| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2013-09-12, 18:39 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2013-08 
				 |   Wstydzę się iść na studniówkę z powodu krzywych zębów... Co poradzić?

Krótko i na temat ... Kolega   zaprosił mnie na swoją studniówkę. Mimo mega stresu zdecydowałam się pójść. Jednak jest coś czego się obawiam - postrzeganie moich krzywych zębów. Wszyscy dobrze wiemy że nie jest to prywatka u znajomego, każdy chce wyglądać wyjątkowo, wszędzie będzie czaił się aparat który nie wiadomo kiedy uchwyci to, co chciałoby się schować. To nie jest jakiś tam byle kolega dla mnie, nie chcę żeby wystraszył się on, jego znajomi i cała reszta która będzie później oglądała fotki... Napisałam że to nie jest byle kolega - chodzi o to, że on mi się podoba, ale też mało się z nim widuję, najczęściej rozmawiamy przez neta i on chyba jeszcze nie wie o tym że mam ząbki takie jakie mam. Co robić, iść na tę studniówkę czy może jednak zrezygnować? Bardzo się tego wstydzę. Proszę Was o wyrozumiałośc. | 
|     |   | 
|  2013-09-12, 18:44 | #2 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-08 
				 | 

Dot.: Wstydzę się iść na studniówkę z powodu krzywych zębów... Co poradzić?

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2013-09-12, 18:46 | #3 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2010-05 
				 | 

Jeśli widział Cię chociaż raz to na pewno zauważył.. Chyba, że sama sobie dopowiadasz i jedną krzywą dwójkę postrzegasz jako tragedię. Znajomych olej jakby co, ale szczerze? Mnie nie obchodzą zęby innych i nawet, jak zobaczę, że czyjeś są krzywe to wisi mi to. | 
|     |   | 
|  2013-09-12, 18:58 | #4 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2013-08 
				 | 

[1=9b13fa772a089c950fe6533  92ec6a155eb1c8e79_6035971  53b11b;42772335]Jeśli widział Cię chociaż raz to na pewno zauważył.. Chyba, że sama sobie dopowiadasz i jedną krzywą dwójkę postrzegasz jako tragedię. Znajomych olej jakby co, ale szczerze? Mnie nie obchodzą zęby innych i nawet, jak zobaczę, że czyjeś są krzywe to wisi mi to.[/QUOTE] Oczywiście, że mnie widział... Nie, na jednej krzywej 2 się nie kończy. Jedynki u góry Są wysunięte i zapadnięte po wewnętrznej stronie do środka, dwójki natomiast brzydko od nich odstają. Dół też nie jest perfekcyjny, każdy ząb idzie w inną stronę, nie ma wielkiej tragedii, ale jest źle. Ale nie gadamy o zgryzie tylko o studniówce, trochę pomogło mi zdanie "jak zobaczę, że czyjeś są krzywe to wisi mi to" ale jednak mnie to nie przekonuje. | 
|     |   | 
|  2013-09-12, 19:00 | #5 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2012-01 
				 | 

zapewniam Cię, że ludzie na studniówkach mają zdecydowanie lepsze rzeczy do roboty niż zastanawianie się nad cudzymi zębami    | 
|     |   | 
|  2013-09-12, 19:06 | #6 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2013-07 
				 | 

Widział cie na zywo?

__________________ Mój blog  ZAPRASZAM  http://comfortandhappiness.blogspot.com/ Mój wątek o urządzaniu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=712504 | 
|     |   | 
|  2013-09-12, 19:08 | #7 | |
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2010-05 
				 | 

Cytat: 
   A ludziom na prawdę to wisi. Idą na 100dn się zabawić, a nie patrzeć ludziom w zęby. Ja na swojej też widziałam sporo nowych ludzi-wiadomo 'osoba towarzysząca' i na nikogo specjalnej uwagi nie zwracałam. Nawet to, że robiłam za klasowego fotografa nie skłoniło mnie do przyglądania się ludziom i wymieniania w myślach ich wad. Każdy jest jaki jest. Ja też mam kompleksy, nie podoba mi się moja waga, ale przecież nie przestanę wychodzić na uczelnie, czy imprezy, bo ktoś nie daj Boże powie mi albo pomyśli, że jestem gruba  Jestem i trudno, zdarza się. | |
|     |   | 
|  2013-09-12, 19:08 | #8 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-07 
				 | 

hm.. nie jest tak źle kolega Cię zaprosił więc wnioskuje że się wcale Ciebie nie wstydzi !! baw się dobrze !

| 
|     |   | 
|  2013-09-12, 19:12 | #9 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2013-08 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

22 lata przeżyłam z twoim problemem, później 3 lata aparatu i zapomniałam heh  ale wiem że to potrafi być wcale nie mały problem tylko ogromny kompleks. On Cię widział, więc wie jak jest. Ale i tak mu się podobasz a przynajmniej naprawdę cię lubi skoro chce abyś mu towarzyszyła na studniówce  idź ,baw się i nie przejmuj  naprawdę wielu ludzi ma nieidealne uzębienia. Pozatym dziewczyny i tak będą kontrolować jedynie swoje sukienki i buty koleżanek, każdy będzie zajmował się sobą i tym jak wygląda   | 
|     |   | 
|  2013-09-12, 19:23 | #10 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-08 Lokalizacja: PL 
				 | 

Skoro Cię zaprosił to znaczy, że ma gdzieś Twoje krzywe zęby. Dziwi mnie tylko, że skoro to dla Ciebie taki problem, to dlaczego jeszcze nie poszłaś do ortodonty?

| 
|     |   | 
|  2013-09-12, 20:02 | #11 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2012-04 Lokalizacja: spod pierzyny xd 
				 | 

Całe dnie chodzisz wszędzie z krzywymi zębami a na studniówkę się wstydzisz iść?   | 
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2013-09-12, 20:05 | #12 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2013-07 
				 | 

Zapewniam Cię, że nikogo nie obchodzą Twoje zęby. Nie będzie to temat nr 1 studniówki, nikt nawet nie zwróci na nie uwagi. Idź i baw się dobrze    | 
|     |   | 
|  2013-09-12, 20:34 | #13 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2013-07 
				 | 

Cytat: 
 Zalezy jakie to towarzystwo, zalezy jak wada jest duza...czy to rzeczywiscie rzuca sie w oczy czy nie... najwazniejsze jest jednak to, jak ONA sama sie czuje z tą wadą... i czy on widzial ja na zywo. bo jesli tylko pisza ze soba przez neta to STANOWCZO ODRADZAM STUDNIÓWKE Z TYM PANEM. ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Skoro widzial cie i TAKA cie chce na studniówkę to IDŹ  i nie zamartwiaj sie na zapas. KAŻDY z nas ma wady... 
				__________________ Mój blog  ZAPRASZAM  http://comfortandhappiness.blogspot.com/ Mój wątek o urządzaniu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=712504 | |
|     |   | 
|  2013-09-12, 20:46 | #14 | |
| Wizażowy Kot Igor Zarejestrowany: 2012-08 Lokalizacja: po drugiej stronie lustra 
				 | 

Cytat: 
 Idź i baw się dobrze. Jednym się będziesz podobać, innym nie. Ale jeszcze taki się nie urodził, żeby każdemu dogodził, prawda?   
				__________________ I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! | |
|     |   | 
|  2013-09-12, 20:51 | #15 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2012-09 
				 | 

mnie też nie obchodzą czyjeś zęby, nawet nie zwracam na nie uwagi. aby były czyste. zresztą jak tak Cię to martwi, to może jak masz pieniądze, zdążyłabyś założyć aparat? aparat dodaje uroku   | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2013-09-12, 21:04 | #16 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-11 
				 | 

Skoro Cię widział i zaprosił to znaczy, że się Ciebie nie wstydzi i CHCE z Tobą iść. Twoja osoba to nie tylko zęby, ubierz się, umaluj i uczesz tak, żebys dobrze i pewnie się czuła  Na studniówce wiekszość jest zajęta soba, swoimi partnerami i zabawą, a cudzy zgryz raczej nie jest istotny  Skoro rozmawiacie przez neta, to widać to u Ciebie ceni i tego się trzymaj   | 
|     |   | 
|  2013-09-12, 21:04 | #17 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2013-05 
				 | 

Rozumiem Twój ból, bo sama mam bardzo krzywe zęby. Nie jest to ani ładne, ani zdrowe, ale chyba też nie jest powodem, aby zamykać się w domu i żyć jak pustelnik. Masz jakichś bliskich znajomych? Jeśli tak, to sama widzisz, że okropny zgryz nie przesądza o czyimś sukcesie towarzyskim. W relacjach z chłopakami podobnie. Skoro Cię widział i chce się dalej widywać, to znaczy, że mu to nie przeszkadza. Idź i baw się dobrze! | 
|     |   | 
|  2013-09-12, 21:06 | #18 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2004-12 
				 | 

moim zdaniem nie masz czym sie przejmowac,watpie aby ktokolwiek zwrocil uwage na twoje zeby a nawet jesli?przeciez nikt ci nic na ten temat nie powie a po studniowce moge sie zalozyc ze beda mieli duzo bardziej interesujacych przezyc niz wspominanie twoich zebow. idz zadbaj ladne uczesanie makijaz i super sukienke i sie baw dobrze! ps.jesli zeby sa tak wielkim problemem dla ciebie moze powinnas pomyslec nad aparatem? nie warto meczyc sie cale zycie z czyms co mozna latwo poprawic. | 
|     |   | 
|  2013-09-12, 21:11 | #19 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-04 
				 | 

Nie przejmuj się, ja kiedyś też miałam bardzo krzywe zęby, na punkcie których miałam kompleksy. A chłopaka znalazłam, na studniówkę z nim poszłam, i nikt się moich zębów nie czepiał   A jeśli Ci zęby przeszkadzają, to może pomyśl o aparacie? 
				__________________ Wymiana | 
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2013-09-12, 21:31 | #20 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2013-09 
				 | 

Odp: Wstydzę się iść na studniówkę z powodu krzywych zębów... Co poradzić?

Oczywiście, że idź!!! Zaprosił cię więc nie ma problemu. Też mam kompleksy z tego powodu, staram się ogarnąć jak uśmiecham, ale jak się śmieję, to niestety ;/ wyglądam strasznie, ale olewam to i tobie radzę to samo

__________________ "Never go back"   | 
|     |   | 
|  2013-09-12, 21:41 | #21 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2013-02 
				 | 

Dot.: Odp: Wstydzę się iść na studniówkę z powodu krzywych zębów... Co poradzić?

No oszalałaś   Oczywiście, że idź. Nie zaprosiłby osoby, co do której atrakcyjności nie jest przekonany, na taką imprezę. Aż wzbudziłaś we mnie ciepłe uczucia takim kompleksem z tyłka  A po studniówce warto pomyśleć o aparacie, żeby uniknąć problemów w przyszłości. | 
|     |   | 
|  2013-09-12, 21:47 | #22 | |
| sissy that walk Zarejestrowany: 2010-08 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Strzelisz sobie w kolano jak nie pójdziesz - facet Ci się podoba, a Ty będziesz stroiła fochy i odmówisz towarzyszenia mu, bo zęby...   Znam problem krzywych zębów, mnie również on dotyczy. Kiepsko to wygląda na zdjęciach, fakt, ale nikt Ci się nie każe do nich szczerzyć przecież. Zauważyć - zauważą, ale masa ludzi ma problemy ze zgryzem i naprawdę nie wiem, kogo w ogóle to rusza. Jakbym miała spamiętać i przeżywać wady wszystkich ludzi których spotykam, to olaboga. 
				__________________ Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2013-09-12, 22:09 | #23 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-09 
				 | 

założysz szałową sukienkę, zrobisz fajną fryzurę i właśnie to będzie przyciągało wzrok innych. miałam swoją studniówkę nie tak bardzo dawno i pamiętam doskonale, że tematem nr 1 wśród dziewczyn były sukienki i buty..   nawet jeśli ktoś zwróci jakąś szczególną uwagę na twoje zęby, to i tak z pewnością za kilka sekund zapomni, bo zobaczy coś ciekawszego   jeśli to do ciebie nie przemawia, to może przemówi fakt, że taka studniówka to przecież doskonała okazja do zacieśnienia znajomości z tym chłopakiem, który Ci się podoba. wspólne tańce itd. nawet się nie wahaj. idź i baw się dobrze!  jeśli to dla Ciebie tak wielki powód do kompleksów, to może warto pomyśleć o aparacie? mi osobiście podobają się   Edytowane przez madzia1251 Czas edycji: 2013-09-12 o 22:11 | 
|     |   | 
|  2013-09-12, 22:14 | #24 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-05 
				 | 

Odp: Wstydzę się iść na studniówkę z powodu krzywych zębów... Co poradzić?

dziewczyno, idź   wiem o czym mowa, sama mam krzywe jak nie wiem zęby, a jednak znalazł się amator i wziął mnie za żonę  zrób się na bóstwo a nie będą się gapić na zęby :thumbup: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. 
				__________________ konto nieaktywne | 
|     |   | 
|  2013-09-12, 22:22 | #25 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-11 
				 | 

Dot.: Odp: Wstydzę się iść na studniówkę z powodu krzywych zębów... Co poradzić?

oj przestań przecież skoro masz krzywe zęby to ludzie o tym wiedzą i tak?

| 
|     |   | 
|  2013-09-12, 22:24 | #26 | 
| Wtajemniczenie | 

Po pierwsze-faktycznie, jesli cie zaprosil znaczy, ze jakos mu te zeby az tak nie przeszkadzaja. Po drugie-nawet jesli ktos zauwazy, to co? Przeciez nie wykrzyknie na cala sale, ze masz krzywe zeby. Jego sprawa co sobie pomysli, sam na pewno tez nie jest idealny. Po trzecie-zrob sie na bostwo. Znajdz ladna sukienke, zrob ladny makijaz i fryzure, wybierz ladna bizuterie. Bedziesz slicznie wygladac i taki defekt tego nie przycmi, gwarantuje ci to   | 
|     |   | 
|  2013-09-12, 23:30 | #27 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-11 Lokalizacja: ... 
				 | 

Cytat: 
  Przecież na codzień żyjesz z tym 'problemem', widujesz ludzi a oni Ciebie, więc czemu się tak stresujesz studniówką? Podkreśl mocniej oczy i skup się na podkreśleniu swoich atutów, to nikt się nie skupi na Twoim uzębieniu. Poza tym, pewnie nie będziesz jedyną osobą, która nie może się poszczycić uśmiechem jak z reklamy Colgate   | |
|     |   | 
|  2013-09-13, 11:13 | #28 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-10 Lokalizacja: podlasie 
				 | 

nie uśmiechaj się na zdjęciach z zębami i tyle. Na żywo przecież wie jak wyglądasz

__________________ it's a fool's game   | 
|     |   | 
|  2013-09-13, 15:34 | #29 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-12 
				 | 

Nikt nie jest idealny, idź na studniówkę, baw się dobrze   . A może warto przemyśleć później kwestię aparatu na zęby? 
				__________________ K.   | 
|     |   | 
|  2013-09-13, 22:27 | #30 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-11 
				 | 

| 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Intymnie | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.