|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Oj będzie dumny tatuś
Słodkie to jak dorosły facet ma taką frajdę .
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
ale fajny
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
IsiaG wyczytałam, że dziecko przez wkładanie rączek do buzi uczy się ciała etc więc odpuszczam te niedrapki. Tylko boję się, że się nauczy ssać kciuka
cebulka nie martw się, dzieć pewnie się wgłębił za łowyiza widzę, że przygotowania pierwszą parą
|
#2014 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam.
Nuna - dziecko jest zbyt zajęte wkładaniem do buzi wszystkiego, ręcę też pójdą, palce, bo tak już jest. Moja też chwilami ssie kciuk, czasami 2 palce ale wystarczy dac jej zabawkę czy gryzaka i zajmuję się zabawką. Luzik kochana. Jak będzie mieć np. 2 lata i kciuk w buzi to wtedy chyba można zacząć się martwić. Kejcik - tym, że przytyjesz w ciąży nie tylko na brzuchu to się nie przejmuj. Kobieta w ciąży jest zawsze piękna. A jak urodzisz to raz dwa i zgubisz. Color - zazdroszczę Ci samozaparcia. Ja wieczorami jestem tak zmęczona, że zdarza mi się już spać zanim głowa opadnie mi na poduszkę. Juz 3 noc mała koszmarnie sie budzi...Twój tak ładnie przesypia, aż mnie też korci, żeby na noc dać jej MM, ale nie chcę iść na łatwiznę. Jeszcze trochę niech pobędzie na cycu, mam pokarm, mała ładnie ciągnie, jest zdrowa i radosna, to niech korzysta. Cytat:
No to muszę chyba sama znaleźć czas i pohaftować A ta porzucona część to 4. Nie mogę znaleść tej "tyle cykli minęło.."5. Cytat:
Po Lince jesteś Ty w kolejce na prowadzenie wątku, ale może uda się szybciej???? Oby, oby... A dzień zabiegu się zbliża. Jak samopoczucie? Czy lepiej jakbym nie przypominała? Cytat:
. Cham i prostak, olej go.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|||
|
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
Wyniki morfologii są chyba ok.Niektóre wartości są lekko powyżej albo poniżej normy ale ostatnio też tak miałam i lekarz mówił że to normslne w ciaży.
Na mocz jeszcze czekam.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, bo mam zawsze tak, ze jak kilka kilo mi wpadnie to od razu zaokrągla się jak księżyc w pełni a nienawidzę tego, bo tłuszczyk w innych miejscach zaesze można jakoś przykryć, założyć coś co zniweluje, a na twarz co ja mam założyć kominiarę z otworami na oczy, usta i nos chyba Co do drugiej kwestii! Dziękuje, ze pamiętasz nie myśleć. .... Iza wszystkie wyniki bedą ok!
Żona Edytowane przez Kejthx Czas edycji: 2013-09-13 o 14:23 |
|
|
|
|
#2017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na mocz w przyszłym tyg idę, morfologię robiłam sama przed poprzednią wizytą. Aha, bo zapomniałabym. Bo pytałyście o rajstopy ciążowe. No więc przyszły, wczoraj założyłam i jak chwilę przeszłam to krok miałam w kolanach. Spadają mi. Wydaje mi się, że to wynika z faktu, że mają o wiele więcej miejsca na brzuch niż mój jest w stanie wypełnić. Zobaczymy jak będzie większy. Ogólnie to one wyglądają tak jakby się normalne rajty zakładało tył na przód. Bo z tyłu mają jeden szew a z przodu 2.
|
|
#2018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podpowiem,moze sie przyda nie kupujcie czasem sweterkow czy pajacykow zapinanych z tylu,tzn na plecach czy pupie,bo dziecko duzo lezy i to raczej nie jest dla niego wygodne.Ja mam wlasnie 2 fajne pajacyki na 74 zapinane z tylu i ich nie uzywam i tak samo mialam fajny sweterek na 62 i tez nie uzywalam,bo sama wiem,ze jak mam gdzies jakis niewygodny guzik to mnie bardzo denerwuje. |
|
|
|
|
#2019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyniki są ok
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2022 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Iza supcio, że badania okej ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Fajny, typowo chłopięcy ![]() Ja co prawda wolę jednolite, ale takie kolorowe we wzory są urzekające i bardziej działają na wyobraźnię dziecka chyba... więc fajnie.
|
|
#2023 |
|
Zadomowienie
|
Czy ja wiem... Jakoś tak się trafia.
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
kiedys tyłam w nogach , zawsze wazylam koło 49 kilogramów. Miałam zawsze 65 E cycuchy a teraz waże 66-69kilo i nadal mam 70E , nic sie ni zmienia w cycach niezależnie od wagi..zle sie czuje z taką wagą..ale za bardzo kocham jeśc gdzie i tak się mocno ograniczam
|
|
|
|
#2025 | |
|
Zadomowienie
|
Ja lubie żółty, jest taki radosny, dla dziecka jak znalazł. A własnie zauważyłam, ze co raz to z żółtym coś masz
![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
Chciałabym mieć z.a.j.e.b.i.s.t.ą przemianę materii, niektóre moga jeść i nic a ja całe życie muszę się ograniczać, a szamać to ja potrafię, oj tak
Żona Edytowane przez Kejthx Czas edycji: 2013-09-13 o 15:58 |
|
|
|
|
#2026 | |
|
Zadomowienie
|
Ja też zawsze ważyłam 48-49, w porywach do 50 kg. Bywały czasy, że musiałam zjeść porządną porcję frytek albo placków ziemniaczanych, żeby przytyć bo inaczej to waga w dół..do 45
. Jakoś nie szczególnie lubiłam jeść, obowiązek aby żyć. Potem przypałetała się tarczyca i nagle ważyłam 58 . Zjechałam do 53-4 i teraz po ciąży nadal tyle ważę. A cycki w ciąży fajne są...zobaczymy co zostanie jak odstawię Lidkę od piersi. Pewnie już nie będzie tak fajnie...Cytat:
![]() A z tyciem to niestety tak jest, cycki nie chcą się powiększyćć a za to jak chudniemy to pierwsze co, to cyc. ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Dzieciaki potrafią być rozbrajające... Popłakałam się ze śmiechu. http://www.youtube.com/watch?v=cSPeTQBivUY
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2028 |
|
Raczkowanie
|
hej ;*
nadrobiłam, choć niedbale przyznam szczerze, bo rozpisałyście się niesamowicie ![]() Byłam u lekarza, serduszko bije, jedno :P kolejna wizyta za 2 tygodnie. Zmiana lekarza to był strzał w 10 zupelnie inny, przede wszystkim MÓWIŁ więc dobrze. Wyniki ok są, troche odbiegają od normy, ale wkońcu jestem w ciąży, więc na ciążę wyniki są bardzo dobre nie przejmujcie sie laski ze przytyjecie w ciąży każda kobieta piękna jest, a po ciąży idzie zgubić jak sie chce MelB polecam również, ja też nie miałam zakwasów pierwszego dnia, tylko dopiero jak 3 dzień ćwiczeń pryszedł! oj wtedy było cierpienie... Ale po tygodniu już jakiś efekt mały był po brzuszku widziałam ale wycisk daje niezły haha
|
#2029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2030 |
|
Zadomowienie
|
Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Żółty jest bardzo uniwersalny. Jakos mi sie trafiaja takie rzeczy. Ale teraz to i niebieskie biore
![]() Mmmrau no to superowe wiesci. Zalozyli Ci juz karte ciazy? Na kiedy masz termin porodu? Wracam do domu, w skrzynce awizo (ciuszki przyszly), wiec ide na poczte (mam blok obok) i kurde zebym wiedziala, ze taka kolejka bedzie to bym sobie dala spokoj. Ale skoro juz przyszlam to w niej stanelam. I to byl błąd... Tak mi sie znowu slabo zrobilo, ze musialam sie oprzec o blaty w sasiednim okienku. Masakra ze mna. No ale maly sie rusza znowu
|
#2031 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
![]() Colorku Ty mnie zaprosiłaś na fb? ;> Cytat:
![]() Jak rozmiar kombinezonu wzięłaś? bo w sumie jak urodze początkiem marca, to zaraz będzie wiosna, ale znowu jaki mi szybko wyrośnie z 56 to szkoda kupować 62 zaraz ![]() Faceci Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mi też dzisiaj przyszła paczka z all z ciuszkami Dobry!
|
|
#2032 |
|
Zadomowienie
|
Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Kombinezonik jest na 56. Zamierzam jeszcze upolowac jeden na 62. Nie wiem jak duze dziecko urodze.
![]() Otworzylam koperte z ciuszkami. Jest pizamka z gasiecica z napisem "very hungry caterpillar" i żółty pajacyk z zajaczkiem, cudny, ale na metce rozmiar 68. Bedzie na zaś. ![]() Słodkie sa te ciuszki dla maluchow. A na poczatku nie mialam ochoty kupowac. A teraz non stop za nimi patrze.
|
#2033 | ||
|
Raczkowanie
|
dzięki Izka
ja tez sie ciesze bardzo!! tym bardziej że jutro wraca mój TŻ i z rana będziemy delikatnie świętować... a później wesele i sie wyda wszystko! ![]() Cytat:
![]() Cebulko, odpoczywaj dużo!! Może powiedz lekarzowi o tym że tak Ci sie słabo robi często, coś poradzi może lub coś?? a anemii nie masz?? ja sie nie znam zbytnio na tym, ale może warto o tym powiedzieć? ![]() Cytat:
ale nie przesadzaj, bo bobas szybko rośnie! Żeby zdążył wynosić wszystko!Dziewczyny, mi się zrobiło takie małe wybrzuszenie na dole brzuszka :P to normalne już od samego początku czy za dużo jem?? ograniczam się z jedzeniem, jem jak przed ciążą więc o co cho?? :/ będę gruuuuubaaaaaa...Dziewczyny które rozpoczynają kolejny cs, brakuje mi nakręcania się! jesteście?? napiszcie jak Wam idą starania! No i kandulska zawinęła ogon i uciekła, choliba i nie wiadomo co u niej. Grrrrrr!!Ja widziałam w tesco takie małe butki słodkie tycie tycie i chciałam kupić ale nie kupiłaaaaaam ;( ale kupie mojemu TŻtowi, dostanie jeden żeby tam o NAS myślał na wyjeździe...
|
|
#2034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Ja też uwielbiam te ciuszki! ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Iza lecę szukać kabla od aparatu to pokaże od razu ciuszki i rezydencję Mikiego
|
|
#2036 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
1 maja, swieto pracy. Bedzie sie dzialo. Hihi ![]() A ten brzuszek to pewnie powiekszajaca sie macica. Ktory masz tydzien aktualnie? Pokazywalam chyba w poniedzialek linki do aukcji z tymi ciuszkami
|
|
#2037 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kochana, 8 leci to by już było widać powiększającą się macice?? ja myślałam że ciążę zaczyna być widać dopiero w 3-4 miesiącu delikatnie! :O a u mnie to jest wybrzuszenie. Inni tego nie widzą ale nago widać ja widzę zobaczymy co TŻ powie :PAle pogoda dziś do bani, zimno mi jest wogóle i jeszcze głowa mnie boli. Zjem kolacje i ide spać bo lato odchodzi... Kurde! Nie! Bunt!! dobrej nocki!
|
|
#2038 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W ciąży metabolizm zwalnia, żeby jak najwięcej składników odżywczych wychwycić dla dziecka.
|||
|
|
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na prawdę nie będzie Ci potrzebny? Za wysyłkę płacę i dorzucę coś daj zdjęcia. Tutaj chcesz czy na maila czy na pw?
|
|
#2040 |
|
Zadomowienie
|
Kochana, ja za niego nic nie chcę, bo może nie jest najpiękniejszy ale ja taki chciałam ze względu na to, że mogłam przeciągnąć pas od fotelika. Teraz to ona mi się już w to nie zmieści. A ja kupiłam go w lumpeksie za chyba 2 zł, więc daj spokój. Jest wyprany w proszku dla dzieci. Jak Ci posłuży to ja z chęcią Ci go podaruję. Serio
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

Nie może się doczekać wspólnych zabaw

za łowy
także muszę spiac dupsko i zachodzić w ciążę
. Cham i prostak, olej go.

. Jakoś nie szczególnie lubiłam jeść, obowiązek aby żyć. Potem przypałetała się tarczyca i nagle ważyłam 58