|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy uderzenie chłopaka w twarz jest złe..
Cytat:
![]() Chodzilo mi tutaj ogolnie o uderzenie drugiej osoby, to oczywiste. Jak sie bronisz to lejesz faceta gdzie popadnie, wiec zapewne i w twarz mu sie dostanie. ps. Co do "piec palcow smierci" a wiesz, ze mozna je tak nazwac? Moja siostra zostala napadnieta i dzieki temu, ze wlozyla facetowi palec prosto w oko to ja puscil i zdolala jakos sie uratowac. Nawet ucza tego na samoobronie
Edytowane przez ellish Czas edycji: 2013-09-13 o 10:18 |
|
|
|
|
|
#92 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
ta, liść dla chama zawsze spoko, ale jak już chamka zarobi, to tragedia wielka, bo kobiet się nie bije.
bzdura. nikogo się nie bije.
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czy uderzenie chłopaka w twarz jest złe..
Cytat:
Dokładnie ![]() Co to da że sprzeda się jakiegoś liścia? Ulga? Nie sądzę. Zemsta to też żadna. Satysfakcja? Marny powód. Nie rozumiem w ogóle tego. Bo gdzie jest granica kiedy można a kiedy nie, według kobiet które to usprawiedliwiają? I w dalszym ciągu nie mam na myśli samoobrony przed napastnikiem bo to całkiem co innego. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Dzikun Czas edycji: 2013-09-13 o 18:36 |
|
|
|
|
|
#95 |
|
BAN stały
|
Jeśli kobieta da facetowi w twarz, nie powinna się dziwić, że po 2 sekundach będzie kontra.
|
|
|
|
|
#96 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#97 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#98 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez rousse Czas edycji: 2013-09-13 o 19:28 |
|
|
|
|
|
#99 |
|
BAN stały
|
Po prostu zakładam, że trzeba być skrajnym idiotą, żeby się rzucać do kogoś z pięściami, obojętnie co ma między nogami. A jeśli ktoś zostaje uderzony, to albo idzie na policję, albo się broni. Temat chyba mówi, że kobieta bije faceta w twarz i co dalej. A mówiąc, że kobieta robi to ostatni raz, nie miałem na myśli spuszczenia jej takiego lania, że trafiłaby na OIOM, tylko na przykład wyrzucił ją z domu albo sam się wyniósł (zależy czyj jest).
|
|
|
|
|
#100 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() poza tym, czy nie zauważyłaś, że watek nie jest o biciu faceta pięściami ani o rzucaniu się na kogoś, tylko o wymierzeniu policzka (lub tzw. liścia). A nie o przemoc w rodzinie. Edytowane przez rousse Czas edycji: 2013-09-13 o 20:01 |
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
przepraszam, czy Ty masz siebie za jakąś świętą krowę? co jest w kobietach takiego, że one mogą po japie kogoś grzmocić, ale same pozostają nietykalne bo tak?
no nie wiem, ja wobec siebie nie stosuję takiej taryfy ulgowej- nie muszę. ![]() z łapami lecieć to można, ale oberwać już nie? czasami kobiety mnie przerażają.
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jakby facet sprzedawał kobiecie liście w domu to już by była przemoc?
Odpowiem za Ciebie - w obu przypadkach to jest przemoc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#103 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Czy uderzenie chłopaka w twarz jest złe..
Cytat:
- są zwykle mniejsze, słabsze , delikatne (genetyka- testosteron powoduje przyrost mieśni) lub mogą być w ciąży, lub nawet jak nie są nalezy im się szacunek bo jakaś kobieta tego faceta urodziła. Pomijajac już kulturalne i historyczne aspekty o których pewnie w szkole niektórych tu nie uczono.
|
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Czy uderzenie chłopaka w twarz jest złe..
Cytat:
A argument o szkole, serio, daruj Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#105 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Czy uderzenie chłopaka w twarz jest złe..
Cytat:
i równouprawnieni.Gdybyśmy żyli w idealnym swiecie to żadne kobieta nie miałaby powodów , żeby faceta policzkować Ale nie żyjemy. I nie ma równouprawnienia, jest tylko dyskryminacja.I nie mówimy w tym wątku o biciu. Mam to napisać jeszcze drugie 10 razy? ![]() Ze słownika "bicie" czyli uderzanie, słowo to znaczy, ze czynność jest wykonywana więcej niż raz, powtarzalnie, widzisz różnicę między biciem a jednym policzkiem? W temacie jest mowa o uderzeniu, nie o uderzaniu, biciu, waleniu, rzucaniu się z pięściami i zębami... Nie wiem co u Was powoduje takie agresywne skojarzenia i nie chcę wiedzieć. Edytowane przez rousse Czas edycji: 2013-09-13 o 21:00 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
drżę przed siłą wielkich facetów, o ja malutka
![]() no jak Ty siebie porównujesz do dziecka, to ja nie mam pytań. widać potrzebujesz tego specjalnego traktowania. ja nikogo chlastać po twarzy nie potrzebuję, a żyję w tym samym świecie co Ty. dziwne.
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Czy uderzenie chłopaka w twarz jest złe..
Cytat:
A jak pan chucherko spoliczkuje panią trzy razy większą od siebie to co o tym myślisz? Równie dobrze pan może jednego lekkiego policzka zastosować na jakiejś pani - i dalej dla mnie nie ma różnicy. Dla mnie nie ma różnicy, czy spoliczkuje czy zasadzi sierpniowego albo użyje patelni, więc nie rozgraniczam. Wątek nie jest o dzieciach więc nie odchodźmy od tematu. A o łomocie od wielkiego pana - przecież to już było mówione. Nie rozumiem trochę co to miało udowodnić, bo nawet taki wielki pan staje się bezbronny w konfrontacji z chucherkiem z bronią w ręku, no ale co z tego? Przemoc to przemoc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Dzikun Czas edycji: 2013-09-13 o 21:12 |
|
|
|
|
|
#108 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
) ![]() Wiesz co, jak nie masz potrzeby, to nikt Cię nie zmusza. ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- dlatego użyłam magicznego słowa "statystyczna" ... ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie, nie żyjemy w buszu dlatego też nie uznaję stosowania siły na innych przez obie płci. Są lepsze argumenty niż podniesienie ręki.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#110 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Czy uderzenie chłopaka w twarz jest złe..
Cytat:
wszystko ładnie pięknie.
|
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jest na to paragraf. Sam jestem trenerem Krav Magi, i dla mnie jest poniżeniem kogoś uderzyć.
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Czy uderzenie chłopaka w twarz jest złe..
Cytat:
Nigdzie nie pisałam o podwijaniu ogona i znoszeniu upodlania psychicznego! Ten wątek jest o przemocy fizycznej, o psychicznej słowem nie wspomniałam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#113 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
a na zniesławienie też jest paragraf. Wolałbyś wtedy policzek czy gaz pieprzowy w oczy? Ale jeszcze raz powiem, liścia nie traktuję jako uderzenie, bo to nie to samo co cios żeby zrobić krzywdę i nie ma tego na celu. I gdybym kogoś chciała mocno uderzyć nie uderzałabym otwarta ręką, żeby nie połamać palców, jako trener Krav Magi chyba to wiesz A w ogóle, gdybyś poszedł na obdukcję jak dostaniesz z liścia od niewiasty, kto z uczniów by Cię traktował potem poważnie? No właśnie, uderzenie otwartą dłonią w policzek to gest poniżenia i tylko to. Zarobienie natomiast na treningu ponizające dla mnie nie jest , wręcz przeciwnie. ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
Jeśli nie podkulony ogon, to lepiej i bardziej z klasą jak mu odpowie stekiem przekleństw? Edytowane przez rousse Czas edycji: 2013-09-13 o 22:11 |
||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#114 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może zacząć od liścia a skończyć bijatyką. Dla mnie osoba która używa przemocy jest słaba psychicznie. Oj ile razy byłem obrażany , jechano po moich rodzicach a ja ich olałem poszedłem w swoją stronę, milczałem. Wyglądam jak popychadło taka sobie sierotka
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
łał naprawdę trenujesz? jestem pod takim wrażeniem, że zbieram zęby z podłogi.
jak ty to robisz? przecież jest tak mało miejsc, gdzie można takie rzeczy uskuteczniać. ![]() dobra, dawaj w pysk ile chcesz. no ale jak ci oddadzą, to prawidłowo.
|
|
#117 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
ciekawe z czego to się bierze ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
Powinieneś to wiedzieć bo chyba szkolisz wiele kobiet, Krav Maga jest b. skuteczna w obronie przed gwałtem z tego co wiem są treningi specjalnie dla kobiet.Co innego jak olewasz, bo wiesz, że jesteś silniejszy i nie chcesz komuś zrobić krzywdy, a co innego jak olewasz bo boisz się rewanżu albo tak jesteś zastraszony, zmieszany z błotem i bezsilny (jak statystyczna dziewczyna). Uważam, ze każda dziewczyna ma prawo bronić swojego honoru tak jak jej to podpowiada sumienie. Na prawdę sadzisz, ze kobiety chodzą i tylko patrzą kogo by tu uderzyć w twarz dla zabawy? (czy jak inni tu lubią słowo "pobić" Ale jeszcze jest paragraf "Nie popełnia przestępstwa ten kto odpiera atak na jakiekolwiek dobro chronione prawem" , dobro chronione prawem to też godność osobista.
Edytowane przez rousse Czas edycji: 2013-09-14 o 10:09 |
||||
|
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Angel_00 Czas edycji: 2013-09-14 o 10:25 |
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla mnie użycie siły znaczy słabość człowieka nawet uderzenie z liścia. ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Ten teledysk fajnie to obrazuje; http://www.youtube.com/watch?v=_Op9Vm0HnLg
|
|
|
#120 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Kobieta uderzająca w twarz większego faceta ma mój szacunek. Im więcej facetów będzie się czuło bezkarnych nie okazując szacunku kobietom ,tym więcej będzie gwałtów etc. Myśl sobie co chcesz, ale pełno jest chamów, prostaków, a tacy polują na łatwą ofiarę i umieją łapać okazje. A Ty chcesz robić z kobiet łatwe ofiary? Jeśli ciebie ktoś zaczepi Ty nie odpowiesz i pójdziesz dalej ok, a kobietę potulną złapią i zgwałcą... ciebie nie, więc łatwo Ci mówić. A czy zdarzyło Ci się , że jakieś dziewczyny Cię zaczepiały i obrażały, takie większe od Ciebie i chciały cię zgwałcić? ![]() Kiedy prostak i burak pozostanie bezkarny obrażając kobietę nauczy się , że tak mu wolno, straci resztę szacunku do kobiet którego mama go nie nauczyła zbyt wiele, ot co. Tak się rodzą gwałciciele etc. Niestety nie wszyscy faceci mają Twoje zasady, jak będą mieli to może zmienię poglądy. Może załóż watek o sztukach walki i życiu , bo tu to jest offtop ... Edytowane przez rousse Czas edycji: 2013-09-14 o 10:50 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

no nie wiem, ja wobec siebie nie stosuję takiej taryfy ulgowej- nie muszę. 

- są zwykle mniejsze, słabsze , delikatne (genetyka- testosteron powoduje przyrost mieśni) lub mogą być w ciąży, lub nawet jak nie są nalezy im się szacunek bo jakaś kobieta tego faceta urodziła. Pomijajac już kulturalne i historyczne aspekty o których pewnie w szkole niektórych tu nie uczono.