|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
a mi tam tez sie podoba
![]() a tak wlasciwie to kiedy sie konczy ta sonda
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
obawiam sie, ze to juz wszystko bylo w podobnych konfiguracjach, ale skoro wiekszosc tak lubi...
![]() to sie przeciez nie wypisze z powodu tytulu, ale swoje zdanie powiem (za kazdym razem
|
#4563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no po takim tytuale, to rzeczyiscie mozna miec traume
|
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
za jakies 400 postow z hakiem?
|
#4565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Grzyby zawierają bardzo dużą ilość dość dobrze przyswajalnego białka, za to bardzo mało kalorycznych cukrów. Boczniaki nie są tu wyjątkiem. Ponadto znajdziemy w nich mnóstwo składników mineralnych, bardzo potrzebnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu: wapń, magnez, fosfor, żelazo, potas, cynk, selen. W boczniakach stwierdzono również substancje chroniące przed niektórymi nowotworami. Regularne jedzenie tych grzybów obniża poziom cholesterolu we krwi. Boczniaki zawierają sporo witamin z grupy B, w tym kwas foliowy. Pomaga on na dolegliwości z układem krążenia oraz jest niezbędny kobietom w ciąży." źródło: http://www.fakt.pl/Smaczny-jak-boczn...y,68915,1.html |
|
|
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
No
![]() obawiam, ze tutaj sie dopiero rozkreca
|
#4567 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przyznam, że ja też byłam za tytułem bez rymowanki Dzień dobry! Najadłam się, kończę kawkę, lecę sprzątać ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
|
|
#4568 | ||
|
Wtajemniczenie
|
aha czyli na koniec watku
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tez musialabym ruszyc
|
|
|
#4569 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam, następnym razem nie będę rymować, to przynajmniej nie będzie na mnie, joł
Udanej soboty Mamy
|
|
|
|
#4570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu przynajmniej przez pierwsze wątki byłam za zwykłym tytułem - to mówię za siebie
|
|
#4571 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej
Cytat:
Cytat:
Ja nie jestem za rymowankami, ale szczerze mówiąc ta jeszcze ujdzie ![]() Nie jestm w końcu na tym wątku dla tytułu
|
||
|
|
|
#4572 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tytuł z Shakirą ![]() jak tam weekendzik mamusie? Ja niestety w pracy, a wieczorem wizyta u znajomych, nie chce mi się bo jedyne na co mam ochotę to łóżko, ale przy zaproszeniu powiedzieliśmy że będziemy więc trza się wywiązać... i znowu tysiąc pytań o samopoczucie moje będzie
|
|
|
#4575 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4576 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobru wszystkim mamusiom
Cytat:
![]() Cytat:
, pomimo, ze nic mnie nie swędziało ani nie piekło bądź tu mądry![]() ja brałam 2x1, ale lekarka mi nie przepisała kolejnej recepty, w ogóle nic na ten temat nie wspomniała ja też zapomniałam zapytać jestem w 16tcCytat:
![]() Cytat:
masakraale chyba znalazłam coś jeszcze głupszego (nie obrażając autorek ):Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. |
||||
|
|
|
#4577 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
ja zawsze miałam dużo śluzu musiałam nosić wkładki bo jak nie to mogłam majtki zmieniać parę razy dziennie a teraz się doczepił że tak nie powinno być i faszeruje mnie tym pimafucinem który nic nie daje ale i tak mi go przepisuje |
||
|
|
|
#4578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4579 | |
|
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Widze, ze lamiecie cisze przedwyborcza ![]() Najgorszy tytul wg mnie (tez nie chce nikogo obrazac) jest na slubnym: "Tesciowo! Oddaj syna, nie badz glupia, bo przywiaze Cie do slupa!" Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-09-14 o 11:11 |
|
|
|
|
#4580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4581 |
|
BAN stały
|
No ja bym spróbowała, no bo jakby się coś działo przez te parę dni(bóle, twardnienia) to juz w czwartek powiesz lekarzowi a tak to się będziesz niepokoić do następnej wizyty za miesiąc czy ileś tam.
|
|
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
swietne ![]() nie ma powodu, aby sie obrazac, ze komus nie podoba sie tytul kazdy ma inny gust jest sonda, wiec i tak zdecyduje wiekszosc ![]() mam nadzieje, ze to nie jest kolejny temat, ktorego nie mozna poruszac na tym watku, jest tyle Mamus, ze dziwne byloby, gdybysmy sie we wszystkim zgadzaly
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2013-09-14 o 11:27 |
|
|
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
mi wszystko jedno, co wygra, czytać i tak nie przestanę.
![]() koszmary miałam dzisiaj, jakieś pająki i robale zrobiły kokon na ścianie w pralni, cały czas tam się to ruszało, okropność. obudziłam się zwinięta w kłębuszek, aż mnie dół brzucha bolał, jak się wyprostowałam, taka ściśnięta byłam. |
|
|
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
|
|
#4585 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie mnie zmuliło, bo przygotowywałam mięcho na kotlety. nigdy nie lubiłam babrać się w mięsie, za jedzeniem go też nie przepadam, ale w ciąży szczególnie surowe mięcho mnie obrzydza...
|
|
|
|
#4586 |
|
Raczkowanie
|
Jednak wyjeżdżam dzisiaj na weekend
także tego miłego weekendu melduje się w poniedziałek po wizycie buzialki
|
#4587 |
|
Wtajemniczenie
|
Łaził dziś za mną kebab w tortilli i nie dałam rady się mu oprzeć, nie powiem dobry był, ale teraz ciągle mi się odbija mięchem bleeee
a w dodatku nie dodał mi specjalnie energii, dziś mam taki dzień typu kanapowego, spałabym tylko, nie mam siły ani specjalnej ochoty, żeby cokolwiek zrobić Męża nie ma, to synek mnie zmobilizuje przynajmniej do zrobienia obiadu a pies co najwyżej do spaceru i to pewnie będzie tyle z mojej aktywności na dzień dzisiejszy Widzę, że powrócił temat rymowanek, ja ich nie lubię, ale niektore z nich po prostu wprawiają mnie w zażenowanie, m.in. Shakira, a ta teściowa to w ogóle brak słów. Tym bardziej że większość z nich ma poziom przedszkolny. Skąd się wzięła moda na wierszyki wśród dorosłych osób? Z góry mówię, że nie chcę nikogo obrażać, ale naprawdę chciałybyście mieć słowo rzyganie w tytule wątku ![]() no ale jak to mądrze zauważyłyscie, nikt tu nie jest z powodu tytułu ![]() Elunka tez wczoraj się zainteresowałam na temat grzybów, po moich ostatnich przejściach stałam sie jakaś przewrażliwiona i pomyślałam, że pewnie nie wolno ich jeść, a tu zonk. Chociaż z grzybów to najbardziej lubię... pieczarki
|
|
|
|
#4588 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=bebe97;42796811]Side co to jest barszcz kiszony ![]() Nie wytrzymałam, zjadłam jeszcze kawałek żółtego sera i kukurydzę łyżeczką prosto z puszki. Codziennie muszę siedzieć do 23.30 przez rovamycinę, która biorę co 8 godzin. Spróbuję się przestawić tak, aby rano lek brać wcześniej, to nie będę musiała czekać do późna w nocy. Ledwo wytrzymałam do 23. a jak już wzięłam tabletk Bierzesz co 8 godzin? Mi lekarz w sumie tego nie mówił. Mówił tylko, że 3 razy dziennie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zaczynam dzisiaj 17 tydzień , ale leci ten czas ![]() A w ogóle byłam dzisiaj w Pepco i była promocja na ciuszki. Kupiłam dwa neutralne (chyba body, gubię się w nazwach) po 2,50 zł |
||||||
|
|
|
#4589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zrobiłyście mi smaka na jajecznicę z grzybami wiem, że jakos się chyba grzyby dusi. W ogóle nie umiem i nie lubię gotować wolę jeść
|
|
#4590 |
|
Wtajemniczenie
|
Koziemleko podziel dobę na 3
zresztą na ulotce jest napisane, że w przypadku 3 dawek dziennie, brać co 8 godzinSide, ale jak to jak na ogórki? nie śmiej się ze mnie, ale nie rozumiem, mam zalać buraki zalewą, taką solanką jak w przypadku kiszonych? W ogóle słyszałyście taki zabobon, że w ciąży nie wychodzą przetwory? ja niby nie wierzę w takie bzdurki, ale sama się zdziwiłam, gdy napoczęłam słój z małosolnymi, które robiłam już będąc z ciąży i były wstrętne! A skromnie napomknę, że co jak co, ale ogórki robię po mistrzowsku
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.

chwytliwa nazwa

masakra
wiem, że jakos się chyba grzyby dusi. W ogóle nie umiem i nie lubię gotować