|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6
Cytat:
Pewnie byłoby tak jak u mojej koleżanki. Pracowała jako asystentka, ale w umowie miała konserwator powierzchni płaskich. |
|
|
|
|
|
#4412 |
|
BAN stały
|
Kiedyś wspominaliście o swoich mamach jakie macie . Mojej nic nie przebije. Powiedziała mi dziś, że mogłam na studiach iść robić do spożywczego czy jako sprzątaczka. Tylko, że ja na studiach miałam przeszczep rogówki w oku i wolno mi było na początku tylko do kilograma dźwigać, a potem tylko do 5 kilo, nie wolno mi było myć włosów do przodu, schylać głowy do przodu itp. Przeszczep zawsze może się odrzucić i wtedy szuka się nowego dawcy. Ze mną leżała na oddziale zakonnica, też miała przeszczep i jej się odrzucił. Szukali dla niej nowego dawcy i drugi raz miała przeszczep. Jak bym fizycznie robiła, to tez by mi się odrzucił i drugi raz miałabym operację. Szukanie dawcy trwa od pół roku do roku czasu. Dziś usłyszałam, od mamy, że wtedy jak byłam po operacji łatwiej było o pracę sprzątaczki i pracę w sklepie spożywczym i że mogłam iść pracować do spożywczaka, bo praca w spożywczym wcale ciężka nie jest. Jak to powiedziała, praca w sklepie spożywczym czy jako sprzątaczka jest lekka. Wg niej w spożywczym sklepie nic się nie robi, tylko się leży i pachnie.
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-09-12 o 17:44 |
|
|
|
|
#4413 | ||
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
Przecież przy każdym zleceniu podpisuje się oświadczenie o ubezpieczeniu społecznym i ubezpieczeniu chorobowym - pracuję już po raz trzeci w taki sposób i za każdym razem miałam do podpisania takie dokumenty, czyżbym trafiała na wyjątkowych pracodawców? ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już nie wytrzymuje w domu. Nie przez rodziców, bo mieszkam z Tz ale z nudów. Ileż można sprzątać, gotować itd...
|
|
|
#4415 |
|
Wtajemniczenie
|
ah dziewczyny wy przynajmniej macie tż.
a ja skad sobie go wezme. zeby kogos poznac trzeba wyjsc z domu. zeby wyjsc pasuje miec jakas kase... no i kolo sie zamyka. hmm chociaz w sumie zeby z tz gdzies wyjsc tez trzeba miec kase, wiec moze dobrze ze go nie mam ??? tyle ze z drugiej str swojego eksa poznalam w czasie, kiedy tez nie mialam pracy i praktycznie nie wychodzilam z domu bo bylam bez kasy :p masakra. ja wam zazdrosze ze macie przynajmniej tż. bo u mnie to porazka na calej linii. i jak tu nie wpasc w depresje??? |
|
|
|
|
#4416 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
Nigdy nie wiadomo kiedy się kogoś pozna, może na spacerze? Przecież na to nie trzeba mieć kasy, na inne rozrywki też
|
|
|
|
|
|
#4417 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mieszkam na wsi. jaki spacer...., zeby gdzies pojechac musze miec kase chociazby na benzyne
|
|
|
|
|
|
#4418 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
![]() No tak, to trochę utrudnia sprawę, pogoda zresztą też, bo coraz mniej ma się ochoty przebywać na zewnątrz. A może to będzie sąsiad? |
|
|
|
|
|
#4419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4421 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4423 |
|
BAN stały
|
Ja mieszkam na jednym z najgorszych osiedli w mieście, tez nikogo nie mam i nie poznam. Gdybym w centrum mieszkała a nie 5 km od, to prędzej bym na mieście kogo poznała. U mnie swego czasu na osiedlu mieszkał chłopak, który kilka razy w więzieniu siedział.
Także na moim osiedlu ciekawych gości nie ma Kiedyś jak byłam na mieście w aptece to aptekarz fajny mnie obsługiwał , no ale już okazji być potem w tej aptece nie miałam. Chyba mnie zapamiętał jako klientkę, bo raz na mieście jak przechodził po drugiej stronie ulicy, to się gapił na mnie. Ale tak jak mówicie, bilet do miasta kosztuje, więc co chwila nie jeżdżę i po prostu nie mam po co na miasto jeździć. |
|
|
|
|
#4424 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Przepraszam
![]() Właśnie, nie każdy facet w necie to napalony zboczuch Mój kolega utworzył konto na jednym z portali dla żartu, poznał dziewczynę, która zrobiła to w tym samym czasie i z takiego samego powodu, od niedawna są razem i oboje są normalnie Tusia też tak chyba poznała męża, jeśli dobrze pamiętam?Cytat:
Jeden więzień w niczym nie przesądza, a może i on wcale nie jest taki zły?
|
|
|
|
|
|
#4425 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie chciałabym mieć kogoś kto na pierwszym miejscu stawia papierosy i piwo a nie inne rzeczy. |
|
|
|
|
|
#4426 |
|
Raczkowanie
|
a dlaczego nie internet? ja poprzedniego i obecnego TZ poznałam własnie przez neta i sobie chwale ten sposób. Moje znajome tez były anty a po moich namowach w tym momencie maja swietnych facetów poznanym przez internet.
Dawno nic nie pisałam. U mnie dalej fajnie, pracy mam duzo ale ja tak lubie , atmosfera dalej super a niedługo jedziemy z pracy na weekend na wyjazd integracyjny Dzieki tej pracy zaczynam znowu powolutku wierzyc ze mozna jeszcze spotkac normalnych pracodawców bez znajomosci... i wiecie co usmiech i luz na rozmowie o prace to połowa sukcesu.
|
|
|
|
|
#4427 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Praca w sklepie nie jest łatwa, ja tym Paniom współczuję czasem, tyle godzin na nogach, i wynoszenie towaru, dźwiganie itp... Matki na prawdę czasem nie mają o niczym pojęcia.
|
|
|
|
|
|
#4428 | ||
|
Wtajemniczenie
|
bo nie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wrócmy do tematu pracy |
||
|
|
|
|
#4429 |
|
Zadomowienie
|
Pocieszę, że nie jesteś sama. Też nie mam tża i mieszkam na pipidówce gdzie wszystkich znam i kandydatów tutaj nie ma
Ale za to przez internet raz poznałam faceta, a znajomych to jeszcze więcej. Da się.
|
|
#4430 |
|
BAN stały
|
Tez się zarejestrowałam na jednym z portali randkowych, ale nikogo na razie nie poznałam. Ale jak to mówią, czasami lepiej być samemu niż być z kims tylko po to by mieć kogoś.
Co ma być to będzie. Najwyżej będę sama. Moja koleżanka poznała chłopaka na festynie. On był na festynie ze swoją koleżanką, a ona była ze mną i inna koleżanką. Wypaczył ją sobie w tłumie, spodobała mu się, a, że jego koleżanka nas znała , to umówiła ich na randkę.
|
|
|
|
|
#4431 |
|
Zadomowienie
|
Moim zdaniem internet nie jest najlepszym sposobem, ale nigdy nie próbowałam kogoś poznać w ten sposób więc nie jestem najlepszym źródłem informacji. Z relacji koleżanek wiem, że trzeba się nastawić na różnych świrów, ale zdarzają się też normalni faceci
Moja jedna koleżanka wyszła za mąż za faceta poznanego na portalu randkowym Natomiast drugą chłopak zaczepił na portalu społecznościowym, są razem 5 lat .. tylko, że on dalej wypisuje do innych dziewczyn na wspomnianym portalu Na pewno lepiej próbować poznać TŻa w internecie niż nic nie robić i narzekać.Tajkuna, Twoja postawa jest od razu "na nie", że Ty na pewno nikogo nie poznasz. Może na początek zmień nastawienie W większym mieście na pewno jest więcej alternatyw, ale weź pod uwagę, że ludzie są zabiegani, wiecznie się spieszą, nie to co w mniejszych miasteczkach.Ja swojego TŻa poznałam na ulicy jakkolwiek to brzmi
|
|
#4432 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też właśnie się badałam dziś, u ginki zostawiłam 100 zł, okazało się że coś tam nie halo. ![]() mam tsh stałe 4.4, żaden endo mi tego nie zalecił, żeby badać dalej, a niby ponad normę, jak myślisz, robić prywatnie resztę t3 i t4?
|
|
|
#4433 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Jesli chodzi o poznawanie znajomych (nie wazne jakiej plci i w jakim celu) najlepsze są chyba fora tematyczne związane z zainteresowaniami
|
|
#4434 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
haha dokladnie. dlatego zerwalam z ex, bo to nie mialo sensu ![]() Cytat:
co prawda nic wiekszego z tego nie wyniknelo, ale owszem to mozliwe poznac kogos byle gdzie ale potrzeba sporo szczescia hehe
|
|||
|
|
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
ja ze swoim jestem już 8lat i poznałam go przez gg
|
|
|
|
|
#4436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, co jest, nie smutać się ![]() Też nie mam TŻ i czasem mi smutno, ale tego kwiatu jest pół światu ![]() gwiazdeczka172 - również mam problem z hormonami, ale wizyta u endo dopiero pod koniec października :S
|
|
|
#4437 |
|
Konto usunięte
|
Też nie mam faceta, ale już się w sumie nie nastawiam na nic. Tylko boli mnie, że kredyt pewnie sama będę spłacać w przyszłości
|
|
|
|
|
#4438 |
|
Zadomowienie
|
Również nikogo nie mam. Najbardziej przeraża mnie to, że za moją najniższą krajową nigdy nie będę miała możliwości wyprowadzić się z domu.
|
|
|
|
|
#4439 |
|
Kawaii strona mocy
|
|
|
|
|
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.

Tylko 1/2 etatu. Tak troche za malo jak na dojazdy.

Przecież przy każdym zleceniu podpisuje się oświadczenie o ubezpieczeniu społecznym i ubezpieczeniu chorobowym - pracuję już po raz trzeci w taki sposób i za każdym razem miałam do podpisania takie dokumenty, czyżbym trafiała na wyjątkowych pracodawców? 

Kiedyś jak byłam na mieście w aptece to aptekarz fajny mnie obsługiwał
, no ale już okazji być potem w tej aptece nie miałam.
Praca w sklepie nie jest łatwa, ja tym Paniom współczuję czasem, tyle godzin na nogach, i wynoszenie towaru, dźwiganie itp... Matki na prawdę czasem nie mają o niczym pojęcia.
Na pewno lepiej próbować poznać TŻa w internecie niż nic nie robić i narzekać.