Panny Młode 2015 cz. 7 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-11, 23:47   #1741
Atomoowka
Wtajemniczenie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7

Dziewczyny co sądzicie o takiej księdze gości? Może nie koniecznie ten model ale generalnie chodzi o coś w podobnym stylu?
http://allegro.pl/ksiega-gosci-wesel...541176754.html

Kurde mi się w sumie podoba, ale martwię się, że większa część gości nie będzie wiedziała o co chodzi i potem zbierzemy księgę np z 10 serduszkami

A może macie jeszcze inne pomysły na księge gości?

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 23:50   #1742
pati0090
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Dziewczyny co sądzicie o takiej księdze gości? Może nie koniecznie ten model ale generalnie chodzi o coś w podobnym stylu?

Kurde mi się w sumie podoba, ale martwię się, że większa część gości nie będzie wiedziała o co chodzi i potem zbierzemy księgę np z 10 serduszkami

Też bym chciała ksiege gości i też boję się tego samego

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 23:50   #1743
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:

Ciekawy pomysł, chociaż mi się bardziej podoba coś na styl drzewa, gdzie liście są śladami palców gości . Ja miałam wiele różnych pomysłów, ale koniec końców, żeby to jeszcze mi wracało pamięć do tego dnia, to chyba chciałabym właśnie takie fotki z podpisami w stylu zdjęć z Polaroida .
Stary 2013-09-11, 23:52   #1744
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Jeździc w sensie,ze np nie wszystkie produkty przywozi się tego samego dnia np we środę. Niektóre produkty typu chleb trzeba w sobotę dowieźć, inne też np w piątek bo od środy mogą się popsuć.
Serio pracowałam kiedyś jako taka pomoc kucharki na weselach i mniej więcej wiem jak to wygląda tylko,zę od tej drugiej strony.
No sama przyznasz, że jest to bardziej czasochłonna opcja niż zapłacenie od talerzyka i przyjście na gotowe
Ty masz ten luksus, że masz kucharkę blisko ale częściej jednak sala nie jest tuż obok Twojego domu rodzinnego.
W zasadzie my kupujemy produkty i przychodzimy na gotowe
Teraz kucharki z prawdziwego zdarzenia dużo więcej załatwiają same Też kilka razy byłam pomocą kucharki

Magda no cóż, widać ten typ tak ma
Stary 2013-09-11, 23:54   #1745
magda_mjt
Zakorzenienie

Moja Siostra na swoim weselu miała śliczną księgę gości, ale standardową- księga na wpisy. Koniec końców, w połowie wesela latałam jak głupia i zbierałam dedykacje od gości. Mało kto niestety o tym pamiętał sam z siebie . Ostatnio w ogóle przegladalam ta jej ksiege gosci . Odnalazlam mój i TŻ'ta wpis i się mega uśmiałam . Podpisaliśmy się "najukochańsza siostrzyczka Magdusia (moje pismo) i jej parobek Mateusz (TŻ'ta pismo hahahaha ). Polew z niego miałam jak nie wiem .

Teraz na tym weselu w sierpniu było to samo- po dobrych 4-5h podeszliśmy z TŻ'tem do księgi, a tam NIC, puste kartki. Sami rozpuszczaliśmy info, żeby ludzie tam podłazili, bo mi samej byłoby trochę przykro, jakby koniec końców taka księga była pusta .
Stary 2013-09-11, 23:56   #1746
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Coś w tym stylu ma ex, tylko, że chyba odciski palców, albo też właśnie pieczątki, jak ex pierwszy raz rzuciła ten pomysł to większości się podobało

U mnie chyba jednak nie będzie księgi gości, bo więcej bym się musiała natłumaczyć o co w niej chodzi, niż miałabym w niej wpisów Pamiętam relację kaczuszki69, gdzie chodziła z księgą po sali i podtykała ją gościom, bo nikt się nie wpisywał
Stary 2013-09-12, 00:01   #1747
Atomoowka
Wtajemniczenie

No wlaśnie tego się obawiam, ale jednak chciałabym mieć coś takiego i chciałabym sobie coś takiego powiesić na ścianie jako obraz, codziennie bym patrzyła i przypominała sobie o tym wyjątkowym dniu.
Acz jak byliśmy msc temu na weselu to księga była praktycznie pusta ( wpisywaliśmy się już dość późno) ale może poprosić DJ aby o tym przypomniał kilka razy, albo poprosić jakąś bliską mi osobę, żeby co jakiś czas pytała poszczególnych gości czy już zostawili ślad w księdze?

Magda fotki też fajne ale jednak z tym już za dużo zamieszania.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 00:03   #1748
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
No wlaśnie tego się obawiam, ale jednak chciałabym mieć coś takiego i chciałabym sobie coś takiego powiesić na ścianie jako obraz, codziennie bym patrzyła i przypominała sobie o tym wyjątkowym dniu.
Acz jak byliśmy msc temu na weselu to księga była praktycznie pusta ( wpisywaliśmy się już dość późno) ale może poprosić DJ aby o tym przypomniał kilka razy, albo poprosić jakąś bliską mi osobę, żeby co jakiś czas pytała poszczególnych gości czy już zostawili ślad w księdze?
Myśle, ze dj/ zespol jako przypomnienie, a bardziej doraźnie świadkowa i powinno byc ok .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-12, 00:05   #1749
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Pomysł z DJ-em w miarę, choć dam sobie głowę uciąć, że większość po takim komunikacie powie: "A, księga gości, no tak, tylko dokończę kawałek sernika i pójdę" - a potem ktoś wyciągnie na parkiet, ktoś zagada i tyle z wpisu

Ta osoba, zwracająca się bezpośrednio do jednej osoby może przynieść lepszy skutek, taki przekaz bardziej dociera do człowieka. Tylko trzeba kogoś takiego mieć i wiedzieć, że się z tego dobrze wywiąże
Stary 2013-09-12, 01:06   #1750
iixi
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
Tak apropo kiedy nowy odc bedzie?? Wiecie?.
23.09 No i to juz ostatni sezon

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 01:41   #1751
zanciapp
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
niska to byś była jak byś miała 150 w kapeluszu
ja tam mam 165 i uważam, że jestem średniego wzrostu kiedyś myślałam, że jestem mała ale wybito mi to z głowy
ej nie śmiaciać się ja mam niecałe 155 a TŻ 30 cm wyższy

mówiłyście o stole wiejskim- my też robimy sami wszystko
a właściwie moi dziadkowie, łącznie z zabiciem świnki

wczoraj była mowa o obrączkach i mówiłam że chcemy z grawerem na zewnątrz. znalazłam jubilera co nam to zrobi dokładnie takie jak chcemy
i dodatkowo jakimś innym sposobem grawerowania- głębszym. bo laserowe to robi się od wewnątrz raczej, a tamten sposób jest głębszy i jednocześnie bardziej trwały. inni jak pytałam to tylko laserowym.
cena nie tak źle bo powiedział że max 1600, w zależności od wagi a to będą takie grubsze masywniejsze obrączki
zanciapp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:34   #1752
mariamarysienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
Gratuluję prawka
A co do Fiata to hm.. widziałam że ktoś takie oferuje :P
Łoo, prawko to ja mam już 3 lata
O co chodzi z tym, że ktoś takie oferuje?

Cytat:
Ej.. przeglądam sobie z nudów suknie z kolekcji 2014 i matko:
1. co to jest? :O
2. co to jest? :O

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Jeny, ja pewnie zaczęłabym się chichrać jakby nam się coś takiego stało z obrączkami Pokazałam to TŻ-owi a on: "To była szansa dana panu młodemu na to, żeby się ratował"

Cytat:
Napisane przez sasanka87 Pokaż wiadomość
z jednej stony nie chce mi się zawracać głowy kucharką z drugiej słysze ze taniej i że jedzenie będzie lepsze. wesele będzie na ok. 100 osób slub bedzie o której będę chciała. napewno będzie jeden tego dnia i mogę miec jak chce. 16-17
Zależy na czym bardziej Ci zależy - wygoda czy koszty? Bo w opcji z kucharką jest oczywiście taniej, ale trzeba pojechać po produkty i zawsze kilka osób przed weselem jej musi pomagać (co prawda jak jest dobrze zorganizowana to nikt się nie narobi). A w restauracji płaci się sporo, ale już nic Cię nie interesuje. U nas prawdopodobnie będzie kucharka, bo jak na wesele przyjdzie ok. 150-170 osób, to zapłacić za każdą 70 zł a 170 to ogromna różnica Choć nie ukrywam, że przyjście na gotowe jest nęcącą opcją, ale jednak wolę parę razy podjąć "potworny" wysiłek pojechania po zakupy i bawić się ze wszystkimi bliskimi, niż na siłę okrajać liczbę gości.

Cytat:
Jeździc w sensie,ze np nie wszystkie produkty przywozi się tego samego dnia np we środę. Niektóre produkty typu chleb trzeba w sobotę dowieźć, inne też np w piątek bo od środy mogą się popsuć.
Serio pracowałam kiedyś jako taka pomoc kucharki na weselach i mniej więcej wiem jak to wygląda tylko,zę od tej drugiej strony.
No sama przyznasz, że jest to bardziej czasochłonna opcja niż zapłacenie od talerzyka i przyjście na gotowe
Ty masz ten luksus, że masz kucharkę blisko ale częściej jednak sala nie jest tuż obok Twojego domu rodzinnego.
Czy ja wiem? W zeszłym roku byłam na weselu z kucharką i trochę przy nim pomagałam, więc dobrze wiem jak to wyglądało. W zimie siostra pojechała po produkty, które się nie psują szybko (typu mąka, przyprawy), miesiąc przed weselem po resztę. Mięso, pieczywo, wędliny, owoce, ciasta, tort, alkohol i napoje były zamówione i dowiezione na salę, więc nikogo nie interesowało nic poza tym żeby to odebrać i sprawdzić, czy jest kompletne. Osób do pomocy było dużo, kucharki były bardzo zorganizowane, więc nikt się nie narobił, czasu w kuchni też nie spędziłam jakoś bardzo dużo. Także dla mnie wizja kucharki nie brzmi tak przerażająco

Cytat:
Pomysł z DJ-em w miarę, choć dam sobie głowę uciąć, że większość po takim komunikacie powie: "A, księga gości, no tak, tylko dokończę kawałek sernika i pójdę" - a potem ktoś wyciągnie na parkiet, ktoś zagada i tyle z wpisu

Ta osoba, zwracająca się bezpośrednio do jednej osoby może przynieść lepszy skutek, taki przekaz bardziej dociera do człowieka. Tylko trzeba kogoś takiego mieć i wiedzieć, że się z tego dobrze wywiąże
Kurczę, ja bym nie chciała żeby ktoś zamiast bawić się to ciągle podtykał księgę gości ludziom pod nosy Nie dość, że to nużące, bo i tak ludzie ciągle o tym zapominają i tak jak mówisz - pamiętają, a potem ktoś ich wyciąga do zabawy i po wpisie
Ja chyba w ogóle nie będę mieć księgi gości, jakoś nie lubię tego typu dupereli

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:05   #1753
okaro
Zadomowienie

a ja myślę, że z księgą gości będzie u nas załątwione w ten sposób:
My, jako para młoda przyjedziemy na końcu, aż wszyscy goście będą na sali.Poproszę rodziców, aby podczas wchodzenia gosci do sali, stali przy księdze gości (ktora bedzie umieszczona przy wejsciu) i kazdy kto wejdzie zeby przypieczetował i sie podpisał
okaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:36   #1754
lolusl
Japońska rzepa

Księgi gości są super Ale mi też się podobają takie niekonwencjonalne Takie mam zapisane u siebie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg envelope-guest-book-lot-e1319825441559.jpg (64,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kartka-z-kopertkami--do-srodka-mozn.jpg (43,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ksiega-gosci-pytania4.jpg (65,2 KB, 9 załadowań)
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:49   #1755
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
No ale jak masz taki styl że krótka sukienka to rozumiem,bo tu walc chyba by dziwnie wyglądał z kolei,ale ja nie kumam- długa ,dostojna suknia,welon do ziemii i kurde kaczuszki tańczą albo Gangam style

Ja mam 20 cm różnicy,wiec w sumie żaden obcas mi nie straszny
walca też rozważaliśmy i dla nie długość sukni tu nie ma za bardzo wpływu ale ostatecznie ta opcja szybszego tańca bardziej pasuje do nas

my też mamy 20cm różnicy a jak czasem założę wysokie buty to czuję, że ją zaburzam i jest mi z tym źle bo lubię być od tż mniejsza

Cytat:
Napisane przez zanciapp Pokaż wiadomość
ej nie śmiaciać się ja mam niecałe 155 a TŻ 30 cm wyższy

mówiłyście o stole wiejskim- my też robimy sami wszystko
a właściwie moi dziadkowie, łącznie z zabiciem świnki

wczoraj była mowa o obrączkach i mówiłam że chcemy z grawerem na zewnątrz. znalazłam jubilera co nam to zrobi dokładnie takie jak chcemy
i dodatkowo jakimś innym sposobem grawerowania- głębszym. bo laserowe to robi się od wewnątrz raczej, a tamten sposób jest głębszy i jednocześnie bardziej trwały. inni jak pytałam to tylko laserowym.
cena nie tak źle bo powiedział że max 1600, w zależności od wagi a to będą takie grubsze masywniejsze obrączki
no ale to 155 a 150 w kapeluszu to różnica swoją drogą słodko musicie wyglądać

fajnie z obrączkami

a co do księgi gości no dla mnie nie było jakimś strasznym wysiłkiem wpisanie się do niej i sprawienie przyjemności Młodej Parze u nas będzie informował DJ a jeśli listków będzie mało to się przejdę po stołach albo świadkowa to zrobi i nie uważam, że jakoś dramatycznie zaburzę komuś zabawę bo chyba Ci ludzie tam przyjdą głównie dla nas a nie głównie się nażreć i wytańczyć Do mojego drzewka też mam instrukcję, która będzie wydrukowana więc się goście raczej połapią

Edytowane przez existence
Czas edycji: 2013-09-12 o 09:51
existence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:50   #1756
Beezee
Zakorzenienie

Siemka
Dzięki Marysia za gratki i witaj okaro i sasanka (sosneka? sorki, zgłupiałam i zapomniałam jaki login) bo się z Wami nie witałam jeszcze
miałam dziś weselny koszmar, śniło mi się, że było 2h do ślubu a tata mi nie zmówił fryzjerki i makijażystki
znalazłam ładną suknię http://weselnybox.pl/7956,Propozycja...i_%C5%9Blubnej
Stary 2013-09-12, 09:51   #1757
iixi
Zakorzenienie

co do księgi gości my zostaniemy przy drzewku raczej bo normalnej bym nie chciała - gdzieś byśmy ją schowali i zapomnieli o niej. Coś w stylu co lolusl wstawiła jest fajne ale też by poszło w odstawkę. A takie drzewko wpakujemy do antyramy i będzie wisiało gdzieś

BLOG

Stary 2013-09-12, 09:54   #1758
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beezee Pokaż wiadomość
dla mnie szukałaś? dziękuję

nie no taka ogólnie moja stylówa i mi się skojarzyło

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

idziemy robić gofry na śniadanko
Stary 2013-09-12, 09:56   #1759
lolusl
Japońska rzepa

Dokładnie patrzę na tą suknię
It never fails.
Stary 2013-09-12, 10:04   #1760
viva91
na przekór do celu

Cytat:
a co do księgi gości no dla mnie nie było jakimś strasznym wysiłkiem wpisanie się do niej i sprawienie przyjemności Młodej Parze u nas będzie informował DJ a jeśli listków będzie mało to się przejdę po stołach albo świadkowa to zrobi i nie uważam, że jakoś dramatycznie zaburzę komuś zabawę bo chyba Ci ludzie tam przyjdą głównie dla nas a nie głównie się nażreć i wytańczyć Do mojego drzewka też mam instrukcję, która będzie wydrukowana więc się goście raczej połapią
tu nie chodzi o wysiłek, a pamięć
Ty lubisz takie rzeczy i je znasz, w innych miejscach (np. u mnie) goście nie mają pojęcia o istnieniu takiej księgi, nie interesują się tym. więc takim osobom trzeba częściej o tym przypominać i dłużej wyjaśniać o co chodzi - tym bardziej, jeśli to nie księga ze zwykłymi wpisami. ja na żadnym z 7 wesel na których byłam (a myślę, że 7 to całkiem sporo) nie spotkałam się z księgą gości, przez to pewnie samej mi trzeba by było kilka razy o tym przypomnieć, więc to nie jest tak, że goście nie chcą sprawić przyjemności młodej parze

ale mi się dobrze spało mam dziś tyle do zrobienia, że nie powinno mnie tu być za pół godziny lecę na miasto do kantorów i dziekanatów, potem zajęcie się mieszkaniem...
Stary 2013-09-12, 10:04   #1761
lolusl
Japońska rzepa

A co do księgi gości to właśnie znalazłam to : http://weselnybox.pl/7883,Pomys%C5%8...%99_go%C5%9Bci

Coś w stylu starych dobrych Złotych Myśli
Mi się podoba,bo to pozwala uniknąć 100 identycznych wpisów z "wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!"
It never fails.
Stary 2013-09-12, 10:06   #1762
iixi
Zakorzenienie

w ogóle znajoma bierze ślub w sierpniu 2015 roku i w sali którą wybrali podobno już nie ma żadnego terminu sobotniego na czerwiec 2016 owszem słyszałam, że jest oblegana bardzo, nawet już 3 znajomych miało tam wesele. Jeśli to prawda to masakra. Swoją drogą nie wiem co w tej sali jest takiego specjalnego, że tyle ludzi tam chce wesele..

BLOG

Stary 2013-09-12, 10:07   #1763
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
w ogóle znajoma bierze ślub w sierpniu 2015 roku i w sali którą wybrali podobno już nie ma żadnego terminu sobotniego na czerwiec 2016 owszem słyszałam, że jest oblegana bardzo, nawet już 3 znajomych miało tam wesele. Jeśli to prawda to masakra. Swoją drogą nie wiem co w tej sali jest takiego specjalnego, że tyle ludzi tam chce wesele..
ale wy tam macie tempo
Stary 2013-09-12, 10:09   #1764
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
ale wy tam macie tempo
no nie da się tego ukryć.
to jest ta sala.. co w niej takiego jest?

BLOG

Stary 2013-09-12, 10:12   #1765
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha masz suknię 2in1 przecież chciałaś, to taką?
hah! bardzo śmieszne! :P
Co do 2in1.. moja mama ostatnio spacerowała dużo po Foggi i mi nagle opublikowała zdjęcie na fcb (na szczęście już skasowała) i mi dzwoni.. patrz jaka fajna sukienka.. ale mi się podoba.. to taka w Twoim stylu ta ze pozniej dół się odpina:P matko... po tym zdjęciu TŻ mi powiedział że dobrze że razem idziemy szukać sukienki bo jakbym miała pójść z mamą to by mnie się chyba wystraszył xD
Cytat:
no przykre ale jednak micha się cieszy
ja też się smiałam jak głupia z tego :P ogólnie ciekawe.. ja bym chyba zaczęła śmiać się jako PM pod ołtarzem :P
Cytat:
a mi się nr 1 podoba nie jako"suknia ślubna" oczywiście ale chętnie bym ubrała coś w tym stylu - leginsy i bluzka w takim kroju
No tak.. nie jako suknia ślubna spoko :P ale jako suknia ślubna- skąd takipomysł! :P
słodziutka!!
Cytat:
idziemy robić gofry na śniadanko
jesteście w Krk? ej.. ja już do was ide!!!
Stary 2013-09-12, 10:12   #1766
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Nazwa mnie rozwaliła

I te złote zasłony
It never fails.
Stary 2013-09-12, 10:13   #1767
Aniaa_89
Zakorzenienie

dzień dobry

jadę dziś na uczelnie dyplom odebrać bo się do tego zbieram i zbieram i zebrać nie mogłam ale z koleżanką się umówiłam, to dzisiaj już pojadę i od razu pewnie oblejemy dyplomy
Cytat:
sala jak sala
widocznie ma dobrą opinie, że tak przyciąga ludzi albo jakieś konkurencyjne ceny? nie wiem
Aniaa_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:13   #1768
viva91
na przekór do celu

Cytat:
fajnie zobaczyć "tak było kiedyś"

bleh, znowu kościelne żyrandole i zasłony mi się nie podobają. ale reszta w porządku
Stary 2013-09-12, 10:15   #1769
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniaa_89 Pokaż wiadomość
widocznie ma dobrą opinie, że tak przyciąga ludzi albo jakieś konkurencyjne ceny? nie wiem
z tego co wiem ceny jak ceny - normalne.
fakt, ma bardzo dobrą opinię ale dla mnie sala taka normalna niczym się nie wyróżniająca..

BLOG

Stary 2013-09-12, 10:18   #1770
viva91
na przekór do celu

Cytat:
z tego co wiem ceny jak ceny - normalne.
fakt, ma bardzo dobrą opinię ale dla mnie sala taka normalna niczym się nie wyróżniająca..
czyli nadająca się na wczesną rezerwację, skoro nic jej nie brakuje, to czego chcieć więcej

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości