|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Jak teraz mam mnóstwo czasu to Wy nic tutaj nie piszecie, a jak zaraz się czymś zajmę to przybędzie 9834628356 nowych stron
|
|
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
|
|
|
|
#2943 |
|
Rozeznanie
|
mają zdecydować co z moją szyjką czy szew czy pessar. Malutka jest rzeczywiście za mała i mają też podjąć decyzję co do terminu porodu mojego prawdopodobnie będzie przesunięty jednak na grudzień. Spokojnie jeszcze nie rodzę. Mówię im że ją zrobiliśmy 2 tyg później ale oni tylko termin OM poważają.
a dziś widziałam wcześniaka z 27 tyg bo się urodził przez cc i aż się popłakałam taki był mały. Akurat go na oiom wieźli jak czekałam rano. Edytowane przez NEWTREND Czas edycji: 2013-09-13 o 18:26 |
|
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
co do cc- to jak jest inne wskazanie to z tego co mi sie wydaje wczeniejsie umawia, natomiast nie wiem jak wygląda jak jest o ułożenie.. może to jest dlatego dopiero przy akcji bo moze maluszek sie jeszcze obróci??
|
#2946 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2947 |
|
Zadomowienie
|
paulinaizabela, no to trzymamy kciuki za przepływy
obyś nie musiała siedzieć w szpitalu do końca i żeby się poprawiło!ryba, przekaż dzidzi, że trzymamy kciuki, żeby jednak jeszcze wróciła w dwupaku. Ale się dzisiaj dzieje. Co te maluchy tak się pchają na ten świat... Odebraliśmy auto z naprawy. 430 zł zrobiło fruuuuuuu.....
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby wszystko było dobrze
|
|
|
|
|
#2950 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyleżałam się i brat jechał do biedronki więc pojechałam z nim i udało mi się kupić ta paczkę pieluch z pszczółką za 50 zł
było nawet dużo paczek, większości tych wiekszych i chyba została jedna paczka tych 2.Więc pierwsze pieluchy zakupione ale się cieszę![]() Za to mąż był zdziwiony i stwierdził że na pieluchy czas jest, więc go uświadomiłam, faceci to wszystko by pewnie w ostatniej chwili kupowali i potem cenami by się dziwili. |
|
|
|
#2951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
noi nie przekonamy się dopóki nie spróbujemy, a jednej sztuki się kupic nie da
|
|
|
|
#2953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wkurzyła mnie niesamowicie bo po co się wtrąca, sąsiadka jej nagadała że u kogoś tam u niej w rodzinie dziecku te pampersy nie podeszły więc i mojemu napewno też nie podejdą Ale za to że mnie wkurzyła swoim gadaniem kot wyżarł jej masę na placka z garnka |
||
|
|
|
#2955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a będziesz się teściową przejmować, dobra kobieta z niej ale jak każda z nas ma swoje racje
|
|
|
|
|
#2956 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wkurza mnie nie raz swoimi tekstami bo do wielu spraw po prostu nie powinna się wtrącać. Robię to co uważam za słuszne, a ona ma nawet dużo do powiedzenia na temat robienia obiadu czy prania - bo ona zrobiłaby inaczej... A miało być tak że nie będziemy sobie wchodzić w drogę i każda będzie robić po swojemu, ja jestem nauczona robić wiele rzeczy inaczej niż ona i nie będę zmieniać przyzwyczajeń bo ona by zrobiła inaczej. |
|
|
|
|
#2958 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Ja już po kolacji. Znowu mi dali burgera i frytki
kawałek ciasta, herbatkę i chlebek, masło i dżem. Co do jutra to już na 3 posiłki nosili menu i się zaznaczało co kto chce z listy Miałam też przed chwilą ktg i jest ok ale położna nie mogła serducha znaleźć...szukała za wysoko a mówiłam że czuję małą nisko i tam też się znalazło ![]() Cytat:
Ja jeszcze rodzić nie zamierzam Cytat:
![]() Leż i relax ![]() Cytat:
do grudnia niunia podrośnie Moja była sąsiadka urodziła w 26tc i malutki ważył 836g ale to był okruszek...na fejsie wrzuciła foto. Prawie po 3 miesiącach wyszedł ze szpitala. Cytat:
![]() Pociągnęło po kieszeni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#2959 |
|
Wtajemniczenie
|
paulinaIzabela na kolację to bym się tam przeszła
lepiej niz w hotelu 5*Nie denerwuj się i myśl pozytywnie
|
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
Od dzidzi-
"Niestety wody płodowe. Podają leki na płuca i zahamowanie skurczy. Starają się zatrzymać poród "
|
#2961 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oby wszystko było dobrze
|
||
|
|
|
#2962 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2963 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I nie gotuję dużo, bo mój TŻ całymi dniami w pracy, więc pewnie na noc bym tylko nastawiała naczynia.. kurczę, nie wiem ![]() też brałam udział w tym konkursie, no ale nie udało się ![]() nasturcja7667 wiedziałam, że będzie 5!! Cytat:
) to i mieszkanko się zmieni, a więc i zmywarka Na szczęście mam jeszcze tydzień do namysłu Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
żeby skurcze sobie poszły!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
!!Jejku, dziewczyny nie rodźcie jeszcze! Za wszystkie trzymam kciuki, żeby wszystko było w jak najlepszym porządku!! A szłam dziś z mamą i śmiałam się, że na forum jeszcze nikt nie urodził..
|
|
#2964 |
|
Zadomowienie
|
Dzidzia, PaulinaIzabela, Angie
za Was i Maluszki ![]() Wszystko musi być dobrze ! |
|
|
|
#2965 |
|
Raczkowanie
|
Boziu, ale mnie tu dawno nie było.. zalatana, zaganiana.. Mój Mąż cały tydzień w domu na L4... ostra infekcja układu moczowego z rozprzestrzenieniem na cały organizm :/ najpierw był u jednej p. dr która zbagatelizowała temat i nawet antybiotyku nie dała w związku z czym kilka dni później doszły objawy grypowe i masz ci diagnozę.. ale już ok. dali antybiotyk i jest db. A ja jako troskliwa Żona wykorzystałam ten czas na maxa
pojeździliśmy po sklepach i kupiliśmy wózek cieszę się jak dziecko :P mamy Bebetto Luca <poniżej> Taka zadowolona jestem że go schować nie chcę :Pa tak poza tym odebrałam dziś wyniki morfo i moczu i bez szału masakra jakaś- zawsze miałam super wyniki a tu się wali... ale wczoraj jako świnia łakoma zżarłam kebaba z mieszanym sosem i się schorowałam jak pies :/ dostałam takich bóli żołądka że myślałam że wykorkuję, a z dupska... jesień średniowiecza więc może dlatego słabe wyniki... wyczyściłam się Muszę nadrobić Was bo widzę że się dzieje... Dzidzia w szpitalu.. pisała że starają się zatrzymać akcję porodową i dają leki na płuca... martwię się bo jeszcze mają czas żeby wszystko było dobrze
[ Edytowane przez iskra75 Czas edycji: 2014-03-19 o 22:26 |
|
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2967 |
|
Raczkowanie
|
Dzidzia jest w 33 tc
|
#2968 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
za nich oboje, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze nawet jakby Mały miał się urodzić, ale życzę im żeby jeszcze pochodzili w dwupakuWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2969 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A wózio śliczny!
|
|
#2970 |
|
Wtajemniczenie
|
iskra fajny wóz
także brzuszek i pies, no i nie pomine mężaJuz popatrzyłam że tydzień mniej niz ja. jejku żeby dobrze było |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

obyś nie musiała siedzieć w szpitalu do końca i żeby się poprawiło!

było nawet dużo paczek, większości tych wiekszych i chyba została jedna paczka tych 2.Więc pierwsze pieluchy zakupione
ale się cieszę

kawałek ciasta, herbatkę i chlebek, masło i dżem. Co do jutra to już na 3 posiłki nosili menu i się zaznaczało co kto chce z listy