|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Jestem po wizycie. Pan doktor okazal sie cudowny. Od razu mnie poznal i powiedzial ze cieszy sie ze rosnie kolejne pokolenie.
Zbadał mnie, wszystko tłumaczył i pokazywal i uspokoil mnie w przeciwienstwie do tamtej lekarki ktora sie na mnie darla. Pokazal mi to nieszczesne lozysko, wyjaśniał wszystko co i jak. Maluch sie krecil, machal raczkami. NT1, 32 wiec w normie ( norma to 3 jak mi powiedział), kosc nosowa tez ok. Dzieć ma 6, 3 cm, na uszy po tatusiu, bo widoczne jak mojego TZta ![]() Dostalam opakowanie witamin i ksiazke o diecie w ciazy ze wzg na moja nadwage. Zapłaciłam 100 zl i wyszlan spokojna i zrelaksowana. 1379072212429.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | ||
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Najzabawniejsze jest to, że jak mu zwróciłam uwagę, że ojcowie dziecka często palą na spacerach to nie umiał logiczniej tego wytłumaczyć, niż "to co innego" ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
![]() Jaki śliczny Dzieć na zdjęciu! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4473 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale mali chłopcy też lubią wycinanki, malowanki. Wczoraj mój siostrzeniec 4letni zrobił mi wachlarz i namalował motylka. Powiedział, że dziewczyny lubią motylki i kwiatki, więc namalował mi motylka ![]() Oczywiście życzę Ci wymarzonej płci ![]() Cytat:
![]() Ja jestem przeciwnikiem palenia. Nigdy nie paliłam. Mój tż też nie i wiem, że będziemy unikani wizyt u moich teściów, bo oni nie patrzą na to czy dziecko, czy nie kopcą 3 paczki dziennie. Jak tam jedziemy, to zakładam stare ciuchy już kilka dni chodzone, bo później tak wszystko śmierdzi, że wrzucamy do prania od razu ![]() ![]() ![]() Nie chce nikogo tutaj urazić, ale nie lubię ludzi, którzy palą przy dzieciach ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4474 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() A co u Ciebie z łożyskiem jest nie tak (jeśli mogę zapytać)? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
OOOOO NO PROSZĘ! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4476 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do drugiej kwestii, to ja nie znam nikogo, kto paliłby w domu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |
Moderator
|
Cytat:
Ja paliłam, TŻ cały czas pali - ale NIGDY nie zapaliliśmy ani w domu ani w aucie, a już tym bardziej przy dzieciach - nawet od osób niepalących na ogół staraliśmy się trzymać z daleka... Lubiliśmy palić, ale smrodu fajek nie lubiliśmy - takie z nas dziwaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4478 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Masz rację, że chłopaki też lubią zajęcia plastyczne ale jakoś tak bardziej dziewczynką będę potrafiła się zająć. Poza tym, nie ubliżając nikomu, ale mam wrażenie, ze standardowo jako matka to ja będę zabawiać, czas organizować a mąż będzie wychowywać choć taki układ mi nie odpowiada ![]() Mój małż niestety pali. W poprzednim mieszkaniujak tylko zamieszkaliśmy razem wystawiłam go na dwór (1 piętro bez balkonu), teraz czy śnieg czy grad to zamykam gada na balkonie. Może szybciej się oduczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Moderator
|
Nie liczyłabym na to - mój czy deszcz czy grad to leci na dwór z psem jak najdzie go nikotynowy głód. Psa mi tylko czasem szkoda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4482 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wiem też, że nie będę miała problemu, bo np. tż w ogóle nie opiekuje się fretkami moimi, ale jak jedna miała operację i musiałam jej później pilnować przez 4 dni dzień i noc, to się zaoferował, że może w nocy mnie zmieniać i pilnować ![]() ![]() ![]() Dobrze, że Twój się przynajmniej słucha w kwestii palenia, bo są i tacy, co to i tak będą siedzieć na kanapie i dymić ![]()
![]() |
#4483 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Szkoda, że tak źle się czujesz ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4485 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4486 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I myślę, że do urodzenia maluszka to się całkiem oduczy. U mnie w domu jest już tak zimno. Mieszkam w bloku i jeszcze nie palą, na dworzu jest chyba cieplej niż w mieszkaniu. Boję się wyziębić. Siedzę pod kołdrą w leginsach, skarpetkach i bluzie z kapturem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4487 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() haha no tak się zdarzyło ale mam nadzieję, że mimo to jakoś sobie poradzę w roli mamy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Rozeznanie
|
AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Chcialam nadgonic wszystkie strony co mbie nie bylo ale przyznaje sie bez bicia, ze je przeskoczylam
![]() Jezeli chodzi o palenie tz to mój wychodzi na taras z psem, ale stara sie rzucic.. jeszcze kilka miesiecy ma, a teraz w moim towarzystwie nie pali:thumbup:
#4489 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4490 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czasem interweniują u dostawcy ciepła i szybciej puszczają ogrzewanie... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | |
Raczkowanie
|
Brzuchatka: dziękuję za informację, to znaczy, że mogę spokojnie rzucić palenie tak nagle i zwyczajnie przyjmować ten kwas aby było wszystko w proządku?
![]() dziękuję ![]() ![]() ![]() a Ty jak się czujesz? ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hihi fajny znajomy - a kobietę całować z taką paszczęką to mógł ![]() Mój przy mnie nie pali, jak gdzieś jesteśmy (na zewnątrz) i mu się zdarza to zaraz ja się odsuwam a on szuka miejsca, żeby na mnie nie wiało. I wtedy zero buziaczków dla niego i przytulanek bo nie cierpię tego smrodu. Tak więc mój małż potrafi w weekend jak kisimy sięw chałupce w ogóle nie palić. U mnie w bloku ciepło ale to są uroki wspólnoty - masz ciepło kiedy chcesz ![]() Ela87: możliwe, że bardzo się mylę. Może mój małż przy dziecku właśnie odżyje i obudzi się w nim młody człowiek bo na razie to taki zgredzik jest. Ale wolę się miło rozczarować niż na odwrót. Mam swoje sposoby to pokombinuje jak go zaktywizować ![]() Mój też ma podejście do dzieci i cudzymi nie raz się zajmował jak np. znajomych latorośle samopas latały. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4494 |
Zadomowienie
|
A mnie chyba wszystko jedno jaka płeć. Chociaż mój TZ zdecydowanie bardziej aktywny niż ja - piłka nożna, biegi, ćwiczenia itp. więc może by miał czym zająć chłopaka. Oczywiście już jest plan że jak będzie chłopak to od małego będzie chodził do szkółki piłkarskiej i potem będzie świetnym piłkarzem zarabiającym fortunę
![]()
#4495 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=tamga;42786571]Brzuchatka: dziękuję za informację, to znaczy, że mogę spokojnie rzucić palenie tak nagle i zwyczajnie przyjmować ten kwas aby było wszystko w proządku?
![]() Słuchaj, ja lekarzem nie jestem ale tyle wiem z czasów jak mój małż rzucał to sama mu kwas foliowy kupowałam. Też wydaje mi się, że lepiej rzucić niż dzieciaczka truć. Od razu Cię uprzedzę, że możesz się na początku czuć koszmarnie. Organizm będzie się oczyszczał więc osłabienie to norma a i kasłanie się wzmaga bo płucka pracują. teQuiba: no jest to pocieszny widok. Często małż specjalnie czeka, żeby go zabrać jak się sierść nie ogarnie. Ale zwierz kocha mojego małża całym serduchem mimo, że to ja jestem Pańcia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4496 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Labradory (zwłaszcza te niewychowane) to nie są psy idealne dla rodzin z dziećmi, zwłaszcza małymi. To baaardzo energiczne psy, wymagające dużej dawki ruchu i zajęcia. Uwielbiają wodę, ruch, człowieka, ale same się nie wychowają, a przy swojej masie i ogólnej "pierdołowatości" mogą staranować to co znajdą na swojej drodze... Mam sąsiadów z labkiem, ale to bardzo aktywni, fajni ludzie, mają małe dziecko ale pan jeździ z psem codziennie rano na rower, niezależnie od pogody. Ale utuczone (a mają skłonności do tycia) labradory chodzące na 15 min. spacer wokół bloku to masakra...
![]() |
#4497 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4498 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A to wszystko, co ty lubisz robic, mozna spokojnie robic z chlopcem ![]() ![]() ![]() Namietnie pomaga mi w kuchni, pieczemy razem, gotujemy obiad, sprzatamy i myjemy podlogi ![]() Cytat:
![]() mam nadzieje, ze lozysko podciagnie sie w gore i przestanie byc przodujacym. Uwazaj na siebie, krwawienia przy przodujacym lubia sie powtarzac i to bez powodu. ![]() Dzidzius sliczny ![]()
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2013-09-13 o 13:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ela87: mój małż wylewny nie jest ale wiem, że serducho ma ogromne więc może mu się odmieni nieco. Z resztą - niektórzy faceci przy dzieciach głupieją i poznać ich nie można więc kto wie... Uciekam Dziewczyny do domu! Szychta odbębniona. A weekendzik uczczę drzemką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Ach to meskie ego. W ogole cora podobna do mamy jak dwoe krople wody i jak urodzil sie syn podobny do ojca to byl caly szczesliwy. Faceci ![]() Mojego TZ dzieci kochają. Bawi sie z nimi. Corki jego kolegi zawsze jak przychodzi robia dla niego koncert albo pokaz mody ![]() Ostatnio klocily sie z corka mojej kolezanki z pracy:to jest moj wujo, nieprawda bo moj ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.