Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-13, 18:16   #2941
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Jak teraz mam mnóstwo czasu to Wy nic tutaj nie piszecie, a jak zaraz się czymś zajmę to przybędzie 9834628356 nowych stron
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 18:20   #2942
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Jak teraz mam mnóstwo czasu to Wy nic tutaj nie piszecie, a jak zaraz się czymś zajmę to przybędzie 9834628356 nowych stron
ostatnio popołudniami jest cisza
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 18:23   #2943
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
to już deecyzja co do cc ma być?
mają zdecydować co z moją szyjką czy szew czy pessar. Malutka jest rzeczywiście za mała i mają też podjąć decyzję co do terminu porodu mojego prawdopodobnie będzie przesunięty jednak na grudzień. Spokojnie jeszcze nie rodzę. Mówię im że ją zrobiliśmy 2 tyg później ale oni tylko termin OM poważają.
a dziś widziałam wcześniaka z 27 tyg bo się urodził przez cc i aż się popłakałam taki był mały. Akurat go na oiom wieźli jak czekałam rano.

Edytowane przez NEWTREND
Czas edycji: 2013-09-13 o 18:26
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 18:25   #2944
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
mają zdecydować co z moją szyjką czy szew czy pessar
czyli jeszcze będą Was utrzymywać w dwupaku to dobrze, a jak coś Ci założą to będziesz mogła wrócić do domu czy zostawiają w szpitalu?
Stary 2013-09-13, 18:25   #2945
ryba91
Zakorzenienie

co do cc- to jak jest inne wskazanie to z tego co mi sie wydaje wczeniejsie umawia, natomiast nie wiem jak wygląda jak jest o ułożenie.. może to jest dlatego dopiero przy akcji bo moze maluszek sie jeszcze obróci??
Stary 2013-09-13, 18:30   #2946
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
czyli jeszcze będą Was utrzymywać w dwupaku to dobrze, a jak coś Ci założą to będziesz mogła wrócić do domu czy zostawiają w szpitalu?
właśnie kurcze nikt tu mi nic nie chce powiedzieć każdy nosek kreci ze dopiero co przyszłam
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 18:32   #2947
Kociak85
Zadomowienie

paulinaizabela, no to trzymamy kciuki za przepływy obyś nie musiała siedzieć w szpitalu do końca i żeby się poprawiło!

ryba, przekaż dzidzi, że trzymamy kciuki, żeby jednak jeszcze wróciła w dwupaku.

Ale się dzisiaj dzieje. Co te maluchy tak się pchają na ten świat...

Odebraliśmy auto z naprawy. 430 zł zrobiło fruuuuuuu.....
Stary 2013-09-13, 18:32   #2948
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie kurcze nikt tu mi nic nie chce powiedzieć każdy nosek kreci ze dopiero co przyszłam
no to trzeba czekać, nie ma wyboru, trzymam za dobre wieści
Stary 2013-09-13, 18:38   #2949
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
mają zdecydować co z moją szyjką czy szew czy pessar. Malutka jest rzeczywiście za mała i mają też podjąć decyzję co do terminu porodu mojego prawdopodobnie będzie przesunięty jednak na grudzień. Spokojnie jeszcze nie rodzę. Mówię im że ją zrobiliśmy 2 tyg później ale oni tylko termin OM poważają.
a dziś widziałam wcześniaka z 27 tyg bo się urodził przez cc i aż się popłakałam taki był mały. Akurat go na oiom wieźli jak czekałam rano.
Trzymam żeby wszystko było dobrze
Stary 2013-09-13, 18:42   #2950
89Beatka
Wtajemniczenie

Wyleżałam się i brat jechał do biedronki więc pojechałam z nim i udało mi się kupić ta paczkę pieluch z pszczółką za 50 zł było nawet dużo paczek, większości tych wiekszych i chyba została jedna paczka tych 2.Więc pierwsze pieluchy zakupione ale się cieszę

Za to mąż był zdziwiony i stwierdził że na pieluchy czas jest, więc go uświadomiłam, faceci to wszystko by pewnie w ostatniej chwili kupowali i potem cenami by się dziwili.
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 18:52   #2951
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Wyleżałam się i brat jechał do biedronki więc pojechałam z nim i udało mi się kupić ta paczkę pieluch z pszczółką za 50 zł było nawet dużo paczek, większości tych wiekszych i chyba została jedna paczka tych 2.Więc pierwsze pieluchy zakupione ale się cieszę

Za to mąż był zdziwiony i stwierdził że na pieluchy czas jest, więc go uświadomiłam, faceci to wszystko by pewnie w ostatniej chwili kupowali i potem cenami by się dziwili.
Mi mąż pieniądze na pampersiaki dał i ani słowem się nie odezwał że jest jeszcze czas, choć wcześniej właśnie tak reagował... Ale za to teściowa od razu podsumowała że Jaśkowi te pampersy mogą nie podejść więc jej powiedziałam że tak jak i te tak i inne mogą mu nie podejść i że ciężko stwierdzić które będą najlepsze...
Stary 2013-09-13, 18:54   #2952
Anoula
Zakorzenienie

noi nie przekonamy się dopóki nie spróbujemy, a jednej sztuki się kupic nie da
Stary 2013-09-13, 18:55   #2953
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi mąż pieniądze na pampersiaki dał i ani słowem się nie odezwał że jest jeszcze czas, choć wcześniej właśnie tak reagował... Ale za to teściowa od razu podsumowała że Jaśkowi te pampersy mogą nie podejść więc jej powiedziałam że tak jak i te tak i inne mogą mu nie podejść i że ciężko stwierdzić które będą najlepsze...
to samo mogłoby być z zwykłymi pampersami, one też mogą nie podejść, i tak trzeba sprawdzić, to samo z kosmetykami jest.
Stary 2013-09-13, 19:00   #2954
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
noi nie przekonamy się dopóki nie spróbujemy, a jednej sztuki się kupic nie da
Otóż to

Cytat:
to samo mogłoby być z zwykłymi pampersami, one też mogą nie podejść, i tak trzeba sprawdzić, to samo z kosmetykami jest.
To samo jej powiedziałam
Wkurzyła mnie niesamowicie bo po co się wtrąca, sąsiadka jej nagadała że u kogoś tam u niej w rodzinie dziecku te pampersy nie podeszły więc i mojemu napewno też nie podejdą .
Ale za to że mnie wkurzyła swoim gadaniem kot wyżarł jej masę na placka z garnka Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak klęła
Stary 2013-09-13, 19:04   #2955
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Otóż to

To samo jej powiedziałam
Wkurzyła mnie niesamowicie bo po co się wtrąca, sąsiadka jej nagadała że u kogoś tam u niej w rodzinie dziecku te pampersy nie podeszły więc i mojemu napewno też nie podejdą .
Ale za to że mnie wkurzyła swoim gadaniem kot wyżarł jej masę na placka z garnka Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak klęła
kot chyba się zasłodził
a będziesz się teściową przejmować, dobra kobieta z niej ale jak każda z nas ma swoje racje
Stary 2013-09-13, 19:05   #2956
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
może jak założą szew to pozwolą Ci wyjść do domku. Ale to musiał być maluszek..najważniejsze że przeżył i oby był zdrowy a masy nabierze
Cytat:

A ja dziś byłam w biedrze i niestety u mnie chyba nie ma tej promocji bo nic nie było
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 19:10   #2957
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
kot chyba się zasłodził
a będziesz się teściową przejmować, dobra kobieta z niej ale jak każda z nas ma swoje racje
Fakt dobra kobieta z niej
Ale wkurza mnie nie raz swoimi tekstami bo do wielu spraw po prostu nie powinna się wtrącać. Robię to co uważam za słuszne, a ona ma nawet dużo do powiedzenia na temat robienia obiadu czy prania - bo ona zrobiłaby inaczej... A miało być tak że nie będziemy sobie wchodzić w drogę i każda będzie robić po swojemu, ja jestem nauczona robić wiele rzeczy inaczej niż ona i nie będę zmieniać przyzwyczajeń bo ona by zrobiła inaczej.
Stary 2013-09-13, 19:10   #2958
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1

Ja już po kolacji. Znowu mi dali burgera i frytki kawałek ciasta, herbatkę i chlebek, masło i dżem. Co do jutra to już na 3 posiłki nosili menu i się zaznaczało co kto chce z listy
Miałam też przed chwilą ktg i jest ok ale położna nie mogła serducha znaleźć...szukała za wysoko a mówiłam że czuję małą nisko i tam też się znalazło

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Jadę do Teściów na weekend! I nie życzę sobie żadnych porodów pod moją nieobecność [no, oprócz Trele!]. Nogi razem, zacisnąć zwieracze i trzymać!!

Trzymajcie się!!
Miłego weekendu
Ja jeszcze rodzić nie zamierzam

Cytat:
Napisane przez iloneczka91 Pokaż wiadomość
Jejciu, ale się tu dzieje, ten piątek faktycznie pechowy.

Po USG termin i z główki i z udowej 14.11 i powiedział, że "zetniemy w pierwszej połowie listopada". Łożysko w porządku, wody dobre, ale nie zważył małego więc nie wiem ile dokładnie mu się przybrało. Ale ogólnie póki co jest dobrze, ale mam leżeć, leżeć, leżeć i się nie denerwować.
za szpitalne dziewczyny
To dobre wieści
Leż i relax

Cytat:
Pewnie założą jedno z tych i puszczą do domciu po niedzieli do grudnia niunia podrośnie

Moja była sąsiadka urodziła w 26tc i malutki ważył 836g ale to był okruszek...na fejsie wrzuciła foto. Prawie po 3 miesiącach wyszedł ze szpitala.

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
paulinaizabela, no to trzymamy kciuki za przepływy obyś nie musiała siedzieć w szpitalu do końca i żeby się poprawiło!

ryba, przekaż dzidzi, że trzymamy kciuki, żeby jednak jeszcze wróciła w dwupaku.

Ale się dzisiaj dzieje. Co te maluchy tak się pchają na ten świat...

Odebraliśmy auto z naprawy. 430 zł zrobiło fruuuuuuu.....
dla wszystkich dziewczyn!! Dziękujemy z Majką za kciuki i wsparcie

Pociągnęło po kieszeni

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-13, 19:13   #2959
89Beatka
Wtajemniczenie

paulinaIzabela na kolację to bym się tam przeszła lepiej niz w hotelu 5*

Nie denerwuj się i myśl pozytywnie
Stary 2013-09-13, 19:13   #2960
ryba91
Zakorzenienie

Od dzidzi-

"Niestety wody płodowe. Podają leki na płuca i zahamowanie skurczy. Starają się zatrzymać poród "
Stary 2013-09-13, 19:15   #2961
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Ja już po kolacji. Znowu mi dali burgera i frytki kawałek ciasta, herbatkę i chlebek, masło i dżem. Co do jutra to już na 3 posiłki nosili menu i się zaznaczało co kto chce z listy
.
też tak chce z posiłkami u siebie w szpitalu
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Od dzidzi-

"Niestety wody płodowe. Podają leki na płuca i zahamowanie skurczy. Starają się zatrzymać poród "
oby wszystko było dobrze

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 19:15   #2962
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Od dzidzi-

w którym tyg jest dzidzia? nie miała robionych wcześniej tych zastrzyków?
niedobrze
Stary 2013-09-13, 19:16   #2963
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Mogę Ci przytoczyć opinie znajomych, że 45 jest strasznie mała i w momencie się zapełnia, więc musieli ją uruchamiać czasem po 2 razy dziennie. Kupowali w momencie jak rodzinka była 3 -osobowa, a po pół roku się dowiedzieli, że synek w drodze i ją sprzedali i kupili większąAle to wszystko zależy, ile pichcisz w domu, bo oni akurat sporo
Ja mam rodzinkę dwuosobową + Leo I nie gotuję dużo, bo mój TŻ całymi dniami w pracy, więc pewnie na noc bym tylko nastawiała naczynia.. kurczę, nie wiem

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Udało mi się wygrać na wizażu prostownicę Braun

też brałam udział w tym konkursie, no ale nie udało się

nasturcja7667 wiedziałam, że będzie 5!!

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Wypowiem sie tylko co do zmywarki-my mamy 90 cm i zmywanie co dwa dni. Ale trzeba myslec perspektywicznie-rodzina sie powieksza, bedzie wiecej zmywania,czy nawet jak sie ma gosci to sie przydaje wieksza.Kiedys wystarczylaby nam 45cm teraz nie wyobrazam sobie mniejszej.Przy malym dziecku jest sporo i gotowania i garnkow, naczyn, szybko sie to zapelnia.Ale ja gotuje i w poludnie i wieczorem dla meza, wiec jest tego sporo.
Jak się rodzina powiększy (czego nie planuję ) to i mieszkanko się zmieni, a więc i zmywarka Na szczęście mam jeszcze tydzień do namysłu

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
22 września mam małą uroczystość - siostra robi chrzciny i oczywiście mam problem w co się ubrać. Chciałabym pójść w sukience, mam jedną w którą się mieszczę W legginsach i swetrze raczej nie wypada.

Co sądzicie? Ona ma w pasie gumkę. Brzuch w niej konkretny i trochę stoi przez to Do kościoła wezmę płaszcz, później będę w samej sukience, impreza w mieszkaniu.
śliiicznie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić!! Szwagier TŻ do mnie wczoraj napisał, czy mam ochotę na sesje brzuszkową On nie jest profesjonalnym fotografem, ale jakieś tam kursy foto porobił i ładne zdjęcia czyni. Chyba mu się marzy działalność "na boku" jako foto, bo te zdjęcia to on sobie chciał do portfolio wrzucić Ale będę mieć sesję, za friko Jutro
to super! muszę w końcu z siostrą się umówić na moją sesję, bo jeszcze będzie tak, że nie zdążę
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny - info od Angie_gg: jest w szpitalu z powodu skurczy. Na razie nic więcej nie napisała. Mamy pozdrowienia i prośbę o trzymanie kciuków!
żeby skurcze sobie poszły!!
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Jednak piątek 13 to nie jest szczęśliwy dzień dla mnie
Zostaję w szpitalu, bo przepływy się nie poprawiły...są takie same jak tydzień temu. Najgorsze jest to, że prawdopodobnie zostanę tu do rozwiązania Nie mierzyli dziś małej, więc nie wiem ile waży i jak podrosła. Niby mam mieć usg codziennie albo co 2 dzień i dwa razy w tygodniu dopplera. Podali mi już zastrzyk na płucka małej i bolało jak diabli...a po 12h powtórka. Jak się przepływy pogorszą to czeka mnie cesarka...oby jak najdłużej wytrzymać

Małż musiał załatwić znajomego, który go wieczorem do mnie przywiezie, bo ja wzięłam auto. Także leżę sobie i czekam... ponadrabiam trochę.

dużo zdrówka!!!
Cytat:
[/COLOR]DZIDZIA MI NAPISAŁA SMS'a :

"Leje się ze mnie, mam lekkie skurcze. Jedziemy do szpitala. Mam nadzieje ze uda się jeszcze wstrzymać akcje "

aby mały został jeszcze w brzuszku !
!!

Jejku, dziewczyny nie rodźcie jeszcze! Za wszystkie trzymam kciuki, żeby wszystko było w jak najlepszym porządku!!

A szłam dziś z mamą i śmiałam się, że na forum jeszcze nikt nie urodził..
Stary 2013-09-13, 19:16   #2964
Olenka_24
Zadomowienie

Dzidzia, PaulinaIzabela, Angie za Was i Maluszki
Wszystko musi być dobrze !
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 19:18   #2965
iskra75
Raczkowanie

Boziu, ale mnie tu dawno nie było.. zalatana, zaganiana.. Mój Mąż cały tydzień w domu na L4... ostra infekcja układu moczowego z rozprzestrzenieniem na cały organizm :/ najpierw był u jednej p. dr która zbagatelizowała temat i nawet antybiotyku nie dała w związku z czym kilka dni później doszły objawy grypowe i masz ci diagnozę.. ale już ok. dali antybiotyk i jest db. A ja jako troskliwa Żona wykorzystałam ten czas na maxa pojeździliśmy po sklepach i kupiliśmy wózek cieszę się jak dziecko :P mamy Bebetto Luca <poniżej> Taka zadowolona jestem że go schować nie chcę :P
a tak poza tym odebrałam dziś wyniki morfo i moczu i bez szału masakra jakaś- zawsze miałam super wyniki a tu się wali... ale wczoraj jako świnia łakoma zżarłam kebaba z mieszanym sosem i się schorowałam jak pies :/ dostałam takich bóli żołądka że myślałam że wykorkuję, a z dupska... jesień średniowiecza więc może dlatego słabe wyniki... wyczyściłam się
Muszę nadrobić Was bo widzę że się dzieje... Dzidzia w szpitalu.. pisała że starają się zatrzymać akcję porodową i dają leki na płuca... martwię się bo jeszcze mają czas żeby wszystko było dobrze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg furka.jpg (84,0 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg furka 2.jpg (103,4 KB, 45 załadowań)

Edytowane przez iskra75
Czas edycji: 2014-03-19 o 22:26
iskra75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 19:19   #2966
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Od dzidzi-

mocne żeby udało się zatrzymać poród i żeby wszystko u Dzidzi było dobrze
Stary 2013-09-13, 19:20   #2967
iskra75
Raczkowanie

Cytat:
w którym tyg jest dzidzia? nie miała robionych wcześniej tych zastrzyków?
niedobrze
Dzidzia jest w 33 tc
Stary 2013-09-13, 19:21   #2968
Anoula
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1

Cytat:
Od dzidzi-

za nich oboje, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze nawet jakby Mały miał się urodzić, ale życzę im żeby jeszcze pochodzili w dwupaku

Stary 2013-09-13, 19:21   #2969
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
Boziu, ale mnie tu dawno nie było.. zalatana, zaganiana.. Mój Mąż cały tydzień w domu na L4... ostra infekcja układu moczowego z rozprzestrzenieniem na cały organizm :/ najpierw był u jednej p. dr która zbagatelizowała temat i nawet antybiotyku nie dała w związku z czym kilka dni później doszły objawy grypowe i masz ci diagnozę.. ale już ok. dali antybiotyk i jest db. A ja jako troskliwa Żona wykorzystałam ten czas na maxa pojeździliśmy po sklepach i kupiliśmy wózek cieszę się jak dziecko :P mamy Bebetto Luca <poniżej> Taka zadowolona jestem że go schować nie chcę :P
a tak poza tym odebrałam dziś wyniki morfo i moczu i bez szału masakra jakaś- zawsze miałam super wyniki a tu się wali... ale wczoraj jako świnia łakoma zżarłam kebaba z mieszanym sosem i się schorowałam jak pies :/ dostałam takich bóli żołądka że myślałam że wykorkuję, a z dupska... jesień średniowiecza więc może dlatego słabe wyniki... wyczyściłam się
Muszę nadrobić Was bo widzę że się dzieje... Dzidzia w szpitalu.. pisała że starają się zatrzymać akcję porodową i dają leki na płuca... martwię się bo jeszcze mają czas żeby wszystko było dobrze
Też się martwię o Dzidzie..
A wózio śliczny!
Stary 2013-09-13, 19:22   #2970
89Beatka
Wtajemniczenie

iskra fajny wóz także brzuszek i pies, no i nie pomine męża

Juz popatrzyłam że tydzień mniej niz ja. jejku żeby dobrze było
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości