Czy uderzenie chłopaka w twarz jest złe.. - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-13, 10:15   #91
ellish
Zakorzenienie

Dot.: Czy uderzenie chłopaka w twarz jest złe..

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
Tak, przecież już starożytne sztuki walki uczą, że dla obrony dajemy z liścia w policzek. Wtedy napadający dostaje ataku śmiechu , a my możemy uciec. znane jest też uderzenie pięć palców śmierci (znane z kill billa) co zabija od razu, dlatego liść jest bardzo niebezpieczny!
Ty tak zawsze wszystko doslownie bierzesz?
Chodzilo mi tutaj ogolnie o uderzenie drugiej osoby, to oczywiste.
Jak sie bronisz to lejesz faceta gdzie popadnie, wiec zapewne i w twarz mu sie dostanie.

ps. Co do "piec palcow smierci" a wiesz, ze mozna je tak nazwac? Moja siostra zostala napadnieta i dzieki temu, ze wlozyla facetowi palec prosto w oko to ja puscil i zdolala jakos sie uratowac. Nawet ucza tego na samoobronie

Edytowane przez ellish
Czas edycji: 2013-09-13 o 10:18
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-13, 10:19   #92
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ellish Pokaż wiadomość
Ty tak zawsze wszystko doslownie bierzesz?
Chodzilo mi tutaj ogolnie o uderzenie drugiej osoby, to oczywiste.
Jak sie bronisz to lejesz faceta gdzie popadnie, wiec zapewne i w twarz mu sie dostanie.

ps. Co do "piec palcow smierci" a wiesz, ze mozna je tak nazwac? Moja siostra zostala napadnieta i dzieki temu, ze wlozyla facetowi palec prosto w oko to ja puscil i zdolala jakos sie uratowac. Nawet ucza tego na samoobronie
palec w oko to nie liść.
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-13, 16:54   #93
olenkasz
Zakorzenienie

ta, liść dla chama zawsze spoko, ale jak już chamka zarobi, to tragedia wielka, bo kobiet się nie bije.

bzdura. nikogo się nie bije.
Stary 2013-09-13, 18:29   #94
Dzikun
Zakorzenienie

Odp: Czy uderzenie chłopaka w twarz jest złe..

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
ta, liść dla chama zawsze spoko, ale jak już chamka zarobi, to tragedia wielka, bo kobiet się nie bije.

bzdura. nikogo się nie bije.

Dokładnie
Co to da że sprzeda się jakiegoś liścia? Ulga? Nie sądzę. Zemsta to też żadna. Satysfakcja? Marny powód. Nie rozumiem w ogóle tego.
Bo gdzie jest granica kiedy można a kiedy nie, według kobiet które to usprawiedliwiają?
I w dalszym ciągu nie mam na myśli samoobrony przed napastnikiem bo to całkiem co innego.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez Dzikun
Czas edycji: 2013-09-13 o 18:36
Dzikun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-13, 18:33   #95
Imperialista
BAN stały

Jeśli kobieta da facetowi w twarz, nie powinna się dziwić, że po 2 sekundach będzie kontra.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-13, 19:17   #96
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Jeśli kobieta da facetowi w twarz, nie powinna się dziwić, że po 2 sekundach będzie kontra.
i to będzie znaczyć, że nie uderzyła faceta tylko kastrata
tylko facet bez jaj odda kobiecie i tylko facet bez jaj się popłacze.
Stary 2013-09-13, 19:22   #97
Imperialista
BAN stały

Cytat:
i to będzie znaczyć, że nie uderzyła faceta tylko kastrata
tylko facet bez jaj odda kobiecie i tylko facet bez jaj się popłacze.
Facet z jajami zrobi to w taki sposób, że drugi raz to się nie stanie (naturalnie nie zakładam odcięcia dłoni i tym podobnych).
Stary 2013-09-13, 19:27   #98
rousse
BAN stały

Cytat:
Facet z jajami zrobi to w taki sposób, że drugi raz to się nie stanie (naturalnie nie zakładam odcięcia dłoni i tym podobnych).
nieźle. nie wiem czy ci gratulować, czy śmiać się, czy dzwonić do pogotowia dla ofiar przemocy w rodzinie. :/ A może w szkole cię tego uczono?

Edytowane przez rousse
Czas edycji: 2013-09-13 o 19:28
Stary 2013-09-13, 19:43   #99
Imperialista
BAN stały

Cytat:
nieźle. nie wiem czy ci gratulować, czy śmiać się, czy dzwonić do pogotowia dla ofiar przemocy w rodzinie. :/ A może w szkole cię tego uczono?
Po prostu zakładam, że trzeba być skrajnym idiotą, żeby się rzucać do kogoś z pięściami, obojętnie co ma między nogami. A jeśli ktoś zostaje uderzony, to albo idzie na policję, albo się broni. Temat chyba mówi, że kobieta bije faceta w twarz i co dalej. A mówiąc, że kobieta robi to ostatni raz, nie miałem na myśli spuszczenia jej takiego lania, że trafiłaby na OIOM, tylko na przykład wyrzucił ją z domu albo sam się wyniósł (zależy czyj jest).
Stary 2013-09-13, 19:59   #100
rousse
BAN stały

Cytat:
Po prostu zakładam, że trzeba być skrajnym idiotą, żeby się rzucać do kogoś z pięściami, obojętnie co ma między nogami. A jeśli ktoś zostaje uderzony, to albo idzie na policję, albo się broni. Temat chyba mówi, że kobieta bije faceta w twarz i co dalej. A mówiąc, że kobieta robi to ostatni raz, nie miałem na myśli spuszczenia jej takiego lania, że trafiłaby na OIOM, tylko na przykład wyrzucił ją z domu albo sam się wyniósł (zależy czyj jest).

poza tym, czy nie zauważyłaś, że watek nie jest o biciu faceta pięściami ani o rzucaniu się na kogoś, tylko o wymierzeniu policzka (lub tzw. liścia). A nie o przemoc w rodzinie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg soft-slap.jpg (47,7 KB, 7 załadowań)

Edytowane przez rousse
Czas edycji: 2013-09-13 o 20:01
Stary 2013-09-13, 20:25   #101
olenkasz
Zakorzenienie

przepraszam, czy Ty masz siebie za jakąś świętą krowę? co jest w kobietach takiego, że one mogą po japie kogoś grzmocić, ale same pozostają nietykalne bo tak? no nie wiem, ja wobec siebie nie stosuję takiej taryfy ulgowej- nie muszę.

z łapami lecieć to można, ale oberwać już nie? czasami kobiety mnie przerażają.
Stary 2013-09-13, 20:32   #102
Dzikun
Zakorzenienie

Ale jakby facet sprzedawał kobiecie liście w domu to już by była przemoc?
Odpowiem za Ciebie - w obu przypadkach to jest przemoc.

Stary 2013-09-13, 20:38   #103
rousse
BAN stały

Dot.: Odp: Czy uderzenie chłopaka w twarz jest złe..

Cytat:
Napisane przez Dzikun Pokaż wiadomość
Ale jakby facet sprzedawał kobiecie liście w domu to już by była przemoc?
Odpowiem za Ciebie - w obu przypadkach to jest przemoc.

ee.. tak z tego samego powodu co nie bije się dzieci - są zwykle mniejsze, słabsze , delikatne (genetyka- testosteron powoduje przyrost mieśni) lub mogą być w ciąży, lub nawet jak nie są nalezy im się szacunek bo jakaś kobieta tego faceta urodziła. Pomijajac już kulturalne i historyczne aspekty o których pewnie w szkole niektórych tu nie uczono. Oby życie nie zweryfikowało Twoich poglądów.
Stary 2013-09-13, 20:42   #104
Dzikun
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Czy uderzenie chłopaka w twarz jest złe..

Cytat:
ee.. tak z tego samego powodu co nie bije się dzieci - są zwykle mniejsze, słabsze , delikatne (genetyka- testosteron powoduje przyrost mieśni) lub mogą być w ciąży, lub nawet jak nie są nalezy im się szacunek bo jakaś kobieta tego faceta urodziła. Pomijajac już kulturalne i historyczne aspekty o których pewnie w szkole niektórych tu nie uczono. Oby życie nie zweryfikowało Twoich poglądów.
Jakich? Że uwazam kobietę bijącą mężczyznę i odwrotnie za przemoc? Bo nie rozumiem?
A argument o szkole, serio, daruj

Stary 2013-09-13, 20:54   #105
rousse
BAN stały

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Czy uderzenie chłopaka w twarz jest złe..

Cytat:
Jakich? Że uwazam kobietę bijącą mężczyznę i odwrotnie za przemoc? Bo nie rozumiem?
A argument o szkole, serio, daruj

Jakich- o tym, ze jak kobieta uderzy faceta i facet kobietę to to samo - jeśli kiedyś niedajboże jakiś wielki facet da ci wp*****l, to zobaczysz jacy jesteście równi i równouprawnieni.
Gdybyśmy żyli w idealnym swiecie to żadne kobieta nie miałaby powodów , żeby faceta policzkować Ale nie żyjemy. I nie ma równouprawnienia, jest tylko dyskryminacja.
I nie mówimy w tym wątku o biciu. Mam to napisać jeszcze drugie 10 razy?
Ze słownika "bicie" czyli uderzanie, słowo to znaczy, ze czynność jest wykonywana więcej niż raz, powtarzalnie, widzisz różnicę między biciem a jednym policzkiem? W temacie jest mowa o uderzeniu, nie o uderzaniu, biciu, waleniu, rzucaniu się z pięściami i zębami... Nie wiem co u Was powoduje takie agresywne skojarzenia i nie chcę wiedzieć.

Edytowane przez rousse
Czas edycji: 2013-09-13 o 21:00

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-13, 20:59   #106
olenkasz
Zakorzenienie

drżę przed siłą wielkich facetów, o ja malutka
no jak Ty siebie porównujesz do dziecka, to ja nie mam pytań. widać potrzebujesz tego specjalnego traktowania. ja nikogo chlastać po twarzy nie potrzebuję, a żyję w tym samym świecie co Ty.
dziwne.
Stary 2013-09-13, 21:10   #107
Dzikun
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Czy uderzenie chłopaka w twarz jest złe..

Cytat:
Jakich- o tym, ze jak kobieta uderzy faceta i facet kobietę to to samo - jeśli kiedyś niedajboże jakiś wielki facet da ci wp*****l, to zobaczysz jacy jesteście równi i równouprawnieni.
Gdybyśmy żyli w idealnym swiecie to żadne kobieta nie miałaby powodów , żeby faceta policzkować Ale nie żyjemy. I nie ma równouprawnienia, jest tylko dyskryminacja.
I nie mówimy w tym wątku o biciu. Mam to napisać jeszcze drugie 10 razy?
Ze słownika "bicie" czyli uderzanie, słowo to znaczy, ze czynność jest wykonywana więcej niż raz, powtarzalnie, widzisz różnicę między biciem a jednym policzkiem? W temacie jest mowa o uderzeniu, nie o uderzaniu, biciu, waleniu, rzucaniu się z pięściami i zębami... Nie wiem co u Was powoduje takie agresywne skojarzenia i nie chcę wiedzieć.
A jak kobieta kulturystka uderzy pana chucherko to co o tym sądzisz?
A jak pan chucherko spoliczkuje panią trzy razy większą od siebie to co o tym myślisz?
Równie dobrze pan może jednego lekkiego policzka zastosować na jakiejś pani - i dalej dla mnie nie ma różnicy.
Dla mnie nie ma różnicy, czy spoliczkuje czy zasadzi sierpniowego albo użyje patelni, więc nie rozgraniczam. Wątek nie jest o dzieciach więc nie odchodźmy od tematu.

A o łomocie od wielkiego pana - przecież to już było mówione. Nie rozumiem trochę co to miało udowodnić, bo nawet taki wielki pan staje się bezbronny w konfrontacji z chucherkiem z bronią w ręku, no ale co z tego? Przemoc to przemoc.

Edytowane przez Dzikun
Czas edycji: 2013-09-13 o 21:12
Stary 2013-09-13, 21:17   #108
rousse
BAN stały

Cytat:
drżę przed siłą wielkich facetów, o ja malutka
no jak Ty siebie porównujesz do dziecka, to ja nie mam pytań. widać potrzebujesz tego specjalnego traktowania. ja nikogo chlastać po twarzy nie potrzebuję, a żyję w tym samym świecie co Ty.
dziwne.
Nie porównuję siebie, bo ja dałabym radę statystycznemu facetowi ale ja mam lata treningów, ale statystyczna kobieta bez treningu statystycznemu facetowi bez treningu nie da rady (genetyka )

Wiesz co, jak nie masz potrzeby, to nikt Cię nie zmusza.

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
A jak kobieta kulturystka uderzy pana chucherko to co o tym sądzisz? .
dlatego użyłam magicznego słowa "statystyczna" ...

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Równie dobrze pan może jednego lekkiego policzka zastosować na jakiejś pani - i dalej dla mnie nie ma różnicy.
a dla mnie ma bo nie żyjemy w buszu

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Dla mnie nie ma różnicy, czy spoliczkuje czy zasadzi sierpniowego albo użyje patelni, więc nie rozgraniczam.

...
w konfrontacji z chucherkiem z bronią w ręku, no ale co z tego?
Tak oto magicznym sposobem doszliśmy do broni obuchowej i palnej, bo to to samo co liść . Wiesz, w sądzie np. to by robiło różnicę raczej.
Stary 2013-09-13, 21:24   #109
Dzikun
Zakorzenienie

Właśnie, nie żyjemy w buszu dlatego też nie uznaję stosowania siły na innych przez obie płci. Są lepsze argumenty niż podniesienie ręki.

Stary 2013-09-13, 21:31   #110
rousse
BAN stały

Dot.: Odp: Czy uderzenie chłopaka w twarz jest złe..

Cytat:
Właśnie, nie żyjemy w buszu dlatego też nie uznaję stosowania siły na innych przez obie płci. Są lepsze argumenty niż podniesienie ręki.

Tym samym dajesz przyzwolenie na przemoc psychiczną (bo facet może bezkarnie mieszać z błotem kobietę skoro za to nie dostanie po twarzy, a ta pokornie podwinie ogon), jednym zdaniem, hipokryzja i dulszczyzna. Dla mnie przemoc psychiczna jest o wiele gorsza, i nie pozostawia śladów. wszystko ładnie pięknie.
Stary 2013-09-13, 21:31   #111
KOOL SHEN
Rozeznanie

Cytat:
Nie porównuję siebie, bo ja dałabym radę statystycznemu facetowi ale ja mam lata treningów, ale statystyczna kobieta bez treningu statystycznemu facetowi bez treningu nie da rady (genetyka )

Wiesz co, jak nie masz potrzeby, to nikt Cię nie zmusza.

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

dlatego użyłam magicznego słowa "statystyczna" ...

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

a dla mnie ma bo nie żyjemy w buszu

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Tak oto magicznym sposobem doszliśmy do broni obuchowej i palnej, bo to to samo co liść . Wiesz, w sądzie np. to by robiło różnicę raczej.
Tylko wiesz że łamiesz prawo jako osoba trenująca sztuki walki, jeśli sama kogoś uderzysz jako pierwsza. Jakbyś mnie uderzyła w twarz poszedłbym na obdukcje i na policje.
Jest na to paragraf.
Sam jestem trenerem Krav Magi, i dla mnie jest poniżeniem kogoś uderzyć.
Stary 2013-09-13, 21:36   #112
Dzikun
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Czy uderzenie chłopaka w twarz jest złe..

Cytat:
Tym samym dajesz przyzwolenie na przemoc psychiczną (bo facet może bezkarnie mieszać z błotem kobietę skoro za to nie dostanie po twarzy, a ta pokornie podwinie ogon), jednym zdaniem, hipokryzja i dulszczyzna. Dla mnie przemoc psychiczna jest o wiele gorsza, i nie pozostawia śladów. wszystko ładnie pięknie.
Ależ nie wkładaj mi pod palce wyrazów, których nie napisałam!
Nigdzie nie pisałam o podwijaniu ogona i znoszeniu upodlania psychicznego! Ten wątek jest o przemocy fizycznej, o psychicznej słowem nie wspomniałam.

Stary 2013-09-13, 21:56   #113
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez KOOL SHEN Pokaż wiadomość
Tylko wiesz że łamiesz prawo jako osoba trenująca sztuki walki, jeśli sama kogoś uderzysz jako pierwsza. Jakbyś mnie uderzyła w twarz poszedłbym na obdukcje i na policje.
Jest na to paragraf.
Sam jestem trenerem Krav Magi, i dla mnie jest poniżeniem kogoś uderzyć.
A czy zwykle chodzisz i zaczepiasz kobiety i je obrażasz? Bo tylko wtedy byś zarobił policzek a na zniesławienie też jest paragraf. Wolałbyś wtedy policzek czy gaz pieprzowy w oczy?
Ale jeszcze raz powiem, liścia nie traktuję jako uderzenie, bo to nie to samo co cios żeby zrobić krzywdę i nie ma tego na celu.
I gdybym kogoś chciała mocno uderzyć nie uderzałabym otwarta ręką, żeby nie połamać palców, jako trener Krav Magi chyba to wiesz
A w ogóle, gdybyś poszedł na obdukcję jak dostaniesz z liścia od niewiasty, kto z uczniów by Cię traktował potem poważnie?
No właśnie, uderzenie otwartą dłonią w policzek to gest poniżenia i tylko to. Zarobienie natomiast na treningu ponizające dla mnie nie jest , wręcz przeciwnie.

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Ależ nie wkładaj mi pod palce wyrazów, których nie napisałam!
Nigdzie nie pisałam o podwijaniu ogona i znoszeniu upodlania psychicznego! Ten wątek jest o przemocy fizycznej, o psychicznej słowem nie wspomniałam.

Ale to się z tym wiąże.
Jeśli nie podkulony ogon, to lepiej i bardziej z klasą jak mu odpowie stekiem przekleństw?

Edytowane przez rousse
Czas edycji: 2013-09-13 o 22:11

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-13, 22:09   #114
KOOL SHEN
Rozeznanie

Cytat:
A czy zwykle chodzisz i zaczepiasz kobiety i je obrażasz? Bo tylko wtedy byś zarobił policzek a na zniesławienie też jest paragraf. Wolałbyś wtedy policzek czy gaz pieprzowy w oczy?
Ale jeszcze raz powiem, liścia nie traktuję jako uderzenie, bo to nie to samo co cios żeby zrobić krzywdę i nie ma tego na celu.
I gdybym kogoś chciała mocno uderzyć nie uderzałabym otwarta ręką, żeby nie połamać palców, jako trener Krav Magi chyba to wiesz
A w ogóle, gdybyś poszedł na obdukcję jak dostaniesz z liścia od niewiasty, kto z uczniów by Cię traktował potem poważnie?

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Jeśli nie podkulony ogon, to lepiej i bardziej z klasą jak mu odpowie stekiem przekleństw?
Dla mnie z liścia też jest uderzenie, to jest naruszenie nietykalności.
Może zacząć od liścia a skończyć bijatyką.
Dla mnie osoba która używa przemocy jest słaba psychicznie.
Oj ile razy byłem obrażany , jechano po moich rodzicach a ja ich olałem poszedłem w swoją stronę, milczałem.
Wyglądam jak popychadło taka sobie sierotka
Stary 2013-09-13, 22:45   #115
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, uderzenie otwartą dłonią w policzek to gest poniżenia i tylko to. Zarobienie natomiast na treningu ponizające dla mnie nie jest , wręcz przeciwnie.

Ale to się z tym wiąże.
Co do ostatniego mimo, że wiele osób sprawiało mi przykrość swoim zachowaniem, robiło świństwa nigdy nikogo nie spoliczkowalam, nie wyobrażam sobie tego, aby kogoś w ten sposób zaatakować bo dla mnie każde uderzenie jest atakiem i prowokacją np do oddania.

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-13, 22:58   #116
olenkasz
Zakorzenienie

łał naprawdę trenujesz? jestem pod takim wrażeniem, że zbieram zęby z podłogi.
jak ty to robisz? przecież jest tak mało miejsc, gdzie można takie rzeczy uskuteczniać.

dobra, dawaj w pysk ile chcesz. no ale jak ci oddadzą, to prawidłowo.
Stary 2013-09-14, 10:07   #117
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Angel_00 Pokaż wiadomość
Co do ostatniego mimo, że wiele osób sprawiało mi przykrość swoim zachowaniem, robiło świństwa nigdy nikogo nie spoliczkowalam, nie wyobrażam sobie tego, aby kogoś w ten sposób zaatakować bo dla mnie każde uderzenie jest atakiem i prowokacją np do oddania.
Widzisz, bo przejmujesz role ofiary przemocy psychicznej , nie wiem, czy jest się czym chwalić. Podobno żony alkoholików bite i nękane psychicznie, wyzywane, etc też są z siebie dumne, że tyle przechodzą i tak się poświęcają. Cudowne mają życie.

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
łał naprawdę trenujesz? jestem pod takim wrażeniem, że zbieram zęby z podłogi.
jak ty to robisz? przecież jest tak mało miejsc, gdzie można takie rzeczy uskuteczniać.

dobra, dawaj w pysk ile chcesz. no ale jak ci oddadzą, to prawidłowo.
Jakoś przez Ciebie przemawia więcej agresji niż przez wszystkie moje posty tutaj. ciekawe z czego to się bierze

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Angel_00 Pokaż wiadomość
Ok czyli przemoc psychiczna jest dobra?

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Dla mnie z liścia też jest uderzenie, to jest naruszenie nietykalności.
Może zacząć od liścia a skończyć bijatyką.
Dla mnie osoba która używa przemocy jest słaba psychicznie.
Oj ile razy byłem obrażany , jechano po moich rodzicach a ja ich olałem poszedłem w swoją stronę, milczałem.
Wyglądam jak popychadło taka sobie sierotka
Jesteś facetem, uwierz mi, że to dużo zmienia. Powinieneś to wiedzieć bo chyba szkolisz wiele kobiet, Krav Maga jest b. skuteczna w obronie przed gwałtem z tego co wiem są treningi specjalnie dla kobiet.

Co innego jak olewasz, bo wiesz, że jesteś silniejszy i nie chcesz komuś zrobić krzywdy, a co innego jak olewasz bo boisz się rewanżu albo tak jesteś zastraszony, zmieszany z błotem i bezsilny (jak statystyczna dziewczyna).
Uważam, ze każda dziewczyna ma prawo bronić swojego honoru tak jak jej to podpowiada sumienie. Na prawdę sadzisz, ze kobiety chodzą i tylko patrzą kogo by tu uderzyć w twarz dla zabawy? (czy jak inni tu lubią słowo "pobić" ). Niestety prawo dziś bardziej chroni przestępców i prawdziwych agresorów (prowokatorów) niż ofiary , na prawdę jesteś z tego dumny, że tak jest? nawiązując do tej obdukcji etc. Ale jeszcze jest paragraf "Nie popełnia przestępstwa ten kto odpiera atak na jakiekolwiek dobro chronione prawem" , dobro chronione prawem to też godność osobista.

Edytowane przez rousse
Czas edycji: 2013-09-14 o 10:09
Stary 2013-09-14, 10:10   #118
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Widzisz, bo przejmujesz role ofiary przemocy psychicznej , nie wiem, czy jest się czym chwalić. Podobno żony alkoholików bite i nękane psychicznie, wyzywane, etc też są z siebie dumne, że tyle przechodzą i tak się poświęcają. Cudowne mają życie.

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Jakoś przez Ciebie przemawia więcej agresji niż przez wszystkie moje posty tutaj. ciekawe z czego to się bierze

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Ale ja mam to gdzieś. Jeśli ktoś zdradził to nie dostanie policzka tylko traci zaufanie itd.jeśli ktoś obraża to albo dyskutuje z tą osobą albo nie wdaje sie w dyskusje. Nie wiem gdzie tu masz przemoc skoro atakujacy slownie nie robi na mnie wrazenia. Tak samo przemoc psychiczna jak i fizyczna to dla mnie brak kultury i dno totalne . Wole byc dumna z tego że nikomu nie strzelilam niz sie chwalic ze stosuje przemoc bo komus sie nalezalo. Dla mnie osoba ktora da sie sprowokowac do uzycia sily powinna zacząć umiec panowac nad emocjami.niewidzę tu dumy z poświęcenia tylko panowania nad sobą.

Edytowane przez Angel_00
Czas edycji: 2013-09-14 o 10:25
Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 10:31   #119
KOOL SHEN
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Jesteś facetem, uwierz mi, że to dużo zmienia. Powinieneś to wiedzieć bo chyba szkolisz wiele kobiet, Krav Maga jest b. skuteczna w obronie przed gwałtem z tego co wiem są treningi specjalnie dla kobiet.

Co innego jak olewasz, bo wiesz, że jesteś silniejszy i nie chcesz komuś zrobić krzywdy, a co innego jak olewasz bo boisz się rewanżu albo tak jesteś zastraszony, zmieszany z błotem i bezsilny (jak statystyczna dziewczyna).
Uważam, ze każda dziewczyna ma prawo bronić swojego honoru tak jak jej to podpowiada sumienie. Na prawdę sadzisz, ze kobiety chodzą i tylko patrzą kogo by tu uderzyć w twarz dla zabawy? (czy jak inni tu lubią słowo "pobić" ). Niestety prawo dziś bardziej chroni przestępców i prawdziwych agresorów (prowokatorów) niż ofiary , na prawdę jesteś z tego dumny, że tak jest? nawiązując do tej obdukcji etc. Ale jeszcze jest paragraf "Nie popełnia przestępstwa ten kto odpiera atak na jakiekolwiek dobro chronione prawem" , dobro chronione prawem to też godność osobista.
Wiedziałem że tak będzie. Fajnych zasad uczy Cię trener.
Dla mnie użycie siły znaczy słabość człowieka nawet uderzenie z liścia.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Ten teledysk fajnie to obrazuje;
http://www.youtube.com/watch?v=_Op9Vm0HnLg
Stary 2013-09-14, 10:47   #120
rousse
BAN stały

Cytat:
Wiedziałem że tak będzie. Fajnych zasad uczy Cię trener.
Dla mnie użycie siły znaczy słabość człowieka nawet uderzenie z liścia.
Dzięki. Słabość to uderzenie słabszego . Kobieta uderzająca w twarz większego faceta ma mój szacunek.

Im więcej facetów będzie się czuło bezkarnych nie okazując szacunku kobietom ,tym więcej będzie gwałtów etc. Myśl sobie co chcesz, ale pełno jest chamów, prostaków, a tacy polują na łatwą ofiarę i umieją łapać okazje. A Ty chcesz robić z kobiet łatwe ofiary? Jeśli ciebie ktoś zaczepi Ty nie odpowiesz i pójdziesz dalej ok, a kobietę potulną złapią i zgwałcą... ciebie nie, więc łatwo Ci mówić. A czy zdarzyło Ci się , że jakieś dziewczyny Cię zaczepiały i obrażały, takie większe od Ciebie i chciały cię zgwałcić?
Kiedy prostak i burak pozostanie bezkarny obrażając kobietę nauczy się , że tak mu wolno, straci resztę szacunku do kobiet którego mama go nie nauczyła zbyt wiele, ot co. Tak się rodzą gwałciciele etc. Niestety nie wszyscy faceci mają Twoje zasady, jak będą mieli to może zmienię poglądy.

Może załóż watek o sztukach walki i życiu , bo tu to jest offtop ...

Edytowane przez rousse
Czas edycji: 2013-09-14 o 10:50
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości