Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: XXI część wątku powinna się nazywać:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 5,45%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 14 25,45%
Wszystkie foczki poszły rodzić - jak tu z nudy nie urodzić?! 3 5,45%
Część porodów za nami, reszta z nas też pragnie zostać mamami 2 3,64%
Która kolejna się rozpakuje, wielkie napięcie się tu buduje 11 20,00%
Kiedy nastąpi porodu data, tż zostanie nazwany "tata"? 6 10,91%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 16 29,09%
Która teraz pójdzie rodzić? Której czop zacznie odchodzić? 0 0%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-12, 13:54   #2251
Brydzia_
Zakorzenienie

Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Nie dam rady znowu nadrobic kupilam paczke dadow w biedro na promocji I sie zastanawiam czy nie kupic jeszcze jednej paczki...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 13:57   #2252
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
U nas jest jedna w przychodni, więc nie mam co się zastanawiać, musi znaleźć dla nas czas
ja niby wybierałam już położną w tym roku na początku ciąży, siedzi w gabinecie u mojego gina, ale juz zapowiedziala ze nie dojeżdża taki kawał do pacjentek (30km). Mam tutaj na wiosce, podobno jakaś fajna, przyjeżdża przed porodem z deklaracją, i później po porodzie parę razy
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 14:00   #2253
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
mam pytanie bo sister mnie zestresowała odnośnie macierzyńskieo. skoro się przeterminowałam i nie mam l4 bo mi nie wystawili bo niby to juz miałam urodzić to powinnam juz miec złożony wniosek o wcześniejszy macierzyński...który to podobno składa sie dwa ty wcześniej i powinnam mieć zaswiadczenie od położnej czy tam lekarza o terminie porodu /nie wiem czy mi teraz ktoś to wystawi/ ....no ale skąd miałam to wiedziec jak miałam już urodzić i co teraz
dziewczyny przeterminowane a jak jest u was teraz kurna zamiast myśleć o porodzie to myśle o biurokracji zbaniowałam się
A może idź do internisty i poproś o l4?
Byłoby chyba najłatwiej.
Ja nie wiem, co w takiej sytuacji.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 14:02   #2254
ewacia85
Wtajemniczenie

zwolnienie miałam do niedzieli teraz to niewiem co mam robić...za odzinke jade do szpitala na ktg
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 14:03   #2255
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
na mojej pisalo, wyparzyc, nie gotowac wiec wsadzilam tak na 2 minutki do szklanki z wrzatkiem... nic sie jej nie stalo ale smierdzi jak cholera

jestem ciemna matka bo nie umiem se poradzic z tym pasem z maxi cosi... ojciec bedzie musial ruszyc swoim inzynierskim mozgiem jak to zmontowac z powrotem ja patrze na zdjecia i ni ch...

w ogole to mam skurcze znow i jakas biala mleczna wydzieline...ale malo :P

oki ide zjesc obiad i zbieram sie na wizyte... cos czuje ze bez skierowania do szpitala to sie nie obejdzie u tego mojego doktorka... w ogole to bym jechala prosto do szpitala bo bujac sie tam 40 km mi nie chce... no ale...
a ty może spakuj do auta torbę szpitalną w razie w
Cytat:
Siedzę z tą maseczką, a Edi do mnie: "Mamo, jesteś brudna. Buzie możesz umyć. Ojej "

Cytat:
mam pytanie bo sister mnie zestresowała odnośnie macierzyńskieo. skoro się przeterminowałam i nie mam l4 bo mi nie wystawili bo niby to juz miałam urodzić to powinnam juz miec złożony wniosek o wcześniejszy macierzyński...który to podobno składa sie dwa ty wcześniej i powinnam mieć zaswiadczenie od położnej czy tam lekarza o terminie porodu /nie wiem czy mi teraz ktoś to wystawi/ ....no ale skąd miałam to wiedziec jak miałam już urodzić i co teraz
dziewczyny przeterminowane a jak jest u was teraz kurna zamiast myśleć o porodzie to myśle o biurokracji zbaniowałam się
no niby tak jest, ze jeśli przed porodem nie dostaniesz l4 to wystawiają zaswiadczenie z planowanym terminem porodu, ale myślę, ze powinnaś poprosić nawet lekarza rodzinnego o przedłużenie l4, wystawi bez problemu. A jak masz stresa to zadzwoń do zusu i zapytaj , wszystko powiedzą
Stary 2013-09-12, 14:05   #2256
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość

no niby tak jest, ze jeśli przed porodem nie dostaniesz l4 to wystawiają zaswiadczenie z planowanym terminem porodu, ale myślę, ze powinnaś poprosić nawet lekarza rodzinnego o przedłużenie l4, wystawi bez problemu. A jak masz stresa to zadzwoń do zusu i zapytaj , wszystko powiedzą
nosz kurcze byłam wee wtorek u in to mi nie wystawiął nic bo niby miałam w środe najpóźniej urodzić a teraz co jest czwartek i niewiem co robic
Stary 2013-09-12, 14:07   #2257
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
zwolnienie miałam do niedzieli teraz to niewiem co mam robić...za odzinke jade do szpitala na ktg
"Zaświadczenie lekarskie może być wystawione na okres wsteczny, nie dłuższy niż 3 dni poprzedzające
dzień, w którym przeprowadzono badanie, jeżeli jego wyniki wykazują, że ubezpieczony w tym okresie
niewątpliwie był niezdolny do pracy." więc możesz spokojnie wziąć l4 od poniedziałku. Mówię CI zadzwoń do ZUSu
Stary 2013-09-12, 14:08   #2258
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Może w szpitalu poproś o zwolnienie?
Do 3 dni wstecz można na pewno

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-12, 14:10   #2259
ewacia85
Wtajemniczenie

no nic ide się zbieac tż mówi ze panikuje
Stary 2013-09-12, 14:21   #2260
matallewar
Zakorzenienie

Ja się nie znam

Zrobiłam pomidorówkę, zaraz się jeszcze biorę za leniwe
A jutro chyba znów pierś z kurczaka pieczoną zrobię.
Kończą mi się pomysły na dietetyczne obiady

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-12, 14:26   #2261
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mm robiłam tak:
wlewałam wrzątek (ok. 20-25 ml chyba)
dolewałam przegotowanej zimnej
dodawałam mleko
mieszałam

A Wy już na mm?
My tak sie dokarmiamy przede wszystkim na noc.
Dzieki za odp.

Co do mleka to zdecydowanie najtansze i Bebilon i Hipp jest w drogeri Hebe. Wlasnie oblukalam przed chwila. Hipp 800 g - 40,99, Bebilon 800 chyba 44,99.

Dla porownania pampersy 2 80 szt 49,99 w auchan 39,99
Chusteczki pampy 4 pak - 24,99 jutro w rosmanie 6 pak 24,99..

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Co do chutek. Narazie mamy huggiesy zielone ale mnie chustki denerwuja. Maly az sie wygina bo zimne. Wiec te chustki moczylam w cieplej wodzie i tak przemywalam. W domu wacikow i wody bede uzywac
Mam daleko lazienke zeby wode przynosic

A Huggisy wyprobuje skoro polecacie i sa mokre.

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Matal ale jak polozysz pampersa i dade ( mimo ze podobno dady robi pampers) to jest roznica. Dady sa wieksze, grubsze, bardziej sztywne i ten wklad jest jakby mniej chlonny. Niemowie ze uzywac ich niebede bo juz zuzylam paczke 1 dady i kto wie czy do nich niepowroce jak Filip bedzie wiekszy. Napewno przetestuje tez inne.
Stary 2013-09-12, 14:30   #2262
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
zapytaj na ktg... wiem ze moja kolezanka lezala po terminie w szpitalu i czekala na akcje bo lekarz nie chcial wystawic l4...

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość

do szpitala mam z 10 minut piechota, takze jakby co to wpadne po torby jak mi gin powie ze wszystko dalej zamkniete to czekam w domu :P

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Dzieki za odp.

Co do mleka to zdecydowanie najtansze i Bebilon i Hipp jest w drogeri Hebe. Wlasnie oblukalam przed chwila. Hipp 800 g - 40,99, Bebilon 800 chyba 44,99.

Dla porownania pampersy 2 80 szt 49,99 w auchan 39,99
Chusteczki pampy 4 pak - 24,99 jutro w rosmanie 6 pak 24,99..

A Huggisy wyprobuje skoro polecacie i sa mokre.

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Matal ale jak polozysz pampersa i dade ( mimo ze podobno dady robi pampers) to jest roznica. Dady sa wieksze, grubsze, bardziej sztywne i ten wklad jest jakby mniej chlonny. Niemowie ze uzywac ich niebede bo juz zuzylam paczke 1 dady i kto wie czy do nich niepowroce jak Filip bedzie wiekszy. Napewno przetestuje tez inne.
uuu to hipp drozszy niz w de... ja ost. kupilam paczke hipp bio combiotic pre czy jakos tak i dalam 9 euro... a te zwykle hipp 1 byly po 7 z groszami...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 14:39   #2263
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
Nie dam rady znowu nadrobic kupilam paczke dadow w biedro na promocji I sie zastanawiam czy nie kupic jeszcze jednej paczki...

kupiłaś "2" ?
do mojej biedronki nie przysłali wcale "2" wszytskie inne rozmiary są, a "2" nie ma
Mąż ma misję odwiedzenia 3 biedronek wracając z pracy

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 14:43   #2264
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X

Cytat:
na mojej pisalo, wyparzyc, nie gotowac wiec wsadzilam tak na 2 minutki do szklanki z wrzatkiem... nic sie jej nie stalo ale smierdzi jak cholera

jestem ciemna matka bo nie umiem se poradzic z tym pasem z maxi cosi... ojciec bedzie musial ruszyc swoim inzynierskim mozgiem jak to zmontowac z powrotem ja patrze na zdjecia i ni ch...

w ogole to mam skurcze znow i jakas biala mleczna wydzieline...ale malo :P

oki ide zjesc obiad i zbieram sie na wizyte... cos czuje ze bez skierowania do szpitala to sie nie obejdzie u tego mojego doktorka... w ogole to bym jechala prosto do szpitala bo bujac sie tam 40 km mi nie chce... no ale...
moja droga pasek z maxi cosi nie przepuszczasz przez nic tylko tam gdzie jest zaczepiony zlap go w dwa palce i scisnij bo on nie jest zamontowany tam na takim palaczku tylko na takich dwoch ktore maja przerwe
nie wiem jak to wytlumaczyc ale tez sie umordowalismy a to proste jak budowa cepa

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
jak najszybciej do internisty bo zwolnienie mozna 3dni wstecz to wynegocjujesz jeszcze.moze od poniedzialku zeby wystawil

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Ja się nie znam

napisz mniej wiecej jaka to dieta to ci wymysle duuuzo obiadkow

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 14:44   #2265
rusałka_1
Zakorzenienie

mam dziś dzień głoda: wcinam bez opamiętania wczorajszą drożdżówkę ze śliwkami a na obiad zamówiłam sobie pierogi ruskie

logoasia i jak tam tort skończony? pochwalisz się efektem końcowym?

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

rusałko, użyłam akurat tego olejku, bo jest bezpieczny dla wszystkich w tym dla najmłodszych poza tym lubię zapach lawendy
Mam nadzieje, że któraś metoda zadziała
udało mi się wczoraj kupić olejek lawendowy
Dziś miałam gościa, więc od jutra zajmuję się mebelkami
powiedz mi w jakich proporcjach to robiłaś? (nie chciałabym przesadzić z ilością olejku, ale chcę też raz na zawsze pozbyć się tych zapachów)

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość

Wczoraj miałam bardzo zabiegany dzień
A po południu moja Majeczka była na pierwszej lekcji baletu
Była zachwycona, od razu musiałam z nią jechać do sklepu po baletki

AAA i WITAM SIĘ W 36 TYGODNIU!!!
gratulacje

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
To nam sie dziewczyn przeterminowalo... Laski kciuki za rozkrecenie akcji.

Melduje ze szpitala ze jednak nas dzis nie puszczaja Rano byl lekarz na obchodzie, mowil ze wszystkie zapisy wyszly bardzo ladnie ale on jeszcze zaprasza na badanie. Sprawdzil szyjke, puscilo sie mase krwi... On na to ze mam sie nie martwic, z dzieckiem wszystko w porzadku a ta krew to jego robota. No ale do domu mnie nie pusci ze wzgledu na pelne przygotowanie do porodu. Szyjka prawie calkowicie sie skrocila, rozwarcie na 2 cm. Zostaje do poniedzialku. Wg niego w tym czasie samo powinno sie rozkrecic a jak nie to nie wyklucza, ze beda chcieli mi w tym troche pomoc. Takze chyba troszke wepchne sie w kolejke i juz niedlugo bedzie kolejny watkowy Julek
no to mocne kciuki dla Was

Cytat:
spadam sie szykowac i cos jeszcze porobic bo w koncu nie zdaze na moja wizyte hahaha prosze o kciuki o 16

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość

Chwalę się jaki kombinezon kupiłam Zuzince: http://img12.allegroimg.pl/photos/or.../55/3509615593 będzie mi pasował do wózka
śliczny

[

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
dziewczyny boje sie wyladowalam w szpitalu wczoraj z ta cholestaza watrobowa(10ciokrotnie norma podwyzszona) i do tego zapalenie drog moczowych i kurcze lekarze zdziwieni bo juz mam rozwarcie na 2cm i szyjka skrocona i dostaje lek na dojrzewanie szyjki.Boje sie bo ja nie jestem gotowa jeszcze rodzic Tyyle w domu do sprzatania, torby nie spakowane, wogole jeszcze nie wszystko dla Julki mam
Rzeczywiście do terminu jeszcze trochę, ale wasze zdrowie najważniejsze Bzdurami się nie przejmuj Tż sobie poradzi z przygotowaniami

Cytat:

no właśnie, macie dobrą, stabilną deskę do prasowania? bo nasza jest jakaś cienka i się kiwa cała i jak mam cokolwiek prasować to mnie coś trafia...
ja mam deskę z viledy i jestem bardzo zadowolona: stabilna, duża
wcześniej miałam taką z marketu za 19.90 masakra, ledwo co można było na niej wyprasować.

A właśnie m.a.r.t.a czekam z ciekawością na opis porodu i szpitala który wybrałaś, bo jesteś pierwszą z wrocławianek na wątku która rodziła.

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 14:47   #2266
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, dobra, nie zjadaj mnie
Po prostu mi się wydaje, że wiele osób się nastawia, że te pampki to najlepsze, a de facto one od niektórych mnniej znanych marek niewiele się różnią
właśnie założyłam tego dada

Cytat:
ja dzisiaj mam polędwicę jeszcze
Cytat:
Dzieki za odp.
i ile mały Ci śpi? bo ja mojemu daję cyc plus na wieczów 30 mm i dobudzić go nie mogę więc już mu chyba tylko cyca dam

Cytat:
my też, ale w pokoju kąpiemy, bo tutaj mam przewijaki resztę rzeczy
Cytat:
i mniej wyprofilowane

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 14:48   #2267
karolson
Zakorzenienie

Matal co do zdrowych obiadkow ja dzis robie pieczona piers z indyka w sosie wlasnym z kasza gryczana i gotowana marchewecka
Stary 2013-09-12, 14:52   #2268
kaska87
Zakorzenienie

mam info od Passion
Trzymajcie kciuki, Maja ma jutro wyjść

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 14:53   #2269
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
mam info od Passion

trzymamy mocno

[/RIGHT]
Stary 2013-09-12, 14:54   #2270
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
napisz mniej wiecej jaka to dieta to ci wymysle duuuzo obiadkow

No więc tak, nie może:
- wzdymających (kapusta, fasola, kalafior, brokuł ani nic tego typu)
- tłustych (najlepiej w ogóle bez tłuszczu robionych ani samych w sobie nie tłustych, czyli np. rosół odpada, chyba, że na piersi z kurczaka tylko)
- smażonych w ogóle, ciężkostrawnych w ogóle
- z mięs w sumie niewiele jemy, bo nie lubimy, drób, mielone, schab jadamy
- ryb w ogóle nie jemy, bo nie lubimy
Chyba tyle?

Cytat:
Matal co do zdrowych obiadkow ja dzis robie pieczona piers z indyka w sosie wlasnym z kasza gryczana i gotowana marchewecka
No właśnie ja cały czas wokół tego typu obiadków i mam już dość
A całe kp przede mną

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-12, 14:54   #2271
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
O matkoooo kupiliśmy wczoraj w Biedronce Michałki i Trufle po 15zł/kg.... nie mogę się powstrzymać...
też je mam i do tego jogurtowe i bakaliowe, przepyszne są
i do tego wydają mi się takie świeże , śmiesznie brzmi to określenie do cukierków,ale sa bardzo smaczne
Cytat:
Siedzę z tą maseczką, a Edi do mnie: "Mamo, jesteś brudna. Buzie możesz umyć. Ojej "

Cytat:
mam info od Passion

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 14:54   #2272
__Paulinka__
Zakorzenienie

ale się dzisiaj wkur*****!!!!!!!! (kurde mam nadzieje,że z nerwow nie urodze) .
Bylam w tym pierdzielonym urzedzie zalatwiać ten zasilek macierzynski i tam trafilam na taką starą, niekumatą babe!!! nie chodzi tylko o to, że jej poziom angielksiego był na marnym poziomie, to spoko, ale ona sama nie umiala mi pomóc wypełnic wniosku!! głupia baba, co pytanie to ona nie wiedziala NIC!!!
To se mysle, dobra głupia babo i tak nic z tobą nie wskóram, wiec pojechalam do takie pani, polki, która pomaga obcokrajowcom zalatwiac takie sprawy. Zaparkowalismy z TZ na takiej uliczce, zaraz przy wejsciu. Wchodzimy, okazuje się, że ta pani ma już gdzie indziej to swoje biuro, wiec tylko wzielismy adres i wychodzimy. Ja patrze a jakiś ze straży miejsce robi zdjęcia naszemu samochodowi!!! TZ do niego podszedl i mowi o co chodzi, a on,że nie można parkować 6 m od skrzyzowania!!! a to bylo taki skrzyżowanie, że pożal się Boże!!! zadnego znaku zakazu parkowania NIC!! stalo pewlno samochodow!!! i 500kr=ok 250zł poszło się j***ć! no mówię Wam, mam już dosyć tego dnia!

Edytowane przez __Paulinka__
Czas edycji: 2013-09-12 o 15:41
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 14:55   #2273
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
mam info od Passion

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 14:55   #2274
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
mam info od Passion

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-12, 14:56   #2275
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
mam dziś dzień głoda: wcinam bez opamiętania wczorajszą drożdżówkę ze śliwkami a na obiad zamówiłam sobie pierogi ruskie

logoasia i jak tam tort skończony? pochwalisz się efektem końcowym?
narazie biszkopty upieczone, krem gotowy w lodówce i czekam na inwencję twórczą tż jak wróci to przekładamy i zdobimy na pewno wstawię zdjęcie
Cytat:
mam info od Passion

wow jaka pozytywna wiadomość
Stary 2013-09-12, 14:58   #2276
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,

Cześć wpadłam, bo Amelka właśnie śpi a ja dosłownie wszystko robię w biegu. Wczoraj z mężem zaczęliśmy się nawet śmiać, że już nie wiemy co to znaczy chodzić po mieszkaniu, bo dosłownie ciągle latamy. Dzisiejszej nocy dała nieco nam popalić-płakała mimo najedzenia, przebrania, temp nie miała... o co Jej chodziło, chyba o tulanko, bo spała u męża na brzuchu w rożku tak tak. Jutro jadę na zdjęcie szwów z brzucha. Minęło 6 dni od porodu a ja spadłam z wagi 6 kg, ważyłam do dnia porodu 74 już mam 68 . Brzuch mam śmieszny taki opadnięty .

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Marta - a w jakim szpitalu w końcu rodziłąś?
Na Brochowie.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2013-09-12 o 15:00
m.a.r.t.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 14:59   #2277
matallewar
Zakorzenienie

Nie mogę już z Edim
Co ja mam zrobić, żeby on jadł?
Zrobiłam pomidorową, którą lubi, z kluskami, jak lubi. A on ucieka i jadł nie będzie A wcale nie zjadł dużo Na śniadanie 1/3 jajecznicy z 2 jajek, a potem serek homogenizowany

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-12, 14:59   #2278
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
ale się dzisiaj wkur*****!!!!!!!! (kurde mam nadzieje,że z nerwow nie urodze) .
Bylam w tym pierdzielonym urzedzie zalatwiać ten zasilek macierzynski i tam trafilam na taką starą, niekumatą babe!!! nie chodzi tylko o to, że jej poziom angielksiego był na marnym poziomie, to spoko, ale ona sama nie umiala mi pomóc wypełnic wniosku!! głupia baba, co pytanie to ona nie wiedziala NIC!!!
To se mysle, dobra głupia babo i tak nic z tobą nie wskóram, wiec pojechalam do takie pani, polki, która pomaga obcokrajowcom zalatwiac takie sprawy. Zaparkowalismy z TZ na takiej uliczce, zaraz przy wejsciu. Wchodzimy, okazuje się, że ta pani ma już gdzie indziej to swoje biuro, wiec tylko wzielismy adres i wychodzimy. Ja patrze a jakiś ze straży miejsce robi zdjęcia naszemu samochodowi!!! TZ do niego podszedl i mowi o co chodzi, a on,że nie można parkować 6 m od skrzyzowania!!! a to bylo taki skrzyżowanie, że pożal się Boże!!! zadnego znaku zakazu parkowania NIC!! stalo pewlno samochodow!!! i 500kr=ok 25zł poszło się j***ć! no mówię Wam, mam już dosyć tego dnia!
łoj odetchnij spokojnie po ciężkim dniu
Stary 2013-09-12, 15:00   #2279
rubinka25
Rozeznanie

wy tak o tych pieczeniach tu piszecie, że aż mam ślinotok

ale mam w końcu swój piekarnik i prawdopodobnie w niedzielę po przeprowadzce będę robić swój pierwszy pieczony obiadek

proszę w takim razie o jakąś propozycję, bym mogła składniki wcześniej nabyć

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 15:01   #2280
tassia
Zakorzenienie

Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

matal jak bede w domu to ci napisze pare pomyslow
a takie rzeczy jak lasagne?
a ciasta?

[/RIGHT]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości