W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, część 6 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-13, 19:56   #1861
God Of War 20
Zakorzenienie

Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, część 6

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Przyszłam ze spacerku

Ja w bloku słyszę jak tupie córka sąsiadki- Melisa- 4 albo 5 lat, nie pamiętam a wcześniej się budziła w nocy i 'mamiiiiii' i tup tup tup ona ją bierze, siku, spuszczenie wody tup tup tup do wyra innych sąsiadów nie słyszę.

Sąsiad z dołu jest chyba na emeryturze bo mu się nudzi i on segreguje śmieci w śmierniku i patrzy kto co wyrzuca żeby zaraz ochrzanić :P przez niego segregujemy też śmieci hehe

Carmena oo widzę masz taka sąsiadkę jak mój sąsiad

God Of War no wiesz ludzie to i kredyty na domy biorą Jakbyście się spieli, wyjechali za granicę to co to 500 tys na dom? 3 czy 5 lat popracujesz i masz kasę
W niemczech to byś nie dała rady kupić domu, bo kosztuje o wiele więcej niż w pl - wiem co mówię a żeby tu pracować i kupić dom to się nie opyla po prostu.

my też ale w remoncie wszystko cały czas i nie wszystko wykończone
Biorą ale nie wiem ile musielibyśmy zarabiać aby spłacać ratę
Chcieliśmy wyjechać ale ciężko... nie ma za bardzo kto pomóc a też naciskać na kogoś i ciągle dopytywać nie ma sensu... poza tym zostały mi 2 lata studiów, mąż ma tu stałą pracę... jemu też latka lecą bo już 30-tka na karku i za te powiedzmy 5 lat ciężko by mu było znaleźć pracę tutaj w PL, teraz jest ciężko zmienić na lepszą... zrobił kurs CNC i co? Nikt nie chce przyjąć bo doświadczenie, tylko skąd je wziąć.

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Zalamana_girl Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak sie strasznie.denerwuje tym testem.jutro,ze nie umiem sie na niczym skupic,nawet na czytaniu waszych postow :c onfused:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kobito czy Ty masz pozytywne nastawienie do czegokolwiek? Czy jesteś chodzącą depresją? Zauważyłam, że jak zaczynasz się udzielać to zawsze smutne minki i ciągle coś jest nie tak u Ciebie...
Nie zrozum mnie źle ale zastanawiam się skąd tyle smutku u Ciebie non stop?
Stary 2013-09-13, 19:57   #1862
agnieszkaK
Zadomowienie

Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, część 6

tż zaraz będzie idę, więc muszę się sprężyć z pizzą, w piecu już się pali, zaczyna się przyjemnie robić.
Więc dziś już mnie nie będzie, do jutra. A o testach owulacyjnych też pomyśle, choć narazie nie wiem z nim co i jak,ale to jutro wypytam Was
pa
agnieszkaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 19:58   #1863
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Od kiedy miałaś mdłości?
hmm.... 5 tydzień to był
Cytat:
takie ciasto, taka kawa

Cytat:
Napisane przez skubana Pokaż wiadomość
czy ktoś mnie jeszcze pamieta?
w szpitalu stwierdzili ciążową niedoczynnosc tarczycy i 24 wrzesnia znowu ide do szpitala na badania prenatalne bo to bedzie 12 tydzien

Leine jakie pyszności
ooo nie wiedziałam że z powodu ciąży można mieć niedoczynnośc tarczycy
Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Laski, nie chce mi się nadrabiać

Beta ładnie ponoć urosła, dziś jest jakieś 9 tys. Lekarz mówił, że powinno być widać echo zarodka, a nie ma widać (jak na moje, jest za wcześnie toć serduszko się tworzy od 21 dpo, a u mnie dopiero 23 jest), ale pęcherzyk ładnie urósł, od środy 9mm - dzisiaj 12,2 Zostaję w szpitalu do poniedziałku

No i gin mówił, że tych bóli nie powoduje ciąża, tylko może pęcherzyk, który zauważył w jajniku Nie zapytałam, co to znaczy, ale nie chcę się na razie nakręcać, że to jakaś druga ciąża pozamaciczna, więc w ogóle o tym nie mam zamiaru myśleć do poniedziałku
nie ma się co stresować będzie4 dobrze zobaczysz
Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Po USG.
Dzieć jeden, wielkoglowy, ale ogolnie malenki - 4,5 mm, co potwierdza, ze jednak owulacja byla pozniej niz program wyznaczyl. Serduszko widzialam jak bilo ogolnie wszystko dobrze

A tak się prezentuje mój wielkoglowy
zakochałam się
A ja idę jutro do gina moja pierwsza wizyta jestem ciekawa co zobaczę

Co do mieszkania to my mamy swoje niespodziewanie odziedziczone w spadku. Wielki szok i radość. Ciotce jednej musimy oddać 35tys.
Od zawsze mieszkam w bloku i masakra ;/
W tym mieszkaniu mamy parę nad sobą trzydzieści parę lat. Nocne marki. łażą tupią ciągle im coś spada. A do tego mają fortepian
U rodziców był pijak na górze imprezy od różnych wyzywał swoją matkę rzucał jakimiś rzeczami.
Pod spodem babka z 2 dzieci. Faceta w ogóle nie słychać ale ta to mordę darła tak na te biedne dziewczynki. Masakra.

My z mężem zbieramy teraz kaskę na domek nie ma co to nasze marzenie.

Dzisiaj miałam zachciankę ugotowałam sobie zupkę ogórkową i to taka mega kwaśną
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 20:17   #1864
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pacynka Pokaż wiadomość
God, ja właśnie w tym cyklu robiłam pierwszy raz testy owulacyjne. Kupiłam w Ross za 25 zł zestaw 5 testów. Wydaje mi się, że one dobrze pokazują. Tylko teraz już wiem, że najlepiej brać pod uwagę test na którym na pasku testowym wyszło większe nasycenie barwy niż na kontrolnym.
Wtedy serduszkowaliśmy. Czekam teraz co będzie. Ja jeszcze @ nie mam. Ovuf wyznaczył mi na niedzielę, ale nie wiem czemu tak późno bo zgodnie z moimi wyliczeniami to najwcześniej jutro powinna być @. Jakoś tam mi o jeden dzień więcej naliczyło.
Znając życie to znów zacznę kolejny cs, bo w tym mam marne szanse...
Ja nigdy nie robiłam i nie wiem na jakie się zdecydować... ale kupie i sprawdzę co to warte...

Czaicie, zadzwonil koles zapytac czy moze nam teraz nasze lozko przywiezc? hahaha
Po calym dniu na 21 ma byc lozko i bedziemy skladac

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

jagodzia po ciąży często zaczynają się problemy z tarczycą i nadżerką
Ja już nadżerkę miałam, tarczycę mam cały czas więc nic mi nie straszne jadę na lekach cały czas

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

agnieszkaK ja się boję, że mój TŻ jest zbyt bujnie obdarzony przez naturę bo przy głębszej penetracji boli mnie... myślałam, że to przez nadżerkę ale ona wyleczona i dalej... poza tym z wcześniejszymi partnerami tak nie miałam
Sama już nie wiem gdzie szukać przyczyny?

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Tutaj o testach myślę, że warto przeczytać: http://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pyta...awodne,68.html

Właśnie dlatego obawiam się ich...
Stary 2013-09-13, 20:37   #1865
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość

Kobito czy Ty masz pozytywne nastawienie do czegokolwiek? Czy jesteś chodzącą depresją? Zauważyłam, że jak zaczynasz się udzielać to zawsze smutne minki i ciągle coś jest nie tak u Ciebie...
ty, no nie od parady ma taki nick jaki ma ?

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 20:38   #1866
zubi89
Zakorzenienie

w tym miesiącu ovu wyznaczyło mi od 16 dc do 26dc możliwą owulke ale ja zakładam, że najpóźniej może być 29dc także moja prawdopodobna owulka będzie na przełomie 16dc a 29dc pobije mnie ktoś ?

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 20:48   #1867
Leine
Zakorzenienie

Znowu kolejna kłótnia, ojj chyba musimy od siebie odpocząć...
Odechciewa się wszystkiego... mam ochotę mu za złość zrobić i tyle z dziecka by miał, strasznie mi smutno, idę spać

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość

Ja płaciłam za żłobek 4stówy, czy Igor chodził czy nie- i to jest chore, bo co chwilę był chory a ja i tak musiałam płacić. Prywatne kosztowały 5-6stów. Przedszkola do lat 4 różnie od 150/200 wzwyż (tyle, że weź się dostań), prywatne wiadomo już większa kasa.
w de jest to samo przedszkole 200 € cały rok... wakacje- płacisz koleżanka 4 stówy do tyłu, a była w pl na wakacjach

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
no właśnie nie chciałam tego pierwsza pisać, bo by było, że się czepiam
Tak trochę mi zajeżdża nastolatką...
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 20:56   #1868
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, czę

Cytat:
Biorą ale nie wiem ile musielibyśmy zarabiać aby spłacać ratę
Chcieliśmy wyjechać ale ciężko... nie ma za bardzo kto pomóc a też naciskać na kogoś i ciągle dopytywać nie ma sensu... poza tym zostały mi 2 lata studiów, mąż ma tu stałą pracę... jemu też latka lecą bo już 30-tka na karku i za te powiedzmy 5 lat ciężko by mu było znaleźć pracę tutaj w PL, teraz jest ciężko zmienić na lepszą... zrobił kurs CNC i co? Nikt nie chce przyjąć bo doświadczenie, tylko skąd je wziąć.

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Ej nie jestem smutna non stop bez przesady moze ostatnio tylko jak sie udzielam tak jest,jezeli kogos tym urazilam to przepraszam

Moje największe szczęście <3
Zalamana_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 20:57   #1869
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonka87 Pokaż wiadomość
Ja tez zakupiłam te testy owulacyjne w rosmannie. Stosowalam je już od 9 dnia cyklu i 12 dnia wyszły 2 kreseczki. I wtedy rownież serduszkowaliśmy i 2 dni przed i ze 3 dni po.
ja miałam lh vita i te z rossmana... i te pierwsze mi nie wychodziły a w tamtym msc używałam tych z rossmana i super
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 21:07   #1870
manieczka1
Zakorzenienie

Odp: Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, czę

Cytat:
Napisane przez iwonka87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny @ nadal nie przyszla mimo negatywnego testu nadal mam nadzieje A teraz siedze sobie z mezem i relaksuje sie przy lampce wina Najlepsze wino jakie do tej pory pilam. Mogen David Pyyyyyyyyyyyyyycha
No to oby nie przyszla! ja tracę nadzieję, no ale jeszcze cierpliwie poczekam na jutrzejszą tempkę

Cytat:
My w końcu ogarnelismy mieszkanie. W poniedzialek po weselu bylismy w ikei, Tz naszło na zmiany w mieszkaniu. Kupilismy szafe, półke na sciane i takie taboret do wchodzenia, a przedwczoraj jeszcze żyrandol
już wszystko na swoim miejscu i w końcu wszystko zmieścilismy plus jeszcze mamy miejsce.

Teraz siadam do mojej mgr, bo jutro chce oddac, zeby w koncu sie bronic.
aaa! Bo wy weselicho mieliście!!! ja na urlopie byłam i zapomniałam wszystkiego naj!!! Jak było, wszystko się udało?

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Leine!!! Kochana!!! Nie martw się, weź relaksującą kąpiel i połóż się do wyrka, ochłoniecie i rano może będzie lepiej

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 21:10   #1871
mloda0802
Rozeznanie

Cytat:
No z ust mi to wyjęłaś! Tylko faktycznie, może ja się dużo nie udzielam, ale śledzę na bieżąco, także wiem co i jak u której się dzieje. Sympatycznie jest bardzo i każda kolejna strona i ma się ochotę czytać więcej i więcej. Niektóre wypowiedzi wprost fantastyczne, jak siedzę w pracy i czytam to puchnę ze śmiechu i tylko kontrolować się muszę żeby szef śmiechu nie słyszał I nawiązując do Zalamanej girl to postrzegając forim można wyczuć w Was grupę wsparcia więc jak którąś dopadną doły to nie dziwie się że szukają potwierdzenia swoich rozterek

Dukam sobie la la la --> Bitch in process...
72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62

Dni bez fajek --> Oczyszczanie

mloda0802 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 21:12   #1872
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Odechciewa się wszystkiego... mam ochotę mu za złość zrobić i tyle z dziecka by miał, strasznie mi smutno, idę spać

w de jest to samo przedszkole 200 € cały rok... wakacje- płacisz koleżanka 4 stówy do tyłu, a była w pl na wakacjach

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

no właśnie nie chciałam tego pierwsza pisać, bo by było, że się czepiam
Tak trochę mi zajeżdża nastolatką...

a z czym Cię wkurzył to mu zaraz tam przyjdę i przyłoję, że mi Cię denerwuje

chyba wszędzie tak jest z tymi żłobkami, bo wiedzą, że ludzie wyjścia nie mają, albo siedzisz w domu z dzieckiem albo płacisz i chodzisz do roboty żeby jakoś żyć

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 21:24   #1873
201606201204
Konto usunięte

Manieczka, dziekuje
Wszystko sie udalo i bylo cudownie! Zero stresu
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 21:28   #1874
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
w tym miesiącu ovu wyznaczyło mi od 16 dc do 26dc możliwą owulke ale ja zakładam, że najpóźniej może być 29dc także moja prawdopodobna owulka będzie na przełomie 16dc a 29dc pobije mnie ktoś ?
i weź tu się wstrzel ale będziecie szaleć
mi jakoś po ludzku wyznaczyło na szczęście

Cytat:
tak bywa... pogodzicie się

my też kiedyś się często kłóciliśmy

Załamana ehh niesttey robiąc test tak wcześnie nie ma co się dołować bo raczej będzie I kreska czy jesteś czy nie... bo po prostu jest wcześnie. Ale trzeba myśleć pozytywnie bo nasza psychika dużo pomaga a jak będzie cały czas to może dzidziuś nie chcieć zawitać

Stary 2013-09-13, 21:47   #1875
sloneczko740
Rozeznanie

Hej dziewczyny nie wiem czy dobrze trafiłam..szukam dziewczyn pm 2012 widze kicie i jagodzie
sloneczko740 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 21:49   #1876
Elfka86
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczk

Cytat:
Napisane przez agnieszkaK Pokaż wiadomość
wiecie co i patrzę właśnie na wykres Elfki i mam taką myśl,że jej owulka była 3 dni wcześniej. W ogóle to bardzo krótki cykl.
Miałam taką samą myśl i ovuf mi tak na początku wyznaczyło tylko śluz miałam lepszy później i dlatego przestawiło na później
Stary 2013-09-13, 21:50   #1877
mloda0802
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sloneczko740 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny nie wiem czy dobrze trafiłam..szukam dziewczyn pm 2012 widze kicie i jagodzie
Witaj ,
Jest tu kilka PM 2012 więc jak najbardziej dobrze trafiłaś.
Powiedz coś o sobie, jak starania, jakie masz cykle, czy masz konto na ovufriend?

Stary 2013-09-13, 21:52   #1878
Elfka86
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczk

zmieniłam w 15 dniu śluz i już mi przestawiło owulkę na 13 dpo i nie wiem jak w końcu jest oszaleję

wszystko się okaże jak przyjdzie @

dobranoc jutro jadę na wycieczkę także odezwę się pewnie dopiero wieczorem

aha chyba zacznę badać szyjkę cosik tam dziś wymacałam i już wiem gdzie ona jest znaleziona czego ja się tu nie nauczę

Edytowane przez Elfka86
Czas edycji: 2013-09-13 o 21:59
Elfka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 21:54   #1879
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

a no teraz jesteśmy tutaj wątek nam się sypnął a teraz czas na dzidziusia

Stary 2013-09-13, 21:57   #1880
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj

Pamiętam Cię z pmk 2012

Stary 2013-09-13, 22:05   #1881
sloneczko740
Rozeznanie

dla tych którzy mnie nie znają Ewelina jestem...ze 3 miesiące temu byłam na wizazu ale potem niestety nie mogłam się udzielać...miałam wypadek samochodowy..
o dzidziusia staramy się już od 10 miesięcy i jak narazie nic nie wychodzi.. mam troche problemów.. lekarz powiedzial mi że najlepiej gdybyśmy już mieli dziecko bo później będzie mi coraz gorzej zajść w ciążę... ale teraz też jest cięzko.. bardzo ciężko

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
a no teraz jesteśmy tutaj wątek nam się sypnął a teraz czas na dzidziusia
naszukałam się was ale dobrze że kogoś znalazłam
Cytat:
Witaj

Pamiętam Cię z pmk 2012
ja Ciebie już też pamiętam
Stary 2013-09-13, 22:07   #1882
(kicia)
Zakorzenienie

mój meżuś w tym tyg miał I zmianę wiec wstawał przed 4 co wiązało się z chodzeniem spać o 22 i ja razem z nim bo bez niego źle mi się usypia... no i teraz mnie łamie spanie a on nie chce iść

Stary 2013-09-13, 22:09   #1883
sloneczko740
Rozeznanie

kicia to masz jeszcze okazję posiedziec na wizazu
Stary 2013-09-13, 22:11   #1884
mloda0802
Rozeznanie

Cytat:
mój meżuś w tym tyg miał I zmianę wiec wstawał przed 4 co wiązało się z chodzeniem spać o 22 i ja razem z nim bo bez niego źle mi się usypia... no i teraz mnie łamie spanie a on nie chce iść
No to dorwij męża, pora słuszna, cel też

Stary 2013-09-13, 22:11   #1885
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Mam tak samo a teraz na dniach jedzie w wasze strony i 3 noce jak nie więcej będę spać sama

Stary 2013-09-13, 22:12   #1886
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tak. Jakbym się miała 10 lat dorabiać no ale nic, jakoś to będzie
A Ty nie pracujesz?
Ja obecnie nie pracuję. Skończyłam pracę ostatniego sierpnia o czym pisałam Na razie jednak czuję się jakbym pracowała na 2 etaty Jak córka poszła do dwóch szkół to na nic czasu nie mam... Nie wyobrażam sobie chyba na razie abym wróciła do pracy.

Cytat:
My w pazdzierniku zaczynamy budowe, ale tylko male mieszkanko 40 m2. bedzie ogrodek i wlasne, to najwazniejsze.
Będziecie budować domek 40 m2?

Cytat:
ja to bym chciała chociaż mieszkanie mieć swoje, a nie wynajmować całe życie ale niestety, raz, że i tak byśmy nie dostali, a dwa nie widzi mi się płacenie całe życie kredytu. Jestem z tych osób, które zanim coś zrobią - myślą "ale co potem?" "a co będzie gdy?" więc nie wyobrażam sobie mieć takiego zobowiązania na 20-30 lat
Cytat:
już byłam pytać po bankach z mężem. uogólnie bo byłam w kilku: najmniejsza rata jaką nam wyliczyli to 760zł plus minus na okres 25lat, do tego czynsz ok.600/650 dodaliśmy media, telefony, internet wyjdzie nie całę 1900 i teraz miej tą kwotę co miesiąc przez 20-30 lat kiedy policzyliśmy tą ratę przez 25lat to wyszło nam, że oddajemy banku prawie drugie tyle na tą chwilę nie możemy tak popłynąć niestety :/
No nam właśnie co miesiąc wychodzi koło 2 tys za opłaty same. Ale jednak wolę płacić za swoje niż wynajmować całe życie i niczego nie być pewnym
Wynajmowałam kilka lat i się czułam zawsze nie u siebie. Teraz na szczęście sama wynajmuję innym, co wcale nie jest do końca fajne, ale lepsze być z tej strony jednak
Wlaśnie dziś się nowi najemcy wprowadzali Oby było wszystko ok.

Cytat:
Wierz mi, że dałabym wszystko, żeby pójść do pracy, do ludzi!!! niestety tak jak kiedyś tu już była mowa, nie mam gdzie dać dziecka Przedszkola przepełnione, babcie pracują, a opiekunka i prywatne przedszkola w moim wypadku by się nie opłacały, przykładowo zarobię 1200zł, opiekunka wynagrodzenia też tyle weźmie, a jeśli chodzi o prywatne przedszkole to odejmij wysoką opłatę, bilety miesięczne i zostają Ci grosze. Do tego nie miałabym nawet kogo mieć do odbioru synka z przedszkola, gdy mąż jest za granicą (tak zresztą było w żłobku, przez co też miałam trudności w znalezieniu pracy, bo złobek od 6 do 16, jak była praca do 14 to nie dałabym rady Igusia do żłobka zaprowadzić, jak w sklepie, to sklepy do 17, żabki, supermarkety-to na zmiany i też ) nie ma tak łatwo jak się jest samym niestety
Znam to. Ja nie pracowałam przez pierwsze 5 lat życia córki. W przedszkolu była państwowym, ale co z tego skoro była chora co miesiąc po 2 tygodnie. Poszłam do pracy rok temu i popracowałam rok. I to też jako niania i niestety bez umowy, ale zawsze były dodatkowe pieniądze. No i miałam taką rodzinę, że chyba lepszej nie mogłam. Wiedzieli, że mam dziecko i nie robili problemów jak córka była chora a też jak trzeba było to z córką do pracy przychodziłam i miałam trójkę
Przykro mi, że już pewnie takiej rodzinki super mieć nie będę.

Cytat:
dokładnie- wszystkim się wydaje, że to takie łatwe oddać dziecko do przedszkola... jak będzie większe, kumate, pójdzie samo do szkoły to ok ale jak jest małe? Żłobek kosztuje 500 zł w pl... a przedszkole? niecałe 200? Nie pamiętam
Przedszkole kosztuje około 250-350 zł zależy na ile godzin. Ale jak od 6-16 to 350 zł + posiłki koło 150 zł więc 500 zł w tyłku

Szkoła nie jest nic tańsza niestety
Stary 2013-09-13, 22:13   #1887
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda0802 Pokaż wiadomość
No to dorwij męża, pora słuszna, cel też
właśnie chciałam ale złapała mnie biegunka... i jakoś na amory mi dziś się nie zbiera

Cytat:
Mam tak samo a teraz na dniach jedzie w wasze strony i 3 noce jak nie więcej będę spać sama
mój ma od poniedziałku nocki

Stary 2013-09-13, 22:14   #1888
sloneczko740
Rozeznanie

mój mąż dzisiaj poszedł na 3 nocke więc wiem jak to jest samej spać..
Stary 2013-09-13, 22:18   #1889
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
a no tak pamiętam pamiętam
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 22:20   #1890
sloneczko740
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
a no tak pamiętam pamiętam
hej jagodzia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości