Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-12, 09:31   #1111
niulka_1985
Zadomowienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Mi też nalepki jakoś nie podchodzą. Ani te zabawne ani te z gołąbkami, ani żadne eleganckie. Wolę zawieszki lub tylko kokardki.
No właśnie my będziemy mieli kokardki, naklejki jakoś nie w moim stylu.....

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Macie ZAIKS lub korkowe?
My niby mamy ZAIKS, ale nie wiem jak to wygląda w praktyce. W umowie z zespołem jest taki zapis, że restauracja albo my powinniśmy zapłacić....
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:32   #1112
misia880
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

racja, za mało napoi nie zauwazylam tego
ale mysle ze sprite i cole kupie taniej niz 3.80 zl za litr i wtedy bedzie wiecej :P
a jak nie to trzeba bedzie dołożyć. albo wiecej wody woda jest tania

u nas nie ma czegos takiego jak korkowe. to w ogole nie powinno istniec
zaiks placi sala

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:33   #1113
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
No właśnie my będziemy mieli kokardki, naklejki jakoś nie w moim stylu.....

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

A my będziemy mieć i śmieszne nalepki i poważniejsze zawieszki - każdy znajdzie coś dla siebie

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:33   #1114
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
CZY COŚ POMINeŁAM ??
Misia a ubrania dla was, prezenty dla rodziców, koszt kwiaciarni, dekoracji, ślubu, samochód, poprawiny??? Sporo pominęłaś, nochyba że to miałą być kalkulacja tylko związana z przyjęciem, salą.

EDIT: Jak tylko jedzenie to brakuje tortu (no chyba, że masz w cenie)

Edytowane przez Aasikk
Czas edycji: 2013-09-12 o 09:35
Aasikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:37   #1115
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
zaiks placi sala
U nas chyba też tak będzie, bo w umowie jest napisane, że "organizator" płaci, a organizatorem wcześniej nazwali restaurację. Mam nadzieję, że nas nie obciążą tym potem...

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
A my będziemy mieć i śmieszne nalepki i poważniejsze zawieszki - każdy znajdzie coś dla siebie
Masz rację, każdy robi po swojemu.
Stary 2013-09-12, 09:37   #1116
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985;42761520[COLOR=Silver
][/COLOR]My niby mamy ZAIKS, ale nie wiem jak to wygląda w praktyce. W umowie z zespołem jest taki zapis, że restauracja albo my powinniśmy zapłacić....
A co to jest ten ZAIKS????
Stary 2013-09-12, 09:42   #1117
misia880
Zakorzenienie

a tak z kosztów naszych...

obrączki 400 zł
welon 80 zł
suknia 1200 zl
garnitur 1200 zł

buty moje ( koło 250 zł )
buty TZ 110 zł
koszula 200 zł

*pogrubione juz kupione

makijazu itp nie licze bo to moja mama zapłaci.

jeśli chodzi o podziekowania dla rodziców kupujemy tylko kwiaty więc mysle, że dwa bukiety po 100 zl i będzie gut

poprawin nie organizujemy

Stary 2013-09-12, 09:43   #1118
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
A co to jest ten ZAIKS????
To są prawa autorskie - opłata za to, że zespół może wykonywać publicznie utwory innego artysty czy jakoś tak
Stary 2013-09-12, 09:45   #1119
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
a tak z kosztów naszych...

obrączki 400 zł
welon 80 zł
suknia 1200 zl
garnitur 1200 zł

buty moje ( koło 250 zł )
buty TZ 110 zł
koszula 200 zł

*pogrubione juz kupione

makijazu itp nie licze bo to moja mama zapłaci.

jeśli chodzi o podziekowania dla rodziców kupujemy tylko kwiaty więc mysle, że dwa bukiety po 100 zl i będzie gut

poprawin nie organizujemy
Gdzie Twój TŻ dopadł buty? Mojemu się żadne nie podobają...

a biżuteria, bielizna, bolerka, podwiązki i inne dodatki?

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-09-12, 09:47   #1120
misia880
Zakorzenienie

ja tego w koszty nie wrzucam bo to sie kupuje na bieząco wiec nie trzeba na to odkładać. Mówiłam juz ze buty bolerko itp kupie w salonie jak juz suknia bedzie gotowa. Moja mama dużo mi pomaga finansowo jesli chodzi o moj stroj

TŻ.. w ccc kupil. Jak była to obnizka minus 30 % no i butki z lasockiego za 110 zł zakupił

Stary 2013-09-12, 09:50   #1121
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
ja tego w koszty nie wrzucam bo to sie kupuje na bieząco wiec nie trzeba na to odkładać. Mówiłam juz ze buty bolerko itp kupie w salonie jak juz suknia bedzie gotowa. Moja mama dużo mi pomaga finansowo jesli chodzi o moj stroj

TŻ.. w ccc kupil. Jak była to obnizka minus 30 % no i butki z lasockiego za 110 zł zakupił
Kurde, musimy się z TŻ rozejrzeć... niestety wszystkie modele, które aktualnie są na topie TŻ kwituje jednym zdaniem "Jak będę chciał w cyrku pracować jako klaun to sobie wtedy takie kupię"

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-09-12, 09:53   #1122
misia880
Zakorzenienie

Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2013-09-12, 09:54   #1123
KasiaK_080290
Zadomowienie

mnie też te naklejki nie podchodzą jeśli zdecydujemy się na jakaś ozdobę butelek to będzie to kokardka tylko

mój TŻ kupuje buty z Pilpola http://pilpol.pl/ (przejrzyjcie sobie stronę, są bardzo porządne i z czystym sumieniem mogę polecić, TŻ ma już 3 parę z tej firmy)

chodzi do pracy na co dzień w nich więc potrzebuje takich butów ostatnio kupił takie: http://pilpol.pl/exclusive/22-1238-czarny.html w sklepie stacjonarnym za 210 a nie tak jak tu za 300
na ślub pewnie też kupimy tam chyba, że zdecydujemy się na jakieś gino rossi, aldo, albo kazara, ale tam pewnie podobne będą znacznie droższe

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:56   #1124
misia880
Zakorzenienie

Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

o takie ma
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1378972454784.jpg (65,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1378972468956.jpg (66,2 KB, 20 załadowań)

Stary 2013-09-12, 09:57   #1125
missmalezji
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki!

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Kurde, musimy się z TŻ rozejrzeć... niestety wszystkie modele, które aktualnie są na topie TŻ kwituje jednym zdaniem "Jak będę chciał w cyrku pracować jako klaun to sobie wtedy takie kupię"
u mnie to samo.. mowi ze same rutkoszczaki

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:59   #1126
Ad rem
Zadomowienie

No to plan jest taki - teraz muszę TŻta przeciągnąć po sklepach i uświadomić mu jakie buty mu się podobają
Następnie kupimy buty, ale pewnie dopiero na wiosnę Przeceny już się skończyły, więc zaczekamy na nową kolekcję

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-09-12, 10:03   #1127
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja nawet zawieszek ani kokardek nie będę kupować, bo dla mnie to strata kasy. Będą gole butelki. Na wszystkich weselach w rodzinie były gołe butelki i było ok.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:05   #1128
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
To są prawa autorskie - opłata za to, że zespół może wykonywać publicznie utwory innego artysty czy jakoś tak
Oooo pierwsze słyszę... ciekawe jak to jest rozwiązane u nas

Cytat:
o takie ma
ładne. Buty z tej firmy są bardzo wygodne (przynajmniej kobiece). Mam kilka par i jestem bardzo z nich zadowolona

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Ja nawet zawieszek ani kokardek nie będę kupować, bo dla mnie to strata kasy. Będą gole butelki. Na wszystkich weselach w rodzinie były gołe butelki i było ok.
U nas też nie będzie takich zawieszek, etykiet, itp. I to nawet może nie kwestia kasy, ale jakoś nie mamy parcia na takie dodatkowe elementy. Ktoś wyżej pisał, że ma tak z zaproszeniami, dla przykładu dla mnie zaproszenia są bardzo ważne
Stary 2013-09-12, 10:09   #1129
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
mnie też te naklejki nie podchodzą jeśli zdecydujemy się na jakaś ozdobę butelek to będzie to kokardka tylko

mój TŻ kupuje buty z Pilpola http://pilpol.pl/ (przejrzyjcie sobie stronę, są bardzo porządne i z czystym sumieniem mogę polecić, TŻ ma już 3 parę z tej firmy)

chodzi do pracy na co dzień w nich więc potrzebuje takich butów ostatnio kupił takie: http://pilpol.pl/exclusive/22-1238-czarny.html w sklepie stacjonarnym za 210 a nie tak jak tu za 300
na ślub pewnie też kupimy tam chyba, że zdecydujemy się na jakieś gino rossi, aldo, albo kazara, ale tam pewnie podobne będą znacznie droższe
Buty wydaja sie fajne ale mozna je kupic na Prymasa Tysiaclecia w Warszawie ?

Przed Gino Rossi ostrzegam -wcale nie sa az tak wygodne jak to sie wydaje w sklepie a co da Kazar - najczesciej produkuja w Chinach, czasem tylko szycie jest we Wloszech... Kolezanka pracowala, tak mi mowila

Ja nie wiem co TZ kupimy. Mamy na to zaplanowany jeden weekend - chcemy go opkupic i miec z glowy najpierw garniak, dalej koszula ( chociaz tu sie zastanawiam, bo nie mam jeszcze sukni ) i buty na koniec zeby dopasowac.
TZ nie jest fanem chodzenia po sklepach, takze takie tourné mu wystarczy
Inaczej mamusia dobierze sie do kupowania i bedzie tragedia
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:14   #1130
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
w załączniku inspiracja na sukienkę, np. na poprawiny
Podoba mi się - jak ją ubierzesz, będzie widać, kto jest panną młodą

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/naklejki-na-wodke-...487579558.html
mam prosbe, zastanawiamy sie nad tymi etykietami i rozwazamy wyborczą i durexa... nie mozemy sie zdecydowac ktore naklejki są fajniejsze oczywiscie chodzi o etykiety na wesoło. Chcemy zamowic dzisiaj probki i nie mozemy wybrac jednoznacznie Prosze o pomoc
Mlodzi mogą zrozumieć, ale nie wiem, czy starsze pokolenie złapie ten klimat. Wasze etykietki jednak najbardziej trzymają poziom - na all sporo kiczowatych
W śmiesznym klimacie znalazłam etykietki na żubrówkę weselną : pan i pani żubr w strojach weselnych

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem za karteczkami(winietkami). Po ostatnim weselu jestem już tego pewna... siedziałam koło obcych ludzi, ale na szczęście szybko złapałam kontakt i bardzo dobrze się bawiliśmy. Niesmak jednak pozostał, że znajomi porwali się jak bydło na wolne miejsca...
Masakra. Nie wyobrażam sobie wesela bez winietek ( czasami da radę ponumerowanie stolikow i wypisanie, który gość ma tam usiąść, reszta sami sobie ustalają, które siedzenie). Mam też wrażenie, że nawet jak są winietki, to państwo młodzi mało przykładają uwagi do rozsadzenia gości - na ostatnim weselu moi znajomi (wszyscy z jednego środowiska) byli porozrzucani po różnych kątach sali , idei nie załapałam...

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
U nas też nie będzie. Wódka, którą zapewni lokal nie wygląda jak najtańszy spiryt, więc nie ma sie czego wstydzić. na stole będą kwiaty, ozdobne winietki i menu. Etykiety to byłoby za dużo.

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2013-09-12 o 10:15
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:20   #1131
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość

Przed Gino Rossi ostrzegam -wcale nie sa az tak wygodne jak to sie wydaje w sklepie a co da Kazar - najczesciej produkuja w Chinach, czasem tylko szycie jest we Wloszech... Kolezanka pracowala, tak mi mowila

Ja nie wiem co TZ kupimy. Mamy na to zaplanowany jeden weekend - chcemy go opkupic i miec z glowy najpierw garniak, dalej koszula ( chociaz tu sie zastanawiam, bo nie mam jeszcze sukni ) i buty na koniec zeby dopasowac.
można na Prymasa Tysiąclecia i na Marywilskiej my kupujemy w rodzinnej miejscowości w niedużym sklepiku, zawsze mają tam buty męskie tej firmy, więc pewnie i na ślub od nich kupimy, bo na prawdę wyglądają super, jakościowo są dobre i TŻ mówi, że wygodne (3 para już w końcu) my garnitur i buty planujemy zakupić w przyszłym roku w marcu

ja mam buty Kazar i jestem bardzo zadowolona jak na razie

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:21   #1132
Maglena89
Raczkowanie

Ad rem - bardzo ładne buty i super leżą i wyglądają na stopie gdzie zamawiałaś?

Ktoś pisał o naklejkach na wódkę typu durex, domestos itd. itp. my nie chcemy takich naklejek na wszystkie butelki, wódka weselna będzie tylko z zawieszką lub wstążką pod kolor wesela (fuksja), ale te śmieszne naklejki zamawiamy na kilka butelek wódki, które będą dla gości jako nagrody za udział w konkursach Myślę, że to dobre rozwiązanie.

W załączniku moje ślubne, jeszcze nie kupione. Będą na cały ślub i wesele lub później po pierwszym tańcu na przebranie jeśli zdecyduję się kupić również coś na obcasie. Jestem prawie tego samego wzrostu co TŻ, więc nie chcę butów na wysokim obcasie, żeby być od niego wyższa...

Wódka jeszcze nie wybrana, ale myślę nad Panem Tadeuszem lub Stockiem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 123.jpg (15,5 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1234.jpg (31,2 KB, 16 załadowań)
Stary 2013-09-12, 10:22   #1133
ig88
Raczkowanie

Kochane, już tu kiedyś się z Wami witałam jednak za mało czasu żeby systematycznie się dzielać więc Was podczytuje... Napisze dla przypomnienia, że za mąż wychodzę 31 maja 2014 Przyszłam do Was z zapytaniem.. Szczególnie Panny Młode z Trójmiasta Wczoraj byłam w Gdyni w poszukiwaniu sukni ślubnej... Byłam w elizabeth passion tam niestety nic nie znalazlam dla siebie, w Agnes to już w ogóle porażka i odwiedzilam jeszcze Mariette i tam mierzylam 3 suknie i było bosko, 1 to juz w ogole cudo... tylko nie wiem czy to TA! Kochane jak odczułyście że to właśnie ta suknia... Ja wyglądałam cudnie ale w głowie mialam 2suknie upatrzone w internecie i to tylko do szycia. Koleżanka twierdzi że mam brać tą z salonu bo przynajmiej wiem jak wyglądam a z uszyciem różnie bywa. Co sądzicie? nie za wcześnie z tą suknią? MAm jeszcze pojeździć po salonach? Pomóżcie prosze
ig88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:24   #1134
anannke
Zakorzenienie

Mnie też się te naklejki nie podobają i pomysł żeby na stole młodych stało coś dodatkowo co innym gościom nie będzie już dane - ktoś pisał o takim pomyśle z jakąś kolorową wódką.. Jako gość dziwnie poczułabym się.. że sobie coś ekstra a mnie to już nie poczęstują tym.. jak ktoś ma ochotę sam sobie coś zjeść to może to uczynić następnego dnia już a nie musi demonstrować tego na weselu

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:26   #1135
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

iLoNuS_ktl

Moja jest ivory więc koszula tż będzie tez mniej więcej w tym odcieniu
Stary 2013-09-12, 10:35   #1136
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość

Dziewczyny jestem za karteczkami(winietkami). Po ostatnim weselu jestem już tego pewna... siedziałam koło obcych ludzi, ale na szczęście szybko złapałam kontakt i bardzo dobrze się bawiliśmy. Niesmak jednak pozostał, że znajomi porwali się jak bydło na wolne miejsca...
Była teraz na dwóch weselach, na pierwszym nie ogarnęliśmy się i siedzieliśmy wśród geriatrii. Na drugim dowiedzieliśmy się dzień wcześniej, że nie będzie winietek, więc nasza ósemka umówiła się, że zachowamy się może buracko, ale zajmujemy miejsca. I chociaż byliśmy zadowoleni z miejsc Sama nigdy nie zrobiłabym wesela bez winietek. Namówiłam w lipcu moją ciocię na winietki mimo, że wesele na 32 osoby. Teraz sama mówiła, że nie wyobraża sobie wesela bez

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Hej
Mam do Was pytanie, czy któraś nie będzie miała białej sukni tylko ecri? Obejrzałam ten filmik, gdzie widać tą różnicę między suknią a koszulą i ręce opadły... A powiem szczerze, że nawet o tym nie pomyślałam
Ja prawdopowodnie kupię suknię ecri, dobrze, że z Wami tutaj jestem, bo decyzję o koszuli pozostawiłabym tż, a on pewnie wziąłby białą
Z ecru nie jest taki problem, ja mojemu tacie na święta kupiłam koszulę ecru (na fajną promocję trafiłam, 100% bawełny za 30 zł - Vistula, ale właśnie tylko w Ecru). Najgorzej mają dziewczyny, które mają w ivory, bo to już są różne odcienie w zalezności od firmy.
Ja z tego powodu, że podejrzewałam, że TŻ będzie chciał smoking (no i że najlepiej było mi w śnieżnej bieli, ale to już mogłam pominąć na upartego) zrezygnowałam z jednej sukni w Madonnie (do smokingu koszula tylko w śnieżnej bieli). Ale to dobrze, bo dzięki temu znalazłam tą jedyną

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
u mnie to samo.. mowi ze same rutkoszczaki

Co? To słowo coś znaczy czy tak sobie wymyślił?

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość

Po ostatnich kilku weselach moj TŻ chce 3 koszule na samo wesele. Wcześniej nie brał na przebranie, a w tym roku zobaczył, że mój tata bierze jedną na przebranie (zawsze bierze, lepiej się czuje) i wziął jeszcze dwie dodatkowe (bo sala bez klimy i najcieplejszy lipcowy weekend), od tej pory (3 wesela dalej) już nie wyobraża sobie inaczej... Ale ja się w sumie nie dziwię... Sama na ostatnich weselach zmieniałam sukienkę po północy (na jednym przed) a co dopiero facet w marynarce...

A co do naklejek - u nas będą tylko na Poltra na bimber i cytrynówkę (na wesele nie możemy wnosić takiego alko), ale nie jakieś śmieszne, bo my jesteśmy za sztywni na to i piszę to szczerze. Ja może mnij, ale mój TŻ jest śmiertelnie powazny i jak ostatnio zobaczył tablicę rej. z napisem "RATUNKUUUU" to sam skomentował, że do nas to nie pasuje

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2013-09-12 o 10:37
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:36   #1137
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ig88 Pokaż wiadomość
Kochane, już tu kiedyś się z Wami witałam jednak za mało czasu żeby systematycznie się dzielać więc Was podczytuje... Napisze dla przypomnienia, że za mąż wychodzę 31 maja 2014 Przyszłam do Was z zapytaniem.. Szczególnie Panny Młode z Trójmiasta Wczoraj byłam w Gdyni w poszukiwaniu sukni ślubnej... Byłam w elizabeth passion tam niestety nic nie znalazlam dla siebie, w Agnes to już w ogóle porażka i odwiedzilam jeszcze Mariette i tam mierzylam 3 suknie i było bosko, 1 to juz w ogole cudo... tylko nie wiem czy to TA! Kochane jak odczułyście że to właśnie ta suknia... Ja wyglądałam cudnie ale w głowie mialam 2suknie upatrzone w internecie i to tylko do szycia. Koleżanka twierdzi że mam brać tą z salonu bo przynajmiej wiem jak wyglądam a z uszyciem różnie bywa. Co sądzicie? nie za wcześnie z tą suknią? MAm jeszcze pojeździć po salonach? Pomóżcie prosze
ogólnie jeśli nie jesteś jeszcze zdecydowana, to daj sobie czas na zastanowienie ja tak zrobiłam - na koniec sierpnia byłam w Madonnie w Gdyni i pierwsza suknia którą przymierzyłam była przepiękna! ale jakoś nie było tego wzruszenia, łez itp ale teraz tak myślę, że przecież nie każdy jest taki wrażliwy, to wcale nie znaczy, że z suknią było coś nie tak i teraz po miesiącu jestem prawie pewna, że ją chcę. niedługo jadę tam drugi raz ze świadkową i jeśli ona jakoś kategorycznie mi nie zabroni, to ją kupię
a jeśli chodzi o czas, to masz go jeszcze dużo suknię najpóźniej 7-6 miesięcy przed ślubem trzeba zamówić.
i też proponuję suknię z salonu, bałabym się od krawcowej wziąć
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:37   #1138
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chyba znalazłam tę wymarzoną (nie chcę zapeszać, oby była do kupienia w ten piątek ). Tzn. trochę inna niż te modele, które miałam gdzieś znalezione jako inspiracje, ale kiedy przymierzyłam - bardzo się sobie podobałam. I teraz w głowie mam tylko siebie w tej sukience, nawet nie chce mi się jeździć i mierzyć inne

Jeśli pod uwagę bierzesz szycie, to dwie sprawy. Znajdź bardzo dobrą krawcową, która ma doświadczenie w szyciu sukien ślubnych. Druga - przymierz te modele - na Tobie mogą zupełnie inaczej leżeć niż na modelce.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:39   #1139
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Maglena89 Pokaż wiadomość

Ktoś pisał o naklejkach na wódkę typu durex, domestos itd. itp. my nie chcemy takich naklejek na wszystkie butelki, wódka weselna będzie tylko z zawieszką lub wstążką pod kolor wesela (fuksja), ale te śmieszne naklejki zamawiamy na kilka butelek wódki, które będą dla gości jako nagrody za udział w konkursach Myślę, że to dobre rozwiązanie.

W załączniku moje ślubne, jeszcze nie kupione. Będą na cały ślub i wesele lub później po pierwszym tańcu na przebranie jeśli zdecyduję się kupić również coś na obcasie. Jestem prawie tego samego wzrostu co TŻ, więc nie chcę butów na wysokim obcasie, żeby być od niego wyższa...

Wódka jeszcze nie wybrana, ale myślę nad Panem Tadeuszem lub Stockiem.
Byłam teraz na weselu gdzie PM miała balerinki

ig88, witam Cię współdatowniczko - ja byłam już prawie przekonana na suknię z Agnes, ale pani w innym salonie, gdzie nic dla mnie nie było, powiedziała do mnie i mojej mamy, że suknia nie ma być po prostu ładna, tak jak mi się wydawała tamta Agnes... ma do mnie krzyczeć. I mama nie pozwoliła mi kupić tej Agnes, powiedziała, że będziemy tak dlugo szukać aż faktycznie coś zacznie "krzyczeć" do mnie. Ja jestem osobą, która (jak myślałam) nie podnieca się sukniami ślubnymi. Ale jak założyłam tą moją... nie było co prawda łez i bicia serca, ale był uśmiech od ucha do ucha, poczułam się najpiękniejsza na świecie i już nie chciałam jej ściągać

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2013-09-12 o 10:42
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:41   #1140
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maglena89 Pokaż wiadomość
Dziękuję! Zamawiałam na bialebuty.com

Ładne wybrałaś butki, coś ostatnio mam szał na kokardy

Cytat:
tylko nie wiem czy to TA! Kochane jak odczułyście że to właśnie ta suknia... Ja wyglądałam cudnie ale w głowie mialam 2suknie upatrzone w internecie i to tylko do szycia. Koleżanka twierdzi że mam brać tą z salonu bo przynajmiej wiem jak wyglądam a z uszyciem różnie bywa. Co sądzicie? nie za wcześnie z tą suknią? MAm jeszcze pojeździć po salonach? Pomóżcie prosze
Ja gdy ubrałam swoją, nie chciałam jej już zdejmować..od razu wiedziałam, że to moja suknia. Pochodź jeszcze po salonach, pomierz suknie, nawet te, o których wcześniej nie myślałaś I pamiętaj, ze to TWOJA suknia, nie koleżanki, TY masz się w niej dobrze czuć

30.08.2014
Nasz Dzień

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości