Panny Młode 2016 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-13, 10:18   #2521
stokrotenka18
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2016

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Gratuluję rocznicy Promyk!

Mój TŻ poszedł na siłownię ,tak jak wczoraj. Kurcze,nie mogę się doczekać efektów Wyszedł rano i zostawił mi karteczkę na laptopie : "Wrócę o 10:00. Kocham Cię. Twój X"

Ja dzisiaj też zamierzam poćwiczyć,ale jak on pojedzie załatwiać swoje sprawy w mieście. Potem on ma zrobić obiadek (makaron z czosnkiem,oliwą i krewetkami -moje ulubione żarełko !) i idziemy wieczorem na Noc Muzeów. Aaaa,jeszcze on idzie na kosza po południu,z czego bardzo się cieszę,bo uwielbiam oglądać kosza
romantyczny z ta karteczką
mój ostatnio dał mi kartkę złożoną na półła trochę zabawy i wydrukowany bukiet kwiatów i dopisane „Kocham Cię

czasem mają takie przejawy romantyczności

Cytat:
Napisane przez turkusowapoziomka Pokaż wiadomość
Moim zdaniem studia też w niczym nie przeszkadzają, jeśli ma się pracę i po ślubie będzie można się samemu utrzymywać. I w tym właśnie jest największy problem. Żeby mieć jakąś stabilizację.

Szczerze bardzo chciałabym żeby w przeciągu tych najbliższych lat udało się znaleźć dobrą pracę w zawodzie, ale jak będzie to zobaczymy

Ja siedzę w Warszawie, ale dzis wracam do domku
Muszę skoczyć na wydział po wyniki egzaminu - trzymajcie kciuki Potem na pociąg, a wieczorem spotkam się z Tż
trzymam kciuki

mi nie przeszkadzałoby macieżynstwo już teraz. Tylko żeby mieć mieszkanie czy to poddasze zaadoptować i będziemy coś pewnie myśleć. TŻ wiele razy mi mówił, że chce być młodym tatą, emocjonalnie też mi się zdaje że kochałby z całego serca, ale wiem, że dyscyplinę on by trzymał, ja patrząc na moje chrzesnice, pomimo, że ..h.olera nie cierpię krzyku, wrzasku to kocham jak szalona

mam ochotę na śledziki pod bielutką pierzynką od czoraj chyba kupię koreczki w biedronce i zjem to świństwo, bo niecierpię śledzi :P
i nie to nie jest ciąża ! :P

"Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna."
Paulo Coelho
stokrotenka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:56   #2522
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:

Oczywiście ja bym chciała wrócić, nie wyobrażam sobie życia nie w Polsce, ale kilka lat spokojnie mogłabym posiedzieć "w innym świecie" i odłożyć sobie pieniądze na dom w naszej wsi, albo przynajmniej żeby kredyt mniejszy mieć.

Nie wiem czy wyjedziemy kiedyś, czy nie. Zobaczymy jak się wszystko ułoży. Ale liczę, że uda się coś wykombinować i jednak zostać tu

Muszę skoczyć na wydział po wyniki egzaminu - trzymajcie kciuki Potem na pociąg, a wieczorem spotkam się z Tż
Ja sie nie zgodzę z tym. Uważam,że wyjazd ma sens,ale jak się wyjeżdża na stałe,z zamiarem życia w nowym miejscu,a nie po to,żeby zarobić na "lepszą przyszłość w Polsce". To po prostu nie działa. Mam mnóstwo przykładów w rodzinie ludzi,którzy powyjeżdżali z braku perspektyw w Polsce. Rzekomego braku wg mnie. Powyjeżdżali,efekt był taki,że bez wykształcenia załapywali się głównie na fizyczne prace za granicą,owszem zarobili dużo. Po 3 latach wracali do Polski,kasa szybko się rozchodziła,bo byli bez pracy i... o dziwo.... nikt nie chciał ich zatrudnić!Dlaczego? Bo nie mieli ŻADNEGO doświadcznia zawodowego oprócz prac wykonywanych za granicą i nie mieli tu szans na dobrą pracę. Podam przykład mojej cioci. Pracowała w banku,na dośc słabym stanowisku. Pojechała do Anglii,pracowała w KFC. Po 3 latach wróciła,jej koleżanka (taka,na którą nikt złamanego grosza by nie postawił) awansowała na wyższe stanowiska ,może nie idealne,ale lepsze na pewno niż KFC. Miałam dobrze płatną pracę,a ciocia? Po 2 latach szukania pracy(wtedy miała 28 lat , nieskończone studia przez wyjechanie za granicę i w CV pracę w banku i to też KFC) wróciła do Anglii,bo nie mogła nic znaleźć,bo nigdzie jej nie chcieli. Takich przykładów jest mnóstwo i jakby się zastanowić,to ma to logikę w sobie. Ja osobiście nie potępiam niczego,ale mam zdanie,że zostając w Polsce decydujesz się kreować swoją lepszą przyszłość tutaj i dość naiwne jest podejście - Wyjadę,żeby w Polsce mi było lepiej. Nie będzie.

Trzymam kciuki za wyniki !

Ale wywód zrobiłam
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 11:07   #2523
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
Ja też uwielbiam sukienki i spódnicę i mam (uwaga) ok.200 spódnic i sukienek razem Ale teraz prawie w ogóle nie chodzę w nich,bo zimno i deszcz leje,wiec wolę wygodę jednak Ale jak wrócę do PL to ogłaszam come back obcasów i kiecek!

Ja wychodzę z założenia,że w ciągu tych 2 lat narzeczeństwa praca sie znajdzie. Że damy radę jakoś
Jak kiecki lubię, to obcasów nienawidzę Ostatni raz ubrałam na obronę w czerwcu

Nie przyjmę zaręczyn, jeśli nie będę pracować To nie musi być ciepła posadka ale jakiekolwiek pieniądze; coś, z czego mogłabym odkładać na naszą wspólną przyszłość. Z tżta pracy spokojnie utrzymalibyśmy się we dwoje no ale nie chce. Chcę mieć finansowy wkład w rodzinę

Co do wyjazdów zarobkowych za granicę to nie jestem ich entuzjastką. Znaczy- jak ktoś chce, to niech wyjeżdża. Jeśli jeszcze ma tam rodzinę to tym bardziej bo moim zdaniem jak już wyjeżdżać to razem, a nie rozbijać emigracją małżeństwo czy zostawiać w kraju dzieci.
Ja jestem na takie coś za leniwa Lubię swoje miasto, mój kraj. Tutaj są moi przyjaciele, rodzina; są wspomnienia. Wiem, że całe życie będę mieć mniej, niż wyjeżdżając ale mnie to nie przeszkadza.
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
gothka152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 11:12   #2524
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez gothka152 Pokaż wiadomość
Jak kiecki lubię, to obcasów nienawidzę Ostatni raz ubrałam na obronę w czerwcu

Nie przyjmę zaręczyn, jeśli nie będę pracować To nie musi być ciepła posadka ale jakiekolwiek pieniądze; coś, z czego mogłabym odkładać na naszą wspólną przyszłość. Z tżta pracy spokojnie utrzymalibyśmy się we dwoje no ale nie chce. Chcę mieć finansowy wkład w rodzinę

Co do wyjazdów zarobkowych za granicę to nie jestem ich entuzjastką. Znaczy- jak ktoś chce, to niech wyjeżdża. Jeśli jeszcze ma tam rodzinę to tym bardziej bo moim zdaniem jak już wyjeżdżać to razem, a nie rozbijać emigracją małżeństwo czy zostawiać w kraju dzieci.
Ja jestem na takie coś za leniwa Lubię swoje miasto, mój kraj. Tutaj są moi przyjaciele, rodzina; są wspomnienia. Wiem, że całe życie będę mieć mniej, niż wyjeżdżając ale mnie to nie przeszkadza.
Ja nie podzielam tego poglądu z pracą z prostej przyczyny - co jeśli nagle stracę pracę w trakcie narzeczeństwa? Zerwe zaręczyny? Albo w trakcie małżeństwa? Pewnie,ze trzeba się utrzymać,ale praca nie zawsze jest tak stała jak nam się wydaje,a zwykle o wiele mniej stała niż człowiek,z którym chcemy spędzić życie
It never fails.
Stary 2013-09-13, 11:24   #2525
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie podzielam tego poglądu z pracą z prostej przyczyny - co jeśli nagle stracę pracę w trakcie narzeczeństwa? Zerwe zaręczyny? Albo w trakcie małżeństwa? Pewnie,ze trzeba się utrzymać,ale praca nie zawsze jest tak stała jak nam się wydaje,a zwykle o wiele mniej stała niż człowiek,z którym chcemy spędzić życie
oo tak zgadzam się, ale nie mając wogóle stabilizacji materialnej ciężko byłoby mi coś "wróżyć z fusów".. pracę mozna stracić w każdym momencie...
pomimo, tej umowy o pracę, albo na czas niokreślony - ale takich chyba nawet już nie dają.. Nie będę wchodzić w szczegóły.

nie trzeba od razu ustalać terminu ślubu po zareczynach, aczkolwiek ja bym nie wytrzymała

"Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna."
Paulo Coelho
Stary 2013-09-13, 11:27   #2526
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez stokrotenka18 Pokaż wiadomość
oo tak zgadzam się, ale nie mając wogóle stabilizacji materialnej ciężko byłoby mi coś "wróżyć z fusów".. pracę mozna stracić w każdym momencie...
pomimo, tej umowy o pracę, albo na czas niokreślony - ale takich chyba nawet już nie dają.. Nie będę wchodzić w szczegóły.

nie trzeba od razu ustalać terminu ślubu po zareczynach, aczkolwiek ja bym nie wytrzymała
Mi chodzi o to,że własnie niestety jakby czekać to możnaby czekac do 40-stki Wróżyć z fusów nie,ale uważam,ze jak dwie osoby mają jakąś tam pracę,albo jedna przejściowo nie ma,to nie ma jakichś przeciwskazań specjalnych.Dla mnie przeciwskazaniem jest jak obydwoje są na utrzymaniu rodziców,wtedy bez sensu brac ślub.No ale nie widze związku miedzy pracą a zaręczynami,bo często min. rok mija od zaręczyn do .slubu,a przez ten czas może sie duzo zmienic
It never fails.
Stary 2013-09-13, 11:28   #2527
turkusowapoziomka
ż o n a i d e a l n a

Cytat:
Ja sie nie zgodzę z tym. Uważam,że wyjazd ma sens,ale jak się wyjeżdża na stałe,z zamiarem życia w nowym miejscu,a nie po to,żeby zarobić na "lepszą przyszłość w Polsce". To po prostu nie działa. Mam mnóstwo przykładów w rodzinie ludzi,którzy powyjeżdżali z braku perspektyw w Polsce. Rzekomego braku wg mnie. Powyjeżdżali,efekt był taki,że bez wykształcenia załapywali się głównie na fizyczne prace za granicą,owszem zarobili dużo. Po 3 latach wracali do Polski,kasa szybko się rozchodziła,bo byli bez pracy i... o dziwo.... nikt nie chciał ich zatrudnić!Dlaczego? Bo nie mieli ŻADNEGO doświadcznia zawodowego oprócz prac wykonywanych za granicą i nie mieli tu szans na dobrą pracę. Podam przykład mojej cioci. Pracowała w banku,na dośc słabym stanowisku. Pojechała do Anglii,pracowała w KFC. Po 3 latach wróciła,jej koleżanka (taka,na którą nikt złamanego grosza by nie postawił) awansowała na wyższe stanowiska ,może nie idealne,ale lepsze na pewno niż KFC. Miałam dobrze płatną pracę,a ciocia? Po 2 latach szukania pracy(wtedy miała 28 lat , nieskończone studia przez wyjechanie za granicę i w CV pracę w banku i to też KFC) wróciła do Anglii,bo nie mogła nic znaleźć,bo nigdzie jej nie chcieli. Takich przykładów jest mnóstwo i jakby się zastanowić,to ma to logikę w sobie. Ja osobiście nie potępiam niczego,ale mam zdanie,że zostając w Polsce decydujesz się kreować swoją lepszą przyszłość tutaj i dość naiwne jest podejście - Wyjadę,żeby w Polsce mi było lepiej. Nie będzie.

Trzymam kciuki za wyniki !

Ale wywód zrobiłam
W sumię masz rację, na pewno potem cięzko wrócić do Polski. Naiwnie może trochę myślę, ale kurczę przeraża mnie to, że za granicą zwykłego fizycznego pracownika stać na dom, dwa samochody i wakacje kilka razy w roku. A tu co?! nic. Jak Ci rodzice nie pomogą to, jesteś w wielkiej dupie, ani pracy ani mieszkania. Smutne to strasznie

Mam nadzieję, że nigdy nie będę musiała stanąć nad takim wyborem i że nigdzie wyjeżdzać nie będziemy
Stary 2013-09-13, 11:50   #2528
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
Pewnej pracy nie ma w obecnych czasach i w tym kraju nigdy- jest tylko mniej lub jeszcze mniej pewna No ewentualnie jeszcze pewna ,,w miarę" jak po znajomości
Chodzi mi o to, że chcę po zaręczynach zacząć coś załatwiać ze ślubem- a niestety, nawet na głupie zaliczki potrzeba pieniędzy. Jakichkolwiek pieniędzy. Nie chcę, żeby za moich gości w całości płacili rodzice albo dokładał się tż. Źle bym się z tym czuła.
Wiadomo, że w życiu bywa różnie. Ale trochę nie widzę sensu zaręczania się i trwania w narzeczeństwie bez możliwości podjęcia planowania ślubu spowodowanego brakiem pieniędzy. No i nie wystarczyłoby mi na coś takiego cierpliwości

Póki co- dziś kolejne trzy CV posłałam w świat...
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2013-09-13, 12:10   #2529
Karolllka7
Zakorzenienie

Witajcie :hej:

Coś czuję, że dzisiaj będzie leniwy dzień. Za oknem deszcz, duuużo deszczu. Sama w domku, nic mi się nie chce. Dopiero śniadanie zjadłam.
Stary 2013-09-13, 12:27   #2530
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Pewnej pracy nie ma w obecnych czasach i w tym kraju nigdy- jest tylko mniej lub jeszcze mniej pewna No ewentualnie jeszcze pewna ,,w miarę" jak po znajomości
Chodzi mi o to, że chcę po zaręczynach zacząć coś załatwiać ze ślubem- a niestety, nawet na głupie zaliczki potrzeba pieniędzy. Jakichkolwiek pieniędzy. Nie chcę, żeby za moich gości w całości płacili rodzice albo dokładał się tż. Źle bym się z tym czuła.
Wiadomo, że w życiu bywa różnie. Ale trochę nie widzę sensu zaręczania się i trwania w narzeczeństwie bez możliwości podjęcia planowania ślubu spowodowanego brakiem pieniędzy. No i nie wystarczyłoby mi na coś takiego cierpliwości

Póki co- dziś kolejne trzy CV posłałam w świat...
Trzymam kciuki za CV.
No i zgadzam się z pogrubionym i to rozumiem. Ja bym chciała tak koszta rozłożyć,żeby rodzice zapłacili po 1/4 i my z tż po 1/4..Bo moi rodzice BARDZO chcą pomóc.
It never fails.
Stary 2013-09-13, 14:40   #2531
Meitsa
Zakorzenienie

Cytat:
W sumię masz rację, na pewno potem cięzko wrócić do Polski. Naiwnie może trochę myślę, ale kurczę przeraża mnie to, że za granicą zwykłego fizycznego pracownika stać na dom, dwa samochody i wakacje kilka razy w roku. A tu co?! nic. Jak Ci rodzice nie pomogą to, jesteś w wielkiej dupie, ani pracy ani mieszkania. Smutne to strasznie

Mam nadzieję, że nigdy nie będę musiała stanąć nad takim wyborem i że nigdzie wyjeżdzać nie będziemy
Ok, powiem jak to było u mnie, może niektórym to coś da jakby w przyszłości decydował się na wyjazd
Ja nigdy przenigdy nie chciałam wyjechać za granicę, wręcz wpadałam w histerię jak ktoś mi sugerował wyjazd i kilka lat temu jakby ktoś mi powiedział, ze wyjadę to bym go wyśmiała. Tż był w o wiele trudniejszej sytuacji finansowej niż ja i po prostu musiał wyjechać, bo tak cała rodzina miała go za darmozjada. Było mi z tym ciężko, nie wiedziałam jak to będzie wyglądać. Może tylko popracuje trochę, odłoży, zdobędzie jakieś doświadczenie i wróci. Po pół roku przyleciałam na 3 tygodnie odwiedzić go. Tak mi się spodobało, że nie chciałam już wracać i prawie bym została, ale miałam studia i kilka niedokończonych osobistych spraw. Wróciłam, pozamykałam wszystkie wątki w Polsce i po kilku miesiącach wyjechałam na stałe. Kilka miesięcy dosłownie leniuchowałam i mieszkałam u Tża w wynajmowanym pokoiku (uwaga) 1,5 x 2m. Warunki były nienośne, bo z dwoma innymi rodzicami dzieliliśmy mieszkanie. Ale jak chciało się wynająć coś własnego to trzeba było oszczędzać. Tż odkąd wyjechał po miesiącu znalazł pracę, pełen etat, ciut więcej niż minimalna. Pokój z opłatami wychodził niewiele, więc razem dawaliśmy radę, ale bez szaleństw. grudniu zaczęłam szukać pracy i po tygodniu już pracowałam jako sprzątaczka. Na początku tylko 2 godziny dziennie, reszta zastępstwa. Obecnie pracuje na 2/3 etatu za minimalną stawkę. Stać nas na wynajem 1-bedroom czyli salon + sypialnia (na to idzie cała moja miesięczna pensja) do tego dochodzą rachunki za prąd i gaz co 3 miechy i tą to duże kwoty, bo na ogrzewaniu nie szczędzimy. Do tego TV, podatek od miasta, internet, taekwondo. Samochodu nie mamy, stać nas żeby raz do roku gdzieś pojechać i raz do roku przylecieć do Polski. Nie bierzemy żadnej zapomogi, a moglibyśmy. Chcemy tylko składać podanie o mieszkanie socjalne (stąd te mieszkania, bo czynsz kosztuje jakieś 300-350 funtów tylko), bo wtedy można odkładać kasę na własne mieszkanie. Trzeba mieć 20 tys. funtów wkładu i wtedy można ubiegać się o kredyt hipoteczny. Ale najpierw trzeba kilka lat pomieszczać żeby wyrobić sobie wiarygodność w banku, bo przez pierwsze 2 lata można wziąć 5 tys. kredytu, a potem już 20 tys. Także od razu nic się nie ma jak zaczyna się od zera. W przyszłym roku zmieniamy pracę, bo nasze potrzeby są większe. Tż. zrobił tutaj kurs, myśli o jeszcze jednym, a ja uczę się w domu do nowego zawodu. Aha, i język to podstawa, naprawdę...

meitsa-no-sekai.blogspot.com
Blog o lakierach, zielonej herbacie, koreańsko-japońskich i eko kosmetykach
25.06 Kanebo wycofuje niebezpieczne dla zdrowia kosmetyki wybielające
Meitsa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 15:14   #2532
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
Trzymam kciuki za CV.
No i zgadzam się z pogrubionym i to rozumiem. Ja bym chciała tak koszta rozłożyć,żeby rodzice zapłacili po 1/4 i my z tż po 1/4..Bo moi rodzice BARDZO chcą pomóc.

Moi rodzice też bardzo chcą mi zasponsorować wesele. W ich rodzinach tak po prostu jest, że to rodzice wyprawiają dzieciom wesele- oni swoje też mieli opłacone.
Ja bardzo chciałabym móc zapłacić sama ale myślę realnie i wiem, że to raczej nie będzie możliwe. Dlatego pomoc rodziców przyjmę ale ile dam radę, tyle się dołożę. Chociażby dlatego, żeby naprawdę wszystko było tak, jak chcę a nie po najniższych kosztach, bo płacą rodzice...
Ale i tak mam nadzieję na bardzo cichy ślub w górach Tylko tż miłośnik wesel się znalazł
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2013-09-13, 15:17   #2533
Meitsa
Zakorzenienie

Ja akurat nie mam co liczyć na wkład, bo moi rodzice są za nie wydawaniem kasy i sami mieli tylko uroczysty obiad, a tata Tża co ma dać z emerytury

A kolczyki takie dostałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kolczyk.jpg (70,0 KB, 29 załadowań)

Edytowane przez Meitsa
Czas edycji: 2013-09-13 o 15:31
Stary 2013-09-13, 15:36   #2534
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Śliczne te kolczyki
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2013-09-13, 15:43   #2535
Meitsa
Zakorzenienie

Jak będę miała pierścień z takim kamykiem to będę wniebowzięta

Stary 2013-09-13, 15:50   #2536
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
Napisane przez Meitsa Pokaż wiadomość
Jak będę miała pierścień z takim kamykiem to będę wniebowzięta
Ja zawsze chciałam z rubinem ale wszystkie, jakie oglądnęliśmy, były różowe A różowemu mówię stanowcze nie
Z granatami kolory był piękne ale same pierścionki nijakie. O onyksach to już nie wspominam W jednym sklepie mieli...
Także nie wiem, na co się tż w końcu zdecydował
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2013-09-13, 15:59   #2537
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Ja akurat nie mam co liczyć na wkład, bo moi rodzice są za nie wydawaniem kasy i sami mieli tylko uroczysty obiad, a tata Tża co ma dać z emerytury

A kolczyki takie dostałam
przepiekne te kolczyki
Cytat:
Ja zawsze chciałam z rubinem ale wszystkie, jakie oglądnęliśmy, były różowe A różowemu mówię stanowcze nie
Z granatami kolory był piękne ale same pierścionki nijakie. O onyksach to już nie wspominam W jednym sklepie mieli...
Także nie wiem, na co się tż w końcu zdecydował
Ja właśnie uwielbiam kolorowe kamienie,do tego co mówisz jeszcze szafiry Na osiemnastkę sobie kupiłam kolczyki,które są dla mnie ideałem biżuterii,jak znajdę w necie to wam pokażę.
It never fails.
Stary 2013-09-13, 16:00   #2538
Meitsa
Zakorzenienie

Kiedyś strasznie chciałam biały opal, bo taki mi się przyśnił jak byłam dzieckiem, ładny okrągły niczym perła osadzony w pierścionku
Ale z osobistych przyczyn zmieniłam zdanie i ma być ametyst Śmieje się, że po ślubie będę miała same amulety, bo obrączka z runami (muszę dobrać wróżbę) i ametyst chroniący przed upiciem

Kupiłam 4 swetry i szal na eBayu, a w mieście 3 bluzki

Stary 2013-09-13, 16:01   #2539
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Kiedyś strasznie chciałam biały opal, bo taki mi się przyśnił jak byłam dzieckiem, ładny okrągły niczym perła osadzony w pierścionku
Ale z osobistych przyczyn zmieniłam zdanie i ma być ametyst Śmieje się, że po ślubie będę miała same amulety, bo obrączka z runami (muszę dobrać wróżbę) i ametyst chroniący przed upiciem

Kupiłam 4 swetry i szal na eBayu, a w mieście 3 bluzki
Pokazuj

http://www.yes.pl/36395-kolczyki-z-s...-000-Y02-1762S o takie kolczyki <3
It never fails.
Stary 2013-09-13, 16:07   #2540
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Narzeczony mojej koleżanki jest marynarzem, ona też interesuje się takimi rzeczami i robił dla niej pierścionek na zamówienie: białe złoto, zamiast tego koszyczka, co trzyma kamień jest coś na wzór otwartej muszli i w samym środku mała perła Nie lubię białego złota ale ten pierścionek (głównie dlatego, że to według jego zamysłu) jest najlepszy
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2013-09-13, 16:25   #2541
Meitsa
Zakorzenienie

Piękne kolczyki

Bede miała chwile to powrzucam zdjęcia

Stary 2013-09-13, 16:49   #2542
malwa9304
Raczkowanie

lolusl kolczyki cudne , dobry wybór

Co do organizacji wesela, to moi rodzice również bardzo chcą je za sponsorować i chyba nie mam innego wyjścia jak zgodzić się z tą propozycją. Napewno chcę się sama ubrać, ale inne koszta też bym chciała jakoś pokryć nawet w małym procencie.

29.09.2007
04.06.2016
malwa9304 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 16:54   #2543
Karolllka7
Zakorzenienie

Mi się podobają pierścionki z topazem, ametystem, rubinem..

Np.
TAKI
TAKI tanzanit
RUBIN
TAKI

Ogólnie jest wiele pierścionków w tym stylu, które mi się podobają. Chciałabym je wszystkie po przymierzać

Edytowane przez Karolllka7
Czas edycji: 2013-09-13 o 16:59
Karolllka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 16:59   #2544
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez Karolllka7 Pokaż wiadomość
Mi się podobają pierścionki z topazem

Np.
TAKI
TAKI tanzanit
RUBIN
TAKI

Ogólnie jest wiele pierścionków w tym stylu, które mi się podobają. Chciałabym je wszystkie po przymierzać
Śliczne

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Napisane przez malwa9304 Pokaż wiadomość
lolusl kolczyki cudne , dobry wybór

Co do organizacji wesela, to moi rodzice również bardzo chcą je za sponsorować i chyba nie mam innego wyjścia jak zgodzić się z tą propozycją. Napewno chcę się sama ubrać, ale inne koszta też bym chciała jakoś pokryć nawet w małym procencie.

No moi powiedzieli,że mam im 2 lata przed powiedziec,bo jak to bez pompy pierworodną za mąż wydać
It never fails.
Stary 2013-09-13, 16:59   #2545
stokrotenka18
Zakorzenienie

Meitsa śliczne!

Lolusl są świetne

już wrucam zdjecia z ubraniami ooo :P

i ostatnie to dodatek do obiadku

Moje środowe zakupy :
1. spodnie
2. bluzka, która może być na długi i 3/4 rękaw z motywami jeansu
3. sweterek z ciekawymi kieszonkami = zwykła gładka bluzka na dł. rękaw z marszczeniami na ramionach
4. Hit w mojej szafie! Spódnica
5. sweterek z kokardkami na plecach, z przodu gładki - mama mnie namówiła
6. zwykły sweterek z mięciutkiej bawełny i z guziczkami w kształcie kwiatuszków
7. moj dodatek do obiadu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_000731.jpg (9,8 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_000732.jpg (9,4 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_000733.jpg (9,0 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_000734.jpg (9,8 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_000735.jpg (8,5 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_000736.jpg (10,3 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_000730.jpg (17,1 KB, 6 załadowań)

Paulo Coelho

Edytowane przez stokrotenka18
Czas edycji: 2013-09-13 o 17:01
Stary 2013-09-13, 17:01   #2546
stokrotenka18
Zakorzenienie

Karolka pierwszy mnie urzekł
oczywiście pozostałe też są super

Paulo Coelho
Stary 2013-09-13, 17:04   #2547
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez stokrotenka18 Pokaż wiadomość
Meitsa śliczne!

Lolusl są świetne

już wrucam zdjecia z ubraniami ooo :P

i ostatnie to dodatek do obiadku

Moje środowe zakupy :
1. spodnie
2. bluzka, która może być na długi i 3/4 rękaw z motywami jeansu
3. sweterek z ciekawymi kieszonkami = zwykła gładka bluzka na dł. rękaw z marszczeniami na ramionach
4. Hit w mojej szafie! Spódnica
5. sweterek z kokardkami na plecach, z przodu gładki - mama mnie namówiła
6. zwykły sweterek z mięciutkiej bawełny i z guziczkami w kształcie kwiatuszków
7. moj dodatek do obiadu
śliczne rzeczy Szczególnie druga bluzeczka mi się podoba!

A ja miałam dzisiaj przepyszny obiadek,który właśnie zwymiotowałam Chyba mój żołądek nie toleruje czosnku,ale było pycha
It never fails.
Stary 2013-09-13, 17:07   #2548
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:
śliczne rzeczy Szczególnie druga bluzeczka mi się podoba!

A ja miałam dzisiaj przepyszny obiadek,który właśnie zwymiotowałam Chyba mój żołądek nie toleruje czosnku,ale było pycha
a dziękuję. Rzeczy na żywo wyglądają świetnie, zdjęcia nie odzwierciedlają koloru - nie są fotogeniczne
ojeju.. może za dużo, albo faktycznie Ci nie wskazane

Paulo Coelho
Stary 2013-09-13, 17:07   #2549
malwa9304
Raczkowanie

Cytat:
Śliczne

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

No moi powiedzieli,że mam im 2 lata przed powiedziec,bo jak to bez pompy pierworodną za mąż wydać

Jakbym słyszała swoich, widocznie rodzice mają taki tok myślenia

29.09.2007
04.06.2016
malwa9304 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 17:12   #2550
Meitsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolllka7 Pokaż wiadomość
Mi się podobają pierścionki z topazem, ametystem, rubinem..

Np.
TAKI
TAKI tanzanit
RUBIN
TAKI

Ten z topazem jest piekny

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości