Panny Młode 2015 cz. 7 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-12, 18:07   #1891
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Magda źle myślisz, ja też w temacie odchudzania trochę pojęcia mam.
Ziemniaki są mało tuczące pod warunkiem, że nie mieszasz ich z jakiemiś sosami, czy np nie polewasz tluszczem z patelni.\
Ryż i makaron to węglowodany i one są również przy odchudzaniu, przy zbilansowanej diecie potrzebne. Zmień je tylko na te pełnowartościowe, czyli brązowy ryż i pełnoziarnisty makaron i możesz spokojnie bez wyrzutów do obiadu jeść Oczywiście musisz ograniczać ich ilość ale nie wyzbywać się ich całkowicie. Ja jem np 1/3 torebki ryżu
Oprócz tego jem pszenicę ( coś na podobę ryżu) kaszę np pęczak itd ale jeżeli Wy kasz nie lubicie to spokojnie ryż i maron oraz ziemniaki jeść możecie.
Szczerze powiem, ze my przeważnie kupujemy zwykły ryz, zwykły makaron i ziemniaki przeważnie z czymś. Dlatego wole to odrzucić, bo taki kuskus jem sam bez problemu . Ryz zawsze torebka na pol, bo "szkoda wyrzucić"... A kuskus moge i minimalna ilosc zrobic . Nie wiem kurcze no. W zeszłym roku odchudzalismy sie, jedliśmy to wszystko, ale faktycznie mniejsze porcje i rzadziej. A teraz dosłownie i mi i TZ waga stoi .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-12, 18:10   #1892
pati0090
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Nie przepadam wlasnie za frytkami . Ale ja bardzo ziemniaki czy ryz czy makaron lubię tyle, ze przy odchudzaniu to powinno sie tego unikać . W tej kwestii pytałam

A ja uwielbiam frytki a nie lubie ryżu i kaszy !!

Ja bardziej bym chciała przytyć niż schudnąć ale nie wychodzi mi to. Waga mi się nic nie zmieniła od ok 3 -4lat

Edytowane przez pati0090
Czas edycji: 2013-09-12 o 18:14
pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 18:12   #1893
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 7

I jak to jest z tymi owocami i warzywami. Mowi sie, zeby jeść ich duzo bo zdrowe itd. A z drugiej strony slysze nie raz, ze nie mozna za duzo, bo to tez cukier i tez nie za dobrze... To ktore te owoce/ warzywa sa dobre, ze mozna je jeść częściej bez problemu?

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość

Ja lubiłam frytki, ale jakos mi przeszło, sa mi obojętne, częściej wybieram ziemniaki niz frytki . Ale uwielbiam lodeczki/ cwiartki ziemniaczane na ostro z piekarnika mniam! ryz całkiem ok, kasza niespecjalnie, tylko kuskus .

Stary 2013-09-12, 18:14   #1894
joasia-a
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Eee,ja byłam na USG płuc,bo mi gruźlicę podejrzewali i musiałam się też rozebrać bez stanika,a akurat taki młody przystojny stażysta robił usg
uuh :P czyli Pan zachęcił trochę swoim wyglądem? :P
A co do Chodakowskiej.. uważnie i zawsze ćwicz w dobrych butach.. bo się nabawisz kontuzji jak ja :P nie tylko ja Ci o tym powiem że z Chodakowską trzeba uważać
Cytat:
Tutaj na wizazu? mowisz ze pomógł Ci ten wątek faktycznie?
Tak ! bardzo.. niestety wątek zaczęłam nawiedzać w lutym a w okolicach maja wymarł już prawie.. ale codziennie wpisywałam tam swoje menu, mowilam co robie.. dziewczyny robily to samo.. ogolnie duzo ludzi wspiera na takich wątkach i ja miałam dużo motywacji! nawet kupiłam skakankę haha https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=101 link do działu wspólne odchudzanie
Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
no to bardziej niż badania ginekologicznego lepiej? o dzizas i to jescze za jednym zamachem się rozebrać najpierw na dole potem na górze, no way! a jestem dzikaaaa
hahaha znowu się zaczyna? :P
Cytat:
Ej, to jak bedziesz miała chwile, posyp tu jakimiś dobrymi radami . W ogole potrzebuje jakiejs alternatywy dla ziemniaków, ryżu i makaronu... Cos ktos jakos? Kuskus mi bardzo posmakowal, ale TZ nie . Poza tym kasz nie bardzo lubimy...
Hm.. ryż i makaron w wersji pełnoziarnistej ;> ja akurat jak byłam na "redukcji" to jadłam chleb pełnoziarnisty taki pyszny z buczka, jutro chyba sobie kupie i makaron pełnoziarnisty, głównie warzywa- robiłam sobie jakieś na patelni ale w sumie je bardziej gotowałam na tej patelni bo zalewałam wrzątkiem :P wieczorem ja np nie jadałam pieczywa i robiłam sobie różne sałatki z jogurtem naturalnym - dużo kurczaka jadłam i hm.. mimo ze srednio zalecane to jadlam tez duzo szynki wieprzowej (polędwicy), do tego jako przekąski polecam słonecznik albo inne pestkowce lub orzechy bo to zdrowy tłuszcz
Ale wiem że u Ciebie średnio z warzywami :P
Cytat:
może lepiej od razu na waleta wejść do gabinetu, po co się ograniczać ja bym była mega zestresowanaaa jak by mnie to i to czekało tak jedno po drugim ostatnio jaki miałyśmy stres z przyjaciółką przed wizytą u gina w kolejce
hahahaha nie mogę ex! :P
Cytat:
No to bede sie opychac kuskusem, a TZ'owi niech w tyłek pójdzie ryzyk, makaron i frytki, o . Dla mnie kuskus to jak malutki ryz pychotka . Dzisiaj na obiad mieliśmy kuskus, kurczak i ogórki z domu swoją droga to sa jedyne przetwory, ktore sie u nas przyjmują- Mama moze robic i robic, ogórki zawsze u nas każdy je Mateusz sie wręcz cieszy, bo za wychwalanie ogórków uzbierał juz sporo "plusikow" u przyszłej teściowej haha
mój TŻ też się tak wkupił ale u mojej babci :P z ogórkami i sałatką Grzesiową jak to nazywam :P
A.. ogólnie to rozwaliło mnie ostatnie zdjęcie Twojego M na fcb! padłam hahaaha
Stary 2013-09-12, 18:14   #1895
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Właśnie dlatego jej nie lubię Nie znoszę takich bezsmakowych rzeczy o dziwnej konsystencji
a ten obiadek mój dzisiaj był przepyszny

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 18:15   #1896
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
I jak to jest z tymi owocami i warzywami. Mowi sie, zeby jeść ich duzo bo zdrowe itd. A z drugiej strony slysze nie raz, ze nie mozna za duzo, bo to tez cukier i tez nie za dobrze... To ktore te owoce/ warzywa sa dobre, ze mozna je jeść częściej bez problemu?

Warzywa bez ograniczeń o każdej porze dnia, ewentualnie unikać strączkowych bo mogę rozdymać.
Owoce też jeść ale najlepiej do jakiejś 14 bo jednak zawierają cukier i najlepiej nie obżerać się Nimi strasznie. Owoc dziennie jest ok.
Banany u niektórych mogą powodować zatrzymywanie wagi.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 18:17   #1897
iixi
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:

Ja bardziej bym chciała przytyć niż schudnąć ale nie wychodzi mi to. Waga mi się nic nie zmieniła od ok 3 -4lat
frytki uwielbiam, ryż od czasu do czasu zjem, kasza fuuuuj
mi waga stoi w miejscu od 3 gimnazjum, też powinnam z 2-3kg przytyć ale nie umiem choćbym nie wiem jak się starała..

BLOG

Stary 2013-09-12, 18:19   #1898
existence
Zakorzenienie

Cytat:

mnie od 7 lat się nie zmieniła
Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Warzywa bez ograniczeń o każdej porze dnia, ewentualnie unikać strączkowych bo mogę rozdymać.
Owoce też jeść ale najlepiej do jakiejś 14 bo jednak zawierają cukier i najlepiej nie obżerać się Nimi strasznie. Owoc dziennie jest ok.
Banany u niektórych mogą powodować zatrzymywanie wagi.
haha to może dlatego ważę wciąż tyle samo
Stary 2013-09-12, 18:23   #1899
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
uuh :P czyli Pan zachęcił trochę swoim wyglądem? :P
A co do Chodakowskiej.. uważnie i zawsze ćwicz w dobrych butach.. bo się nabawisz kontuzji jak ja :P nie tylko ja Ci o tym powiem że z Chodakowską trzeba uważać

Tak ! bardzo.. niestety wątek zaczęłam nawiedzać w lutym a w okolicach maja wymarł już prawie.. ale codziennie wpisywałam tam swoje menu, mowilam co robie.. dziewczyny robily to samo.. ogolnie duzo ludzi wspiera na takich wątkach i ja miałam dużo motywacji! nawet kupiłam skakankę haha https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=101 link do działu wspólne odchudzanie

hahaha znowu się zaczyna? :P

Hm.. ryż i makaron w wersji pełnoziarnistej ;> ja akurat jak byłam na "redukcji" to jadłam chleb pełnoziarnisty taki pyszny z buczka, jutro chyba sobie kupie i makaron pełnoziarnisty, głównie warzywa- robiłam sobie jakieś na patelni ale w sumie je bardziej gotowałam na tej patelni bo zalewałam wrzątkiem :P wieczorem ja np nie jadałam pieczywa i robiłam sobie różne sałatki z jogurtem naturalnym - dużo kurczaka jadłam i hm.. mimo ze srednio zalecane to jadlam tez duzo szynki wieprzowej (polędwicy), do tego jako przekąski polecam słonecznik albo inne pestkowce lub orzechy bo to zdrowy tłuszcz
Ale wiem że u Ciebie średnio z warzywami :P

hahahaha nie mogę ex! :P

mój TŻ też się tak wkupił ale u mojej babci :P z ogórkami i sałatką Grzesiową jak to nazywam :P
A.. ogólnie to rozwaliło mnie ostatnie zdjęcie Twojego M na fcb! padłam hahaaha
Ej no to co z ta Chodakowska w końcu? Ja tam do butow nie zwracam uwagi, kolana mam całe, nic mnie nie boli- jesli chce z nia zacząć to na co uważać dokładniej?

Haha, no wiem, głupi jak butek wymyślił sobie, ze chce zdjecie jako tygrys hahaha

Atomowka.... Ales mnie rozczarowała teraz . Fasolke szparagowa kocham ... Zawsze sobie wmawiam, ze owoce sa ok, wiec z pewnością po 14 jadam, a przed chwila zjadlam banana ... Cos ciezko widze ta moja dietę

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Pati i ixi obu Wam moge dac po 3, a nawet i po 5 kg jak chcecie . Ktos jeszcze potrzebuje? haha . Jak ja bym chciała zeby mi waga stanęła w lo... To były moje najlepsze wagowo czasy ...

Stary 2013-09-12, 18:25   #1900
joasia-a
Zakorzenienie

Tzn no ogólnie nie ćwiczyć na boso z Chodakowską i starać się dokładnie wykonywać ćwiczenia

A ja polecam od siebie owoce- ananas i grapefruit które mają właściwości przyspieszające spalanie i metabolizm
Stary 2013-09-12, 18:27   #1901
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Tzn no ogólnie nie ćwiczyć na boso z Chodakowską i starać się dokładnie wykonywać ćwiczenia

A ja polecam od siebie owoce- ananas i grapefruit które mają właściwości przyspieszające spalanie i metabolizm
Obuwie poważnie taka różnice moze robic? Ja czesto na bosaka w domu cwicze... A z dokładnością to tego... Różnie bywa

O fu- moje najgorsze koszmarki, nie znoszę grejpfruta i ananasa!

Stary 2013-09-12, 18:30   #1902
existence
Zakorzenienie

grejpfruty jem tylko te słodkie ale rzadko no i wychodzi na to, że chyba dobrze bo ja schudnąć nie chcę
Stary 2013-09-12, 18:31   #1903
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
grejpfruty jem tylko te słodkie ale rzadko no i wychodzi na to, że chyba dobrze bo ja schudnąć nie chcę
Grejpfruty moga byc słodkie?! Ale jak toooo?????

Stary 2013-09-12, 18:36   #1904
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Grejpfruty moga byc słodkie?! Ale jak toooo?????

• czerwone – smak gorzki, kwaśny, soczysty;
  • żółte – smak kwaśny, soczysty;
  • zielone – smak słodki, średnio soczysty.
Stary 2013-09-12, 18:37   #1905
lolusl
Japońska rzepa

Ja frytki jem zawsze pieczone w piekarniku,bo wtedy nie mają tłuszczu. Makaron uwielbiam,ale staram się ograniczać,a ziemniaki są bardzo zdrowe i wcale nie takie strasznie kaloryczne jak się popatrzy dobrze

Z chodakowską w butach?Ja dzisiaj na boso ćwiczyłam
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 18:38   #1906
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
  • czerwone – smak gorzki, kwaśny, soczysty;
  • żółte – smak kwaśny, soczysty;
  • zielone – smak słodki, średnio soczysty.
Ale jak to? ... Zburzyl sie mój świat teraz ja kojarze tylko czerwone paskudy :P...

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Ja frytki jem zawsze pieczone w piekarniku,bo wtedy nie mają tłuszczu. Makaron uwielbiam,ale staram się ograniczać,a ziemniaki są bardzo zdrowe i wcale nie takie strasznie kaloryczne jak się popatrzy dobrze

Z chodakowską w butach?Ja dzisiaj na boso ćwiczyłam
Codziennie uczysz sie czegoś nowego ja tez przeważnie w domu na bosaka cwicze :P...

Stary 2013-09-12, 18:43   #1907
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jak to? ... Zburzyl sie mój świat teraz ja kojarze tylko czerwone paskudy :P...

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Codziennie uczysz sie czegoś nowego ja tez przeważnie w domu na bosaka cwicze :P...

hehehe spróbuj ja czerwonych też nie lubię bo są gorzkieee

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

nie mogęę siedzimy z tż przy 2 laptopach i puszczamy sobie na zmianę smerfne hity
Stary 2013-09-12, 18:47   #1908
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
hehehe spróbuj ja czerwonych też nie lubię bo są gorzkieee

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

nie mogęę siedzimy z tż przy 2 laptopach i puszczamy sobie na zmianę smerfne hity
Eeej, wszystkie grejfruty są pyszne jak się zedrze tą cholerną skórkę z częsteczek. (tą białą błonkę,bo to ona jest gorzka). Wtedy są słodziutkie,same te dzyndzelki
It never fails.
Stary 2013-09-12, 18:52   #1909
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 7

Fu fu fu, tak mi sie grejpfruty kojarzą . Ale kto wie, moze spróbuje... Skoro maja dobre byc na odchudzanie

Stary 2013-09-12, 18:54   #1910
iixi
Zakorzenienie

a ja lubię ananasy pyszne są a z grejfrutów to raczej sok tylko albo lody

BLOG

Stary 2013-09-12, 18:57   #1911
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 7

O lodów owocowych ogolnie nie lubię . Albo lubię np. czeresnie i wisnie, ale nic z tych owoców nie zjem poza tym . I nikt tego nie rozumie ...

Stary 2013-09-12, 18:58   #1912
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Eeej, wszystkie grejfruty są pyszne jak się zedrze tą cholerną skórkę z częsteczek. (tą białą błonkę,bo to ona jest gorzka). Wtedy są słodziutkie,same te dzyndzelki
Dokładnie!! ja kocham grapefruity
A niektóre moje znajome.. słodzą grapefruity.. :O

A co do butów.. Skalpel jeszcze podobno obejdzie się bez butów, ale inne killery itd nie wolno ponoć na boso.. nie wiem dlaczego.. może głównie przez to że pracują nogi i podstawą jest dobry oparcie.. sama nawet w którymś programie mówiła o butach - a wiecie.. to jest tak jak z bieganiem- mając źle dopasowane buty też można sobie krzywdę zrobić ponoć
Stary 2013-09-12, 19:01   #1913
lolusl
Japońska rzepa

Własnie zauważyłam,ze mnóstwo jest ,ćwiczeń na nogi u Chodakowskiej,a mi w sumie na tym nie zależy,tylko na brzuchu ewentualnie.Chociaż w sumie,zobaczymy,czy moje nogi mogą jeszcze schudnąć

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

<z dziwnych sukni ślubnych>
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,20302.html
It never fails.
Stary 2013-09-12, 19:04   #1914
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Dokładnie!! ja kocham grapefruity
A niektóre moje znajome.. słodzą grapefruity.. :O

A co do butów.. Skalpel jeszcze podobno obejdzie się bez butów, ale inne killery itd nie wolno ponoć na boso.. nie wiem dlaczego.. może głównie przez to że pracują nogi i podstawą jest dobry oparcie.. sama nawet w którymś programie mówiła o butach - a wiecie.. to jest tak jak z bieganiem- mając źle dopasowane buty też można sobie krzywdę zrobić ponoć
Geniusze z tym sledzeniem to chyba juz nie na odchudzanie

Kurde, ciekawe . Nie wiedziałam o tym . Nigdy jakos nie zwracalam uwagi na obuwie do ćwiczeń...

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Własnie zauważyłam,ze mnóstwo jest ,ćwiczeń na nogi u Chodakowskiej,a mi w sumie na tym nie zależy,tylko na brzuchu ewentualnie.Chociaż w sumie,zobaczymy,czy moje nogi mogą jeszcze schudnąć

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

<z dziwnych sukni ślubnych>
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,20302.html
Urocza ta suknia 2w1, duzo zdobien, nietypowa wielu z nas powinna sie podobać, bo spełnia niektóre warunki hahah

Dobra, idę cos popracować od 2 godzin siedzę w pracy i... siedze w biurze i przegladam zasoby Internetu

Stary 2013-09-12, 19:04   #1915
Kelpie
Zakorzenienie

Odp: Panny Młode 2015 cz. 7

Z Chodakowska cwiczylam poczatkowo bez butow, ale potem zaczelam w i odczuwam roznice. W niektorych cwiczeniach latwiej mi zlapac rownowage i lepiej mi sie je robi

Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 19:05   #1916
Bacardi_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
a ja lubię ananasy pyszne są a z grejfrutów to raczej sok tylko albo lody
Ja też lubię ananasy a jak mój pies je lubi to jest dopiero szok

Czekamy na Ciebie

Bacardi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 19:05   #1917
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli dobrze oddychasz to mięśnie brzucha i tak pracują przez cały czas ćwiczeń i tak się wydaje że nic prawie na brzuch nie ma, bo co to tak kilka ćwiczeń na końcu a jednak ćwiczyłam z nią przez miesiąc codziennie, czasami przeplatając z Mel B, czasami nawet rano i wieczorem :P

A co do chudości nóg ;/ kurde.. przez tą kontuzję i to że wiele nie ruszam nogą to mam już o 1 cm chudszą nogę lewą od prawej
Stary 2013-09-12, 19:06   #1918
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
Z Chodakowska cwiczylam poczatkowo bez butow, ale potem zaczelam w i odczuwam roznice. W niektorych cwiczeniach latwiej mi zlapac rownowage i lepiej mi sie je robi

No ale to chodzi o to, ze w butach wygodniej sie ćwiczy, jest łatwiej, dokładniej sie robi te ćwiczenia, czy jakos z kwestia zdrowia jest to powiązane?

Stary 2013-09-12, 19:08   #1919
Bacardi_
Wtajemniczenie

Cytat:
No niezła dziwactwo to jest chociaż takie ę ą "nowoczesne", a ile jest dziwnych staromodnych sukni na all, które nie są warto ani 20 zł a wycenione są na duużo duużo więcej

Czekamy na Ciebie

Bacardi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 19:09   #1920
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Napisane przez Bacardi_ Pokaż wiadomość
No niezła dziwactwo to jest chociaż takie ę ą "nowoczesne", a ile jest dziwnych staromodnych sukni na all, które nie są warto ani 20 zł a wycenione są na duużo duużo więcej
Moze komuś sie spodoba.................

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości