Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-13, 20:45   #1441
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
22-północ

A właśnie przez ten tydzień było tak, że spała w godzinach popołudniowych, zazwyczaj od ok. 13, tak 2-3 godziny i potem już do wieczora aktywna. Ale dziś drzemała tylko 15 minut , no i sobie przestawiła..
a wstaje o której?

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Co za dzien - w koncu w domu
Caly czas na nogach - najpierw sprzatanie z TZ, potem bylismy z Kuba w przychodni, na dzialce, na targu, u tesciow (swieza dostawa niepryskanych warzywek dla Kubusia ), na zakupach w markecie i dzien poleciaaal

Zaraz Kuba zasnie, a ja do garow - chleb chcialam jeszcze upiec.

To jest tak proste, ze az wstyd mi przepis wklejac

A przepis na szarlotke jest.

Sliczna po mamie!!!
Widze, ze Hania powazna jak moj Kubeczek

Wenflon
Kurcze, wybacz, ze pytam - ale Daria nie probuje go zaczepiac/dotykac, itp?
Nie moge sobie wyobrazic wenflonu u malego dzieciaczka

Mario

Zdrowka dla Julianki!! Calusy od cioci

Przeraza mnie ilosc takich spraw

Ej, ej, bo zaraz wroce do starej spiewki

Zastanawialam sie wlasnie czy mozemy podac dzieciaczkom taka pieczona rybe...

Si
Poza warzywami - nie cierpi jak robie cokolwiek w kuchni mimo, ze spoglada na mnie z bujaka/kocyka i slucha opowiesci o tym, co robie
tzn ona tak na zdjęciach, normalnie pogodne dziecko, chociaż nie szczerzy się ciągle ale np jak się do niej usmiechnę albo zaczepię albo coś powiem śmiesznie to się śmieje. ALe jak widzi aparat to powaga...
Tak samo przy obcych, zaklęte dziecko i tylko rączki mamy, a jak dam na inne ręce to ma minę "jak z tąd uciec?"
A Kubuś jak?

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
nawijko, no właśnie... Jak ja zobaczyłam że wkłuli jej w rączkę wenflon to aż się popłakałam. Taka mała rączusia a jak ona płakała
Oczywiście próbuje go wyrwać, chce brać do buzi itp... Muszę po prostu ciągle uważać.
Ja np nie wyobrażam sobie Hani tak... ona ma normalnie pypcia w dupce, nie wyleżała by tak...

trzymajce się tam, spokojnej nocki
Stary 2013-09-13, 20:46   #1442
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

debrah - brawa dla Amelki! będzie juz tylko lepiej

szaja - chyba przeoczylam, ze masz / mialas urodziny. Wszytskiego co najlepsze. I ogromne podziekowania za to, że cierpliwie udzielasz nam odpowiedzi na nasze pytania.

silver - biedna Darusia. Pamietam jak Boryskwi wbijali igle w glowke - do pobrania krwi - w zyciu nie przezylam nic gorszego, jeszcze musialam podtrzymywac jego glowke a on tak sie rozplakal, rzucal, a ja musialam ja trzymac na sile, cud ze tam nie zemdlalam ale musialam byc cala blada bo pielerniarka kazala mi usiasc po wszytskim i dojsc do siebie.

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2013-09-13 o 20:48
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 20:53   #1443
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Pietraszko uwielbia patrzec jak sie maluje, a zwlaszcza pudruje twarz :P az sie boje heheh

Hje, niedobrze mi sie zrobilo po przeczytaniu tego artykulu..... Jak tak mozna???!!!

Kurcze, dziewczyny, a to nie jest to, o czym z Szaja pisalysmy kiedys? Ze dzieci sadzane rozwijaja sie gorzej motorycznie, bo....im sie nie chce po prostu??? Bo wiedza, ze je ktos posadzi???

Malz mi dzisiaj oswiadczyl, ze w ramach naszej 5tej rocznicy gdzies mnie jutro zabiera i na 16 mam byc gotowa, odpindrzona itd az mnie skreca normalnie
Babel zostaje z tesciami, a po tym, co piszecie, to az sie boje, co to bedzie.... Mam nadzieje, ze zabiera mnie tylko na chwilke gdzies
super ")
moze Twoi akurat nas zaskocza i nic nie wywina

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
O jejku ale ślicznie, do magazynu normalnie

Tak, i wtedy może się bawić swobodnie zabawkami.

Tak myśłałam, że nie tylko moja taka wyrywna i nie poleży
Dużo zdrówka i żeby szybko minęły te dwa tyg (raaany, jak długo w szpitalu;/)

Fewciu, szelki Blankę blokowały i ona teraz wypruła jak z procy Skoro szybko się uczy i robi to sama to na pewno może

Ma, ma. Juliana chyba też zaczyna się uczyć przytulać

Przepraszam Oddam jutro! Byle nie za dużo

Ale fajnieee.. Ja nie mam żadnych znajomych z niemowlęciem
ja tez nie mam to byla przypadkowa mama i przypadkowy Antos na wakacjach spotkani

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Lenova

za umiejetnosci Blanki

Hje
za 4 zabka Poli
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 20:54   #1444
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

O rany, bidusia.... ten korek od wenflonu jest tak duży jak u dorosłego?
Jest trochę mniejszy.
Stary 2013-09-13, 20:55   #1445
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
tzn ona tak na zdjęciach, normalnie pogodne dziecko, chociaż nie szczerzy się ciągle ale np jak się do niej usmiechnę albo zaczepię albo coś powiem śmiesznie to się śmieje. ALe jak widzi aparat to powaga...
Tak samo przy obcych, zaklęte dziecko i tylko rączki mamy, a jak dam na inne ręce to ma minę "jak z tąd uciec?"
A Kubuś jak?
Jak? Identycznie

Co sie kobieta dzis w autobusie nazaczepiala go usmiechami. A on co? NIC Wpatrzony, prawie bez ruchu
Do pediatry, u ktorej jestesmy baaardzo czesto (srednio raz na 2-3tyg) usmiechnal sie moze 2x w zyciu.

Do mnie i TZ smieje sie bardzo czesto, do obcych wcale praktycznie.

I tez nie przepada za obcymi łapkami.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-09-13 o 21:01
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 21:04   #1446
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Jak? Identycznie

Co sie kobieta dzis w autobusie nazaczepiala go usmiechami. A on co? NIC Wpatrzony, prawie bez ruchu
Do pediatry, u ktorej jestesmy baaardzo czesto (srednio raz na 2-3tyg) usmiechnal sie moze 2x w zyciu.

Do mnie i TZ smieje sie bardzo czesto, do obcych wcale praktycznie.

I tez nie przepada za obcymi łapkami.
haha identiko, jak ją w sklepie zaczepiają albo coś to ona nic powaga i patrzy jak na głupka czego oni od niej chcą
Stary 2013-09-13, 21:07   #1447
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
http://wiadomosci.onet.pl/kielce/kie...-dziecka/d6cxe

No
Czyli dla K.W. nie można się było spodziewać więcej, niż dostała..
tylko 5 lat chore to nasze prawo:/

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
dobrze że zrobią jej wszystkie badania! Życzę mnostwo zdrówka!

mam, ale strasznie rozmazane, bo bałam się, że fiknie na głowkę

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

wiem, doskonale Cie rozumiem Wierzę, że Pola wyskoczy jak z procy

Dziewczyny czy Wasze dzieci lubią patrzeć jak coś robicie?
Blanka uwielbia patrzeć jak: odkurzam, tuszuje rzęsy i obieram warzywa. Patrzy jak zahipnotyzowana.
Hania uwielbia jeszcze jak mówię co robię to tak mądrze patrzy
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Gratulacje

Słodko

Piękności ! <3

To super że już lepiej ! DObrze że przynajmniej opiekują się Nią dobrze!
Oby szybko Wam te dni zleciały

Ooo fajnie że jakaś niespodzianka się szykuje
My właśnie 8 pazdziernika mamy rocznicę ślubu i planowaliśmy ściągnać rodziców do opieki nad Blanką i pójśc na kolacje i nocke do hotelu. Ale po wczorajszej akcji z Blanką nie mam serca jej zostawić i nie wiem co to będzie. Pewnie gdzies w ciągu dnia wyskoczymy.

Moja mała Poczwarka już zasnęła. Położyłam ją do łóżeczka włączyłam come po cichu, poprzytulałam poszłam do innego pokoju i zasnęła Wróciłam przykryłam kołderką i się obudziła
No ale juz znowu śpi.

Wrzucam Wam filmik gdzie Blanka prezentuje prawie wszystkie swoje umiejętności :http://www.youtube.com/watch?v=nwVyiv4RVAg Jeszcze do tego dochodzi stawanie na palcach i prostowanie nóg,wypiananie pupy na czworakach.

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
nawijko, no właśnie... Jak ja zobaczyłam że wkłuli jej w rączkę wenflon to aż się popłakałam. Taka mała rączusia a jak ona płakała
Oczywiście próbuje go wyrwać, chce brać do buzi itp... Muszę po prostu ciągle uważać.
oj biedna Darusia

Cytat:
a wstaje o której?

A Kubuś jak?

Ja np nie wyobrażam sobie Hani tak... ona ma normalnie pypcia w dupce, nie wyleżała by tak...

trzymajce się tam, spokojnej nocki
Moja Hania się wczoraj przekonała, tzn uśmiechnęła do sąsiadki, z którą chodzę od jakiś dwóch miesięcy na spacery tak to zawsze była powaga

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
debrah - brawa dla Amelki! będzie juz tylko lepiej

szaja - chyba przeoczylam, ze masz / mialas urodziny. Wszytskiego co najlepsze. I ogromne podziekowania za to, że cierpliwie udzielasz nam odpowiedzi na nasze pytania.

silver - biedna Darusia. Pamietam jak Boryskwi wbijali igle w glowke - do pobrania krwi - w zyciu nie przezylam nic gorszego, jeszcze musialam podtrzymywac jego glowke a on tak sie rozplakal, rzucal, a ja musialam ja trzymac na sile, cud ze tam nie zemdlalam ale musialam byc cala blada bo pielerniarka kazala mi usiasc po wszytskim i dojsc do siebie.
Powiem Ci, że ja np modliłam sie o to, żeby Małej pobrali z główki. zaczęli pobierac z rączki, nie mogli znaleźć żyły (co chyba ma po mnie), wkłuwali się kilka razy, narobili Jej krwiaków. potem druga ręka i to samo. ja już byłam cała spocona, musiałam Ją trzymać, wyrywała się, Ją to strasznie bolało na pewno i takiego płaczu jak wtedy nie słyszałam do tej pory

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 21:11   #1448
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Strrrraszzznie późno!
23 jeszcze spoko, północ - to już mi się jednak trochę dłuży

Cytat:
a wstaje o której?

ALe jak widzi aparat to powaga...

Ok. 6-7, czasami się zdarzy, że po godzinnej aktywności jeszcze do 9 pośpi.
Ale ona choćby o 19 zasnęła, to do 6 raczej śpi, chyba ma budzik nastawiony

To samo u nas, tyle że trwa to chwilę, a potem już pozuje

Pola tak ma najczęściej u... teściowej, chyba jej się boi
Ogólnie jak rodzina, ale rzadziej widuje, to najpierw lustruje, a potem się ośmiela. A obcy to jest 10 minut patrzenia, a potem tylko "ee"

Słuchajcie, mam pytanie czy Wasz dzieci też tak robią?
Położę Polę na plecach i tak samo jak przy złoszczeniu się, tak przy radosze ona często robi takie... podnoszenie tyłka. Wiecie, jak jest to ćwiczenie, jak się zgina nogi i podnosi biodra i dolną część pleców.
To ona tak robi 50 razy na sekundę, mówimy, że dupskiem podtrzepuje

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-09-13 o 21:14
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 21:17   #1449
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
tylko 5 lat chore to nasze prawo:/

Hania uwielbia jeszcze jak mówię co robię to tak mądrze patrzy

oj biedna Darusia

Moja Hania się wczoraj przekonała, tzn uśmiechnęła do sąsiadki, z którą chodzę od jakiś dwóch miesięcy na spacery tak to zawsze była powaga

Powiem Ci, że ja np modliłam sie o to, żeby Małej pobrali z główki. zaczęli pobierac z rączki, nie mogli znaleźć żyły (co chyba ma po mnie), wkłuwali się kilka razy, narobili Jej krwiaków. potem druga ręka i to samo. ja już byłam cała spocona, musiałam Ją trzymać, wyrywała się, Ją to strasznie bolało na pewno i takiego płaczu jak wtedy nie słyszałam do tej pory
ja to samo
Stary 2013-09-13, 21:17   #1450
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Hania ogólnie malo cyzm się interesuje.... lubi jak odkurzam to patrzy zawsze za odkurzaczem ale tak to średnio co

dziękuję

Hje, Tobie Pola zawsze tak późno śpi jeszcze drzemkowo, o której ona potem zasypia? bo u nas przed nocnym snem musi być minimum 3h aktywności
U nas Antonio ostatnio jak byliśmy na mazurach dwa razy usnął ok 18 i spał do 21...obudziłam go przebrałam ..dałam jeść i o 22 spał dalej ...czasem tak ma.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 21:25   #1451
sylwietta1988
Zakorzenienie

czesc kochane, chciałam tylko zameldwac, że zyje chociaz ledwo....
wylądowałam dzis przed południem na IP, z 40.1 stopniami....... tata mnie zawiózł jak dwa razy zemdlałam.... gorączki całą noc nie mogłam zbic, okłady zimne, przeciwgorączkowe brałam, bardzo duzo piłam, ale co wypiłam to zwymiotowałam, w efekcie stwierdzili odwodnienie, polezałam pod dwoma kroplówkami i wypuscili mnie do domu.... teraz mam " tylko" 38 stopni......
i najlepsze: nie mają pojecia skad takie brewerie.......
takze wybaczcie, że mnie nie ma i nie wiem, kiedy bede bo jestem słaba jak mucha, Bartulem non stop mama sie zajmuje, ja nawet z pokoju -izolatki mojej- staram sie nie wychodzic żeby go przypadkiem nie zarazic......

SILVER- ucałuj Darunie, bo zauwazyłam co sie dzieje z Wami oby szybko ją wyleczyli
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 21:26   #1452
sarah67
Zadomowienie

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
Stary 2013-09-13, 21:28   #1453
blogerka
Wtajemniczenie

sylwia - zdrówka
Stary 2013-09-13, 21:30   #1454
hje
Zakorzenienie

Jej, Sylwuś, zdrowiej jak najszybciej!

A M. wie o tym?
Stary 2013-09-13, 21:30   #1455
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
wylądowałam dzis przed południem na IP, z 40.1 stopniami....... tata mnie zawiózł jak dwa razy zemdlałam.... gorączki całą noc nie mogłam zbic, okłady zimne, przeciwgorączkowe brałam, bardzo duzo piłam, ale co wypiłam to zwymiotowałam, w efekcie stwierdzili odwodnienie, polezałam pod dwoma kroplówkami i wypuscili mnie do domu.... teraz mam " tylko" 38 stopni......
takze wybaczcie, że mnie nie ma i nie wiem, kiedy bede bo jestem słaba jak mucha, Bartulem non stop mama sie zajmuje, ja nawet z pokoju -izolatki mojej- staram sie nie wychodzic żeby go przypadkiem nie zarazic......

SILVER- ucałuj Darunie, bo zauwazyłam co sie dzieje z Wami oby szybko ją wyleczyli

zdrówka Sylwiu
Stary 2013-09-13, 21:34   #1456
charlizz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
szybko jej idzie

no ja się nie dziwię, kawa bez mleka??

tylko w dniu porodu musi miec opłacone te składki, a rzakdo który pracodawca nie zakonczy umowy jak sie dowie o ciąży, a przeciez na zleceniu chroniona nie jest
mi lekarka kiedyś mówiła, zeby nie przychodzic jak dziecko ma tylko 1 dzien gorączkę, ale zaczekać do 3 dnia, bo wtedy ona jest w stanie podac diagnoze

Nasza aspiratorem tez nie daje, ale zwykłą gruzka owszem, nawet lubi Ale my babole, z takim lejacym katarem to nie wiem czy gruszką by sie udało

ja zawsze szukam przepisów pod to, co mam w lodówce i zawsze sie okazuje, ze ktos gdzies to robił, wiec i ja robie Jak nie chcesz smazonego to moze kurczak na porach? tyle ze z majonezem to kalorii nie mało Albo zapiekanka makaronowa, szybko, tanio i na 2 dni bedzie.
mi sie marza nowe okulary, ale to mi kasiory zje
Podłaczam sie pod zyczenia

tez tak mam. Ola chodzi za mna wszedzie zeby tylko sie powspinac, jak chodze po kuchni to pełza za mna, popłakuje i probuje chwytac spodnie, zeby tylko sie podniesc Wiec na stojaco nie moge zrobic nic
Si,ale przed porodem może iść na L4 po 3ech miesiącach odprowadzania składek i potem macierzyński się należy dobrze mówię? Bo mogę się mylić.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 21:34   #1457
s i l v e r
Zakorzenienie

sylwia, o matko! Ale się męczysz Ciekawe z czego to. Szybkiego powrotu do zdrowia życzę kochana
Stary 2013-09-13, 21:35   #1458
hje
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Ja pierdzielę, znacie może całą tą historię z A. Samusionek, jej córką i mężem? Paranoja!!!

http://plejada.onet.pl/incydent-w-do...rweniuje/84svh
Stary 2013-09-13, 21:37   #1459
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
haha identiko, jak ją w sklepie zaczepiają albo coś to ona nic powaga i patrzy jak na głupka czego oni od niej chcą
No to piątka, ważniaki dwa

sylwia, kuruj sie kochana

Stary 2013-09-13, 21:40   #1460
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
No to piątka, ważniaki dwa

sylwia, kuruj sie kochana

Ciekawe jak Leoś
Stary 2013-09-13, 21:40   #1461
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

Kochana zdrówka szybkiego
Stary 2013-09-13, 21:52   #1462
aska27adopcje
Zadomowienie

witam ponownie wieczorkiem ... kurde ja to mam farta, ze jak mnie nie ma to zawsze z 5 stron naklepane
Mialam napisac, ze w tesco sa tansze sloiczki z Gerbera niz w Rosmanie po 2,79 .. i jest promocja na sloiczki Bobovity za 4 szt niecale 8 zlotych, wiec wychodzi mniej za sloik niz 2 zety ...

Kupilam dzis sylikonowe foremki na lod i bede mrozic owocki, kupilam sliwki, nektarynki, gruszki, banany ... bede robic male kosteczki i do woreczkow ... kupilam tez dynie, bo byla w promo po 1,49 za kg, ugotuje i zamroze ... kurde szkoda, ze zamrazalnik taki maly

Lenova Blanka ma boska kamizelke ... ja sie dzis bilam w tesco z f&F zeby jej kupic, byly cudne takie misiowe, biala albo rozowa, ale kurde 62 zety i wyzylowalam
Stary 2013-09-13, 21:59   #1463
Debrah
Zakorzenienie

Aśka, a do czego potem wykorzystasz zamrożone owoce?
Bo może ja też tak zrobię?

Ja mam te pojemniki Avent, o których Nina wspomniała. Przechowywałam w nich odciągnięte mleko.
Kurdę, zastanawiam się jakie menu wprowadzać Małej jak będę w szkole, jak to ułożyć...

Sylwia : <przytul>
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 22:03   #1464
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
witam ponownie wieczorkiem ... kurde ja to mam farta, ze jak mnie nie ma to zawsze z 5 stron naklepane
Mialam napisac, ze w tesco sa tansze sloiczki z Gerbera niz w Rosmanie po 2,79 .. i jest promocja na sloiczki Bobovity za 4 szt niecale 8 zlotych, wiec wychodzi mniej za sloik niz 2 zety ...

Kupilam dzis sylikonowe foremki na lod i bede mrozic owocki, kupilam sliwki, nektarynki, gruszki, banany ... bede robic male kosteczki i do woreczkow ... kupilam tez dynie, bo byla w promo po 1,49 za kg, ugotuje i zamroze ... kurde szkoda, ze zamrazalnik taki maly

Lenova Blanka ma boska kamizelke ... ja sie dzis bilam w tesco z f&F zeby jej kupic, byly cudne takie misiowe, biala albo rozowa, ale kurde 62 zety i wyzylowalam

haha, ja chciałam Borysowi też kamizelkę w esco kupić i tez sie rozmyslilam z tego samego powodu
Stary 2013-09-13, 22:04   #1465
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Silver-moja też nie pełza i nie ma zamiaru chyba... Niby oczywiste, że dzieci siadają na 9-10 miesięcy a my się tak nakręcamy tymi co mają 8 i już zapitalają po mieszkaniu Rozumiem Cię.... Jak tam Daria??

Dziewczyny... Niby się nie powinno sadzać... Ale pomińmy to, że posadziłam raz, dwa. Moje dziecko siedzi. Siedzi i siedzieć może nawet i 20 minut nie buja się, nie spada tylko siedzi, bawi się, okręca do tyłu, sięga po zabawkę, do przodu na brzuch sama się przerzuca, normalne stabilne siedzenie z prostym kręgosłupem. Tylko sama nie siada.. Ale gdyby nie ta "atrakcja" kilka razy na dzień to ona by chyba zwariowała z nudów Bardzo źle robię???? Dodam, że czasem się sama podciąga, w leżaczku sama siada ale z podłogi nigdy...

Ale jak ją sadzasz i się trzyma pewnie to chyba jest ok ?!
Co innego sadzanie a co innego gdy sama nauczy się siadać.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 22:15   #1466
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam wcale zamrazalnika i cierpie
Na szczescie tesciowa ma 2! i mrozi dla Kuby co sie da

Cytat:
Aśka, a do czego potem wykorzystasz zamrożone owoce?
Bo może ja też tak zrobię?

Ja mam te pojemniki Avent, o których Nina wspomniała. Przechowywałam w nich odciągnięte mleko.
Kurdę, zastanawiam się jakie menu wprowadzać Małej jak będę w szkole, jak to ułożyć...

Sylwia : <przytul>
Jeeeej, przeczytalam "zastanawiam sie jakie menu wprowadzic malej jak bedzie w szkole" i sie zaniepokoilam

Stary 2013-09-13, 22:15   #1467
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Co mnie martwi, to że Oli dalej nie siedzi i nie raczkuje. Widzę że Wasze dzieciaczki co chwila któreś staje, mój nawet nie sprężynuje... Staje na czworaka, chuśta dupką, ale z miejsca za bardzo nie rusza. Martwię się wizytę u neuro mamy w październiku a cholerka nie mamy kasy żeby iść prywatnie jak mnie denerwuje to co się tu dzieje ostatnio... Lekarze mają kilka wizyt w miesiącu na nfz byle odbębnić a tak to przyjmują prywatnie... A my płacimy nie wiadomo za co...

Yellow, spokojnie, jest duży i długi, pewnie to przyczyna. Dorka też, ona nawet na 4raka nie.

Cytat:
Martwię się trochę, Mała ma już drugą drzemkę, ta druga trwa już 1,5h, jak dziecko przeziębione to tak śpi cały dzień??

Aśka, też mam te pudełeczka, super są
a jak ty przeziębiona, to nie masz ochoty na spanie?

Dziewczyny, dziękuję raz jeszcze każdej za życzenia
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 22:15   #1468
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam wcale zamrazalnika i cierpie
Na szczescie tesciowa ma 2! i mrozi dla Kuby co sie da

Jeeeej, przeczytalam "zastanawiam sie jakie menu wprowadzic malej jak bedzie w szkole" i sie zaniepokoilam
myślisz, że aż tak paranoiczna jestem?
Stary 2013-09-13, 22:21   #1469
bokeh
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:

Kupilam dzis sylikonowe foremki na lod i bede mrozic owocki, kupilamlq sliwki, nektarynki, gruszki, banany ... bede robic male kosteczki i do woreczkow ... kupilam tez dynie, bo byla w promo po 1,49 za kg, ugotuje i zamroze ... kurde szkoda, ze zamrazalnik taki maly

a jak będziesz robić dynie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-13, 22:21   #1470
Debrah
Zakorzenienie

Szajopedio : wyrocznio zabawkowa!
Pytanie mam: Amelcia ma ogólnie w cholerę zabawek (dostanych) takich grzechotek różnych, ze 3 grające (pianinko, książeczka, hula-kula), oballl no i grzechoczących kupe. Kest nawet sorter ( na razie wali klockami o panele ) i konik który galopuje i rży:d

Zastanawiam się - po czym poznać, że czas na coś nowego, znudziło się?
Bardzo słabo ją jarają już - i nie wiem czy się opatrzyły (możliwe) czy po prostu mobilna się zrobiła i woli się ruszać i dotykać tego co wokół i nie jest (!) zabawką którą już zna.
I nie wiem, Tż twierdzi, że czego bym jej nie kupiła teraz to poleci w kąt, bo zabawek ma dużo jak na tak małe dziecko i nie ma sensu za bardzo nic teraz kupowac.. a ja nie wiem? Może tamte są za proste już dla niej, może coś nowego rozwijającego?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości