Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-13, 10:24   #1231
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Mam pytanie, co myślicie o takiej ramce na odlew rączki i nóżki - chciałam na prezent kupić - to naprawdę tak wygląda? czy to ściema jakaś?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (26,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (34,9 KB, 5 załadowań)
Stary 2013-09-13, 10:28   #1232
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dziękuję dziewczyny
Aniu, bo żurek jest kwaśny i ciężkostrawny (a ja to taki wypas robię ) więc zwyczajnie, za ciężka zupa. Grochówki też nie dam

Dziewczyny, problem mam. Od kilku dni Dorcia całkowicie odrzuciła lewą pierś wcześniej w dzień jak nie chciała to na leżąco w nocy karmiłam, a teraz jak ją tylko na tę stronę chcę dać to bunt, a dostawiona do piersi prawej od razu pije.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:28   #1233
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Mam pytanie, co myślicie o takiej ramce na odlew rączki i nóżki - chciałam na prezent kupić - to naprawdę tak wygląda? czy to ściema jakaś?
Słuchaj..ja nie widzę zdjec bo z aplikacji pisze, my dostalismy ta ramke i jest teraz w smieciach...ciężko wogóle ten odlew było zrobić...mały podkulal paluszki zarówno u tak i nog...rozrabialam ta mase długo ale i tak ciężko było coś w niej odcisnac szczegolnie tak malemu dziecku.ale może trafiliśmy na zły ten gips...stary jakis czy cos? Nie wiem ja,w każdym razie nie byłam zadowolona

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:29   #1234
ania13.03
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

blogerko kupilam to jeszcze jak Gabi byla mala i nigdy nie uzylam, wiec nie pomoge Lilcia jest mniej ruchliwa wiec moze przy niej sie odwaze

Dla dziewczyn lubiacych konkursy, zerknijcie na Caretero na fejsie Do wygrania foteliki samochodowe

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:32   #1235
blogerka
Wtajemniczenie

Dzięki Może ktoś jeszcze miał doświadczenia z tą ramką?
Stary 2013-09-13, 10:33   #1236
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A, no i dupkę podnosi do raczkowania, ale jeszcze sił za mało i ruchy Dżejkoba ciągle
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:35   #1237
YellowSheep
Rozeznanie

Hej!

Nie bijcie jak ja za Wami tęsknię! Wizaż to naprawdę uzależnienie. Łapię się na tym że ciągle o Was myślę codziennie tęsknie spoglądam na laptopa bo tak bym chciała sobie przy nim posiedzieć. Ostatnio nie mam chwili dla siebie kiedyś to zawsze wieczorem jak męska część grona zasnęła to siadałam z herbatą i siup na forum, a teraz i owszem, siadam, przeczytam jedną stronę i głowa mi leci. Oli ostatnio przegina wstaje przed 7, i cały dzień nie śpi. Albo robi sobie 20 minutową drzemkę po której budzi się jeszcze bardziej zmierzły. Praktycznie non stop STĘKA i jak same wiecie po kilku godzinach i kilku dniach uszy puchną no i... szlag mnie trafia no ale muszę być cierpliwa. Zastanawiam się czy mały głodny nie jest, bo dostaje cały czas mleko 1... Muszę podać mu normalny Bebilon i zobaczyć co się będzie działo. Kaszek też mu nie daję, bo jak wiecie on jest dość sporawy, nie chcę go niepotrzebnie utuczyć...

Tż przestał cokolwiek robić w domu oczywiście oprócz syfu którego jest mistrzem. Musiałam sama ruszyć tyłek i sprzątać za dwoje bo już nie mogłam na to patrzeć. Oczywiście na niego nic nie działa, ani rozmowa, ani kłótnia

Co mnie martwi, to że Oli dalej nie siedzi i nie raczkuje. Widzę że Wasze dzieciaczki co chwila któreś staje, mój nawet nie sprężynuje... Staje na czworaka, chuśta dupką, ale z miejsca za bardzo nie rusza. Martwię się wizytę u neuro mamy w październiku a cholerka nie mamy kasy żeby iść prywatnie jak mnie denerwuje to co się tu dzieje ostatnio... Lekarze mają kilka wizyt w miesiącu na nfz byle odbębnić a tak to przyjmują prywatnie... A my płacimy nie wiadomo za co...

A moje zlecenie idzie do przodu. Sprzedaję już drugą partię biżuterii a w przyszłym tygodniu będę już robić sklep internetowy no a później go obsługiwać. Na wszystko dostałam wolną rękę, no i generalnie facet jest nastawiony na długą współpracę więc oby chociaż to wyszło

Z tego co wyczytałam, to widziałam że Daria chora ale dziś troszkę lepiej, buziak w czółko i zdróweczka dla słoneczka

Szajuś wszystkiego najlepszego

Lady jakbyś pisała o mnie. Ja też jak głupia czekam aż tż wróci z pracy i szlag mnie trafia jak ma kończyć o 14 a siedzi do 16 a on też jak mówię że siedzę sama z małym i czekam na niego to mi odpowiada "to sobie gdzieś idź" przecież to oczywiste że chodzę, jak była pogoda to codziennie pakowałam rano torbę i szliśmy na praktycznie cały dzień z Olim na spacer, no ale to nie o to chodzi... Ech faceci, nic nie rozumieją. Także

Idę dziewczynki Was poczytać oby Oli mi dał mam nadzieję że się zorganizuję i znajdę czas na forum bo na razie za dużo na mnie spadło obowiązków.

A, i powiedzcie mi że w tym roku będzie jeszcze ciepło i słoneczko
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:39   #1238
ania13.03
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42781449]Dziękuję dziewczyny
Aniu, bo żurek jest kwaśny i ciężkostrawny (a ja to taki wypas robię ) więc zwyczajnie, za ciężka zupa. Grochówki też nie dam

Dziewczyny, problem mam. Od kilku dni Dorcia całkowicie odrzuciła lewą pierś wcześniej w dzień jak nie chciała to na leżąco w nocy karmiłam, a teraz jak ją tylko na tę stronę chcę dać to bunt, a dostawiona do piersi prawej od razu pije.[/QUOTE]

Dzieki za opowiedz Grochowki tez bym nie dala ale zurek robie dla Gabi taki leciutki, bez smietany, itp. oczywiscie i Lilici tez juz kilka razy dalam z jajkiem i chlebkiem. Jak jej nic nie bylo to chyba ok

Btw. za 9 dni lecimy do Polski! Jezu jak sie boje!

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2013-09-13 o 10:44
Stary 2013-09-13, 10:44   #1239
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Laski ja piernicze! Położyłam mała w jej pokoju na podłodze,włączyłam laptop i odkręciłam głowę. Oglądam się za chwilę a Blanka siedzi! Normalnie zwyczajnie siedzi!! I bawi się zabawka!

spryciula mala

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42781449]
Dziewczyny, problem mam. Od kilku dni Dorcia całkowicie odrzuciła lewą pierś wcześniej w dzień jak nie chciała to na leżąco w nocy karmiłam, a teraz jak ją tylko na tę stronę chcę dać to bunt, a dostawiona do piersi prawej od razu pije.[/QUOTE]
U nas to samo. Moze nie calkowite odrzucenie, bo w nocy jednak pozwala sie przystawic, ale w dzien nie ma szans.
Licze, ze przejdzie...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:45   #1240
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Właśnie chodzili lekarze. Powiedzieli że antybiotyk będzie dostawać przez conajmniej 10 dni. Więc tak szybko stąd nie wyjdziemy :/
Jak dobrze że Tż ma urlop od poniedziałku.
Dobrze, że TŻ Ci pomoże

Yellow baty się należą TŻ, że Ci wcale nie pomaga A co do synka to się nie martw, sama powiedziałaś, że duży jest, więc pewnie mu ciężej, musi nabrać więcej siły. Spokojnie

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:48   #1241
ILLUSION
Wtajemniczenie

nancy, marsi - doskonale rozumiem że się martwicie, też bym przeżywała strasznie gdyby Iguś miał mieć zabieg współczuję Wam strasznie że będziecie musiały przez to przechodzić.

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Laski jak widac nie ogarniam, padam na ryj. Wczoraj kierasy pewni nie byli czy moge juz pracowac bez nadzoru a jutro juz mam robic nadgodziny Mala mi wyje, ledwo obiad moglam sobie podgrzac, z TZem widze sie po pol godziny dziennie chujnia i czarna dupa
little współczuję, mój TŻ teraz ma prawie codziennie nadgodziny więc też się mało widzimy no ale zawsze to więcej niż pół godziny dziennie. Pomijam fakt że o godzinie 21 już śpimy bo oboje zmęczeni strasznie.
A kto w końcu z małą siedzi jak Was nie ma bo chyba mi umknęło?
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Padłam Współczuję kataru, my się męczymy od niedzieli w nocy, okropna to była noc. Ale już każda następna ok. Nawet w nocy nie muszę już odciągać kataru.
Powiedz mi jak walczycie z katarem?
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Asia, nie wiem czy czytałaś o moich kłopotach z kp jak mojej wyszły ząbki?
Minęło!
( ale to dolne, czyli językiem zasłania, nie wiem jak jest z górą)
Oj powiem Ci że jak mnie kilka dni po wyjściu górnych jedynek Igorek ugryzł górnymi ząbkami właśnie to aż mi krew poszła i piekło z godzinę. Bolało 100 razy bardziej niż jprzy ugryzieniu dolnymi jedynkami. Jak na razie tylko raz...ale po tym za każdym razem jak mu dawałam pierś to się stresowałam czy znowu nie ugryzie.
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Ale mam dziś okropny humor
Tż miał mieć wolne, a o 6 rano oznajmił mi, że mu zmienili grafik i idzie do pracy na 7 do 19 Kurcze mógł wczoraj powiedzieć, to bym się jakoś nastawiła. Poza tym miałam mieć dziś wizytę u dentysty, a teraz nie mam z kim Piotrka zostawić, a ząb mnie całą noc bolał I jeszcze fatalnie się czuje, żołądek coś mnie boli, w sumie jak się całe dnie nic nie je to się nie mam co dziwić
No cóż...taka robota Współczuję bólu zęba, mam nadzieję że przestanie
Cytat:

U nas nocka wreszcie lepsza!
Daria nie miała gorączki wczoraj przez cały dzień i w nocy też nie miała
Mam nadzieję że to nie jest chwilowa poprawa.
No i co najważniejsze, Daria sie uśmiecha! Czyli humorek wraca

Przepraszam że ja tak ostatnio tylko o sobie ale na tym telefonie źle mi się cytuje.
Super że jest lepiej.
Cytat:
Laski ja piernicze! Położyłam mała w jej pokoju na podłodze,włączyłam laptop i odkręciłam głowę. Oglądam się za chwilę a Blanka siedzi! Normalnie zwyczajnie siedzi!! I bawi się zabawka!
Zdolniacha
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej

Leo ma goraczke 38,4 dzwonie do osrodka a pielegniarka powiedziala,ze nas nie przyjmie bo pani dr powiedziala,ze jak pierwszy dzien goraczki to czekac do jutra :gun; szmaty,to na jaka cholere placimi z tz kosmiczne zusy?????

☠☠☠..lam sluchawka,jedzimy po poludniu prywatnie

tak sie martwie jest taki biedny,rozpalony
O kurde...ale teraz chorują te nasze dzieciaczki

U nas masakra. Przespałam dziś w nocy łącznie ze dwie godziny. Iguś nie mógł biedny oddychać tak ma nosek zawalony. Usypiał tylko jak go nosiłam w pionie z głową na moim ramieniu. Nie dawał sobie odciągać fluczków, rzucał się na boki, darł się, płakał, ja trzymałam rączki a mąż odciągał ale i tak mało się udawało i dalej furczał
W pracy na dodatek akurat mam pilne rzeczy do robienia i takie wymagające logicznego myślenia ....i ciężko jest. Muszę przerwy robić...
Biedulek tak się męczy z tym katarkiem a nie daje odciągać bo na widok fridy od razu ucieka i się wyrywa.
Stary 2013-09-13, 10:49   #1242
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Brawo!
A mały siada lub raczkuje?

siadanie - nie, chyba ze tak na boczku jak sie zsunie dajmy na to z materaca.
raczkowanie - jedynie przyjmuje pozycje do raczkowania i sie giba w przod i tyl a pozniej sie kladzie i zaczyna pelzac jak szalony, "biega" za mna po calym domu zaczal jakos miesiac temu.
Stary 2013-09-13, 10:49   #1243
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Btw. za 9 dni lecimy do Polski! Jezu jak sie boje!
Wszyscy?

Silver, super, ze z Daria lepiej
Ja sie nie znam, ale nie mozna tego antybiotyku podawac w domu?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:52   #1244
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Ale mam dziś okropny humor
Tż miał mieć wolne, a o 6 rano oznajmił mi, że mu zmienili grafik i idzie do pracy na 7 do 19 Kurcze mógł wczoraj powiedzieć, to bym się jakoś nastawiła. Poza tym miałam mieć dziś wizytę u dentysty, a teraz nie mam z kim Piotrka zostawić, a ząb mnie całą noc bolał I jeszcze fatalnie się czuje, żołądek coś mnie boli, w sumie jak się całe dnie nic nie je to się nie mam co dziwić
piatek trzynastego

ja też jakoś nijako się czuję, do tego jakby podziębiona lekko.

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

może któraś wyjaśni co się kryje pod haslem "ruchy dżejkoba"?
Stary 2013-09-13, 10:54   #1245
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

kl aski:

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
hej

Leo ma goraczke 38,4 dzwonie do osrodka a pielegniarka powiedziala,ze nas nie przyjmie bo pani dr powiedziala,ze jak pierwszy dzien goraczki to czekac do jutra :gun; szmaty,to na jaka cholere placimi z tz kosmiczne zusy?????

Zdrówka dla Leosia
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:54   #1246
s i l v e r
Zakorzenienie

Marsi , mam nadzie zeże to nic poważnego
A co do tej służby zdrowia.... to szkoda słów to się chyba nigdy nie zmieni.

Yellow fajnie że napisałaś
Napewno wyjdzie jeszcze słonko w tym roku
Stary 2013-09-13, 10:54   #1247
jakajakaja5
Raczkowanie

Dobrnęłam do konca uffff Nocka zapada więc idę spać razem ze wszystkimi śpiochami.....

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Debrah - że niby dziecko się nie najada
tylko jak się nie najada, jak potrafi na samej piersi spać 3godz(wiem, żadna rewelacja, ale u nas sukces jak tyle pośpi )??? Ja nie wiem, wysiadam.... Tylko wiesz, Pietraszko ma problemy ze snem od urodzenia właściwie, nigdy się nie zdarzyło, żeby przespał całą noc bez jedzenia.... Ale już pomijając jedzenie - niech sobie je i co godzinę, ale on nie dość, że cyc co godzinę czy nawet częściej (i naprawdę ssie! nie to, że ciumka czy się bawi, ale ssie) ale budzi się z krzykiem, wyciem, ciężko go uspokoić, czasem nie da się w ogóle nakarmić go na leżąco, trzeba wziąć na siedząco, czasem uspokajać na stojąco.. A coraz częściej się zdarza, że w środku nocy budzi się z radosnym "aguuuu" i 2godziny rozrabiania na łóżku. I za nic nie da się go uspać, bo wyje na cały blok, jakby zarzynaliraczkuje, siada, wstaje, chodzi przy zagłówku, no masakra. I wiecie, ja naprawdę mam spore pokłady cierpliwości do bąbla, nigdy nie straciłam cierpliwości, nigdy się na niego nie zirytowałam, nigdy nie byłam na niego zła, nawet w myślach, to jest dziecko, zresztą jeszcze malutkie, ja to rozumiem, tylko że....ja naprawdę wysiadam i się martwię, bo widzę, jaki Pietraszko jest, jak jest nocka co 3godz, a jak jest nocka co pół godz, godzinę.To się potem też na nim odbija w dzień. No i ja też nie wiem, ile takich nocek jeszcze będę w stanie wytrzymać... Małż chodzi do pracy, wstaje o 6.30, robi w papierach, nie może sobie pozwolić na nieprzespanie nocy, budzę go tylko wtedy, jak już naprawdę jest sytuacja kryzysowa i nie daję sobie sama rady, no ale mi też już parę razy się zdarzyło, że Piotruś sobie rozrabiał na łóżku a mi się kimnęło, to też nie jest bezpieczne dla niego

wyżaliłam się
Biedactwo

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamuśki.
Ostatnio wogle się nie odzywam. Nie mam kompletnie czasu, ale za to osiągnełam w domu bałagan Fewciowy Chciałam Wam powiedzieć, że byłam wczoraj u mojego gin... No i jak mi robił usg to z taką nadzieją patrzyłam czy nie ma tam małej fasolki... ale niestety nie ma... i pewnie szybko nie będzie... dostałam leki, bo już 3 miesiąc nie mam @... Wkurza mnie to całe PCO... O Paulinę staraliśmy się 3.5 roku... chce jak najszybciej drugie, żeby był niewielki odstęp czasu, ale pewnie szybko się nie uda... Pocieszam się, że chociaż jedno się udało Nie smęcę więcej, bo to temat na inny wątek...
No i muszę pochwalić moje dziecię.. Czworakuje po calym mieszkaniu

Postaram się zaglądać do Was częściej, bo strasznie źle mi z tym, że nie wiem co u Was...
No to jest nas DWIE ja walczylam o Krzysia prawie dwa lata i teraz wogóle sie nie zabezpieczam bo wiem ze bez leczenia ni hu hu
Ale jak raz sie udało to drugi i trzeci też - ogólnie będzie dobrze !!!

Niezła sprawa zapamiętam sobie że jest takie ustrojstwo

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
opowiem wam co wczoraj moj tesciu zrobil ... wrrr ... ustalilismy, ze bedzie przychodzil raz w tyg w sr, zeby mi troche pomoc ... ostatni raz go mloda widziala ponad 2 tyg temu, wiec nie liczylam na to, ze bedzie piszczec na jego wdok, ale chcialam poprasowac, umyc okno, pranie zrobic, glowe umyc. on mial z nia siedziec i ja zabawiac, bo na spacer pogody nie bylo ... jak przyszedl i mala go zobaczyla to siedziala 10 min gapiac sie na niego i nawet sie nie odezwala, siedziala jak zahipnotyzowana ... no ale po jakeijs pol godzinie, oswoila sie z nim, bawila sie ... to pomyslalam, ze wyskocze do lidla, mam do niego jakies 200 m .. wzielam samochod, bo chcialam kupic rzeczy typu, cukier, maka, mleko ... mowie ze jakby sie cos dzialo to on nr zna ... no i poszlam na spokojnie, zakupy zrobilam, nie bylo mnie moze z pol godz ... nie spieszylam sie, bo wiedizalam, ze jak cos bedzie nie tak to tesciu zadzw, a ja sie zjawie w domu w ciagu 3 minut ... laski zrobilam te zakupy, wracam do domu i od drzwi wejsciowych slysze mala .. ale to taki ryk jakby ja ze skory obdzierali .. wchodze a mala oczy zapuchniete, gile wisza z noska, lzy jak grochy, mala czerwona, spocona ... a wiecie co sie okazalo, tesciu nie chcial mi glowy zawracac zebym se zrobila spokojnie zakupy Pytam sie go ile plakala, a on mowi ze tak z 20 min ze byla spokojna na poczatku, ale jak sie zorietowala, ze mnie nie ma, zaczela mnie szukac, a jak mnie nie bylo w mieszkaniu to zaczal sie ryk ... wiecie co tak sie w☠☠☠☠.ilam .. co za debil jak mozna pozwolic tyle plakac dziecku, chyba widzial, juz ze wpada w coraz wieksza histerie ...strasznie mnie to wkurzylo ... jak wrocilam to jak sie wtulala we mnie to nie chciala puscic .. juz nie bylo mowy o wyjsciu nawet do 2 pokoju, bo musiala caly czas mnie widziec .. wiecej razy nie wychodze jak mala bedzie z nim ...
Nie chcem teścia bronić ale pewno chciał dobrze
Moi często robią coś w dobrej wierze ale całkiem nie tak jak trzeba :/ No cóż i tak nie bedziemy mieli wpływu na to co sie dzieje jak nas nie ma w domu niestety.......

Cytat:
Dziewczynki a tak wogole zapomnialam wam napisac najwazniejszego newsa ... MAMY ZEBA 3 ... gorna lewa 1 sie przebila

Blogerko gratki dla Boryska ... to i u Ciebie juz koniec spokoju
No rwewlka

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Kupiłam Młodemu wczoraj w H&M ten golfik nakładany, który któraś z Was wrzucała. Zobaczymy jak się w chłodne dni sprawdzi.
Poza tym że martwi mnie moja obrona itp, to dziewczyna, a właściwie już żona mojego kuzyna jest w szpitalu on z córeczką został, ale non stop do niej jeździ i siedzi siedzi siedzi..
Napisz proszę jak mały reaguje na zakładanie tego ustrojstwa bo też sie czaje na to.

No zaczęłam pisać wczoraj wieczorem a skończyłam dzisiaj ..... Mały dalej marudny w nocy.

Mam pytanie ile taki wyżynający się ząbek może dziecko boleć w sensie od przebicia dziąsełka ??
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:54   #1248
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
U nas masakra. Przespałam dziś w nocy łącznie ze dwie godziny. Iguś nie mógł biedny oddychać tak ma nosek zawalony. Usypiał tylko jak go nosiłam w pionie z głową na moim ramieniu. Nie dawał sobie odciągać fluczków, rzucał się na boki, darł się, płakał, ja trzymałam rączki a mąż odciągał ale i tak mało się udawało i dalej furczał
W pracy na dodatek akurat mam pilne rzeczy do robienia i takie wymagające logicznego myślenia ....i ciężko jest. Muszę przerwy robić...
Biedulek tak się męczy z tym katarkiem a nie daje odciągać bo na widok fridy od razu ucieka i się wyrywa.
Współczuję, pewnie czujesz się wykończona

Faktycznie dużo naszych dzieciaczków choruje Wszystkim zdrówka życzę

Dominika

Alicja
Stary 2013-09-13, 10:54   #1249
aska27adopcje
Zadomowienie

Szajka 100 lat, szczescia, zdrowia, pomaranczy, nioech Ci TZ nago tanczy

A co do karmienia w nocy, to moze nie przekrecaj mlodej tylko sama nad nia zawisnij albo cos .. wiem ze to glupio brzmi, ale ja jak sie upre to umiem z 1 boku oboma cycuchami karmic, tylko troche niewygodnie

Co do mycia zebow, na elmexie napisane jest, zeby myc zeby raz dziennie wieczorem, a po 2 roku 2x dziennie ...

Walczylam z dynia, matko jaka ta cholera miala skore twarda, nawet tasakiem atakowalam okazalo sie ze wystarczyl ostry noz ... bede dzis malej gotowac, jeszcze nie wiem z czym

Aha byla gadka wczoraj o mrozeniu, ja bylam w pepco i udalo mi sie kupic takie zestawy pudeleczek firmy First Steps po 3,99 za komplet 3 kubeczki z pokrywkami + lyzeczka ... wzielam 2 szt w roznych kolorach czyli 6 pojemniczkow i bede mrozic w 1 kolorze zawsze z jajkiem, a w 2 miesko, zaluje ze nie wzielam 3, bo tam by byly z rybka ... kupilam jej tez zesatw 3 miseczek z pokrywkami za 6,99
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1241550_601732543210824_1717628779_n.jpg (81,7 KB, 17 załadowań)
Stary 2013-09-13, 10:57   #1250
s i l v e r
Zakorzenienie

blogerko, moja siostra ma taką ramkę i jest zadowolona bardzo. Wyszło super
Stary 2013-09-13, 10:58   #1251
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wszyscy?

18.01.2013 - Lili
Stary 2013-09-13, 10:59   #1252
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Właśnie chodzili lekarze. Powiedzieli że antybiotyk będzie dostawać przez conajmniej 10 dni. Więc tak szybko stąd nie wyjdziemy :/
Jak dobrze że Tż ma urlop od poniedziałku.

A jak dostaje antybiotyk dożylnie ???

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Marsi potrzebna pomoc !!!
Pomysł na smaczny..szybki...łatwy obiad na weekend

Marsii pewnei nie ma głowy teraz do takich rzeczy, bo Leoś chory.
Znajdź może jakąś inspirację w necie
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 11:01   #1253
s i l v e r
Zakorzenienie

Pytałyście co z moją mamą... Niestety nadal bez zmian. Ciągle źle się czuje Jest słaba i załamana tym wszystkim...
Od poniedziałku tż ma wolne więc posiedzi z Darią a ja wreszcie pojade do mamy.
Stary 2013-09-13, 11:03   #1254
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
probowalam przelozyc mala do lozeczka. obudzila sie od razu ale glaskalam szuszalam ... bylo oki ale jak tylko zabieralam reke mloda sie podnosila i wstawac chciala ... zaczynala juz plakac i taka smutna minke robila . . tylko sie rozbudzila. wxielam do lozka cyca dalam i isnela w minute ...

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

aha i mam w sobie jakis paniczny lek ze zaraz sie skonczy kp ... skoro pojawila sie juz gorna 1 pewnie bedzie i 2 ... kolezanka mi powiedziala ze dziecko tak gryzie ze masakra. pewnie niedlugo skoncze karmienie
Kochana Filip ma ful zębów i mnie nie gryzie, kilka razy się zdarzyło, ale to nie było jakieś tragiczne.
Gryzienie jak gryzienie, ale jak on nimi teraz zgrzyta to jest masakra!!!

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Aaa widać kawałek zęba już na wierzchu

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

Cytat:

super, nigdy nie wiadomo czym te nasze dzieci zaskoczą
Cytat:
hej

zdrówka dla Leosia. i przeziębiony Filip pozdrawia Leosia.

No i nas dopadł katar, Filip budził się w nocy z płaczem, nos cały zawalony, oddychać nie mógł. Wyciągnełam fridą gęstą białą wydzielinę. Teraz siedzi gilasek mały i mu smarki cieknące wyciągam. Zaraz sprawdzę temp. bo znowu mi się wydaje jakiś cieplejszy. Cholercia nie dawno antybiotyk dostawał i teraz znowu chory. Idziemy na 16:30 do lekarza. Wole zeby go sprawdził bo i nie ładnie w nocy kaszlał, zrobiłam mu od razu rano inhalacje z ventolinu a nie z pulmicortu bo on przeziwzapalny też jest, no i w sumie też mi gorzej oddycha, więc dmucham na zimne. i wiecie co taka mnie refleksja naszła, że niby przy kp dzieci mają większą odporność, hmm no nie wiem....

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 11:04   #1255
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42781449]Dziękuję dziewczyny

mnie tez tak było dawałam jedną płacz ! drugą, ssała.... nie wiem bo ja nie wiedziałam co na to poradzić nie minęło całkowicie tylko czasem jak jej się odwidziało to zassała a jak nie to dalej nie chciała...

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
piatek trzynastego

ja też jakoś nijako się czuję, do tego jakby podziębiona lekko.

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

może któraś wyjaśni co się kryje pod haslem "ruchy dżejkoba"?

no ruchy dżejkoba to takie przód tył na kolankach (w szybkim tempie), co wygląda troszkę jak ruchy kopulacyjne
Stary 2013-09-13, 11:04   #1256
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Pytałyście co z moją mamą... Niestety nadal bez zmian. Ciągle źle się czuje Jest słaba i załamana tym wszystkim...
A wszystko przez tych patałachów

Dominika

Alicja
Stary 2013-09-13, 11:04   #1257
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
blogerko, moja siostra ma taką ramkę i jest zadowolona bardzo. Wyszło super
dokładnie ten sam model?
łatwo wykonać ten odlew?
Stary 2013-09-13, 11:05   #1258
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
A co lekarze na to? mam nadzieję że skaczą przy niej jak pieski..... i będzie pozywać ich ??? pozdrów mamę ( o ile wie o sekcie z forum )
Stary 2013-09-13, 11:05   #1259
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
mnie tez tak było dawałam jedną płacz ! drugą, ssała.... nie wiem bo ja nie wiedziałam co na to poradzić nie minęło całkowicie tylko czasem jak jej się odwidziało to zassała a jak nie to dalej nie chciała...

no ruchy dżejkoba to takie przód tył na kolankach (w szybkim tempie), co wygląda troszkę jak ruchy kopulacyjne
hahaha, tak przyuszczałam przez sekundę
to u Borysa tez to standard od miesiąca i jeszcze przy tym zalotnie się usmiecha hahaha wyginajac głowke do tyłu.
Stary 2013-09-13, 11:06   #1260
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
A jak dostaje antybiotyk dożylnie ???

Marsii pewnei nie ma głowy teraz do takich rzeczy, bo Leoś chory.
Znajdź może jakąś inspirację w necie
Nie lubię szukać na necie...zawsze tyle mi się schodzi a w rezultacie i tak się boję eksperymentowac...wolę coś sprawdzonego...nie musi być od Marsi

No fakt ja głupia nie pomyślałam:banghead:

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości