|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6
Cytat:
A co do szablonu... Nie jestem przekonana do gotowych szablonów z internetu. Ten też nie do końca mi odpowiada. Może spróbujesz stworzyć własny szablon dla swojego CV? |
|
|
|
|
|
#4562 |
|
Konto usunięte
|
no dobra.
miałam telefon. kolejna rozmowa w poniedziałek. cholera. co zrobić?! o ile na tej co wcześniej pan zadzwonił to mi nie zależy, ale ta wcześniejsza baaaaadzo! pomijam, że to rzut beretem od mojego obecnego miejsca pracy, ale stanowisko super i robią fajne rzeczy ![]() co począć?! |
|
|
|
|
#4563 |
|
Zakorzenienie
|
Tusia, ulala oby coś fajnego
A do mnie zadzwonił pan z tej oferty ds. organizacji szkoleń z umową zlecenia. W poniedziałek na 9:40. W ofercie mieli podane że 1400zł netto + jakaś tam premia. Mam nadzieję, że to coś sensownego i z możliwością przejścia na umowę o pracę
|
|
|
|
|
#4564 |
|
Zadomowienie
|
A ja się zaparłam i żadnych umów zlecenie nie biorę. Daje sobie 3 miesiące na znalezienie pracy. Jeśli nie, to będę się zastanawiała nad wyjazdem do przyjaciółki, która mieszka w Londynie. Tylko szkoda mi trochę faceta na pół roku zostawiać, bo on tu uwiązany jest niestety.
Tusiamar - nie wiem jaka jest teraz Twoja sytuacja w pracy, ale może po prostu weź UŻtkę, jeśli masz umowę o pracę? Skoro oferta spełnia wszystkie Twoje oczekiwania, to chyba warto? Albo może dasz radę się z kimś wymienić np?
|
|
|
#4565 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42788932]no dobra.
miałam telefon. kolejna rozmowa w poniedziałek. cholera. co zrobić?! o ile na tej co wcześniej pan zadzwonił to mi nie zależy, ale ta wcześniejsza baaaaadzo! pomijam, że to rzut beretem od mojego obecnego miejsca pracy, ale stanowisko super i robią fajne rzeczy ![]() co począć?![/QUOTE] Cos mi się wydaje, że ta pogoda nie wpływa dobrze na Twoje zdrowie Tusiu, będzie Cię bolało gardło, temperatura wysoka, mówię Ci będziesz musiała w domu zostać ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4568 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A z drugiej strony chętnie postudiowałabym jakiś ciekawy kierunek. Kto zrozumie kobiety? ![]() Cytat:
Na 99% na takiej filologii będzie bardzo kiepski poziom... 2) Też odradzam. Moim zdaniem niczego nowego się nie nauczysz. Przy Twoim doświadczeniu taki kurs nie będzie żadnym atutem w cv. Chyba, że to jakaś renomowana szkoła dla sekretarek, ceniowa wśród pracodawców? Wątpię ![]() 3) Wybrałabym ten kierunek Dodatkowo możesz zrobić kurs np. Prowadzenie sekretariatu z Akademii PARP - myślę, że w cv będzie miał taką samą wartość jak ten kurs sekretarki ![]() Cytat:
![]() Grafika komputerowa to też przydatna umiejętność. A może technik rachunkowości? Wiem, że różne są opinie co do tego kierunku, ale u mnie na studiach sporo dziewczyn było po 2-letniej szkole poliecalnej i wszystkie pracowały, m.in. w biurach rachunkowych i tego typu firmach... |
||||
|
|
|
|
#4569 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie się przymierzam do rocznego kursu grafiki komputerowej. W sumie bardziej dla siebie niż dla pracy. Chłopak się zajmuje tworzeniem stron internetowych, mogłabym mu czasem coś pomóc mając odpowiednie umiejętności. Z resztą samo tworzenie stron też mnie chyba zaczyna bawić. Odbyłam już pierwszą lekcję i ty samym umiem już zmieniać kolory czcionek, ich wielkość i tło. Szał
|
|
|
#4570 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
Przecież pod mostem nie będę mieszkać ehhh---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
nie strasz... Ja dopiero od lipca (obrony) ogólnie jestem bezrobotna, ale na dobrą sprawę szukam roboty od lutego ehhh
Edytowane przez 201701191353 Czas edycji: 2013-09-13 o 18:10 |
|||
|
|
|
|
#4571 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Wszelkie kursy grafiki komputerowej budzą we mnie mieszane uczucia, bo jak chodzi o grafikę to nikt nie patrzy na kursy, tytuły technika czy studia a na portfolio...
Rosyjski A1-A2-B1-B2-C1 Francuski A1-A2-B1-B2-C1 Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2013-09-13 o 18:12 |
|
|
|
|
#4572 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
nicRu - to też ja dla samej siebie nie dla pracy mam zamiar to zrobić. Z resztą takie umiejętności mi się przydadzą też czasem na własny użytek
|
|
|
|
#4573 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak, jak będzie praca = uciekam z domu. |
|
|
|
|
|
#4574 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
|
|
|
#4575 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pewnie bym dała radę, ale mi zawsze lepiej mieć nad sobą bat - jakieś zajęcia na które trzeba się przygotować, terminy, projekty itd. Jestem typem człowieka, któremu ciężko być regularnym bez deathlinu. Wiem, że to niedobrze. Z reszt wysłałam zapytania do 2 szkół. Chce znać cenę, bo jej nie podają. Wiele od niej zależy.
książki: 12 filmy: 70 "Epidemia" Robin Cook miesiąc z hula hop: 2/30 Edytowane przez Pestka88 Czas edycji: 2013-09-13 o 18:31 |
|
|
|
|
|
#4576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do mgr - ja mam podobnie jak lazada. Studia inżynierskie to raczej podstawowe informacje, a magisterka jest rozszerzeniem niektórych zagadnień. Btw, właśnie dostałam plan zajęć - 4 dni w tygodniu zawalone, na 5 roku
|
|
|
#4578 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
to super jak 1400 jest w podstawie! idź! ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
może powiem, że spotkanie z klientem i tyle... ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#4579 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
Swoją droga dziś byłam prywatnie u okulisty, bo nie mam siły na chodzenie raz na pół roku na NFZ bo tylko tak idzie sie dostać (pierwsza wizyta np styczen, a druga z receptą lipiec, dziex). W poniedzialek mam do odbioru okulary, wybrałam jakieś czarne oprawki i mam nadzieję, że nie będę wyglądać jak debil (aczkolwiek wybierając kierowałam się wygodą i nie użalałam się nad sobą, w okularach nie wyglądam bosko ale przynajmniej będę coś widzieć).
|
|
|
#4580 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#4581 |
|
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42791515]
niby tak, ale może jak się wprawi i będzie pomagać tż to coś może w tym portfolio upcha. choć taka umiejętność jest cenna. ja np z chęcią bym się nauczyła bo przyda się to w robienie ulotek czy plakatów ale problem, że w ogóle tego nie lubię i nie cierpię tak tworzyć [/QUOTE]Ja na studiach oprócz nudnych przedmiotów stricte bibliotekarskich miałam zajęcia z photoshopa i indesigna. Robiliśmy ulotki, plakaty, projekt czasopisma. Fajna sprawa i dosyć przydatna, a podstaw można spokojnie samemu się nauczyć
|
|
|
|
|
#4582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42791430]to super jak 1400 jest w podstawie! idź! ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- tylko, że ja miałam wolne już wczoraj na kurs. wcześniej w zeszłym tygodniu wzięłam free na spotkanie związane z moją firmą i dodatkowo z rozmową o pracę pod pretekstem problemów rodzinnych może powiem, że spotkanie z klientem i tyle... ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- 3mce to nie jest dużo. a bilety nie są takie drogie i może tż mógłby przylecieć. jeśli możesz jechać to próbuj ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- No fajnie to wygląda nawet jeśli nie będzie szans umowy o pracę to mogę przecież jakiś czas popracować za taką kasę, będzie co w CV wpisać a później czas pokaże ![]() I jak, cos słyszę już chrypkę w Twoim głosie
|
|
|
|
|
|
#4583 |
|
Konto usunięte
|
Co ja się dowiedziałam... pozmieniali mi godziny busów, kilka kursów wykasowali. Jezu. Do Lublina mam niby tak blisko, ale kierowcy busów skutecznie niwelują szansę na jakikolwiek dojazd... Nie dojadę na 8, poprzez skasowaną jedną godzinę będzie ok 50 osób na jeden bus (taki 25-os autokar)
Edytowane przez 201701191353 Czas edycji: 2013-09-13 o 20:14 |
|
|
|
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie mieszkasz ? |
|
|
|
|
|
#4585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4586 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
zobaczymy, firma obok mojej, ale co gorsze, pracuje tam aktualnie laska, która pracowała w mojej obecnej firmie. oby to nie wyszło :| |
||
|
|
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety, to już prawie rok
|
|
|
|
|
|
#4588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() teraz wszyscy gonią za karierą, pieniędzmi, a liczba rozwodów wzrasta cały czas Masz TŻa, a cała reszta Ci się jeszcze ułoży Gwiazdeczko
|
|
|
#4589 | ||
|
Konto usunięte
|
na zadupiu hehe. Tak ogólnie niby to 25-30km od Lbn a jednak takie problemy z dojazdem (jak się nie ma auta)
---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
Też czasem zdaje mi się, że jestem jakimś nieudacznikiem, ale nie myślę tak długo. Mój ojciec zawsze mi wpajał, że nic nie osiągnę, dlatego też to jest ćwiczenia na silną wolę. Kiedyś bym się poddała po miesiącu, a teraz szukam i szukam. Damy radę![]() No i ćwiczę już ponad 9 miesięcy, wow!!! Nigdy bym nie dała rady bez siły
|
||
|
|
|
|
#4590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:24.

żeby dostać się na II stopień - nawet zaocznie...