|
|
#1741 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7
Dziewczyny co sądzicie o takiej księdze gości? Może nie koniecznie ten model ale generalnie chodzi o coś w podobnym stylu?
http://allegro.pl/ksiega-gosci-wesel...541176754.html Kurde mi się w sumie podoba, ale martwię się, że większa część gości nie będzie wiedziała o co chodzi i potem zbierzemy księgę np z 10 serduszkami A może macie jeszcze inne pomysły na księge gości?
|
|
#1742 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja miałam wiele różnych pomysłów, ale koniec końców, żeby to jeszcze mi wracało pamięć do tego dnia, to chyba chciałabym właśnie takie fotki z podpisami w stylu zdjęć z Polaroida .
|
|
|
#1744 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Teraz kucharki z prawdziwego zdarzenia dużo więcej załatwiają same ![]() Magda no cóż, widać ten typ tak ma
|
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Siostra na swoim weselu miała śliczną księgę gości, ale standardową- księga na wpisy. Koniec końców, w połowie wesela latałam jak głupia i zbierałam dedykacje od gości. Mało kto niestety o tym pamiętał sam z siebie
. Ostatnio w ogóle przegladalam ta jej ksiege gosci . Odnalazlam mój i TŻ'ta wpis i się mega uśmiałam . Podpisaliśmy się "najukochańsza siostrzyczka Magdusia (moje pismo) i jej parobek Mateusz (TŻ'ta pismo hahahaha ). Polew z niego miałam jak nie wiem .Teraz na tym weselu w sierpniu było to samo- po dobrych 4-5h podeszliśmy z TŻ'tem do księgi, a tam NIC, puste kartki. Sami rozpuszczaliśmy info, żeby ludzie tam podłazili, bo mi samej byłoby trochę przykro, jakby koniec końców taka księga była pusta .
|
|
#1746 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() U mnie chyba jednak nie będzie księgi gości, bo więcej bym się musiała natłumaczyć o co w niej chodzi, niż miałabym w niej wpisów Pamiętam relację kaczuszki69, gdzie chodziła z księgą po sali i podtykała ją gościom, bo nikt się nie wpisywał
|
|
|
#1747 |
|
Wtajemniczenie
|
No wlaśnie tego się obawiam, ale jednak chciałabym mieć coś takiego i chciałabym sobie coś takiego powiesić na ścianie jako obraz, codziennie bym patrzyła i przypominała sobie o tym wyjątkowym dniu.
Acz jak byliśmy msc temu na weselu to księga była praktycznie pusta ( wpisywaliśmy się już dość późno) ale może poprosić DJ aby o tym przypomniał kilka razy, albo poprosić jakąś bliską mi osobę, żeby co jakiś czas pytała poszczególnych gości czy już zostawili ślad w księdze? Magda fotki też fajne ale jednak z tym już za dużo zamieszania.
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 7
Cytat:
. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1749 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Ta osoba, zwracająca się bezpośrednio do jednej osoby może przynieść lepszy skutek, taki przekaz bardziej dociera do człowieka. Tylko trzeba kogoś takiego mieć i wiedzieć, że się z tego dobrze wywiąże
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7
23.09
No i to juz ostatni sezon
|
|
#1751 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7
Cytat:
ja mam niecałe 155 a TŻ 30 cm wyższy![]() mówiłyście o stole wiejskim- my też robimy sami wszystko a właściwie moi dziadkowie, łącznie z zabiciem świnki wczoraj była mowa o obrączkach i mówiłam że chcemy z grawerem na zewnątrz. znalazłam jubilera co nam to zrobi i dodatkowo jakimś innym sposobem grawerowania- głębszym. bo laserowe to robi się od wewnątrz raczej, a tamten sposób jest głębszy i jednocześnie bardziej trwały. inni jak pytałam to tylko laserowym. cena nie tak źle bo powiedział że max 1600, w zależności od wagi a to będą takie grubsze masywniejsze obrączki
|
|
#1752 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O co chodzi z tym, że ktoś takie oferuje? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Choć nie ukrywam, że przyjście na gotowe jest nęcącą opcją, ale jednak wolę parę razy podjąć "potworny" wysiłek pojechania po zakupy i bawić się ze wszystkimi bliskimi, niż na siłę okrajać liczbę gości.Cytat:
W zeszłym roku byłam na weselu z kucharką i trochę przy nim pomagałam, więc dobrze wiem jak to wyglądało. W zimie siostra pojechała po produkty, które się nie psują szybko (typu mąka, przyprawy), miesiąc przed weselem po resztę. Mięso, pieczywo, wędliny, owoce, ciasta, tort, alkohol i napoje były zamówione i dowiezione na salę, więc nikogo nie interesowało nic poza tym żeby to odebrać i sprawdzić, czy jest kompletne. Osób do pomocy było dużo, kucharki były bardzo zorganizowane, więc nikt się nie narobił, czasu w kuchni też nie spędziłam jakoś bardzo dużo. Także dla mnie wizja kucharki nie brzmi tak przerażająco ![]() Cytat:
![]() Ja chyba w ogóle nie będę mieć księgi gości, jakoś nie lubię tego typu dupereli
|
||||||
|
|
|
#1753 |
|
Zadomowienie
|
a ja myślę, że z księgą gości będzie u nas załątwione w ten sposób:
My, jako para młoda przyjedziemy na końcu, aż wszyscy goście będą na sali.Poproszę rodziców, aby podczas wchodzenia gosci do sali, stali przy księdze gości (ktora bedzie umieszczona przy wejsciu) i kazdy kto wejdzie zeby przypieczetował i sie podpisał
|
|
|
|
#1754 |
|
Japońska rzepa
|
Księgi gości są super
Takie mam zapisane u siebie
|
#1755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my też mamy 20cm różnicy a jak czasem założę wysokie buty to czuję, że ją zaburzam i jest mi z tym źle bo lubię być od tż mniejsza ![]() Cytat:
swoją drogą słodko musicie wyglądać ![]() fajnie z obrączkami ![]() ![]() a co do księgi gości no dla mnie nie było jakimś strasznym wysiłkiem wpisanie się do niej i sprawienie przyjemności Młodej Parze u nas będzie informował DJ a jeśli listków będzie mało to się przejdę po stołach albo świadkowa to zrobi i nie uważam, że jakoś dramatycznie zaburzę komuś zabawę bo chyba Ci ludzie tam przyjdą głównie dla nas a nie głównie się nażreć i wytańczyć Do mojego drzewka też mam instrukcję, która będzie wydrukowana więc się goście raczej połapią Edytowane przez existence Czas edycji: 2013-09-12 o 09:51 |
||
|
|
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
Siemka
![]() Dzięki Marysia za gratki i witaj okaro i sasanka (sosneka? sorki, zgłupiałam i zapomniałam jaki login ) bo się z Wami nie witałam jeszcze![]() miałam dziś weselny koszmar, śniło mi się, że było 2h do ślubu a tata mi nie zmówił fryzjerki i makijażystki ![]() znalazłam ładną suknię http://weselnybox.pl/7956,Propozycja...i_%C5%9Blubnej
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
co do księgi gości my zostaniemy przy drzewku raczej
bo normalnej bym nie chciała - gdzieś byśmy ją schowali i zapomnieli o niej. Coś w stylu co lolusl wstawiła jest fajne ale też by poszło w odstawkę. A takie drzewko wpakujemy do antyramy i będzie wisiało gdzieś
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję ![]() nie no taka ogólnie moja stylówa i mi się skojarzyło ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- idziemy robić gofry na śniadanko
|
|
|
|
|
#1759 |
|
Japońska rzepa
|
Dokładnie patrzę na tą suknię
|
#1760 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Ty lubisz takie rzeczy i je znasz, w innych miejscach (np. u mnie) goście nie mają pojęcia o istnieniu takiej księgi, nie interesują się tym. więc takim osobom trzeba częściej o tym przypominać i dłużej wyjaśniać o co chodzi - tym bardziej, jeśli to nie księga ze zwykłymi wpisami. ja na żadnym z 7 wesel na których byłam (a myślę, że 7 to całkiem sporo) nie spotkałam się z księgą gości, przez to pewnie samej mi trzeba by było kilka razy o tym przypomnieć, więc to nie jest tak, że goście nie chcą sprawić przyjemności młodej parze ![]() ale mi się dobrze spało mam dziś tyle do zrobienia, że nie powinno mnie tu być za pół godziny lecę na miasto do kantorów i dziekanatów, potem zajęcie się mieszkaniem...
|
|
|
#1761 |
|
Japońska rzepa
|
A co do księgi gości to właśnie znalazłam to : http://weselnybox.pl/7883,Pomys%C5%8...%99_go%C5%9Bci
Coś w stylu starych dobrych Złotych Myśli ![]() Mi się podoba,bo to pozwala uniknąć 100 identycznych wpisów z "wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!"
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle znajoma bierze ślub w sierpniu 2015 roku i w sali którą wybrali podobno już nie ma żadnego terminu sobotniego na czerwiec 2016
owszem słyszałam, że jest oblegana bardzo, nawet już 3 znajomych miało tam wesele. Jeśli to prawda to masakra. Swoją drogą nie wiem co w tej sali jest takiego specjalnego, że tyle ludzi tam chce wesele..
|
|
#1763 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
no nie da się tego ukryć.
to jest ta sala.. co w niej takiego jest?
|
|
#1765 | ||
|
Zakorzenienie
|
hah! bardzo śmieszne! :P
Co do 2in1.. moja mama ostatnio spacerowała dużo po Foggi i mi nagle opublikowała zdjęcie na fcb (na szczęście już skasowała) i mi dzwoni.. patrz jaka fajna sukienka.. ale mi się podoba.. to taka w Twoim stylu ta ze pozniej dół się odpina:P matko... po tym zdjęciu TŻ mi powiedział że dobrze że razem idziemy szukać sukienki bo jakbym miała pójść z mamą to by mnie się chyba wystraszył xD ja też się smiałam jak głupia z tego :P ogólnie ciekawe.. ja bym chyba zaczęła śmiać się jako PM pod ołtarzem :P Cytat:
Cytat:
jesteście w Krk? ej.. ja już do was ide!!! |
||
|
|
|
#1766 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() I te złote zasłony
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
jadę dziś na uczelnie dyplom odebrać bo się do tego zbieram i zbieram i zebrać nie mogłam Cytat:
![]() widocznie ma dobrą opinie, że tak przyciąga ludzi albo jakieś konkurencyjne ceny? nie wiem
|
|
|
|
|
#1768 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() bleh, znowu kościelne żyrandole i zasłony mi się nie podobają. ale reszta w porządku
|
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fakt, ma bardzo dobrą opinię ale dla mnie sala taka normalna niczym się nie wyróżniająca..
|
|
|
#1770 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

. Ostatnio w ogóle przegladalam ta jej ksiege gosci 

W zeszłym roku byłam na weselu z kucharką i trochę przy nim pomagałam, więc dobrze wiem jak to wyglądało. W zimie siostra pojechała po produkty, które się nie psują szybko (typu mąka, przyprawy), miesiąc przed weselem po resztę. Mięso, pieczywo, wędliny, owoce, ciasta, tort, alkohol i napoje były zamówione i dowiezione na salę, więc nikogo nie interesowało nic poza tym żeby to odebrać i sprawdzić, czy jest kompletne. Osób do pomocy było dużo, kucharki były bardzo zorganizowane, więc nikt się nie narobił, czasu w kuchni też nie spędziłam jakoś bardzo dużo. Także dla mnie wizja kucharki nie brzmi tak przerażająco
i witaj okaro i sasanka (sosneka? sorki, zgłupiałam i zapomniałam jaki login
za pół godziny lecę na miasto do kantorów i dziekanatów, potem zajęcie się mieszkaniem...