to od tej poloznej później.
Skoro się już wystalas tyle czasu to jutro bym weszła bez kolejki

http://news.groupon.pl/c/r?EMID=09A0..._255%26a%3D567
Może się komuś przyda

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 8008X using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-09-12, 08:14   #1173
Juliette25
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 201

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Witam się
U mnie dziś spadek plus trochę rozciągliwego śluzu rano... dziwne. Zaznaczyłam na owu rozciągliwy i mi zaznaczyło przerywaną linią owu... eh
Ale mi to spadek Jest piękna tempka, cudna... oby tak dalej

Idziesz jutro na betę? Postanowiłaś coś?

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
O matko! Ja bym chyba jednak nie odpuscila i uparla się, że doniose to od tej poloznej później.
Skoro się już wystalas tyle czasu to jutro bym weszła bez kolejki

http://news.groupon.pl/c/r?EMID=09A0..._255%26a%3D567
Może się komuś przyda

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 8008X using Wizaz Forum mobile app
Nie przyjmą do labolatorium bez tego świstka, bo to w Przychodni było a oni wysyłają do centralnego.
Powoli mi nerw przechodzi.
Stary 2013-09-12, 08:16   #1174
Pacynka
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 201

Cytat:
Witam się
U mnie dziś spadek plus trochę rozciągliwego śluzu rano... dziwne. Zaznaczyłam na owu rozciągliwy i mi zaznaczyło przerywaną linią owu... eh
Oj God, u Ciebie taki spadek to jeszcze nie spadek. Zobacz jak u mnie w dół poszybowało
Zastanawia mnie tylko ten śluz u Ciebie...też tego nie rozumiem.

Edytowane przez Pacynka
Czas edycji: 2013-09-12 o 08:18 Powód: .
Pacynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:18   #1175
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mi to spadek Jest piękna tempka, cudna... oby tak dalej

Idziesz jutro na betę? Postanowiłaś coś?

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Nie przyjmą do labolatorium bez tego świstka, bo to w Przychodni było a oni wysyłają do centralnego.
Powoli mi nerw przechodzi.
No nie jest jakiś duży ale coś tam jest jak jutro nie spadnie to pójdę a jak spadnie to raczej nie...

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Pacynka Pokaż wiadomość
Oj God, u Ciebie taki spadek to jeszcze nie spadek. Zobacz jak u mnie w dół poszybowało
Zastanawia mnie tylko ten śluz u Ciebie...też tego nie rozumiem.
No właśnie w życiu nie miałam na koniec cyklu rozciągliwego... w dni płodne mam mało rozciągliwego a teraz?
Zobaczę...
Stary 2013-09-12, 08:21   #1176
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie w życiu nie miałam na koniec cyklu rozciągliwego... w dni płodne mam mało rozciągliwego a teraz?
Zobaczę...
Ja miałam 9 dpo rozciągliwy
Stary 2013-09-12, 08:24   #1177
Pacynka
Rozeznanie

Cytat:
Ja miałam 9 dpo rozciągliwy
No proszę, czyli wygląda na to że u God wszystko jest ok, bo i u Ciebie Juliette jest dobrze. Trzymam więc kciuki
Pacynka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-12, 08:29   #1178
vioris
Zakorzenienie

Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, część 6

Jul narobiłaś mi smaka na bułeczki Idę sobie upiec w piekarniku świeżutkie bułeczki
Do tego potem jakaś sałata, szyneczka, serek, papryka i ogóreczek, no i rzodkiewka i szczypior a na górę majoooneeez

O matko, zaraz zaślinię monitor
Stary 2013-09-12, 08:30   #1179
Luzia
Zakorzenienie

Ja bym się śluzem nie sugerowała- u mnie był 11dpo rozciągliwy a w 14 dpo @

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:31   #1180
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Jul narobiłaś mi smaka na bułeczki Idę sobie upiec w piekarniku świeżutkie bułeczki
Do tego potem jakaś sałata, szyneczka, serek, papryka i ogóreczek, no i rzodkiewka i szczypior a na górę majoooneeez

O matko, zaraz zaślinię monitor
Ja już się najadłam i pękam smakowało... mmmmm

Smacznego Ci życzę. Ja teraz popijam herbatką.
Stary 2013-09-12, 08:36   #1181
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już się najadłam i pękam smakowało... mmmmm

Smacznego Ci życzę. Ja teraz popijam herbatką.
Dziękuję
Zanim mi się rozgrzeje piekarnik a potem trochę wystudzą bułeczki to pewnie poczekam jeszcze z 20-30 minut a mi już burczy w brzuchu

Idę tę kawę zrobić, bo w końcu nie zrobiłam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-12, 08:42   #1182
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję
Zanim mi się rozgrzeje piekarnik a potem trochę wystudzą bułeczki to pewnie poczekam jeszcze z 20-30 minut a mi już burczy w brzuchu

Idę tę kawę zrobić, bo w końcu nie zrobiłam
Oj to jeszcze dodatkowo zaostrzy Ci się apetyt czując zapach z kuchni
Gdzie kupujesz bułeczki? Które polecasz? Może ja zacznę kupować?
Stary 2013-09-12, 08:50   #1183
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Bułeczki kupuję w Tesco
Są rewelacyjne jak dla mnie. Wystarczają 2-3 minuty i są gotowe pyszne, chrupiące i pachnące
W samym sklepie chyba też są, ale ja zakupy robię zawsze przez internet z dowozem do domu. Kupuję te http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/Produc.../2003120040242 i jak dla mnie cena bardzo przystępna a w smaku pyszne
Stary 2013-09-12, 08:52   #1184
krusia83
Raczkowanie

Cytat:
ooo ja też uwielbiam takie świeżutkie bułeczki z piekarnika

Też kupowaliśmy w tesco szczególnie jak więcej dni wolnego pod rząd mieliśmy i czasem się nie chciało wychodzić do sklepu

Edytowane przez krusia83
Czas edycji: 2013-09-12 o 08:53
krusia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:54   #1185
Leine
Zakorzenienie

Witają się i chorowitki

Z dnia na dzień coraz lepiej

A dziś nasze małe święto! 4 rocznica ślubu A w sumie to jesteśmy ze sobą 9 lat

God Of War ja bym wykasowała ten śluz, po co mieszać, skoro na 100% nie masz teraz owulki? A ovuf się sugeruje śluzem i to bardzo.

Juliette współczuję czekania się na wkurzałaś.

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
dokładnie. faceci nigdy nie zrozumieją. może teraz już tak nie padam ze zmęczenia jak kiedyś gdy Iguś był mały, bo też już tyle nie potrzebuje uwagi co wtedy gdy był dzidzią (co chwilę karmienie, pieluchy, kolki, budzenie co godzinę, usypianie). Teraz już tam się zresztą trochę sobą zajmie. Poza tym przyzwyczaiłam się do takiego trybu życia i moich obowiązków. Ale ogólnie psychicznie czasem wysiadam. Też bym chciała iść do pracy i mieć obiad podany przed pysk i zrobić sobie drzemkę i mieć wszystko w d.u.p.ie.
Fakt ciężko zapieprza, bo tego mu nie zarzucę, bo widać jak przychodzi po pracy.
dokładnie też mi tego brakuje... ale spoko, pojadę do polen to mi mama tż będzie gotować
Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
wróciłam z pracy... miałam dziś takie jakieś dziwne skurcze w podbrzuszu, prawie zwijałam się z pracy ... myślicie, że to może być objawa zagnieżdzenia?

tż już się dopytuje co i jak i czy możemy już zrobić test ( bo on myślał, że to od razu widać).

zmęczoona jestem, ale znajac życie nie usnę tak prędko...
hmm wiesz co- mnie tak bolało w środku masakrycznie, nospa nic nie dawała w zeszłym cyklu- to była późna owu na 100%. Może i u Ciebie się przesunęło? Radziłabym serduszkować jeszcze dzisiaj
Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki! Pamięta mnie tu ktoś jeszcze? wróciłam po tygodniowej nieobecności. Było super! wypoczełam na maksa uzupełniłam tempki na ovuf, ale uprzedzam, że są góry i doliny - po pierwsze zmiana klimatu i przesunięcie czasu, po drugie raz musiałam wstać w nocy na wycieczkę i wczoraj w nocy na samolot. Poza tym ostatniego wieczoru zaczęłam źle się czuć -dopadło mnie przeziębienie. Wzięłam dwa dni z rzędu febrisan i zastanawiam się czy dobrze...bo a nóż się udało...nie chcę zaszkodzić jakby co... dziś zapisałam się na 15.15 do lekarza, pogadam z nim co mogę brać w takiej sytuacji, a w razie gdyby @ przyszła niech zapisze mi antybiotyk, bo czuję, że bez niego się nie obejdzie.
A teraz wybaczcie, ale nie dam rady ogarnąć wpisów w starym wątku i w tym nowym, więc proszę którąś o podanie w skrócie co się u Was dzieje - czy są jakieś nowe mamusie itp. a i widziałam, że fantastka w szpitalu - co się stało?
Witam też wszystkie nowe twarze
Czeeeeeeeeeść! W końcu wróciłaś! Opowiadaj jak było!
11 lat- woow, całe wieki

U mnie to jestem w 16dc, rzuciłam mastodynon i czekam na owu. Jestem przeziębiona wraz z córką, biorę antybiotyk, także masakra - a za tydzień w pt jadę do pl, tyle co u nas
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:55   #1186
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
No po odstawieniu może być różnie. Ja pierwszy po odstawieniu nie mierzyłam tempki a mój cykl wynosił 52 dni myślałam, że się @ nie doczekam. Mierz dalej, nie poddawaj się.
mój cykl po tabletkch regulował się rok
Cytat:
Bułeczki kupuję w Tesco
Są rewelacyjne jak dla mnie. Wystarczają 2-3 minuty i są gotowe pyszne, chrupiące i pachnące
W samym sklepie chyba też są, ale ja zakupy robię zawsze przez internet z dowozem do domu. Kupuję te http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/Produc.../2003120040242 i jak dla mnie cena bardzo przystępna a w smaku pyszne
u mnie niestety opcja zakupów przez internet nie jest jeszcze dostępna

przegapiłam jaja (leżałam jak się gotowały) i też były na twardo. Na bułeczkę i z ketchupem

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:58   #1187
Carmenaa_88
Zakorzenienie

God pff taki spadek

fantastka tak jak dziewczyny mówią, lekarze nic więcej nie mogą koło Ciebie zrobić, nawet jakby chcieli najważniejsze, że Cię przyjęli i jesteś pod ich kontrolą i obserwacją

Julie uwielbiam te lekarskie niedopatrzenia z moim pierwszym ginem (z NFZ) w pierwszej ciąży też podobnie miałam, nie dawał mi skierowań, nie przepisywał badań, zapominał o wielu rzeczach, a potem ja musiałam zwalniać się extra z pracy, żeby go dorwać i dostać papiery których mi nie dał. To jest nic-jeszcze na mnie mordę wydzierał, bo to JA POWINNAM TEGO PILNOWAĆ!!! a jak miałam pilnować jak nie miałam pojęcia co on mi tam powypisywał na tych wszystkich kartkach długo moim ginem nie był, wytrzymałam z nim ze 3-4 wizyty
Jak masz się denerwować i tak mają wyglądać Twoje wizyty i badania, to może daruj sobie jego proszę Cię

aaaa i manieczka witaj z powrotem !!!!

a Wy tylko jajca w majonezie i jajca w majonezie i jajca w majonezie nosz kurde też sobie musiałam zrobić

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Edytowane przez Carmenaa_88
Czas edycji: 2013-09-12 o 09:01
Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:58   #1188
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Bułeczki kupuję w Tesco
Cytat:
Napisane przez krusia83 Pokaż wiadomość
ooo ja też uwielbiam takie świeżutkie bułeczki z piekarnika

Też kupowaliśmy w tesco szczególnie jak więcej dni wolnego pod rząd mieliśmy i czasem się nie chciało wychodzić do sklepu
Jak tylko będę w tesco to kupię. Nie raz muszę jeść czerstwy chleb bo nie chce mi się do sklepu wyjść a tu proszę, siup do piekarnika i są, cieplutkie i chrupiące
Stary 2013-09-12, 09:01   #1189
manieczka1
Zakorzenienie

Odp: Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, czę

Cytat:

Ale się wkurzyłam dziewczyny Dostałam kilka dni temu skierowanie z nfz-tu na wyniki, w tym także na grupę krwi. Dziś z rana pojechałam na czczo i stałam w kolejce półtorej godziny. Po wejściu do środka usłyszałam od Pani, że na grupę krwi muszę mieć wypełniony blankiet przez położną skoro jestem w ciąży. Położna przyjmuje dziś od 14 do wieczora więc muszę się tam zgłosić. Ten ginekolog - pajac nic mi o tym nie wspomniał kierując mnie na te badania !!! Po raz kolejny twierdzę, że się do tego zawodu on nie nadaje. Straciłam czas i jutro muszę przestawiać zmiany w pracy i też tam jechać

fan - moja kochana, trzymaj się tam.
manieczka - witaj znów

Idę zrobić śniadanie - bułki świeżutkie i na to pokrojone jajka na twardo plus majonez, dużżżżooooo majonezu...
Znów nie mam mdłości
No to ładnie. Bidulko nastałaś się i nic nie załatwiłaś.

Cytat:
Witam się
ładny masz ten wykres jestem dobrej myśli.

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Witają się i chorowitki

Z dnia na dzień coraz lepiej

A dziś nasze małe święto! 4 rocznica ślubu A w sumie to jesteśmy ze sobą 9 lat

God Of War ja bym wykasowała ten śluz, po co mieszać, skoro na 100% nie masz teraz owulki? A ovuf się sugeruje śluzem i to bardzo.

Juliette współczuję czekania się na wkurzałaś.

dokładnie też mi tego brakuje... ale spoko, pojadę do polen to mi mama tż będzie gotować

hmm wiesz co- mnie tak bolało w środku masakrycznie, nospa nic nie dawała w zeszłym cyklu- to była późna owu na 100%. Może i u Ciebie się przesunęło? Radziłabym serduszkować jeszcze dzisiaj

Czeeeeeeeeeść! W końcu wróciłaś! Opowiadaj jak było!
11 lat- woow, całe wieki

U mnie to jestem w 16dc, rzuciłam mastodynon i czekam na owu. Jestem przeziębiona wraz z córką, biorę antybiotyk, także masakra - a za tydzień w pt jadę do pl, tyle co u nas
wszystkiego naj z okazji rocznicy! ja też chora, normalnie zdycham. Mam jeszcze 4 dni wolnego i może jakoś się wykuruję do pn, ale nie chciałam tak spędzać ostatnich dni urlopu - pod kocem i w grubych skarpeciorach! Tu jest jakieś 20 stopni mniej i przeżyłam szok

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:02   #1190
Lea_ny
Zakorzenienie

Hello
Ale pogoda się zrobiła... od rana musiałam lecieć z Bubą do lekarza, po skierowanie na badania krwi - a przy takiej ulewie, to najchętniej z łóżka bym nie wychodziła A później jeszcze do pracy

Cytat:
Jeśli chodzi o facetów to dokładnie jest tak jak mówisz mój potrafi usnąć z nim w ciągu dnia, a że ma mocny sen to dobudzić go nie idzie. No przecież niech się coś kiedyś stanie. Jak Iguś miał kolki i sypiałam po 2godziny na dobę i byłam chodzącym zombie, padałam ze zmęczenia dosłownie, to gdy usypiał przy nim a ja mu darłam mordę to ten potrafił powiedzieć "przecież zmęczony jestem, nie moja wina, że nie potrafię powstrzymać spania" nosz ku.r.wa, a ja to może zmęczona nie byłam dzisiaj też spać mi się zachciało (mąż spał w drugim pokoju po nocce) i już prawie usypiałam, no ale Iguś na nogach to wiem, że nie mogę usnąć, poszłam umyć buźkę zimną wodą i zabrałam się za gotowanie obiadu wcześniej, żeby mi się spać odechciało. A on to by pewnie spał jak zabity i miał to gdzieś, że ja usnęłam i ktoś musi Igusia przypilnować. Zresztą ja nigdy nie śpię w ciągu dnia, dzisiaj mi się tak zachciało nie wiem czemu.
Co do zakazów nakazów i zasad to z tym mam wyjątkowy problem. Mąż to by mu na wszystko pozwolił. Wystarczy, że synuś się wydrze bardziej, tupnie nogą i tata "okeeeej". No ku.rw.icy idzie dostać. Nie po to ja ustalam zasady, tyle lat zresztą wychowywałam syna żeby się słuchał, żeby teraz M. wszystko mi psuł Do mnie dziecko ma szacunek, ale do niego? tyle, że jak krzyknie M. bardziej to wtedy Igor w płacz. A tak to tylko mnie słucha.
To ja się cieszę, że z moim mężem nie mam takich problemów... mimo, że czasem pracuje po 20 godz. na dobę () i minimum 2 razy w tygodniu nocki, to jednak jak trzeba, to zawsze wstanie żeby zająć się Bubą. No i stanowczy też potrafi być (chociaż tego, to ja go musiałam nauczyć, bo kiedyś faktycznie nie potrafił i Buba był strasznie rozpieszczony, w takim negatywnym sensie) i nie pozwala mu na wszystko (choć czasami widzę jak serce mu się kraje, jak mówi Bubie, ze za karę nie pogra na PS3 ).

Cytat:
Napisane przez brydziajones Pokaż wiadomość
Mala miala znowu atak dzisiaj w przedszkolu. Jutro znowu ma badania.
W ogole z tesciowa tak myslalysmy ,ze to moze powiklania po szczepionce ktora miala w zeszly piatek. Tak czytam teraz troche informacji i wiecie co?Strach szczepic te malenstwa...
Może faktycznie od tego? A mała była całkiem zdrowa jak ją szczepili - bo powikłania występują najczęściej, jeśli zaszczepi się podczas nawet lekkiej infekcji.
Ale gdyby to szczepionka była przyczyną, to jest szansa, że to przejdzie - czytałam, że np. jakaś szczepionka może powodować napady padaczkowe lub silne alergie z drgawkami, ale później one ustępują.
Ja mam nadzieję, że okaże się, że to jednak nie jest epilepsja!

Cytat:
Napisane przez kw14tuszek Pokaż wiadomość
Leine którą macie rocznicę? my co prawda małżeństwem nie jesteśmy ale jutro nam 5 lat mija jak jesteśmy razem, też mamy jutro rocznicę
Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
O proszę nam 5 latek związku minęło 4 dni temu a I rocznice ślubu mamy w tą niedziele
W takim razie wszystkiego dobrego dla Leine i dla Was dziewczyny!

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
A ja rano, po obudzeniu zobaczyłam jasno różowy śluz, później znikną, a po południu były różowe nitki w płodnym śluzie Teraz nitki zniknęły i jest sam płodny śluz rozciągający się na 10 cm Pomyślałam, że sprawdzę co na to szyjka, a tam istne rozwarcie (przesadzam ) i dopiero teraz wiem co to znaczy 'otwarta' szyjka Kto mi wytłumaczy jak to możliwe?
Może to na @ już się otworzyła? Bo wtedy też następuje rozwarcie, żeby krew miała którędy wylecieć.

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Boli mnie kilka razy dziennie, atak bólu trwa ok 5-10-15 minut i jest nie do wytrzymania. Ja mam wysoki próg bólu, ale przy tym zwijam się w kłębek i nie chce mi się żyć.

Luteiny nie biorę na podtrzymanie tylko na te skurcze, na razie ciąża rozwija się prawidłowo (chociaż niewiele widać). Mam tylko nadzieję, że pęcherzykowi jest wygodnie mimo tych bóli

---------- Dopisano o 05:51 ---------- Poprzedni post napisano o 05:50 ----------

Hej Cieszę się, że wróciłaś

Ja jestem w szpitalu na obserwacji, od ponad tygodnia mam silne bóle jakby miesiączkowe Babka z łóżka obok mi powiedziała, że zwykle trzymają trzy doby, bo wtedy NFZ im zwraca kasę... Eh...
Cały czas trzymam kciuki!
A powiedzieli Ci coś co może powodować te bóle?

Z tymi trzema dniami, to jest masakra Jak byłam na badaniach endo, to tak samo... wszystko mogli spokojnie zrobić w ciągu doby, a i tak trzeba było siedzieć tam te 2 dni dodatkowo, mimo że już żadnych badań nie robili
Stary 2013-09-12, 09:03   #1191
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Leine dupeczko nasza, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:06   #1192
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Ja bym się śluzem nie sugerowała- u mnie był 11dpo rozciągliwy a w 14 dpo @
A zdarzało Ci się wcześniej pod koniec cyklu mieć rozciągliwy?
Nie sugeruje się tylko się zdziwiłam skąd on tu teraz

Leine no wykasowałam, masz rację GRATULACJE z okazji rocznicy!
Stary 2013-09-12, 09:06   #1193
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
mój cykl po tabletkch regulował się rok

przegapiłam jaja (leżałam jak się gotowały) i też były na twardo. Na bułeczkę i z ketchupem
Z kechupem? pierwsze słyszę, że tak można
Cytat:
Julie uwielbiam te lekarskie niedopatrzenia z moim pierwszym ginem (z NFZ) w pierwszej ciąży też podobnie miałam, nie dawał mi skierowań, nie przepisywał badań, zapominał o wielu rzeczach, a potem ja musiałam zwalniać się extra z pracy, żeby go dorwać i dostać papiery których mi nie dał. To jest nic-jeszcze na mnie mordę wydzierał, bo to JA POWINNAM TEGO PILNOWAĆ!!! a jak miałam pilnować jak nie miałam pojęcia co on mi tam powypisywał na tych wszystkich kartkach
Jak masz się denerwować i tak mają wyglądać Twoje wizyty i badania, to może daruj sobie jego proszę Cię
Nie, ja do niego nie chcodzę, raz byłam po skierowanie na wyniki bo chciałam to zrobić nie płacąc. No ale widać, muszę się teraz przez tego pajaca nalatać.

Widzę, że każda nabrała ochoty na jajca

Wali mi dziś serducho, nie wiem czemu... jakaś poddnerwowana jestem i zestresowana.
Ponad to przeszły mi mdłości i ogólnie czuję wielki niepokój. Mam nadzieję, że z dzidzią wszystko dobrze Chyba świruję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-12, 09:07   #1194
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Jak tylko będę w tesco to kupię. Nie raz muszę jeść czerstwy chleb bo nie chce mi się do sklepu wyjść a tu proszę, siup do piekarnika i są, cieplutkie i chrupiące
W Lidlu też są takie Ja czasami kupuję, na ogół przed jakimś świętem (jak sklepy mają być zamknięte) żeby mieć świeże bułeczki
Stary 2013-09-12, 09:08   #1195
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
U mnie też jakiś czas nie była dostępna, ale się doczekałam Nie znam lepszego rozwiązania niż e-zakupy w Tesco Jak ktoś ma taką opcję u siebie a jeszcze nie próbował to zachęcam
Ja sobie robię późnym wieczorkiem zakupy, leżąc w łóżku z laptopem na kolanach Tam wszystko pięknie jest posortowane na działy i sobie po kolei jadę i niczego nie zapomnę tak jak to zwykle w sklepie. Nie trzeba stać w kolejkach, przepychać się między ludźmi i słuchać uwag tż-ta że już wreszcie byśmy mogli iść do domu Wprawdzie ja wydaję więcej kupując w necie, bo i kupuję na dłużej od razu, np wody mineralne, soki, mleka itd ale też nie widzę tej ilości w koszyku na żywo więc nie zdaję sobie sprawy z tego ile tego jest Potem widzę jak przywiozą No ale najlepszy tego plus, że nic nie trzeba nosić. Pan wniesie do domu, zapłacę kartą i schowam do lodówki

Cytat:
Dobrze mieć zapas Spróbuj i daj znać jak smakowały

Edytowane przez vioris
Czas edycji: 2013-09-12 o 09:12
vioris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:10   #1196
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Z kechupem? pierwsze słyszę, że tak można
A ja to nie ketchup toleruję wyłącznie do pizzy/zapiekanek, tostów i frytek - ze wszystkim pozostałym jest obrzydliwy Nie wiem jak można jeść ketchup do kanapek, jajek, parówek, mięsa... fuj fuj fuj!

Edytowane przez Lea_ny
Czas edycji: 2013-09-12 o 09:12
Lea_ny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:11   #1197
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
W Lidlu też są takie Ja czasami kupuję, na ogół przed jakimś świętem (jak sklepy mają być zamknięte) żeby mieć świeże bułeczki
Cytat:
U mnie też jakiś czas nie była dostępna, ale się doczekałam Nie znam lepszego rozwiązania niż e-zakupy w Tesco Jak ktoś ma taką opcję u siebie a jeszcze nie próbował to zachęcam
Ja sobie robię późnym wieczorkiem zakupy, leżąc w łóżku z laptopem na kolanach Tam wszystko pięknie jest posortowane na działy i sobie po kolei jadę i niczego nie zapomnę tak jak to zwykle w sklepie. Nie trzeba stać w kolejkach, przepychać się między ludźmi i słuchać uwag tż-ta że już wreszcie byśmy mogli iść do domu Wprawdzie ja wydaję więcej kupując w necie, bo i kupuję na dłużej od razu, np wody mineralne, soki, mleka itd ale też nie widzę tej ilości w koszyku na żywo więc nie zdaję sobie sprawy z tego ile tego jest Potem widzę jak przywiozą No ale najlepsze tego plus, że nic nie trzeba nosić. Pan wniesie do domu, zapłacę kartą i schowam do lodówki

Dobrze mieć zapas Spróbuj i daj znać jak smakowały
Tak zrobię

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-12, 09:11   #1198
Leine
Zakorzenienie

Makarena ja dziś serwuję na kolację jajca w majonezie

Manieczka, God, Lea_ny,
Carmena dziękuję bardzo

Idę zjeść śniadanie i biorę się za sałatkę
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:12   #1199
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
A ja to nie ketchup toleruję wyłącznie do pizzy/zapiekanek, tostów i frytek - ze wszystkim pozostałym jest obrzydliwy Nie wiem jak można jeść ketchup do kanapek, jajek, parówek, mięsa... fuj fuj fuj!
a ja uwielbiam ketchup ale jeszcze bardziej to majonez! o tak! ten to bym łyżkami mogła jeść
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:13   #1200
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
A ja to nie ketchup toleruję wyłącznie do pizzy/zapiekanek, tostów i frytek - ze wszystkim pozostały jest obrzydliwy Nie wiem jak można jeść ketchup do kanapek, jajek, parówek, mięsa... fuj fuj fuj!
No ja jem keczup z parówkami, kiełbasą, tostami, frytami ale jajko polane keczupem ? Eh, wolę nie myśleć bo zacznie mnie mdlić

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości