|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 | ||
Raczkowanie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4862 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
23Paula23 to ja powiedziałam swojemu, że nie jestem inkubatorem i nie ma mnie tak traktować w żadnej kwestii. Jestem kobietą i jakoś do niego to dotarło, że nie musi przesadzać. Czasem się zamartwi czy nie zrobił mi krzywdy albo coś, ale on tak mnie mniej więcej 300 razy dziennie pyta czy się dobrze czuje, jak chociażby głębiej westchnę czy cokolwiek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4863 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4864 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4865 |
Rozeznanie
|
Gdzie tam szorowanie, ja smaruje mascia i to tak tylko opuszkiem palca!!!
![]() |
#4866 | |
BAN stały
|
Negrid
a sprawdzałaś skąd dokładnie ta krew?? Może to problemy z hemoroidami? Cytat:
![]() ![]() Ale z drugiej strony wole żeby był nadopiekuńczy jak by miał mnie olewać na swój sposób to słodkie ![]() -------------------------------------------- Zapomniałam napisać od ostatniej wizyty 3tygodnie temu mam +2kg czy od początku ciąży w sumie +6kg a czuje się czasami za przeproszeniem ociężała jak słoń ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4867 |
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
A ja właśnie zjadam drugą miskę zupy jest pyyyszna, mimo że robiłam 1 raz
Negrid, nie chcę Cię straszyć, ale może hemoroida sobie wychodowałaś? Gosia, cieszę się, że położna twierdzi, że jest dobrze (no też mi się zdaje, że masz brzuch taki jak trzeba), choć dla spokoju mogli Cię wysłać do gina A tych wiesiołków i malin na pewno spróbuję, bo średnio mi idzie ćwiczenie mięśni Kegla Mezaga, trzymam ![]()
#4868 |
Rozeznanie
|
Negrid, nie chce przesądzać jak to jest u Ciebie , bo sama powinnaś ocenić skąd ta krew...wiesz odbyt a wejście do pochwy są bardzo blisko i trzeba dobrze to ocenić. Ja powiem Ci tak: miałam w 13 tygodniu taką akcję w toalecie że klękajcie narody - chyba straszniejszej historii dawno dawno nie przeżyłam, czułam się jakbym była główną bohaterką jakiegoś horroru. Miałam takie mega zaparcie i tego tyle się uzbierało, że myślałam, że dosłownie padnę i trzeba będzie jechać do szpitala...płakałam z bólu (ryczałam z bólu!), ale zarazem nie chciałam przeć bo byłam po świeżo założonym szwie i bałam się że coś się z nim stanie... dlatego z jednej strony płakałam z bólu, a z drugiej strony płakałam bo bałam się się że szew puści. I oczywiście po 2 godzinach męk stwierdziłam do tż że ma na szybko jechać mi po lewatywę, a ten mówi mi, że piwo wypił
![]()
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
![]() |
#4869 |
Zakorzenienie
|
ja na razie (odpukać) zaparć nie mam, raz mnie tylko zatkało na 2 dni i nie było miło
![]() ![]() Ogólnie powinniśmy się pilnować z tymi zaparciami bo właśnie potem hemoroidy się robią a to bolesne a do tego stresujące albo trzeba lewatywę robić co też miłe nie jest....
#4870 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dokupiłam kombinezon już i czapkę,bo Eryk rodził się wiosną. A tak to mam tyle ciuchów jakby trzech chłopców miało się urodzić. Tak przy Eryku poszalałam. No nic nie będę tym razem wydawać na siłę. W sumie to kasa jest nam teraz bardzo potrzebna na urządzanie domu. No i żyjemy tylko z Radka wypłaty,więc kasy też nie ma zbyt wiele. No ale zakupy są fajne ![]()
![]() |
#4871 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4872 |
Zadomowienie
|
Wróciłam wreszcie
![]() Dziękuję za kciuki ![]() ![]() Gratuluję wizyt i poznanych płci ![]() Zmarzłam dziś (deszcz padał) i boję się, że się przeziębiłam ![]() Miałam akurat kupony i zniżki to nie mogę narzekać na cenę. Kurtka jest za tyłek, ma kaptur i jest regulowana w pasie. Gratuluję!
#4873 |
Raczkowanie
|
Oj są, są :rolleyeyes: ja jestem głupia jak but, nie ma co się z tym kryć, bo jestem dopiero w 19 tygodniu ciąży ale już chce kupić pampersy z Dady mimo ze nawet nie mam gdzie ich pomieścić.. Tylko dlatego ze jest jakaś edycja z postaciami z pszczółki mai (której nigdy nie lubiłam) więc są tez takie z Guciem czyt. imiennikiem mojego przyszłego synka :haha: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4874 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak macie zaparcia wezcie sobie Biotyk z apteki, gastro mi to polecil odkad mialam zaparcia w ciazy - super dziala zadnych problemow U mnie dzisiaj pechowo bo mandacik i pouczenie od pana policjanta ze w widocznej ciazy nie wskazane jechanie w pasach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4875 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas dr jak włączył na chwilę 3d, to Zośka miała ukrytą buźkę rączką i nóżką równocześnie; taka z niej akrobatka, a co ![]() ![]() Rewelacja, gratulacje. ![]() Odnośnie kulinarnych wybryków- dzięki za pomysł na czekoladowy blok. ![]() U mnie dziś krem z groszku i zapiekana szpinakowa. Na zielono ![]() Wiecie co.. zgubiłam teczkę ciążową... z kartą ciążową, wszystkimi wynikami, usg, usg na płytce z 13 tygodnia itd.... Mi szkoda tej płytki najbardziej, a ciekawe co powie doktor na brak karty ciąży.... Udanego weekendu! My jutro z mężem robimy imprezę dla dzieciatych znajomych. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do kutrki- całkiem przyzwoita i fajna ![]() Ja się dziś zapięłam w moją kurtkę campusa- przeciwdeszczowa z kapturem tylko nie wiem czy jak polar w nią wepnę to się dopnę bo w biodrach to ciasnawa cholera jest ... ![]()
![]() |
#4877 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4878 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja przez pierwsze trzy miesiące męczyłam się z zaparciami dość solidnie. Teraz weszło mi już w krew, żeby codziennie jeść jakieś owoce. Nie mam dnia bez jabłka (a najczęściej dwóch), no a dzisiaj wciągnęłam już z 10 śliwek. Głupio to zabrzmi, ale ja naprawdę cieszę się z każdej normalnej kupy, gdy wychodzę z toalety lżejsza i szczęśliwsza ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4879 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam pytanie, z tym blokiem czekoladowym mówicie o tym robionym z mleka w proszku? Kiedyś moja babcia mi coś takiego robiła, bomba kalorycxna jak diabli ale zrobiłbym sobie.. Gdybym miała przepis ;D a jeżeli ne o tym mowa to po prostu będę musiała do niej zadzwonić po pracy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4880 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4881 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
A ona ma normalne długie rękawy? Bo na zdjęciu wygląda jakby były przykrótkie. Cytat:
W sumie się nie dziwie. Też bym kupiła jak to edycja limitowana ![]() Cytat:
W pasach myślę,że jestem bezpieczniejsza niż bez nich. Czy ciężarnej nie może stać się wypadek ![]()
![]() |
#4882 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja pożyczyłam jesienną od mamy. Problem tylko taki, że w brzuchu dobra, ale w ramionach- hula wiatr ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4883 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To pan policjant widocznie nie rozumie różnicy między: "można nie zapinać," a "nie można zapinać." |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4884 |
Zakorzenienie
|
ja mam znów nalot na żółty ser i pasztet z pomidorami- kajzerka w zółtym serem właśnie jest konsumiona
![]()
#4885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4886 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tymi pasami to kontrowersyjna sprawa. Ja choć ZAWSZE zapinam nie będąc w ciąży, odkąd zaciążyłam nie zapinam. W momencie jak otaczam pasem dół mojego brzucha wyobraźnia zaczyna mi pracować i boję się, że w razie nawet mocniejszego, gwałtownego hamowania pas może uszkodzić płód lub nawet go uśmiercić... ![]()
![]() |
#4887 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4888 |
Zakorzenienie
|
Ja tez. Owszem, jesli zdarzy się poważny wypadek, a ja będę w pasach to jest bardzo duża szansa, ze plod tego nie przeżyje. Ale jesli będę bez pasów i wypadnę przez szybę, to z dużym prawdopodobieństwem nie przeżyje ani ja, ani on.
#4889 |
Zadomowienie
|
Mój ginek ze względu na początek hemoroidów jak ognia kazal unikac zaparć i w razie jakis problemów przyjmować syrop Lactulose, która rozprawia sie z zaparciami. Ale od kiedy biorę magnez nie mam problemów z tym.
Co do tej krwi po wizycie w toalecie też bym właśnie obstawiała początek problemów z hemoroidami. Bo tak to się objawia na początku. Ja już biore diosminex żeby nie pogorszyc sprawy i poprawić krążenie w "tych rejonach". Mam nadzieję że uniknę pogłębienia problemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
są takie nakładki na pasy- sama planuję taką kupić bo już ni trochę pas przeszkadza jak prowadzę. Ja zawsze zapinam pasy, w razie wypadku mam do wyboru- polecieć łbem do przodu/boku i uderzyć brzuchem o jakikolwiek element auta lub szarpnięcie w pasach. Wydaje mi się, że płód jest na tyle chroniony przez wody i balonik, że mniejsze ryzyko uszkodzenia jest jednak w pasach...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.