![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: STRAJK- związki zawodowe
Cytat:
A już komentarza o utylizacji, z całym szacunkiem GrumpyCat - nie skomentuję. Generalnie myślę, że od razu byłoby lepiej, gdyby pomysły w stylu 4 miliony na kampanię o radarach przeznaczyć na prawdziwe potrzeby. Skoro znalazł się taki jeden to na bank jest mnóstwo takich, które sprowadzają się do wyrzucania pieniędzy w błoto, gdyby tak wszystkie chore pomysły zlikwidować, a pieniądze przeznaczyć na inne cele odczulibyśmy poprawę. Zgadzam się z Jamestown, że pieniądze są, tylko się je marnotrawi. Aż serce boli..
![]() |
![]() |
#62 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Zabraknie rak do pracy, dlatego ze bedzie wiecej etatow niz ludzi, ktorzy moga pracowac. Ci, ktorzy teraz sa bezrobotni i nie maja pracy odejda za 40 lat na emeryture. Emerytow bedzie wielu, mlodych bedzie malo i etaty nie beda obsadzone. ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
Co do pracy to ja nie widze innej opcji jak przywiezienne fabryki lub proste dzialalnosci np. piekarnia. Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2013-09-12 o 12:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja nie rozumiem emerytury w obecnej formie, gdzie ktoś się "napracował" w życiu i żyje na koszt Państwa. Dla mnie sprawa jest prosta: chcesz żyć, to pracujesz na własny tyłek i odkładasz na czas, kiedy nie będziesz mógł. Nie pracujesz = zęby w tynk. Śmieszne, gdyby nie prawdziwe ![]() Cytat:
![]() Nadawali przywilejów, a teraz każdy boi się cokolwiek zabrać, dlatego teraz jesteśmy w czarnej D. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, co w tym dziwnego głosować na PO, byleby tylko PiS nie wygrał
![]() Zwłaszcza ostatnia przemówienia, wiedza ekonomiczna i rewelacje Pana Kaczyńskiego na temat karnych podatków, przedsiębiorców, Macierewicza jako ważnej postaci w państwie tylko utwierdzają mnie w tym. "Będzie wam tak dobrze, ze dobrze wam tak." ![]()
![]() |
#65 |
Konto usunięte
|
Wybierać między PO a PiS to jak wybierać między - kogo zabić najpierw, córkę czy syna?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;42767262]
No jasne, a nie-rolnicy mają łatwą, przyjemną i lekką pracę 8-16. Zawsze. Nikt nie pracuje na budowach, nikt się nie doszkala, nikt nie prowadzi firmy 24/h. ![]() [/QUOTE] Ktoś kto ma zwierzęta nie wyjedzie sobie na wakacje czy nie weźmie urlopu,nie ma wolnego w święta czy kiedykolwiek. Chyba,że stać go na zatrudnienie pracowników . A ktoś kto ma własną firme nie ma ani jednego dnia wolnego?Człowiek pracujący na budowie nie ma dnia wolnego? Nie wyróżniam jednej grupy "bo tak" . Po prostu wiem jak to wygląda . Rozumiem,że nie tylko ludzie prowadzący firmy czy budowlańcy pracują więcej niż 8 /h dziennie ,mój mąż pracuje w mundurówce i są dni, że owszem pracuje 8h ,ale często zdarza się,że nie ma go w domu przez 2-3 dni .
![]() |
#67 |
Konto usunięte
|
asia665 boże znowu padają kretyńskie argumenty.
lekarz do 30 roku życia kształci się i nie ma prawie nic ale potem zarabia nauczyciel kończy dwa kierunki i zarabia psie pieniądze ale ma dużo wolnego a rolnik ma dochody ale jest uwiązany do ziemi każdy wybiera taką profesje jaka mu sie podoba, jezu skończ ten ból ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#69 | ||
BAN stały
|
[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;42767262]Może coś w tym jest, to piszesz. Wtedy można byłoby sprowadzić emeryturę do tego, czym miała być - zasiłek dla zniedołężniałych starców, na który łapie się ułamek społeczeństwa, ALE to nie jest dobre rozwiązanie dla demokracji, gdzie wszelkie zasiłki, przywileje to karty przetargowe przy wyborach.[/QUOTE]
Przecież to idealne rozwiązanie, żeby wreszcie partia X i partia Y kłóciły się o rozwiązanie emerytalne. Państwo wypłacałoby z budżetu emerytom dajmy na to 1000 zł na przeżycie obowiązkowo (chyba za tyle emeryt przeżyje), a jeśli jak ktoś chce mieć wesołe życie staruszka, to płaciłby prywatne ubezpieczenie albo ... zrobił sobie więcej dzieci i porządnie je wychował. To nie jest normalne, że zmusza się 20-latka do odkładania na swoją emeryturę, bo w tym czasie powinien jak najwięcej zarobić, żeby kupić sobie auto i mieszkanie, zdobyć zawód i trochę poszaleć. Czy wiecie, że w niektórych krajach system ubezpieczeń społecznych jest tak sprawny, że jak rodzic nie dożyje emerytury, to jego potomkowie to dziedziczą? Cytat:
Gdyby emerytura była prosto z budżetu, to każdy (nawet jak nie pracował) powinien ją dostać. Zresztą złośliwie napisze, że dzisiejsi emeryci żyją na koszt państwa, bo bez przerwy ZUS jest zasilany z budżetu (bo ZUS przejadł ich pieniądze). Cytat:
Biedny Korwin-Mikke nie jest w stanie skłamać, że Ci bogaci i ambitni są źli i powinni pomagać tym biednym i nieporadnym. I nie może wejść do Sejmu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Czyli normalny człowiek pracujący siedzi w gułagu? Bo jakoś zarabia na swoje utrzymanie. A jeśli nie to dostaje głodowy zasiłek. I tak powinno być w więzieniach. Pracujesz według swoich możliwości, niekoniecznie w kamieniołomach, są też znacznie lżejsze prace, które mogliby wykonywać więźniowie jak właśnie "robota na taśmie" w fabryce, albo nie ma telewizora i luksusów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Imperialista pisał coś że należałoby zlikwidować KRUS i to byłoby coś wspaniałego dla Polski, lecz co wtedy zrobić z biednymi rolnikami? wyższe składki mogłyby ich pogrążyć moim zdaniem i likwidacja KRUSu by ich zniszczyła, ale też nie może być tak że taki rolnik co ma pół wsi, wozi się Audi Q7, ma kilka nowoczesnych kombajnów płaci takie same składki co ten rolnik który jeździ starym maluchem, to jest chore ale o to walczy cały PSL o to żeby jak najwięcej w ich pazernych łapskach zostało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | ||
BAN stały
|
Cytat:
- niech otworzą nowe biznesy, pójdą do pracy do większych gospodarstw albo do pracy pozarolniczej - niech żyją z zasiłku - niech się wieszają Jest tyle możliwości! To byłoby coś wspaniałego dla budżetu państwa albo ZUSu (nie wiem kto dokłada do KRUSu), czyli większości Polaków Cytat:
A banda z PSL jest u władzy właśnie dzieki tym malutkim rolnikom, którzy ciągle na nich głosują. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |||
Konto usunięte
|
[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;42759801]
Nocna Nimfa, ty z tych, co chcą zarabiać 10 kafli? http://like-a-geek.pl/praca/czytaj-t...wyzyskiwaczem/ Tylko ciekawe, czy potrafisz zarobić ponad ćwierć miliona dla swojego pracodawcy ![]() dziekuje wlasciwie z obecnej pensji i pracodawcy jestem bardzo zadowolona ale jesli za 6 lat bede pracowala w swojej firmie dalej to najprawdopodobniej bede tyle zarabiac i nie o super wysokie zarobki chodzilo mi w moim poscie ale jest mnostwo pracodawcow, ktorych stac na normalna pensje dla pracownikow(czyli min 2 tys zl) a nie placa bo moga wziac studenta za 1tys ![]() no i jak juz pisalam jak sie okaze,ze wszyscy tyle beda zarabiac to ciekawe kto bedzie kupowal te produkty, ktore Ci pracodawcy sprzedaja jak nikogo nie bedzie stac ![]() Cytat:
Cytat:
Zreszta uwazam,ze jakbysmy dalej za glodowe pensje harowali w fabrykach to nie byloby dzisiaj komputerow ani tabletow bo nitk nie mialby czasu na to zeby je wymyslac ![]() ludzie tez sa kapitalem zauwazylam, ze wmiedyznarodowych korporacjach z dobrymi warunkami pracy ludzie sa przeciwi socjalnemu panstwu-ale mysle,ze to dlatego, ze mieli szczescie tak trafic i uwazaja,ze to w pewnym sensie normalne a ktos kto naprawde mial okazje popracowac u wyzyskiwacza ma inne poglady bo zna tez kwestie od drugiej strony ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
Masz u mnie piwo!
Zgadzam się z Tobą w temacie więzień. Edukować i do pracy, a nie dać im się wylegiwać całymi dniami. A zwyrodnialców którzy są w więzieniu za ciężkie zbrodnie (morderstwa, wielokrotne gwałty, pedofile) na stryczek i problem się sam rozwiąże bo ludzie będą się bali popełniać przestępstw jeśli im życie miłe. Dlaczego ja, jako dobry obywatel, płacący podatki mam płacić za takich sukinsynów skoro oni i tak wiecznie prawo mają w poważaniu?
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rolnictwo produkuje podstawe naszego zycia- jedzenie. Z natury ( doslownie) jest to segment ktory nie generuje wielkich zyskow, a czasem mozna wszystko stracic. Rolnik jest uzalezniony od natury. w rozwinietych krajach wszedzie istnieja doplaty do rolnictwa, sa one potrzebne i normalne. Natomiast nienormalne jest ze z Krusu korzystaja tez rolnicy-nierolnicy a takze przedsiebiorcy ktorzy posiadaja wielkie gospodarstwa. Gdyby udalo sie uproscic i rozjasnic zasady , a takze pilnowac aby korzystali z Krusu ci ktorzy potrzebuja- byloby duzo lepiej. Uprawianie ziemi to ciezka i niewdzieczna praca ktora jest potrzebna nam wszystkim. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() im spoelczenstwo bogatsze i rowniejsze tym mniejszy jest np wskaznik przestepczosci-bo i mentalnosc ludzi jest inna i maja mozliwosci by zarobic na to co chca-a jak nie to masz takie np indie ![]() tu wkleje kawalek pewnego artykulu-ot o mi chodzi mniej wiecej: ''Zjawisko malejącego udziału dochodów z pracy w PKB na świecie jest negatywnie oceniane zarówno przez OECD, jak i przez ILO. Zaburza ono poczucie sprawiedliwości społecznej, bowiem korzyści ze wzrostu gospodarczego nie są dzielone proporcjonalnie do indywidualnego wkładu w jego wytworzenie.'' a poza tym socjal jest finansowany z Naszych pieniedzy ![]() Nie mowie ,ze kazdy ma zarabiac po rowno a wszyscy pwoinni dostac nagle 3 x wiecej ![]() ![]() ![]() ale jakas tam tendencja pozytywna juz powstaje-corporate social responsibility itp ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Imperialista Czas edycji: 2013-09-13 o 17:19 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
mnie dzisiaj załamało to gdy dowiedziałem się co szanowna Solidarność odwaliła w ramach happeningu a mianowicie odsłonili pomnik Tuska, no mnie aż szlak trafił bo widać że Solidarność za dużo kasy ma że wydaje je na pomnik który nie kosztuje kilku tysięcy a kilkadziesiąt czy nawet kilkaset tysięcy, no ale nie oni płacą a MY wszyscy, płacimy dla DARMOZJADÓW z Solidarności aby mogli się już kolejny dzień bawić pod sejmem, a wieczorem w luksusowych hotelach (bo chyba nie wierzycie że śpią w hostelach).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tu akurat poglądy mam podobne, bo moim zdaniem powinniśmy dążyć do modelu rolnictwa zachodniego - wysoka mechanizacja, prym wiodą duże gospodarstwa zatrudniające ogromne rzesze ludzi, podstawą rolnictwa jest hodowla. utrzymywanie "rolników" mających po hektar albo dwa to zwykły socjal. największym paradoksem polskiego rolnictwa jest to, że polska jest krajem typowo rolniczym, a większość żywności jest importowana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli w Polsce 15% pracowników pracuje w rolnictwie to wręcz powinniśmy zasypywać Europę tanim jedzeniem, a zdanie "dzieci chodzą głodne do szkoły" byłoby formą głupiego żartu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
BAN stały
|
W poglądach gospodarczych jestem liberałem, a w obyczajowych chyba też, bo jeśli większość społeczeństwa nie toleruje związków formalnych czy adopotowanie dzieci przez osoby homoseksualne, to mają do tego prawo. Mało mnie obchodzi to co robią w domu (piszę o homkach bo to jest najważniejszy problem obyczajowy Polski).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a poza tym Polska nie ma zbyt dobrej opinii w europie jeśli chodzi o żywność, ciągle wybuchają coraz to nowsze afery związane z branżą spożywczą i wcale się nie dziwię że zagranica unika naszych towarów. no ale to wszystko dzięki rolnikom z PSL którzy sprawują pieczę nad rolnictwem i stąd ten burdel i te afery, bo zamiast coś robić to tylko napychają sobie kieszenie, bo nie jest tajemnicą że wiele z firm które wpadło w sidła dziennikarzy było powiązanych z lokalnymi bonzami z PSL... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz racje, ze lepiej dac prace niz zasilek, ale niektorzy sobie po prostu nie radza i tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo ostatnio z tymi żalami Solidarności i kościoła na temat handlu w niedzielę, martwią się o rodziny handlujące w niedzielę lecz nie pomyśleli aby wywalczyć przestrzeganie prawa i wypłacanie za niedzielę większej kasy, a tak mamy w Polsce że za nadgodziny czy weekendy człowiek dostaje normalną stawkę, a za granicą dostaje za każą dodatkową godzinę od 50% podstawy więcej, no ale po co walczyć o dobro pracownika skoro można walczyć o dobro kościoła... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.