|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
Cytat:
---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- My niby mamy ZAIKS, ale nie wiem jak to wygląda w praktyce. W umowie z zespołem jest taki zapis, że restauracja albo my powinniśmy zapłacić....
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
racja, za mało napoi nie zauwazylam tego
ale mysle ze sprite i cole kupie taniej niz 3.80 zl za litr i wtedy bedzie wiecej :P a jak nie to trzeba bedzie dołożyć. albo wiecej wody woda jest tania ![]() u nas nie ma czegos takiego jak korkowe. to w ogole nie powinno istniec zaiks placi sala |
|
|
|
#1113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1114 |
|
Zadomowienie
|
Misia a ubrania dla was, prezenty dla rodziców, koszt kwiaciarni, dekoracji, ślubu, samochód, poprawiny??? Sporo pominęłaś, nochyba że to miałą być kalkulacja tylko związana z przyjęciem, salą.
EDIT: Jak tylko jedzenie to brakuje tortu (no chyba, że masz w cenie)
Edytowane przez Aasikk Czas edycji: 2013-09-12 o 09:35 |
|
|
|
#1115 | |
|
Zadomowienie
|
U nas chyba też tak będzie, bo w umowie jest napisane, że "organizator" płaci, a organizatorem wcześniej nazwali restaurację. Mam nadzieję, że nas nie obciążą tym potem...
![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
|
|
#1116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
a tak z kosztów naszych...
obrączki 400 zł welon 80 zł suknia 1200 zl garnitur 1200 zł buty moje ( koło 250 zł ) buty TZ 110 zł koszula 200 zł *pogrubione juz kupione makijazu itp nie licze bo to moja mama zapłaci. jeśli chodzi o podziekowania dla rodziców kupujemy tylko kwiaty więc mysle, że dwa bukiety po 100 zl i będzie gut ![]() poprawin nie organizujemy |
|
|
|
#1118 |
|
Zadomowienie
|
To są prawa autorskie - opłata za to, że zespół może wykonywać publicznie utwory innego artysty czy jakoś tak
|
#1119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a biżuteria, bielizna, bolerka, podwiązki i inne dodatki?
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
ja tego w koszty nie wrzucam bo to sie kupuje na bieząco wiec nie trzeba na to odkładać. Mówiłam juz ze buty bolerko itp kupie w salonie jak juz suknia bedzie gotowa. Moja mama dużo mi pomaga finansowo jesli chodzi o moj stroj
![]() TŻ.. w ccc kupil. Jak była to obnizka minus 30 % no i butki z lasockiego za 110 zł zakupił
|
|
|
|
#1121 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#1123 |
|
Zadomowienie
|
mnie też te naklejki nie podchodzą
mój TŻ kupuje buty z Pilpola http://pilpol.pl/ (przejrzyjcie sobie stronę, są bardzo porządne i z czystym sumieniem mogę polecić, TŻ ma już 3 parę z tej firmy) chodzi do pracy na co dzień w nich więc potrzebuje takich butów ostatnio kupił takie: http://pilpol.pl/exclusive/22-1238-czarny.html w sklepie stacjonarnym za 210 a nie tak jak tu za 300 ![]() na ślub pewnie też kupimy tam chyba, że zdecydujemy się na jakieś gino rossi, aldo, albo kazara, ale tam pewnie podobne będą znacznie droższe
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
o takie ma
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki!
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1126 |
|
Zadomowienie
|
No to plan jest taki - teraz muszę TŻta przeciągnąć po sklepach i uświadomić mu jakie buty mu się podobają
![]() Następnie kupimy buty, ale pewnie dopiero na wiosnę Przeceny już się skończyły, więc zaczekamy na nową kolekcję
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet zawieszek ani kokardek nie będę kupować, bo dla mnie to strata kasy. Będą gole butelki. Na wszystkich weselach w rodzinie były gołe butelki i było ok.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1128 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ładne. Buty z tej firmy są bardzo wygodne (przynajmniej kobiece). Mam kilka par i jestem bardzo z nich zadowolona ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
|
|
|
#1129 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przed Gino Rossi ostrzegam -wcale nie sa az tak wygodne jak to sie wydaje w sklepie a co da Kazar - najczesciej produkuja w Chinach, czasem tylko szycie jest we Wloszech... Kolezanka pracowala, tak mi mowila Ja nie wiem co TZ kupimy. Mamy na to zaplanowany jeden weekend - chcemy go opkupic i miec z glowy najpierw garniak, dalej koszula ( chociaz tu sie zastanawiam, bo nie mam jeszcze sukni ) i buty na koniec zeby dopasowac. TZ nie jest fanem chodzenia po sklepach, takze takie tourné mu wystarczy Inaczej mamusia dobierze sie do kupowania i bedzie tragedia
|
|
|
|
|
#1130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Podoba mi się - jak ją ubierzesz, będzie widać, kto jest panną młodą
![]() Cytat:
![]() W śmiesznym klimacie znalazłam etykietki na żubrówkę weselną : pan i pani żubr w strojach weselnych ![]() Cytat:
U nas też nie będzie. Wódka, którą zapewni lokal nie wygląda jak najtańszy spiryt, więc nie ma sie czego wstydzić. na stole będą kwiaty, ozdobne winietki i menu. Etykiety to byłoby za dużo.
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2013-09-12 o 10:15 |
||
|
|
|
#1131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) my garnitur i buty planujemy zakupić w przyszłym roku w marcuja mam buty Kazar i jestem bardzo zadowolona jak na razie
|
|
#1132 |
|
Raczkowanie
|
Ad rem - bardzo ładne buty i super leżą i wyglądają na stopie
gdzie zamawiałaś? Ktoś pisał o naklejkach na wódkę typu durex, domestos itd. itp. my nie chcemy takich naklejek na wszystkie butelki, wódka weselna będzie tylko z zawieszką lub wstążką pod kolor wesela (fuksja), ale te śmieszne naklejki zamawiamy na kilka butelek wódki, które będą dla gości jako nagrody za udział w konkursach Myślę, że to dobre rozwiązanie.W załączniku moje ślubne, jeszcze nie kupione. Będą na cały ślub i wesele lub później po pierwszym tańcu na przebranie jeśli zdecyduję się kupić również coś na obcasie. Jestem prawie tego samego wzrostu co TŻ, więc nie chcę butów na wysokim obcasie, żeby być od niego wyższa... Wódka jeszcze nie wybrana, ale myślę nad Panem Tadeuszem lub Stockiem.
|
|
#1133 |
|
Raczkowanie
|
Kochane, już tu kiedyś się z Wami witałam jednak za mało czasu żeby systematycznie się dzielać więc Was podczytuje... Napisze dla przypomnienia, że za mąż wychodzę 31 maja 2014
Przyszłam do Was z zapytaniem.. Szczególnie Panny Młode z Trójmiasta Wczoraj byłam w Gdyni w poszukiwaniu sukni ślubnej... Byłam w elizabeth passion tam niestety nic nie znalazlam dla siebie, w Agnes to już w ogóle porażka i odwiedzilam jeszcze Mariette i tam mierzylam 3 suknie i było bosko, 1 to juz w ogole cudo... tylko nie wiem czy to TA! Kochane jak odczułyście że to właśnie ta suknia... Ja wyglądałam cudnie ale w głowie mialam 2suknie upatrzone w internecie i to tylko do szycia. Koleżanka twierdzi że mam brać tą z salonu bo przynajmiej wiem jak wyglądam a z uszyciem różnie bywa. Co sądzicie? nie za wcześnie z tą suknią? MAm jeszcze pojeździć po salonach? Pomóżcie prosze
|
|
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też się te naklejki nie podobają
i pomysł żeby na stole młodych stało coś dodatkowo co innym gościom nie będzie już dane - ktoś pisał o takim pomyśle z jakąś kolorową wódką.. Jako gość dziwnie poczułabym się.. że sobie coś ekstra a mnie to już nie poczęstują tym.. jak ktoś ma ochotę sam sobie coś zjeść to może to uczynić następnego dnia już a nie musi demonstrować tego na weselu
|
|
|
|
#1135 |
|
Wtajemniczenie
|
iLoNuS_ktl
Moja jest ivory więc koszula tż będzie tez mniej więcej w tym odcieniu
|
|
#1136 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Sama nigdy nie zrobiłabym wesela bez winietek. Namówiłam w lipcu moją ciocię na winietki mimo, że wesele na 32 osoby. Teraz sama mówiła, że nie wyobraża sobie wesela bez ![]() Cytat:
). Najgorzej mają dziewczyny, które mają w ivory, bo to już są różne odcienie w zalezności od firmy.Ja z tego powodu, że podejrzewałam, że TŻ będzie chciał smoking (no i że najlepiej było mi w śnieżnej bieli, ale to już mogłam pominąć na upartego) zrezygnowałam z jednej sukni w Madonnie (do smokingu koszula tylko w śnieżnej bieli). Ale to dobrze, bo dzięki temu znalazłam tą jedyną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do naklejek - u nas będą tylko na Poltra na bimber i cytrynówkę (na wesele nie możemy wnosić takiego alko), ale nie jakieś śmieszne, bo my jesteśmy za sztywni na to i piszę to szczerze. Ja może mnij, ale mój TŻ jest śmiertelnie powazny i jak ostatnio zobaczył tablicę rej. z napisem "RATUNKUUUU" to sam skomentował, że do nas to nie pasuje Edytowane przez enzunio Czas edycji: 2013-09-12 o 10:37 |
||||
|
|
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak zrobiłam - na koniec sierpnia byłam w Madonnie w Gdyni i pierwsza suknia którą przymierzyłam była przepiękna! ale jakoś nie było tego wzruszenia, łez itp ale teraz tak myślę, że przecież nie każdy jest taki wrażliwy, to wcale nie znaczy, że z suknią było coś nie tak i teraz po miesiącu jestem prawie pewna, że ją chcę. niedługo jadę tam drugi raz ze świadkową i jeśli ona jakoś kategorycznie mi nie zabroni, to ją kupię a jeśli chodzi o czas, to masz go jeszcze dużo suknię najpóźniej 7-6 miesięcy przed ślubem trzeba zamówić.i też proponuję suknię z salonu, bałabym się od krawcowej wziąć
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Tzn. trochę inna niż te modele, które miałam gdzieś znalezione jako inspiracje, ale kiedy przymierzyłam - bardzo się sobie podobałam. I teraz w głowie mam tylko siebie w tej sukience, nawet nie chce mi się jeździć i mierzyć inne ![]() Jeśli pod uwagę bierzesz szycie, to dwie sprawy. Znajdź bardzo dobrą krawcową, która ma doświadczenie w szyciu sukien ślubnych. Druga - przymierz te modele - na Tobie mogą zupełnie inaczej leżeć niż na modelce.
|
|
#1139 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ig88, witam Cię współdatowniczko - ja byłam już prawie przekonana na suknię z Agnes, ale pani w innym salonie, gdzie nic dla mnie nie było, powiedziała do mnie i mojej mamy, że suknia nie ma być po prostu ładna, tak jak mi się wydawała tamta Agnes... ma do mnie krzyczeć. I mama nie pozwoliła mi kupić tej Agnes, powiedziała, że będziemy tak dlugo szukać aż faktycznie coś zacznie "krzyczeć" do mnie. Ja jestem osobą, która (jak myślałam) nie podnieca się sukniami ślubnymi. Ale jak założyłam tą moją... nie było co prawda łez i bicia serca, ale był uśmiech od ucha do ucha, poczułam się najpiękniejsza na świecie i już nie chciałam jej ściągać
Edytowane przez enzunio Czas edycji: 2013-09-12 o 10:42 |
|
|
|
|
#1140 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zamawiałam na bialebuty.comŁadne wybrałaś butki, coś ostatnio mam szał na kokardy ![]() Cytat:
I pamiętaj, ze to TWOJA suknia, nie koleżanki, TY masz się w niej dobrze czuć
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

i pomysł żeby na stole młodych stało coś dodatkowo co innym gościom nie będzie już dane - ktoś pisał o takim pomyśle z jakąś kolorową wódką.. Jako gość dziwnie poczułabym się.. że sobie coś ekstra a mnie to już nie poczęstują tym.. jak ktoś ma ochotę sam sobie coś zjeść to może to uczynić następnego dnia już a nie musi demonstrować tego na weselu
Zamawiałam na bialebuty.com