|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6
Cytat:
---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4592 |
|
Zadomowienie
|
tu się akurat z tusią nie zgodzę
Wpajanie dziecku, że nic nie osiągnie na pewno nie działa motywująco, raczej destrukcyjnie. Takie dziecko czuje się gorsze, nie wierzy w siebie, co często przekłada się na jego dalsze życie. Nie mówię o tym żeby tylko chwalić dziecko, że jest cudowne, piękne bo wyrośnie jakiś narcyz ale trzeba mówić, że się wierzy w jego możliwości, że jak będzie się starało to na pewno wiele osiągnie itd. to na pewno daje siłę którą się później ma przez całe życie
|
|
#4593 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6
To chyba zalezy od czlowieka jak reaguje na takie zaczepki. Jeden bedzie to bral do siebie i wpedzal sie w kompleksy, a ktos inny poczuje motywacje i za wszelka cene bedzie chcial sobie i innym udowodnic, ze to nieprawda.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4594 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6
Cytat:
|
|
|
#4595 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Siedzialam tam pare lat, bo praca dosc dobrze platna, poza tym zawsze mozna bylo dorobic nadgodziny, by pojechac gdzies na wakacje, kupic cos nowego. Nie trzeba bylo wydawac kasy na dojazdy. Tak sobie wysylalam ogloszenia , kilka na ruski rok. W ostatnim czasie zaproszen na rozmowe mialam zaledwie 3 (szukalam lepszej pracy od tej, ktorej mam), no i na szczescie mi sie udalo. I to w czasie, w ktorym rzekomo nie przyjmuja do pracy. Wiec naprawde nie jest tak, ze musisz gdzies utknac do konca zycia. Mozesz utknac na jakis czas, a gdy sie nadarzy okazja - wykorzystac ja. |
|
|
|
|
|
#4596 |
|
Rozeznanie
|
ale jaja, piątek 13-go pełną parą.
dostałam dziś tel w sprawie pracy po 13, byłam w aucie, jechałam z tż autostradą i było mega głośno. chłop się przedstawił i miał identycznie na nazwisko, jak gość dzwoniący dwa dni temu. więc kiedy sie przedstawił, powiedziałam z uśmiechem, że tak poznaję, gość zdębiał, powiedział że dzwoni pierwszy raz i że słyszy że nie mogę rozmawiać, że jeśli będe mieć czas to żeby oddzwonić. yyy, ja nieogarnięta, ale chłop burak.
|
|
#4597 | |||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6
Cytat:
---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Cytat:
ja nie pamiętam już nazwiska kolesia który dziś call
|
|||
|
|
|
|
#4598 |
|
Zadomowienie
|
tak, ale na studiach zawsze pisaliśmy deathline - bawiło nas to i teraz nie pomyślałam, że nie wszyscy są obeznani w naszym głupim slangu
![]() [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42791430] 3mce to nie jest dużo. a bilety nie są takie drogie i może tż mógłby przylecieć. jeśli możesz jechać to próbuj [/QUOTE] Moim zdaniem 3 miesiące to jednak sporo, szlag mnie trafi przez tyle czasu w domu ![]() [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42791515]dobrze mieć takie wsparcie. moi by w życiu nic takiego nie podpisali No mam szczęście, bo sama bym kredytu jeszcze długo nie dostała.
|
|
|
#4599 |
|
Konto usunięte
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42795409]
---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- a mi takie gadanie mojego ojca wyszło na dobre bo teraz jest dumny z tego co osiągnęłam. i nawet jak się coś komuś wpaja to raczej działa motywująco, więc nie sądzę, że to jest przyczyną, bo obie jesteście mądre... po prostu nie macie szczęścia do ogłoszeń.[/QUOTE] Na mnie działało odwrotnie - miałam depresję, tą "prawdziwą" - nie wychodziłam z domu itp. Ale powoli z tego wyszłam, dlatego chcę się odciąć trochę od tego, bo jednak gdyby ojciec tak nie mówił, inaczej by to moje życie wyglądało... |
|
|
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
hey
Dzisiaj luzuje i sie nie stresuje. Jedziemy z tz na wycieczke takze mam zamiar mieć dobry humor. Chociaz ten weekend spedzony z tz daje troche radosci ;-)Ide sprzątać i się szykować.
|
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
ja zaczynam szkolenie od poniedziałku a tak mi się nie chce wstawać o 6 ;(
sie okazało że szkolenie mam na drugim końcu miasta, ale na szczęście praca koło mnie . Mam też nadzieje że ludzie się trafią OKwiecie co mnie przeraża, badania , nie cierpię pobierania krwi
Edytowane przez kasia1608 Czas edycji: 2013-09-14 o 10:43 |
|
|
|
|
#4602 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście w CV tego nie wpisałam, bo i tak na rozmowach pytają się skąd się biorą takie krótkie okresy pracy. Wystarczy spojrzeć na studia stacjonarne... ![]() Cytat:
Cytat:
Ale fajnie... My ostatnio z TŻ pojechaliśmy do Czech na rowerach, przez las. Świetnie było Raz, dwa i po krzyku Współczuję Wam sytuacji w domu, że męczycie się mieszkając z rodzicami. Ja gdybym nie mieszkała z TŻ pewnie czułabym to samo. Nie wyobrażam sobie teraz wrócić do rodzinnego domu. Fajnie było, ale jednak mieszkanie samemu bardziej mi się podoba. Nikt nie marudzi, sprzątam jak sobie nabrudzę, jak mi się nie chce myć naczyń to ich nie myję. Chodzę cały dzień w piżamie, a do rodziców wolę wpadać raz na jakiś czas Chociaż daleko do rodziców nie mam, bo mieszkają blok wyżej mnie to i tak tam jestem raz w tygodniu A, i kontakt z mamą bardzo mi się poprawił.Dziewczyny, głowa do góry! Już niedługo pewnie spełnicie swoje małe marzenia. Chcę się zapisać na studia podyplomowe refundowane z UE, ale na 35 miejsc zapisało się już 300 osób Cena za MGR mnie przeraża...
|
|
|
#4603 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#4604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42799542]ja dzis mam rodzinny kinderbal Powodzenia
|
|
|
#4605 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ja dzisiaj mam wesele koleżanki (a pogoda paskudna!). Ale mam świetny humor i też fajnie w końcu gdzieś wyjść bo od 1,5 miesiąca żyję tylko pracą ![]() Także o 14 lecę do fryzjera i na 17 na ślub a potem weselicho ![]() W pracy nadal ok, aczkolwiek szef chce wprowadzić do biura punkt In Postu i jestem troszkę przerażona bo będzie trzeba dużo się uczyć o tych paczkach, znaczkach itp.. no ale muszę dać radę, tyle czasu byłam na bezrobociu i muszę być twarda ![]() Tusia- współczuję kinderbalu, nienawidzę takich imprez, rozkrzyczanych dzieci, dorosłych zachwycających się nimi. Gadałam wczoraj z Tż i oboje stwierdziliśmy że nie chcemy w najbliższym czasie dzieci
|
|
#4606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale TŻ stwierdził, że jeszcze nie teraz. Nie będziemy w stanie zapewnić maleństwu takiego dobrobytu, jakbyśmy chcieli. Nie jesteśmy gotowi finansowo. Ale jak będzie to na pewno damy radę
|
|
|
#4607 |
|
Zadomowienie
|
Heh, a ja nie ma planów na dziś, chyba że wyskoczę ze znajomymi popołudniu na miastPo. Jutro za to jadę na wycieczkę do Ojcowskiego Parku Narodowego. Zaczerpnę trochę świeżego powietrza przynajmniej
![]() Wczoraj wysłałam 5 CV, dziś tylko jedno. Coś nie za dużo pasujących mi ogłoszeń znajduję Chyba z wrażenia za chwilę zasiądę nad tymi nieszczęsnymi stronami internetowymi, poprzypominam sobie te wszystkie dziwne rzeczy, żeby chłopak następnym razem się nie wkurzał, że nadal nic nie wiem Nie mam żadnych innych konstruktywnych pomysłów.
|
|
|
#4608 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
), a teraz TRZEBA MIEĆ pieniądze, żeby mieć dziecko, to jest męczące...
|
|
|
|
|
|
#4609 |
|
Zadomowienie
|
Ja na przykład dziecko planuję za jakieś 5 lat, bo wcześniej na pewno nie będę mogła sobie na to pozwolić... trochę paranoja, ale dziecko to tak ogromna odpowiedzialność, że nie odważyłabym się jej na siebie brać bez odpowiedniego zaplecza.
fdhgfhjhkghgfdh - widzę, że masz ambitne plany na końcówkę 2013 roku (podpis), powodzenia
|
|
|
#4610 |
|
Zadomowienie
|
Kilka osób już tutaj nieraz wspominało o ilości wyświetleń danego ogłoszenia, że tak dużo itd.
Ostatnio zastanawiałam się czy nie dodać ogłoszenia, że poszukuję pracy, więc postanowiłam przejrzeć kilka takich ofert z ciekawości. Moją uwagę zwróciło to http://www.gumtree.pl/cp-specjalisci...racy-439502431 , które 3 dni temu miało ponad 200 wyświetleń. Dzisiaj wchodzę na to ogłoszenie, i co? Wyświetleń jest jakby ciut więcej to musi być jakaś ściema. Dodam, że na gumtree odświeżanie strony nie zwiększa liczby wyświetleń.
|
|
#4611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W rządzie powinni się zastanowić, bo nasze BECIKOWE to śmiech. Dlatego większość młodych dziewczyn wyjeżdża rodzić za granicą, przynajmniej stać ich na utrzymanie tego dziecka. A później w PL niż demograficzny i starzejące się społeczeństwo, zamykanie szkół, miejsca pracy dla emerytów. Wtf?! Brawo
|
|
|
#4612 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo włosy rosną 1-2cm na miesiąc, więc do grudnia będę mieć 4 w porywach do max. 8cm, więc będę zadowolona, pazurki to pestka, dieta myślę, że tak samo, bo i tak już dużo z siebie balastu zrzuciłam, ale praca....to najcięższe,ale wyprowadzka mając pracę to pikuś:P---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wyjeżdżają bo mają pieniądze na utrzymanie, ale też w wielu krajach dostają mieszkania. Kolejne dziecko = większe mieszkanie. Ostatnio przeglądałam statystyki, na ok. 240 krajów my zajęliśmy ok. 215 pod względem liczby narodzin dzieci - przy okazji to będzie prawdziwy cud jak nasze pokolenie dostanie emerytury, bo ciekawe kto na nie będzie pracował.
|
|
|
#4614 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201701191353 Czas edycji: 2013-09-14 o 14:13 |
|
|
|
|
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
Emerytura...
chciałabym! Mi się marzy 3 chłopaków Ew. 2 i jedna dziołszka!!
" To Twoje lęki - Ty je stworzyłaś, a to co stworzyłaś - możesz zniszczyć" ... Edytowane przez DsC Czas edycji: 2013-09-14 o 14:01 |
|
|
|
|
#4616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja oczywiście też w to nie wierzę, ale to, że ktoś nabija wydaje mi się mało prawdopodobne, pewnie jakieś błędy gumtree
|
|
|
#4617 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a) praca na czarno i samodzielne ubezpieczenia opłacane sobie (przynajmniej będą mniejsze niż rząd kradnie) albo b) praca zwykła i odkładanie samemu na IKE. |
|
|
|
|
|
#4618 | ||
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4619 |
|
Konto usunięte
|
Żadnych nowych ogłoszeń, kurczę
Niedługo przyjdzie zima i bezrobocie wzrośnie
Edytowane przez 201701191353 Czas edycji: 2013-09-14 o 14:13 |
|
|
|
|
#4620 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6
Tak przy okazji:
10 000 tys zl =/= 10 tys. zl 10 000 tys to jest 10 000x 1000, czyli 1 000 000 10 tys to jest 10x1000. I na pewno jakby bylo tyle becikowego to patologia by go nie kradla, taaa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

Też czasem zdaje mi się, że jestem jakimś nieudacznikiem, ale nie myślę tak długo. Mój ojciec zawsze mi wpajał, że nic nie osiągnę, dlatego też to jest ćwiczenia na silną wolę. Kiedyś bym się poddała po miesiącu, a teraz szukam i szukam. Damy radę

więc kiedy sie przedstawił, powiedziałam z uśmiechem, że tak poznaję, gość zdębiał, powiedział że dzwoni pierwszy raz i że słyszy że nie mogę rozmawiać,

Chociaż daleko do rodziców nie mam, bo mieszkają blok wyżej mnie to i tak tam jestem raz w tygodniu