|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
A torba juz spakowana ? MYA - a moze u Ciebie sie szykuje jakies zapalenie jamy ustnej I z tad te swedzenie I krostki? Moze szałwia ? NEMOsEK RYBA - fajny sposob z ta cola ale ja po takiej szklance to jak po kawie , dopiero bym nie zasneła :8 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- A kapusty to nie modyfikowane tylko z Dabròwki . To sa kapusty jedyne takie w Polsce. Z najwieksza iloscia zelaza ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2582 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za udaną wizytę i za półtorakilogramowe szczęście! |
|||||
|
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
De jak ja Cie doskonale rozumiem. Ale u nas to chyba bardziej moja wina niż młodej. Bo wiem co by zmieniło jej zachowanie, tylko ja nie daje rady albo nie mam czasem cierpliwości.
Lineczka następny 2 kilowy kolosik. Super! A krew będzie lepsza po lekach na pewno. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2584 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
za wizyte Duża już
|
|
|
|
|
#2585 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
wizyty i dużej Nelci. Po żelazie, kwasie i magnezie na pewno wyniki się poprawią. Dobrze, że z Malutką wszystko w porządku. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2586 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje za słowa pociechy
![]() Na Was zawsze można liczyć ![]() I zupełnie zapomniałam Dzisiaj zaczynamy z Titkiem 32 tydzień Cytat:
Ale sama świadomość tego jak bardzo Ci jest potrzebny w tej chwili i że zobaczy swojego syna po raz pierwszy powinna mu dać dużo do myślenia.W tym momencie myśli tylko o sobie.Kto poda Ci wodę w razie wu,pomasuje plecy,przytrzyma,pójdzie do łazienki,zareaguje.Wjedź mu na ambicję. On na Sr z Tobą nie chodził? Mam nadzieję że może jeszcze mu się odmieni,jak poczuje te emocje,adrenalinkę jak będzie stał za drzwiami porodówki o krok od Was.Zmieni zdanie i będzie chciał być z Tobą. Cytat:
![]() Maomami Pierwszy raz chyba dla Zusu,tfu tfu żeby nie zapeszyć ![]() Cytat:
![]() Zresztą do tej pory co czytałam jakiegoś większego wrażenia na mnie nie zrobiło więc chyba mam dystans. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2587 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam żeby wyniki się poprawiły...Czekam na relacje po jutrzejszej wizycie na porodówce . Czyli że u Ciebie w szpitalu nie ma tak jak u mnie że tylko pampersy potrzebne dla maluszka ? Tylko ciuszki, rożek itd masz mieć swoje tak ? ![]() Cytat:
Torbę tą którą mam pakować do szpitala póki co pożyczyłam koleżance bo pojechała na spóźnione wakacje . Ja bym się bardziej o Twoją torbę martwiła stoi już blisko drzwi ?![]() Cytat:
Zrobiłam sobie tylko jedną porcję i czuję się z tego powodu nieszczęśliwa, mało mi |
||||
|
|
|
#2588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za dobre wieści
|
|
|
|
|
#2589 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Wymyśliłam sobie, że pojadę na zakupy do reala, żeby kupić te pampersy newbaby 2 108 sztuk za 50 zł i co? I dupa, nie dowieźli. A rozmiar 1 był. Wkurzyłam się bo mam daleko do reala, no ale co zrobić. Obrażona na pampersy pojechałam do biedry po Dadę
Śliczne te pieluszki z Mają i Guciem Dla tych którym się nie udało kupić - trzymam kciuki, może jutro dorzucą. Za mną w kolejce też stała dziewczyna w ciąży z paką Dady ![]() W efekcie mam już pampersy 1 - 156 sztuk i Dada 2 -156 sztuk. Ciekawe na ile to starczy... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42766481]Cześć ![]() Miałam w nocy stracha... Micho zaczął szaleć, ale tak totalnie... Jakby szarpał się, rzucał w brzuchu straszliwie przez dobre pół godziny. Ja przerażona, że coś mu się dzieje (zaraz miałam wizję, że się dusi!)... zmieniałam pozycję kilka razy bo myślałam, że może coś mu przeszkadza. Skopał mnie totalnie i przestał. Dziś już rusza się w normie- nie mam pojęcia co to się wczoraj działo. Siedziałam na łóżku po ciemku z otwartymi oczami i miałam straszne myśli... [/QUOTE] Oj współczuję przeżyc. Ważne, że wszystko jest ok. Może się dzieciak wystraszył czegoś, albo było mu wybitnie niewygodnie... Cytat:
Łóżeczko tutaj: http://allegro.pl/lozeczko-sosnowe-5...477763389.htmlPościel tutaj: http://allegro.pl/ala-i-as-posciel-z...483664281.html Ten sprzedawca ma jeszcze zestawy z mniejszą i większą ilością elementów. Cytat:
Jakie ciacho czynisz? Też mam chęć na jakieś, ale mi się robić nie chce :P No i nie wiem jakie bym zjadła... Cytat:
Nie mogę się doczekać pierwszego dzieciaczka na naszym wątku!Paulinaizabela chcemy Twój wózeczek oglądnąć! Nie zwlejak ze zrobieniem zdjęć
|
|
#2590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że wszystko okA VDRL robisz drugi raz? |
|
|
|
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
Nemosek super że macie to mieszkanie już w "swoich rękach" tylko szkoda że musiałaś tyle nerwów zjeść przez to wszystko
![]() De padłam jak przeczytałam co wyprawia Twój synek Jeszcze niedawno pisałaś że aż w szoku jesteś jakie grzeczne dziecko masz ostatnimi czasy a tu taka zmiana
|
|
|
|
#2592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
Ale za to jakie piękne Dadusie masz
|
||
|
|
|
#2593 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tydzień ![]() Też mam nadzieję że mojemu TŻtowi jeszcze się odmieni i będzie ze mną ![]() A do SR nie chodził ze mną bo u nas zajęcia są bez partnerów i o 11 w środy a on w tym czasie zawsze w pracy jest Cytat:
---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
Mam zwykły garczek na frytki ale dość szybko się w nim smażą
|
|||
|
|
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
Dobrze ze buraki były I w mojej głowie buraczkowa, bo normalnie bym musiała sie teraz ubrac I isc. Ale moje dziecko dzis nadpobudliwe :mysli: brzuch mi rozerwie :mysli: Wlasnie dzwonił moj brat I pyta czy mam zamiar dzisiaj rodzic? Mowie ze nie. - to dobrze! W takim razie on jedzie zajrzec w nasze laptopy I przywiezie mi swojego tableta zebym miala kontakt ze swiatem Dodał jeszcze ze jak zaczne rodzic to on ucieka Szczerze? On ma 20 lat I jakby mial miec dziecko to z pewnoscia nie uczestniczyl by w porodzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej się staram ![]() Nie chce mi się dzisiaj na SR jechać,powtórka porodu będzie. Ale jeszcze popytam co nie co położną. |
|
|
|
|
#2596 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
Uciekam po męża
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-09-12 o 16:25 |
||
|
|
|
#2597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja właśnie odwiedziłam biedrę i u mnie było jeszcze dużo 2-ek wzięłam jedną pakę, bo zamierzam napaść jutro rossa i dokupić pampersa i babydream 2-ki
|
|
|
|
|
#2598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2599 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla dziecka muszę mieć najmniejszą paczkkę pampersów, 3 bawełniane koszulki lub body, 3 cienkie bawełniane czapeczki, 3 kaftaniki i 3 pary śpiochów, skarpetki, chusteczki pielęgnacyjne, pakiet do pierwszego ubrania: koszulka kaftanik śpioszki czapeczka pampers kocyk lub rożek i niedrapki, pielucha flanelowa, 3 tetrowe lub mały ręcznik, ubranko na wypis miałam robioną serodiagnostykę kiły ale nie wiem czy to to samo, bo typowo VDRL nie miałam robionego ![]() oglądacie Rozmowy w toku? dziewczyna stwierdziła że używają z chłopakiem prezerwatyw w dni nie płodne żeby choroby złapać a dni płodne się nie zabezpieczają ogólnie to laska widać ze nie ma zielonego pojęcia o tym co gada
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#2600 | ||
|
Wtajemniczenie
|
nemosek- odpocznij sobie to i humor moze powroci.
dzidzia-a co robi twoja mala?Ja jestem cierpliwa,duzo tlumacze, konsekwentnie trzymam sie zakazow ale i tego co obiecam. Ale sa dni, ze jakis szatan w niego wstepuje.Tak jakby najpierw musial odreagowac przedszkole. W czasie ferii sie tak nie zachowywal. Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2601 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wyniki na pewno do następnej wizyty się poprawią ![]() Cytat:
spodobała mu się historia ![]() Byliśmy z TŻ na zakupach, a teraz jest mi tak strasznie niedobrze |
||||
|
|
|
#2602 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W gazetce są, od dzisiaj ważna. W sumie cena bardzo dobra -bo wychodzi 46 gr za sztukę. A wiecie może czy Alantan Plus krem trzeba zmywać z cyca przed karmienie? Róźni się od bepantenu tym, ze ma dodatek alantoiny.
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-09-12 o 16:40 |
|||
|
|
|
#2603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BABKU , LINeCZKA - za wizyty Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2604 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciekawostka z ulotki Bepanthenu (krem):
"W przypadku stosowania leku u kobiet karmiących piersią nalezy umyć brodawki przed każdym karmieniem piersią" ![]()
|
#2605 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ile to kosztuje i gdzie kupić? Ta ręka mnie martwi, bo nawet jak siedze to mam zdrętwiałą , ehhh, napisze do mojej ginki. Wróciłam z psem ze spaceru, prawie skubany godzine szalał, ale i tak najlepsza była kobieta, która najpierw mówi, że powinnam go oddać, bo szczeniak, bo sobie nie dam rady,a potem że kolo labradora to on chyba stał. Nosz kurde, to że wyszłam z psem to żle, bo w ciąży czy jak? Stara glupia........ po co w ogóle jakieś komentarze.... ehhh wkurzyła mnie tylko |
|
|
|
|
#2606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale powiem Wam ze taki symulator niemowlecia powinien byc do wypozyczenia ogolnodostepny wiadomo ze to dalekie Od rzeczywistosci ale jakis przyblizony obraz daje - jak widac dla niektorych wystarczajaco zeby macierzynstwo odlozyc na pozniej. Ja tam bym chetnie sprobowala A ile '' Mam Madzi '' by sie zastanowilo ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2607 | |
|
Zadomowienie
|
lineczka, dobrze, że na wizycie wszystko okej
a tak mnie tylko zastanowiło. Masz wizytę dopiero za miesiąc? Myślałam, że na tym etapie ciąży to jakoś częściej już są te wizyty. Cytat:
jak wyjdzie to się pochwalę :P De, współczuję złego dnia synka. Wiem, co to znaczy, bo ostatnio spędziłam cały dzień z siostrą i jej chłopakami. Młodszy ok, ale starszy (4,5 lata) też ma jakiś bunt czy co - co chwilę jakaś histeria (płacz + obrażanie się + wkurzanie). No nic nie można mu było powiedzieć (typu, żeby pobawił się chwilę sam, albo żeby nie jeździł bardzo głośnym samochodem bo się rozmawiać nie da). A on próbę sił uskuteczniał co chwilę i sprawdzał chyba na ile sobie może pozwolić. A że rodzice jednak więcej od niego mogą to co chwilę była histeria... ![]() nemosku, gratulacje odbioru kluczy! Ale fajnie normalnie przypomniałam sobie naszą pierwszą noc w naszym mieszkanku na materacu przy świeczkach i winku ![]() Kurde tak pisałyście o tych pieluszkach z Dady i chyba sama się skuszę żeby kupić jedną paczkę tych dwójeczek. Mam 2 biedronki na osiedlu. Mam nadzieję, że w którejś będą.
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-09-12 o 17:05 |
|
|
|
|
#2608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2609 |
|
Rozeznanie
|
Cześć laseczki
Znów się tydzień nie odzywałam.. albo brak czasu albo źle się czuje. Mam jakieś problemy z oddychaniem, co nie zjem to mi od razu niedobrze, słabo. Pochodzić sobie za dużo nie mogę bo od razu brzuch twardy i boli. Ogólnie rzecz biorąc zachowuję się jak kaleka ostatnimi dniami Leoś jest niegrzeczny bo cały czas kopie mnie po prawej stronie żeber - bolą jakbym miała od środka siniaki, nie mogę się na tej stronie nawet położyć W ogóle, chyba już nie ma za dużo miejsca, bo nie czuje "kopów" tylko takie smyranie, ocieranie się Co chwila wypina tyłeczek czy wypycha stópkę - a mama cierpi Ale cóż poradzę, biedny już widocznie nie ma gdzie się podziać ![]() Remont ciągnie do przodu, jeszcze się nie przeprowadziliśmy Mój tato pytał już czy ma wstawiać łóżeczko do mojego pokoju, bo chyba nie zdążymy się przeprowadzić przed narodzinami małego Już tydzień wstawiają nam drzwi a pomalować jeszcze wszystko trzeba.. TŻ też nie ma czasu, bo od rana do nocy w pracy. Szlag mnie któregoś dnia trafi i sama pomaluje Ale przynajmniej przyszła dziś do nas płyta indukcyjna - jest jakiś progress Jutro mam o 8 wizytę, ciekawe co tam słychać u mojego dziecia
|
#2610 |
|
Wtajemniczenie
|
W ogóle to tak sobie pooglądałam te pieluchy i Pampersy 1 Premium Care są takiej samej wielkości co te Dada 2. Tylko pampersy są dużo cieńsze, mają mniejszy i cieńszy ten wkład chłonący, a Dada jest grubsza i wkład ma jakby na całej powierzchni... Ciekawe które okażą się w praktyce lepsze....
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

KCIUKI DLA ANI 
właśnie mi się frytki smażą, stwierdziłam że jak obieram ziemniaki na obiad dla rodziców to obiorę więcej na fryyyytki 
i trzeba tyle niepotrzebnych nerwów zjeść.
) ale dzis osiagnal apogeum.Nie wytrzymuje z nim dzis. Tylko probuje czyms sie zajac robi cos by zwrocic moja uwage. Wiec np zniszczyl swoje zabawki.Nie reagowalam.Nie zeby myslal, ze lepsze karcenie niz brak uwagi. Ma za swoje. Bosh...
za udaną wizytę i za półtorakilogramowe szczęście!
ciśnienie w porządku 134/81, wyniki badań: kiepska morfologia erytrocyty poniżej normy, leukocyty powyżej normy, neutrofile powyżej normy, hemoglobina poniżej normy spooooro ginka przepisała mi leki bo jej się nie podoba ta morfo dostałam Sorbifer Durules, Acidum Folicum i witaminę B6

Chyba że uda mi się JAKOŚ przekonać TŻta w co wątpię 
Zrobiłam sobie tylko jedną porcję i czuję się z tego powodu nieszczęśliwa, mało mi 

po co w ogóle jakieś komentarze.... ehhh wkurzyła mnie tylko
Mój tato pytał już czy ma wstawiać łóżeczko do mojego pokoju, bo chyba nie zdążymy się przeprowadzić przed narodzinami małego