|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Hej
![]() Ja dosłownie na chwilkę, bo moje chłopaki nie mogą razem przebywać... już hałas ![]() Bebe słodziaki ![]() Nitka ogromne gratulacje!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4052 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Czesc Kobietki
![]() Tutaj takie rewelacje, a ja dopiero teraz zaglądam na watek. Bebe cudowne masz dzieciaczki ![]() Nitka ogromne gratulacje. Trzymam kciuki, żeby wszystko było bezproblemowo. ![]() Nadalka a dopiero co pytalas czy są tu jakieś staraczki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4053 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() muszę przyznać Nitko, że dziś podkręciłaś atmosferę ![]() wielkie, wielkie GRATULACJE ![]() ![]() jak zareagował Tata?? Bebe- boskie Maleństwa!! u Nas ok, nocka z nami w łóżku, połakiwania i ból brzuszka-nie wiem czy po szczepieniu, czy po mleku.... ![]() pogoda pod psem, na dworze byłyśmy zaledwie pół godziny, pomiędzy opadami desczu.... buziaki
![]() ![]() Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2013-09-12 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4054 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak brzuszek bolał to pewnie nie po szczepieniu, obstawiam mleko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4055 |
Zakorzenienie
|
Nitka wiesz co, ja momentami bym chciała tak niespodziewanie zaciążyć, bo tak to ciągłe dywagacje, chcę czy nie chcę, teraz czy później, a tak to by człowiek stanął przed faktem dokonanym i przestał głowić
![]() Chociaż Cię rozumiem, ale na pewno będzie dobrze ![]() Karolka też obstawiam mleko. Swoją drogą, ostatnio czytałam, że jeśli dziecko uskarża się na ból brzucha po mleku nie powinno się go mu podawać. Najprawdopodobniej świadczy to o tym, że jest w tej części populacji, która mleka krowiego nie trawi a tym samym nie toleruje
#4056 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ona już pijała mleko i nie było raczej problemu, ale teraz to konkretniejsze ilości....zobaczymy:prosi :
![]() |
#4058 |
Zakorzenienie
|
Agunia tak samo myślę
![]() My mieliśmy dzisiaj nawet dobry dzień jedzeniowo. A wyglądało to tak 3 w nocy mleko 200 ml 9 1,5 parówki parę kawałków chleba 15 1,5 pieroga z mięsem po chwili 100g puddingu czekoladowego pół małego słoiczka owoców 18 kaszka mleczna straciatella na 150 ml wody 19.30 100ml mleka. Tak wygląda u nas dobry dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4059 |
Zadomowienie
|
hej
Nitka wspaniałe wieści ![]() ![]() Coraz bardziej zastanawiam się nad skróceniem różnicy wieku między dzieciaczkami .Ale zazdroszczę , a no właśnie jaka reakcja tż ? Bebe przepiękne masz dzieciaczki bomba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ładny dzień ![]() u nas tez niexle choć bywalo lepiej: 240ml mleka 100g jogurtu 170g zupy dyniowej z kurczakiem 120ml mleka kilka makaroników świderek z mojego obiadu 5 kęsów pączka ![]() pół słoika owoców i kilka sztuk winogrona 100ml mleka ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4062 |
Zakorzenienie
|
Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Nitko serdeczne gratulacje!!
My mamy takie skorzane butki od jakichs 8 miesiecy i sa rewelacyjne. Ogrzewaja w zimie chlodza latem. Ale nie wiem czy o tych samych mowimy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4063 |
Zakorzenienie
|
Ph ładnie
![]() to kaszka z rossmanna z babydream ![]() kosztuje nie całe 5zł. W kartoniku ale nie powiem ci ile gram. Ok 300. Mamka, i jak to działa. Pokazuje centrum owulki czy przed i po też? Jeżeli pokaże dwie kreski to trzeba działać czy jak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4064 |
Zakorzenienie
|
Pokazuje dwie kreski. W jednym opakowaniu jest kilka testow. Ja mniej wiecej wiedziałam od kiedy mam dni plodne i wtedy zaczynalam codziennie rano robic test.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4065 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jeszcze raz bardzo Wam wszystkim dziękuję za dobre słowa i gratulacje
![]() Jakoś na pewno damy sobie radę, choć pewnie będzie się to wiązało ze wzięciem kolejnej pożyczki i rozłąką z mężem, bo niemal na 100% ja wrócę z dzieciaczkami do Polski, a on będzie musiał tu zostać, dopóki jej nie spłaci. Jeśli chodzi o jego reakcję, to na początku twierdził, że to nie może być prawda, ale już po kilku godzinach z tym faktem, stwierdził podobnie jak Agunia, że może lepiej że właśnie tak z zaskoczenia, bo i tak zawsze znajdzie się coś, co chciałoby się zrobić "zanim"... I tak można w nieskończoność. A 2 lata, to chyba fajna różnica, co? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4066 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4067 |
Zakorzenienie
|
Nitka czemu wrocisz z dziecmi do pl? Tutaj dostaniesz dodatki na dzieci przeciez byscie sobie poradzili. Teraz pracujesz wiec macierzyński bedzie Ci sie nalezal
|
![]() ![]() |
![]() |
#4068 |
Zakorzenienie
|
Nitka, pewnie że fajna
![]() ![]() Mamka u mnie kiedy nie biorę tabletek cykle są różne, poza tym nie pierwszy raz się spotykam że przy zajściu w ciążę cykl dziwnie się przesuwa. Ja z Igą zaszłam chyba w 34dc i dzięki Bogu że byłam wtedy u gina na usg który poinformował mnie o owulce, więc przy drugim dziecku testy bardzo mi się przydadzą. |
![]() ![]() |
![]() |
#4069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zjawiska wzrostu poziomu hormonu luteinizującego (LH) w moczu. LH jest zawsze obecny w moczu, tym niemniej wzrost jego poziomu w środku cyklu powoduje uwolnienie komórki jajowej z jajnika w ciągu 24-36 godzin. Proces ten nazywany jest owulacją. " czyli test nie wskazuje samego momentu owu, a jedynie mówi, że nastąpi ona w przeciągu 24-36 godzin i pora zacząć działać ![]() trzeba jednak uważać i być przygotowanym na poświęcenie co najmniej jednego cyklu na obserwację testów, bo w wielu przypadkach (u mnie też) ta kreska kontrolna nigdy nie robi się ciemniejsza niż testowa, u mnie nigdy nawet nie była tak samo ciemna, z tym że wiedziałam, że jak następnego dnia zaczyna jej kolor słabnąć, to owu tuż tuż, bo już po wyrzucie LH. Te testy o ile dobrze pamiętam to chyba nawet dwa razy dziennie można robić. I polecam zainwestować więcej kasy i nie kupować najtańszych na all, bo one oszukują Można też kupić tester elektroniczny, do niego się dokupuje tylko paski i działa też jako test ciążowy. Wkładasz tam pasek i po chwili na ekraniku wyświetla się informacja czy już zacząć starania czy jeszcze czekać i kiedy następuje ten wyrzut. Różne testy elektroniczne w różny sposób to pokazują, ale zasada jest mniej więcej taka, jak napisałam aha, ja w pierwszą ciążę (straconą) zaszłam z testami. W kolejną bez, zrobiłam sobie przerwę od testu i było totalne zaskoczenie, bo udało się w pierwszym cyklu po poronieniu biochemicznym. Jak nie wiesz jak długie masz cykle polecam też stosowanie metody termiczno-objawowej, będziesz wiedziała właściwie na 100% czy owu była i kiedy.
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-09-12 o 20:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4070 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i pięknie gratuluję! ![]() Najpierw zje trochę z nami chleba, czy bułki z serem zółtym lub wędliną a po jakiejś godzinie zjada około 150 ml kaszki. Temp u Nadii była jednak po szczepieniu. Wczoraj rano było jeszcze 37 stopni, a z dwie godziny później już nie było śladu temperatury. Ale zęby też idą, ślini się i cały czas paluszki pcha do buzi. Wczoraj sterylizowana była moja kota, ale miałam stresa. A potem jak patrzałam na nią, jak ona taka po tej narkozie pijana chodziła...biedna. Właziła wszędzie, bałam się, że coś sobie narobi. A dzisiaj większość dnia było widać, że ją boli, nic tylko leżała albo kawałek się przeszła i dalej leżała, ale z godziny na godzinę jest lepiej. Polepszyło się jej po jedzeniu ![]() Czy któraś nie miała jeszcze w ogóle@? Zdrówka dla wszystkich, którzy tego potrzebują ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4072 |
Zakorzenienie
|
Nadalko i jeszcze jak pisałam wyżej, ja przy takich planowanych mocno staraniach jednak skupiła się głównie na mierzeniu temp i obserwacjach, testy owu potraktowała jedynie jako dodatek (ja tak robiłam), bo bywają zawodne. A jak dorzucisz do tego metodę termiczno-objawową to będziesz miała jasny obraz sytuacji.
Ja jednak jeśli będziemy się starali o kolejne dziecko odpuszczam i mierzenie temp. i testy owu, będzie na spontana, dopiero jak się długo nie będzie udawać pomyślę nad tym. Za bardzo mnie to spinało, zbyt jakieś takie mechaniczne się to robiło
#4073 |
Zakorzenienie
|
Dzięki poczytam o tym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4074 |
Zadomowienie
|
Bebe piękne dzieciaczki masz
![]() ![]() ![]() ![]() Nitka ogromne gratulacje ![]() ![]() ![]() Natalia Ty to masz wyczucie z takimi pytaniami :P A do testów owólacyjnych też nad nimi myślałam, ale ja chyba bym musiała kupic na cały miesiac bo nie wiem z której strony to ugryźć tak jest rozregulowane wszytko. Wiec dam se spokój :P Najwyżej będziemy drugie dzieciaczki też w podobnym wieku ![]() My dzisiaj zamówiliśmy chwalony plecaczek przez ciastka-biedronkę z tym sznureczkiem do trzymania... bo mała jest już taka duża i taka samodzielna że normalnie ręki nie chce dać, a nawet za kapturek potrzymać się nie da bo się złości i leci nosem po betonie tak bryka. Powiedzcie mi tylko jedno skąd te dzieci wiedza ze chce się isc z nimi w przeciwna strone niz one ida. Juz przyszło mi do głowy że jak bede miała gdzies isc to pójde w druga strone to może S. pojdzie w ta dobra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4075 |
Zakorzenienie
|
Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
U nas grypa zoladkowa. Ja i tż wisimy nad toaleta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4076 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
My i tak planujemy wrócić do Polski. Dom już wybudowany, w połowie wykończony... Z dwójką dzieci na wynajętym mieszkaniu, musielibyśmy tu siedzieć chyba przez najbliższe 10 lat, zanim udałoby się nam zakończyć wszystko w Polsce bez brania kredytu. A tak, to ja zjadę a mąż zostanie tu, wynajmie tylko pokój i ogarnie to w 2 lata. Będzie mógł robić więcej nadgodzin, odpadnie mu mnóstwo wydatków itd... Bardzo nie chcemy się rozstawać, ale jeszcze bardziej mąż nie chce tu siedzieć przez kolejnych 8 lat ( bo tyle tu jest )...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4077 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lu to już nie tylko ot tak po prostu idzie w drugą stronę, ona dokładnie wie, że ja chcę iść gdzie indziej i mi zwiewa z rozbrajającym śmiechem Chociaż dzisiaj był ten dobry dzień i szła nawet tam, gdzie ja chciałam. Tylko raz jak na światłach przechodziliśmy to ją przenosiłam trzymając za jedną rękę, bo na środku przejścia uparła się, że ona zawraca i mi tak na ręce zawisła... A ja jedną ręką prowadziłam wózek i psa, drugą małą, i radź tu sobie babo na ten plecaczek pewnie by się wściekła, każda chociażby delikatna próba jej przytrzymania i zawrócenia kończy się wściekiem. Szelki to jak tylko na sobie poczuje to już jest krzyk
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-09-12 o 21:16 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4078 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdrówka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4079 |
Zakorzenienie
|
Nicki pewnie jak pogoda będzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4080 |
Zakorzenienie
|
Nitka ogromne gratulacje i spokojnej ciazy!!!!! My mamy druga roocznice slubu za troche ponad 2 tyg, bede tez miala plodne
![]() Tak mnie glowa i gardlo boli ze cholery dostane zaraz .. Bebe cudne masz malenstwa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:52.