|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Ja chodze cały czas ale na takich 5-6 cm.Te botki co teraz kupiłam też mają 6 cm. Przyszedł dywanik do pokoiku
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-09-12 o 14:06 |
|
|
|
|
#1952 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#1953 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 5-6 cm to nawet bardzo zdrowy obsach, plaskie sa niezdrowe. Tak ale mowic tak wszystkim, jak nawet na usg nie widac jescze nic.. ehh ![]() Cytat:
Ale robilas Maru test? |
||
|
|
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety nie doradzę ponieważ nigdy nie bolały mnie piersi przed @. Chciałabym wiedzieć kiedy mogę zacząć mierzyć temperaturę? I w jakim czasie. Niestety pracuję na noc prawie codziennie, czasami mam wolne dwa albo jeden dzień i tak nie wiem kiedy mogę mierzyć temp? Czy mogę mierzyć popołudniu, kiedy śpię od rana po pracy, a w wolne dni rano po obudzeniu? czy nie wiem może jakoś inaczej. I czy mam zacząć mierzyć temp, zaraz po tym jak przestanę brać tabsy czy po krwawieniu z odstawienia. I czy jest tu jakaś dziewczyna która brała tabsy kiedyś?
|
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko teraz nie mowcie ze jestem wrdna ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- ja jadlam 8 lat
|
|
|
|
|
#1956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie powinnaś zacząc po krwawieniu z odstawienia. Brałam tabletki kilka lat,potem 4 lata nuva ring. Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-09-12 o 14:21 |
||
|
|
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
No wiem że z tą temp będzie ciężko, no ale jakoś nie mam innego pomysłu u mnie na sprawdzenie kiedy będę miała owulację.
A co do tabsów, mam pytanie, miałyście w trakcie brania jakiś specjalny śluz? Mi ostatnio non stop się zmienia, kilka dni temu był biały i gęsty, dzisiaj jest przeźroczysty i bardzo mokry, do tego rano miałam lekkie plamienie, i tak jak pisałam ciągle boli mnie w dole brzucha, i ostatnio w sumie nie miałam nawet krwawienia z odstawienia, zastanawiam się czy one u mnie w ogóle działają, a może powinnam to olać?
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do śluzu to niestety nie pamiętam.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1962 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję wszystkim za szybką reakkcję
![]() Nie i nie zrobię do terminu @ .. Cytat:
Cytat:
Generalnie zasada jest taka,żeby mierzyć o tej samej porze po min 3 godzinach snu, może te dni, kiedy masz wolne po prostu nie mierzyć? Sama nie wiem. Albo mierzyć i patrzeć czy odbiegają bardzo od reszty? Zawsze warto probwać ![]() Jutro termin @, w sobotę ![]() Cytat:
Kurczę, Twój przypadek jest tak nietypowy, że w sumie nie wiem co radzić ...
|
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz próbowałam sprawdzać szyjkę, no ale nie wiedziałam jeszcze że mam je dwie, to nie jest takie proste jak dla mnie. Nie potrafię rozpoznać kiedy jest zamknięta a kiedy otwarta. A teraz już wiem że mam je dwie, to dodatkowo jest większy problem, muszę w ogóle zacząć odróżniać która strona jest która, no chociaż to jest raczej zadanie mojego Tż-ta... no łatwo nie będzie... Myślę że spróbuje tych testów owulacyjnych...
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
anteria wyjatkowa dziewczyna jestes
a powiedz mi: bo mowisz, ze to Tz musi odrozniac: to... masz tez 2 dziurki czy jak? Iza smigaj w obcasach dopoki Ci wygodnie bedzie, chociaz masa kobiet ma problemy z kregoslupem w ciazy. mam nadzieje, ze Ciebie to ominie. kurcze, dzis mnie glowa boli caly dzien a w dodatku nie wiem czy to jakis miesien czy co, ale mnie boli po prawej stronie plecow, zaraz nad miednica. spalismy z otwartym oknem i moze mnie przewialo
|
|
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
Czy łapki niedrapki zakłada się dziecku tylko do spania?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mam przedzieloną pochwę, no to tak jakbym miała dwie Czy wyjątkowa jestem, no pewnie tak ale wolałabym być "normalna" Zawsze marzyła mi się ciąża spokojna, w której będę mogła spokojnie pracować, i naturalnie urodzić, a nie będzie mi dane nic z tego, ciąża o ile będzie, będzie od początku zagrożona, o pracy w ciąży nie ma co nawet marzyć, a poród będzie na pewno cesarski... To jest jak dla mnie bardzo dołujące
|
|
#1967 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do obcasow, to slyszalam, ze najwygodniejsze i najzdrowsze sa te, co maja kilka cm. Plaskie nie sa dobre, bo za bardzo obciazaja stopy. Zima chyba jednak faktycznie w gre wchodza plaskie, a do tego na naprawde porowatej podeszwie (w lutym tego roku wylozylam sie pod praca na chodniku w plaskich oficerkach, jak byly te roztopy... );/ Cytat:
Najlepiej chyba zainwestowac w testy owulacyjne? |
||
|
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() Wchodzę czytam i czytam o czytam a Wy tu jakieś głupoty roztrząsacie. Co do atmosfery to mnie jest tu super i nie zamierzam się wynosić i nikt mnie nie wygoni ![]() Dziś jestem zlochana jak koń po westernie. Wczoraj II zmiana dziś I eh padam jakoś zmęczona jestem ostatnio i siły odpisywać nie mam wybaczcie mi kochane ale czytam namiętnie cały czasGratki z okazji kolejnych tygodni ciąży ![]() U mnie dzis 8dc a mnie jajca bolą w tym cyklu i kolejnyc dwóch lecę bez stymulacji cyklu więc na nic nie liczę a Tż pieknie bałamucę
|
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Anteria, ja brałam tabsy 13 lat a co do śluzu to przy antykach chyba ogranicza się wydzielanie - często jest suchość pochwy czy jak się to nazywa. Ja miałam równy mniej więcej śluz biały przez cały cykl.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#1970 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie pomogę, bo mnie nie bolały raczej ani przed ni po. Dopiero w ciąży zaczęły. Cytat:
Też pomyślałam o testach. kup sobie na all i testuj zaraz po krwawieniu. Ja zakładałam cały czas. Paznokietki są takie cieniutkie, że ciężko się je obcina a dziecko w dzień nie kontroluje swoich odruchów i może się podrapać na twarzy. A po co ma sobie krzywdę robić? Cytat:
Ale jak już urodzisz, to będziesz najszczęśliwszą kobietą na ziemi. I będziesz mieć przy sobie maleństwo. Warto, nie dołuj się. Cytat:
Nuna - a Twoja Julcia jeszcze nosi niedrapki?
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||||
|
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
No ja pierdzielę .. zazwyczaj gram w totka a we wtorek nie zagrałam i przeszła mi koło nosa 4 w małym lotku, 550zł .. no żesz w misia mordę no!
A i dupa zbita, jest już śluz z nitką więc @ idzie.
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2013-09-12 o 18:26 |
|
|
|
#1972 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty moja droga to już miałaś swoje jedno pożegnanie żeby przystopować to siedź mi tu na dupie! ![]() Iza, no Ty to pojechałaś. Ja myślę że jesteś tu jedną z milej widzianych Fakt, często zdaniem dziewczyn (moim też) panikujesz za bardzo, ale wszystko co piszemy, piszemy w dobrej wierze dla Ciebie Cytat:
Cytat:
Ja też nigdzie nie idę, chyba, że mi ktoś powiedz wprost "spadaj mała" ![]() ![]() Cytat:
![]() Czadowe ![]() ![]() ja też chcę kupować, kupować, kupować ![]() Jeden układa a drugi robi masaż Cytat:
![]() Sieeeeeeeeema
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
Isia mogę Ci zeskanować paragon...
0,98 gr za dowóz.. pisze jedna ręka bo dziecko śpi na drugiej po kolce...
|
|
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
Włączyłam własnie suwaczek a moj Mały ma zarysy mózgu widoczne i żebra. Muszę więcej jeść
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
Ok lasencje, to ja poproszę o informację
jakie te badania armii na początek trza zrobić? tam jest tego tyle, że zgłupiałamCzy wystarczy na początek podstawowe czy lepiej od razu coś dołożyć? Co Wam zalecali ginowie?
|
#1976 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, dawaj stronę na której zamawiasz, może masz jakąś inną albo jakieś rabaty???Cytat:
Jedz na zdrowie, bo kropek śliczny.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||
|
|
|
#1977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u klinice gdzie mój robił, było podstawowe i rozszerzone i jakieś tam inne. Różnica w cenie podstawowego i rozszerzonego była niewielka, wiec robil te rozszerzone z budową i coś tam jeszcze i myślę, że takie wystarczą. ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Tak, żeście się dziś rozpisały, ze nie nadrobię... łeb mi pęka, idę spać. Miłej nocki i KOCHAJMY SIĘ! Love and peace!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#1978 | ||
|
Zakorzenienie
|
też mam tą wanienkę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() witam się z Wami w 31 tc |
||
|
|
|
#1979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobranoc
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
A w ogólnym badaniu masz takie parametry jak lepkość, aglutynacja czyli jak się żołnierze grupują, ph, ilość żołnierzy. W cenie to chyba 60zł więcej było za tą morfologię było więc nie tak dużo - moim zdaniem warto te dwa badania zrobić. Dodatkowo żałowaliśmy, że nie zrobiliśmy od razu posiewu, to 20zł. No ale u nas wyszła zła aglutynacja a to może być od bakterii. No i mój tż ma wieczne problemy z sikaniem i urolodzy nie potrafią pomóc-posiew mógł dać odpowiedź.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta Edytowane przez _Kluska_ Czas edycji: 2013-09-12 o 20:39 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

ale czytam namiętnie cały czas

, dawaj stronę na której zamawiasz, może masz jakąś inną albo jakieś rabaty???