|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: XXI część wątku powinna się nazywać: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 5,45% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
14 | 25,45% |
| Wszystkie foczki poszły rodzić - jak tu z nudy nie urodzić?! |
|
3 | 5,45% |
| Część porodów za nami, reszta z nas też pragnie zostać mamami |
|
2 | 3,64% |
| Która kolejna się rozpakuje, wielkie napięcie się tu buduje |
|
11 | 20,00% |
| Kiedy nastąpi porodu data, tż zostanie nazwany "tata"? |
|
6 | 10,91% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
16 | 29,09% |
| Która teraz pójdzie rodzić? Której czop zacznie odchodzić? |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
wózek ;p
|
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Matal jedz rodzic!
|
|
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chcę, bo jak pojadę, to pewnie zostanę, a jak nie urodzę to albo mnie zostawią, albo dadzą oksy, a ja nie chcę oksy.
A ona czkawki dostała i to boli
|
|
#2554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie wiekszosc wyprawki dostalas poprostu bajka---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]() Sebuś śliczny 59 cm
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
Matal bolec to boli jak sa hardcorowe skurcze, wod w brzuchu brak a dziecko sie na skurczu rusza
|
|
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
matal a czemu mieli by ci przed tp dac oksy?
moj tz pracuje znow p nocy wiec nici z kapieli, nici z seksu, nici ze wszystkiego pies mi lezy na kolanach i wylizuje brzuch nie wiem czy jej oliwka tak smakuje czy czuje macka i go wola zeby wychodzil Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mogłyby mi wody odejść, to bym przynajmniej nie miała wyboru
---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]() Ale właśnie mnie tak nie boli jeszcze, a poprzednio plułam sobie w brodę, że za wcześnie pojechałam. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Chyba sobie pójdę i dam znać za jakiś czas, bo robi się ze mnie większa męczybuła niż z bajki, kaski i inwersji razem wziętych
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
a mi coś odbiło i chce urodzić 20-21 w terminie;p
ale i tak z tzem nie oszczedzamy sie;p bedzie co ma byc, ale u mnie skurczy brak... jeszcze nigdy zadnego nie poczulam
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2560 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:To się uwinęłaś. Jaki słodziutki Cytat:
wystawia mi z boku swoją piąstkę, to jego ulubiona zabawa chyba ![]() Matal a czy nie było dziś mowy, żeby się w kolejkę nie wbijać? Chociaż w sumie ewacia właśnie zwolniła krzesełko
|
|
#2561 |
|
Zadomowienie
|
ja mam termin na 5 października i bardzo chciałabym urodzić w terminie nie wcześniej, kończe pisać prace mgr i w ostatnim tygodniu września mam mieć obrone więc chce dotrwać myślicie że mi sie uda? macie jakies sposoby na przetrzymanie;p
|
|
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,
Cytat:
To powinno być jasne: JEDŹ, NIE JEDŹ. A nie człowiek siedzi i męczy bułę U mnie się chyba jednak wyciszy, bo mam wrażenie, że coraz mniej boli ![]() A w weekend nie rodzę, bo: 1. mam plany 2. nie ma moich rodziców, a oni się mają Edzikiem zająć
|
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
tassia ja wam współczuje z tymi skurczami o musi byc denerwujace
mój mały już nie ma miejsca, ja nie moge nawet skarpetek zalozyc bo mysle ze go zgniatam i bola mnie zebra i brzuch
|
#2564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jak mówię, chyba z dziś zrezygnuje i jeszcze poczeka. Cytat:
Nic więcej nie możesz zrobić
|
|
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
artur mi taki numer odwalil. przebili mi wody przed partymi a on zaczal wierzgac. do dzis pamietam ze czulam sie jakbym miala zamiast brzucha worek i jakis kot w nim wariował...
|
|
|
|
|
#2566 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
dzis rozlalam cos na podloge i zawolalam tz bo jeszcze schylic sie ok, ale wykonacczynnosc w pochyle to masakra wiesz te skurcze sa dla mnie ok bo czuje ze sie cos zbliza ale wkurza mnie ze ustaja po paru godzinach, nie zwiekszaja sie ani nic upierdliwosc, szcegolbie ze kawalek czopa mi odlecial juz, cukier sie ustabilizowal, skurcze mam inne niz wczesniej bo takie od gory brzucha do dolu a tu nic Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2568 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
|
|
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,
tassia obiecałaś mi kontrowersyjny temat na dziś
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby przetrzymac to trzeba duzo lezec malo sie schylac, nie ruszac sie gwaltownie, wypoczywac, no seks, calkowicie zaprzestac kawe i jedz duzo magnezu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2571 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Ewacia - gratulacje! A porod ekspresowy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2572 |
|
Zadomowienie
|
wstawiłam właśnie zdjęcia do K.
z góry przepraszam za wielkość, ale za późno się kapnęłam, że caly czas zmniejszałam zdjęcia tylko o 50% a juz mi się nie chce zmieniać, idę spać, jutro pooglądam zdjęcia innych dzieciaczków w K. bo już dzisiaj nie mam siły. Dobranoc!
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
#2573 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X
Cytat:
wiec teraz bylaby kicha dostac wszystko jeszce raz ale bomba prezenty ale znow za pozno i nie ma juz nikogo do dyskutowania w sumie srednio kontrowersyjny ale byloby o czym pogadac zreszta moja tesciowa dostarcza mi codziennie kontrowersyjnyxh tematow dzis mam.juz kolejny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2574 |
|
Zadomowienie
|
Madziuchna i Ewacia - ogromne gratulacje
Motyl - kciuki za jutrzejsze cc Tassia - tak czytałam, że pijesz już herbatkę na laktację, bo obawiasz się, że przy cc możesz nie mieć od razu pokarmu. Też nad tym myślała, ale gdzieś wyczytałam, że laktacja przychodzi z momentem wydalenia łożyska z organizmu... I tu nie ważne czy "mechanicznie" czy przy sn. Podobno organizm wtedy zaczyna produkować od razu więcej prolaktyny, która odpowiada za ilość pokarmu. Ale czy to prawda sama planuję też zacząć pić, ale tak na 3-4 dni przed cc i max 2x dzienniea ja dzisiaj miałam mało produktywny dzień. Nie wiem jak to jest gdy dziecko leży głową w dół, ale mój jak mnie kopnie na dole, to czasem aż mi nogę paraliżuje. A głowa tak się pcha u góry, że mam wrażenie, że mi skórę rozerwie zaraz |
|
|
|
#2575 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2576 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ta kolderka to sie nazywa mata edukacyjna ;p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2579 |
|
Zadomowienie
|
Mnie moja T. już tak wkurza że aż powoli nie mam siły się denerwować
Ostatnio wyskoczyła z tekstem, że jak my z TZ pojedziemy o 6.00 rano do szpitala, to oni wyjadą o 9.00 ja przyjedzie to pocałuje klamkę, bo ja nie chcę jej widzieć!!!!!!!!!!!!!!!! najlepiej przez cały pobyt w szpitalu i miesiąc po! nosz, k.u.ź.w.a mać - mam takiego nerwa na nią, że nawet telefonów nie odbieram, a wydzwania oczywiście prawie codziennie czemu mieszka w tym samym mieście co my |
|
|
|
#2580 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy
Cytat:
no właśnie zupełnie nic nie kupiłam sama jeszcze, może jakieś bodziaki słodkie. bo tutaj jest taki zwyczaj że przyjaciółki robią baby shower i większość w sumie dostajesz wtedy. wcześniej można sobie zrobić taką listę online w jakimś dziecięcym sklepie żeby dziewczyny nie strzelały kulą w płot i kupiły to co mamunia rzeczywiście by chciała i czego potrzebuje. ja właśnie taką zrobiłam. ale kasę na taką imprezkę wykłada przyszły tatuś, w sensie na jedzonko, winko i w ogóle żeby dziewczyny nie bankrutowały. no i laski się spotykają żeby wspólnie oglądać te dziecięce cudeńka i pogadać sobie i pojeść. więc dopiero teraz, kiedy już wiem co podostawałam i mam, wybieram się na zakupy i uzupełnię wyprawkę. bo gdybym się nie spodziewała baby shower to oczywistość że krok po kroku bym sama kompletowała wszystko |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.

zazdraszczam talentów

[/RIGHT]

klask i:

sama planuję też zacząć pić, ale tak na 3-4 dni przed cc i max 2x dziennie
także koksimy, koksimy
ale co zrobić, ochrzcić chcemy