Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-13, 10:08   #1351
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

igg 88 mam kilka inspiracji dla ciebie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aba4c553d56ca07f952cf480ef1e6644.jpg (95,0 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8df8946c94678dbac9fb5f66e483cdf2.jpg (67,5 KB, 2 załadowań)
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:09   #1352
kuli1986
Raczkowanie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Dotka piękne te kolczyki, które wkleiłaś! chyba je zamówię! wiecie gdzie sprawdzić, ile wyniesie przesyłka do PL?

jeśli którejś z Was też się podobają, to przy zakupie 3, 4 lub 5 par to wychodzi 81 zł http://www.etsy.com/listing/88956692...edding-jewelry
przy okazji koszty przesyłki do PL się podzielą któraś chętna?
Widziałam bardzo podobne modele na stronie apartu i w całkiem przystępnych cenach, warto zajrzeć.
kuli1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:10   #1353
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
cornflower_girl
Mam wrażenie, że ile osób, tyle interpretacji. A spotkałam się ze słyszenia z przypadkiem (może jakaś miejska legenda), że ksiądz machnął u dziewczyny na seks przedmałżeński z chłopakiem (bo jak kocha i poważnie traktuje tę osobę, to nie ma grzechu).

Takiego księdza nie warto słuchać, bo przecież cudzołóstwo do grzech bez względu na zamiary i uczucia więdz na bank legenda
Myślę, że ani ja, ani Ty - nie mamy błędnej interpretacji. W świetle KKK obie są prawdziwe
nie do końca legenda bo u mojego TŻ na religii w liceum ksiądz też tak im mówił

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:10   #1354
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
A jak wyglądałaby kopia takiego wesela?

Dużo już masz
Na przyszły rok zasłużony odpoczynek i emanowanie blaskiem szczęśliwej narzeczonej

Robi wrażenie
kopia czyli dokładnie takie samo, ta sama restauracja, manu, samochód, czytania w kościele, podziękowania dla rodziców (cudownych rodziców mam w kółeczku - o zgrozo!) i tak dalej.... na moją porpozycje podania tortu o 21 kręci nosem, ze cuduje iże wszystkie wesela powinny bcy takie same

dziękuję

Cytat:
Napisane przez martucha0205 Pokaż wiadomość
jakie sliczne te srebrne buciki ale strasznie wysokie
problem w tym, że mi sie mniejsze nie podobają 10 cm do najmniejszy obcas....
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:11   #1355
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuli1986 Pokaż wiadomość
Widziałam bardzo podobne modele na stronie apartu i w całkiem przystępnych cenach, warto zajrzeć.
o, dziękuję bardzo jestem już po pierwszym, wstępnym rajdzie po salonach jubilerskich i na razie nic ciekawego w dobrej cenie nie znalazłam, ale przyjrzę się w aparcie uważniej
Stary 2013-09-13, 10:14   #1356
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
o, dziękuję bardzo jestem już po pierwszym, wstępnym rajdzie po salonach jubilerskich i na razie nic ciekawego w dobrej cenie nie znalazłam, ale przyjrzę się w aparcie uważniej
z doświadczenia wiem, ze w salonach nie ma połowy tego co ejst an stronie
Stary 2013-09-13, 10:14   #1357
martucha0205
Rozeznanie

[QUOTE=swiat_katarzyny

problem w tym, że mi sie mniejsze nie podobają 10 cm do najmniejszy obcas....[/QUOTE]

no mi tez sie podobaja wysokie ale wiem ze nie moge bo nie wytrzymam cala noc w tak wysokich chociaz juz myslalam zeby kupic wysokie tylko do kosciola a jakies balerinki czy cos niskiego na wesele

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:14   #1358
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

a co się dzieje???
Cytat:
a co się stało? z tego co pamiętam, miałyśmy ślubować tego samego dnia
Miałyśmy ale teraz to ja nie wiem kiedy będe ślubować. Mój ślub będzie zapewne szykowany na kilka miesięcy przed w znacznie gorszych warunkach niż chciałam...
W Lipcu dowiedzieliśmy sie od ojca tż (przypominam że mieszkaliśmy z moimi teściami) że jego matka nie lub mnie , nie trawi i ogólnie że to wszystko jakieś sztuczne było. Wynikła afera , ojciec tż pokłócił się z nią wyjechał i ona gdzies wyjechała. Ja postanowiłam przerwać dobrą passę teściowej i wyprowadziłam się do mamy. No nie do końca do niej bo w bloku w którym mieszka był pokój do wynajęcia (niezależny coś podobnego do kawalerki) więc go wynajęłam. Tż mimo problemów w pracy zwolnił sie , udało mu się i przyjechał do mnie do okolic Olsztyna gdzie teraz mieszkamy. To było straszne tym bardziej że słyszałam kłótnie teściów jak na mnie ona gadała a potem wybielała się do tż (co z resztą do tej pory robi). Musieliśmy wydać pieniądze zaoszczędzone na ślub bo tż przez 3 tyg nie miał pracy :/ Zaczynaliśmy od zera więc trzeba było kupić niektóre rzeczy do domu. Teściowa w końcu dowiedziała się o tym że chcemy sie pobrać i nagle stała się 'dobra' powiedziała że będzie się dokładac (na co tz zaprzeczył). Od tamtej pory nie widzę jej (na szczęście bo siedzi 250km stąd ) no ale tż właśnie do nich jedzie bo musi papierkowe sprawy pozałatwiać. Lubię jego ojca ale tej kobiety nie zdzierżę. Z**bała nam plany na ślub wtrącając się na chama w nasze życie. Nie wierzę jej i jej wybielanie się nie pomoże mnie do niej przekonać. Skończyło się , nie będę już miła jaka byłam.
Ponieważ nie mamy na razie oszczędności (dopiero stajemy na nogi tż znalazł pracę dosyć fajnie płatną a ja zaczynam szukać) i musieliśmy zrezygnować z sali w Białym ... Najprawdopodobniej nasz ślub odbędzie się w nast roku ale wesele będzie niesamowicie skromne , w remizie nie no ale ładną salę tam mają przyznam.
Stary 2013-09-13, 10:15   #1359
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
Ja będę miała białe buty, takie klasyczne czółenka, zabudowane bez pasków. No i obowiązkowo pończochy.Mój tż szaleje na ich punkcie
Ja też mam białe klasyczne czółenka (10cm) i do tego pończochy samonośne. Na przebrane mam cieliste klasyczne czółenka. (1o cm)

O nogi się nie boję, bo wszystkie moje szpilki mają co najmniej 10 cm, tylko zastanawiam się co z kolorem pończoch. TŻ chciałby mnie w białych, ale jak zmienię buty na cieliste to będzie to głupio wyglądało, więc pończochy też musiałyby być cieliste.

handzia Przykro mi, ale przynajmniej masz spokój święty i ważne, że między Tobą a TŻ dobrze. Wszystko się z czasem ułoży, a sala nie jest najważniejsza. Wesele będzie udane, zobaczysz.

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-09-13 o 10:19
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:15   #1360
cornflower_girl
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki!

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
A z perłami to niby nie są piękne? Pamiętam jak mama się zdziwiła, że mi TŻ kupił kolczyki-pawie piórka, bo to przecież na nieszczęście. I gdzieś o ślubie też mi się kiedyś przewinęło. Co nie oznacza, że miałabym się tym przejąć, bo to 3. na liście moich motywów do dekoracji. Póki co wygrywają motywy z haftów ludowych
Perły też uwielbiam, uważam że są piękne i stylowe. Tylko tymi pawimi piórami byłam oburzona, nie słyszałam o tym przesądzie.

A hafty - ciekawa jestem tych dekoracji

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:15   #1361
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość

Miałam obrączkę taką jak w linku i taką opaskę jaką wklejam (mniej więcej)

http://wkruk.pl/product-pol-2319617-...I-CHRISOS.html

**kurtyna**
Właśnie te obrączki z Twojego snu mi i TŻ się podobają, czy ktoś z Was m takie? Lub panuje zakupić?
Stawiamy na klasykę i zastanawiamy się między całkiem płaskim modelem lub takim jak CHRISOS leciutko zaokrąglonym. Myślimy o obrączkach z wyobleniem od środka.
Chcemy w tym miesiącu zamówić obrączki, czekaliśmy na ostatnią chwilke, żeby z rozmiarem jak najlepiej trafić

Nam zostało niecałe 4 MIESIĄCE do ślubu, więc wszystko już dzieje się w przyśpieszonym tępie
Stary 2013-09-13, 10:16   #1362
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martucha0205 Pokaż wiadomość
no mi tez sie podobaja wysokie ale wiem ze nie moge bo nie wytrzymam cala noc w tak wysokich chociaz juz myslalam zeby kupic wysokie tylko do kosciola a jakies balerinki czy cos niskiego na wesele
to ci sie raczej nie uda, jeżeli planuejsz długa suknie ze wzgledu na długośc...
ja planuje ejszcze buty na zmaine 9 cm obcasu (te mają 12) i mam nadzieje ze te 3 cm rewolucji nie zrobią z długością
Stary 2013-09-13, 10:16   #1363
KasiaK_080290
Zadomowienie

say-hello
też idę w tą sobotę na wesele brata ciotecznego TŻ i również zakupiłam pończochy 7den, pewnie takie też na slub kupię

myślę, że nie zmarzniemy, na salach będzie ciepło pewnie a w kościołach to wytrzymamy

7.06.2014
Stary 2013-09-13, 10:20   #1364
enzunio
BAN stały

Hej

Dziewczyny buciki wrzucę później jak TŻ wróci z iphonem, bo ja mam taką padakę, że nie idzie zdjęć robić Bo mam zdjęcia z aukcji, ale nie wiem czy tak można wrzucać.

Handzia dobrze się stało, uwolniłaś się od małpiszona, a czy w remizie czy w zamku - ważne, że będziecie razem. Dziewczyny nieraz udowadniały, że w remizach ich wesela były piękne i niczym nie odbiegały od wesel w salach bankietowych
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:21   #1365
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Ja też mam białe klasyczne czółenka i do tego pończochy samonośne. Na przebrane mam cieliste klasyczne czółenka.
A kolor pończoch? Kurcze ja sama nie wiem czy białe czy cieliste, czy bielizna też mogłaby być cielista pod białą sukienkę? Bo białej bielizny na codzień nie nosze i byłaby tylko na raz i to bezsensu troche.
Kurcze nie wiem...
Stary 2013-09-13, 10:21   #1366
martucha0205
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
to ci sie raczej nie uda, jeżeli planuejsz długa suknie ze wzgledu na długośc...
ja planuje ejszcze buty na zmaine 9 cm obcasu (te mają 12) i mam nadzieje ze te 3 cm rewolucji nie zrobią z długością

fakt nie pomyslalam no to moze pomysle nad jakimis obcasami okolo 5cm

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:24   #1367
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
W salonahc ogólnie kiepski wybór ale na stronce całkiem fajny
Wrzucam Ci link do podobnych no ale wiadomo nie takich samych
http://www.apart.pl/pl/srebro,c,1,3,9346
Stary 2013-09-13, 10:25   #1368
say-hello
Zakorzenienie

Handzia teraz sobie przypomniałam tą sytuację, już kiedyś opisywałaś swoją teściową... kurcze, ale całe szczęście, że mieszkacie razem i z daleka od niej. a weselem się nie przejmuj (wiem, łatwo mówić), najważniejsza jest ceremonia w kościele

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
say-hello
też idę w tą sobotę na wesele brata ciotecznego TŻ i również zakupiłam pończochy 7den, pewnie takie też na slub kupię

myślę, że nie zmarzniemy, na salach będzie ciepło pewnie a w kościołach to wytrzymamy
wytrzymamy, twarde babki jesteśmy muszę jeszcze wytrzymać całą noc w szpilach, bo nie mam żadnych balerin na przebranie
Cytat:
A kolor pończoch? Kurcze ja sama nie wiem czy białe czy cieliste, czy bielizna też mogłaby być cielista pod białą sukienkę? Bo białej bielizny na codzień nie nosze i byłaby tylko na raz i to bezsensu troche.
Kurcze nie wiem...
ja cały czas myślałam o cielistych, ale ostatnio babka w calzedonii pokazała mi białe ale chyba 6den i były takie leciutko białe, jak taka mgiełka i nawet mi się spodobały.

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2013-09-13 o 10:27
Stary 2013-09-13, 10:25   #1369
cornflower_girl
Zakorzenienie

swiat_katarzyny, to dziko z powielaniem wzorców. Może po prostu uważa, że takie wesele zagwarantuje dobrą zabawę? Myślę, że na pewno uda Ci się go przekonać do Twoich pomysłów )

handzia, nie ma się co bać innej sali - to Wy jesteście bohaterami tego dnia, a nie sala. Najważniejsze, że między Wami się układa

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:26   #1370
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Ja też mam białe klasyczne czółenka i do tego pończochy samonośne. Na przebrane mam cieliste klasyczne czółenka.
Spakować na zmianę cieliste pończochy
Stary 2013-09-13, 10:26   #1371
Linaewen
Zakorzenienie

Jak na salach jest klima to może być zimnawo...

A hafty najbardziej bym widziała w dwóch miejscach-kolorowy bieżnik na śnieżnobiałych obrusach i w rogach chusteczek. Dopuszczam wersję malowaną-bo kto by tyle uhaftował ... I bukiet z pięknych, kolorowych polnych kwiatów
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:26   #1372
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
W salonahc ogólnie kiepski wybór ale na stronce całkiem fajny
Wrzucam Ci link do podobnych no ale wiadomo nie takich samych
http://www.apart.pl/pl/srebro,c,1,3,9346
zapiszę sobie tą stronę i przy najbliższej wizycie w aparcie zapytam o nie

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2013-09-13 o 10:28
Stary 2013-09-13, 10:28   #1373
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:

ja cały czas myślałam o cielistych, ale ostatnio babka w calzedonii pokazała mi białe ale chyba 6den i były takie leciutko białe, jak taka mgiełka i nawet mi się spodobały.
Chyba będę musiała się tam wybrać, tylko czy zimą w takich cieniutkich nie będzie mi za zimno, mam nadzieje, że jednak nie i będę rozgrzana z emocji
Stary 2013-09-13, 10:29   #1374
enzunio
BAN stały

Kurcze czy tylko ja nie planuję pończoch? Mam w pierwszych butach otwarte przody a i brak paseczka i raz, że nie chciałabym żeby pończocha mi wystawała, ale to już pal licho... jak macie pończochy to nie spadają wam buty? Bo mi się strasznie ześlizgują... No a drugie buty to już sandałki, więc tu już wiadomo...
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:29   #1375
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:

wytrzymamy, twarde babki jesteśmy muszę jeszcze wytrzymać całą noc w szpilach, bo nie mam żadnych balerin na przebranie
ja na szczęście nie muszę całą noc bo wesele jest do 1 w nocy
ale nie planuję przebrań

7.06.2014
Stary 2013-09-13, 10:29   #1376
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

myślicie że jeżeli salę mam we fiolecie to czy bukiet buty PM i krawat to nie będzie paranoja?
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:30   #1377
say-hello
Zakorzenienie

o nieeee, teraz zakochałam się w tych http://www.apart.pl/pl/srebro,c,1,3,9588 drogie troszkę ale nie planuję naszyjnika ani bransoletki, więc w sumie....
Stary 2013-09-13, 10:31   #1378
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
swiat_katarzyny, to dziko z powielaniem wzorców. Może po prostu uważa, że takie wesele zagwarantuje dobrą zabawę? Myślę, że na pewno uda Ci się go przekonać do Twoich pomysłów )
to nie to... on po prostu uważa, że wesela wszystkie sa takie same i koniec. Ale będę walczyć dzielnie
Stary 2013-09-13, 10:31   #1379
ig88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
byłoby na pewno bardzo oryginalnie
(pod warunkiem ze styl morski to piasek i muszle a nie paski i kotwice)
Ojjj o kotwicach nawet nie pomyślałam;p a paski jakoś do mnie nie przemawiaja... bardzoiej właśnie muszle i piasek Koniki morskie itp heheh
ig88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:31   #1380
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
zapiszę sobie tą stronę i przy najbliższej wizycie w aparcie zapytam o nie
Też zapisałam sobie kilka modeli z ich strony i mam zamiar w najbliższym czasie się zapytać w salonie, żeby na żywo zobaczyć.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości