Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-13, 22:27   #1471
hje
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

A Pola już śpi
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 22:27   #1472
sarah67
Zadomowienie

.
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 22:27   #1473
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Miłe moje, normalnie próbuję czytać ale oczy mi się same zamykają, w sumie nie wiem czemu, jakiegoś spiocha mam takiego... więc idę. Tylko się pochwalę, że empetrójeczkę od męża dostałam, cobym audiobooków mogła słuchać nie na telefonie (bo nie lubię bo się za szybko rozładowuje)

http://www.euro.com.pl/ipod-odtwarza...czerwony.bhtml

eee Sarah, za co ostrzeżenia poleciały?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 22:31   #1474
bokeh
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Szajopedio : wyrocznio zabawkowa!
Pytanie mam: Amelcia ma ogólnie w cholerę zabawek (dostanych) takich grzechotek różnych, ze 3 grające (pianinko, książeczka, hula-kula), oballl no i grzechoczących kupe. Kest nawet sorter ( na razie wali klockami o panele ) i konik który galopuje i rży:d

Zastanawiam się - po czym poznać, że czas na coś nowego, znudziło się?
Bardzo słabo ją jarają już - i nie wiem czy się opatrzyły (możliwe) czy po prostu mobilna się zrobiła i woli się ruszać i dotykać tego co wokół i nie jest (!) zabawką którą już zna.
I nie wiem, Tż twierdzi, że czego bym jej nie kupiła teraz to poleci w kąt, bo zabawek ma dużo jak na tak małe dziecko i nie ma sensu za bardzo nic teraz kupowac.. a ja nie wiem? Może tamte są za proste już dla niej, może coś nowego rozwijającego?
Ja mojej póki co nie kupuje bo mija sie to z celem ona sie tym nie bawi....
Wczoraj głupie klamerki sprawiły jej więcej radości niż grająca zabawka.... i też woli gdzies iść coś dotknac odsunąć zepsuc

Lecę spać kobity

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-13, 22:34   #1475
aska27adopcje
Zadomowienie

Debrah w 1 zamysle bylo zamrozic kostki na deserki, kazdy owoc osobno, potem je do woreczkow i jak bym chciala deserek zrobic to bym komponowala sobie dowolnienp. kostka banana, jabluszka, sliwki itp ... w roznych kombinacjach, ale teraz mysle, zeby zamrozic tylko owoce sezonowe, bo w sumie banany czy jablka sa zawsze ...narazie zamrozilam sliwki i gruszki .. kupilam tylko 2 foremki do lodu to troche mi sie zejdzie

Zaje.bist.e sa te pojemniki z awentu .. przypomnialyscie mi, ze mam 4 szt z tommytipe do mrozenia pokarmu, ale male 100 ml to tez wykorzystam ... narazie mam 6 tych z pepco, ale one tez sa male kolo 120 ml ... moja w sumie narazie nie zjada wiecej niz pol malego sloika, ale to sie penwie zaraz zmieni

wymyslilalam narazie tani sposob na mrozenie oddzielnych skladnikow ... kupilam 20 szt takich kubeczkow 1 razowych mam zamiar zrobic baze do obiadkow: marchew, ziemniak, pietruszka, seler i troche pora .. to wrzuce dotych kubkow tak do polowy i zamroze .. przeloze do woreczka ... i w tych kubeczkach bede potem mrozic inne skladniki i przekladac do woreczkow ...

Bokeh dynie chce zamrozic ugotowana i zblendowana, sama bez niczego, bede ja dokladac do bazy ...

No i jutro zrobie zupe krem z dyni ... nawet nie chce myslec ile mi zajmie obranie i pokrojenie tego bydlaka

Blogerko a kt kamizelke chcialas wziac ... ja moze jestem jakas nienormalna, ale mi sie duzo rzeczy z meskiego podoba ...
Stary 2013-09-13, 22:38   #1476
blogerka
Wtajemniczenie

aska - granatowa chyba
PS mi sie z dziewczeceg duzo podoba Borys ma nawet kilka rozowych body i w domu nosi
Stary 2013-09-13, 22:41   #1477
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Marta, debrah ale czy Wasze dzieciaczki się wspinają ? Moja próbuje wylaxic na krzesło, na meble więc i tak nic nie zrobię bo muszę jej pilnować.
A poza tym.boje się że coś upuszcze na nią

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Skubaniec wspina się, włazi gdzie popadnie, dzisiaj mi zrywał tapete ze ściany i próbował zjeść ile ja to się "nakrzycze" na niego, filip ni wolno, Filip nie idź tam , nie dotykaj. ile razy muszę go zabierać. Ale inaczej nie dam rady zrobić obiadu. jak coś smaże to daje mu chrupka kuku i dopóki nie zje to mam spokój. A tak coś broi, grzebie.

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Mi moja kuzynka mówiła, że najbardziej boli jak ząb przeżyna się przez kość. W przypadku mojej Oli to się sprawdza. NAjgorsze dni i nocki chyba mamy już za sobą, a uzębienie do 3 trójek pięknie widać na dziąsełkach. Wszystkie ząbki są równiutko pod skórą teraz niech tylko się przebiją przez tą twardą okropną skórkę.
hmm ja to nie wiem kiedy się przeżyna ząb przez kość, ale u nas najgorszy moment jest gdzy przebija się przez skórę, wtedy jest ryk nie z tej ziemi

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
wróciliśmy od od lekarza
wszystko dobrze Pani powiedziała, że jest bardzo silna, ma dobre odruchy, jak na swój wiek i tak duzo potrafi, tylko jest troche leniwa do siadu idzie tylko waga może ją troche blokować i może się trochę bać. ale wszystko idzie w kierunku raczkowania. powiedziała, że na pewno zaraz to zacznie robić a potem usiądze
ogólnie super dziewczyna i bardzo kontaktowa, Hanka cały czas pełen zaciesz do niej
także same ochy i achy nad moją Córunią miód na moje serce

później Was nadrobię bo idę kąpać
super!!

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Gratulacje

Słodko

Piękności ! <3

To super że już lepiej ! DObrze że przynajmniej opiekują się Nią dobrze!
Oby szybko Wam te dni zleciały

Ooo fajnie że jakaś niespodzianka się szykuje
My właśnie 8 pazdziernika mamy rocznicę ślubu i planowaliśmy ściągnać rodziców do opieki nad Blanką i pójśc na kolacje i nocke do hotelu. Ale po wczorajszej akcji z Blanką nie mam serca jej zostawić i nie wiem co to będzie. Pewnie gdzies w ciągu dnia wyskoczymy.

Moja mała Poczwarka już zasnęła. Położyłam ją do łóżeczka włączyłam come po cichu, poprzytulałam poszłam do innego pokoju i zasnęła Wróciłam przykryłam kołderką i się obudziła
No ale juz znowu śpi.

Wrzucam Wam filmik gdzie Blanka prezentuje prawie wszystkie swoje umiejętności :http://www.youtube.com/watch?v=nwVyiv4RVAg Jeszcze do tego dochodzi stawanie na palcach i prostowanie nóg,wypiananie pupy na czworakach.
mała pięknotka

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wenflon
Kurcze, wybacz, ze pytam - ale Daria nie probuje go zaczepiac/dotykac, itp?
Nie moge sobie wyobrazic wenflonu u malego dzieciaczka
jak dla mnie ciężki widok. Filip w przeciągu 8 dni jak był w szpiatlu miał 5 razy wymieniany wenflon jeszcze był za malutki żeby wyrywać, ale widizałam że starsze dzieci były już zaineresowane tym
Cytat:
Jak? Identycznie

Co sie kobieta dzis w autobusie nazaczepiala go usmiechami. A on co? NIC Wpatrzony, prawie bez ruchu
Do pediatry, u ktorej jestesmy baaardzo czesto (srednio raz na 2-3tyg) usmiechnal sie moze 2x w zyciu.

Do mnie i TZ smieje sie bardzo czesto, do obcych wcale praktycznie.

I tez nie przepada za obcymi łapkami.
oooo to Filip jest istnym przeciwieństwem, On się na okragło dokogoś uśmiecha. nawet jak ktoś do niego się nie uśmiecha to on zaczepia uśmiechem, normalnie czaruś z niego. nawet dziaij jak szliśmy do lekarza to zahaczyliśmy o sklep i nawet tam panią zaczepiał. Ale widze też, ze zaczyna się wstydzić i bac obcych ludzi. Ale i tak do większości szczerzy ząbki.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
czesc kochane, chciałam tylko zameldwac, że zyje chociaz ledwo....
wylądowałam dzis przed południem na IP, z 40.1 stopniami....... tata mnie zawiózł jak dwa razy zemdlałam.... gorączki całą noc nie mogłam zbic, okłady zimne, przeciwgorączkowe brałam, bardzo duzo piłam, ale co wypiłam to zwymiotowałam, w efekcie stwierdzili odwodnienie, polezałam pod dwoma kroplówkami i wypuscili mnie do domu.... teraz mam " tylko" 38 stopni......
i najlepsze: nie mają pojecia skad takie brewerie.......
takze wybaczcie, że mnie nie ma i nie wiem, kiedy bede bo jestem słaba jak mucha, Bartulem non stop mama sie zajmuje, ja nawet z pokoju -izolatki mojej- staram sie nie wychodzic żeby go przypadkiem nie zarazic......

SILVER- ucałuj Darunie, bo zauwazyłam co sie dzieje z Wami oby szybko ją wyleczyli
o matko, zdrowiej tam jak najszczybciej

Byliśmy u lekarza, całe szczecie to "tylko katarek". lekazr twierdzi, ze to od zębów. Tylko ja już im tam nie wierze tym lekarzom, wszystko na zęby zwalają. osłuchowo czysto ( a to najważniejsze) mam tylko odciągać i psikać wodą . jak by się gorączka pojawiła to mam dać coś przeciwgorączkowego. A ja już zaserwowałam mu pełen zestaw leków. To znaczy nurofen przeciw zapalnie, homeopatyczny sprej do noska (woda z Rabki zdrój), lipomal, wit. C. i powiem Wam, ze w dzień praktycznie mało co mu leciało. teraz też jakoś normalnie spi możliwe zeby mu tak szybko przeszło??, no nie wiem

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 22:44   #1478
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
myślisz, że aż tak paranoiczna jestem?
Skad!
Oczy zmeczone mam i tyle

Jeeeej, jak mozna byc taka gapa?
Szaja!!! Jeszcze ja!! Spelnienia niespelnionych

Dziewczyny, jak gotujecie buraka do zupek?
Jutro chce dac 1.raz i nie wiem jak sie za to zabrac.
Nigdy nie gotowalam burakow dla "doroslych"

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 22:53   #1479
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Dziewczyny
jeszcze raz pytanie o fotelik
lepiej atcjonarnie czy bez obaw z allegro mozna??

i czy patrzecc na te testy?? i czy rzeczywiscie wyzsza cena równa sie bezpieczniejszy fotelik??
te Recaro czy jak tam najlepsze??

A ten isofix to jest tylko w celu latwiejszego przyczepienia i odczepienia fotelika czy jeszcze ma jakies znaczenie?

Bo jak dziec malutki ze nosilo sie go w foteliku to rzeczywiscie ulatwienie ale teraz jak wiekszy to fotelik moze byc juz stale w aucie? Chyba ze ten isofix to jeszcze cos tam znaczy nie wiem, nie znam sie, ktos doradzi?
Isofix to są takie klamry międezy siedzisiem a oparciem do których zapinany jest fotelik. Bardzo dobre są foteliki Roemera.

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Ja wczoraj zrobiłam fileta w papirusie + ziemniaczki + surówka, szybko i smakowicie.

W razie awarii znowu zamówiłam pierogi u zaufanej pani i mam z : truskawkami, borówkami, ruskie, z mięsem (sprawdzone, pyszne, nie żaden szajs).
I dziś chyba jakieś zjemy bo pod wieczór znajomi przychodzą i nie chce mi się gotować a potem sprzątać po tym na szybko i jeszcze z kąpielą Amelci w tle..

Dzięki za pomysły - a któraś może podsmaża pulpety a dopiero potem dusi w sosie? Gdzieś czytałam, że takie są lepsze, podsmażone a potem w sosie miękną?

I wrócę do piżam: jeśli piżama to załóżmy spodenki + góra - dajecie pod spód bodziaka z krótkim? Nina?
I codziennie świeża piżamka?
U nas tylko bluzeczka + spodenki. Ja nie zakładam nic bo ona śpi w śpiworku ciepłym.

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Rozśmieszyło mnie te określenie, ale dokładnie tak jest - Domcia nie chce prawie nic pić. Tez mi się wydaje, że jakby chciała to by piła - widocznie mleczko jej wystarcza.

Fajnie W takim razie myślę, że wkrótce go wypróbuję

Spadam do domu. Nareszcie weekend Może uda mi się choć trochę odpocząć po ślubie i całym tygodniu, choć nie wiem czy przy Domci to możliwe
Moja też z tych co nie piją. W ciągu dnia napije się 100 ml soczku i na tyle jej picia.

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Przyjechałam do domu tak na 3-4h a Tż zastępuje mnie w szpitalu. Muszę odpocząć, wykąpałam się, umyłam włosy, zjadłam obiad (zrobiony wcześniej przez tż), wypiję kawkę. Nabiorę siły
Dobija mnie to że jeszcze będzie dostawać ten antybiotyk przez 10-14 dni. Zwariuję w tym szpitalu...
Oj biedna Ty i Darunia. Całuję
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 22:53   #1480
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Skad!
Oczy zmeczone mam i tyle

haha, ja też zielona
dlatego polecam Ci moje ostatnie odkrycie
www.ilegotowac.pl/
Stary 2013-09-13, 22:57   #1481
aska27adopcje
Zadomowienie

Nawijko ja gotuje wszytsko razem, poprostu rzeczy, ktore sie gotuja dlugo kroisz drobniej, a te co krotko grubiej, mozesz zetrzec na tarce ...
Burak super "osladza" danie, no i kolor jest zaj.ebisty
Stary 2013-09-13, 22:59   #1482
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Nawijko ja gotuje wszytsko razem, poprostu rzeczy, ktore sie gotuja dlugo kroisz drobniej, a te co krotko grubiej, mozesz zetrzec na tarce ...

ale mniej wiecej ile Ci to zajmuje?

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

aska - jesli nie widzialas jeszcze -> http://www.clothingattesco.com/kids/...ear-0-2-years/

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2013-09-13 o 23:01
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 23:00   #1483
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg
Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
o jejku...

co do isofixa - my mamy ale taki spejalny tylko do maxi cosi. i drugi fotelik, ten wiekszy musimy kpic tez wlasnie z mc. mi sie to mega podoba, 3 sekundy i po sprawie. platanie pasow mnie przeraza, to nie na moje zdolnosci manualne
ponoc ten isofix jest tez ciut bezpiecznejszy niz pas ale ile w tym prawdy to grum wi
nadrobilam

-------
jeszcze klub
Pstryczku drugiego fotelika wcale nie musisz kupować do tej bazy. W tych drugich fotelikach baza jest nie potrzebna. Oczywiście są takie foteliki montowane do bazy. U nas fotelik wykorzystuje tylko te zaczepy co są między oparciem a siedzeniem. Fotelik ma te prowadnice wysówane. Przed instalacją muszę je wysunąć (ale to dlatego, są chowane, bo mój można zainstalować przy pomocy pasów, isofixa i isofixa + pas TT ) i sakłada się te zaczepy na te haki. Prowadnice się blokują i fotelikiem można szarpać a on się nie wypnie. Na tym kończy się instalacja samego isofixa. Pasami też dużo prościej się instaluje niż w nosidle.

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
http://wiadomosci.onet.pl/kielce/kie...-dziecka/d6cxe

No
Czyli dla K.W. nie można się było spodziewać więcej, niż dostała..

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-09-13, 23:00   #1484
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Szajopedio : wyrocznio zabawkowa!
Pytanie mam: Amelcia ma ogólnie w cholerę zabawek (dostanych) takich grzechotek różnych, ze 3 grające (pianinko, książeczka, hula-kula), oballl no i grzechoczących kupe. Kest nawet sorter ( na razie wali klockami o panele ) i konik który galopuje i rży:d

Zastanawiam się - po czym poznać, że czas na coś nowego, znudziło się?
Bardzo słabo ją jarają już - i nie wiem czy się opatrzyły (możliwe) czy po prostu mobilna się zrobiła i woli się ruszać i dotykać tego co wokół i nie jest (!) zabawką którą już zna.
I nie wiem, Tż twierdzi, że czego bym jej nie kupiła teraz to poleci w kąt, bo zabawek ma dużo jak na tak małe dziecko i nie ma sensu za bardzo nic teraz kupowac.. a ja nie wiem? Może tamte są za proste już dla niej, może coś nowego rozwijającego?
podpinam się pod pytanie, chce coś kupić Filipowi, ale wnie wiem co
Cytat:
Skad!
Oczy zmeczone mam i tyle

haaa a ja kupuje, na targu parowane buraki, tzn. juz ugotowane i po problemie a tak na serio to też nigdy nie gotowałam hihi

Stary 2013-09-13, 23:01   #1485
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
zdrówka dla kruszynki

co do kinecta to jak widzialam u siostry tz to sie napalilam bo to takie fajne mozna biegac cwiczyc i co kupilismy gralam moze ze 4 razy i stoi maz w jakies tam gierki gra ale padem, ja gier normalnych nie lubie, tyle, ze sara troche pogra ale ona tez najczesciej padzikiem

a do tego isofixa musi byc mocowanie w aucie specjalne tak?? dobrze pamietam?? a jesli nie mam to trzeba kupic i to sporo kosztuje tak??
Tak muszą być haki. Możesz sobie sprawdzić czy są fizycznie. Powinny być też znaczki na siedzeniach.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-09-13, 23:02   #1486
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Szczególnie na ubraniach Jasnych
Stary 2013-09-13, 23:05   #1487
hje
Zakorzenienie

Wow, tak czytam... Pola w ogóle nie lubi zabawek, które wydają jakieś dźwięki, boi się nawet niektórych. Najbardziej lubi się bawić gryzakami albo grzechotkami, które lekko brzękają. No i innymi rzeczami, które normalnie zabawkami NIE są.

Mam nienormalne dziecko

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-09-13 o 23:06
Stary 2013-09-13, 23:05   #1488
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
bokeh Hania jest przeslodka tylko smutasek z niej straszny.

silver ale mi Was szkoda Daria, mama, wszystko naraz Strasznie mocno Cie przytulam i wycaluj Malenka

meduzzko Juliana zabrala drzemke Lilci! Pieknie prosimy o oddanie Mloda spala dzisiaj przez dzien cale 20 minut!

Zrobilam placki po wegiersku, ale sie najedlismy

Kurcze tak sobie mysle, ze jakby moj Tz wymyslal i nie chialby jesc tego co bym gotowala to by chyba nic nie dostal Podziwiam Was, ze macie taka cierpliwosc
Ja też podziwiam za cierpliwość. Wcześniej mogłyśmy gotować i tylko o tym myśleć a teraz to mamy dużo więcej na głowie.

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Si,ale przed porodem może iść na L4 po 3ech miesiącach odprowadzania składek i potem macierzyński się należy dobrze mówię? Bo mogę się mylić.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Składki można zacząć odprowadzać 1 dzień przed porodem i macierzyński się należy. Zeby mieć chorobowe to trzeba 3 miesiące być objętym ubezpieczeniem.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-09-13, 23:05   #1489
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
ale mniej wiecej ile Ci to zajmuje?

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

aska - jesli nie widzialas jeszcze -> http://www.clothingattesco.com/kids/...ear-0-2-years/
ooo, da się tam zmienić walutę na zł?
Te wszystkie rzeczy są fizycznie w tesco?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 23:07   #1490
aska27adopcje
Zadomowienie

Blogerko dzieki za stronke ... teraz pewnie jak sie napale to w koncu wezme ta kamizelke chociaz nie wiem co zrobic, bo ona ma kapturek, a uzywalabym ja raczej w domu, albo w mieszkaniu ... na dwor mam cieplejsza pikowana ... no i nie wiem jak ten kaptur ... w HM tez maja takie tylko bez .. blanka Marleny ma ja na filmiku ...

Kurde tak teraz przegladam ta stronke co dalas, to u nas nie ma wszystkiego

Czy ja wiem ile mi to zajmuje, chwilke, kolo 15 minut moze .. kroje warzywa w kostke, dodaje wody ostatnio daje jej listek laurowy, ziele angielskie, troche soli ... ja sie ugotuje daje do blendera, dodaje masla, dolewam tego bulionu i miksuje
Stary 2013-09-13, 23:10   #1491
Debrah
Zakorzenienie

Blogerka: ale tam sa świetne rzeczy, buciki np.
Zamawiałaś coś? jak z przesyłką?
Nie ma przelicznika na pln, sama sobie muszę policzyć w głowie a płacę w gbp?
Stary 2013-09-13, 23:11   #1492
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
ooo, da się tam zmienić walutę na zł?
Te wszystkie rzeczy są fizycznie w tesco?

1. nie wiem, ja płacę przez paypala
2. nie, u nas nie ma tych ładniejszych

A i na pierwszy zakup w internecie można znaleźć jakiś kod zniżkowy.

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Blogerko dzieki za stronke ... teraz pewnie jak sie napale to w koncu wezme ta kamizelke chociaz nie wiem co zrobic, bo ona ma kapturek, a uzywalabym ja raczej w domu, albo w mieszkaniu ... na dwor mam cieplejsza pikowana ... no i nie wiem jak ten kaptur ... w HM tez maja takie tylko bez .. blanka Marleny ma ja na filmiku ...

Kurde tak teraz przegladam ta stronke co dalas, to u nas nie ma wszystkiego

Czy ja wiem ile mi to zajmuje, chwilke, kolo 15 minut moze .. kroje warzywa w kostke, dodaje wody ostatnio daje jej listek laurowy, ziele angielskie, troche soli ... ja sie ugotuje daje do blendera, dodaje masla, dolewam tego bulionu i miksuje
jak masz dylemat co do kapturu to nie kupuj, upatrzysz sobie cos lepszego
i dzieki za porade na temat gotowania
Stary 2013-09-13, 23:12   #1493
Debrah
Zakorzenienie

A powiedz mi - płaci się za dostawę czy jest faktycznie free?
Stary 2013-09-13, 23:13   #1494
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
A powiedz mi - płaci się za dostawę czy jest faktycznie free?
ja płaciłam, 5 funtów chyba a teraz jest za free? powaznie?
cos mi sie przypomina ze to freeshiping dotyczy tylko na terenie kraju (nie wiem skad oni sa, Anglia?) a za granice sie placi

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2013-09-13 o 23:15
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 23:17   #1495
aska27adopcje
Zadomowienie

Jakie tam sa buty piekne, conversy jeansowe w gwiazdki, Boskie ... i spodniczusie ... kurde u nas to zawsze musi byc wszystkiego mniej

Hje nie mialam przyjemnosci jeszcze spierac rozowych obiadkow z burakiem

Aha a ugotowane i obrane buraki sa w lidlu, pakowane po pol kilo

Laski nie lubicie buraczkow zasmazanych, ze nie gotowalyscie ... ja uwielbiam

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Aha chwale sie .. jutro sa dni otwarte w naszym bloku ... mozna zobaczyc jak to bedzie wygladac .. podobno jest zrobione mieszkanie pokazowe, wykonczone ..,. jestesmy umowione z Blanka na 11,30 ... z zewnatrz wyglada pieknie ten blok, no i balkony Szkoda ze jeszcze rok poczekamy zanim sie wprowadzimy, bo tyle beda w srodku robic
Stary 2013-09-13, 23:31   #1496
Debrah
Zakorzenienie

Blogerko: kod rabatowy jakiś jest? chyba kliknę butki i chustki zapinane pod szyją.
Stary 2013-09-13, 23:32   #1497
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Jakie tam sa buty piekne, conversy jeansowe w gwiazdki, Boskie ... i spodniczusie ... kurde u nas to zawsze musi byc wszystkiego mniej

Hje nie mialam przyjemnosci jeszcze spierac rozowych obiadkow z burakiem

Aha a ugotowane i obrane buraki sa w lidlu, pakowane po pol kilo

Laski nie lubicie buraczkow zasmazanych, ze nie gotowalyscie ... ja uwielbiam

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Aha chwale sie .. jutro sa dni otwarte w naszym bloku ... mozna zobaczyc jak to bedzie wygladac .. podobno jest zrobione mieszkanie pokazowe, wykonczone ..,. jestesmy umowione z Blanka na 11,30 ... z zewnatrz wyglada pieknie ten blok, no i balkony Szkoda ze jeszcze rok poczekamy zanim sie wprowadzimy, bo tyle beda w srodku robic
uwielbiam buraczki zasmażane, nigdy u siebie nie robiłam, mam zawsze robi

zakochałam się :http://www.clothingattesco.com/knitw...ears,baby-boys
koniecznie musze mame pokazać, żeby zrobiła Filipowi

Stary 2013-09-13, 23:33   #1498
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
haha, ja też zielona
dlatego polecam Ci moje ostatnie odkrycie
www.ilegotowac.pl/
O, dzieki, przyda sie
Szkoda, ze maja tak malo rodzajow kasz.

Cytat:
Tylko nie wiem czy taki burak pokrojony w kostke gotuje sie dluzej czy nie, bo nigdy tego nie robilam
Coz, bedziemy jutro probowac, dzieki

Kupilam dzis to: http://agusia24.pl/sliniaki/343-slin...er-miekki.html moze uda sie nam uchronic bodziaki przed rozem

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 23:36   #1499
hje
Zakorzenienie

Idę do łózia, ale biorę ze sobą laptopa (wolność!! ), co by mieć rękę na pulsie
Pisać, pisać, łajzaż nigdy nie śpi
Stary 2013-09-13, 23:36   #1500
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
ja płaciłam, 5 funtów chyba a teraz jest za free? powaznie?
cos mi sie przypomina ze to freeshiping dotyczy tylko na terenie kraju (nie wiem skad oni sa, Anglia?) a za granice sie placi
jednak nie, tylko w uk chyba.

Nie da rady zarejestrować, błąd mi wywala, jutro się pobawię i sprawdzę tą dostawę.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości