Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-13, 16:26   #4561
Gwiazdeczka _
Przyczajenie

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6

Cytat:
Napisane przez impresse Pokaż wiadomość
Witam was w ten piękny pochmurny dzień.

Praca w porządku chronologicznym, ponieważ jestem nauczycielem z wykształcenia i z tego co się doczytałam, właśnie tak powinno być. Nie achronologicznym - ostatnia praca jest na dole. W porządku achronologicznym mam wykształcenie. A oto link do tego szablonu:
http://www.biuro-pracy.com/foty/CV_01.zip . Oczywiście sama go nie znalazłam, bo pierwsze CV pisałam na szybko, bo potrzebowałam od zaraz, więc poprosiłam koleżankę, aby mi podesłała swoje, a ona miała za pomocą szablonu. Skapnęłam się po kilku miesiącach.
Porządek achronologiczny oznacza, że najnowsze miejsce pracy/szkoła znajduje się na górze, a im starsze, tym niżej. I tak należy wpisywać zarówno wykształcenie, jak i doświadczenie, dlatego, że dla osoby czytającej CV ważniejsze jest ostatnie stanowisko/szkoła niż pierwsza praca.

A co do szablonu... Nie jestem przekonana do gotowych szablonów z internetu. Ten też nie do końca mi odpowiada. Może spróbujesz stworzyć własny szablon dla swojego CV?
Gwiazdeczka _ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-13, 16:32   #4562
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

no dobra.
miałam telefon.
kolejna rozmowa w poniedziałek.
cholera.
co zrobić?! o ile na tej co wcześniej pan zadzwonił to mi nie zależy, ale ta wcześniejsza baaaaadzo! pomijam, że to rzut beretem od mojego obecnego miejsca pracy, ale stanowisko super i robią fajne rzeczy
co począć?!
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-13, 16:51   #4563
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Tusia, ulala oby coś fajnego

A do mnie zadzwonił pan z tej oferty ds. organizacji szkoleń z umową zlecenia.
W poniedziałek na 9:40. W ofercie mieli podane że 1400zł netto + jakaś tam premia. Mam nadzieję, że to coś sensownego i z możliwością przejścia na umowę o pracę

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-13, 16:55   #4564
Pestka88
Zadomowienie

A ja się zaparłam i żadnych umów zlecenie nie biorę. Daje sobie 3 miesiące na znalezienie pracy. Jeśli nie, to będę się zastanawiała nad wyjazdem do przyjaciółki, która mieszka w Londynie. Tylko szkoda mi trochę faceta na pół roku zostawiać, bo on tu uwiązany jest niestety.

Tusiamar - nie wiem jaka jest teraz Twoja sytuacja w pracy, ale może po prostu weź UŻtkę, jeśli masz umowę o pracę? Skoro oferta spełnia wszystkie Twoje oczekiwania, to chyba warto? Albo może dasz radę się z kimś wymienić np?

2014:

książki: 12
filmy: 70
"Fizyka rzeczy niemożliwych" Michio Kaku
"Epidemia" Robin Cook

miesiąc z hula hop: 2/30
Pestka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-13, 17:01   #4565
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42788932]no dobra.
miałam telefon.
kolejna rozmowa w poniedziałek.
cholera.
co zrobić?! o ile na tej co wcześniej pan zadzwonił to mi nie zależy, ale ta wcześniejsza baaaaadzo! pomijam, że to rzut beretem od mojego obecnego miejsca pracy, ale stanowisko super i robią fajne rzeczy
co począć?![/QUOTE]
Cos mi się wydaje, że ta pogoda nie wpływa dobrze na Twoje zdrowie Tusiu, będzie Cię bolało gardło, temperatura wysoka, mówię Ci będziesz musiała w domu zostać

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Pestka88 Pokaż wiadomość
A ja się zaparłam i żadnych umów zlecenie nie biorę. Daje sobie 3 miesiące na znalezienie pracy. Jeśli nie, to będę się zastanawiała nad wyjazdem do przyjaciółki, która mieszka w Londynie. Tylko szkoda mi trochę faceta na pół roku zostawiać, bo on tu uwiązany jest niestety.

Tusiamar - nie wiem jaka jest teraz Twoja sytuacja w pracy, ale może po prostu weź UŻtkę, jeśli masz umowę o pracę? Skoro oferta spełnia wszystkie Twoje oczekiwania, to chyba warto? Albo może dasz radę się z kimś wymienić np?
Tez bym chciała tylko umowe o pracę, no ale co zrobić jesli odzewu żadnego nie mam? Pójdę, zobaczę co i jak, a nuż widelec okaże się, że zleceniówka na okres próbny a później o pracę. Będę myśleć i martwić się jak mnie przyjmą. W listopadzie będę miała dziurę roczną w CV, więc w końcu trzeba ją zamknąć, choćby umową zlecenia...

Wymiana
Stary 2013-09-13, 17:07   #4566
Pestka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość

Tez bym chciała tylko umowe o pracę, no ale co zrobić jesli odzewu żadnego nie mam? Pójdę, zobaczę co i jak, a nuż widelec okaże się, że zleceniówka na okres próbny a później o pracę. Będę myśleć i martwić się jak mnie przyjmą. W listopadzie będę miała dziurę roczną w CV, więc w końcu trzeba ją zamknąć, choćby umową zlecenia...
No ja mam dziurę na razie dwutygodniową, więc przejmować się będę potem. Inna sprawa, że mój ambitny plan zakłada, podpisanie w styczniu kredytu hipotecznego (no dobra, tak naprawdę to moi rodzice, ale ja bym chciała pół raty spłacać przynajmniej...), więc za 3 miesiące to już by się przydało pracować.

2014:

"Epidemia" Robin Cook

Stary 2013-09-13, 17:11   #4567
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
No ja mam dziurę na razie dwutygodniową, więc przejmować się będę potem. Inna sprawa, że mój ambitny plan zakłada, podpisanie w styczniu kredytu hipotecznego (no dobra, tak naprawdę to moi rodzice, ale ja bym chciała pół raty spłacać przynajmniej...), więc za 3 miesiące to już by się przydało pracować.
Rozumiem, jak będę zarabiać to będziemy mogli z TŻtem zamieszkać razem, na początek wynajmować, choć wiem, że to bez sensu no ale realia są takie jakie są nic się nie zrobi, a zależy nam zrobić krok naprzód, a nie ciągle stać w miejscu. To trzymam kciuki by Ci się udało szybko coś znaleźć

Wymiana
Stary 2013-09-13, 17:15   #4568
slonecznikow_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fdhgfhjhkghgfdh Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Dziś jest dla mnie jakiś okropny dzień (toż to piątek 13-go )

Właśnie spojrzałam na stronę rejestracji na studia i od wtorku do czwartku są rozmowy kwalifikacyjne żeby dostać się na II stopień - nawet zaocznie...

I tak siedzę i myślę, że nie mam zamiaru się uczyć, że mam inne priorytety i wartości o które chciałabym zadbać. I tak myślę, że jak pójdę na zaoczne, to będę uwiązana w jakimś sensie - płacę, ale i tak się uczyć muszę. A ja nie znoszę się uczyć.

Tylko żałuję jednego: że doszłam do tego tak późno, kiedy już opłata rekrutacyjna poszła

U mnie każdy wie lepiej: chłopak, mama, babcia, ciotka - RÓB MGR!!!!! ale to mnie oddala od życia, bo a) nie wyjadę nigdzie (w sensie do pracy do innego miasta), bo w weekendy będę miała zjazdy, b)będę się zmuszać do nauki, denerwować...

Sory za moje żale....
Moja rodzina też by się ucieszyła, gdybym poszła na mgr. Nie mogę powiedzieć, że mnie zmuszają albo wywierają presję. Dawno nic na ten temat nie mówili, ale wiem, że uważają moje wykształcenie (lic.) za "niepełne"

Cytat:
Napisane przez Shawna Pokaż wiadomość
Hej... Ehhh skądś to znam. Nie chcę już iść na studia, wolę pracować. Ale rodzice i mąż na mnie naciskają, żeby zrobić tego mgr. A wiem, że na pracę w zawodzie mam marne, bardzo małe szanse.
Mam identycznie jak Ty.
Ja też wolę pracować, działać. Chcę, żeby moja praca przynosiła konkretny efekt. Siedzenie w szkolnej ławce, słuchanie wykładów i chodzenie na nudne ćwiczenia - chyba mi się nie chce :ziewa:

A z drugiej strony chętnie postudiowałabym jakiś ciekawy kierunek. Kto zrozumie kobiety?

Cytat:
Napisane przez Dagusia18 Pokaż wiadomość
Ja tak samo jak dziewczyna z poprzedniej strony, mimo tego, że zapisałam się na studia magisterskie muszę z nich zrezygnować. Przede wszystkim z powodów finansowych, ale i po głębszym zastanowieniu stwierdziłam, że to mi i tak nie pomoże w znalezieniu pracy. Zapisałam się na Zarządzanie Kadrami, bo od dłuższego czasu interesuje się miękkim jak i twardym HR'em. Prawda jest jednak taka, że po takim kierunku wcale nie będzie mi łatwo znaleźć zatrudnienia.

Postanowiłam więc wybrać jakiś ciekawy i wartościowy kierunek w szkole policealnej.

I tak mam do wyboru:
1. Roczną szkołę policealną na kierunku filologia angielska (duża zajęć z praktycznej nauki języka), koszt 130zł miesięcznie, brak statusu ucznia;
2. Roczną szkołę policealną na kierunku sekretarka (pracy w takim charakterze szukam i posiadam 3-letnie doświadczenie w biurze) + (zajęcia z angielskiego + język biznesowy), koszt 99zł miesięcznie, brak statusu ucznia;
3. Dwuletnią szkołę policealną na kierunku technik informatyk, nauka za darmo, posiadałabym status ucznia.
1) Moim zdaniem nie ma sensu. Lepiej zainwestować w szkołę językową albo prywatne lekcje. Szkoły językowe przynajmniej skupiają się na nauce języka (a i tak różnie bywa z poziomem). A w szkołach policealnych jest mnóstwo kierunków - jak coś jest do wszystkiego, to jest do... niczego.
Na 99% na takiej filologii będzie bardzo kiepski poziom...

2) Też odradzam. Moim zdaniem niczego nowego się nie nauczysz. Przy Twoim doświadczeniu taki kurs nie będzie żadnym atutem w cv.
Chyba, że to jakaś renomowana szkoła dla sekretarek, ceniowa wśród pracodawców? Wątpię

3) Wybrałabym ten kierunek

Dodatkowo możesz zrobić kurs np. Prowadzenie sekretariatu z Akademii PARP - myślę, że w cv będzie miał taką samą wartość jak ten kurs sekretarki

Cytat:
Napisane przez Dagusia18 Pokaż wiadomość
Jeżeli wszystkie wymienione przeze mnie kierunki negujecie, to macie może jakiś pomysł? Co byłoby lepsze? Może technik ekonomista? Lub technik grafiki komputerowej?
Chyba nie ma czegoś takiego? Tylko roczna grafika komputerowa?

Grafika komputerowa to też przydatna umiejętność.

A może technik rachunkowości? Wiem, że różne są opinie co do tego kierunku, ale u mnie na studiach sporo dziewczyn było po 2-letniej szkole poliecalnej i wszystkie pracowały, m.in. w biurach rachunkowych i tego typu firmach...
slonecznikow_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-13, 17:24   #4569
Pestka88
Zadomowienie

Ja właśnie się przymierzam do rocznego kursu grafiki komputerowej. W sumie bardziej dla siebie niż dla pracy. Chłopak się zajmuje tworzeniem stron internetowych, mogłabym mu czasem coś pomóc mając odpowiednie umiejętności. Z resztą samo tworzenie stron też mnie chyba zaczyna bawić. Odbyłam już pierwszą lekcję i ty samym umiem już zmieniać kolory czcionek, ich wielkość i tło. Szał

2014:

"Epidemia" Robin Cook

Stary 2013-09-13, 18:09   #4570
201701191353
Konto usunięte

Cytat:
Ja właśnie się przymierzam do rocznego kursu grafiki komputerowej. W sumie bardziej dla siebie niż dla pracy. Chłopak się zajmuje tworzeniem stron internetowych, mogłabym mu czasem coś pomóc mając odpowiednie umiejętności. Z resztą samo tworzenie stron też mnie chyba zaczyna bawić. Odbyłam już pierwszą lekcję i ty samym umiem już zmieniać kolory czcionek, ich wielkość i tło. Szał
Hehe zawsze coś

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Rozumiem, jak będę zarabiać to będziemy mogli z TŻtem zamieszkać razem, na początek wynajmować, choć wiem, że to bez sensu no ale realia są takie jakie są nic się nie zrobi, a zależy nam zrobić krok naprzód, a nie ciągle stać w miejscu. To trzymam kciuki by Ci się udało szybko coś znaleźć
Takie stanie w miejscu jest okropne, wiem coś o tym, u mnie to kwestia wyprowadzki z domu, bo nie mogę już wytrzymać, ale co ja mogę? Przecież pod mostem nie będę mieszkać ehhh

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Cos mi się wydaje, że ta pogoda nie wpływa dobrze na Twoje zdrowie Tusiu, będzie Cię bolało gardło, temperatura wysoka, mówię Ci będziesz musiała w domu zostać

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

o matko nie strasz... Ja dopiero od lipca (obrony) ogólnie jestem bezrobotna, ale na dobrą sprawę szukam roboty od lutego ehhh

Edytowane przez 201701191353
Czas edycji: 2013-09-13 o 18:10
201701191353 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-13, 18:11   #4571
nicRu
maszyna, nie człowiek

Wszelkie kursy grafiki komputerowej budzą we mnie mieszane uczucia, bo jak chodzi o grafikę to nikt nie patrzy na kursy, tytuły technika czy studia a na portfolio...

Edytowane przez nicRu
Czas edycji: 2013-09-13 o 18:12
nicRu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-13, 18:18   #4572
Pestka88
Zadomowienie

Cytat:
Takie stanie w miejscu jest okropne, wiem coś o tym, u mnie to kwestia wyprowadzki z domu, bo nie mogę już wytrzymać, ale co ja mogę? Przecież pod mostem nie będę mieszkać ehhh
A jeśli znajdziesz pracę to wyprowadzenie się wchodzi w grę, czy też nie?

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:

nicRu - to też ja dla samej siebie nie dla pracy mam zamiar to zrobić. Z resztą takie umiejętności mi się przydadzą też czasem na własny użytek

2014:

"Epidemia" Robin Cook

Stary 2013-09-13, 18:20   #4573
201701191353
Konto usunięte

Cytat:

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

nicRu - to też ja dla samej siebie nie dla pracy mam zamiar to zrobić. Z resztą takie umiejętności mi się przydadzą też czasem na własny użytek
Od 2 lat sobie obiecywałam, że po licencjacie się wyprowadzam, no ale "wyprowadzić się" nie jest tak łatwo jak myślałam... :P
Tak, jak będzie praca = uciekam z domu.
Stary 2013-09-13, 18:24   #4574
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:

A z jakichś tutoriali nie dajesz rady?
Stary 2013-09-13, 18:29   #4575
Pestka88
Zadomowienie

Cytat:
Od 2 lat sobie obiecywałam, że po licencjacie się wyprowadzam, no ale "wyprowadzić się" nie jest tak łatwo jak myślałam... :P
Tak, jak będzie praca = uciekam z domu.
No właśnie mnie ta praca też jest potrzebna właśnie na wyprowadzkę. Potrzebuję regularnych wpływów. Najpierw praca, później mieszkanie. Nie ukrywam, że za rok o tej porze chciałabym mieszkać ze swoim facetem.

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
A z jakichś tutoriali nie dajesz rady?
pewnie bym dała radę, ale mi zawsze lepiej mieć nad sobą bat - jakieś zajęcia na które trzeba się przygotować, terminy, projekty itd. Jestem typem człowieka, któremu ciężko być regularnym bez deathlinu. Wiem, że to niedobrze.
Z reszt wysłałam zapytania do 2 szkół. Chce znać cenę, bo jej nie podają. Wiele od niej zależy.

2014:

"Epidemia" Robin Cook

Edytowane przez Pestka88
Czas edycji: 2013-09-13 o 18:31
Stary 2013-09-13, 18:36   #4576
lazada
Zadomowienie

Cytat:
pewnie bym dała radę, ale mi zawsze lepiej mieć nad sobą bat - jakieś zajęcia na które trzeba się przygotować, terminy, projekty itd. Jestem typem człowieka, któremu ciężko być regularnym bez deathlinu. Wiem, że to niedobrze.
Z reszt wysłałam zapytania do 2 szkół. Chce znać cenę, bo jej nie podają. Wiele od niej zależy.
??? chyba deadline'u.
Stary 2013-09-13, 18:42   #4577
sideritis
Zakorzenienie

Cytat:
A wizyta na NFZ? U mnie już w tym roku nie ma miejsc żeby się zapisać na fundusz dlatego idę prywatnie, przynajmniej na tę pierwszą wizytę, bym wiedziała co i jak, no a później kontrolnie będę czekać w kolejce te 6 m-cy albo i dłużej
Na NFZ, ale to już trzecia w tym roku. Poszłabym prywatnie ale szkoda mi kasy, zwłaszcza, że na badania wydałam już kilkaset złotych

Co do mgr - ja mam podobnie jak lazada. Studia inżynierskie to raczej podstawowe informacje, a magisterka jest rozszerzeniem niektórych zagadnień.

Btw, właśnie dostałam plan zajęć - 4 dni w tygodniu zawalone, na 5 roku

sideritis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-13, 18:47   #4578
Konto usunięte

Cytat:
Tusia, ulala oby coś fajnego

A do mnie zadzwonił pan z tej oferty ds. organizacji szkoleń z umową zlecenia.
W poniedziałek na 9:40. W ofercie mieli podane że 1400zł netto + jakaś tam premia. Mam nadzieję, że to coś sensownego i z możliwością przejścia na umowę o pracę

to super jak 1400 jest w podstawie! idź!

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Cytat:

tylko, że ja miałam wolne już wczoraj na kurs. wcześniej w zeszłym tygodniu wzięłam free na spotkanie związane z moją firmą i dodatkowo z rozmową o pracę pod pretekstem problemów rodzinnych
może powiem, że spotkanie z klientem i tyle...

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
3mce to nie jest dużo. a bilety nie są takie drogie i może tż mógłby przylecieć. jeśli możesz jechać to próbuj

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:

.
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-13, 18:47   #4579
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez sideritis Pokaż wiadomość
Na NFZ, ale to już trzecia w tym roku. Poszłabym prywatnie ale szkoda mi kasy, zwłaszcza, że na badania wydałam już kilkaset złotych

Co do mgr - ja mam podobnie jak lazada. Studia inżynierskie to raczej podstawowe informacje, a magisterka jest rozszerzeniem niektórych zagadnień.

U mnie wciąż nie opublikowali planu, ale będzie podobnie bo muszę wyrobić mnóstwo ćwiczeń, laborek i konwersatoriów by uznali mi studia, a jak wiadomo na tego typu zajęciach obecność jest obowiązkowa

Swoją droga dziś byłam prywatnie u okulisty, bo nie mam siły na chodzenie raz na pół roku na NFZ bo tylko tak idzie sie dostać (pierwsza wizyta np styczen, a druga z receptą lipiec, dziex). W poniedzialek mam do odbioru okulary, wybrałam jakieś czarne oprawki i mam nadzieję, że nie będę wyglądać jak debil (aczkolwiek wybierając kierowałam się wygodą i nie użalałam się nad sobą, w okularach nie wyglądam bosko ale przynajmniej będę coś widzieć).
Stary 2013-09-13, 18:50   #4580
Konto usunięte

Cytat:
dobrze mieć takie wsparcie. moi by w życiu nic takiego nie podpisali

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
zawsze coś

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Wszelkie kursy grafiki komputerowej budzą we mnie mieszane uczucia, bo jak chodzi o grafikę to nikt nie patrzy na kursy, tytuły technika czy studia a na portfolio...
niby tak, ale może jak się wprawi i będzie pomagać tż to coś może w tym portfolio upcha. choć taka umiejętność jest cenna. ja np z chęcią bym się nauczyła bo przyda się to w robienie ulotek czy plakatów ale problem, że w ogóle tego nie lubię i nie cierpię tak tworzyć
Stary 2013-09-13, 18:59   #4581
blekitnams
Zadomowienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42791515]

niby tak, ale może jak się wprawi i będzie pomagać tż to coś może w tym portfolio upcha. choć taka umiejętność jest cenna. ja np z chęcią bym się nauczyła bo przyda się to w robienie ulotek czy plakatów ale problem, że w ogóle tego nie lubię i nie cierpię tak tworzyć [/QUOTE]

Ja na studiach oprócz nudnych przedmiotów stricte bibliotekarskich miałam zajęcia z photoshopa i indesigna. Robiliśmy ulotki, plakaty, projekt czasopisma. Fajna sprawa i dosyć przydatna, a podstaw można spokojnie samemu się nauczyć
blekitnams jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-13, 19:20   #4582
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Napisane przez sideritis Pokaż wiadomość

a jak długo czekałaś na wizytę?

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42791430]to super jak 1400 jest w podstawie! idź!

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

tylko, że ja miałam wolne już wczoraj na kurs. wcześniej w zeszłym tygodniu wzięłam free na spotkanie związane z moją firmą i dodatkowo z rozmową o pracę pod pretekstem problemów rodzinnych
może powiem, że spotkanie z klientem i tyle...

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

3mce to nie jest dużo. a bilety nie są takie drogie i może tż mógłby przylecieć. jeśli możesz jechać to próbuj

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

[/QUOTE]
No fajnie to wygląda nawet jeśli nie będzie szans umowy o pracę to mogę przecież jakiś czas popracować za taką kasę, będzie co w CV wpisać a później czas pokaże

I jak, cos słyszę już chrypkę w Twoim głosie

Wymiana
Stary 2013-09-13, 20:02   #4583
201701191353
Konto usunięte

Co ja się dowiedziałam... pozmieniali mi godziny busów, kilka kursów wykasowali. Jezu. Do Lublina mam niby tak blisko, ale kierowcy busów skutecznie niwelują szansę na jakikolwiek dojazd... Nie dojadę na 8, poprzez skasowaną jedną godzinę będzie ok 50 osób na jeden bus (taki 25-os autokar)

Edytowane przez 201701191353
Czas edycji: 2013-09-13 o 20:14
Stary 2013-09-13, 20:18   #4584
kasia1608
Zakorzenienie

Cytat:
Co ja się dowiedziałam... pozmieniali mi godziny busów, kilka kursów wykasowali. Jezu. Do Lublina mam niby tak blisko, ale kierowcy busów skutecznie niwelują szansę na jakikolwiek dojazd... Nie dojadę na 8, poprzez skasowaną jedną godzinę będzie ok 50 osób na jeden bus (taki 25-os autokar)

a gdzie mieszkasz ?
kasia1608 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-13, 20:25   #4585
blekitnams
Zadomowienie

Cytat:
O ja, i zrobili to teraz jak zaczyna się rok szkolny i akademicki. Zaczynam doceniać to, że mieszkam w centrum dużego miasta..
blekitnams jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-13, 20:43   #4586
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez blekitnams Pokaż wiadomość
Ja na studiach oprócz nudnych przedmiotów stricte bibliotekarskich miałam zajęcia z photoshopa i indesigna. Robiliśmy ulotki, plakaty, projekt czasopisma. Fajna sprawa i dosyć przydatna, a podstaw można spokojnie samemu się nauczyć
właśnie wiem, ale mnie to zupełnie nie interesuje i nie chce mi się w to zagłębiać :/

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172;42792037[COLOR=Silver

[/COLOR]
No fajnie to wygląda nawet jeśli nie będzie szans umowy o pracę to mogę przecież jakiś czas popracować za taką kasę, będzie co w CV wpisać a później czas pokaże

I jak, cos słyszę już chrypkę w Twoim głosie
właśnie obawiam się, że na umowę o pracę to na pewno nie :/ a nawet jeśli to może słaba kasa, choć pisało "atrakcyjne"
zobaczymy, firma obok mojej, ale co gorsze, pracuje tam aktualnie laska, która pracowała w mojej obecnej firmie. oby to nie wyszło :|
Stary 2013-09-13, 21:13   #4587
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Hehe zawsze coś

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

o matko nie strasz... Ja dopiero od lipca (obrony) ogólnie jestem bezrobotna, ale na dobrą sprawę szukam roboty od lutego ehhh
No dokładnie, stanie w miejscu jest najgorsze. Wiem, że nie powinno sie porównywać z innymi, ale mam wrażenie że jestem jakims nieudacznikiem, wiekszość moich znajomych już jakoś wyleciało z gniazda od rodziców, mają swoje życie, układa im się, a ja? Z TŻem ponad 5 lat razem, a nie mamy dosłownie nic oprócz siebie

Niestety, to już prawie rok

Wymiana
Stary 2013-09-13, 21:32   #4588
lazada
Zadomowienie

Cytat:
No dokładnie, stanie w miejscu jest najgorsze. Wiem, że nie powinno sie porównywać z innymi, ale mam wrażenie że jestem jakims nieudacznikiem, wiekszość moich znajomych już jakoś wyleciało z gniazda od rodziców, mają swoje życie, układa im się, a ja? Z TŻem ponad 5 lat razem, a nie mamy dosłownie nic oprócz siebie
wbrew pozorom to bardzo dużo
teraz wszyscy gonią za karierą, pieniędzmi, a liczba rozwodów wzrasta cały czas
Masz TŻa, a cała reszta Ci się jeszcze ułoży Gwiazdeczko
Stary 2013-09-13, 21:37   #4589
201701191353
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasia1608 Pokaż wiadomość

a gdzie mieszkasz ?
na zadupiu hehe. Tak ogólnie niby to 25-30km od Lbn a jednak takie problemy z dojazdem (jak się nie ma auta)

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Napisane przez blekitnams Pokaż wiadomość
O ja, i zrobili to teraz jak zaczyna się rok szkolny i akademicki. Zaczynam doceniać to, że mieszkam w centrum dużego miasta..
No dokładnie:/Powariowali... Właśnie dlatego chcę się przeprowadzić, buuuu

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:

Niestety, to już prawie rok
Kochana wyglądasz (z postów) na miłą osobę, i współczuję Ci. Może my nie mamy takiej siły przebicia? No nie wiem Też czasem zdaje mi się, że jestem jakimś nieudacznikiem, ale nie myślę tak długo. Mój ojciec zawsze mi wpajał, że nic nie osiągnę, dlatego też to jest ćwiczenia na silną wolę. Kiedyś bym się poddała po miesiącu, a teraz szukam i szukam. Damy radę
No i ćwiczę już ponad 9 miesięcy, wow!!! Nigdy bym nie dała rady bez siły
Stary 2013-09-13, 22:04   #4590
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Napisane przez lazada Pokaż wiadomość
wbrew pozorom to bardzo dużo
teraz wszyscy gonią za karierą, pieniędzmi, a liczba rozwodów wzrasta cały czas
Masz TŻa, a cała reszta Ci się jeszcze ułoży Gwiazdeczko
Wiem wiem, czasem tego nie doceniam. a powinnam

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
na zadupiu hehe. Tak ogólnie niby to 25-30km od Lbn a jednak takie problemy z dojazdem (jak się nie ma auta)

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

No dokładnie:/Powariowali... Właśnie dlatego chcę się przeprowadzić, buuuu

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Kochana wyglądasz (z postów) na miłą osobę, i współczuję Ci. Może my nie mamy takiej siły przebicia? No nie wiem Też czasem zdaje mi się, że jestem jakimś nieudacznikiem, ale nie myślę tak długo. Mój ojciec zawsze mi wpajał, że nic nie osiągnę, dlatego też to jest ćwiczenia na silną wolę. Kiedyś bym się poddała po miesiącu, a teraz szukam i szukam. Damy radę
No i ćwiczę już ponad 9 miesięcy, wow!!! Nigdy bym nie dała rady bez siły
Dziękuje że tak myslisz to miłe. sama nie wiem w czym jest problem. mam nadzieję że to czekanie nam się opłaci i w końcu się wszystko odmieni. :-*

Wymiana
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości