Panny Młode 2015 cz. 7 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-12, 16:16   #1861
sasanka87
Przyczajenie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Napisane przez Talka_22222 Pokaż wiadomość
Ale fajna kiecuszka mi się wyświetliła jakbym brała ślub cywilny to na taką bym się zdecydowała ewentualnie coś takiego będę chcieć na poprawiny.
śliczna jest. bardzo podoba mi się góra. trafiłyście gdzieś może na podobną ślubną? zależy mi żeby suknia miała ramiączka np koronkowe.
może byście pomogły trafić na jakiś trop... wzrost 174 biust nieduży za to dupa owszem. biodra to ja mam, i brzuch trzeba ukryć jakoś. rozmiar obecnie 42 ale chciałabym zejsc do 40 macie jakieś pomysły co byłoby najlepsze? jaki krój?
sasanka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 16:36   #1862
mariamarysienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sasanka87 Pokaż wiadomość
śliczna jest. bardzo podoba mi się góra. trafiłyście gdzieś może na podobną ślubną? zależy mi żeby suknia miała ramiączka np koronkowe.
może byście pomogły trafić na jakiś trop... wzrost 174 biust nieduży za to dupa owszem. biodra to ja mam, i brzuch trzeba ukryć jakoś. rozmiar obecnie 42 ale chciałabym zejsc do 40 macie jakieś pomysły co byłoby najlepsze? jaki krój?
Możliwe, że princesska z dekoltem w kształcie serduszka Szeroka spódnica ukryje pupę i biodra, a dopasowany wiązany gorset pozwoli na zamaskowanie fałdek na brzuchu Za to dekolt serduszko optycznie powiększa biust, zwłaszcza jak są na nim jakieś aplikacje, pióra, falbanki itp

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 16:48   #1863
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Szkoda, też nie lubię wyrzucać jedzenia Pamiętam że jak mieszkałam w Białymstoku, to jak mi czerstwiał chleb to rzucałam ptakom na osiedlu albo kaczkom w rzece, która była 100 m od bloku i nie mogłam patrzeć jak moje współlokatorki wyrzucały do kosza. No nie wiem, może niektórym to nie robi różnicy, ale ja jakoś tak nie mogę

Ja tez nie lubie jak sie jedzenie marnuje, a przy dziecku jest to trudne niestety.
Z chleba takiego zeschnietego robie chleb w jajku lub tre na bułkę tartą.

Cytat:
Hymm czyli coś jak jak masz figurę, tylko ja niższa i rozmiar mniejszy ale biodra i brzuszek tez mam. Mi bardzo pasowały sukienki z dłuższym stanem wtedy brzuszek się ukrywa i lekko rozszerzonym dołem. Bez żadnych tasiemek odcinających np na biodrach.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 17:13   #1864
Talka_22222
Raczkowanie

Cytat:
Masz podobne rozmiary jak ja - też staram się to zgubić, ale marnie mi idzie. Z tym, że ja mam cycki w sam raz - ani mega duże ani za małe, lubię je haha biodra też mam ok, ale brzuch to mój problem
Talka_22222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 17:22   #1865
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
To zdjęcie to było serio serio? też myślałam, że żart . Idź lepiej z TŻ faktycznie
Tzn moja mama była dość zadowolona z tej sukni że bardzo jej się podoba, że tak w stylu starszych lat (wymienila jakies lata :P) i wgl wgl :P ale cena.. 2 tysiące euro! :O to mówie że jak ma na zbyciu takie 2 tysiaki to moze mi dac a kupie sobie duzo ladniejsze suknie w pl :P
Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Wcinam orzechy włoskie, mniammmm kocha je szczególnie takie świeże dopiero z drzewa "spadnięte"
Ale mam ochote na orzechy włoskie!!! a dzisiaj też sobie myślałam że już laskowe są, moje ulubione a ja tak daleko od domu
Cytat:
Szkoda, też nie lubię wyrzucać jedzenia Pamiętam że jak mieszkałam w Białymstoku, to jak mi czerstwiał chleb to rzucałam ptakom na osiedlu albo kaczkom w rzece, która była 100 m od bloku i nie mogłam patrzeć jak moje współlokatorki wyrzucały do kosza. No nie wiem, może niektórym to nie robi różnicy, ale ja jakoś tak nie mogę
eh.. ja też nie lubię.. ale nie raz już tyle TŻ wyrzucił ;/ bo z domu przez pół roku przywoził jakieś gotowe rzeczy w słoiku.. ja tego jeść nie chciałam, on też ;/

A jak tak o obiadu to ja też się pochwalę że mieliśmy pyszny :P łódeczki ziemniaczane w ziołach w piekarniku a do tego rozbiłam fileta jak do kotletów, wsadziłam do środka ser i salami, zawinęłam i upiekłam.. matko.. smak mięsa drobiowego i salami jest wspaniały mniam!!

Byłam u ginekologa i ogólnie to hm.. lekarz dobry, kompetentny, na pewno dba o pacjentki.. faktycznie delikatny i wgl :P ale wypisał mi tabsy tylko na 2 miesiące i w sumie dostało mi się trochę za moją ginekolog która nigdy nie zleciła mi usg piersi i nigdy nie zleciłam badania na krzepliwość krwi- kazał mi wrócić z tymi badaniami to wtedy na pół roku mi wypisze bez problemu tabsy ;P bo był oburzony że tyle lat biorę tabsy i w sumie to pokazał niekompetencję nie jednego lekarza ;P a
le chyba do niego wrócę za te 2 msc

aaa.. i jak tak mówicie o figurzei gubieniu :P nie wiem ile teraz ważę ale wydaje mi się że mogłam trochę znowu stracić ale tego się nie dowiem w najbliższym czasie
Ale po pół roku zniknęło mi 10 cm w brzuchu, biodrach i 10 w talii dzisiaj się mierzyłam z ciekawości i się ucieszyłam bardzo z tego powodu

Edytowane przez joasia-a
Czas edycji: 2013-09-12 o 17:24
joasia-a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 17:25   #1866
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 7

Dziewczyny niezadowolone ze swoich brzuszkow, czy innych niedoskonałości- powinnismy rozpocząć zbiorowa motywacje forumowa mi tez bardzo by sie przydała . Od poczatku miesiąca nie jem tych słodyczy, cwicze, a w porównaniu do moich prób z zeszłego roku, waga ani mysli ruszyć w dol . Ale nie dam sie- do wesela schudne tak, ze bede zadowolona .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
Byłam u ginekologa i ogólnie to hm.. lekarz dobry, kompetentny, na pewno dba o pacjentki.. faktycznie delikatny i wgl :P ale wypisał mi tabsy tylko na 2 miesiące i w sumie dostało mi się trochę za moją ginekolog która nigdy nie zleciła mi usg piersi i nigdy nie zleciłam badania na krzepliwość krwi- kazał mi wrócić z tymi badaniami to wtedy na pół roku mi wypisze bez problemu tabsy ;P bo był oburzony że tyle lat biorę tabsy i w sumie to pokazał niekompetencję nie jednego lekarza ;P ale chyba do niego wrócę za te 2 msc
Tez nigdy nie miałam badan na krzepliwosc krwi :P. Aczkolwiek usg piersi traktuje jak cytologie, dla spokojnego sumienia raz na rok .

Stary 2013-09-12, 17:30   #1867
existence
Zakorzenienie

a w moich okolicach to jest takie przeświadczenie wśród lekarzy, że przed 30 usg piersi nie ma co robić no to ja też nie robiłam nigdy moja mama ma 45 lat a teraz dopiero się na takie usg umówiła pierwszy raz
badań na krzepliwość też nie miałam ale mój gin się zawsze pyta czy nie mam żylaków, czy mnie od tabsów nie bolą nogi. No póki co nic się takiego nie dzieje
Stary 2013-09-12, 17:31   #1868
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny niezadowolone ze swoich brzuszkow, czy innych niedoskonałości- powinnismy rozpocząć zbiorowa motywacje forumowa mi tez bardzo by sie przydała . Od poczatku miesiąca nie jem tych słodyczy, cwicze, a w porównaniu do moich prób z zeszłego roku, waga ani mysli ruszyć w dol . Ale nie dam sie- do wesela schudne tak, ze bede zadowolona

Tez nigdy nie miałam badan na krzepliwosc krwi :P. Aczkolwiek usg piersi traktuje jak cytologie, dla spokojnego sumienia raz na rok .
Co do wątku to ja sama byłam na wątku odchudzającym i faktycznie dziewczyny dawały motywację akurat w tym czasie w którym sie odchudzałam to dużo mi to dało i same dziewczyny wiele mnie nauczyły korygując np posiłki moje

a ja jakoś z tymi piersiami to wiesz :P cytologia owszem.. ale to to jakoś tak :P
Stary 2013-09-12, 17:33   #1869
existence
Zakorzenienie

Cytat:

a ja jakoś z tymi piersiami to wiesz :P cytologia owszem.. ale to to jakoś tak :P
ja bym się chyba wstydziła bardziej niż ginekologa
Stary 2013-09-12, 17:35   #1870
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Dziewczyny niezadowolone ze swoich brzuszkow, czy innych niedoskonałości- powinnismy rozpocząć zbiorowa motywacje forumowa mi tez bardzo by sie przydała . Od poczatku miesiąca nie jem tych słodyczy, cwicze, a w porównaniu do moich prób z zeszłego roku, waga ani mysli ruszyć w dol . Ale nie dam sie- do wesela schudne tak, ze bede zadowolona .

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Ja się wpisuję na listę motywujących Co prawda właśnie będę smażyć stek,ale była mega okazja cenowa,wiec nie mogłam się opanować. Ale ogólnie obiecaliśmy sobie z tż zdrowe papu i na razie się trzymamy No i dzisiaj poleciał mój pierwszy skalpel,chociaż Chodakowskiej nie trawie,ale efekty na jej stronce mnie przekonują

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
Eee,ja byłam na USG płuc,bo mi gruźlicę podejrzewali i musiałam się też rozebrać bez stanika,a akurat taki młody przystojny stażysta robił usg
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 17:36   #1871
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Co do wątku to ja sama byłam na wątku odchudzającym i faktycznie dziewczyny dawały motywację akurat w tym czasie w którym sie odchudzałam to dużo mi to dało i same dziewczyny wiele mnie nauczyły korygując np posiłki moje

Tutaj na wizazu? mowisz ze pomógł Ci ten wątek faktycznie?

To trwa dosłownie chwilke, nic nie boli, a moja lekarka nie wiem nawet czy to dolicza do rachunku... I tak chodzę prywatnie, wiec nie pytam nawet co ile kosztuje dokładnie :/ choc pewnie powinnam. Raz poszłam po prostu, do centrum medycznego na samo usg, to kosztowało 100zl. U mojej lekarki, nawet jesli cos za to płace, to naprawdę niewiele.

Stary 2013-09-12, 17:36   #1872
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Ja się wpisuję na listę motywujących Co prawda właśnie będę smażyć stek,ale była mega okazja cenowa,wiec nie mogłam się opanować. Ale ogólnie obiecaliśmy sobie z tż zdrowe papu i na razie się trzymamy No i dzisiaj poleciał mój pierwszy skalpel,chociaż Chodakowskiej nie trawie,ale efekty na jej stronce mnie przekonują

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Eee,ja byłam na USG płuc,bo mi gruźlicę podejrzewali i musiałam się też rozebrać bez stanika,a akurat taki młody przystojny stażysta robił usg
uuua widzę moderator
ja bym umarłaaaa póki mi nikt nie karze sama nie pójdę
Stary 2013-09-12, 17:37   #1873
mariamarysienka
Zakorzenienie

Stek jest zdrowy - dużo białka i pyszny w dodatku Nawet smażony nie jest taki zły, jak się smaży na dobrych tłuszczach (np. oleju kokosowym, który nie utlenia się do rakotwórczych substancji).
Ja w temacie odchudzania mogłabym sporo powiedzieć i motywować, ale według mojej mamy nie mam co się odzywać, bo wolno chudnę Ale przynajmniej nie mam efektu jojo, a ona ciągle

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 17:38   #1874
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Ale u mnie to lekarka ginekolog robi . Zaraz po badaniu "na dole", albo zaraz przed. Usg piersi jest ok, o wiele "przyjemniejsze" niz usg na dole :P...

Stary 2013-09-12, 17:40   #1875
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Ale u mnie to lekarka ginekolog robi . Zaraz po badaniu "na dole", albo zaraz przed. Usg piersi jest ok, o wiele "przyjemniejsze" niz usg na dole :P...

no to bardziej niż badania ginekologicznego lepiej? o dzizas i to jescze za jednym zamachem się rozebrać najpierw na dole potem na górze, no way! a jestem dzikaaaa
Stary 2013-09-12, 17:42   #1876
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Stek jest zdrowy - dużo białka i pyszny w dodatku Nawet smażony nie jest taki zły, jak się smaży na dobrych tłuszczach (np. oleju kokosowym, który nie utlenia się do rakotwórczych substancji).
Ja w temacie odchudzania mogłabym sporo powiedzieć i motywować, ale według mojej mamy nie mam co się odzywać, bo wolno chudnę Ale przynajmniej nie mam efektu jojo, a ona ciągle
Ej, to jak bedziesz miała chwile, posyp tu jakimiś dobrymi radami . W ogole potrzebuje jakiejs alternatywy dla ziemniaków, ryżu i makaronu... Cos ktos jakos? Kuskus mi bardzo posmakowal, ale TZ nie . Poza tym kasz nie bardzo lubimy...

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
no to bardziej niż badania ginekologicznego lepiej? o dzizas i to jescze za jednym zamachem się rozebrać najpierw na dole potem na górze, no way! a jestem dzikaaaa
Najpierw to, potem to pomiędzy masz chwile na ubranie połowy . Poważnie, dla mnie jest to o wiele mniej krepujace, niz badanie na dole.

Stary 2013-09-12, 17:44   #1877
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Ej, to jak bedziesz miała chwile, posyp tu jakimiś dobrymi radami . W ogole potrzebuje jakiejs alternatywy dla ziemniaków, ryżu i makaronu... Cos ktos jakos? Kuskus mi bardzo posmakowal, ale TZ nie . Poza tym kasz nie bardzo lubimy...
kopytka, kluski śląskie?
Stary 2013-09-12, 17:45   #1878
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
kopytka, kluski śląskie?
Nieeeee, nie znoszę "kopytkow" , klusek czy łazanek tez :p

Stary 2013-09-12, 17:46   #1879
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Najpierw to, potem to pomiędzy masz chwile na ubranie połowy . Poważnie, dla mnie jest to o wiele mniej krepujace, niz badanie na dole.

może lepiej od razu na waleta wejść do gabinetu, po co się ograniczać ja bym była mega zestresowanaaa jak by mnie to i to czekało tak jedno po drugim ostatnio jaki miałyśmy stres z przyjaciółką przed wizytą u gina w kolejce
Stary 2013-09-12, 17:46   #1880
Talka_22222
Raczkowanie

Ja potrzebuję naprawdę motywacji, bo chcę w końcu schudnąć, ale mi to nie idzie kompletnie

A co do gina to muszę iść na coroczną kontrolę. Mam w tym roku cytologię zrobić, bo to już 2 lata. Nie lubię chodzić do gina, bo jakoś mi wstyd. Raz przez źle dobrane tabletki dostałam bym zatoru, bo nikt mi nie zrobił takiego badania. Dlatego ich nie biorę - wolę mieć nieplanowane dziecko, ale żyć. Choć z TŻ bardzo uważamy i jakoś od 3 lat nie ma nic.
Talka_22222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 17:46   #1881
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Nieeeee, nie znoszę "kopytkow" , klusek czy łazanek tez :p

no to ja już nie mam pojęcia to co Ty jesz?
Stary 2013-09-12, 17:47   #1882
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
uuua widzę moderator
ja bym umarłaaaa póki mi nikt nie karze sama nie pójdę
Kopł mię zaszczyt
Ja się kiedyś wstydziłam,a w zasadzie od kiedy się rrrr z TŻ to mnie już w ogóle nie rusza
Cytat:
kopytka, kluski śląskie?
O jezusie,ale bym zjadła takie cuda ale to chyba zabronione
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.

Edytowane przez lolusl
Czas edycji: 2013-09-12 o 17:49
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 17:48   #1883
existence
Zakorzenienie

magda ostatnia szansa ode mnie. alternatywa ziemniaków - frytki
Stary 2013-09-12, 17:48   #1884
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
no to ja już nie mam pojęcia to co Ty jesz?
Hm, no wlasnie duzo jem roznych rzeczy, ale one nie sa uznawane za zdrowe przeważnie . Posmakowal mi ten kuskus, to głupi TZ bedzie mi wybrzydzal...

Stary 2013-09-12, 17:49   #1885
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Kopł mię zaszczyt

O jezusie,ale bym zjadła takie cuda ale to chyba zabronione
zabronione? czemu? mnie babcia na zmianę kluski śląskie albo kopytka podaje zamiast ziemniaczków do obiadu bo nie przepadam no albo trzecia opcja to robi mi fryty
Stary 2013-09-12, 17:49   #1886
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
magda ostatnia szansa ode mnie. alternatywa ziemniaków - frytki
Nie przepadam wlasnie za frytkami . Ale ja bardzo ziemniaki czy ryz czy makaron lubię tyle, ze przy odchudzaniu to powinno sie tego unikać . W tej kwestii pytałam

Stary 2013-09-12, 17:51   #1887
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Hm, no wlasnie duzo jem roznych rzeczy, ale one nie sa uznawane za zdrowe przeważnie . Posmakowal mi ten kuskus, to głupi TZ bedzie mi wybrzydzal...

ale chodziło mi o takie rzeczy właśnie będące alternatywą ziemniaków bo ja to właśnie kluchy śląskie, ryż, kopytka w sosie, frytki głównie

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Nie przepadam wlasnie za frytkami . Ale ja bardzo ziemniaki czy ryz czy makaron lubię tyle, ze przy odchudzaniu to powinno sie tego unikać . W tej kwestii pytałam

aaaaaaaa! no to sory ja nie mam zielonego pojęcia w takim razie

Edytowane przez existence
Czas edycji: 2013-09-12 o 17:52
existence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 17:56   #1888
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 7

No to bede sie opychac kuskusem, a TZ'owi niech w tyłek pójdzie ryzyk, makaron i frytki, o . Dla mnie kuskus to jak malutki ryz pychotka . Dzisiaj na obiad mieliśmy kuskus, kurczak i ogórki z domu swoją droga to sa jedyne przetwory, ktore sie u nas przyjmują- Mama moze robic i robic, ogórki zawsze u nas każdy je Mateusz sie wręcz cieszy, bo za wychwalanie ogórków uzbierał juz sporo "plusikow" u przyszłej teściowej haha

Stary 2013-09-12, 18:02   #1889
Atomoowka
Wtajemniczenie

Magda źle myślisz, ja też w temacie odchudzania trochę pojęcia mam.
Ziemniaki są mało tuczące pod warunkiem, że nie mieszasz ich z jakiemiś sosami, czy np nie polewasz tluszczem z patelni.\
Ryż i makaron to węglowodany i one są również przy odchudzaniu, przy zbilansowanej diecie potrzebne. Zmień je tylko na te pełnowartościowe, czyli brązowy ryż i pełnoziarnisty makaron i możesz spokojnie bez wyrzutów do obiadu jeść Oczywiście musisz ograniczać ich ilość ale nie wyzbywać się ich całkowicie. Ja jem np 1/3 torebki ryżu
Oprócz tego jem pszenicę ( coś na podobę ryżu) kaszę np pęczak itd ale jeżeli Wy kasz nie lubicie to spokojnie ryż i maron oraz ziemniaki jeść możecie.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 18:05   #1890
existence
Zakorzenienie

ojacie to ja ziemniaczki, kluski czy takie inne tylko z tym sosikiem jem bo inaczej mi takie suche nie smakują
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości