|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
wiesz, Daśko z Ulą miał bardziej romantiko randkę morza szum, ptaków śpiew, dzika plaża.....
|
|
|
|
|
#3332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
Mężczyźnie też nie ![]() Mój pierożek maleńki najsłodszy ![]() ( )Idę stąd bo znowu zamiast spać naparzam w klawiaturę :/ a jak F. zarządzi pobudkę o 6 to nie będzie zmiłuj :/ Edytowane przez moonie_85 Czas edycji: 2013-09-13 o 22:36 |
|
|
|
|
#3333 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mieszkanie miedzy innymi ze wzgledu na Anię ale u nas ceny z kosmosu i przeraza mnie trochę kredyt na całe życie...... Cytat:
nocnych tez juz dawno nie ma ![]() Cytat:
![]() no wlasnie , a gdzie mamuski
|
|||
|
|
|
#3334 |
|
Zadomowienie
|
+hej dziewczyny. ja mam chwile do wpadłąm do was... noc była w miare co do mego maluszka ... ale ja sie zle czułąm i żle się czuje nadal... jest mi słabo serce nawala i ledwo widze... mój pan oczywiście zajęty mój okres jest tk intensywny że nie potrzebuje nawet podpasek. mam tylko lekką wkładke ... nigdy takie nie był ...
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#3335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możliwe ![]() aczkolwiek ja wam mówię ciągle że to śpioch po mamie przed Jaśkiem 8-10h snu to dla mnie norma była Cytat:
![]() chyba Jan musiał odespać te wszystkie ostatnie ciężkie dni ![]() jak zjadł przed 19 tak wstał na butlę o 6.30 i jeszcze pokimał do 8.30 ![]() tak więc i my dziś w końcu wyspani po tych ostatnich nocach "fajnie" chrypi, normalnie śmiać mi się chce z niego jak gada i piszczy dobrze że zdrowy bo dziś 91 urodziny babci męża i śmigamy po południu
|
||
|
|
|
#3336 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
91 urodziny chyba dalej są bo cos mi się kojarzy... |
|
|
|
|
#3338 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() dzieciaczki ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- chcę młodej body kupić i nie mogę się zdecydować ![]() te: http://allegro.pl/7-pak-body-krotki-...540931624.html czy te: http://allegro.pl/7-pak-body-krotki-...540919282.html ?
|
#3339 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 6-9 będą dobre? ![]() Kupiłam Frankowi pajacyki właśnie w primarku (early days to primark) i mamy 9-12 i są mu dobre, w mniejsze by się nie wbił. Nie wiem ile waży i mierzy Mela, ale Franek ma 9 kg i jakieś 72 cm Edytowane przez moonie_85 Czas edycji: 2013-09-14 o 11:13 |
|
|
|
|
#3340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam fajne widoki przez okno. Jak kupowałam chatę to było jedno z kryteriów. A tak z ciekawości zapytam, bo jeśli dobrze pamiętam to przeprowadziłaś się z miasta i nie wiem czy teraz masz sąsiadów czy nie, ale piszesz, że to raczej okolica gdzie nie ma ludzi. Jak się przeprowadziłaś i zostawałaś sama w domu to nie bałaś się sama w nocy? Bo ja kiedyś nocowałam sama w domu, gdzie co prawda byli sąsiedzi, ale niedaleko był las i myślałam, że w nocy umrę ze strachu. Sama nawet nie wiem nawet czego się bałam - złodziei, duchów czy innych ufoludków Ciekawa jestem czy idzie się do tego przyzwyczaić.Chyba, że nie miałaś tego problemu. Romantico Cytat:
![]() U mnie to z kolei myślę, że Iza będzie córeczką tatusia i nie odda jej bez przemaglowania potencjalnego kandydata --- Widziałam, że pisałyście o żelach na ząbki. Próbowałam kilka razy jej posmarować, ale ona dosłownie wysysa mi go z palca i zjada. Smarowałam resztkami, które zostały, ale boję się, że to może być szkodliwe - to zjadanie. Wiecie coś na ten temat? ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Chciałam Wam polecić świetną zabawkę, którą moja się bawi od tygodnia. Jeszcze wszystkiego z niej nie kuma - np. wkładania klocków przez otworki, ale już dawno żadna zabawka jej się tak nie podobała: http://allegro.pl/wielofunkcyjny-int...528352446.html |
||
|
|
|
#3341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to mi wyszło, że ma ok 68 cm i takie też ciuszki nosi jeszcze, ale powoli z nich wyrasta i kilka już ma na 74 cm. A to body to chciałam właśnie na teraz a waży pewnie ok 8 kg teraz, bo jakieś 3 tyg temu ją ważyłam to miała 7,5 kg. Ona w sumie od początku była ze wzrostem i obwodem główki poniżej 3 centyla, nawet przy szczepieniach jęczeli, że źle itp
|
|
#3342 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z początku nie było ani żaluzji w oknach (w środku) ani żadnych zasłonek, nic. Ani rolet na zewnątrz. I tak spałam, miałam obok łóżka siekierkę i młotek, dosłownie Dom ma drewniane elementy więc skrzypi, ciągle coś mi szurało, zamykałam się w sypialni i jakoś kimałam do rana, jak świtało przestawałam się bać.Potem założyliśmy żaluzje, rolety, do tego alarm i wtedy bać się przestałam. Do tego stopnia, że alarmu często nie włączam nawet. Do skrzypienia też się przyzwyczaiłam. Też nie wiem czego się bałam, chyba jakiś morderców i duchów, ja mam bujną wyobraźnię ![]() Jedyne co mi zostało, to na noc zostawiam jakieś światło w domu zapalone, żeby było jasno gdybym chciała wyjść z sypialni. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jak tak sobie przypominam to jak rolety nie były zasłonięte to chyba bałam się złodziei i morderców ( na pewno wszyscy się na mnie czaili za rogiem i czekali aż ja tam będę ). A jak zasłoniłam to jakoś tak cicho się zrobiło i chyba bardziej bałam się jakiś nieokreślonych stworów. Tym bardziej, że dom jeszcze osiadał i wydawał bliżej nieokreślone dźwięki, na dodatek kot - który tak w ogóle to był słodki, ale koty mają to do siebie, że potrafią się przemieszczać bezszelestnie i jak widziałam, że pojawił się niewiadomo skąd i niewiadomo kiedy to dodatkowo robiłam w gacie ![]() Cytat:
Tylko w sumie nie wiem czy jest sens smarować czymś co jest zjedzone ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Co do rozmiarówki to wiele ubrań z przedziału 6-9 jest na rozmiar 74. Choć to pewnie zależy od firmy czy ogólnie od dziecka. Moja jak byłyśmy pod koniec lipca miała 74 cm i do tej pory na luzie wchodzi w ten rozmiar. Ale nie ma reguły, bo co firma to inna rozmiarówka. |
||
|
|
|
#3344 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() bo np body to już Jan na 80 nosi bo ma długi tułów i jakieś 75/76 cm długości a w spodnie potrafi jeszcze 68 wejść ![]() chyba go boli faktycznie bo zupa znów nie zjedzona a mleko z trudem ![]() jestem ciekawa jak teściowa sobie z nim w poniedziałek poradzi - nigdy z nim nie zostawała nawet na pół godziny a tu jeszcze te zęby ![]() a my jedziemy na pogrzeb i nie mam wyjścia... |
|||
|
|
|
#3345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzika - u mnie patent z owocem do obiadku się niestety nie sprawdził, je tyle co zawsze Dałam jej dzisiaj to zjadła parę łyżek i nie chciała. W końcu dałam jej całe jajko i pół pomidora bez skórki w całości i jadła aż się uszy trzęsły. Mówiłam już, że kocham blw ![]() Cytat:
![]() Ubrania kupuję głównie w sklepach "na oko" Rozmiarówka to tylko punkt wyjścia ![]() ---- Co do bodziaków to ja lubię kolory u dzieci, ale te szare chyba fajniejsze
|
||
|
|
|
#3346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dawałam te deserki kiedyś to potrafił cały słoik wciągnąć ze świeżymi owocami już gorzej |
|
|
|
|
#3347 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja się ciągle boję dawac np jabłka w kawalku ![]() bo on jak coś dostaje to całe laduje odrazu do buzi... |
||
|
|
|
#3348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.google.pl/imgres?um=1&cli...3&tx=189&ty=56 Cytat:
|
||
|
|
|
#3349 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamuśki
![]() nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie ![]() wpadłam opowiedziec co u mnie, Kuba w tej chwili śpi, więc mam kilka chwil ![]() syn mój już raczkuje (w zasadzie trochę raczkuje a trochę pełza )przymierza się do chodzenia, na razie robi obchód w okół łóżeczka przy szczebelkach (wewnątrz). choc w tym łóżeczku też dużo siedziec nie chce. a ja przyznam sie szczerze, że już nie bardzo mam siłę nosic go na rękach, schylac się z nim i tego typu rzeczy... muszę przystopowac, zanim będzie za późno... poza tym wychodzą Kubie dolne dwójki (obie na raz), ale jak do tej pory nie mamy z tego powodu większych nie przyjemności... co do jedzenia, to staram się podsuwac mu do spróbowania wszystko (oczywiście z umiarem - to co może jadł już twarożek, ale sam mu nie smakuje, na kanapce owszem ![]() próbował też miód (nie uczulił go i mu posmakował) a ostatnio krzyczał, bo chciał spróbowac kopytek, dostał 2 malutkie kęsiki, a przy trzecim skrzywił się i odwrócił głowę ![]() co jakiś czas dostaje do deserku biszkopt, sam go je (a w zasadzie połowę, drugą połową karmi psa...) i uwielbia różnego rodzaju reklamy w telewizji bardziej niż bajki ![]() przepraszam Was już któryś raz z kolei za moją nieobecnośc (o ile Was to dotyka widziałam, że któraś z Was pisała o mobilnej aplikacji wizaż forum - gdzie to można ściągnąc? wchodzi na każdy telefon czy tylko androida? ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- do albumu dodałam 3 nowe fotki Kuby
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najlepsze są brata samochody i pociąg. I lego duplo-nimi może się i godzinę bawić, i to nie na zasadzie memłania ich tylko próbuje łączyć klocki, wsadzać ludziki do pojazdów, cieszy się jak odgrywam jakieś scenki zwierzątkami
|
|
#3351 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kubuś jaki już duży, zapalony z niego motocyklista będzie Jak sie czujesz ogólnie? Wpadaj częściej ![]() Niedawno o Tobie myślałam https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=681956 tutaj masz w srodku linka do google play, czyli na androida wersje mobilna forum Edytowane przez judkama Czas edycji: 2013-09-14 o 20:10 |
|
|
|
|
#3353 |
|
Wtajemniczenie
|
byliśmy dziś u mojej koleżanki cały dzień. Dopiero wróciliśmy. Trochę fotek przybyło
młoda dzisiaj rano chyba z 40 min siedziała i patrzyła co się za oknem dzieje piszczała przy tym i gadała do siebie i jak sie dorwie do tych kuleczek co się rolety opuszcza to je bierze do buzi i tak sobie przeciąga...masaż sobie robi
|
#3354 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() O, właśnie, ja też Nawet niektóre rzeczy ma 12-18 I są wporzo... spaślaczek mój ![]() Cytat:
![]() Cytat:
j.w. ![]() Ja daję i sobie radzi, też się bałam trochę z początku ale widzę że nie ma czego Cytat:
a jest hitemZa mną niesamowicie miły dzień z Franusiem, Jagnną, Ulką, moim tżtem i teściami Jednocześnie Dzień sponsorowała literka Ż jak Żarcie, D jak Dużo Żarcia i R jak Ryk Bobasów Po ostatnich dniach czuję się spełniona towarzysko i kulinarnie! Dobrze mi
Edytowane przez moonie_85 Czas edycji: 2013-09-14 o 21:33 |
|||||
|
|
|
#3355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A że młoda w nich siedzi od paru miesięcy to szybciej ją interesują ![]() Ona przy nim zupełnie innymi rzeczami się bawi, garnuszek, piramidka, sortery...nuda, nie poświęci nawet minuty. Za to dziś jej z buzi ciastolinę wyjmowałam
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2013-09-14 o 21:40 |
|
|
|
|
#3356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-------------------------- Co do samego jabłka to moja też jadła, ale ja je raczej polecam dla dzieci z doświadczeniem w blw. Z racji tego, że teraz było dużo owoców sezonowych to nie kupowałam jabłek - jadła jak już to te ze słoiczka gdy nie miałam pod ręką owoców. Na tym mieszanym blw jest już jakiś czas i miała z nim problem, ale zjadła. Z innymi owocami nie ma praktycznie żadnego problemu. Będę jej podawać, żeby sobie trenowała dalej, ale nie polecam na sam początek. Później jak najbardziej ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
U mnie interwencja była konieczna tylko jak zachłysnęła się mlekiem, tak to świetnie sama sobie daje radę.
|
||
|
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
jak się czujesz???Cytat:
ale wpitalał dalej ![]() czyli że masz już dość ![]() a ja mojemu liście i gałązki trza dziecię zapoznawać z zielonym ![]() aaaa z zabawek polecam jeszcze kubeczki np: http://fisherprice.strefamarek.alleg...nia-w4472.html http://allegro.pl/okragle-kubeczki-d...528580550.html bardzo fajna zabawka, można wkładać jeden w drugi, układać wieżę, mają różne kolorki, moje mają jeszcze cyferki i zwierzątka |
|
|
|
|
#3358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nie! Ja nigdy nie mam dość
Chcę więcej ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3359 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Nie było mnie całą sobotę a tu takie puchy
![]() Wczorajsza noc to była jakaś masakracja. Ewka nie chciała spać, zasnęła w bólach dopiero tuż przed 1 Budziła się co chwilę w płaczem i całą noc wisiała na cycku. Jak tylko ją odkładałam do łóżeczka to znowu płacz. Więc znowu do nas i na cycka, eh. Dzisiaj dzięki bogu już było lepiej. A poza tym siurkała jej wczoraj woda z nosa. No i nie wiem czy zęby czy przeziębienie Temperatury podwyższonej nie ma, oczka miała wczoraj niewyraźne ale to raczej przez tą ciężką noc. Czy w takich sytuacjach podaje się wapno czy wit c na przykład? A poza tym wczoraj odwiedziła nas chrzestna mojego M, Ewka dostała bębenek, niestety elektroniczny z guzikami, więc mam kolejną wrzeszczącą zabawkę Plus 300zł., będzie na fotelik ![]() Ponadto pojechaliśmy kupić łóżko (udało mi się M namówić) i w ikei się okazało, że to są tylko 140cm. więc wróciliśmy z niczym Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mi się te kolorowe podobają Cytat:
Słoiczki wcina prawie całe i obiadki robione tego samego dnia też wcina prawie całe. Albo to kwestia tego, że jej cielęcinka po prostu nie podchodzi Nie wiem no.No pamiętamy pamiętamy i czekamy na częstsze odwiedziny ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.

Randka marzenie 
morza szum, ptaków śpiew, dzika plaża..... 

chyba jakieś dobre fluidy tam macie 

Dałam jej dzisiaj to zjadła parę łyżek i nie chciała. W końcu dałam jej całe jajko i pół pomidora bez skórki w całości i jadła aż się uszy trzęsły. Mówiłam już, że kocham blw 

Słoiczki wcina prawie całe i obiadki robione tego samego dnia też wcina prawie całe. Albo to kwestia tego, że jej cielęcinka po prostu nie podchodzi